Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 16 νεκροί και 8 τραυματίες Ισοπεδώθηκε χωριό στην βόρεια Κίνα
  • [02] Επίσημες ανακοινώσεις Συλλήψεις και εντάλματα για το καρτέλ
  • [03] Υπεγράφη κοινή υπουργική απόφαση Ολυμπιακό ωράριο για τα πρατήρια
  • [04] Μπικόφσκι και επισήμως
  • [05] Κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το νέο νομοσχέδιο Διαμάχη για τη Δημόσια Διοίκηση
  • [06] Στο επίκεντρο της κυβερνητικής επιτροπής Οι ρυθμίσεις για τα πανωτόκια
  • [07] Κατηγορίες για "αποστασία" ΔΗΚΚΙ εναντίον Τσοβόλα
  • [08] Εναντίον του Κώστα Αβραμίδη Συμπληρωματική δίωξη για τη 17Ν
  • [09] Αντικρουόμενες οι πληροφορίες για την τύχη του Αγωνία για τον
  • [10] Ενισχύεται ο Εργοτέλης
  • [11] Ανανέωσε με Καλλιθέα ο Κουλακιώτης
  • [12] Πρώτες κινήσεις στον Αρη
  • [13] Γύρισε στην Κρήτη το "κοπέλι"
  • [14] Δοκιμάζει Κροάτη ο Ολυμπιακός

    [01] Διεθνή

    16 νεκροί και 8 τραυματίες Ισοπεδώθηκε χωριό στην βόρεια Κίνα

    15/7/2004 11:24:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σε χωριό της βόρειας Κίνας. Δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 8 τραυματίσθηκαν και 12 σπίτια ισοπεδώθηκαν, ανακοίνωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η έκρηξη συγκλόνισε το χωριό Χουιλόνγκ της επαρχίας Τζιαοκού την Τετάρτη το βράδυ, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας προκλήθηκε από εκρηκτικά που ήταν αποθηκευμένα στο σπίτι ενός αγρότη. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν όλα τα μέλη της οικογένειας του αγρότη και δημιουργήθηκε κρατήρας βάθους 2 μέτρων και πλάτους 3 μέτρων, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Κυκλοφορούν ελεύθερα τα βιομηχανικά εκρηκτικά

    Οκτώ από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία, ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο, γιατί ο αγρότης είχε συγκεντρωμένη τόσο μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών στο σπίτι του.

    Τα βιομηχανικά εκρηκτικά κυκλοφορούν ελεύθερα στην Κίνα, ενώ εκρηκτικά ή βεγγαλικά κατασκευάζονται και αποθηκεύονται παράνομα με συνέπεια εκατοντάδες άτομα να σκοτώνονται κάθε χρόνο σε διάφορες αγροτικές περιοχές της Κίνας.

    [02] Εσωτερικά

    Επίσημες ανακοινώσεις Συλλήψεις και εντάλματα για το καρτέλ

    15/7/2004 1:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/7/2004 6:58:56 μμ)

    Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση του πλοίου "Africa One", που εντόπισαν οι ελληνικές αρχές με περίπου πέντε τόνους κοκαΐνη. Σήμερα, ανακοινώθηκε επίσημα ότι συνελήφθησαν δέκα άτομα, που εμπλέκονται στην υπόθεση και δόθηκε στη δημοσιότητα το όνομα του εγκεφάλου του κυκλώματος. Πρόκειται για τον Αλέξανδρο Αγγελόπουλο, 40 ετών, ενώ καταζητείται και ο συνεργάτης του, Νικόλαος Αντωνάκης, 48 ετών, που φέρεται να είχε αναλάβει το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος. Προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή πήραν οι τρεις Έλληνες που συνελήφθησαν χτες και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πειραιά. Παράλληλα, εκτενείς ελέγχους διενεργεί και το ΣΔΟΕ. Για "ουσιαστικό πλήγμα στα δίκτυα διακίνησης θάνατου", έκανε λόγο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης, που συνεχάρη τις διωκτικες αρχές για την επιτυχία τους.

    Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον εγκέφαλο

    Σύμφωνα με την ελληνική Αστυνομία, ο φερόμενος ως εγκέφαλος είναι ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγελόπουλος από τους Νέους Πόρους Πιερίας, ιδιοκτήτης των ποδοσφαιρικών ομάδων του Πιερικού και του Ποσειδώνα Νέων Πόρων. "Δεξί χέρι" του Αγγελόπουλου φαίνεται να είναι ο Νικόλας Αντωνακάκης από τη Σάμο. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο άνδρες βρίσκονται σε χώρα της δυτικής Ευρώπης και αναζητούνται, ενώ ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία έκδοσης διεθνούς εντάλματος σύλληψης σε βάρος τους

    Οι υπόλοιποι πέντε που περιλαμβάνονται στη δικογραφία είναι οι τέσσερις Έλληνες και ένας Ιταλός, που αποτελούσαν το πλήρωμα του "Africa One" και κρατούνται από τις ισπανικές αρχές. Πρόκειται για τους Εμμανουήλ Δαλδαβάνη του Παναγιώτη, 49 ετών, από την Ξάνθη, Δημήτριο Τσιοπελάκη του Νικολάου, 57 ετών, από τη Μαγνησία, Στυλιανό Μεσηνέζη του Ναπολέοντα, 37 ετών, Γεώργιο Μανωλάτο του Ευθυμίου, 58 ετών και τον Ιταλό Σάντρο- Άντζελο Σάβιο, 48 ετών.

    Ποινική δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, νομιμοποίηση κερδών από εγκληματικές ενέργειες, σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο εισαγγελέας Πειραιά εναντίον των τριών Ελλήνων που συνελήφθησαν χθες. Οι κατηγορίες βαρύνουν τους Απόστολο Μπούσιο 28 ετών από την Κατερίνη, Νικόλα Γαβριήλη 44 ετών από τον Πειραιά έμπορο μοτοσυκλετών και ιδιοκτήτη του "Africa One", και Γεώργιο Μαραγκουδάκη 57 ετών από τα Χανιά. Οι τρεις συλληφθέντες παραδέχθηκαν τη συμμετοχή τους στην εταιρία, αρνήθηκαν όμως πως γνώριζαν την παράνομη δράση της. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον ανακριτή Πειραιά, ο οποίος θα αποφασίσει αν θα προφυλακισθούν ή θα αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την Παρασκευή, οπότε και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν.

    Το κύκλωμα είχε αναπτυχθεί γύρω από υπεράκτια εταιρία που δραστηριοποιούνταν στον Πειραιά, με "βιτρίνα" τις ναυτιλιακές και τις αλιευτικές επιχειρήσεις, αλλά είχε απλώσει τα "πλοκάμια" της σε πολλές ακόμη παράνομες δραστηριότητες, που σχετίζονταν με το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο εγκέφαλος της σπείρας χρησιμοποιούσε την εξαγορά κερδών του ΟΠΑΠ, για να νομιμοποιεί και να δικαιολογεί τα χρήματα αυτά.

    Έρευνες και από το ΣΔΟΕ

    Όπως έγινε γνωστό από τις αρχές, ο Αγγελόπουλος ξέπλενε χρήματα από το εμπόριο της κοκαΐνης μέσω διαφόρων εταιριών και εμπορικών επιχειρήσεων, αλλά και εξαγοράζοντας δελτία του "ΠΑΜΕ Στοίχημα", από διάφορα πρακτορεία του ΟΠΑΠ.

    Η απάτη γινόταν ως εξής: ο Αγγελόπουλος αγόραζε μέσω πρακτορείων του ΟΠΑΠ τυχερά δελτία του "ΠΑΜΕ Στοίχημα", πληρώνοντας περισσότερα λεφτά από αυτά που κέρδιζαν και στη συνέχεια τα κατέθετε στον ΟΠΑΠ, από τον οποίο εισέπραττε τα κέρδη και έπαιρνε νόμιμη βεβαίωση. Από την πρώτη έρευνα διαπιστώθηκε, ότι είχε αγοράσει τέτοια δελτία από τουλάχιστον εκατό διαφορετικά πρακτορεία.

    Το ΣΔΟΕ διενεργεί έρευνα σε βάθος για να διαπιστώσει αν φέρουν ευθύνες κι άλλα άτομα για το ξέπλυμα χρήματος. Επίσης, έχουν δεσμευτεί λογαριασμοί του Αγγελόπουλου και των εταριών τις οποίες είχε, και αναμένεται να εκδοθεί άδεια για να ανοιχτούν αυτοί οι λογαριασμοί. Όπως ανακοινώθηκε, το ΣΔΟΕ είχε θεωρήσει ύποπτο τον Αγγελόπουλο, λόγω του ποσού που εμφάνιζε ως κέρδη από το "ΠΑΜΕ Στοίχημα" και παρακολουθούσε τις δραστηριότητές του διακριτικά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διεθνές δίχτυ για τη σπείρα

    [03] Οικονομία

    Υπεγράφη κοινή υπουργική απόφαση Ολυμπιακό ωράριο για τα πρατήρια καυσίμων

    15/7/2004 1:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/7/2004 2:35:50 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Απελευθερώνεται το ωράριο λειτουργίας στα πρατήρια καυσίμων, κατά τη περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας. Κοινή υπουργική απόφαση υπεγράφη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών κατά τη διάρκεια των Αγώνων, από 20 Ιουλίου έως 15 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, το ωράριο θα ισχύει από τις 6 το πρωί έως τις 10 το βράδυ . Εν τω μεταξύ, μηνυτήριες αναφορές κατά 4 πρατηρίων υγρών καυσίμων της Αττικής κατέθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης, μετά από ελέγχους στους οποίους διαπιστώθηκε ότι πουλούσαν σε αδικαιολόγητα υψηλές τιμές. Οι επιχειρήσεις παραβίασαν το άρθρο 405 του Ποινικού Κώδικα, ενώ η μία περίπτωση ήταν πιο επιβαρυντική, λόγω της συμπεριφοράς του ιδιοκτήτη, ο οποίος παρεμπόδισε τη διεξαγόμενη έρευνα.

    Πρόταση για την θεσμοθέτηση "Εθνικού ωραρίου"

    Επίσης, για το ωράριο λειτουργίας όλων των καταστημάτων ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου επεξεργάζεται σε συνεργασία με τους φορείς και το συναρμόδιο υπουργείο Εργασίας πρόταση για την θεσμοθέτηση "Εθνικού ωραρίου" λειτουργίας των καταστημάτων, το οποίο θα ισχύει με βάση τα σημερινά όρια και θα επιτρέπει στους νομάρχες να διευρύνουν το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της περιοχής τους για περισσότερες ώρες και όχι να το περιορίζουν όπως έχουν τη δυνατότητα σήμερα.

    Για τις τελευταίες αυξήσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων και ειδικά στην αμόλυβδη βενζίνη, που φθάνει στα 1,6 λεπτά το λίτρο το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σαλαγκούδης επεσήμανε ότι στην ελληνική αγορά οι αυξήσεις είναι πολύ χαμηλότερες από τις αυξήσεις στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και χαρακτήρισε μεμονωμένα τα κρούσματα αισχροκέρδειας των τελευταίων ημερών.

    Ο κ. Σαλαγκούδης συνέστησε ψυχραιμία και υπευθυνότητα.

    Μηνυτήριες αναφορές κατά 4 πρατηρίων υγρών καυσίμων της Αττικής κατέθεσε το υπουργείο Ανάπτυξης μετά από ελέγχους στους οποίους διαπιστώθηκε ότι πωλούσαν σε απαράδεκτα υψηλές τιμές. Πρόκειται για τους: Ελεύθερο Πρατήριο της Αικατερίνης Καρανικολού, Θηβών και Αρτέμιδος, Ιλιον, Must Oil, Σωτηροπούλου Ελένη, Ευγενίου Καραβία και Δευκαλίωνος 43, Αθήνα Jet Oil, Αναστασόπουλος και Σια, Ρεγκούκου 8 και Νιρβάνα, Αθήνα Ελεύθερο Πρατήριο, Μαρία Ασπρούδη, Ιπποκράτους 48, Σαλαμίνα.

    [04] Αθλητισμός

    Μπικόφσκι και επισήμως

    15/7/2004 3:16:00 μμ

    Τον Ματσέι Μπικόφσκι ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ο Παναθηναϊκός ως την πέμπτη του μετεγγραφή για φέτος. Ο Μπικόφσκι υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια με δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης για έναν ακόμη και θα είναι η τελευταία μετεγγραφή της ομάδας εκτός και αν πωληθεί ο Μπασινάς, οπότε πιθανότατα θα υπάρξει απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή. Ο Μπικόφσκι που αγωνιζόταν στον ΟΦΗ, συμπληρώνει τις μετεγγραφικές κινήσεις των πρωταθλητών μετά του Άντριτς, Μίτου, Γκαλίνοβιτς και Ραγκουέλ στην προσπάθεια ενίσχυσης της ομάδας για την νέα περίοδο. Στο μεταξύ οι καθημερινές προπονήσεις των "πρασίνων" συνεχίζονται κανονικά στην Παιανία, όπου οι ποδοσφαιριστές περνούν και τις ιατρικές εξετάσεις. Η ομάδα το Σάββτο 17 του μηνός αναχωρεί για την Σλοβενία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ενώ αργότερα θα ενσωματωθούν και οι διεθνείς που βρίσκονται σε άδεια καθώς και οι τρεις παίκτες που βρίσκονται στην Ολυμπιακή Ομάδα.

    [05] Εσωτερικά

    Κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για το νέο νομοσχέδιο Διαμάχη για τη Δημόσια Διοίκηση

    15/7/2004 5:09:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ ΝΕΤ 105,8

    Κόντρα ανάμεσα σε Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τη Δημόσια Διοίκηση που κατατέθηκε το μεσημέρι στη Βουλή. Το ΠΑΣΟΚ επέκρινε τις προωθούμενες ρυθμίσεις για τους γενικούς διεθυνυτές και έκανε λόγο για προσπάθεια εγκαθίδρυσης σκληρού κομματικού κράτους. Το εν λόγω νομοσχέδιο επέκρινε, όμως, και η ΑΔΕΔΥ, η οποία μάλιστα κάλεσε την Κυβέρνηση να το αποσύρει. Από την πλευρά του, πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος αντέτεινε, ότι με το νομοσχέδιο επανέρχονται σε ισχύ οι διατάξεις του νομου Πεπονή και κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να εξηγήσει πότε έλεγε αλήθεια, "όταν ψήφιζε τον νόμο ή σήμερα".

    Έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ

    Σε συνέντευξη, που έδωσαν αργά το μεσημέρι στη Χαριλάου Τρικούπη οι συντονιστές των κοινοβουλευτικών ομάδων εργασίας του ΠΑΣΟΚ, επέκριναν έντονα το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή.

    Ο πρώην Υπουργός και συντονιστής του τομέα Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης Αλέκος, Αλέκος Παπαδόπουλος, υποστήριξε, ότι με το νομοσχέδιο "εγκαθιδρύεται απροκάλυπτα ένα σκληρό κομματικό κράτος και πως σαρώνόνται οι διευθυντές και οι γενικοί διευθυντές για να τοποθετηθούν στη θέση τους κομματικά στελέχη της ΝΔ".

    Στο ίδιο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις της συντονίστριας του τομέα μορφωτικών υποθέσεων και Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Μαρίας Δαμανάκη, ότι στη νομοθετική αυτή ρύθμιση υπάρχει διάταξη για την αντικατάσταση χιλιάδων στελεχών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αντικατάστασή τους από κομματικά στελέχη της ΝΔ.

    Η ίδια ανέφερε, ότι με άλλη διάταξη γίνεται ωμή παρέμβαση στις κρίσεις που βρίσκονται υπό εξέλιξη για το προσωπικό του Ανοικτού Πανεπιστημίου.

    Τέλος ο συντονιστής της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Χρήστος Παπουτσής υπογράμμισε, ότι με άρθρο στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών καταργείται η ρυθμιστική αρχή θαλασσίων ενδομεταφορών με αποτέλεσμα να εγκαθίσταται ένα κύκλωμα κερδοσκοπίας, όπως ακριβώς, έγινε με τις ανεξέλεγκτες αυξήσεις στα καύσιμα, στην αγορά και άλλα.

    "Απορρίπτει" το νομοσχέδιο η ΑΔΕΔΥ

    Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο και να κάνει δεκτές τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος για την αξιοκρατική στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών.

    Μάλιστα, σε ανακοίνωση της υποστηρίζει, πως η προώθηση των ρυθμίσεων του νομοσχεδίου, ενώ εξελίσσεται η Συλλογική Διαπραγμάτευση για την ΑΔΕΔΥ και πριν την αναμόρφωση του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, αποτελεί κίνηση και παρέμβαση που εξυπηρετεί αλλότριες προς τη δημόσια διοίκηση, σκοπιμότητες.

    Σε δηλώσεις του, αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Βρεττάκος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως "την πιο ωμή και απροκάλυπτη παρέμβαση των τελευταίων χρόνων για τον κομματικό έλεγχο του κράτους και τη δημιουργία νέας κομματικής διοικητικής πυραμίδας".

    Απάντηση Παυλόπουλου

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, είπε πως με τις νέες ρυθμίσεις εφαρμόνται επακριβώς τα όσα αναφέρονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και τα οποία εξετέθησαν στον ελληνικό λαό, πριν από τις εκλογές.

    Απαντώντας στις επικρίσεις του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, λέγοντας πως είναι "τουλάχιστον κωμικό να μιλούν για κομματικοποίηση του Κράτους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ". "Με τη στάση τους αυτή απλώς και μόνο επιβεβαιώνουν το ότι στους πολιτικούς η αυτογελοιοποίηση συνιστά δικαίωμα, το οποίο, δυστυχώς, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ασκούν, τελευταία, πολύ συχνά", κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

    Σημειώνεται, ότι το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση της βάσης στη βαθμολογία κατά τους γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ώστε να μην υπάρχει θέμα ισοψηφούντων, τη διεύρυνση του αριθμού των θέσεων πολυτέκνων, των παιδιών τους καθώς και των παλιννοστούντων ομογενών στο δημόσιο. Επίσης προβλέπει τη μετατροπή των θέσεων των γενικών διευθυντών και διευθυντών της δημόσιας διοίκησης σε 3ετούς θητείας. Μετά την τριετία η επαναξιολόγηση και επιλογή των γενικών διευθυντών θα γίνεται από το ειδικό υπηρεσιακό συμβούλιο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση

    [06] Οικονομία

    Στο επίκεντρο της κυβερνητικής επιτροπής Οι ρυθμίσεις για τα πανωτόκια

    15/7/2004 5:16:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΝΕΤ

    Τις τελικές αποφάσεις για το θέμα των πανωτοκίων συζήτησε σήμερα η κυβερνητική επιτροπή, που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νομοθετική ρύθμιση θα προβλέπει, ότι το ποσό του χρέους δεν θα μπορεί να υπερβεί το τριπλάσιο του αρχικού ποσού, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθεί το όριο του αρχικού κεφαλαίου των δανείων στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Στο μεταξύ, ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους οφειλέτες προς το Δημόσιο, την περίοδο 1998- 2002, περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την περαίωση, που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

    Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα χρέη προς το Δημόσιο

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέες ρυθμίσεις για τα πανωτόκια θα είναι ευνοϊκότερες για τους αγρότες, ενώ από τα νέα μέτρα αναμένεται να εξαιρεθούν οι μεγάλοι οφειλέτες, που είχαν επιβαρύνει με σημαντικά χρέη τις τράπεζες και διαθέτουν σημαντική ακίνητη περιουσία.

    Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, δήλωσε πως "η πρόταση θα κατατεθεί στη Βουλή το συντομότερο δυνατό και θα είναι απόλυτα σύμφωνη με τις μέχρι τώρα δεσμεύσεις μας".

    Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για την περαίωση, όσοι καταβάλουν τις οφειλές τους σε δόσεις θα πληρώνουν 500 ευρώ για κάθε δόση, αντί για 1.000 ευρώ. Η ελάχιστη καταβολή για όσους τηρούν βιβλία Α' κατηγορίας μειώνεται από 250 σε 200 ευρώ για κάθε χρήση και για όσους τηρούν βιβλία Β' κατηγορίας από τα 500 στα 300 ευρώ.

    Μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο υφυπουργός Οικονομικών, Αδάμ Ρεγκούζας, δήλωσε πως οι ενδιαφερόμενοι που θα υπαχθούν στις νέες ρυθμίσεις μπορούν ακόμη και να αποποινικοποιήσουν τυχόν αδικήματα, που εμπίπτουν στην προηγούμενη νομοθεσία, αρκεί οι υποθέσεις τους να μην έχουν εκδικαστεί στο Εφετείο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σήμερα η απόφαση για τα πανωτόκια

    [07] Εσωτερικά

    Κατηγορίες για "αποστασία" ΔΗΚΚΙ εναντίον Τσοβόλα

    15/7/2004 5:32:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Βαριές καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Τσοβόλα, διατύπωσαν στελέχη του ΔΗΚΚΙ, που διεκδικούν τη συνέχεια του Κινήματος. Σε συνέντευξη Τύπου, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, κατήγγειλε τον κ. Τσοβόλα ότι προετοίμαζε τη συνεργασία του με τον Γιώργο Παπανδρέου. Όπως ανέφεραν, ο κ. Τσοβόλας σχολίασε τον τρόπο εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ μόνο υπό τις πιέσεις μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Επίσης, κατήγγειλε τον Δημήτρη Τσοβόλα πως απείλησε εκβιαστικά με παραίτηση από την ηγεσία του ΔΗΚΚΙ, για να αποτρέψει το ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας του Κινήματος με στελέχη που είχαν αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ. Αναφορικά με την προχθεσινή σύγκληση σώματος Κεντρικής Επιτροπής εκ μέρους του Δημήτρη Τσοβόλα, η Πολιτική Γραμματεία διευκρίνισε, πως συμμετείχαν 27 μέλη σε σύνολο 120 και υπενθύμισε πως το φθινόπωρο έχει προγραμματισθεί συνέδριο του κόμματος.

    [08] Εσωτερικά

    Εναντίον του Κώστα Αβραμίδη Συμπληρωματική δίωξη για τη 17Ν

    15/7/2004 5:56:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη και ηθική αυτουργία σε 45 κακουργηματικες πράξεις, που αφορούν ανθρωποκτονίες και εκρήξεις και έχουν ήδη εκδικαστεί, κατηγορεί τον Κώστα Αβραμίδη ο εισαγγελέας Εφετών, Αντώνης Μίτης, με ποινική δίωξη εναντίον του. Αφορμή για τη δίωξη αποτέλεσε το πόρισμα της γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης από τα εργαστήρια εγκληματικών ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και ηλεκτρονικά στοιχεία που κατασχέθηκαν από το σπίτι του Αβραμίδη. Όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος είναι δημιουργός της ιστοσελίδας "Συσπείρωση Ενάντια στην Κρατική Τρομοκρατία", η οποία περιλαμβάνει έγγραφα, πολιτικά κείμενα, πρακτικά της δίκης της 17Ν και προκηρύξεις της οργάνωσης.

    [09] Ιράκ

    Αντικρουόμενες οι πληροφορίες για την τύχη του Αγωνία για τον Φιλιππινέζο όμηρο

    15/7/2004 5:55:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Σε σήριαλ εξελίσσεται η υπόθεση ομηρίας του Φιλιππινέζου ομήρου, που κρατείται από ισλαμιστές αντάρτες στο Ιράκ καθώς οι πληροφορίες για την τύχη του αντικρούουν η μια την άλλη. Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, που τον έχει απαγάγει και την οποία μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο, Αλ Τζαζίρα, ο Άντζελο ντε λα Κρουζ θα αφεθεί ελεύθερος μόλις η Μανίλα αποσύρει και τον τελευταίο από τους στρατιώτες της από το Ιράκ μέχρι το τέλος του μήνα. Η τελευταία αυτή εξέλιξη διαψεύδει προηγούμενες πληροφορίες που είχε μεταδώσει τηλεοπτικό δίκτυο των Φιλιππίνων, ότι ο ντε λα Κρουζ είχε απελευθερωθεί, δείχνοντας μάλιστα και βίντεο με τον όμηρο να φορά πολιτικά ρούχα. Για απελευθέρωση του ομήρου είχε κάνει λόγο και το ίδιο το Αλ Τζαζίρα παρουσιάζοντας βιντεοσκοπημένο μήνυμα, όπου ο όμηρος φερόταν να δηλώνει, ότι επιστρέφει στην πατρίδα του και ευχαριστούσε την Πρόεδρο Αρόγιο για την απόφασή της να αποσύρει την δύναμή της χώρας από το Ιράκ.

    [10] Αθλητισμός

    Ενισχύεται ο Εργοτέλης

    15/7/2004 5:59:00 μμ

    Την απόκτηση τριών ποδοσφαιριστών, μέσα σε δύο ημέρες, ανακοίνωσε ο Εργοτέλης. Μετά τις χθεσινές μεταγραφές του Αντρέα Σκέτζου (ελεύθερος από τον Άρη) και του Ηλία Ελευθεριάδη (δανεικός από τον ΠΑΟΚ), σήμερα η ομάδα του Ηρακλείου προχώρησε σε μία ακόμη, αυτή του έμπειρου Κρητικού τερματοφύλακα Κώστα Χανιωτάκη, που ουσιαστικά επιστρέφει στην ομάδα στην οποία ξεκίνησε την καριέρα του 20 χρόνια πριν.

    Δηλώσεις Σουλτάτου

    Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λύττος Εργοτέλης κ. Σουλτάτος, αμέσως μετά την επίτευξη της συμφωνίας με τον Κώστα Χανιωτάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωσε:

    "Η Π.Α.Ε ΛΥΤΤΟΣ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ προχώρησε σήμερα στην απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει αποδείξει μέσα από την πορεία και την παρουσία του στα ελληνικά γήπεδα το αναμφισβήτητο ήθος και την ικανότητά του. Εμείς παραμένοντας πάντα σταθεροί στην φιλοσοφία στην οποία έχουμε βασιστεί καθ όλη την διάρκεια την ανοδικής μας πορείας συνεχίζουμε να στηριζόμαστε σε δικά μας παιδιά, αποδεικνύοντας και εμπράκτως ότι η πόλη μας αλλά και η Κρήτη γενικότερα, μπορεί να τροφοδοτήσει μια ομάδα ακόμη Α Εθνικής με ικανότατους ποδοσφαιριστές . Ο Κώστας ταιριάζει στο οικογενειακό κλίμα της ομάδας μας και είμαστε σίγουροι ότι θα ενσωματωθεί αμέσως στην οικογένεια του Μαρτινέγκο η οποία κάτω από την καθοδήγηση του κυρίου Σηφάκη ετοιμάζεται για το πρώτο της ταξίδι στην Α Εθνική κατηγορία. Νιώθουμε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για αυτήν την συνεργασία και ανυπομονούμε να δούμε την περσινή ομάδα πρότυπο οργάνωσης και πειθαρχίας, η οποία με την προσθήκη αυτών των έμπειρων ποδοσφαιριστών θεωρούμε ότι είναι ικανή να μας εντυπωσιάσει".

    [11] Αθλητισμός

    Ανανέωσε με Καλλιθέα ο Κουλακιώτης

    15/7/2004 6:41:00 μμ

    Πηγή: AΠΕ

    Αίσιο τέλος είχαν οι διαπραγματεύσεις της ΠΑΕ Καλλιθέα με τον Γιώργο Κουλακιώτη, καθώς η διοίκηση των "γαλάζιων" ανακοίνωσε την Πέμπτη την ανανέωση της συνεργασίας της με τον έμπειρο μεσοαμυντικό. Η νέα συμφωνία ήταν προϊόν της κοινής επιθυμίας τόσο της ΠΑΕ και του παίκτη, όσο και του Τάκη Λεμονή ο οποίος εισηγήθηκε θετικά. Παράλληλα ο Έλληνας τεχνικός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Νίκο Σαλευρή και συζήτησαν για θέματα που αφορούν στην προετοιμασία της ομάδας, ενώ παράλληλα, ο Λεμονής εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για τις μεταγραφές που έχουν γίνει. Απομένει πλέον, η απόκτηση ενός επιθετικού, ο οποίος πιθανότατα θα αναζητηθεί στην ευρωπαϊκή αγορά.

    [12] Αθλητισμός

    Πρώτες κινήσεις στον Αρη

    15/7/2004 6:50:00 μμ

    Τις πρώτες της μεταγραφές ανακοίνωσε την Πέμπτη η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ Άρης. Πρόκειται για τους Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο που υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας, και τον 26χρονο επιθετικό του Αγροτικού Αστέρα Χρήστο Βελόνη που θα ανήκει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης τα επόμενα τρία χρόνια. Επίσης ανανεώθηκαν τα συμβόλαια των Πέτρου Πασσαλή (για τρία χρόνια), Γιώργου Κολτσίδα (για δύο χρόνια) και Λευτέρη Πέτκαρη (για δύο χρόνια). Ξέχωρα από τους παίκτες, δεδομένη θεωρείται και η συνεργασία με τον Γιώργο Χατζάρα. Η ανακοίνωση της συνεργασίας με τον Έλληνα τεχνικό αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Στο μεταξύ, η διοικούσα επιτροπή της ΠΑΕ Άρης αναμένεται να καταθέσει αύριο αίτηση στο Πρωτοδικείο για παράταση της θητείας της, η οποία λήγει σήμερα.

    [13] Αθλητισμός

    Γύρισε στην Κρήτη το "κοπέλι"

    15/7/2004 7:04:00 μμ

    Μετά από οκτώ χρόνια, ο Νίκος Μαχλάς επιστρέφει στον ΟΦΗ. Μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις, ο 31χρονος επιθετικός αποδέχτηκε την πρόταση του Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη, και υπέγραψε το συμβόλαιο συνεργασίας με την κρητική ΠΑΕ. Οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε επαφές εδώ και καιρό, αλλά δεν είχαν καταλήξει σε οριστική συμφωνία, καθώς το θέμα "κόλλαγε" στο οικονομικό. Έτσι, ο Μαχλάς επιστρέφει στην ομάδα που τον ανέδειξε και στην οποία αναμένεται και να ολοκληρώσει την καριέρα του.

    [14] Αθλητισμός

    Δοκιμάζει Κροάτη ο Ολυμπιακός

    15/7/2004 7:26:00 μμ

    Τον, Kροάτη Iβάν Pέζιτς και αυτές τις μέρες δοκιμάζει τις δυο τελευταίες ημέρες στον Pέντη ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. O 25χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίζεται τόσο στη θέση του αμυντικού μέσου, όσο και σε αυτή του κεντρικού αμυντικού, στις οποίες χωλαίνουν σοβαρά οι "ερυθρόλευκοι". O Pέζιτς γεννήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 1979, έχει ύψος 1,82μ. και βάρος 70 κιλά. Aπό το 2001 αγωνίζεται στη Bάρτεκς, ενώ έπαιξε για ένα μικρό διάστημα και στη Xάιντουκ. Έχει γίνει διεθνής και ήταν παρών στα φιλικά προετοιμασίας της Eθνικής Kροατίας, ενόψει του EURO, όμως αποκλείστηκε από την τελική επιλογή. Oι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές, όμως θα συνεχίσει να δοκιμάζεται στο Pέντη, μέχρι να πάρει ο Mπάγεβιτς την τελική απόφαση.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 15 July 2004 - 16:50:44 UTC