Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λευκή ισοπαλία στο φιλικό κόντρα στους Τσέχους Άντεξε στην πίεση των
  • [02] Τουλάχιστον 31 νεκροί και 23 τραυματίες Συμπλοκές κρατουμένων στο Ελ
  • [03] Συνάλλαγμα made by Μπους
  • [04] Αντίποινα σε παλαιστινιακά πυρά Νέα ισραηλινή επίθεση στη Γάζα
  • [05] Απορρίφθηκε η συνεργασία με τους Εργατικούς "Τρίζει" ο συνασπισμός του
  • [06] Τον κατηγορεί για εξαπάτηση Ιρακινή κυβέρνηση εναντίον Σαντρ

    [01] Αθλητισμός

    Λευκή ισοπαλία στο φιλικό κόντρα στους Τσέχους Άντεξε στην πίεση των Τσέχων η Εθνική μας

    19/8/2004 1:12:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/8/2004 2:05:41 πμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Το πρώτο της φιλικό εν όψει των προκριματικών του Μουντιάλ έδωσε την Τετάρτη η Εθνική μας ομάδα κόντρα στην Τσεχία. Το παιχνίδι, που εντάσσεται στους αγώνες προετοιμασίας αναδείχθηκε ισόπαλο 0-0 με τους Τσέχους να έχουν περισσότερη κατοχή της μπάλας και καλύτερους συνδυασμούς. Η ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στους Τσέχους, οι οποίοι αγωνίστηκαν με αρκετά από τα μεγάλα αστέρια τους, αλλά δεν βρήκαν το δρόμο προς την εστία του Νικοπολίδη. Από την άλλη πλευρά, η Εθνική μας θα μπορούσε να πετύχει γκολ σε κάποιες από τις φάσεις που δημιούργησε, όμως ο Τσεχ ήταν πάντα σε ετοιμότητα και "καθάρισε" τις φάσεις.

    Δεν κατάφεραν να πάρουν εκδίκηση οι Τσέχοι

    Η πρώτη καλή στιγμή για την Εθνική μας ήρθε μόλις στο 3ο λεπτό, αλλά το πλασέ του Γιαννακόπουλου έδιωξε ο Τσεχ.

    Στο 8ο λεπτό ήρθε η «απάντηση» της Τσεχίας, η οποία λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Κόλερ, όμως ο Καραγκούνης απομάκρυνε σωτήρια πάνω στη γραμμή.

    Στο 11ο λεπτό, ένας τραυματισμός στο κεφάλι κράτησε προσωρινά εκτός τον Άγγελο Μπασινά ο οποίος επανήλθε στο παιχνίδι πέντε λεπτά αργότερα.

    Στο 40ο λεπτό ο Νικοπολίδης απέδειξε την κλάση του, αποκρούοντας εντυπωσιακά τη μπάλα σε κόρνερ μετά από σουτ του Γκάλασεκ εκτός περιοχής.

    Στο δεύτερο ημίχρονο οι Τσέχοι μπήκαν πιο δυνατά και στο 50ο λεπτό είχαν οριζόντιο δοκάρι με σουτ του Βάσουσεκ από το ύψος της περιοχής, ενώ στη συνέχεια ο Λόκβεντς σε -σχεδόν- κενό τέρμα έπιασε την κεφαλιά, αλλά την έστειλε άουτ.

    Στο 65ο ο Καφές πάσαρε στον Χαριστέα και ο τελευταίος έκανε το σουτ, για να δει τον Τσεχ να αποκρούει, ενώ στο 73ο ο Ροζίτσκι είχε σουτ άουτ.

    Η τελευταία καλή φάση του αγώνα και της Εθνικής μας σημειώθηκε στο 87ο λεπτό, όταν ο Τσιάρτας πάσαρε κάθετα στον Βενετίδη, ο οποίος προσπάθησε να πλασάρει τον Τσεχ, αλλά ο τερματοφύλακας της Τσεχίας είπε και πάλι «όχι».

    "Παιχνίδι προετοιμασίας"

    Σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι ο Ότο Ρεχάγκελ, τόνισε

    « Είδαμε πολύ καθαρά ότι η ομάδα βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας, αφού κανείς παίκτης μας δεν έχει δώσει αγώνα πρωταθλήματος. Οι Τσέχοι είχαν περισσότερη κατοχή μπάλας και καλύτερους συνδυασμούς από εμάς. Δημιούργησαν ευκαιρίες που δεν εκμεταλλεύτηκαν, ενώ και εμείς στο τέλος είχαμε δύο καλές ευκαιρίες για γκολ"

    Υπογράμμισε επίσης, ότι το παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με αυτό της Πορτογαλίας που ήταν κλάσεις ανώτερο αφού οι ομάδες ήταν σε κορυφαία φόρμα, ενώ τώρα βρίσκονται σε περίοδο προετοιμασίας.

    Το ίδιο διαπίστωσε και ο προπονητής της Τσεχίας Κάρελ Μπρούκνερ .

    "Το παιχνίδι αυτό ήταν φιλικό και δεν είχε καμία σχέση με αυτό που δώσαμε στην Πορτογαλία για τα ημιτελικά του Euro 2004" τόνισε υπογραμμίζοντας ότι έμεινε αρκετά ευχαριστημένος από την ομάδα του.

    Ο αγώνας ήταν ξεχωριστός για τον αρχηγό της ομάδας, Θοδωρή Ζαγοράκη, καθώς ισοφάρισε το ρεκόρ συμμετοχών του Στράτου Αποστολάκη (96).

    Ερωτηθείς όμως σχετικά ο Αρχηγός, υπογράμμισε ότι το ρεκόρ των συμμετοχών που έχει , δεν μετρά όσο οι επιτυχίες της ομάδας.

    [02] Διεθνή

    Τουλάχιστον 31 νεκροί και 23 τραυματίες Συμπλοκές κρατουμένων στο Ελ Σαλβαδόρ

    19/8/2004 7:14:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- BBC- Reuters

    Αιματηρό τέλος είχε η στάση στη φυλακή Λα Εσπεράνσα του Ελ Σαλβαδόρ, που "φιλοξενεί" 23.000 κρατούμενους. Μέλη συμμοριών και κατάδικοι του κοινού ποινικού δικαίου συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 31 άνθρωποι και άλλοι 23 να τραυματισθούν. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, αλλά και με δηλώσεις του υπουργού Ασφαλείας, Ροντρίγκο Αβίλα, τα επεισόδια προκάλεσε η συμμορία "Μάρα 18", μια από τις πιο βίαιες της χώρας, που φαίνεται πως έριξε χειροβομβίδες διασποράς εναντίον των άλλων κρατουμένων.

    Υπό έλεγχο η κατάσταση

    Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί στις αρχές το γεγονός, πως οι κρατούμενοι είχαν όπλα στην κατοχή τους. Μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο τα όπλα βρέθηκαν στη φυλακή.

    Τα ξημερώματα, ο διευθυντής των σωφρονιστικών ιδρυμάτων του Ελ Σαλβαδόρ, Ροντόλφο Γκαράι, δήλωσε, ότι η κατάσταση είναι "υπό μερικό έλεγχο" και οι περισσότεροι κρατούμενοι επέστρεψαν στα κελιά τους.

    Προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια επεισόδια στο μέλλον, αξιωματούχοι του υπουργείου Ασφαλείας δήλωσαν, πως τα μέλη των συμμοριών θα μεταφερθούν σε άλλη φυλακή.

    [03] Διάφορα

    Συνάλλαγμα made by Μπους

    19/8/2004 8:04:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μετά την ανοικοδόμηση του Ιράκ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ φρόντισε να αποκαταστήσει και την οικονομία της χώρας, κάνοντας απλά μαθήματα συναλλάγματος. Μιλώντας σε συγκεντρωμένους οπαδούς του στο Χάντσον του Ουισκόνσιν, ο κ. Μπους "εφηύρε" στην κυριολεξία ένα νέο νόμισμα, το σοβιετικό δηνάριο! Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλούσε για τη συνάντηση που είχε πριν από λίγους μήνες στο Λευκό Οίκο με Ιρακινούς, οι οποίοι είχαν ακρωτηριαστεί από το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν. Ένας από τους άνδρες αυτούς, κοσμηματοπώλης στο επάγγελμα, τιμωρήθηκε με ακρωτηριασμό, όταν κατηγορήθηκε για παράνομη αγοραπωλησία συναλλάγματος. "Εκείνη την ημέρα πούλησε δηνάρια για να αγοράσει άλλα νομίσματα, ευρώ ή δολάρια, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να κατασκευάζει τα προϊόντα του. Και καθώς το σοβιετικό δηνάριο υποτιμήθηκε, ο Σαντάμ Χουσεΐν τον τιμώρησε", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπους. Λέτε να "επαναφέρει" και τη δραχμή;

    [04] Διεθνή

    Αντίποινα σε παλαιστινιακά πυρά Νέα ισραηλινή επίθεση στη Γάζα

    19/8/2004 8:58:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- BBC

    Δύο πύραυλοι, που εκτοξεύθηκαν από ισραηλινά ελικόπτερα, έπληξαν ένα κατάστημα πώλησης ανταλλακτικών αυτοκινήτου και ένα μεταλουργίο στην περιοχή Ζαϊτούν στην πόλη της Γάζας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, στα δύο κτήρια που επλήγησαν κατασκευάζονταν βόμβες και ρουκέτες Κασάμ από μέλη της ένοπλης οργάνωσης Χαμάς. Η ισραηλινή επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά την εκτόξευση ρουκετών Κασάμ εναντίον της πόλης Σντερότ, στο νότιο Ισραήλ, από Παλαιστίνιους μαχητές.

    [05] Διεθνή

    Απορρίφθηκε η συνεργασία με τους Εργατικούς "Τρίζει" ο συνασπισμός του Σαρόν

    19/8/2004 9:33:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/8/2004 10:02:15 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC- Reuters

    Απορρίφθηκε από το κόμμα Λικούντ η πρόταση του προέδρου του και πρωθυπουργού του Ισραήλ, Αριέλ Σαρόν, για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με το αντιπολιτευόμενο Κόμμα των Εργατικών. Σε συνεδρίαση που έλαβε χώρα στο Τελ Αβίβ, το 58% των 3.000 μελών του εθνικού συμβουλίου του Λικούντ τάχθηκε κατά της συμμετοχής των Εργατικών στην κυβέρνηση. Με την πρόταση αυτή, ο κ. Σαρόν επεδίωκε να διευρύνει την πλειοψηφία του στη Βουλή, ώστε να εξασφαλίσει υποστήριξη στα σχέδιά του για μονομερή αποχώρηση των Ισραηλινών από τη Γάζα.

    Στόχος η αποχώρηση

    Μιλώντας στο συνέδριο του Λικούντ, ο κ. Σαρόν δήλωσε, ότι "είναι έτοιμος να συνομιλήσει με κάθε σιωνιστικό πολιτικό κόμμα", ώστε να ενδυναμώσει την κοινοβουλευτική του πλειοψηφία.

    Μάλιστα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη συνεργασία απαραίτητη, καθώς θα πρέπει να παρθούν "κρίσιμες αποφάσεις, που θα επηρεάσουν το Λικούντ και το Ισραήλ".

    Εδώ και περίπου έναν μήνα ο κ. Σαρόν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Εργατικό Κόμμα του Σιμόν Πέρες σχετικά με τους όρους συμμετοχής του στην κυβέρνηση.

    Από την πλευρά τους, οι Εργατικοί υποστηρίζουν την αποχώρηση από τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ ένα από τα στελέχη τους, ο βουλευτής Αμράμ Μίτζνα, άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα του αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να στηρίξει την κυβέρνηση χωρίς να απαιτήσει υπουργικούς θώκους, ώστε αυτός ο "ύψιστος στόχος" να γίνει πραγματικότητα. Πάντως, σύμφωνα με εκπρόσωπό του κ. Σαρόν, παρά την απόρριψη της πρότασής του, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ θα συνεχίσει την προσπάθεια για εφαρμογή του σχεδίου μονομερούς αποχώρησης από τη Λωρίδα της Γάζας.

    [06] Ιράκ

    Τον κατηγορεί για εξαπάτηση Ιρακινή κυβέρνηση εναντίον Σαντρ

    19/8/2004 10:14:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

    Δεν φαίνεται να έχει τέλος η έκρυθμη κατάσταση στη Νατζάφ, παρά τη χθεσινή συμφωνία του ριζοσπάστη Σιίτη κληρικού, Μοκτάντα αλ Σαντρ, για κατάπαυση του πυρός. Η ιρακινή προσωρινή κυβέρνηση κατηγόρησε τον Σαντρ, ότι προσπαθεί να εξαπατήσει τους Ιρακινούς και αξίωσε τον άμεσο αφοπλισμό της πολιτοφυλακής του και την αποχώρηση των οπαδών του από την ιερή πόλη της Νατζάφ. "Τα γεγονότα μιλούν περισσότερο από τις λέξεις πρέπει να εγκαταλείψει το μαυσωλείο και να αφοπλιστεί ο στρατός του, αλλά μέχρι τώρα η κατάσταση δεν έχει αλλάξει", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Σαμπάχ Κάζεμ.

    Συνεχίζονται οι συγκρούσεις

    Στο μεταξύ, ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν σήμερα το πρωί την παλιά πόλη της Νατζάφ, όπου παραμένουν οχυρωμένοι οι Σιίτες πολιτοφύλακες του Σαντρ.

    Όπως μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, αμέσως μετά ακούστηκαν πυρά αυτομάτων όπλων στους δρόμους γύρω από το μαυσωλείο του ιμάμη Αλί. Ο Σαντρ αποδέχθηκε χθες τον αφοπλισμό της πολιτοφυλακής του και προσφέρθηκε να εγκαταλείψει το τέμενος του ιμάμη Αλι, μετά τις προειδοποιήσεις ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις ήταν έτοιμες να εξαπολύσουν επίθεση εναντίον του. Ωστόσο, διακήρυξε, πως οι δυνάμεις του θα αφοπλισθούν μόνον εφόσον συμφωνήσουν σε κατάπαυση του πυρός και οι Αμερικανοί, που έχουν αναπτυχθεί στη Νατζάφ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συμφώνησε για κατάπαυση του πυρός ο Σαντρ


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 19 August 2004 - 8:51:25 UTC