Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πήρε Γόγολο ο Άρης
  • [02] Αιματηρές επιθέσεις σε Βαγδάτη και Μοσούλη

    [01] Αθλητισμός

    Πήρε Γόγολο ο Άρης

    31/7/2004 9:46:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο παίκτης έμεινε ελεύθερος από την αθηναϊκή ομάδα συμφώνησε με τους διοικούντες του Άρη για συμβόλαιο συνεργασίας ενός έτους και αύριο θα μεταβεί στο Βέρμιο όπου και θα ενσωματωθεί με την καινούργια του ομάδα για να μπει στις προπονήσεις. "Ερχομαι σε μια ομάδα με ιστορία και προοπτικές. Είναι σημαντικό βήμα για την καριέρα μου και είμαι σαφώς ικανοποιημένος γι' αυτό. Θα έχω να πω πολλά περισσότερο στο γήπεδο όταν και προσαρμοστώ στις καινούργιες συνθήκες. Είναι μια καινούργια σελίδα για μένα" είπε ο ποδοσφαιριστής.

    [02] Ιράκ

    Αιματηρές επιθέσεις σε Βαγδάτη και Μοσούλη

    1/8/2004 10:38:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ - Reuters

    Σε τουλάχιστον πέντε ανέρχονται οι νεκροί ενώ περισσότεροι από 50 είναι οι τραυματίες από την επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από αστυνομικό τμήμα στη Μοσούλη, ενώ δύο Ιρακινοί σκοτώθηκαν από εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη το πρωί σε δρόμο της Βαγδάτης.

    Ιρακινοί αστυνομικοί και πολίτες τα θύματα

    Στη Μοσούλη, αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ένα αυτοκίνητο Toyota Landcruiser ανέπτυξε ταχύτητα κατευθυνόμενο προς ένα φυλάκιο ελέγχου, καθώς οι φρουροί φώναζαν στον οδηγό να σταματήσει. Όταν εκείνος δεν σταμάτησε, άνοιξαν πυρ και σκότωσαν τον οδηγό, αλλά το αυτοκίνητο διατήρησε την πορεία του και εξερράγη σε απόσταση 20 μέτρων από το φυλάκιο.

    "Περίμενα ένα ταξί όταν το αυτοκίνητο άρχισε να πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα. Σκότωσαν τον οδηγό, αλλά το όχημα συνέχισε. Εξερράγη στη μέση του κόσμου", δήλωσε ο 32χρονος Γιούνις αλ-Χαντίντι.

    Οι νεκροί είναι αστυνομικοί, δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας στον τόπο της επίθεσης, και οι τραυματίες αστυνομικοί και πολίτες. Γιατροί δήλωσαν πως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς πολλοί από τους 50 τραυματίες φέρουν σοβαρά τραύματα.

    Από την επίθεση καταστράφηκαν τμήματα του αστυνομικού τμήματος, στο ανατολικό τμήμα της Μοσούλης, σπίτια, τρία αυτοκίνητα της αστυνομίας και περίπου δέκα ιδιωτικά οχήματα, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ένας βαθύς κρατήρας δημιουργήθηκε από την έκρηξη στο δρόμο έξω από το κτίριο.

    Εξάλλου δύο Ιρακινοί σκοτώθηκαν και δύο τραυματίσθηκαν, μεταξύ των οποίων και ένας οδηγός του BBC, από εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη σήμερα το πρωί στην οδό Αμπού Νάουας, στο κέντρο της Βαγδάτης, την ώρα που περνούσε από εκεί μια αμερικανική στρατιωτική αυτοκινητοπομπή, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    "Ένας άνδρας και μια γυναίκα σκοτώθηκαν και δύο άτομα τραυματίσθηκαν όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός γύρω στις 08.30 (07.30 ώρα Ελλάδας) λίγο μετά τη διέλευση μιας αμερικανικής στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής", δήλωσε ο αστυνόμος Άμαρ Μοχάμαντ.

    Ένας οδηγός του βρετανικού δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου BBC, ο Μοχάμαντ Χαλάφ, τραυματίσθηκε στο κεφάλι από θραύσματα γυαλιού εξαιτίας της έκρηξης, δήλωσαν δύο συνάδελφοί του. Κανείς δημοσιογράφος δεν ήταν μαζί του τη στιγμή της έκρηξης, διευκρίνισαν.

    Στο μεταξύ, μάχες που διεξήχθησαν στη διάρκεια της νύχτας ανάμεσα σε αμερικανικές δυνάμεις και αντάρτες στη Φαλούτζα προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 10 Ιρακινών και τον τραυματισμό 36, δήλωσε γιατρός του κεντρικού νοσοκομείου της πόλης.

    Κάτοικοι είπαν πως σε ορισμένα σημεία της πόλης οι συγκρούσεις ήταν σφοδρές, καθώς οι αμερικανοί πεζοναύτες πολεμούσαν με την υποστήριξη αρμάτων μάχης και αεροσκαφών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 1 August 2004 - 8:50:09 UTC