Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύμφωνα με ισλαμική ιστοσελίδα Εν αναμονή μηνύματος του Λάντεν
  • [02] Στο Πεδίον του Άρεως Εγκαίνια "Πάρκου Ελληνικού Πολιτισμού"
  • [03] Έντονη φημολογία για άρνηση σε έλεγχο ντόπινγκ Θρίλερ με Κεντέρη!
  • [04] Κόντρα Άγγελου-Τοχούρογλου

    [01] Διεθνή

    Σύμφωνα με ισλαμική ιστοσελίδα Εν αναμονή μηνύματος του Λάντεν

    12/8/2004 6:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/8/2004 6:43:42 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    "Προς όλους τους μουσουλμάνους: να περιμένετε ένα προφορικό μήνυμα του Οσάμα μπιν Λάντεν σε ένα από τα δορυφορικά τηλεοπτικά δίκτυα, με το οποίο θα ανακοινώνει το τέλος της εκεχειρίας, την οποία προσέφερε στους Ευρωπαίους για να αποχωρήσουν από το Ιράκ", ανακοίνωσε σήμερα η ισλαμική ιστοσελίδα "Minbar Ahl al-Sounna wal Jamaa". Η αυθεντικότητα του μηνύματος δεν έχει επιβεβαιωθεί. Να σημειωθεί ότι ηχητικό μήνυμα που αποδίδεται στον Μπιν Λάντεν και μεταδόθηκε στις 15 Απριλίου από τα αραβικά δίκτυα αλ Τζαζίρα και αλ Αραμπίγια, ο αρχηγός της Αλ Κάιντα είχε καλέσει τις ευρωπαϊκές χώρες να αποδεχτούν μέσα σε διάστημα τριών μηνών μια "πρόταση ειρήνης".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέο μήνυμα Λάντεν

    [02] Πολιτισμός

    Στο Πεδίον του Άρεως Εγκαίνια "Πάρκου Ελληνικού Πολιτισμού"

    12/8/2004 7:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/8/2004 7:57:54 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Η υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Φώφη Γεννηματά και η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, εγκαινίασαν την Πέμπτη το μεσημέρι το "Πάρκο Ελληνικού Πολιτισμού", στο Πεδίον του Άρεως, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου προγράμματος που συνδιοργανώνεται με τις 13 περιφέρειες της χώρας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού. Από σήμερα και έως τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, μέσα από ειδικά περίπτερα που θα στηθούν στο χώρο, οι ξένοι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν τον ελληνικό πολιτισμό και τις παραδόσεις κάθε περιφέρειας, ακόμη και να γευτούν παραδοσιακά εδέσματα. Επίσης, θα παρουσιαστούν τοπικά προϊόντα και η ιδιαίτερη πολιτιστική ταυτότητα κάθε περιοχής, μέσα από τις πλούσιες βραδινές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ενώ στο πρόγραμμα συμμετέχουν τιμητικά η Κύπρος (Δήμος Λευκωσίας) και ο Πόντος (Εύξεινη Λέσχη Αθηναίων).

    "Ο ελληνικός πολιτισμός έχει ρίζες βαθιές"

    "Κανένας δεν μπορεί να γνωρίσει ικανοποιητικά τον πολιτισμό μας μέσα από αυτό, αλλά όλοι οι ξένοι θα νοιώσουν πιο κοντά μας. Στηρίζουμε κάθε εκδήλωση που συνδέει την Παιδεία, τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον και τον Αθλητισμό", τόνισε η κα Γεννηματά.

    Η δήμαρχος Αθηναίων αναφερόμενη στο πρόγραμμα δήλωσε ότι "πρόκειται για ένα ταξίδι σε μέρη που ο ελληνικός πολιτισμός έχει ρίζες βαθιές, ρίζες χιλιάδων χρόνων. Μέσα από τα περίπτερα των Περιφερειών ολόκληρης της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου και του Πόντου, θα ζήσουμε ένα παραμύθι μουσικής, χορού, εικόνας και γεύσεων".

    "Αυτές τις ημέρες ο θεός του πολέμου (το πάρκο φέρει το όνομα του θεού του πολέμου) θα παραχωρήσει τη θέση του στον Ξένιο Δία, στον Απόλλωνα, στο Διόνυσο, στην Αθηνά", είπε χαρακτηριστικά.

    "Στις είκοσι αυτές μέρες όλοι θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν αυτά τα μοναδικά μονοπάτια της Ελλάδας και να την γνωρίσουν από άκρη σε άκρη, ταξιδεύοντας έως την Κύπρο και τον Πόντο. Και όλα αυτά ενώ οι Αυγουστιάτικες βραδιές κάτω από το φως του φεγγαριού θα πλημμυρίζουν από μουσική με συγκροτήματα του Λυκείου Ελληνίδων και την ορχήστρα του Θόδωρου Πολυκανδριώτη", δήλωσε η δήμαρχος Αθηναίων.

    Τέλος, η κα. Μπακογιάννη τόνισε ότι "όσοι επισκεφθούν το πάρκο, θα κάνουν ένα αλησμόνητο ταξίδι που θα το πάρουν μαζί τους για να το διηγηθούν στους φίλους και στους συγγενείς τους".

    [03] Στίβος

    Έντονη φημολογία για άρνηση σε έλεγχο ντόπινγκ Θρίλερ με Κεντέρη!

    12/8/2004 8:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/8/2004 10:49:13 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ένας κανονισμός της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής που ισχύει για όλους τους αθλητές, φαίνεται πως παραβιάστηκε από τον Κώστα Κεντέρη και η τιμωρία του με αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας μοιάζει πολύ πιθανή. Σύμφωνα με την διαδικασία που ακολουθείται με κάθε είσοδο στο Ολυμπιακό Χωριό οι αθλητές καλούνται να περάσουν από έλεγχο ντόπινγκ, κάτι το οποίο ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου, δεν έκαναν. Συγκεκριμένα απόψε οι δύο αθλητές κλήθηκαν απο την Υγειονομική Επιτροπή της ΔΟΕ και τον Ντένις Όβαλντ, μέχρι τις 19:30 να επισκεφτούν την κλινική του Ολυμπιακού Χωριού και να παραδώσουν δείγματα για έλεγχο ντόπινγκ, ωστόσο χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο λόγος, δεν προσήλθαν και πλέον είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν κυρώσεις, χωρίς πάντως να είναι γνωστό ποιες θα είναι αυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένα περιθώριο 48 ωρών για έλεγχο, όμως δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη αν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση.

    Η θέση της ΔΟΕ

    Πριν λίγα λεπτά το Γαλλικό πρακτορείο σε τηλεγράφημά του ανέφερε πως εκπρόσωπος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, μίλησε για το θέμα χωρίς ωστόσο να δώσει κάποια περαιτέρω πληροφορία. "Δεν έχουμε κανένα σχόλιο προς το παρόν αλλά είμαστε ενήμεροι για την φημολογία", επεσήμανε το μέλος της ΔΟΕ, κρατώντας την ανωνυμία του και συμπλήρωσε, "Προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τι συμβαίνει"!

    Νωρίτερα κατά την είσοδο του αθλητή στο Ολυμπιακό Χωριό, περίπου στις 16:15, ο προπονητής του Κώστας Τζέκος, σε μια προσπάθειά του να αποστομώσει τις "Κασσάνδρες" που προέρχονταν αποκλειστικά από το εξωτερικό και ήθελαν τον Κεντέρη να είναι εξαφανισμένος, δήλωνε πως ο Έλληνας Ολυμπιονίκης του Σίδνεϊ, κατά την επιστροφή του από το Σικάγο, όπου πραγματοποίησε το τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του, σταμάτησε στην Γερμανία για έναν τελευταίο ιατρικό έλεγχο σχετικά με τον τραυματισμό του Κεντέρη.

    [04] Αθλητισμός

    Κόντρα Άγγελου-Τοχούρογλου

    12/8/2004 9:45:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η αρχή που έγινε με την κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ και την ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ μέσα στο γήπεδο, συνεχίστηκε με το 0-3 στα χαρτιά και οι αλυσιδωτές αντιδράσεις δεν έχουν τελειωμό. Το απόγευμα ο Κυριάκος Τοχούρογλου πέρασε από απολογία, μετά από την παραπομπή του Άγγελου Αναστασιάδη, λίγο μετά την πρωινή προπόνηση στην οποία ο τερματοφύλακας παραβρέθηκε κανονικά. Στην απογευματινή ο Τοχούρογλου δεν έδωσε το "παρών" καθώς παρουσιάστηκε στον κ. Γούμενο και τον κ. Παπαβραμίδη και απολογήθηκε για την αρνητική αντίδραση και συμπεριφορά στον αγώνα με την Μακάμπι. Από την απολογία δεν προέκυψε τίποτα και ο Κυριάκος Τοχούρογλου δήλωσε στους δύο διοικούντες πως αποχώρησε από τα αποδυτήρια διότι ήταν εν βρασμώ ψυχής. Πλέον αναμένεται η αντίδραση του προπονητή στην αυριανή πρωινή προπόνηση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στην αντίστοιχη σημερινή υπήρχαν και περίπου τριάντα οπαδοί του "δικεφάλου" που ζητούσαν εξηγήσεις για το ολέθριο λάθος με τον Λουκά που μπορεί να στοιχίσει στην ομάδα την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 12 August 2004 - 20:50:24 UTC