Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-07-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελιξήριο υγείας το υψηλό IQ Οι πανέξυπνοι περισσότερο υγιείς
  • [02] Αγνοούνται εργάτες που έκαναν ανακαίνιση Τραγωδία σε νοσοκομείο του
  • [03] Πειθαρχία ζήτησε ο Στόϊτσκοφ
  • [04] Πιθανόν από κεραυνούς Πύρινες γλώσσες στο Παγγαίο
  • [05] Φιλάνθρωπος με μεγάλη καρδιά και απίστευτη τύχη Χάρισε 1.800.000
  • [06] Ναυαγεί για αμυντικό στον Ολυμπιακό

    [01] Υγεία

    Ελιξήριο υγείας το υψηλό IQ Οι πανέξυπνοι περισσότερο υγιείς

    26/7/2004 7:27:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ABC NEWS

    Αν το "καμάρι" σας έχει υψηλό δείκτη νοημοσύνης, έχει μικρότερες πιθανότητες στο μέλλον να εκδηλώσει κάποια σοβαρή ασθένεια. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, μετά από μία μακροχρόνια μελέτη. Οι επιστήμονες υπέβαλαν σε τεστ IQ, 633 παιδιά, ηλικίας 7 ετών. Πολλά χρόνια αργότερα και εφόσον συμπλήρωσαν το 30ο έτος ζωής τους, τους υπέβαλαν σε γενικές εξετάσεις. Στατιστικά, όπως παρατήρησαν, οι ενήλικες που ως παιδιά είχαν τους υψηλότερους δείκτες νοημοσύνης, ήταν λιγότερο επιρρεπή σε ασθένειες, όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος, το άσθμα, το εγκεφαλικό, φυματίωση ή ηπατίτιδα. Οι επιστήμονες, δεν μπορούν να πουν μετά βεβαιότητας ποιοι παράγοντες συνδέουν την εξυπνάδα ενός ατόμου με την υγεία του. Θεωρούν ωστόσο, πολύ πιθανό η ευφυΐα να δρα σε κάποιους ανθρώπους αγχολυτικά, καθώς μπορούν σε σχέση με λιγότερο έξυπνους ανθρώπους να ξεπερνούν ευκολότερα τα προβλήματα της καθημερινότητας. Το γεγονός αυτό, επιτρέπει σε τέτοιου είδους άτομα να ζουν με λιγότερο άγχος και να καταπονούνται ελάχιστα ψυχικά και σωματικά.

    [02] Διεθνή

    Αγνοούνται εργάτες που έκαναν ανακαίνιση Τραγωδία σε νοσοκομείο του Αφγανιστάν

    26/7/2004 8:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Γερμανικό Πρακτορείο

    Περίπου 30 εργάτες αγνοούνται κάτω από τα ερείπια νοσοκομείου στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, που κατέρρευσε ενώ πραγματοποιούνταν εργασίες ανακαίνισης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι αγνοούμενοι είναι πολλοί περισσότεροι, ενώ ένας εργαζόμενος δήλωσε πως μόνο πέντε ή έξι άνθρωποι κατάφεραν να σωθούν. Όπως εκτιμούν οι αρχές, τα θύματα είναι Αφγανοί υπήκοοι και το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης αποκλείεται. Τις εργασίες ανακαίνισης είχε αναλάβει κινεζική εταιρία, ενώ το νοσοκομείο θα δίνονταν προς χρήση τους επόμενους μήνες.

    [03] Αθλητισμός

    Πειθαρχία ζήτησε ο Στόϊτσκοφ

    26/7/2004 8:25:00 μμ

    Αποφασισμένος να επιβάλλει πειθαρχία, στην εθνική ομάδα της Βουλγαρίας, φέρεται ο νέος της ομοσπονδιακός τεχνικός, Χρίστο Στόϊτσκοφ, ο οποίος την Δευτέρα το πρωί υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας, με την ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας για 2+2 χρόνια. "Έχουμε πολύ σκληρά παιχνίδια μπροστά μας και η πειθαρχία είναι απαραίτητη, αν θέλουμε να έχουμε αποτελέσματα", τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις, δίνοντας το στίγμα της νέας εποχής.

    "Ξεχάστε την Πορτογαλία"

    Το πρώτο παιχνίδι της εθνικής ομάδας της Βουλγαρίας, με τον Στόϊτσκοφ στον πάγκο, θα είναι το φιλικό με την αντίστοιχη ομάδα της Ιρλανδίας, στις 18 Αυγούστου και ο 38χρονος τεχνικός, που θα έχει βοηθούς τον Χούμπτσεφ και τον Γιορντάνοφ, τόνισε ότι οι παίκτες που θα χρησιμοποιήσει θα πρέπει να ξεχάσουν, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Πορτογαλίας, όπου η ομάδα έχασε και στα τρία παιχνίδια της προκριματικής φάσης.

    Όσον αφορά το οικονομικό ήταν απόλυτος: "Δεν σκέφτηκα καθόλου τα χρήματα. Αντίθετα ανέλαβα την ομάδα, γιατί θέλω να βοηθήσω να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο μας, ειδικά μεταξύ των μικρών παιδιών", είπε.

    [04] Εσωτερικά

    Πιθανόν από κεραυνούς Πύρινες γλώσσες στο Παγγαίο

    26/7/2004 8:30:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα στο Παγγαίο όρος στην Καβάλα, σε υψόμετρο που ξεπερνά τα 1500 μέτρα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η πυρκαγιά ξεκίνησε από την θέση "Χτένια" και κατακαίει πουρνάρια, αείφυλλα και πλατύφυλλα δέντρα. Άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, ενώ ρίψεις νερού έκανα δύο αεροσκάφη τύπου "Πετζετέλ". Λόγω του δύσβατου της περιοχής που δεν επιτρέπει την προσέγγιση στα οχήματα της Πυροσβεστικής, μόνο πεζοπόρα τμήματα της Υπηρεσίας και εποχικοί δασοπυροσβέστες καταβάλλουν προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η φωτιά να ξέσπασε από κεραυνούς, που έπεσαν το απόγευμα στην περιοχή.

    [05] Διάφορα

    Φιλάνθρωπος με μεγάλη καρδιά και απίστευτη τύχη Χάρισε 1.800.000 δολάρια που κέρδισε στο λόττο

    26/7/2004 8:40:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Άφωνη έχει αφήσει την ιαπωνική κοινή γνώμη, η απίστευτη πράξη γενναιοδωρίας ενός φιλάνθρωπου που κέρδισε 1.800.000 δολάρια στο λόττο. Ο άγνωστος ή η άγνωστη, (μέχρι αυτήν την ώρα κρατά μυστική την ταυτότητα του) δώρισε το αστρονομικό ποσό που τού χάρισε η θεά Τύχη, στους κατοίκους της περιοχής Fukui, οι οποίοι επλήγησαν πρόσφατα από τις πλημμύρες. Ο σπάνιος φιλάνθρωπος έστειλε στο Δήμαρχο της πόλης, ένα γράμμα συνοδευόμενο από τον τυχερό λαχνό. "Σας στέλνω τον λαχνό αυτό, με την ελπίδα να βοηθήσω λιγάκι, όλους όσοι επλήγησαν από τη θεομηνία" έγραφε στην επιστολή που υπέγραψε με ψεύτικο όνομα και ανακριβή στοιχεία αποστολέα προκειμένου να μην εντοπιστεί.

    [06] Αθλητισμός

    Ναυαγεί για αμυντικό στον Ολυμπιακό

    26/7/2004 9:01:00 μμ

    Σε αδιέξοδο έχει οδηγηθεί το θέμα της απόκτησης κεντρικού αμυντικού από τον Ολυμπιακό. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που από τις πρώτες συζητήσεις με την διοίκηση το είχε θέσει ως θέμα άμεσης προτεραιότητας, φανερά απογοητευμένος πλέον από τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα, με δηλώσεις του σε ιδιωτικό ραδιοφωνικό σταθμό, τόνισε ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, ανησυχητικά και είναι πιθανόν την νέα περίοδο να καλύψει την θέση αυτή με εσωτερικές μεταγραφές. " Αν καταφέρουμε να πάρουμε κάποιον αμυντικό θα είναι καλά. Θα ήθελα έναν παίκτη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε άλλους παίκτες σ' αυτή τη θέση. Απλά θα ήθελα έναν αμυντικό, που να είναι δυνατός σε πολλές περιπτώσεις μέσα στο παιχνίδι και μέχρι στιγμής δεν τον βρήκα. Είμαι επιφυλακτικός, αν θα τον βρω", εκφράζοντας την ανησυχία του.

    "Καλή συνεργασία με Ριβάλντο"

    Ο Σερβοέλληνας τεχνικός μίλησε και για τους φετινούς στόχους της ομάδας του, κάνοντας λόγο για σταδιακή ανανέωση ανάλογα με την πορεία της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη: "Ο Ολυμπιακός ήταν όλα αυτά τα χρόνια στην κορυφή. Έχει έμπειρους παίκτες και σιγά-σιγά χρειάζεται ανανέωση, με τους νέους παίκτες, που θα μπουν τώρα. Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία μας στην Ελλάδα και το Tσάμπιονς Λιγκ, που μας ενδιαφέρει και θα περιμένουμε να μάθουμε τους αντιπάλους μας".

    Μιλώντας για την προετοιμασία στο Zέεφελντ τόνισε: "Όλα πάνε καλά. Το μόνο που απομένει είναι να έρθουν στην Αυστρία, ο Οκκάς και ο Ριβάλντο. Έχουν έρθει ήδη οι παίκτες της Eθνικής και είμαστε σχεδόν κομπλέ".

    Όπως αναμενόταν έκανε ειδική αναφορά για το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα τον Pιβάλντο: "Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη συνεργασία μου με τον Ριβάλντο. Δεν με ενδιαφέρει τι λένε. Μόνος του ο Ριβάλντο δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο. Είναι μεγάλος παίκτης και μπορεί να προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό και αν κάνει ό,τι και οι υπόλοιποι παίκτες δεν θα έχει πρόβλημα. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, απέναντι σε όλους τους παίκτες. Όλοι είναι ίσοι. Μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα μαζί τους".

    Όσον αφορά τα δύο άλλα αποκτήματα της ομάδας του, τον Iβάν Pέζιτς και τον Mίλος Mάριτς, που δεν είναι γνωστοί στο ελληνικό κοινό υποστήριξε: "Ο Ρέζιτς και ο Μάριτς είναι δύο παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν. Εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα μπουν στο κλίμα της ομάδας και θα καταλάβουν το παιχνίδι μας".

    Τέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του από την μέχρι τώρα προσπάθεια που καταβάλουν οι δυο "μικροί" της παρέας Μενδρινός και Ντουγέρογλου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 26 July 2004 - 20:50:21 UTC