Visit our archive of Documents on Greece & the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σεϊταρίδης κατά Παναθηναϊκού
  • [02] Από το γερμανικό εκδοτικό οίκο Langenscheidt Λεξικό για να
  • [03] Συνδέονται άμεσα με την εμφάνιση Διαβήτη Τα αναψυκτικά δεν μας
  • [04] Έχασε και αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ
  • [05] Στο πλευρό των Παλαιστινίων κρατουμένων Κραυγή αγωνίας από τον Αραβικό
  • [06] Δίνει έκθεση του αμερικανικού στρατού Νέα τροπή στην υπόθεση των

    [01] Αθλητισμός

    Σεϊταρίδης κατά Παναθηναϊκού

    25/8/2004 7:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Εντείνεται η διαμάχη του Γιούρκα Σεϊταρίδη με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο ποδοσφαιριστής της Πόρτο πλέον, υποστηρίζει πως οι "πράσινοι" του χρωστούν χρήματα που φτάνουν περίπου τα 216.000 ευρώ. Πάνω σε αυτή την διεκδίκηση, ο "δράκος" κατέθεσε επίσημα προσφυγή στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΑΕ και αναμένεται πλέον η "απάντηση" από πλευράς Παναθηναϊκού.

    [02] Διάφορα

    Από το γερμανικό εκδοτικό οίκο Langenscheidt Λεξικό για να "μεταφράσετε".... τη γυναίκα σας

    25/8/2004 7:44:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Την επόμενη φορά που θα ακούσετε έναν άνδρα να λέει "δεν καταλαβαίνω αυτή τη γυναίκα μου" καλό θα ήταν να του προτείνετε να αγοράσει ένα στην αγορά ένα λεξικό, στο οποίο θα "μεταφράζονται" συνήθεις γυναικείες συμπεριφορές αλλά και εκφράσεις, που οι άνδρες είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν να καταλάβουν. Στον οδηγό 128 σελίδων "αποκωδικοποιούνται" χειρονομίες αλλά και εκφράσεις όπως για παράδειγμα τι σημαίνει όταν μία γυναίκα γυρνάει πλάτη στο σύντροφό της στο κρεβάτι αλλά και γιατί του ζητά να ρίξει μια ματιά στα παπούτσια που προβάρει "Μα φυσικά για να της τα πληρώσει" εξηγεί το Λεξικό. Στον οδηγό, οι άνδρες μπορούν να βρουν επίσης tips σωστής συμπεριφοράς προς τη σύντροφό τους.. Για όσους ενδιαφέρονται, το πρωτότυπο λεξικό του εκδοτικού οίκου, Langenscheidt, θα κυκλοφορήσει στη Γερμανία τον Οκτώβριο.

    [03] Υγεία

    Συνδέονται άμεσα με την εμφάνιση Διαβήτη Τα αναψυκτικά δεν μας "προσθέτουν" μόνο κιλά

    25/8/2004 8:49:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Μέχρι σήμερα συνδέαμε τα αναψυκτικά μόνο με την πρόσληψη βάρους, λόγω της υψηλής τους θερμιδικής τους αξίας. "Αυτό είναι η μισή αλήθεια", υποστηρίζουν Αμερικανοί επιστήμονες, οι οποίοι για πρώτη φορά συνδέουν άμεσα τη συχνή κατανάλωση αναψυκτικών και φρουτοποτών με την εμφάνιση διαβήτη, τύπου Β. Όπως επισημαίνουν, τα αναψυκτικά αλλά και όλα τα ζαχαρώδη ποτά, περιέχουν υψηλά επίπεδα φρουκτόζης , τα οποία ανεβάζουν στα ύψη το επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα.

    Ανεβάζουν στα ύψη τη γλυκόζη στο αίμα

    Η έρευνα διεξήχθη σε 91.000 γυναίκες και ολοκληρώθηκε μετά από εννέα χρόνια.

    Το διάστημα αυτό, οι Αμερικανοί επιστήμονες παρατήρησαν ότι οι γυναίκες που αύξησαν την κατανάλωση ζαχαρωδών ποτών από ένα τη βδομάδα σε ένα τη μέρα, πήραν κατά μέσο όρο βάρος εννέα κιλά.

    Στο συμπέρασμα αυτό, που ήταν λίγο ως πολύ γνωστό, ήρθε όμως να προστεθεί και ακόμα ένα, εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία τους.

    Όπως διαπίστωσαν, η ημερήσια κατανάλωση ενός αναψυκτικού, αύξησε κατά 83% τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου Β' στο μέλλον. Ένα ποσοστό που σύμφωνα με τους Αμερικανούς, κρίνεται άκρως ανησυχητικό αν αναλογισθεί κανείς ότι η κατανάλωση αναψυκτικών στις ΗΠΑ αυξήθηκε την 20ετία 1977-1997 κατά 61%.

    [04] Αθλητισμός

    Έχασε και αποκλείστηκε ο ΠΑΟΚ

    25/8/2004 9:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η δύσκολη αποστολή που είχε ο ΠΑΟΚ σήμερα κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ, αποδείχτηκε αξεπέραστο εμπόδιο. Η ομάδα του Αγγέλου Αναστασιάδη ηττήθηκε και στον δεύτερο αγώνα από τους Ισραηλινούς με 1-0 και το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League έσβησε οριστικά. Ο "δικέφαλος" πλέον θα μετάσχει στο Κύπελλο UEFA τη νέα περίοδο. Το γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Λιράν Κοέν στο 8. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ματς της Τούμπας κέρδισαν οι Ισραηλινοί με 3-0 "στα χαρτιά", λόγω της αντικανονικής συμμετοχής του Κύπριου Λιάσσου Λουκά.

    Από πολύ νωρίς με την "πλάτη στον τοίχο"

    Οι όποιες ελπίδες του "Δικεφάλου" για το θαύμα "έσβησαν" πολύ νωρίς. Μόλις στο όγδοο λεπτό, ο Λιράν Κοέν βρέθηκε αμαρκάριστος στην "καρδιά" της ελληνικής άμυνας και "νίκησε" εύκολα τον Ατματσίδη, ανοίγοντας το σκορ για τους γηπεδούχους. Πλέον, το ματς είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα επιστροφής για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος, μάλιστα, σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο ημίχρονο γλίτωσε από δεύτερο γκολ, όταν ο Ταμίρ Κοέν αστόχησε από πλεονεκτικές θέσεις.

    Στο δεύτερο μέρος, με την είσοδο των Βαγγελή, Σπάσιτς, ο "Δικέφαλος του Βορρά" έγινε πιο απειλητικός και πλησίασε την ισοφάριση, ιδίως μετά το 66΄, όταν οι Ισραηλινοί έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αμποσιάμ με δεύτερη κίτρινη. Ομως, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε τελικά να πάρει ούτε καν την τιμητική ισοπαλία, αφού ο Σκαρμούτσος σε δύο περιπτώσεις (57΄, 68΄) δεν κατάφερε να σκοράρει, ενώ ο Σπάσιτς στο 60΄ και ο Βαγγελής στο 67΄ «νικήθηκαν» από τον τερματοφύλακα Στράουμπερ.

    Διαιτητής: Λιούμπος Μίχελ (Σλοβακία)

    Κίτρινες: Αμποσιάμ, Ρέις, Φουτσίνι

    Κόκκινη: Αμποσιάμ (66΄)

    Οι συνθέσεις:

    ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Στράουμπερ, Αμποσιάμ, Τζιοβανίνι, Στρόολ, Πάντσιλ, Μέσικα, Μισαέλοφ (76΄ Μόοσα), Ταμίρ Κοέν, Ρέις, Αντο (80΄ Nτάγκο), Λιράν Κοέν (85΄ Μπιτόν).

    ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Ουντέζε, Καραδήμος, Χασιώτης (74΄ Αμαφούλε), Φουτσίνι, Εγκωμίτης (46΄ Βαγγελής), Μάρκος (46΄ Σπάσιτς), Κούτσης, Θεοδωρίδης, Σαλπιγγίδης, Σκαρμούτσος.

    [05] Διεθνή

    Στο πλευρό των Παλαιστινίων κρατουμένων Κραυγή αγωνίας από τον Αραβικό Σύνδεσμο

    25/8/2004 9:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τη διεξαγωγή έκτακτης συνόδου της Διεθνούς Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για να μελετήσει την κατάσταση των Παλαιστίνιων κρατουμένων στο Ισραήλ θα ζητήσει ο Αραβικός Σύνδεσμος, σύμφωνα με σημερινή του ανακοίνωση. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω κείμενο, ο Αραβικός Σύνδεσμος "καταδικάζει τις ρατσιστικές πρακτικές του Ισραήλ που είναι αντίθετες με τους πιο απλούς κανόνες ανθρωπιάς, όπως και με τις διεθνείς συνθήκες και νόμους" και "χαιρετίζει την αντίσταση και το θάρρος των Παλαιστίνιων και Αράβων κρατουμένων". Παράλληλα, απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα για ανάληψη δράσης, ενώ χαρακτηρίζει τις παραβιάσεις των Ισραηλινών εις βάρος των κρατουμένων αυτών των εθνικοτήτων "εγκλήματα πολέμου".

    Έκκληση στον αραβικό κόσμο

    Ο Αραβικός Σύνδεσμος καλεί τις αραβικές χώρες να προχωρήσουν άμεσα στη χορήγηση οικονομικής βοήθειας προς στις οικογένειες των Παλαιστίνιων και Αράβων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.

    Τέλος, εκφράζει ακόμη την πρόθεσή του να "αποστείλει μήνυμα στο Κουαρτέτο (ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ, ΟΗΕ), στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, σε διεθνείς οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στο γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Έναν για να ζητήσουν την πραγματοποίηση επιθεωρήσεων στις ισραηλινές φυλακές και τα ανακριτικά κέντρα.

    [06] Ιράκ

    Δίνει έκθεση του αμερικανικού στρατού Νέα τροπή στην υπόθεση των βασανιστηρίων

    25/8/2004 11:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/8/2004 11:14:47 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Μια μετά την άλλη οι αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια των κρατουμένων στο Αμπού Γράιμπ βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Όπως φανέρωσε την Τετάρτη εσωτερική έκθεση του αμερικανικού στρατού 27 πράκτορες των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών τα ενθάρρυναν ή συμμετείχαν σ αυτά. "Από τις 25 Ιουλίου 2003 και έως τις 6 Φεβρουαρίου του 2004, 27 μέλη της 205ης ταξιαρχίας στρατιωτικών πληροφοριών ζήτησαν, ενθάρρυναν, και έκλεισαν τα μάτια στα βασανιστήρια των κρατουμένων από τους άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας ή συμμετείχαν σε βασανιστήρια κατά των κρατουμένων, και παραβίασαν τις διαδικασίες, που έπρεπε να ισχύσουν και τους κανόνες που έπρεπε να εφαρμοστούν στη διάρκεια των ανακρίσεων στο Αμπού Γράιμπ", αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο. Ο στρατηγός Τζωρτζ Φέι ήταν επικεφαλής αυτής της έκθεσης, που επικεντρώθηκε στον σύνδεσμο ανάμεσα στους υπευθύνους της στρατιωτικής αστυνομίας της και την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 25 August 2004 - 20:50:56 UTC