Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξέσπασε από άγνωστη αιτία Μεγάλη φωτιά στη Δράμα
  • [02] Σαράντα χρόνια μετά Ψηφιακό "φως" στη δολοφονία του Κένεντι
  • [03] Θέλει ξεκούραση ο "Μανόλης"
  • [04] Δυστύχημα με θύματα Βρετανούς τουρίστες Τροχαίο με θύμα 10χρονο στην
  • [05] "Χαλαρά" ο Κατσουράνης
  • [06] Παραμένει "λιοντάρι" ο Έρικσον

    [01] Εσωτερικά

    Ξέσπασε από άγνωστη αιτία Μεγάλη φωτιά στη Δράμα

    5/8/2004 7:26:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από το απόγευμα μεγάλη πυρκαγιά στα όρια των νομών Δράμας και Καβάλας. Παρά την άπνοια η πύρινη λαίλαπα σχημάτισε μεγάλο μέτωπο και κατακαίει δασική έκταση στην περιοχή των Κυργίων Δράμας. Η φωτιά ξέσπασε απο άγνωστη αιτία και ακόμη καταβάλλονται προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Καβάλας και Δράμας με ανάλογο αριθμό υδροφόρων οχημάτων και πεζοπόρο τμήμα πυρόσβεσης από την ΕΜΑΚ Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα, γίνονται αλλεπάλληλες ρίψεις νερού από δύο αεροσκάφη τύπου "Καναντέρ", που πήγαν στην περιοχή από τη Θεσσαλονίκη και με δύο "Πετζετέλ", που απογειώθηκαν από το πρώην στρατιωτικό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

    [02] Τεχνολογία

    Σαράντα χρόνια μετά Ψηφιακό "φως" στη δολοφονία του Κένεντι

    5/8/2004 9:02:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC-ΝΕΤ

    Έχουν περάσει περισσότερα από 40 χρόνια, από τότε, που μία σφαίρα πήρε τη ζωή από τον τότε Αμερικανό Πρόεδρο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και η υπόθεση απασχολεί ακόμα ειδικούς αλλά και απλούς πολίτες. Αυτή τη φορά, λύση στο μυστήριο της δολοφονίας του Τζον Κένεντι υπόσχονται να δώσουν Αμερικανοί ειδικοί, διαβάζοντας ξανά, αλλά με σύγχρονα μέσα, την κασέτα, που καταγράφει τις τελευταίες στιγμές του πρώην προέδρου των ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα ηχητικό ντοκουμέντο από τον ασύρματο ενός αστυνομικού, που βρισκόταν στο σημείο, όπου δολοφονήθηκε ο Κένεντι, στο Ντάλας του Τέξας στις 22 Νοεμβρίου 1963. Οι επιστήμονες αισιοδοξούν, ότι η ψηφιακή ανάλυση του ηχητικού ντοκουμέντου θα δώσει φως στο ερώτημα αν ο Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ έδρασε μόνος του ή είχε και συνεργό.

    Εν αναμονή του νέου πορίσματος

    Το βασικό πόρισμα, της Επιτροπής Warren, έκανε λόγο για τρεις πυροβολισμούς και ένα δολοφόνο, τον Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ . Όμως, αρκετοί ισχυρίζονται, πως ο Κένεντι δέχθηκε τα πυρά δύο σκοπευτών. Πάντως, η Επιτροπή Warren δεν είχε χρησιμοποιήσει το εν λόγω στοιχείο.

    Το 1979 μία άλλη επιτροπή, του αμερικανικού Κογκρέσου, απεφάνθη, πως υπήρξαν τέσσερις πυροβολισμοί από δύο κατευθύνσεις. Μάλιστα, η ίδια επιτροπή είχε επισημάνει, πως το γεγονός, ότι ο Όσβαλντ βρέθηκε νεκρός πριν τη δίκη του, κινεί υποψίες για την ύπαρξη συνεργού.

    Χάρη στην ψηφιακή ανάλυση της μαγνητοταινίας, οι ειδικοί θα έχουν τη δυνατότητα να απομονώσουν τους ήχους και να διαπιστώσουν τον ακριβή αριθμό των πυροβολισμών, αλλά και τη φορά από την οποία προήλθαν. Έτσι, θα μπορέσουν να διαπιστώσουν αν ο Όσβαλντ ήταν ο μοναδικός υπεύθυνος. Επίσης, το ψηφιακό αντίγραφο είναι απαραίτητο, καθώς η αρχική κασέτα έχει φθαρεί σημαντικά.

    Πάντως, το νέο πόρισμα θα αργήσει να ρίξει φως στις άγνωστες πτυχές της υπόθεσης δολοφονίας Κένεντι, καθώς θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος έως ότου ολοκληρωθεί η ψηφιακή ανάλυση της κασέτας.

    [03] Αθλητισμός

    Θέλει ξεκούραση ο "Μανόλης"

    5/8/2004 9:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε θα απουσιάσει από τα επόμενα φιλικά του Παναθηναϊκού σε Αγγλία και Πορτογαλία. Ο "Μανόλης" ακολουθεί πρόγραμμα αποθεραπείας για το πρόβλημα που έχει στο γόνατο του, και κρίθηκε απαραίτητη η παραμονή του στην Ελλάδα για να ξεκουραστεί. Πάντως, μέχρι στιγμής πάει αρκετά καλά και οι γιατροί του "τριφυλλιού" είναι αισιόδοξοι πως σύντομα θα γυρίσει απόλυτα έτοιμος.

    Χωρίς τους διεθνείς

    Η υπόλοιπη αποστολή των Πρωταθλητών Ελλάδας θα αναχωρήσει κανονικά για να δώσει το προγραμματισμένο φιλικό με την Πόρτσμουθ το Σάββατο, και στην συνέχεια θα μεταβεί στην Πορτογαλία. Στην Αθήνα παρέμειναν και οι Μάριτς, Τζόρβας, Κοτσόλης, Οξύζογλου, Μπουσινάκης, Τσεμπερίδης, Σικαλιάς, Κρητικός, Τριποτσέρης, ενώ θα απουσιάσουν και οι τρεις διεθνείς με την Ολυμπιακή ομάδα (Παπαδόπουλος, Σαπάνης, Βύντρα).

    Η αποστολή περιλαμβάνει 20 ποδοσφαιριστές, τους εξής: Κωνσταντινίδη, Χένρικσεν, Γκούμα, Κωνσταντίνου, Σανμαρτεάν, Χαλκιά, Ντεμπά-Νιρέν, Γκονζάλες, Γκαλίνοβιτς, Ραγκουέλ, Μπασινά, Κυργιάκο, Μόρις, Επαλέ, Μινχ, Κώτσιο, Άντριτς, Μίτου, Μπικόφσκι και Σκάτσελ.

    [04] Εσωτερικά

    Δυστύχημα με θύματα Βρετανούς τουρίστες Τροχαίο με θύμα 10χρονο στην Κρήτη

    5/8/2004 4:17:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σε τραγωδία κατέληξε χθες τα μεσάνυχτα, η διασκέδαση μιας ομάδας Βρετανών τουριστών, που επέστρεφαν στο ξενοδοχείο τους, στα Μάλια Ηρακλείου. Το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν οι 50 τουρίστες είχε σταματήσει αντικανονικά και αποβίβαζε τους επιβάτες από την πλευρά της εθνικής οδού. Διερχόμενο ΙΧ αυτοκίνητο παρέσυρε και χτύπησε θανάσιμα ένα δεκάχρονο αγόρι, τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον οκτάχρονο αδελφό του και άλλα τέσσερα άτομα. Αμέσως μετά το όχημα συγκρούστηκε με διερχόμενο αγροτικό αυτοκίνητο και στη συνέχεια προσέκρουσε σε άλλο σταθμευμένο τουριστικό λεωφορείο.

    [05] Αθλητισμός

    "Χαλαρά" ο Κατσουράνης

    5/8/2004 10:43:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σε ρυθμό προπονήσεων μπήκε ο Κώστας Κατσουράνης. Ο Πρωταθλητής Ευρώπης, "γύρισε από τον ουρανό" μετά την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη γη και τις υποχρεώσεις του με την ομάδα του την ΑΕΚ. Οι συμπαίκτες του τον υποδέχθηκαν ως πρωταθλητή Ευρώπης, μέσα σε πραγματική αποθέωση. Ο Κατσουράνης μπήκε σε ειδικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης ώστε να μπορέσει να φτάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο επίπεδο που βρίσκονται οι συμπαίκτες του, και να μπει γερά στις προπονήσεις.

    Έρχεται ο Ασουνσάο

    Αύριο φτάνει στην Αθήνα ένα από τα "Πορτογαλικά αποκτήματα" του "δικέφαλου", ο Βραζιλιάνος Ασουνσάο. Ο νεαρός μέσος, έρχεται στην Αθήνα με πεσμένη ψυχολογία καθώς υπολόγιζε φέτος να μείνει στην Πόρτο και όχι να δοθεί δανεικός.

    Έτσι πλέον ο Φερνάντο Σάντος, θα πρέπει να τον βοηθήσει να ξεπεράσει αυτό του το πρόβλημα, και να τον έχει έτοιμο για τις υποχρεώσεις της Ένωσης".

    Στον αγωνιστικό τομέα, η "Ένωση" στα πλαίσια της προετοιμασίας της δίνει αύριο το απόγευμα στις 18:30 στο Μαρκόπουλο, με ελεύθερη είσοδο, τον δεύτερο φιλικό αγώνα της, με την τοπική ομάδα. Στον αγώνα με τη Μαρκό ο Σάντος δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες, Χιώτη, Αραμπατζή και Γεωργέα. Αντίθετα, θα αγωνιστεί κανονικά ο Μίλεν Πέτκοφ, ο οποίος είχε ρίξει τους ρυθμούς για προληπτικούς λόγους, αλλά ακολούθησε κανονικά σήμερα το πρόγραμμα του Αντώνη Κέζου.

    [06] Αθλητισμός

    Παραμένει "λιοντάρι" ο Έρικσον

    5/8/2004 11:27:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Παρά τις φήμες που "οργίαζαν" τον τελευταίο καιρό. Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον φαίνεται πως θα παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της Αγγλίας. Το διοικητικό συμβούλιο της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας εξέδωσε ανακοίνωση για την παραμονή του Σουηδού στον πάγκο "λιονταριών", δίνοντας και μια απάντηση στην φημολογούμενη σχέση του με υπάλληλο της FA. Η Αγγλική Ομοσπονδία είπε χαρακτηριστικά πως ο Σουηδός τεχνικός δεν έχει κάτι για το οποίο θα πρέπει να απολογηθεί, κάτι που σημαίνει πως δεν έχει καμία σκέψη να τον διώξει.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 5 August 2004 - 20:50:11 UTC