Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κλέβοντας με στυλ... Διαρρήκτης-τραβεστί!
  • [02] Η Γερμανία αμφισβητεί την αξιοπιστία του μηνύματος H Αλ Κάιντα απειλεί
  • [03] Δημοσιονομικές υπερβάσεις στο ECOFIN
  • [04] Ορίστηκε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος
  • [05] Διαρροή αμμωνίας σε εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης
  • [06] Ανθρωπόμορφα τέρατα Καταδίκη δέκα παιδεραστών
  • [07] Στα "κόκκινα" ο Μάριτς
  • [08] Συμφωνία Αιγάλεω με Ντε Μολ

    [01] Διάφορα

    Κλέβοντας με στυλ... Διαρρήκτης-τραβεστί!

    2/7/2004 2:50:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Για όσους θυμούνται το περιστατικό με ένα διαρρήκτη που μπήκε στο σπίτι ενός ζευγαριού για να κλέψει αλλά, λόγω του ότι ήταν τύφλα στο μεθύσι, αποκοιμήθηκε και μάλιστα δίπλα στους ιδιοκτήτες που εκείνη την ώρα κοιμούνταν ανυποψίαστοι, ίσως το παρόμοιο αυτό περιστατικό να μην τους κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Το νέο θύμα τέτοιας διάρρηξης, όμως, δε ανακάλυψε απλώς το μεθυσμένο κλέφτη να κοιμάται στο σπίτι, αλλά τον βρήκε και ντυμένο με όλα τα ρούχα που βρήκε στην ντουλάπα του σπιτιού στο οποίο μπήκε για να κλέψει. Το πιο παράξενο, όμως, είναι ότι ο διαρρήκτης "ζήλεψε" και φόρεσε τα ρούχα μιας φοιτήτριας από τη Φλόριντα η οποία τον βρήκε να κοιμάται ντυμένος με τα εσώρουχά της. Η Τερέζα Χολ μπαίνοντας στο σπίτι της είδε έκπληκτη το καθιστικό και την κουζίνα της σε μαύρα χάλια.

    Έφαγε, ήπιε και ...κοιμήθηκε

    Ο διαρρήκτης, αφού είχε ψάξει καλά -καλά το σαλόνι της, άνοιξε το ψυγείο της, έφαγε ό,τι βρήκε και δε βρήκε και, στη συνέχεια, "κατέβασε" μισό μπουκάλι με λικέρ. Αφού πήρε δυνάμεις από το φαΐ, και κουράγιο από το ποτό, κατευθύνθηκε στο υπνοδωμάτιό της ιδιοκτήτριας και άρχισε να ψάχνει στα συρτάρια της. Εντυπωσιασμένος από τις ενδυματολογικές επιλογές της φοιτήτριας, αποφάσισε να σταματήσει το "σαφάρι" προς αναζήτηση τιμαλφών και επέλεξε να δοκιμάσει τα εσώρουχά της. Κατόπιν, εξαντλημένος από την αναζήτηση, και τις πρόβες των ρούχων, αποκοιμήθηκε. Εκεί τον βρήκε η Τερέζα η οποία τον κλείδωσε στο δωμάτιο και κάλεσε την αστυνομία για να αναλάβει τα υπόλοιπα. Οι αστυνομικοί, σεβόμενοι τις ενδυματολογικές προτιμήσεις του, του πέρασαν ένα ζευγάρι "ασημένια βραχιόλια" και τον οδήγησαν στο τμήμα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έπιασαν το διαρρήκτη στον ύπνο!

    [02] Διεθνή

    Η Γερμανία αμφισβητεί την αξιοπιστία του μηνύματος H Αλ Κάιντα απειλεί την Ευρώπη με νέες επιθέσεις

    2/7/2004 3:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 2/7/2004 6:22:07 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: Reuters-ΑΠΕ

    Νέες απειλές με αποδέκτη τις χώρες της Ευρώπης εκτοξεύει οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα δύο αραβόφωνων εφημερίδων, που εδρεύουν στο Λονδίνο, η οργάνωση "Ταξιαρχίες του Αμπού Χαφς αλ Μάσρι" με επιστολή της ζητά την άμεση αποχώρηση των ξένων στρατιωτών από τις μουσουλμανικές χώρες, ειδάλλως, προειδοποιεί για νέες επιθέσεις σε ευρωπαϊκά εδάφη αμέσως μετά την εκπνοή της τρίμηνης εκεχειρίας, που είχε κηρύξει με μήνυμα του τον περασμένο Απρίλιο ο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Να σημειώσουμε ότι οι "Ταξιαρχίες του Αμπού Χαφς αλ Μάσρι" είχαν αναλάβει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Μαρτίου στη Μαδρίτη. Οι αρχές διερευνούν την αυθεντικότητα του πρόσφατου μηνύματος, εντούτοις σε μια πρώτη αντίδραση της η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν το εκλαμβάνει ως ιδιαιτέρως αξιόπιστο, ενώ Βρετανός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, δήλωσε ότι δεν το θεωρεί απειλητικό. Αντιθέτως Ιταλία και Γαλλία δηλώνουν ότι λαμβάνουν σοβάρα υπόψη οποιαδήποτε απειλή, αλλά θεωρούν επαρκή τα μέτρα ασφαλείας που ήδη λαμβάνουν.

    Στις 15 Ιουλίου εκπνέει η "προθεσμία" λέει η οργάνωση

    Αποσπάσματά της επιστολής που υπογράφει η οργάνωση "Ταξιαρχίες του Αμπού Χαφς αλ Μάσρι" δημοσιεύονται στις αραβόφωνες εφημερίδες, που εκδίδονται στο Λονδίνο, Ασαρκ αλ Αουσατ και αλ Χαγιάτ.

    "Προς τον ευρωπαϊκό λαό...έχετε μόλις λίγες ημέρες να αποδεχθείτε την εκεχειρία του Μπιν Λάντεν, διαφορετικά μόνο εσείς θα είστε υπεύθυνοι", αναφέρεται στο κείμενο, το οποίο σύμφωνα με την Ασαρκ αλ Αουσατ, έφερε ημερομηνία 1 Ιουλίου.

    "Οι Μουσουλμάνοι στη Δύση πρέπει να φύγουν προς μουσουλμανικές χώρες, εάν μπορούν. Όσοι δεν μπορούν πρέπει να λάβουν προφυλάξεις και να κατοικήσουν σε μουσουλμανικές περιοχές, να εξασφαλίσουν αρκετά τρόφιμα για έναν μήνα, να βρουν τρόπους για να προφυλάξουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους, να έχουν αρκετά για τουλάχιστον ένα μήνα χρήματα στο σπίτι, να προσεύχονται και να αποθέσουν τις τύχες τους στα χέρια του Θεού", αναφέρεται στο μήνυμα.

    Να υπενθυμίσουμε ότι σε μαγνητοφωνημένο του μήνυμα στις 15 Απριλίου ο ηγέτης της Αλ Κάιντα κήρυσσε εκεχειρία στις επιθέσεις στην Ευρώπη, υπό τον όρο ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα αποσύρουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις από τις μουσουλμανικές χώρες και διευκρίνιζε ότι η προσφορά του θα διαρκέσει τρεις μήνες, δηλαδή μέχρι τις 15 Ιουλίου.

    Το Βερολίνο σε μια πρώτη του τοποθέτηση απέναντι σε αυτήν τη νέα απειλή ανακοίνωσε ότι οι Ταξιαρχίες του Αμπού Χαφς αλ Μάσρι" είναι μία περίεργη οργάνωση που έχει ήδη αναλάβει την ευθύνη για πολλά πράγματα, ανάμεσά τους και για διακοπές στην ηλεκτροδότηση στις Ηνωμένες Πολιτείες. "Αυτό σημαίνει ότι τα μηνύματα αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται με μεγάλη επιφυλακτικότητα και πιθανότατα δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα" δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών προσθέτοντας ότι η Γερμανία διατηρεί σε πολύ υψηλό επίπεδο τα μέτρα ασφαλείας απέναντι στις απειλές από ισλαμικές οργανώσεις.

    Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις που έκανε Βρετανός αξιωματούχος υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, προς το πρακτορείο Reuters, ο οποίος αμφισβήτησε τη σοβαρότητα των απειλών: "οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι φέρουν την ευθύνη για τις επιθέσεις στη Μαδρίτη, κάτι που εμείς θεωρούμε πως δεν ισχύει" δήλωσε, εκτιμώντας πως απλώς πρόκειται για τη συνήθη τακτική τους να ανανεώνουν τις απειλές τους.

    Από το Παρίσι όπου ολοκληρώθηκε σήμερα η γαλλο-ιταλική σύνοδο κορυφής ο Γάλλος πρόεδρος Ζακ Σιράκ είπε ότι η χώρα του λαμβάνει σοβαρά υπόψη κάθε απειλή για τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά δεν προτίθεται να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας μετά από το πρόσφατο το απειλητικό μήνυμα. Ο πρόεδρος Σιράκ πρόσθεσε ότι η συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας έχει αναπτυχθεί πολύ τα δύο τελευταία χρόνια μεταξύ των κυριότερων ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και των Αμερικανών και Ρώσων εταίρων τους.

    Από την πλευρά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι είπε ότι και αυτός λαμβάνει σοβαρά υπόψη την απειλή, αλλά επανέλαβε ότι στην Ιταλία το επίπεδο ασφαλείας είναι υψηλό. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι στη χώρα του επιτηρούνται περί τους 14.000 στόχοι από τις δυνάμεις ασφαλείας.

    [03] Οικονομία

    Δημοσιονομικές υπερβάσεις στο ECOFIN

    2/7/2004 2:57:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τη χώρα μας για υπερβολικό έλλειμμα πρόκειται να συζητηθεί τόσο στη συνεδρίαση του Eurogroup όσο και στη συνεδρίαση του ECOFIN, που συνέρχονται την Κυριακή και τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Ειδικότερα, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών την Κυριακή θα συζητηθούν οι προτάσεις της Κομισιόν για το υπερβολικό έλλειμμα της χώρας μας και της Ιταλίας, αλλά και οι δημοσιονομικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά στη μείωση του ελλείμματος σε Γαλλία και Γερμανία σχετικά με τις δεσμεύσεις που είχαν αναλάβει το Νοέμβριο του 2003. Επίσης, θα παρουσιαστεί και η έκθεση της Επιτροπής για τα δημόσια οικονομικά του 2004. Στο ECOFIN της Δευτέρας θα συζητηθεί συνολικότερα το θέμα των δημοσιονομικών αποκλίσεων της Ε.Ε.. Εκτός από το υπερβολικό έλλειμμα της Ελλάδας και της Ιταλίας, οι υπουργοί των "15" θα συζητήσουν την εκκίνηση παρόμοιας διαδικασίας για την Τσεχία, τη Σλοβακία, την Κύπρο, την Ουγγαρία, τη Μάλτα και την Πολωνία. Στην ίδια συνεδρίαση θα αποφασιστεί επίσης και το πρότυπο με το οποίο θα εφαρμοστούν τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.

    [04] Εσωτερικά

    Ορίστηκε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος

    2/7/2004 3:55:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Την τοποθέτηση του Ευάγγελου Αντώναρου, στη θέση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου ανακοίνωσε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος. Ο Ευάγγελος Αντώναρος ήταν μέχρι τώρα πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Αντώναρος θα αναλάβει την ενημέρωση των δημοσιογράφων για τα θέματα που αφορούν τους ολυμπιακούς αγώνες και θα τον αναπληρώνει κατά την απουσία του στο εξωτερικό. Σε δηλώσεις του ο κ. Αντώναρος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του και την απόφασή του να τον επιλέξει για την υπεύθυνη αυτή θέση σε μια κρίσιμη για τη χωρα μας περίοδο.

    [05] Εσωτερικά

    Διαρροή αμμωνίας σε εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης

    2/7/2004 4:26:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πολύωρη μάχη έδωσαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να ελέγξουν τη διαρροή αμμωνίας που σημειώθηκε στο εργοστάσιο της αλλαντοβιομηχανίας "ΠΑΣΣΙΑΣ" στη Νέα Ευκαρπία, Θεσσαλονίκης. Οι άνδρες της πυροσβεστικής φορώντας ειδικές στολές και αντισφυξιογόνες μάσκες κατάφεραν έτσι να σταματήσουν τη διαρροή της αμμωνίας, ενώ με την πρόκληση "τεχνητής ομίχλης" περιόρισαν την ποσότητα που είχε ήδη διαρρεύσει. Να σημειωθεί ότι η αμμωνία θεωρείται ιδιαιτέρα επικίνδυνη διότι προσβάλει ζωτικά όργανα του ανθρώπινου οργανισμού. Για το λόγο αυτό, το εργοστάσιο είχε ήδη εκκενωθεί, ωστόσο έξι εργαζόμενοι κινδύνεψαν καθώς είχαν εγκλωβιστεί στην ταράτσα του 3όροφου κτιρίου. Στην όλη επιχείρηση συμμετείχε δύναμη της πυροσβεστικής με 40 άνδρες και 14 υδροφόρα οχήματα.

    [06] Διεθνή

    Ανθρωπόμορφα τέρατα Καταδίκη δέκα παιδεραστών

    2/7/2004 4:42:00 μμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: BBC ΑΠΕ

    Γαλλικό δικαστήριο έκρινε την Παρασκευή ένοχους 10 κατηγορουμένους σε υπόθεση παιδεραστίας που συγκλονίζει τη χώρα και αφορά παιδιά και εφήβους από 3 έως 18 ετών. Μάλιστα, 6 από αυτούς κρίθηκαν ένοχοι για βιασμό ανηλίκων. Το δικαστήριο της πόλης Σεν-Ομέρ καταδίκασε το ζευγάρι Τιερί και Μίριαμ Ντελέ, γονείς τεσσάρων από τα θύματα, σε 20 και 15 χρόνια αντίστοιχα για βιασμό ανηλίκων. Ο 40χρονος Τιερί Ντελέ κρίθηκε ένοχος για το βιασμό εννέα παιδιών, απόπειρα βιασμού έξι ανήλικων, διαφθορά δώδεκα παιδιών και σεξουαλική εκμετάλλευση των τεσσάρων παιδιών του. Η 37χρονη σύζυγός του καταδικάστηκε για το βιασμό εφτά παιδιών, απόπειρα βιασμού δέκα ανηλίκων, διαφθορά άλλων έντεκα και σεξουαλική εκμετάλλευση των τεσσάρων παιδιών της.

    Επί πέντε χρόνια

    Επίσης, το δικαστήριο επέβαλε ποινές στο ζευγάρι Ντέιβιντ Ντελπλάνκ και Ορελί Γκρενόν, γείτονες των Ντελέ, 6 και 4 ετών αντίστοιχα για παρόμοιες καταδίκες.

    Μάλιστα, και οι τέσσερις ομολόγησαν ότι βίασαν τα τέσσερα παιδιά των Ντελαί.

    Ακόμη καταδικάστηκαν ένας ακόμη άνδρας και ένας ιερέας σε 7 χρόνια για βιασμό ανηλίκων, ενώ τέσσερις από τους κατηγορούμενους βρέθηκαν ένοχοι για κακομεταχείριση ανηλίκων.

    Και οι έξι δήλωσαν αθώοι, ενώ επτά ακόμη κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση αθωώθηκαν.

    Την Παρασκευή, ο Γάλλος υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε τη θλίψη του και τη συμπαράστασή του προς τα άτομα που παρέμειναν υπό κράτηση μέχρι να αθωωθούν και έκανε λόγο για αλλαγές στις διαδικασίες κράτησης.

    Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της προφυλάκισης, είχε απαγορευθεί σε όλους τους κατηγορουμένους να δουν τα ίδια τους τα παιδιά.

    Το δράμα αυτό εξελισσόταν από το 1995 ως το 2000 στο σπίτι των Ντελαί στο Ουτρώ, μέχρι τη στιγμή που το δίκτυο των παιδεραστών αποκαλύφθηκε από τις κοινωνικές υπηρεσίες.

    [07] Αθλητισμός

    Στα "κόκκινα" ο Μάριτς

    2/7/2004 5:45:00 μμ

    Μετά τον Νικοπολίδη και τον Ντακόλ ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε σήμερα και την απόκτηση του νεαρού Σέρβου της Ζέτα, Μίλος Μάριτς ο οποίος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο (2+2+1). Ο 22χρονος μέσος, αποτελεί εισήγηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος τον παρακολούθησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ελπίδων και του άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Αγωνίζεται στη θέση του επιτελικού μέσου, όμως διακρίνεται και για τα μαρκαρίσματά του. Για τον Μάριτς εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον και ο Ερυθρός Αστέρας, όμως ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής προτίμησε να εγκαταλείψει την πατρίδα του και να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

    [08] Αθλητισμός

    Συμφωνία Αιγάλεω με Ντε Μολ

    2/7/2004 7:33:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Υπό τις τεχνικές οδηγίες του Στεφάν Ντε Μολ, παλιό άσο του βελγικού ποδοσφαίρου και νυν προπονητή θα πορευτεί στην νέα αγωνιστική περίοδο το Αιγάλεω. Η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε την Παρασκευή την πρόσληψη του 38χρονου Βέλγου, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο για ένα χρόνο με προοπτική ανανέωσης για δύο ακόμα. Ο Ντε Μολ, έχει δουλέψει στο παρελθόν σε τέσσερις βελγικές ομάδες, Τούρνχουτ, Γκελ, Μέχελεν και Ντέντερλεου. Με την εθνική ομάδα της χώρας του έδωσε το "παρών" στα Μουντιάλ του 1986 και 1990. Αξίζει να αναφερθεί ότι το 1986 έφτασε έως τα ημιτελικά της διοργάνωσης όπου το Βέλγιο αποκλείστηκε από την Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα ενώ λίγες ημέρες αργότερα έχασε την τρίτη θέση από τη Γαλλία του Μισέλ Πλατινί. Ο Βέλγος, αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου, έφυγε για την πατρίδα του και θα επιστρέψει στις 19 Ιουλίου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 2 July 2004 - 16:50:30 UTC