Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-08-31

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έξι χρόνια μετά τα ΧΡ Δύο χρόνια υπομονή για το Longhorn
  • [02] Δεν πρόκειται για τη γρίπη των πτηνών Νέα ασθένεια στα πουλερικά
  • [03] Νέα στοιχεία για την "11/9 της Ρωσίας" Την Αλ Κάιντα "δείχνει" ο Πούτιν
  • [04] Αποφάσισε να συστήσει η Κυβέρνηση Ανεξάρτητη αρχή για την καταπολέμηση
  • [05] Απίστευτο κι όμως αληθινό; Σκύλος γέννησε γάτα
  • [06] Διπλή επίθεση αυτοκτονίας κόστισε τη ζωή σε 16 Λουτρό αίματος σε πόλη
  • [07] Το ανακοίνωσαν στα γεννέθλιά της Τέταρτη φορά μητέρα η βασίλισσα Ράνια
  • [08] "Όχι" στη μοναχική ζωή! Ερωτευθείτε, κάνει καλό στην καρδιά
  • [09] Παράταση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη
  • [10] Φάτε με στυλ Γυαλιά για sushi lovers!
  • [11] Σέντρα στις 19 Σεπτεμβρίου
  • [12] Προσφυγή ο Δέλλιος
  • [13] Αγανακτισμένος ο Χαριστέας
  • [14] Τηρήθηκε η υπόσχεση
  • [15] Στα ορυχεία της Πτολεμαΐδας Νεκρός εργαζόμενος της ΔΕΗ σε τροχαίο
  • [16] Συνέντευξη Κωνσταντόπουλου για τους Ολυμπιακούς
  • [17] Διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ για χάραξη αντιπολιτευτικής τακτικής
  • [18] Ανυποχώρητος μαχητής Τελευταίο "αντίο" για τον Λυκούργο Κομίνη
  • [19] Αποκατάσταση της "φυσικής τάξης" στον Πειραιά

    [01] Τεχνολογία

    Έξι χρόνια μετά τα ΧΡ Δύο χρόνια υπομονή για το Longhorn

    31/8/2004 1:17:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC

    Στα τέλη του 2006 σκοπεύει να κυκλοφορήσει το Longhorn, το νέο λογισμικό της πρόγραμμα η Microsoft, το οποίο αποτελεί μία νέα έκδοση των Windows. Μάλιστα, αν τελικά το Longhorn κυκλοφορήσει στην προκαθορισμένη ημερομηνία, θα έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε, που η εταιρία "λάνσαρε" το πιο πρόσφατό τα λογισμικό, τα Windows XP. Καθώς, όμως, η εταιρία έχει ήδη καθυστερήσει να βγάλει το νέο πρόγραμμα στα ράφια των καταστημάτων, το Longhorn δε θα περιέχει ορισμένες λειτουργίες, όπως μία νέα έκδοση των WinFS, η οποία θα μπορούσε να κάνει πολύ πιο εύκολη την αναζήτηση πληροφοριών.

    Έχει καθυστηρήσει

    Με την κυκλοφορία του νέου λογισμικού η Microsoft περιμένει να δει τα κέρδη της να αυξάνονται, καθώς οι περαιτέρω καθυστερήσεις θα δυσαρεστούσαν τους πωλητές, οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Longhorn για να πουλήσουν και άλλους υπολογιστές. Συν τοις άλλοις, το "μονοπώλιο" της Microsoft κινδυνεύει από τους ανταγωνιστές της, όπως η Linux και η Apple.

    Ο διαθέσιμος αποθηκετευτικός χώρος τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί, ενώ οι υπάρχουσες εκδόσεις των Windows προσπαθούν να συμβαδίσουν με τις εξελίξεις.

    Μάλιστα, η Apple ανακοίνωσε τον Ιούλιο, ότι θα λανσάρει στα μέσα του 2005 το πρόγραμμα με το όνομα "Tiger" το οποίο θα έχει ανεπτυγμένες τις δυνατότητες αναζήτησης.

    Παράλληλα, η είδηση, ότι το WinFS θα είναι σε δοκιμαστική περίοδο όταν κάνει την εμφάνιση του το Longhorn δεν είναι "καλή έκπληξη", υποστηρίζει ο αναλυτής της αγοράς υπολογιστών Ρομπ Έντερλ.

    Υπάρχουν ακόμα φόβοι, ότι η Microsoft, πρόκειται να περικόψει ένα νέο σύστημα το "Avalon" το οποίο θα επιτρέπει στα Windows να χειρίζονται τα τρισδιάστατα γραφικά. Πάντως, η εταιρία υπόσχεται ότι το Avalon θα είναι συμβατό με το Longhorn.

    [02] Υγεία

    Δεν πρόκειται για τη γρίπη των πτηνών Νέα ασθένεια στα πουλερικά

    31/8/2004 2:23:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μια άγνωστη μέχρι στιγμής ασθένεια έχει γίνει αιτία να πεθάνουν κοτόπουλα στην Κεντρική Ιάβα της Ινδονησίας, ενώ σύμφωνα με ειδικούς, τα συμπτώματα της ασθένειας αυτής δε μοιάζουν με αυτά της γρίπης των πουλερικών, η οποία είχε "χτυπήσει" και την Ινδονησία. Συγκεκριμένα, περισσότερα από 8,9 εκατομμύρια κοτόπουλα πέθαναν από τη γρίπη των πουλερικών σε 15 από τις 32 επαρχίες της χώρας από τα τέλη του περασμένου έτους. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό πόσα κοτόπουλα έχει σκοτώσει η νέα ασθένεια, αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα πρόκειται για χιλιάδες. Ο Σουβάντι Αζίς, αξιωματούχος της επαρχίας Σλεμάν δήλωσε, ότι κρούσματα της νέας ασθένειας έχουν σημειωθεί από την περασμένη εβδομάδα τουλάχιστον πέντε χωριά της επαρχίας, ενώ σκοτώνει τα κοτόπουλα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή, που εμφανίζονται τα συμπτώματά της. Σύμφωνα με τον κ. Αζίζ, το ορθό του κοτόπουλου γίνεται κόκκινο και το πτηνό πεθαίνει.

    [03] Διεθνή

    Νέα στοιχεία για την "11/9 της Ρωσίας" Την Αλ Κάιντα "δείχνει" ο Πούτιν

    31/8/2004 2:17:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά του και συνδέει τη διπλή αεροπορική τραγωδία που συνέβη στη Ρωσία με την Αλ Κάιντα. Όπως δήλωσε στο περιθώριο της συνάντησης με τον Γάλλο Πρόεδρο Ζακ Σιράκ και το Γερμανό καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στα δυο τουπόλεφ αλλά κυρίως η ανάληψη της ευθύνης από την ισλαμική οργάνωση "Οι ταξιαρχίες Ισλαμπουλί" φανερώνει πως ορισμένες δυνάμεις που δρουν στην Τσετσενία συνδέονται με τη διεθνή τρομοκρατία. Η σχετικά άγνωστη οργάνωση "Ταξιαρχίες Ισλαμπουλί" με ανακοίνωση της την Παρασκευή ανέλαβε την ευθύνη για το διπλό αεροπορικό χτύπημα και έκανε λόγο για πράξη υποστήριξης των Τσετσένων αυτονομιστών. Πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, συνδέουν τις "Ταξιαρχίες Ισλαμπουλί" με την οργάνωση Αλ Κάιντα του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Για την 11/9 της Ρωσίας μιλά ο ρωσικός Τύπος

    Πολλά ερωτήματα για το διπλό δυστύχημα

    Διπλή αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία

    [04] Εσωτερικά

    Αποφάσισε να συστήσει η Κυβέρνηση Ανεξάρτητη αρχή για την καταπολέμηση του ντόπινγκ

    31/8/2004 2:52:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Ριζικά μέτρα για την καταπολέμηση του ντόπινγκ αποφάσισε να πάρει η κυβέρνηση υλοποιώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Στη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, αποφασίστηκε η θέσπιση εθνικής ανεξάρτητης αρχής για την καταπολέμηση του ντόπινγκ καθώς και η συγκρότηση διακομματικής επιτροπής για το θέμα. Ανακοινώνοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θόδωρος Ρουσόπουλος, προανήγγειλε ασφυκτικούς ελέγχους ντόπινγκ σε όλους τους αθλητές, έλεγχο των γυμναστηρίων και συνεργασία με τις ομοσπονδίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

    Πρόταση για σύσταση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή

    Ο κ. Ρουσόπουλος επισήμανε τη μη εφαρμογή από την προηγούμενη κυβέρνηση των διατάξεων του νόμου 3057 για την καταπολέμηση του ντόπινγκ, ενώ εκτίμησε ότι για την ώρα δεν ενδείκνυται η σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για να μην παρεμποδιστεί το έργο της δικαιοσύνης.

    Η ανεξάρτητη αρχή που θα συγκροτηθεί θα επιλαμβάνεται θεμάτων και θα αποδίδει τις σχετικές κυρώσεις σε φαινόμενα που αμαυρώνουν την εικόνα του αθλητισμού, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση θα προτείνει και τη σύσταση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, στο πρότυπο της δικομματικής για τα ναρκωτικά, η οποία θα συζητήσει τα κενά του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου.

    Νομοσχέδιο για τον επαγγελματικό αθλητισμό

    Στη σημερινή συνεδρίαση, ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό και την Κυβερνητική Επιτροπή για το νομοσχέδιο που κατατέθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στη Βουλή για τον επαγγελματικό αθλητισμό. Στόχος του νομοσχεδίου είναι η αντιμετώπιση των βασικών προβλημάτων στον επαγγελματικό αθλητισμό, η βία στα γήπεδα, τα οικονομικά των ΠΑΕ, η ασφάλεια των γηπέδων καθώς και θέματα αθλητικής δικαιοσύνης.

    Όπως είπε ο κ. Ορφανός, ως το επόμενο καλοκαίρι θα υπάρχει ορθολογική λειτουργία του αθλητικού τοπίου, το οποίο θα συμβαδίζει και με τους κανόνες που ισχύουν σε ολόκληρη την Ευρώπή.

    [05] Διάφορα

    Απίστευτο κι όμως αληθινό; Σκύλος γέννησε γάτα

    31/8/2004 3:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/8/2004 4:38:37 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Μία περίεργη ιστορία εκτυλίσσεται στη Καμπότζη, καθώς ένας κάτοικος του χωριού Τσπαρ Αμπού, ισχυρίζεται, πως η σκυλίτσα του γέννησε ένα γκρι γατάκι. Όπως ήταν φυσικό, εκατοντάδες περίεργοι συνέρευσαν στο σπίτι του Τε Χουότ, για να δουν τη δεκάχρονη Νου με το νεογέννητό της. Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι, που κάνουν τάματα και προσφέρουν χρήματα στα δύο ζώα. Σύμφωνα με ένα καλόγερο, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας της σύλληψης, η Νου είχε ζευγαρώσει με έναν τίγρη. Ο ιδιοκτήτης της σκυλίτσας ισχυρίζεται, ότι πρόκειται για ένα σημάδι από τους θεούς.

    Υπάρχουν και οι δύσπιστοι

    Δημοσιογράφοι, που βρέθηκαν στο σπίτι του κ. Χουότ είπαν, ότι το νεογέννητο ζώο νιαουρίζει, ενώ το πρόσωπό του είναι γατίσιο, όμως τα πόδια του είναι σαφώς μεγαλύτερα από γάτας και μοιάζουν περισσότερο με σκύλου. Όμως, υπάρχουν και οι δύσπιστοι. Ένας από τους επισκέπτες δήλωσε, πως πήγε στο σπίτι του Χουότ, μόνο από περιέργεια, αλλά ο ιδιοκτήτης, του δήλωσε, πως έπρεπε να προσκυνήσει το σκύλο. Τότε ο περίεργος επισκέπτης έφυγε, λέγοντας, πως δεν πιστεύει, ότι το συγκεκριμένο γατάκι είναι παιδί της Νου. Για την ιστορία, αυτή ήταν η δεύτερη φορά, που η Νου έγινε μητέρα. Την πρώτη φορά είχε γεννήσει κανονικά κουτάβια.

    [06] Διεθνή

    Διπλή επίθεση αυτοκτονίας κόστισε τη ζωή σε 16 Λουτρό αίματος σε πόλη του Ισραήλ

    31/8/2004 3:35:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/8/2004 7:28:24 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: BBC-REUTERS-AP-AFP-ΑΠΕ

    Τουλάχιστον 16 νεκροί και περισσότεροι από 80 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των δύο ισχυρών εκρήξεων που συγκλόνισαν σχεδόν ταυτόχρονα το μεσημέρι της Τρίτης, την πόλη Μπιρσεβά του νοτίου Ισραήλ. Τις εκρήξεις προκάλεσαν δύο καμικάζι οι οποίοι αυτοανατινάχθηκαν, σε ώρα αιχμής, μέσα σε δύο λεωφορεία, που εκτελούσαν δρομολόγια στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Την ευθύνη για τις βομβιστικές ενέργειες ανέλαβε άγνωστος για λογαριασμό της Χαμάς με τηλεφώνημα του στο Γαλλικό Πρακτορείο, ενώ και η κρατική ισραηλινή τηλεόραση το επιβεβαιώνει, επικαλούμενη φυλλάδιο της παλαιστινιακής οργάνωσης, που διανεμήθηκε στη Δυτική Όχθη. Τόσο η κυβέρνηση του Ισραήλ όσο και η Παλαιστινιακή Αρχή, που έχει κάθε λόγο να φοβάται πλέον για σκληρά ισραηλινά αντίποινα, καταδίκασαν τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας.

    Ταυτόχρονες εκρήξεις σε δύο λεωφορεία

    Πρόκειται για τις πλέον πολύνεκρες επιθέσεις στο εσωτερικό του Ισραήλ, εδώ και μήνες, οι οποίες μάλιστα συμβαίνουν στη Μπιρσεβά, τη μεγαλύτερη πόλη του νοτίου Ισραήλ, που βρίσκεται 20χλμ δυτικά της Γάζας, μια πόλη στην οποία δεν έχουν σημειωθεί στο παρελθόν σημαντικά περιστατικά βίας.

    Οι βόμβες εξερράγησαν σε διάστημα λίγων λεπτών η μία από την άλλη, στις τρεις το μεσημέρι (τοπική ώρα), σε δύο λεωφορεία την ώρα που διέσχιζαν κεντρική διασταύρωση, σε μικρή απόσταση από το δημαρχιακό μέγαρο, στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με εργαζόμενο στα συνεργεία διάσωσης που έσπευσαν στην περιοχή, στα δύο λεωφορεία επέβαιναν πολλοί γονείς με τα παιδιά τους, που κατέβαιναν στο κέντρο για να προμηθευτούν τα απαραίτητητα για τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά την Τετάρτη.

    Το ένα λεωφορείο καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ το δεύτερο τυλίχτηκε στις φλόγες. Η αστυνομία ανέφερε μετά από λίγο και μία τρίτη έκρηξη, αλλά τελικά αποδείχθηκε λανθασμένος συναγερμός.

    Το Γαλλικό Πρακτορείο διευκρινίζει ότι οι 20 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και αναφέρει ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από αγνωστο που ανέλαβε την ευθύνη των επιθέσεων εξ ονόματος του στρατιωτικού σκέλους της ριζοσπαστικής παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.

    Ο άνδρας είπε ότι οι επιθέσεις είναι έργο των "Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ-Κάσαμ" σε αντεκδίκηση για τους θανάτους των ’χμαντ Γιασίν και Αμπντελαζίζ Αλ-Ραντίσι, των δύο ηγετών της Χαμάς που δολοφονήθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο από το Ισραήλ και σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που κάνουν απεργία πείνας από τα μέσα Αυγούστου.

    Ο άγνωστος δεν αποκάλυψε τις ταυτότητες των δύο καμικάζι που και αυτοί συγκαταλέγονται μεταξύ των νεκρών.

    Αν και στην αρχή υπήρξαν αρκετές εικασίες για το αν οι εκρήξεις οφείλονταν σε παλαιστινιακές επιθέσεις αυτοκτονίας ή όχι, εντούτοις τόσο η κρατική ισραηλινή τηλεόραση όσο και το τηλεοπτικό δίκτυο της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ επέμεναν χωρίς περιστροφές σε αυτήν την εκδοχή. Μάλιστα, λίγες ώρες αργότερα η ισραηλινή τηλεόραση παρουσίασε φυλλάδιο, που διανεμήθηκε στη Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης, στο οποίο η Χαμάς αναφερόταν στις σημερινές επιθέσεις.

    Το Associated Press αναφέρει επίσης ότι το πρωί της Τρίτης ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε έναν Παλαιστίνιο, ο οποίος ζωσμένος με εκρηκτικά, προσπάθησε να εισέλθει από τη Λωρίδα της Γάζας.

    Η τελευταία μεγάλη αιματηρή επίθεση στο εσωτερικό της χώρας ήταν στις 14 Μαρτίου στο λιμάνι Ασντοντ στην οποία 11 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο.

    Τις επιθέσεις καταδίκασαν τόσο η κυβέρνηση του Ισραήλ όσο και η Παλαιστινιακή Αρχή.

    "Θα συνεχίσουμε τη μάχη ενάντια στην τρομοκρατία μέχρι το τέλος και με όλη μας τη δύναμη" τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν, ο οποίος έχει αλλεπάλληλες συσκέψεις με κυβερνητικά στελέχη για θέματα ασφαλείας, αλλά και για το ενδεχόμενο "απάντησης" στη διπλή επίθεση στην πόλη Μπιρσέμπα.

    Τις επιθέσεις καταδίκασε και ο Παλαιστίνιος υπουργός Σαέμπ Ερεκάτ.

    "Η Παλαιστινιακή Αρχή καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον πολιτών, είτε είναι Ισραηλινοί, είτε Παλαιστίνιοι", δήλωσε ο Ερεκάτ και κάλεσε το Κουαρτέτο (ΗΠΑ. ΕΕ, Ρωσία και ΟΗΕ) να "παρέμβει άμεσα για την εφαρμογή του οδικού χάρτη", του τελευταίου διεθνούς σχεδίου για την ειρήνευση της Μέσης Ανατολής.

    "Η ειρήνη και η ασφάλεια δεν θα εμπεδωθούν χάρη στα τείχη, στον εποικισμό και στις δολοφονίες, αλλά μέσα από μία σοβαρή διαδικασία που θα οδηγήσει στον τερματισμό της κατοχής", τόνισε ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

    Τον αποτροπιασμό της για τη διπλή επίθεση αυτοκτονίας εξέφρασε και η ΕΕ δια στόματος του Ύπατου Εκπροσώπου για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική της Ασφάλειας, Χαβιέ Σολάνα.

    [07] Διάφορα

    Το ανακοίνωσαν στα γεννέθλιά της Τέταρτη φορά μητέρα η βασίλισσα Ράνια

    31/8/2004 3:47:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το βασιλικό ζεύγος της Ιορδανίας περιμένει το τέταρτο παιδί του, το οποίο αναμένεται να γεννηθεί το χειμώνα του 2005, όπως ανακοινώθηκε σήμερα επισήμως από την υπηρεσία τύπου των ανακτόρων. Μάλιστα, σήμερα η βασίλισσα Ράνια έχει γενέθλια και συμπληρώνει τα 34 χρόνια της. " Η βασιλική Αυλή βρίσκεται στην ευτυχή θέση να ανακοινώσει ότι περιμένει τέταρτο παιδί, το οποίο αναμένεται να γεννηθεί τον ερχόμενο χειμώνα" αναφέρει η ανακοίνωση. Το βασιλικό ζεύγος , ο βασιλιάς Αμπντάλα και η βασίλισσα Ράνια παντρεύτηκαν τον Ιούνιο του 1993 και έχουν τρία παιδιά: τον 10χρονο πρίγκιπα Χουσέιν και τις πριγκίπισσες Ιμάν 8 χρόνων και Σάλμα 4 χρόνων. Ο βασιλιάς Αμπντάλα, 42 χρόνων ανέβηκε στο θρόνο της Ιορδανίας το Φεβρουάριο του 1999 αμέσως μετά το θάνατο του πατέρα του βασιλιά Χουσέιν, που κυβέρνησε την Ιορδανία επί 47 χρόνια.

    [08] Υγεία

    "Όχι" στη μοναχική ζωή! Ερωτευθείτε, κάνει καλό στην καρδιά

    31/8/2004 4:43:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Δανοί επιστήμονες απέδειξαν, ότι δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός, ότι ο έρωτας συμβολίζεται με μία καρδιά, καθώς ο έρωτας και η λειτουργία του βασικού ζωτικού οργάνου, έχουν άμεση σχέση. Μάλιστα, αν "πάσχετε" από ερωτική απογοήτευση, μπορεί όντως να σας σπαράξει η καρδιά. Όπως τονίζουν οι επιστήμονες από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο ’αρους, στη Δανία, ο κίνδυνος θανάτου εξ αιτίας ανακοπής, είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος στους αδέσμευτους! Επιπρόσθετα, οι γιατροί τονίζουν, πως οι μοναχικοί τύποι, συνήθως κάνουν ανθυγιεινό τρόπο ζωής, καθώς τείνουν να καπνίζουν, να πίνουν περισσότερο, ενώ παρουσιάζουν εντονότερα προβλήματα παχυσαρκίας. Ακόμα, η πλειοψηφία των εργένηδων δεν επισκέπτεται συχνά το γιατρό, ενώ σε περίπτωση ανάγκης συχνά δεν έχουν κανένα να φωνάξουν.

    Η αγάπη θεραπεύει

    Έτσι, οι επιστήμονες κατέληξαν, πως οι άνθρωποι, που μένουν μόνοι τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να υποστούν έμφραγμα. Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Κοινωνίας Καρδιολογίας στο Μόναχο.

    Τα νέα στοιχεία, που ήρθαν στο φως ενισχύουν το πόρισμα μίας ομάδας γιατρών από την Ελβετία, η οποία τονίζει, πως οι καρδιοπαθείς αναρρώνουν πιο εύκολα χάρη στην αγάπη των συγγενών τους.

    Οι γιατροί λοιπόν τονίζουν, πως μία υγιής σχέση συντελεί στη γενική καλή υγεία του ανθρώπου και ειδικά, όσων έχουν ευαίσθητη καρδιά.

    [09] Οικονομία

    Παράταση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

    31/8/2004 5:01:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Την παράταση έως και την Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2004, της προθεσμία για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και την επίδοση εκπρόθεσμων αρχικών ή συμπληρωματικών φορολογικών δηλώσεων χωρίς κυρώσεις, αποφάσισε το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Όπως ανακοινώθηκε, η απόφαση αυτή αποτελεί την ανταπόκριση του υπουργείου στα σχετικά αιτήματα των πολιτών που δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους εξαιτίας της συγκυρίας των θερινών διακοπών και των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ παράλληλα υπογραμμίζεται πως νέα παράταση προθεσμίας δεν πρόκειται να υπάρξει.

    [10] Τεχνολογία

    Φάτε με στυλ Γυαλιά για sushi lovers!

    31/8/2004 5:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/8/2004 5:19:06 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Αν είστε από τους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας, τότε έχουμε καλά νέα για εσάς. Μία γερμανική εταιρία, η Ic!Berlin, "λάνσαρε" ένα νέο τύπο γυαλιών ηλίου, τα sushi specs, των οποίων οι βραχίονες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως chop sticks από όσους αρέσκονται στην ιδιότυπη γεύση του ωμού ψαριού μαζί με βραστό στον ατμό ρύζι, τυλιγμένο σε φύκι και περιχυμένο με σάλτσα σόγιας. Μάλιστα, η εταιρία έχει προνοήσει και για όσους δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα ξυλάκια, καθώς μπορούν να τοποθετηθούν στα γυαλιά, αντί για βραχίονες, ειδικά πιρουνάκια.

    Ή θα τρώτε ή θα βλέπετε

    Η πρωτότυπη ιδέα ανήκει στον κύριο Ραλφ Αντέρλ, ο οποίος παρατήρησε, ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναγκάζονται να τρώνε στο πόδι, λόγω του μειωμένου χρόνου. Ας το κάνουν λοιπόν με στυλ!

    Όπως λέει ο κ. Αντέρλ, "οι άνθρωποι σήμερα, δεν προλαβαίνουν να φάνε με την ησυχία τους σε κάποιο εστιατόριο, για αυτό αναγκάζονται να τρώνε την ώρα της μετακίνησης τους. Για αυτό το θεωρώ χρήσιμο να έχουν πάντα μαζί μαχαιροπίρουνα".

    Τα ειδικά γυαλιά, είναι είτε όρασης, είτε ηλίου, για όσους προτιμούν να τρώνε έξω. Μάλιστα, κατασκευάζονται στην Ιαπωνία για να είναι ακόμα πιο κατάλληλα για chopsticks. Ο σκελετός είναι φτιαγμένος από ελαφρύ, ανοξείδωτο μέταλλο και συναρμολογείται εύκολα, χωρίς βίδες.

    Το μόνο πρόβλημα, είναι, ότι αν κάποιος βγάλει τους βραχίονες δεν θα μπορεί να φοράει τα γυαλιά, άρα θα τρώει χωρίς να βλέπει (ευτυχώς, που το σούσι δεν έχει κοκάλα). Αυτή, είναι, όμως μία μικρή λεπτομέρεια, την οποία οι κατασκευαστές, όπως και οι καταναλωτές παραβλέπουν, καθώς ήδη έχουν πουληθεί εκατοντάδες ζευγάρια σε Ευρώπη, Αμερική και Ιαπωνία. Το κάθε ζευγάρι κοστίζει 268 ευρώ περίπου.

    [11] Αθλητισμός

    Σέντρα στις 19 Σεπτεμβρίου

    31/8/2004 5:18:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Οριστικά στις 19 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα Α' και Β' Εθνικής κατηγορίας. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ κ. Αθανάσιος Κανελλόπουλος, που ανέφερε ότι από το Αρχηγείο Αστυνομίας στάλθηκε έγγραφο προς το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο κοινοποιήθηκε στην ΕΠΑΕ και αναφέρει ότι δεν συντρέχει λόγος αναβολής έναρξης των πρωταθλημάτων, λόγω των Παραολυμπιακών Αγώνων. Η συγκεκριμένη απόφαση χαροποιείσαι τόσο τους φιλάθλους που αδημονούν για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση, όσο και τις ομάδες, καθώς η ημερομηνία της 3ης Οκτωβρίου που είχε επιλεγεί ως εναλλακτική, τις έστελνε στις υποχρεώσεις του Τσάμπιονς Λιγκ, χωρίς ουσιαστικά, να έχουν επίσημα παιχνίδια.

    [12] Αθλητισμός

    Προσφυγή ο Δέλλιος

    31/8/2004 5:26:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Αλέξανδρος Δέλιος κατέθεσε προσφυγή, κατά της ΠΑΕ ’ρης, στην Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΑΕ. Ο ποδοσφαιριστής ζητά το ποσό των 227.216 ευρώ. Επίσης προσφυγή στην Ε.Ε.Ο.Δ.Ε.Π κατέθεσε, κατά της Θύελλας Πατρών, ο Θανάσης Μεθενίτης ζητώντας το ποσό των 4.049 ευρώ.

    [13] Αθλητισμός

    Αγανακτισμένος ο Χαριστέας

    31/8/2004 5:38:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ακόμη και μετά τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης και τις πολύ καλές εμφανίσεις του ’γγελου Χαριστέα στα γήπεδα της Πορτογαλίας, ο προπονητής της Βέρντερ Βρέμης, Τόμας Σάαφ δεν δείχνει να έχει συγκινηθεί και να τον υπολογίζει στα πλάνα του. Ο έλληνας επιθετικός που σημείωσε σχεδόν όλα τα σημαντικά γκολ της Εθνικής μας στον δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ευρώπης, μίλησε σήμερα σε τηλεοπτικό γερμανικό κανάλι και εξέφρασε την αγανάκτησή του με το γεγονός πως μένει πολύ ώρα στον πάγκο. "Δεν θέλω να κάθομαι άλλο στον πάγκο", είπε ο ’γγελος Χαριστέας και συνέχισε, "Δεν πάει άλλο. Αυτή την στιγμή έχω συμβόλαιο με την Βέρντερ Βρέμης και δεν παίζω καθόλου, πρέπει να κάνω κάτι άλλο"! Ο Χαριστέας στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της "μπουντεσλίγκα" έχει αγωνιστεί μόλις 49 λεπτά.

    [14] Αθλητισμός

    Τηρήθηκε η υπόσχεση

    31/8/2004 5:52:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τελικά η υποσχέσεις των ανθρώπων της πολιτείας τηρήθηκαν και μετά από σημερινή απόφαση του Υφυπουργού αθλητισμού κ. Γιώργου Ορφανού οι διεθνείς θα μοιραστούν το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υφυπουργού αναφέρει: "Υψηλό πριμ της Πολιτείας, στους διεθνείς ποδοσφαιριστές, που κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πορτογαλία. Με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού, δίδεται, συνολικά, ποσόν 4.000.000 ευρώ, το οποίο θα διανεμηθεί στα μέλη της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου".

    [15] Εσωτερικά

    Στα ορυχεία της Πτολεμαΐδας Νεκρός εργαζόμενος της ΔΕΗ σε τροχαίο

    31/8/2004 5:52:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Ένας υπάλληλος της ΔΕΗ έχασε τη ζωή του την Τρίτη το μεσημέρι σε τροχαίο στην Πτολεμαΐδα οδηγώντας υπηρεσιακό όχημα. Το δυστύχημα συνέβη στο χώρο του Ορυχείου Νοτίου Πεδίου όταν ο Γιάννης Τσιανάκας προσπάθησε να προσπεράσει από δεξιά προπορευόμενο όχημα μεταφορικής ικανότητας 85 τόνων και προσέκρουσε πάνω στη δεξιά πλευρά του. Η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της εξέφρασε τα θερμά της συλλυπητήρια και δήλωσε ότι θα προβεί άμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες υποστήριξης και συνδρομής προς την οικογένειά του. Από την πλευρά της, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κάνει λόγο για αφόρητες συνθήκες εργασίας των ορυχείων που οδήγησαν στο θάνατο του άτυχου εργαζόμενου. Στην ανακοίνωσή της, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προσθέτει ότι έχει ζητήσει κατ επανάληψη μέτρα προστασίας και ασφάλειας της εργασίας, με άμεσες προσλήψεις τακτικού προσωπικού, προκειμένου η ένταση να μην ξεπερνά τις ανθρώπινες αντοχές. Τις συνθήκες του δυστυχήματος ερευνά η Τροχαία, ενώ ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και η Επιθεώρηση Μεταλλείων Βορείου Ελλάδας.

    [16] Εσωτερικά

    Συνέντευξη Κωνσταντόπουλου για τους Ολυμπιακούς

    31/8/2004 6:13:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Στο κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και στο θέμα του ντόπινγκ, επικεντρώθηκε ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού θα ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, ώστε η κυβέρνηση να ενημερώσει για τον τελικό οικονομικό απολογισμό των αγώνων, ενώ θα ζητήσει τη συγκρότηση ειδικής εξεταστικής επιτροπής για τα αναβολικά.

    [17] Εσωτερικά

    Διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ για χάραξη αντιπολιτευτικής τακτικής

    31/8/2004 6:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 31/8/2004 7:48:55 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105,8 FM

    "Το ΠΑΣΟΚ είναι μια υπεύθυνη και δημιουργική παράταξη και δεν θα αφήσει τη χώρα να προχωρά χωρίς πυξίδα, με μια κυβέρνηση που είναι απλός θεατής". Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου έδωσε σήμερα, μετά το τέλος της σύσκεψης με τους Συντονιστές των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες τονίζοντας ότι η λήξη τους αποτελεί μια νέα αφετηρία για το ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τη χώρα, ενώ προανήγγειλε σειρά πρωτοβουλιών που θα αναδειχθούν στο προσεχές διάστημα. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση της κυβέρνησης να υιοθετήσει την πρόταση που είχε κάνει ο ίδιος για τη σύσταση διακομματικής επιτροπής για το θέμα του ντόπινγκ. Εξάλλου, στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε η σύνθεση του Πολιτικού Οργάνου του ΠΑΣΟΚ που θα διαμορφώνει τη στάση και τη δράση του κόμματος το χρονικό διάστημα έως το συνέδριο. Παράλληλα, σήμερα πραγματοποιήθηκε και η συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής για την διαμόρφωση της πολιτικής διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ερωτηθείς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο κ. Βενιζέλος είπε ότι φέρουν την πολιτική υπογραφή του ΠΑΣΟΚ που σήκωσε το βάρος του σχεδιασμού και της εκτέλεσης του εκσυγχρονισμού της χώρας, τονίζοντας ότι ο κ. Καραμανλής δεν υπήρξε δίκαιος στη χθεσινή αποτίμηση του, ενώ παράλληλα τον επέκρινε για τη στάση που είχε κρατήσει κατά την ολυμπιακή προετοιμασία.

    Η σύνθεση του Πολιτικού Οργάνου

    Το Πολιτικό Όργανο του ΠΑΣΟΚ, που θα συνεδριάζει κάθε Τρίτη υπό την προεδρία του κ. Παπανδρέου, αποτελείται από τους έξι συντονιστές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Διαμαντοπούλου, Δαμανάκη, Παπαδόπουλος, Πάγκαλος, Παπουτσής, Τσούρας) μαζί με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημήτρη Ρέππα, το γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Χαρη Καστανίδη, τον αντιπρόεδρο της Βουλης Φίλιππο Πετσάλνικο και τον διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας Νίκο Αθανασάκη .

    Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στην κοινοβουλευτική δραστηριότητα του ΠΑΣΟΚ έδειξε ευχαριστημένος τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή αλλά και γενικότερα θα ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση και θα τοποθετείται απέναντι στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες, ενώ δεν πρόκειται να δημιουργεί θέματα για εντυπώσεις.

    Βενιζέλος: "Η ΝΔ πρέπει να μας ζητήσει συγγνώμη"

    Παράλληλα, σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Επιτροπής για την Πολιτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ. "Η κυβέρνηση της ΝΔ πρέπει να μας ζητήσει συγγνώμη για τη στάση της στην περίοδο της Ολυμπιακής προετοιμασίας , τόνισε κατά τη διάρκεια της ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος και επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την ευθύνη και για τα έργα και για τα μετάλλια. "Το συντριπτικό ποσοστό επιτυχίας των Ολυμπιακών Αγώνων ανήκει στην κυβέρνηση Σημίτη", είπε χαρακτηριστικά.

    Όσον αφορά στην νέα πολιτική διακήρυξη του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι πρέπει να εκφράζει την κοινωνική ευαισθησία, τη λαϊκότητα και την πλειοψηφική δυναμική του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα την αριστερότερη δυνατή εκδοχή ενός μεγάλου πλειοψηφικού κόμματος εξουσίας.

    Μετά το τέλος της συνάντησης, οι δημοσιογράφοι έθεσαν υπόψη του κ. Βενιζέλου ότι ο κ. Παπανδρέου δεν τον συμπεριλαμβάνει στο συντονιστικό κέντρο διαχείρισης και πολιτικών αποφάσεων που αποφάσισε να δημιουργήσει στο κόμμα. Απαντώντας ο κ. Βενιζέλος τόνισε τη σημασία της ύπαρξης οργάνων και διαδικασιών ώστε "το ΠΑΣΟΚ να κάνει βήματα προς τα μπρος" και όχι τόσο την συμμετοχή του ενός ή του άλλου προσώπου σε αυτά.

    "Δεν έχω υπόψη μου τις αποφάσεις αυτές. Ό,τι αποφάσισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του ΠΑΣΟΚ τώρα που βρισκόμαστε στην αντιπολίτευση και ανασυγκροτούμαστε, είναι καλώς καμωμένο", είπε ο κ. Βενιζέλος.

    Επίσης, πραγματοποιήθηκε κομματική σύσκεψη με τη συμμετοχή των κ.κ. Χρυσοχοΐδη, Δαμανάκη και Κουτσούκου και θέμα την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

    [18] Εσωτερικά

    Ανυποχώρητος μαχητής Τελευταίο "αντίο" για τον Λυκούργο Κομίνη

    31/8/2004 6:36:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Καλαντζής

    Εκατοντάδες συνάδελφοι και φίλοι, συγγενείς και πολλοί επώνυμοι συνόδευσαν το μεσημέρι, στο Α΄Νεκροταφείο τον Λυκούργο Κομίνη , στην τελευταία του κατοικία. Μέσα σε βαρύ πένθος, από τον πρόωρο χαμό του η δημοσιογραφική οικογένεια μαζί με τους συγγενής του εκλιπόντος απότισαν φόρο τιμής σε έναν ασυμβίβαστο και ακλόνητο στις πεποιθήσεις του «δάσκαλο» του τίτλου, του σχολίου και της τεκμηριωμένης κριτικής. Ο Λυκούργος Κομίνης, έφυγε στα 66 χρόνια του μετά από σύντομη μάχη με την επάρατο νόσο. Η σύζυγός του και τα παιδιά του Ελένη και Δημήτρης, παραστεκόμενα στη σορό του εκλιπόντος άκουγαν σιωπηλοί και με πίκρα το θερμό επικήδειο λόγο που εκφώνησε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Μανώλης Μαθιουδάκης.

    Μαχητικότητα και ακεραιότητα

    Ο κ. Μαθιουδάκης αναφέρθηκε στη μαχητικότητα και την ακεραιότητα του εκλιπόντος, χαρακτηριστικά γνωρίσματα, όπως είπε, από τη νεαρή ηλικία του Λυκούργου Κομίνη που σε κάθε δημοσιογραφικό του βήμα, πιστός στη δεοντολογία, προσέφερε κατά πολύ στην ενημέρωση και την αλήθεια, με περίσκεψη, γνώση και μεστή εκτίμηση. Παρακολουθούσε, μάθαινε και ανέλυε εύστοχα τα πεπραγμένα, ωθώντας το συνομιλητή στην ορθότητα της ενδεδειγμένης άποψης, πρόσθεσε.

    Ο κ. Μαθιουδάκης εξέφρασε τη λύπη της δημοσιογραφικής οικογένειας για τον πρόωρο χαμό του "δασκάλου της δημοσιογραφίας", κάνοντας αναφορά και στο σχετικό συγγραφικό έργο του.

    Οι εκατοντάδες φίλοι και συγγενείς που τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, παρέμειναν αρκετά μετά το τελευταίο "αντίο", για να ανταλλάξουν μεταξύ τους λόγια αγάπης και εκτίμησης για τον αγαπημένο τους Λυκούργο.

    Μεταξύ των παρισταμένων ήταν ο Υπουργός Επικρατείας-Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Σούρλας, ο υπουργός Τουρισμού Δ. Αβραμόπουλος, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Αδριανός, η Αννα Διαμαντοπούλου, ο Α.Τσοχατζόπουλος, ο Π. Καμμένος, ο Μ. Παπαϊωάννου, η Νόρα Κατσέλη, ο Γ. Δημαράς, ο Α.Ανδριανόπουλος, ο Κ. Γείτονας, ο Φ. Κουβέλης, ο Δ. Τσοβόλας, ο Ν. Αθανασάκης και πολλοί άλλοι.

    Μεταξύ των εκατοντάδων στεφανιών διακρινόταν του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή, του υπουργού Εργασίας Πάνου Παναγιωτόπουλου και άλλων πολιτικών από όλα τα κόμματα, όπως και πολλών ΜΜΕ.

    [19] Εσωτερικά

    Αποκατάσταση της "φυσικής τάξης" στον Πειραιά

    31/8/2004 7:13:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κανονικά από τις παλιές τους θέσεις στην προβλήτα του Αγίου Σπυρίδωνα, αναχωρούν από το πρωί της Τετάρτης τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία για τα νησιά των δυτικών Κυκλάδων, τη Σάμο και την Ικαρία. Ως γνωστό τα πλοία με τους συγκεκριμένους προορισμούς είχαν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους λόγω του κατάπλου των οκτώ "Ολυμπιακών" κρουαζιερόπλοιων, τα οποία όμως απέπλευσαν από το λιμάνι του Πειραιά. Έτσι από αύριο όσοι επιβάτες έχουν προορισμό τις δυτικές Κυκλάδες και τη Σάμο, Ικαρία δεν θα μεταβούν στην Ακτή Τζελέπη και την Ηετιώνεια Ακτή όπου απέπλεαν τα πλοία, αλλά στην προβλήτα του Αγίου Σπυρίδωνα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 31 August 2004 - 16:51:17 UTC