Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-27

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο μικροσκόπιο ο επαγγελματικός αθλητισμός Το νέο νομοσχέδιο για τον
  • [02] "Να ζήσετε" 1007 φορές!
  • [03] Για την υπόθεση Κεντέρη-Θάνου-Τζέκου Άνοιξε ο κύκλος των καταθέσεων

    [01] Αθλητισμός

    Στο μικροσκόπιο ο επαγγελματικός αθλητισμός Το νέο νομοσχέδιο για τον αθλητισμό

    27/8/2004 7:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 27/8/2004 7:51:35 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο, που αφορά στα ζητήματα του επαγγελματικού αθλητισμού. Στο επίκεντρο των προωθούμενων ρυθμίσεων βρίσκονται η βία στους αθλητικούς χώρους, η οικονομική εξυγίανση, αλλά και η αθλητική δικαιοσύνη. Μεταξύ άλλων προβλέπεται, ότι οι αθλητικοί Οργανισμοί θα συμμετέχουν με δικούς τους μηχανισμούς στην ασφάλεια των αγώνων, ενώ θα διώκονται ποινικά συμπεριφορές, που μπορούν να υποκινήσουν τις βίαιες αντιδράσεις των φιλάθλων, όπως δηλώσεις στα ΜΜΕ. Τέλος δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης των βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο και το ΙΚΑ, των ΠΑΕ, των ΚΑΕ, των ΤΑΑ με την καταβολή τους σε 120 δόσεις.

    Με έμφαση στην πάταξη της βίας

    Από τις σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει το νέο νομοσχέδιο είναι, ότι υποχρεώνει όλες τις ομάδες να δημιουργήσουν δικούς τους μηχανισμούς ασφαλείας, αλλά και να ορίζουν υπεύθυνους για την ασφάλεια των αγώνων.

    Μάλιστα, οι ομάδες που συμμετέχουν στο στα επαγγελματικά πρωταθλήματα υποχρεούνται να προσλαμβάνουν ειδικό προσωπικό ασφαλείας για την τήρηση της τάξης στα γήπεδα, το οποίο θα συνεργάζεται με τις αστυνομικές δυνάμεις.

    Επίσης, οι ποινές φυλάκισης, που θα επιβάλλονται σχετικά με τη βίαιη συμπεριφορά στους αθλητικούς χώρους δε θα μετατρέπονται πια σε χρηματικές, ενώ στις υποθέσεις αυτές θα ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία. Καταργείται, δε, η άσκηση έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης.

    Παράλληλα, θα διώκονται ποινικά συμπεριφορές, που μπορούν να υποκινήσουν και να οδηγήσουν τους φιλάθλους σε βίαια επεισόδια, όπως δηλώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες και στο διαδίκτυο.

    Τέλος, τα εισιτήρια, κάθε αγώνα θα είναι αριθμημένα και ονομαστικά, ώστε να εξατομικεύεται η προσωπική ευθύνη του φιλάθλου σε τυχόν έκτροπα και ζημιές.

    Οι οικονομικές και δικαιϊκές ρυθμίσεις

    Όσον αφορά τον τομέα της δικαιοσύνης, προωθείται η στελέχωση της με τακτικούς δικαστές, οι οποίοι λόγω της θεσμικής ανεξαρτησίας θεωρείται, ότι θα είναι περισσότερο αμερόληπτοι.

    Ακόμη, το βίντεο θεωρείται αποδεικτικό μέσο και μπορεί να χρησιμεύσει για την τιμωρία πειθαρχικών παραβάσεων, έστω και αν αυτές δεν αναφέρονται στο φύλλο αγώνος.

    Το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο μπορεί και αυτεπαγγέλτως να επιλαμβάνεται με βάση οποιοδήποτε νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο. Στο ποδόσφαιρο προβλέπονται τριμελή πρωτοβάθμια πειθαρχικά όργανα και τριμελές δευτεροβάθμιο, αποτελούμενα όλα από τακτικούς δικαστές.

    Στον οικονομικό τομέα, σύμφωνα με το νομοσχέδιο οι οφειλές των ΠΑΕ, ΚΑΕ, ΤΑΑ, προς το ΙΚΑ και το δημόσιο, που έχουν βεβαιωθεί συν το 20% των προσαυξήσεων θα μπορούν να καταβάλονται σε εκατόν είκοσι μηνιαίες δόσεις Το ποσό της κάθε δόσης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 500 ευρώ.

    Οι δόσεις αυτές θα καταβάλονται με παρακράτηση του αντίστοιχου ποσού απο την επιχορήγηση του ΟΠΑΠ, ενώ αν δεν επαρκεί το ποσό της επιχορήγησης, τη διαφορά θα καλύπτει η ΠΑΕ.

    Στην περίπτωση, που δεν καταβληθούν δυο μηνιαίες δόσεις, χάνουν τη ρύθμιση, θα πρέπει να καταβάλουν το υπόλοιπο της οφειλής και δεν θα μπορεί να κάνουν μεταγραφές.

    [02] Διάφορα

    "Να ζήσετε" 1007 φορές!

    27/8/2004 8:12:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ- Εφημερίδα "Las Ulitams Noticias"

    Χίλια επτά ζευγάρια ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου, υπό τον ήχο μεξικάνικης μουσικής, με βιολιστές, κιθαρίστες και τρομπετίστες στο μεγαλύτερο γάμο του κόσμου, στην πόλη Νεσαχουαλκογιότλ στο βορειοδυτικό Μεξικό. Η πρωτότυπη γαμήλια τελετή, που έγινε στη μεγάλη πλατεία της πόλης, ήταν στο πλαίσιο εκστρατείας των δημοτικών αρχών, που προωθούν την οργάνωση του ληξιαρχείου. Έτσι, η δημαρχία είχε απευθύνει πρόσκληση προς όσα ζευγάρια το επιθυμούν, να νυμφευθούν δωρεάν στη διάρκεια μαζικής γαμήλιας τελετής, ώστε να ενισχυθούν οι οικογενειακές σχέσεις εγγράφοντας τους παράλληλα στο μητρώο του ληξιαρχείου της πόλης. Η πρόσκληση βρήκε τόσο μεγάλη ανταπόκριση, που η τελετή κατέληξε να μετατραπεί στο μεγαλύτερο μαζικό γάμο που τελέστηκε ποτέ. Μάλιστα, παρακίνησε ένα ζευγάρι ογδοντάχρονων, στο μεγάλο βήμα, μετά από 53 χρόνια συμβίωσης. Ένας δημόσιος συμβολαιογράφος της πόλης ήταν παρών και βεβαίωσε την τέλεση των γάμων. Η βεβαίωσή του θα σταλεί στο βιβλίο των ρεκόρ, ώστε να δηλωθεί ένα νέο ρεκόρ μαζικού γάμου.

    [03] Εσωτερικά

    Για την υπόθεση Κεντέρη-Θάνου-Τζέκου Άνοιξε ο κύκλος των καταθέσεων

    27/8/2004 10:03:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Καταθέτοντας επί επτά ώρες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Σπύρο Μουζακίτη, ο Γ αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και υπαρχηγός της Ολυμπιακής αποστολής κ. Γιάννης Σταματόπουλος άνοιξε τον κύκλο των καταθέσεων των μαρτύρων στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διεξάγεται για την υπόθεση του ντόπινγκ, αλλά και το θέμα των Κεντέρη - Θάνου - Τζέκου. Εισαγγελικές πηγές χαρακτηρίζουν την κατάθεση του κ. Σταματόπουλου ως ιδιαίτερα σημαντική αφού ο αθλητικός παράγοντας φέρεται να έχει υποστηρίξει πως το απόγευμα της 12ης Αυγούστου επικοινώνησε με τον προπονητή Χρήστο Τζέκο για να τον ειδοποιήσει για τον επικείμενο έλεγχο ντόπινγκ στον οποίο καλούνταν οι δυο Ολυμπιονίκες. Βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο ο κ. Σταματόπουλος δήλωσε ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους, ότι έγιναν "λάθη και παραλείψεις" στο χειρισμό της υπόθεσης. Ωστόσο, επικαλούμενος το απόρρητο της ανάκρισης, δεν θέλησε να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις για τη δήλωσή του και συμπλήρωσε ότι οι Κεντέρης και Θάνου είναι μεγάλοι αθλητές "που δεν πρέπει να αμαυρωθεί η φήμη τους".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 27 August 2004 - 20:51:00 UTC