Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θα αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών Τα έργα μετά τους Αγώνες
  • [02] Λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων της ΔΑΝΕ
  • [03] Σύλληψη για φυσική ανάγκη
  • [04] Για ανάμιξη σε τρομοκρατικές ενέργειες Δίωξη κατά του Αμπού Χάμζα

    [01] Οικονομία

    Θα αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών Τα έργα μετά τους Αγώνες

    26/8/2004 5:20:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η μεταολυμπιακή χρήση των έργων βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης, που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφη, την υφυπουργό Πολιτισμού Φ. Πάλλη-Πετραλιά, τον γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων Σπ. Καπράλου και τον πρόεδρο της εταιρίας Ολυμπιακά Ακίνητα κ. Χατζηεμμανουήλ. Ο κ. Αλογοσκούφης σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη τόνισε, ότι η εκμετάλλευση και η αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων και όλων των άλλων εγκαταστάσεων, που "αφήνουν παρακαταθήκη" οι Αγώνες θα είναι τόσο άψογη, όσο ήταν και η διοργάνωση τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση δεν σκοπεύει να πουλήσει τα έργα, αλλά να τα αξιοποιήσει προς όφελος των πολιτών. Όπως ανέφεραν κορυφαίοι Υπουργοί, ζητούμενο δεν είναι να προκύψουν έσοδα από την αξιοποίηση των έργων, αλλά να καλυφθεί το κόστος συντήρησής τους. Η σημερινή σύσκεψη αποτέλεσε μια πρώτη μόνο προσέγγιση του θέματος και θα πραγματοποιηθούν και άλλες προκειμένου η Κυβέρνηση να καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις.

    [02] Οικονομία

    Λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων της ΔΑΝΕ

    26/8/2004 8:24:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ

    Άρχισε σήμερα η καταβολή των δεδουλευμένων που δικαιούνται οι 400 ναυτικοί της ΔΑΝΕ. Οι εργαζόμενοι που είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας στα τρία πλοία της εταιρείας, λόγω του ότι παρέμεναν απλήρωτοι επί μήνες, εισέπραξαν σήμερα τρεις μισθούς. Η λύση στο πρόβλημα δόθηκε από τον υπουργό Εμπορικής Ναυτικής Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος με παρέμβαση του αποφάσισε την παράκαμψη της κείμενης νομοθεσίας. Σήμερα ο υπουργός βρέθηκε στα γραφεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, όπου παρακολούθησε την καταβολή των χρημάτων και συνομίλησε με τους εργαζόμενους. Η καταβολή των δεδουλευμένων στους 400 ναυτικούς θα συνεχισθεί και το πρωί της Παρασκευής.

    [03] Διάφορα

    Σύλληψη για φυσική ανάγκη

    26/8/2004 8:26:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Τελικά ακόμα και το κάλεσμα της φύσης μπορεί να αποβεί μοιραίο! Ένας 19χρονος σπουδαστής συνελήφθη από τις αρχές στα σύνορα του Καναδά , με την κατηγορία της απόφραξης μιας δημόσιας τουαλέτας! Ο Τζέσι Χόφμαν γυρνούσε με φίλους του από εκδρομή, όταν οι αρχές σταμάτησαν το αυτοκίνητό τους για να τους υποβάλλουν σε αλκοτέστ. Μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος, ο 19χρονος ένιωσε το κάλεσμα της φύσης και ζήτησε από τους συνοριοφύλακες να πάει στην τουαλέτα. Και μπορεί ο σπουδαστής να ανακουφίστηκε, όμως οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν, αφού, χρησιμοποιώντας περίπου το ένα πέμπτο από ένα ρολό χαρτί υγείας, έφραξε τη λεκάνη. Έκπληκτος ο νεαρός Τζέσι προσφέρθηκε να λύσει ο ίδιος το πρόβλημα, όμως οι φύλακες ήταν ανένδοτοι. Μάλιστα, ο 19χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της εγκληματικής αμέλειας και αν κριθεί ένοχος θα του επιβληθεί ποινή φυλάκισης μέχρι έξι μήνες και πρόστιμο περίπου 1.000 δολαρίων! Μάλλον θα πρέπει να λαμβάνουμε πολύ σοβαρά την επιγραφή "μη ρίχνετε χαρτιά στη λεκάνη"!

    [04] Διεθνή

    Για ανάμιξη σε τρομοκρατικές ενέργειες Δίωξη κατά του Αμπού Χάμζα

    26/8/2004 9:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: BBC

    Κατηγορίες για ανάμιξη σε τρομοκρατικές ενέργειες, με βάση τον αντιτρομοκρατικό Νόμο, απήγγειλαν οι βρετανικές αρχές εναντίον του ριζοσπάστη ιμάμη, Αμπού Χάμζα αλ Μασρί. Συγκεκριμένα, ο 47χρονος ιμάμης θεωρείται ύποπτος "για ανάμιξη στην υποκίνηση, προετοιμασία και εκτέλεση τρομοκρατικών πράξεων", σύμφωνα με ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιάρντ. Ο Χάμζα συνελήφθη στις αρχές Μαΐου από τις βρετανικές αρχές στο πλαίσιο αιτήματος των ΗΠΑ για την έκδοσή του. Η Ουάσινγκτον κατηγορεί τον ριζοσπάστη ιμάμη για συμβολή σε έντεκα τρομοκρατικές ενέργειες, μεταξύ των οποίων και η εκπαίδευση μαχητών Ταλιμπάν στην πολιτεία του Όρεγκον. Αν η βρετανική δίωξη επικυρωθεί, θα ανοίξει ο δρόμος για την έκδοση του Χάμζα στις Ηνωμένες Πολιτείες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 26 August 2004 - 20:51:17 UTC