Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προς αποχώρηση οι Φιλιππίνες
  • [02] Ακόμα διεξάγονται οι έρευνες Σεξουαλικό σκάνδαλο με ιερείς στην Αυστρία
  • [03] "Λάθος προγραμματισμός και χειρισμός" Στον εισαγγελέα για το μπλακ άουτ
  • [04] Από τις ελληνικές και ισπανικές Αρχές Εξαρθρώθηκε δίκτυο διακίνησης
  • [05] Ευνοϊκή για τους αγρότες Στην τελική ευθεία η ρύθμιση για τα πανωτόκια
  • [06] Συμβασιούχοι, μπλακ άουτ και Δικαιοσύνη Επίθεση ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση
  • [07] Αλλαγή σελίδας στον ΑΡΗ
  • [08] Διέφυγε σώος Δολοφονική επίθεση κατά του Τσετσένου Προέδρου
  • [09] ΑΕΚ: Λύση υποσχέθηκε ο Ορφανός
  • [10] Με 25 τραυματίες Συμπλοκές στη Βόρεια Ιρλανδία

    [01] Ιράκ

    Προς αποχώρηση οι Φιλιππίνες

    13/7/2004 9:05:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: BBC, AΠΕ

    Έλεος από τους ένοπλους απαγωγείς, ζήτησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων των Φιλιππίνων Ραφαέλ Σεγκούις, υποσχόμενος να ανταποκριθεί στο αίτημά τους το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να σωθεί η ζωή ενός Φιλιππινέζου οδηγού που κρατείται όμηρος από ομάδα Ιρακινών ανταρτών. Στη Βαγδάτη μετέβη σήμερα ο Φιλιππινέζος υφυπουργός Εξωτερικών, ο οποίος στη συνέχεια έκανε δηλώσεις στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. Εν τω μεταξύ, οι ένοπλες δυνάμεις των Φιλιππίνων είναι έτοιμες να αποσυρθούν από το Ιράκ, αλλά "περιμένουν" την επίσημη σχετική κυβερνητική διαταγή, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός τους. Την ίδια ώρα ένας υπουργός της διορισμένης μεταβατικής κυβέρνησης του Ιράκ, Ιγιάντ Αλάουι, ανακοίνωσε τον αριθμό των αλλοδαπών που βρίσκονται σε ιρακινές φυλακές κατηγορούμενοι ως υπαίτιοι ισλαμικής εξέγερσης. "99 ύποπτοι κρατούνται και ανακρίνονται, ανάμεσά τους 26 άτομα από τη Συρία, 14 Σαουδάραβες και 14 Ιρανοί", δήλωσε ο Ιρακινός υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μπεχτιάρ Αμίν.

    "Δεν έχουμε λάβει διαταγές"

    Ακόμα δεν έχει γίνει σαφές εάν η αποχώρηση των κάπου 50 ανδρών του στρατού των Φιλιππίνων θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα από την 20ή Αυγούστου, ημερομηνία που είχε ορίσει η Μανίλα προ του ξεσπάσματος της κρίσης με την ομηρία του Αντζελο ντε λα Κρους.

    "Δεν έχουμε λάβει διαταγές σχετικά με την αποχώρηση", δήλωσε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων Ντάνιελ Λούσερο στο Ρόιτερς.

    "Είμαστε προετοιμασμένοι να εφαρμόσουμε το σχέδιο αποχώρησης", πρόσθεσε ο ίδιος, εξηγώντας ότι το σχέδιο είχε καταρτισθεί με την αποστολή της δύναμης, ένα χρόνο πριν.

    "Προς το παρόν δεν μπορώ να σας δώσω λεπτομέρειες. Αναμένουμε οδηγίες από το υπουργείο Εξωτερικών", κατέληξε ο εκπρόσωπος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παράταση για τον Φιλιππινέζο

    [02] Διεθνή

    Ακόμα διεξάγονται οι έρευνες Σεξουαλικό σκάνδαλο με ιερείς στην Αυστρία

    13/7/2004 11:51:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC

    Σε αναταραχή βρίσκεται η Ρωμαιοκαθολική Αυστριακή Εκκλησία, μετά από ρεπορτάζ περιοδικού, το οποίο δημοσίευσε φωτογραφίες με σεξουαλικές περιπτύξεις ιερέων και μαθητών, που συμμετείχαν σε ρωμαιοκαθολικό σεμινάριο, στο Σαιντ Πέλτεν, δυτικά της Βιέννης. Το αυστριακό ειδησεογραφικό περιοδικό "Profil", που δημοσίευσε τις φωτογραφίες της πιθανολογούμενης κακοποίησης ανηλίκων, αναφέρει, ότι σύμφωνα με έρευνα της αστυνομίας, στους υπολογιστές του σεμιναρίου, βρέθηκαν τουλάχιστον 40.000 φωτογραφίες και βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου, μερικά από τα οποία μάλιστα παρουσίαζαν παιδική πορνογραφία. Ήδη, ο υπεύθυνος της σχολής και ο βοηθός του παραιτήθηκαν, ενώ η Αυστριακή Σύνοδος Επισκόπων, έχει υποσχεθεί, ότι θα διεξάγει διεξοδική έρευνα για το θέμα "Οτιδήποτε έχει σχέση με ομοφυλοφιλία ή πορνογραφία δεν έχει θέση στα σεμινάρια ιερέων", τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση.

    Έντονες αντιδράσεις

    Η έρευνα άρχισε μετά από τις κατηγορίες ενός παιδιού για σεξουαλική κακοποίηση από το διευθυντή του σεμιναρίου, Ούρλιχ Κουχλ, ο οποίος παραιτήθηκε , αλλά αρνείται τις κατηγορίες. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και ο αναπληρωτής διευθυντής Βόλφγανγκ Ροθ.

    Πάντως, ο επίσκοπος Κερτ Κρεν, ο οποίος είναι υπεύθυνος της επισκοπής, απέδωσε την ύπαρξη των φωτογραφιών σε "παιδικές φάρσες" και χαρακτηρίζει "ανυπόστατους " τους ισχυρισμούς για σεξουαλική παρεκτροπή. Όμως, ορισμένοι αξιωματούχοι της επισκοπής ζήτησαν από το Βατικανό, να αποσύρει από τα καθήκοντά του τον Επίσκοπο Κρεν.

    "Η συγκέντρωση παιδικής πορνογραφίας δεν μπορεί να θεωρηθεί φάρσα " είπε ο Τόμας Χάμπερ, βουλευτής της αντιπολίτευσης των σοσιαλιστών. Μάλιστα, η αντιπολίτευση ζητά διεξοδικές έρευνες προκειμένου να αποδειχθεί αν πρόκειται για κακούργημα.

    Η αστυνομία δεν έδωσε επιπλέον πληροφορίες για τις έρευνες.

    Ο Αυστριακός Καρδινάλιος Χανς Χέρμαν Γκρόερ παραιτήθηκε το 1998, μετά από ισχυρισμούς, ότι είχε κακοποιήσει νεαρά αγόρια.

    [03] Εσωτερικά

    "Λάθος προγραμματισμός και χειρισμός" Στον εισαγγελέα για το μπλακ άουτ

    13/7/2004 12:19:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί αν προκύπτουν ευθύνες για το χθεσινό μπλακ άουτ διέταξε ο προϊσταμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών. Επιτροπή του Υπουργείου Ανάπτυξης διευρευνά το θέμα, ενώ αναμένεται να συζητηθεί και στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής. "Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος οφείλεται σε λάθος χειρισμούς στο σύστημα διαχείρισης στην κατανομή του ρεύματος και όχι σε περιορισμένη επάρκεια ενέργειας", δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας. Ευθύνες στην κυβέρνηση για το μπλακ άουτ επέρριψε η αντιπολίτευση και ζήτησε έρευνα σε βάθος. Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε ο Μιλτιάδης Έβερτ, κάνοντας λόγο για ανικανότητα των στελεχών της ΔΕΗ. Για λάθος προγραμματισμό και χειρισμό, μίλησε ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ Γιώργος Γκαραβέλας, ο οποίος άφησε αιχμές κατά της νέας διοίκησης του αρμόδιου για τη διαχείριση ΔΕΣΜΙΕ.

    Νέες "διακοπές" και σήμερα

    "Έπρεπε o ΔΕΣΜHΕ να πάρει ρίσκο και να δώσει εντολή να γίνουν περιφερειακές σύντομες διακοπές", δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Μπιλαλίδης.

    Εν τω μεταξύ, εκτενής αναφορά και αρνητικά σχόλια για το χθεσινό μπλακ άουτ γίνονται και σήμερα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, που συνδέουν το θέμα με την ετοιμότητα της Ελλάδας εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων.

    Ολιγόλεπτες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, πάντως, σημειώθηκαν και σήμερα το μεσημέρι σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, όπως το Ψυχικό, ο Χολαργός και η Νέα Ιωνία. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, όμως, επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό που δεν σχετίζεται με το χθεσινό μπλακ άουτ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μπλακ άουτ χωρίς... αιτία

    [04] Εσωτερικά

    Από τις ελληνικές και ισπανικές Αρχές Εξαρθρώθηκε δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών

    13/7/2004 12:46:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Νέα τεράστια επιτυχία σημείωσαν οι ελληνικές και οι ισπανικές διωκτικές αρχές, οι οποίες εξάρθρωσαν μεγάλο διεθνές δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών. Σε κοινή επιχείρηση, που έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης, στον Ατλαντικό Ωκεανό, εντοπίστηκαν πέντε τόνοι κοκαΐνης στο ελληνικών συμφερόντων πλοίο με σημαία Μπελίζε, "Africa One". Οι συλληφθέντες είναι πέντε, από τους οποίους οι τέσσερις είναι Έλληνες και ο ένας Ιταλός. Το πλοίο και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο λιμάνι Cadiz της Ισπανίας. Το "Africa One" είχε ξεκινήσει το ταξίδι του από τον Πειραιά και φόρτωσε το θανατηφόρο φορτίο του από τη Λατινική Αμερική. Ωστόσο, ο καπετάνιος του πλοίου είχε δηλώσει αρχικά ως προορισμό του πλοίου την Τουρκία. Στο κύκλωμα πιθανότατα εμπλέκονται πολίτες μεγάλης οικονομικής επιφάνειας. Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχουν, ήδη, προσαχθεί, επτά άτομα, δυο εκ των οποίων θα οδηγηθούν πιθανότατα στον Εισαγγελέα.

    Μετά από πολύμηνη παρακολούθηση

    Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το "Αfrica One" παρακολουθούνταν εδώ και πέντε μήνες και από δορυφόρο, καθώς μέλη του πληρώματός του είχαν σχέση με καρτέλ ναρκωτικών, που είχε εξαρθρωθεί παλιότερα. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες του φέρονται να είναι μεγαλομέτοχοι σε "εταιρίες μαϊμού" εξοπλισμού πλοίων. Οι ελληνικές Αρχές, που ειδοποίησαν τις ισπανικές, είχαν ζητήσει από το Εθνικό Ισπανικό Δικαστήριο να εκδώσει εντολή για να "πιάσουν" το πλοίο. Πάντως, οι μεταφορτώσεις ναρκωτικών από πλοίο σε πλοίο είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ισπανία.

    [05] Οικονομία

    Ευνοϊκή για τους αγρότες Στην τελική ευθεία η ρύθμιση για τα πανωτόκια

    13/7/2004 2:15:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ ΝΕΤ 105,8

    Το φλέγον ζήτημα των πανωτοκίων και τις επί μέρους ρυθμίσεις για όλες τις κατηγορίες των δανειοληπτών εξέτασε το πρωί η Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδρίασε υπό τον Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για όλες τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει και επανέλαβε, ότι για την συντριπτική πλειονότητα των δανειοληπτών το ποσό που θα πρέπει να καταβάλουν στις τράπεζες δεν θα ξεπερνά το τριπλάσιο του αρχικού κεφαλαίου. Το εν λόγω νομοσχέδιο, που κατατίθεται εντός των επόμενων ημερών στη Βουλή αναμένεται να είναι ευνοϊκότερο και για τους αγρότες. Παράλληλα, στη σύσκεψη εκφράστηκε ο προβληματισμός για το, αν θα πρέπει να συμπεριληφθούν στη νομοθετική ρύθμιση και όσοι πήραν δάνεια που ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ, αφού στην συγκεκριμένη κατηγορία δανειοληπτών υπάρχουν μόνο μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν οικονομική επιφάνεια. Ο κ. Αλογοσκούφης θα αποφασίσει γι αυτό το θέμα τις επόμενες ώρες σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Τέλος, ο Υπουργός σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης διαβεβαίωσε, ότι η κυβερνητική ρύθμιση θα λύσει οριστικά και αμετάκλητα το μεγάλο πρόβλημα των πανωτοκίων.

    [06] Εσωτερικά

    Συμβασιούχοι, μπλακ άουτ και Δικαιοσύνη Επίθεση ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση

    13/7/2004 3:02:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σε δηλώσεις εναντίον της κυβέρνησης, για το χθεσινό μπλακ άουτ, τους συμβασιούχους αλλά και το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα ανώτατα δικαστήρια, προέβησαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αμέσως μετά τη σημερινή συνεδρίαση των συντονιστών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή. Ο βουλευτής Χάρης Καστανίδης, τόνισε, ότι πέντε μήνες διακυβέρνησης της ΝΔ και η χώρα "πέφτει στο σκοτάδι" λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με την παρουσία μάλιστα μοιραίων ανθρώπων και για το μπλακ άουτ το 1993. Για τους συμβασιούχους είπε, πως ο μεγαλύτερος αριθμός αυτών θα απολυθεί σε λίγες εβδομάδες, ενώ για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, η συζήτηση του οποίου άρχισε σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, δήλωσε, ότι διευρύνεται αλόγιστα ο αριθμός των θέσεων δικαστών στα ανώτατα δικαστήρια, ενώ πρόσθεσε, ότι "κάποιοι με χουντικό παρελθόν θα βρεθούν σε θέσεις κλειδιά".

    Συμβασιούχοι και Δικαιοσύνη στο επίκεντρο

    Ο πρώην υπουργός, Χρήστος Παπουτσής, υπογράμμισε, ότι η ΝΔ αποδεικνύει καθημερινά, πως "είναι κυβέρνηση της μη ευθύνης , εφόσον, από τη μια πλευρά οικειοποιείται όλα τα έργα των προηγουμένων χρόνων και από την άλλη ομολογεί ερασιτεχνισμούς και επιπολαιότητες, όπως στην περίπτωση του χθεσινού μπλακ άουτ, που διασύρουν τη χώρα μας στο εξωτερικό".

    Οι προεκλογικές μονιμοποιήσεις μεταλλάσσονται σε μετεκλογικές απολύσεις, υποστήριξε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, ενώ προσέθεσε, ότι τα τυχαία κριτήρια, που περιλαμβάνονται στο ΠΔ για τους συμβασιούχους αφήνουν εκτός εργαζομένους πολλά χρόνια στο δημόσιο. Προέβλεψε, δε, ότι το ΠΔ θα προσβληθεί οπωσδήποτε, τόσο στα ελληνικά δικαστήρια, όσο και στο ευρωπαϊκό. Σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, ανέφερε, ότι γίνεται αποσπασματική παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας των ανωτάτων δικαστηρίων και αυξάνονται οι θέσεις των αντιπροέδρων με μοναδικό σκοπό να τακτοποιηθούν συγκεκριμένα πρόσωπα .

    [07] Αθλητισμός

    Αλλαγή σελίδας στον ΑΡΗ

    13/7/2004 4:19:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Αγωνία τέλος στον Άρη, καθώς σήμερα Τρίτη, ο Σωτήρης Καραμπέρης έβαλε την υπογραφή του στα σχετικά έγραφα για την μεταβίβαση των μετοχών στην διοικούσα επιτροπή. "Παρών" ήταν και ο Νίκος Τσαρούχας ο οποίος και αυτός συναίνεσε με την υπογραφή του ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την εγκατάσταση της νέας διοίκησης. Άμεση προτεραιότητα, πλέον η πρόσληψη νέου τεχνικού που όπως όλα δείχνουν μάλλον θα είναι ο πρώην προπονητής του Αιγάλεω, Γιώργος Χατζάρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετεγγραφικές κινήσεις της ομάδας του Αρη, γίνονταν από τον Έλληνα τεχνικό καθώς όλα έδειχναν ότι θα τελείωναν με θετικό τρόπο.

    [08] Διεθνή

    Διέφυγε σώος Δολοφονική επίθεση κατά του Τσετσένου Προέδρου

    13/7/2004 5:20:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: Reuters NET 105,8

    Στόχος δολοφονικής απόπειρας έγινε στην Τσετσενία, ο φιλορώσος Σεργκέι Αμπράμοφ, που εκτελεί χρέη Προέδρου μετά την πρόσφατη δολοφονία του Καντίροφ. Όχημα της πομπής του που διερχόταν μέσα από την πρωτεύουσα Γκρόζνι χτύπησε σε νάρκη με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνδρας της συνοδείας του και να τραυματιστούν άλλοι δυο. Ο ίδιος, πάντως, διέφυγε σώος. Η επίθεση κατά του Αμπράμοφ έρχεται ως συνέχεια των πολύνεκρών συγκρούσεων, που συνέβησαν σήμερα, ανάμεσα σε άνδρες των ρωσικών αστυνομικών δυνάμεων και ντόπιων ανταρτών. Τραγικός απολογισμός των τελευταίων ήταν 18 νεκροί και 24 τραυματίες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απειλεί η Τσετσενία

    [09] Αθλητισμός

    ΑΕΚ: Λύση υποσχέθηκε ο Ορφανός

    13/7/2004 5:30:00 μμ

    Την πρώτη του επίσκεψη, στον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Ορφανό, ως παράγοντας της ΑΕΚ πραγματοποίησε την Τρίτη ο Ντέμης Νικολαΐδης, που αν λάβουμε υπόψιν από τις δηλώσεις του υφυπουργού ήταν πολύ θετική για τοβ σύλλογο της Νέας Φιλαδέλδειας. Ο κ. Ορφανός, υποσχέθηκε ότι ακόμη κι αν απορριφθεί η νέα αίτηση της διοίκησης για υπαγωγή της στο άρθρο 44, θα υπάρξει χρόνος ώστε η ΑΕΚ να υπαχθεί στο νομοσχέδιο που καταρτίζει το υπουργείο, και μάλιστα μέσα σε πλαίσια που θα της επιτρέπουν να αγωνίζεται στην πρώτη Εθνική κατηγορία. "Δεν θα υποβιβαστεί κανένας σύλλογος, τουλάχιστον μέσα στο 2004", τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε και την χρήση του ΟΑΚΑ ως έδρα για τη νέα σεζόν από τον "δικέφαλο".

    Προσφυγή στην FIFA ο Οκκάς

    Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Οκκάς με προσφυγή του στη FIFA, διεκδικεί την ελευθερία του μετά το ναυάγιο των συζητήσεων που είχε με τον Ντέμη Νικολαΐδη για την καταβολή των οφειλομένων. Ο Κύπριος επιθετικός που επέστρεψε από την Κύπρο πριν από μερικές ημέρες περιμένει να εξασφαλίσει την ελευθερία του προκειμένου να μετεγγραφεί στον Ολυμπιακό.

    Τέλος σύμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα Abola, ο Φερνάντο Σάντος είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με την ΑΕΚ για να αναλάβει χρέη προπονητή τη νέα αγωνιστική περίοδο. Όπως αναφέρει, συνεργάτες του θα είναι οι Βέλιτς και Ροζάριο, όχι όμως και ο Σπράι την θέση του οποίου θα πάρει ο Αντώνης Κέζος.

    Το συμβόλαιο συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών θα είναι διετές με προοπτική ανανέωσης για ένα χρόνο ακόμα, ενώ οι αποδοχές του Πορτογάλου τεχνικού την πρώτη χρονιά θα ανέρχονται στα 600 χιλιάδες ευρώ, χωρίς τα πριμ. Τη δεύτερη χρονιά - όπως αναφέρει το δημοσίευμα - οι απολαβές του Πορτογάλου θα αυξηθούν.

    [10] Διεθνή

    Με 25 τραυματίες Συμπλοκές στη Βόρεια Ιρλανδία

    13/7/2004 6:06:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν στη Βόρεια Ιρλανδία ανάμεσα σε Προτεστάντες και Καθολικούς με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 25 άνθρωποι. Οι αστυνομικοί είχαν αναλάβει τη διατήρηση της τάξης κατά τη διάρκεια των παρελάσεων των Προτεσταντών και βρέθηκαν στη μέση, όταν οι Καθολικοί επιτέθηκαν στους θρησκευτικούς τους αντιπάλους. Οι παρελάσεις, διοργανώνονται κάθε χρόνο τέτοια περίοδο από τους Προτεστάντες σε ένδειξη τιμής και μνήμης για τη νίκη τους το 1690 επί των Καθολικών. Ήταν μια νίκη ιστορικής σημασίας για τους Προτεστάντες, και χαρακτήρισε μια από τις σημαντικότερες ημέρες στο προτεσταντικό πολιτικό ημερολόγιο. Οι Ρωμαιοκαθολικοί υποστηρίζουν την επανένωση της Βόρειας Ιρλανδίας με την Ιρλανδική Δημοκρατία, ενώ οι Προτεστάντες επιδιώκουν να παραμείνει η Βόρεια Ιρλανδία τμήμα του Ηνωμένου Βασιλείου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 13 July 2004 - 16:50:24 UTC