Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Φωτιά σε αποθήκη χαρτιού στον Ασπρόπυργο
  • [02] Τάφος των Βίκινγκς στην Ιρλανδία
  • [03] Από οργάνωση που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα Νέες απειλές εναντίον της

    [01] Εσωτερικά

    Φωτιά σε αποθήκη χαρτιού στον Ασπρόπυργο

    21/8/2004 8:20:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/8/2004 9:54:58 πμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Υπό έλεγχο βρίσκεται αυτή την ώρα πυρκαγιά σε αποθήκη πεπιεσμένου χαρτιού στον Ασπρόπυργο. Επιτόπου έχουν σπεύσει και δίνουν μάχη για την κατάσβεση της 60 πυροσβέστες με 20 οχήματα. Η φωτιά, που ξέσπασε χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα στην ισόγεια αποθήκη έκτασης 1500τ.μ. της εταιρείας "Envemax" στην οδό Μεγαρίδος 117, η οποία ήταν γεμάτη ρολά και παλέτες πεπιεσμένου χαρτιού. Λόγω της φύσης του υλικού η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις και επεκτάθηκε στο μεγαλύτερο τμήμα του κτιρίου. Ευτυχώς όμως δεν υπήρξαν θύματα. Για τα αίτια της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση.

    [02] Πολιτισμός

    Τάφος των Βίκινγκς στην Ιρλανδία

    21/8/2004 8:24:00 πμ

    Ένας τάφος της εποχής των Βίκινγκς ανακαλύφθηκε από αρχαιολόγους στα βόρεια του Δουβλίνου, σε τοποθεσία που μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστό ότι είχε κατοικηθεί από το λαό αυτό, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Μουσείο της Ιρλανδίας. Από τις ανασκαφές ήρθαν επίσης στο φως μια μπρούτζινη οβάλ καρφίτσα, μια κοκάλινη χτένα και κοσμήματα κατασκευασμένα από κράμα χαλκού. Σύμφωνα με το μουσείο, η καρφίτσα είναι σκανδιναβικής προέλευσης και χρονολογείται από τα τέλη του 9ου μ.Χ. αιώνα. Ελάχιστες καρφίτσες αυτού του είδους έχουν βρεθεί στην Ιρλανδία και μάλιστα, η τελευταία που είχε οβάλ σχήμα ανακαλύφθηκε πριν από έναν αιώνα. Οι αναλύσεις στα ανθρώπινα λείψανα δεν έχουν ολοκληρωθεί όμως οι αρχαιολόγοι εικάζουν ότι επρόκειτο για κάποια γυναίκα. Η ταφή της έγινε σύμφωνα με το παγανιστικό τελετουργικό που εισήγαγαν οι Βίκινγκς όταν έφτασαν στην Ιρλανδία. Τα πρώτα ίχνη των Βίκινγκς στην Ιρλανδία χρονολογούνται από το 795 μ.Χ. και οι πρώτοι οικισμοί στην περιοχή του σημερινού Δουβλίνου ανάγονται στον 9ο αιώνα. Πριν από πέντε μήνες οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα μεγάλο στρατόπεδο του λαού αυτού στο Γούντσταουν, στη νοτιοανατολική Ιρλανδία.

    [03] Διεθνή

    Από οργάνωση που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα Νέες απειλές εναντίον της Ιταλίας

    21/8/2004 9:04:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Στο στόχαστρο μιας ομάδας που συνδέεται με την τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα βρίσκεται η Ευρώπη και ειδικότερα η Ιταλία. Η οργάνωση των Ταξιαρχών του Αμπού Χαφς αλ Μάσρι εξαπέλυσε νέες απειλές για επιθέσεις, λέγοντας πως η Ρώμη δεν έλαβε υπόψη το τελεσίγραφο που της απηύθυνε, προκειμένου να εγκαταλείψει το Ιράκ και πως οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες περιφρόνησαν την προσφορά εκεχειρίας του Οσάμα μπιν Λάντεν. "Ενώ τα όπλα μας είναι στραμμένα προς τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έχουμε στόχο ολόκληρη την Ευρώπη", αναφέρει το ανακοινωθέν που υπογράφει η οργάνωση και μεταδίδεται από το διαδίκτυο. "Οι μουτζαχεντίν δεν αποκηρύσσουν την τζιχάντ στην Ευρώπη όσο οι Ευρωπαίοι στρατιωτικοί παραμένουν στη γη του Ισλαμ και των Μουσουλμάνων", συνεχίζει το ανακοινωθέν η αυθεντικότητα του οποίου δεν κατέστη δυνατό να εξακριβωθεί από ανεξάρτητη πηγή. Οι Ταξιαρχίες δεν θα διστάσουν "να κυριεύσουν κάθε Ευρωπαίο... που εμπλέκεται σε πολέμους εναντίον του Ισλάμ και στην αιχμαλωσία Μουσουλμάνων", συνεχίζει το ανακοινωθέν, προειδοποιώντας για μία "μη συμβατική απάντηση" μετά την εκπνοή στις 15 Ιουλίου της εκεχειρίας που πρότεινε ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 21 August 2004 - 8:50:53 UTC