Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λαμπαδηδρόμος η Γιάννα Αγγελοπούλου Στην Κρήτη η Φλόγα
  • [02] Φονική συμπλοκή στο Παλαιό Φάληρο
  • [03] Συνάντηση Καραμανλή - Ερντογάν
  • [04] Πήρε Ντάβιτς η Ίντερ
  • [05] Στον ΟΦΗ Κουτσιουπιάς - Καζαντζής
  • [06] "Τσουχτερό" ραβασάκι
  • [07] Ευρωλίγκα: Εύκολα για δυο δύσκολα για έναν
  • [08] Τέσσερις νεκροί από κεραυνούς Φονική κακοκαιρία στη Ρουμανία

    [01] Αθήνα 2004

    Λαμπαδηδρόμος η Γιάννα Αγγελοπούλου Στην Κρήτη η Φλόγα

    10/7/2004 1:24:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Στα πάτρια εδάφη και συγκεκριμένα στην Κρήτη βρίσκεται από χθες η Ολυμπιακή Φλόγα, μετά από ένα ταξίδι 35 ημερών και στις πέντε Ηπείρους. Το βράδυ, η Φλόγα διανυκτέρευσε σε βωμό στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο και το πρωί, με λαμπαδηδρόμο την πρόεδρο της Αθήνα 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου, πέρασε από τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, για να συνεχίσει την πορεία της προς τα Μάλια, τον ’γιο Νικόλαο και τη Σητεία. "Όταν κρατάς τη Φλόγα ψηλά η εμπειρία είναι μοναδική", δήλωσε η κ. Αγγελοπούλου, που δεν έκρυψε τη συγκίνηση της όταν άναψε το βωμό στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού."Έγινα ένας κρίκος στην αλυσίδα που πραγματικά έκανε πράξη το σύνθημα μας: η Φλόγα μας ενώνει τον κόσμο", κατέληξε η πρόεδρος της Αθήνα 2004.

    Λαμπρή υποδοχή

    Από το πρωί, κάτοικοι του Ηρακλείου και των χωριών, που περιλαμβάνονται στη διαδρομή, βρέθηκαν στους δρόμους για να υποδεχθούν τη Φλόγα και να χειροκροτήσουν τους λαμπαδηδρόμους. Ελληνικές σημαίες, ολυμπιακά σύμβολα χειροκροτήματα και ροδοπέταλα συνόδευσαν την πομπή.

    Το μεσημέρι, η Λαμπαδηδρομία έφθασε στον αρχαιολογικό χώρο των Μαλίων, όπου οι τοπικές αρχές προετοίμασαν τελετή υποδοχής με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από παιδικά και μαθητικά συγκροτήματα. "Η Φλόγα στέλνει στους δυνατούς του κόσμου το μήνυμα της ειρήνης των λαών", είπε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Μαλίων, Κώστας Λαγουδάκης.

    Στη συνέχεια, η Φλόγα σταμάτησε στον ’γιο Νικόλαο και στο κέντρο της πόλης. Ο Σύλλογος Αλλοδαπών Αγίου Νικολάου παρουσίασε τραγούδια από όλον τον κόσμο και ακολούθησαν χορευτικά δρώμενα με θέμα τη δύναμη της Φλόγας. "Ευχόμαστε το φως της Φλόγας να δυναμώσει στις καρδιές όλου του κόσμου", δήλωσε ο δήμαρχος, Γιάννης Λουκαράκης.

    Η αποστολή θα διανυκτερεύσει στη Σητεία, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Μιχάλη Λιδάκη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στην Ελλάδα η Ολυμπιακή Φλόγα

    [02] Εσωτερικά

    Φονική συμπλοκή στο Παλαιό Φάληρο

    11/7/2004 11:32:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Ένοπλη συμπλοκή Αλβανών σημειώθηκε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, δίπλα από τις γραμμές του τραμ στο Παλαιό Φάληρο, με ένα νεκρό και έναν βαριά τραυματισμένο. Δύο νεαροί Αλβανοί επιτέθηκαν και πυροβόλησαν δύο ομοεθνείς τους, μπροστά στα μάτια δεκάδων περαστικών. Ένας από τους αλλοδαπούς τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ ο φίλος του νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Τζάνειου Νοσοκομείου. Αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής εκτιμούν ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

    [03] Εσωτερικά

    Συνάντηση Καραμανλή - Ερντογάν

    11/7/2004 12:13:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κοινωνικού χαρακτήρα συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν είχε το απόγευμα του Σαββάτου ο Έλληνας πρωθυπουργός στο ξενοδοχείο που έχει καταλύσει με τη σύζυγό του Νατάσσα. Στη συνάντηση ο Τούρκος πρωθυπουργός προσήλθε με την κόρη και το γιο του ενώ στη συνάντηση παρεβρίσκετο και ο Κώστας Μπακογιάννης, συμφοιτητής του νεαρού Ερντογάν στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ της Βοστόνης. Ο κ. Ερντογάν προσέφερε στον Κώστα Καραμανλή αναμνηστικό δίσκο στον οποίο είχε αποτυπωθεί η εικόνα της ελληνικής εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου. Ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται από χθες στην Κωνσταντινούπολη για να παραστεί ως μάρτυρας στο γάμο της κόρης του Τούρκου πρωθυπουργού που θα γίνει αργότερα σήμερα στο συνεδριακό κέντρο "Λουτφί Κιρντάρ".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κουμπάροι Καραμανλής - Ερντογάν

    [04] Αθλητισμός

    Πήρε Ντάβιτς η Ίντερ

    11/7/2004 3:44:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στην Ίντερ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Έντγκαρ Ντάβιντς, ο οποίος στα 31 του χρόνια, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ομάδα του Μιλάνου, έναντι 3,5 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Ο διεθνής Ολλανδός μεσοαμυντικός, το τελευταίο εξάμηνο έπαιζε δανεικός στην Μπαρτσελόνα από τη Γιουβέντους και ήταν ελεύθερος να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του, καθώς δεν κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τη "Γηραιά Κυριά" για ανανέωση του συμβολαίου του. Εκτός από τη Γιουβέντους, ο Ντάβιντς έχει αγωνισθεί και με τη φανέλα των ’γιαξ και Μίλαν , ενώ είναι η τρίτη κατά σειρά μεγάλη μεταγραφή της Ίντερ, μετά τους Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν και Νίκολας Μπουρντίσο.

    Φακέτι: " Μας έχει εντυπωσιάσει"

    "Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την αίσια έκβαση των διαπραγματεύσεων. Οι ικανότητες του Ντάβιντς είναι γνωστές", δήλωσε ο πρόεδρος των "νερατζούρι", Τζιακίντο Φατσέτι, στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, συμπληρώνοντας ότι η απόδοση του διεθνή μέσου το τελευταίο εξάμηνο στην Μπαρτσελόνα, τους "απέδειξε πως έχει το κίνητρο και τον ενθουσιασμό να τραβήξει μία ομάδα από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας στη δεύτερη, κάτι που φαινόταν στην αρχή... αδύνατο".

    [05] Αθλητισμός

    Στον ΟΦΗ Κουτσιουπιάς - Καζαντζής

    11/7/2004 4:03:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στο Ηράκλειο και τον ΟΦΗ επέστρεψε μετά από πέντε χρόνια ο Γιώργος Κουτσουπιάς ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για 1+1 χρόνο. Παράλληλα η κρητική ΠΑΕ ανακοίνωσε την απόκτηση και του Γιώργου Καζαντζή που υπέγραψε τριετές συμβόλαιο (1+1+1 χρόνο), ενώ γνωστοποίησε πως έχει έρθει σε συμφωνία με τον Γκανέζο Γιόζεφ Νουαφόρ, που αγωνίστηκε πέρυσι στον Πανηλειακό, καθώς και με τον Δημήτρη Αρβανίτη.

    Ικανοποιημένοι για την μεταγραφή τους

    Την ικανοποίησή τους για την συμφωνία τους με την κρητική ομάδα εξέφρασαν σε δηλώσεις τους τα δυο νέα αποκτήματα του ΟΦΗ μετά την υπογραφή των συμβολαίων τους.

    "Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στον ΟΦΗ. Στην ομάδα που αγαπάω και μ' έχουν αγαπήσει. Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα μου να υλοποιήσει τους στόχους που έχει θέσει. Εύχομαι η ομάδα μου να έχει το δυνατόν περισσότερες επιτυχίες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους του ΟΦΗ που πίστεψαν σε μένα και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου δείχνουν", δήλωσε ο Γιώργος Κουτσουπιάς.

    Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καζαντζής τόνισε: "Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και ευχαριστημένος που ανήκω στον ΟΦΗ. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ομάδας μου για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπο μου. Τους υπόσχομαι ότι θα δουλέψω πολύ σκληρά για να προσφέρω το δυνατόν περισσότερα στην ομάδα μου. Ελπίζω και είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε μια καλή σεζόν".

    [06] Διάφορα

    "Τσουχτερό" ραβασάκι

    11/7/2004 4:17:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC

    Με περίπου 360.000 ευρώ "χτύπησε" ένας συλλέκτης, ο οποίος θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, μια ερωτική επιστολή του συγγραφέα, Τζέιμς Τζόις, που έβγαλε στο σφυρί ο οίκος δημοπρασιών Sothebys. Το γράμμα του Τζόις στην αγαπημένη του, Νόρα Μπάρνακλ, που εστάλη το χειμώνα του 1090 προτού ο συγγραφέας γίνει διάσημος, είναι αρκετά αποκαλυπτικό και άκρως τολμηρό. Στην τρισέλιδη επιστολή του, ο Τζόις αποκαλύπτει στην εκλεκτή της καρδιά του πόσο πολύ επιθυμεί μια ερωτική συνάντηση, σαν αυτή που είχαν οι δυο τους, για πρώτη φορά, στις 16 Ιουνίου 1904. Επίσης, ο συγγραφέας της λέει πόσο θέλει να ικανοποιήσει κάθε της επιθυμία και περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τις αγαπημένες τους ερωτικές στάσεις.

    Εκπλήξεις και αντιδράσεις

    Οι υπεύθυνοι του Sotheby's έμειναν έκπληκτοι από το ποσό που καταβλήθηκε για την επιστολή, αφού υπολόγιζαν πως η τιμή της δεν θα ξεπερνούσε τα 90.000 ευρώ.

    Όπως δήλωσε στο BBC ο Πίτερ Σέλεϊ, ειδικός σε θέματα της αγγλόφωνης λογοτεχνίας του οίκου Sotheby's, το γράμμα αποτελεί "ένα ξέσπασμα σεξουαλικών εικόνων και αισθημάτων". "Η υψηλή τιμή στην οποία πουλήθηκε η ερωτική επιστολή του Τζόις, αντανακλά πλήρως τη σημασία που είχε η σχέση του ζεύγους στη δημιουργικότητα του συγγραφέα", πρόσθεσε ο κ. Σέλεϊ.

    Ωστόσο, η οικογένεια του Τζόις είχε σπεύσει να καταδικάσει την πώληση της ερωτικής επιστολής, την οποία χαρακτήρισε "επιδρομή στην ιδιωτική ζωή του συγγραφέα, την οποία ο ίδιος θα αποστρεφόταν".

    Σχετικά Links:

    Sotheby's

    [07] Αθλητισμός

    Ευρωλίγκα: Εύκολα για δυο δύσκολα για έναν

    11/7/2004 5:12:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Τυχερές στάθηκαν οι δυο από τις τρεις ελληνικές ομάδες μπασκετ, στην κλήρωση για την κατάρτιση των ομίλων της ’ φάσης της Ευρωλίγκα που έγινε στην Μόσχα, πόλη στην οποία θα λάβει μέρος και το τελικό φαΐναλ φορ της διοργάνωσης. Το εναρκτήριο τζάμπολ που θα δοθεί στις 3 Νοεμβρίου, θα βρεί τους Ολυμπιακό και ΠΑΟ σε βατούς ομίλους, όχι όμως και την ΑΕΚ, που δεν μπορούμε να πούμε ότι έτυχε της καλύτερης αντιμετώπισης από ην κληρωτίδα.

    Όμιλοι - Πρόγραμμα

    Η κληρωτίδα έβγαλε αντιπάλους του Ολυμπιακού στην κανονική περίοδο τις Σκίπερ Μπολόνια, Εφές Πίλσεν, Εστουντιάντες, Τσιμπόνα, Παρτιζάν, Προκόμ Τρεφλ και Ρεάλ Μαδρίτης για τον Α' όμιλο.

    1η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Σκίπερ Μπολόνια (3 ή 4 Νοεμβρίου) 2η αγωνιστική: Τσιμπόνα-Ολυμπιακός (10 ή 11 Νοεμβρίου) 3η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Πρόκομ (17 ή 18 Νοεμβρίου) 4η αγωνιστική: Ρεάλ Μ.-Ολυμπιακός (24 ή 25 Νοεμβρίου) 5η αγωνιστική: Παρτιζάν-Ολυμπιακός (1 ή 2 Δεκεμβρίου) 6η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Εφές Πίλσεν (8 ή 9 Δεκεμβρίου) 7η αγωνιστική: Εστουντιάντες-Ολυμπιακός (15 ή 16 Δεκεμβρίου) 8η αγωνιστική: Σκίπερ-Ολυμπιακός (22 ή 23 Δεκεμβρίου) 9η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Τσιμπόνα (5 ή 6 Ιανουαρίου) 10η αγωνιστική: Πρόκομ-Ολυμπιακός (12 ή 13 Ιανουαρίου) 11η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Ρεάλ Μ. (19 ή 20 (Ιανουαρίου) 12η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Παρτιζάν (26 ή 27 Ιανουαρίου) 13η αγωνιστική: Εφές Πίλσεν-Ολυμπιακός (2 ή 3 Φεβρουαρίου) 14η αγωνιστική: Ολυμπιακός-Εστουντιάντες (9 ή 10 Φεβρουαρίου).

    Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει στον Γ' όμιλο τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Τάου, Μπενετόν Τρεβίζο, Ορτέζ, Ούλκερ, Ουνικάχα Μάλαγα και Σκαϊλάινερς Φρανκφούρτης.

    1η αγωνιστική: Μάλαγα - Παναθηναϊκός (3 ή 4 Νοεμβρίου) 2η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - ΤΣΣΚΑ (10 ή 11 Νοεμβρίου) 3η αγωνιστική: Μπενετόν - Παναθηναϊκός (17 ή 18 Νοεμβρίου) 4η αγωνιστική: Φρανκφούρτη - Παναθηναϊκός (24 ή 25 Νοεμβρίου) 5η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Τάου (1 ή 2 Δεκεμβρίου) 6η αγωνιστική: Ούλκερ - Παναθηναϊκός (8 ή 9 Δεκεμβρίου) 7η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Ορτέζ (15 ή 16 Δεκεμβρίου) 8η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Μάλαγα (22 ή 23 Δεκεμβρίου) 9η αγωνιστική: ΤΣΣΚΑ - Παναθηναϊκός (5 ή 6 Ιανουαρίου) 10η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Μπενετόν (12 ή 13 Ιανουαρίου) 11η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Φρανκφούρτη (19 ή 20 Ιανουαρίου) 12η αγωνιστική: Τάου - Παναθηναϊκός (26 ή 27 Ιανουαρίου) 13η αγωνιστική: Παναθηναϊκός - Ούλκερ (2 ή 3 Φεβρουαρίου) 14η αγωνιστική: Ορτέζ - Παναθηναϊκός (9 ή 10 Φεβρουαρίου.

    Τέλος, στον Β' όμιλο κληρώθηκε η ΑΕΚ μαζί με τις Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σιένα, Ζαλγκίρις Κάουνας, Μπαρτσελόνα, Ολίμπια Λουμπλιάνας, Σκαβολίνι Πέζαρο και Βιλερμπάν.

    1η αγωνιστική: Μπαρτσελόνα - ΑΕΚ (3 ή 4 Νοεμβρίου) 2η αγωνιστική: ΑΕΚ - Ζάλγκιρις (10 ή 11 Νοεμβρίου) 3η αγωνιστική: Σιένα - ΑΕΚ (17 ή 18 Νοεμβρίου) 4η αγωνιστική: ΑΕΚ - Βιλερμπάν (24 ή 25 Νοεμβρίου) 5η αγωνιστική: Μακάμπι - ΑΕΚ (1 ή 2 Δεκεμβρίου) 6η αγωνιστική: Σκαβολίνι - ΑΕΚ (8 ή 9 Δεκεμβρίου) 7η αγωνιστική: ΑΕΚ - Ολύμπια (15 ή 16 Δεκεμβρίου) 8η αγωνιστική: ΑΕΚ - Μπαρτσελόνα (22 ή 23 Δεκεμβρίου) 9η αγωνιστική: Ζάλγκιρις - ΑΕΚ (5 ή 6 Ιανουαρίου) 10η αγωνιστική: ΑΕΚ - Σιένα (12 ή 13 Ιανουαρίου) 11η αγωνιστική: Βιλερμπάν - ΑΕΚ (19 ή 20 Ιανουαρίου) 12η αγωνιστική: ΑΕΚ - Μακάμπι (26 ή 27 Ιανουαρίου) 13η αγωνιστική: ΑΕΚ - Σκαβολίνι (2 ή 3 Φεβρουαρίου) 14η αγωνιστική: Ολύμπια - ΑΕΚ (9 ή 10 Φεβρουαρίου).

    Δηλώσεις προπονητών

    Στην πόλη της Μαδρίτης καλείται να ταξιδέψει δύο φορές φέτος τον χειμώνα ο Ολυμπιακός, όπου θα αντιμετωπίσει τις Ρεάλ και Εστουντιάντες για τον Α' όμιλο της Ευρωλίγκα. Τα ονόματα πάντως των φετινών ευρωπαϊκών αντιπάλων δεν έχουν καμία σημασία για τον Μίλαν Τόμιτς; "Το ζητούμενο για μια ομάδα δεν είναι ποιος είναι ο αντίπαλος, αλλά αν αυτή είναι έτοιμη για να τον αντιμετωπίσει. Όλες οι ομάδες που βρίσκονται στην Ευρωλίγκα είναι πάρα πολύ καλές κι αυτό είναι το μοναδικό δεδομένο που υπάρχει στο μυαλό μας. Απ εκεί και μετά το πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι μια κλήρωση θα αποδειχθεί πάνω στο παρκέ", επισήμανε ο τεχνικός του Ολυμπιακού και πρόσθεσε: "Ποτέ δεν δίνω σημασία στα ονόματα όταν μιλάμε για τέτοιο επίπεδο. Αυτό που ξέρω είναι ότι οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι στις 3 Νοεμβρίου οπότε και ξεκινάει η σεζόν και θα είμαστε. Όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια θα δούμε αν η κλήρωση ήταν δύσκολη ή εύκολη για τον Ολυμπιακό", κατέληξε ο τεχνικός των "ερυθρόλευκων". Δύσκολο χαρακτήρισε τον όμιλο του Παναθηναϊκού ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ξεκαθαρίζοντας όμως, ότι η ομάδα του δεν φοβάται κανέναν. "Είναι σίγουρα ένας δύσκολος όμιλος, όμως έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, αλλά και στην παρουσία του κόσμου. Πιστεύω πως θα δώσουμε όλα τα ματς σε γεμάτο γήπεδο και με την βοήθεια των οπαδών μας θα πάμε καλά. Δεν αισθανόμαστε φόβο για κανέναν, τους υπολογίζουμε άλλους και ο στόχος μας είναι η πρόκριση" σχολίασε ο "Ζοτς".

    Ικανοποιημένοι -παρά τον δεδομένο βαθμό δυσκολίας- με τα αποτελέσματα της κλήρωσης της Ευρωλίγκα, παρουσιάστηκαν ο γενικός διευθυντής και ο προπονητής της ΑΕΚ σε δηλώσεις τους από τη Μόσχα, όπου βρίσκονται ήδη από την Παρασκευή.

    Ο γενικός διευθυντής της ΑΕΚ, Δημήτρης Φιλίππου, σχολίασε για την κλήρωση: "Όταν παίζεις στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης, δεν υπάρχουν μικροί και μεγάλοι, όλες οι ομάδες είναι ισχυρές. Εξάλλου, δεν επιθυμώ να νικάμε "εύκολες" ομάδες. Πιστεύω πολύ στην ομάδα μας και ότι όλα θα πάνε καλά".

    Ο Φώτης Κατσικάρης αναγνωρίζει τις δυσκολίες της κλήρωσης, όμως τονίζει ότι στην ΑΕΚ αρέσουν τα δύσκολα. "Η Ευρωλίγκα αποτελεί πρόκληση για μας. Ο όμιλος είναι δύσκολος, αφού συμμετέχουν αρκετές πρωταθλήτριες των χωρών τους, αλλά και οι πρωταθλήτριες Ευρώπης των τελευταίων δύο ετών. Μας αρέσουν τα δύσκολα, όταν παίζεις με τέτοιους αντιπάλους γίνεσαι κι εσύ καλύτερος. Αυτές οι αναμετρήσεις αποτελούν μεγάλο κίνητρο για την ομάδα μας και ο κόσμος θα δει ωραία παιχνίδια. Αυτή είναι η πρώτη εντύπωση, αφού είναι νωρίς για προγνωστικά. Δεν γνωρίζουμε πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες. Η Ζαλγκίρις και η Βιλερμπάν αποτελούν τα ερωτηματικά του ομίλου μας, αφού δεν ξέρουμε τα ρόστερ τους. Η Σιένα έχει κάνει κάποιες αλλαγές, όμως παραμένει έμπειρη και ο σχεδιασμός της για τη νέα χρονιά ώστε να παραμείνει ισχυρή. Η Μακάμπι και η Μπαρτσελόνα αποδεικνύουν το πόσο ισχυρός είναι ο όμιλος μας. Περιμένουμε να ολοκληρωθούν τα ρόστερ των αντιπάλων μας, εξάλλου εμείς είμαστε οι πρώτοι που έχουμε ολοκληρώσει αυτήν την εκκρεμότητα".

    [08] Διεθνή

    Τέσσερις νεκροί από κεραυνούς Φονική κακοκαιρία στη Ρουμανία

    11/7/2004 5:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από κεραυνούς στην Ρουμανία, ενώ η σφοδρή κακοκαιρία έγινε αιτία να καταστραφούν περίπου 400 σπίτια και να απομονωθούν δεκάδες χωριά. Παράλληλα, σημειώθηκε διακοπή στην ηλεκτροδότηση και στις τηλεφωνικές επικοινωνίες, ενώ μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών καταστράφηκαν από το χαλάζι. Τα θύματα κεραυνοβολήθηκαν ενώ βρίσκονταν σε αγρούς στην κεντρική, βόρεια και βορειο-ανατολική Ρουμανία, που πλήττεται από την κακοκαιρία μετά από μία εβδομάδα υψηλών θερμοκρασιών. Θυελλώδεις άνεμοι, βροχή και χαλάζι "μαστίζουν" τη χώρα, ενώ οι αρχές προειδοποιούν για κίνδυνο πλημμυρών, αφού η στάθμη των ποταμών βρίσκεται σε οριακό επίπεδο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 11 July 2004 - 16:50:17 UTC