Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η Αλ Κάιντα ετοιμάζει καταστροφική επίθεση Νέα τρομοσενάρια για χτύπημα
  • [02] "Στο λάκκο των λεόντων" η Πάτρα
  • [03] "Άσημένια" τα ελληνικά κουπιά του μέλλοντος
  • [04] Νέα όαση στην πόλη Έτοιμη και η πλατεία της Βαρβακείου αγοράς

    [01] Διεθνή

    Η Αλ Κάιντα ετοιμάζει καταστροφική επίθεση Νέα τρομοσενάρια για χτύπημα στις ΗΠΑ

    8/8/2004 7:43:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Αλ Κάιντα θέλει να πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ μια τρομοκρατική επίθεση, που θα είναι πιο δυνατή και φονική από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, απεφάνθη η σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, Φράνσες Τάουνσεντ. Σε τηλεοπτική συνέντευξή της στο κανάλι Fox η κ. Τάουνσεντ δήλωσε, ότι οι τρομοκράτες "θέλουν μία καταστροφική επίθεση", διευκρινίζοντας, ότι ένα τέτοιο σχέδιο χρειάζεται "περισσότερη προετοιμασία, περισσότερη λεπτομέρεια, περισσότερα εκρηκτικά και περισσότερο χρόνο για να διοργανωθεί".

    "Είμαστε μπροστά από αυτούς"

    Μάλιστα, η κ. Τάουνσεντ αιτιολόγησε την απόφαση, που έλαβε η κυβέρνηση Μπους την 1η Αυγούστου να αυξήσει το επίπεδο συναγερμού στη Νέα Υόρκη, στην Ουάσινγκτον και στο Νιού Τζέρσεϊ, μέτρο το οποίο επικρίθηκε κυρίως από τους Δημοκρατικούς, σύμφωνα με τους οποίους είχε πολιτικά κίνητρα. Χαρακτηριστικά τόνισε, πως οι πληροφορίες που οδήγησαν στην ενίσχυση της ασφάλειας ήταν "πολύ λεπτομερείς", κρίνοντας, ότι οι τρομοκράτες έχουν "σίγουρα την πρόθεση" να πλήξουν τις ΗΠΑ πριν από τις προεδρικές εκλογές της 2ας Νοεμβρίου. "Το καλό νέο αυτού του συναγερμού είναι ότι βρισκόμαστε μπροστά από αυτούς. Και κάθε φορά, που προηγούμαστε, εξασφαλίζουμε περισσότερο χρόνο για να προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε μία επίθεση", κατέληξε.

    [02] Αθλητισμός

    "Στο λάκκο των λεόντων" η Πάτρα

    8/8/2004 8:25:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σε όμιλο "φωτιά" έριξε η σημερινή κλήρωση των προκριματικών ομίλων της Ευρωλίγκα, που διεξήχθη στο Μπάρι, την Πάτρα, καθώς την έφερε αντιμέτωπη με μεγαθήρια του ευρωπαϊκού χώρου του αθλήματος. Η αχαϊκή ομάδα που θα αγωνιστεί στον Β όμιλο της Βουδαπέστης (30 Σεπτεμβρίου με 3 Οκτωβρίου) θα κληθεί να αντιμετωπίσει την ουγγρική διοργανώτρια Φερεντσβάρος, την ιταλική Μπρέσια, την πρωταθλήτρια Σλοβενίας Τρίγκλαβ, την ολλανδική Σπρέι Χουτ, και την τουρκική Γαλατασαραϊ. Την πρόκρισή για τον επόμενο γύρο θα σφραγίσουν οι 5 πρώτες, ενώ η τελευταία θα συμμετάσχει στο Len Trophy. Τα ζευγάρια του Α΄προκριματικού όμιλου, (Ίνσμπρουκ 30/9-3/10) μετέχουν η αυστριακή οικοδέσποινα Τιρόλο, η ιταλική Προ Ρέκο, η σερβική Πρίμορατς Κότορ, η ουκρανική Μαριούπολη, η ολλανδική Πόλαρ Μπέαρς και η ισραηλινή Τελ Αβίβ.

    [03] Αθλητισμός

    "Άσημένια" τα ελληνικά κουπιά του μέλλοντος

    8/8/2004 8:59:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με ένα ασημένιο μετάλλιο στις αποσκευές τους αλλά και άλλες σημαντικές διακρίσεις επιστρέφουν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα Κωπηλασίας αθλητών κάτω των 23 ετών, γνωστό και ως Κύπελλο Εθνών, που ολοκληρώθηκε στο Πόζναν της Πολωνίας, Το πλήρωμα του τετραπλού σκιφ ελαφρών βαρών αποτελούμενο από τους αδελφούς Απόστολο και Νίκος Γκουντούλα, Απόστολο Κουρκούμπας και Τάσο Μαρίνο κατέκτησε τη δεύτερη θέση, καθώς τερμάτισε πριν από τους τρίτους Ιταλούς και μετά τους Πολωνούς νικητές.

    "Βροχή" οι διακρίσεις

    Δύο ακόμη πληρώματα, το διπλό σκιφ ελαφρών βαρών αγοριών με τους Παππά-Κολουρίζο και το σκιφ ελαφρών βαρών των κοριτσιών με την Τσιάβου, παρά τις πολλές συμμετοχές στα αγωνίσματά τους, κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στους μικρούς τελικούς και κατέλαβαν την 7η θέση στη γενική. Εξάλλου το διπλό σκιφ των αγοριών με τους Παππά-Χρήστου πήρε τη 2η θέση στον μικρό τελικό, ενώ οι Λιώλιος - Λεοντάρης ήταν 3οι στον μικρό τελικό στη δίκωπο άνευ ελαφρών βαρών.

    [04] Εσωτερικά

    Νέα όαση στην πόλη Έτοιμη και η πλατεία της Βαρβακείου αγοράς

    8/8/2004 9:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/8/2004 9:43:28 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στους πολίτες της Αθήνας παρέδωσε η Δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, την ανακαινισμένη πλατεία της Βαρβακείου αγοράς. Πρόκειται για την πλατεία επί της οδού Αθηνάς, λίγα μέτρα πιο κάτω από το δημαρχειακό Μέγαρο. Έτσι, η Αθήνα απέκτησε μία νέα μικρή όαση, κάνοντας του πολίτες της Αθήνας αλλά και τους πολίτες να δηλώνουν έκπληκτοι από τις αλλαγές. Η ανάπλαση της πλατείας κόστισε 3,2 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων το 1,2 κάλυψε ο δήμος της Αθήνας, μέσω του Προγράμματος Αναπλάσεων και αφορούσε τους πεζοδρόμους Αριστογείτονος και Αρμοδίου, όπου στεγάζονται τα καταστήματα της λαχαναγοράς. Τα υπόλοιπα χρήματα προήλθαν από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Περήφανος ο Δήμος της Αθήνας

    Η Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε στους δημοσιογράφους, εμφανών χαρούμενη, "παραδίδουμε σήμερα την ανακαινισμένη πλατεία της Βαρβακείου Αγοράς στους πολίτες της Αθήνας, που είναι το αποτέλεσμα συνολικής και σκληρής δουλειάς. Με τα ευρωπαϊκά κονδύλια ανακαινίσαμε την πλατεία, ενισχύθηκε ο ηλεκτροφωτισμός, εμπλουτίστηκε το πράσινο και τηρώντας αυστηρά τους κανόνες του ΕΦΕΤ δημιουργήσαμε ένα ακόμα στέκι για τους Αθηναίους. Είμαστε υπερήφανοι για το έργο μας".

    Μέχρι τέλος του χρόνου θα ολοκληρωθεί και η τοποθέτηση του νέου στεγάστρου της κλειστής αγοράς της Βαρβακείου.

    Παρόντες στην παράδοση ήταν μέλη του ΔΣ του δήμου καθώς και μέλη του Συλλόγου Εμπόρων Βαρβακείου Αγοράς.

    Μετά το πέρας της τελετής παράδοσης ακολούθησε μουσική εκδήλωση.

    Προσεκτικά σχεδιασμένη

    Η νέα πλατεία της Βαρβακείου Αγοράς, είναι μία κατάφωτη πλατεία με σιντριβάνια, πράσινο, υπαίθρια καθιστικά, αναψυκτήριο, περίπτερο ενημέρωσης. Αποτελείται από δύο περιοχές. Στην πρώτη- την "αστική πλατεία"- που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την οδό Αθηνάς κύριο πόλο έλξης αποτελεί το περίπτερο πληροφόρησης του Δήμου Αθηναίων και οι διαμορφώσεις, που έγιναν με κυρίαρχο στοιχείο το νερό αφού έχει κατασκευαστεί ένα εντυπωσιακό σιντριβάνι με την μορφή κερκίδας.

    Στην δεύτερη περιοχή, που είναι η κύρια της πλατείας και βρίσκεται ψηλότερα από την οδό Αθηνάς, κεντρικά στοιχεία είναι οι διάδρομοι, που δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη να την περπατήσει, ένα ακόμα όμορφο σιντριβάνι και οι χώροι πρασίνου που βρίσκονται στις στέγες των παρακείμενων στην πλατεία καταστημάτων. Στο κομμάτι αυτό της πλατείας που βρίσκεται και το αναψυκτήριο μπορούν να διοργανωθούν υπαίθριες εκδηλώσεις.

    Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί για να υπάρχει η δυνατότητα κίνησης μέσα στους χώρους της πλατείας των συνανθρώπων μας με ειδικές ανάγκες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 8 August 2004 - 20:50:12 UTC