Browse through our Interesting Nodes on the Greek Dining & Food Industry Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλεπάλληλες συναντήσεις του Πρωθυπουργού Στην τελική ευθεία για τη ΔΕΘ
  • [02] Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα
  • [03] Παραιτήθηκε ο Βρετανός υπουργός Εργασίας
  • [04] Αποκλείστηκε η Λένα
  • [05] Στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Παπανδρέου
  • [06] Βρέθηκαν παγιδευμένα δέματα στη Βρετανία
  • [07] Στην Νιούκαστλ ο Σούνες
  • [08] Βυθίστηκε πλοίο με δύο τόνους τοξικό φορτίο
  • [09] Μεγάλες διαδηλώσεις στη Ρωσία Εθνικό πένθος
  • [10] Στον Λούβαρη οι Βραζιλιάνοι
  • [11] Φινάλε με ήττα ο ΠΑΟΚ
  • [12] Νέο κόμμα ιδρύει ο Ιλίρ Μέτα Κυβερνητική κρίση στην Αλβανία

    [01] Εσωτερικά

    Αλλεπάλληλες συναντήσεις του Πρωθυπουργού Στην τελική ευθεία για τη ΔΕΘ

    6/9/2004 8:25:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο επίκεντρο της υπουργικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομίας, Ανάπτυξης, ΠΕΧΩΔΕ και Επικρατείας. Ερωτηθέντες σχετικά με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, οι κύριοι Σουφλιάς και Αλογοσκούφης παρέπεμψαν στην ομιλία του. Νωρίτερα, ο κ. Καραμανλής είχε συνάντηση και με το Προεδρείο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Τα μέτρα που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ωφελήσουν κυρίως επιχειρήσεις, μισθωτούς, συνταξιούχους καθώς και ιδιοκτήτες ακινήτων. Το στίγμα της ομιλίας του κ. Καραμανλή συνοψίζεται στα εξής: Όχι σε πολιτικές λιτότητας, σταδιακή υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων και περιορισμός των δημοσίων ελλειμμάτων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συναντήσεις Καραμανλή εν όψει ΔΕΘ

    Η οικονομία στο επίκεντρο εν όψει της ΔΕΘ

    [02] Εσωτερικά

    Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

    6/9/2004 8:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/9/2004 11:22:52 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Σε Αρκαδία, Άρτα, Ζάκυνθος, Αιτωλοακαρνανία, Χαλκιδική αλλά και στην Αθήνα εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα πυρκαγιές που εξαιτίας των δυνατών ανέμων πήραν γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Ανεξέλεγκτες εξακολουθούν να μαίνονται οι πυρκαγιές στην Αρκαδία και τη Ζάκυνθο, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία. Αργά το μεσημέρι, πυρκαγιά απείλησε το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας η οποία, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, κατασβέστηκε εγκαίρως. Σε όλα τα πύρινα μέτωπα βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με οχήματα και αεροσκάφη που συνδράμουν στην προσπάθεια της κατάσβεσης όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.

    Οι θυελλώδεις άνεμοι δυσχαιρένουν το έργο κατάσβεσης

    Στην Αρκαδία, οι πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να δίνουν άνιση μάχη με τη μεγάλη πυρκαγιά που καίει στις παρυφές του Ταΰγετου, ενώ στη Ζάκυνθο μαίνεται η φωτιά στην περιοχή Λαγόποδο του Δήμου Αρτεμισίου.

    Στα Ιωάννινα, η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Παντάνασσα Άρτας πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε εξέλιξη και να κατευθύνεται προς την περιοχή Καμπής Άρτας. Μέχρι αργά το απόγευμα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, είχαν καεί, τουλάχιστον 500 στρέμματα θαμνωδών και δασικών εκτάσεων.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από εμπρησμό, κτηνοτρόφων της περιοχής. Πριν λίγες μέρες στην ίδια περιοχή είχε προκληθεί και πάλι μεγάλη φωτιά, χωρίς όμως να απειληθούν κατοικίες, ή κτηνοτροφικές μονάδες.

    Στη Χαλκιδική, ξέσπασε πυρκαγιά αργά το απόγευμα στη χωματερή του Νέου Μαρμαρά και πήρε γρήγορα διαστάσεις. Μάχη με τις φλόγες δίνει μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας αποτελούμενης από επτά οχήματα και 16 άνδρες ενώ στο σημείο σπεύδουν και άλλα πυροσβεστικά οχήματα και άνδρες.

    Νωρίς το απόγευμα ξέσπασε κι άλλη πυρκαγιά στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στη Σίβηρη. Η πυρκαγιά που ξέσπασε έξω από τον βιολογικό καθαρισμό Σίβηρης, σε δασική περιοχή, έχει τεθεί υπό έλεγχο.

    [03] Διεθνή

    Παραιτήθηκε ο Βρετανός υπουργός Εργασίας

    6/9/2004 9:21:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την παραίτησή του υπέβαλε τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας της Βρετανίας, Άντριου Σμιθ, όπως ανακοινώθηκε από την υπηρεσία Τύπου του Βρετανού πρωθυπουργού, Τόνι Μπλερ. Στην επιστολή παραίτησής του ο Σμιθ ανέφερε ότι παραιτείται επειδή θέλει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην περιφέρειά του και στην οικογένειά του. Στην απαντητική του επιστολή, ο Τόνι Μπλερ χαιρέτισε τον "εξαιρετικό συνάδελφο και υπεύθυνο ενός πολύ καλού υπουργείου, ο οποίος θα λείψει πολύ" και επέμεινε στο ότι η προσωπική του επιθυμία είναι να παραμείνει στη θέση του. Η παραίτηση του υπουργού Εργασίας έρχεται εν μέσω έντονης φημολογίας σχετικά με επικείμενο ανασχηματισμό που ετοιμάζει ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

    [04] Αθλητισμός

    Αποκλείστηκε η Λένα

    6/9/2004 9:38:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Σε αγώνα για το «Αμερικανικό Όπεν» που ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια (Νο 33 στον κόσμο) ηττήθηκε από τη Γιαπωνέζα Σινόμπου Ασαγκόε (Νο 62 στον κόσμο) με 2-1 σετ. Όσον αφορά τη μορφή του αγώνα, μπορεί κάλλιστα να γίνει λόγος για «αυτοκτονία» της αθλήτριας από τη Θεσσαλονίκη. Στο πρώτο σετ, η Λένα ξεκίνησε εντυπωσιακά και προηγήθηκε με 5-2 γκέιμ «δείχνοντας» ότι βρίσκεται μια «ανάσα» από το 1-0. Δυστυχώς όμως στην εξέλιξη του σετ η τενίστριά μας εκνευρίστηκε, έκανε λάθη στο σερβίς, με αποτέλεσμα η Ασαγκόε να ανεβάσει «στροφές», να ισοφαρίσει σε 5-5 και να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή με 7-6 (7-4 στο τάι-μπρέικ). Στο δεύτερο σετ η πρωταθλήτριά μας βρήκε τη δύναμη να «επιστρέψει» στον αγώνα. Συνάντησε βέβαια σημαντική αντίσταση από την Ασαγκόε, έφτασε όμως στην ισοφάριση με 6-4 γκέιμ.

    Κατέρρευσε

    Στο τρίτο και καθοριστικό σετ, η Δανιηλίδου παρουσιάστηκε «αγνώριστη». Χωρίς καλά-καλά να το συνειδητοποιήσει, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 5-0! Προσπάθησε για τη μεγάλη ανατροπή, μείωσε σε 5-3, αλλά μέχρι εκεί... Η 28χρονη Γιαπωνέζα κέρδισε το ένατο γκέιμ και κατέκτησε το σετ με 6-3, πανηγυρίζοντας την πρόκρισή της στα προημιτελικά του «Αμερικανικού Όπεν». Σημειώνεται ότι η Δανιηλίδου δεν είχε χάσει ποτέ κατά το παρελθόν από την Ασαγκόε. Την είχε κερδίσει δύο φορές σε ισάριθμες αναμετρήσεις, στο Μπέρμιγχαμ (2001) και στο Όκλαντ (2003).

    [05] Εσωτερικά

    Στη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Παπανδρέου

    6/9/2004 9:42:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Τριήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιεί ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος παρακάθισε απόψε σε δείπνο που του παρέθεσαν οι βουλευτές Μακεδονίας και Θράκης του κόμματός του. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι η πορεία του ΠΑΣΟΚ προς το λαό αρχίζει από τη Θεσσαλονίκη και έκανε ειδική αναφορά στις θέσεις του κόμματός του για την ανάπτυξη της Μακεδονίας και της Θράκης. Στις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου απάντησε η διοικούσα επιτροπή της ΝΔ. Στην ανακοίνωση αναφέρεται: "Χαιρόμαστε που ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ ανακαλύπτουν σιγά- σιγά την επί 20 χρόνια ξεχασμένη Θεσσαλονίκη και την ελληνική περιφέρεια. Ελπίζουμε ότι αναθεωρώντας την πολιτική τους θα συμβάλουν με εποικοδομητικό τρόπο στην προσπάθεια της κυβέρνησης για ανάπτυξη και σύγκλιση με την περιφέρεια στη νέα εποχή".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τριήμερη επίσκεψη Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη

    [06] Διεθνή

    Βρέθηκαν παγιδευμένα δέματα στη Βρετανία

    6/9/2004 9:56:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τέσσερα νέα παγιδευμένα πακέτα ανακάλυψε τη Δευτέρα η βρετανική αστυνομία στην πόλη Λούτον, βόρεια του Λονδίνου, μετά τα δέκα παρόμοια πακέτα που είχε εντοπίσει το Σάββατο. Στα πακέτα, τρία εκ των οποίων βρέθηκαν σε κατοικίες, υπήρχε ένα πλαστικό κουτί που περιείχε αέριο για αναπτήρες, ενώ ένα τέταρτο πακέτο βρέθηκε σε κέντρο διαλογής. Η προέλευση των πακέτων αυτών και τα κίνητρα των αποστολέων δεν έχουν μέχρι σήμερα διευκρινιστεί. Τρία από τα δέκα πακέτα που είχαν βρεθεί το Σάββατο περιείχαν εκτός από το κουτί με αέριο για αναπτήρες και σκόνη μιας ουσίας η οποία δεν έχει ακόμη εξεταστεί, αλλά η αστυνομία πιστεύει ότι είναι αβλαβής.

    [07] Αθλητισμός

    Στην Νιούκαστλ ο Σούνες

    6/9/2004 10:11:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Στην Νιούκαστλ και ως αντικαταστάτης του πνευματικού του πατέρα, Σερ Μπόμπι Ρόμπσον, θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γκρέιαμ Σούνες. Όπως ανακοίνωσαν σήμερα τόσο η Μπλάκμπερν η οποία άφησε ελεύθερο τον προπονητή, όσο και η Νιούκαστλ ο Σούνες θα αναλάβει την ομάδα. Ο ίδιος ο τεχνικός στις πρώτες του δηλώσεις μετά την εξέλιξη αυτή, είπε: "Ελπίζω ο κόσμος να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους φεύγω από την Μπλάκμπερν. Νομίζω πως είμαι έτοιμος για μια μεγάλη πρόκληση και πολύ μεγαλύτερες από αυτή, δύσκολα έρχονται. Η Νιούκαστλ είναι ένα από τους συλλόγους με τους περισσότερους φιλάθλους και είναι μια ομάδα που πρέπει να γνωρίζει μεγάλες επιτυχίες. Είμαι χαρούμενος που είμαι εκείνος που θα τις φέρει". Από την πλευρά του ο εκτελεστικός διευθυντής της Μπλάκμπερν, Τζο Γουίλιαμς, είπε, "Ο Σούνες είναι ένας από τους καλύτερους προπονητές και σίγουρα η προοπτική να αναλάβει τη Νιουκάστλ ήταν μεγάλη ευκαιρία. Από τη μεριά μας πρέπει πλέον να ψάξουμε τον αντικαταστάτη του. Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα και θα προσφέρουμε πολλά στο νέο προπονητή".

    [08] Διεθνή

    Βυθίστηκε πλοίο με δύο τόνους τοξικό φορτίο

    6/9/2004 10:24:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πλοίο που μετέφερε τοξικά απόβλητα από τούρκικο λιμάνι στην ανατολική Μεσόγειο βυθίστηκε σήμερα προκαλώντας την ανησυχία των περιβαλλοντολόγων για πρόκληση μεγάλης σημασίας βλάβης στο θαλάσσιο οικοσύστημα. Πρόκειται για το τουρκικό πλοίο Ulla που παρέμενε ελλιμενισμένο για περίπου τέσσεραχρόνια στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας (Ισκεντερούν) καθώς αναμενόταν η απόφαση των τουρκικών αρχών για το δύο τόνων φορτίο του. Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, το πλοίο μετέφερε απόβλητα από τις καπνοδόχους σταθμών θερμοηλεκτρικής ενέργειας. Εκπρόσωπος της οικολογικής οργάνωσης Greenpeace είπε ότι το ναυάγιο του πλοίου "ατυχώς ήταν κάτι που αναμενόταν" προσθέτοντας ότι, παρά τις προειδοποιήσεις της οργάνωσης, δεν ελήφθησαν τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η βύθιση του πλοίου. Το πλοίο είχε καταπλεύσει σε τουρκικό λιμάνι έχοντας αποπλεύσει από την Ισπανία, όταν οι Αρχές απαγόρευσαν στον καπετάνιο του να προσεγγίσει σε αλγερινό λιμάνι.

    [09] Διεθνή

    Μεγάλες διαδηλώσεις στη Ρωσία Εθνικό πένθος

    6/9/2004 9:08:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/9/2004 11:19:12 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες σε ολόκληρη τη Ρωσία, καθώς η χώρα αποτίει φόρο τιμής στους εκατοντάδες νεκρούς από το μακελειό στο σχολείο της πόλης Μπεσλάν στη Β. Οσετία. Τη Δευτέρα έγιναν οι κηδείες 170 ανθρώπων. Σύμφωνα με τον τραγικό κατάλογο των αδικοχαμένων θυμάτων, 335 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων 214 παιδιά, ενώ εκατοντάδες είναι οι τραυματίες. Την ίδια ώρα, οι αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών δεν θα μεγαλώσει άλλο, καθώς οι 200 άνθρωποι που εξακολουθούν να αγνοούνται βρίσκονται ανάμεσα στα 207 μη αναγνωρισμένα πτώματα. Ωστόσο, οι γονείς των αγνοουμένων συνεχίζουν να αναζητούν τα παιδιά τους μέσα στα συντρίμμια του σχολείου. Τη Δευτέρα, σε όλη τη Ρωσία πραγματοποιήθηκαν πολλές διαδηλώσεις για το μακελειό στο Μπεσλάν, αλλά και για την καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας, ενώ θα γίνουν και την Τρίτη με κεντρική αυτή στην Κόκκινη πλατεία.

    Οργή και αγωνία

    "Με την ψυχή μας και την καρδιά μας, είμαστε όλοι στη Βόρεια Οσετία, στο Μπεσλάν", δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα του διήμερου εθνικού πένθους που κηρύχθηκε στη Ρωσία.

    Η συνεδρίαση στο Κρεμλίνο άρχισε με ενός λεπτού σιγή, ενώ με ανάλογο τρόπο τίμησε τη μνήμη των θυμάτων και η ΕΕ, στο Συμβούλιο της οποίας οι σημαίες των κρατών-μελών του κυματίζουν μεσίστιες.

    Στο μεταξύ, οι οργισμένοι κάτοικοι της πόλης απαιτούν απεγνωσμένα να μάθουν την αλήθεια για το αιματοκύλισμα, γιατί έχασαν τόσο άδικα τα παιδιά τους. Παράλληλα, ζητούν τη συγκρότηση μιας ανεξάρτητης επιτροπής, η οποία θα βοηθήσει την αντίστοιχη που διενεργεί επισήμως τις έρευνες για την τραγωδία. Η επιτροπή αυτή θα ζητήσει να πληροφορηθεί τόσο για το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων με τους ομήρους όσο και ποια ήταν τα αιτήματά τους.

    "Πρέπει να πούμε στον κόσμο όλη την αλήθεια και να τους δείξουμε τι πραγματικά έγινε", δήλωσε ο πρόεδρος της Βόρειας Οσετίας, Αλεξάντερ Ντασόχοφ στους δημοσιογράφους, φανερά ανήσυχος γι' αυτό που πρέπει να κάνει: να καθησυχάσει ένα κοινό που έχει μάθει για πολύ καιρό να παραπληροφορείται από τις αρχές.

    Οι αρχές υποστηρίζουν πάντως, ότι η επέμβαση των ειδικών δυνάμεων κρίθηκε αναγκαία, όταν οι ένοπλοι προκάλεσαν εκρήξεις και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον των ομήρων.

    Την ίδια ώρα, η ρωσική τηλεόραση κάλεσε τους πολίτες να διαδηλώσουν την Τρίτη, μαζικά κατά της τρομοκρατίας, ενώ αξιωματούχος της ρωσικής γενικής εισαγγελίας στο Βόρειο Καύκασο, επιβεβαίωσε την ύπαρξη στοιχείων που αποδεικνύουν τη σχέση του Τσετσένου ριζοσπάστη Σαμίλ Μπασάγεφ και των δραστών της ομηρίας. "Η έρευνα έδειξε ότι τα άτομα που επιτέθηκαν στο σχολείο στην πόλη Μπεσλάν είχαν συμμετάσχει σε επίθεση που είχε διοργανωθεί από τον Μπασάγεφ κατά μελών των δυνάμεων της τάξης και διαφόρους στόχους στην Ινγκουσετία τη νύχτα της 21ης Ιουνίου", δήλωσε ο ερευνητής της γενικής εισαγγελίας στο Βόρειο Καύκασο, Μιχαήλ Λαπότνικοφ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.

    Συγκλονισμένη η διεθνής κοινότητα

    Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γιαπ ντε Χοπ Σέφερ συγκάλεσε έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας για να συζητηθεί η ομηρία στο Μπεσλάν, ενώ ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η χώρα του θα επιδιώξει μία συμμαχία στρατηγικού χαρακτήρα με αραβικές και μουσουλμανικές χώρες, με στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Επίσης, ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Θαπατέρο δήλωσε ότι προγραμματίζει να προσκαλέσει επιζήσαντες και συγγενείς αυτών που σκοτώθηκαν στην ομηρία του Μπεσλάν να περάσουν χρόνο στην Ισπανία σε μία προσπάθεια για την ανακούφιση του πόνου τους.

    Ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Πιέρ Ραφαρέν εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της χώρας του προς τη Ρωσία, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι η Γαλλία θα ήθελε να έχει "όλη την απαραίτητη πληροφόρηση" σχετικά με την τραγική κατάληξη της σύλληψης των ομήρων στη βόρεια Οσετία. Επίσης, ο Ζαν Πιερ Ραφαρέν ανακοίνωσε ότι η χώρα του αποφάσισε να αποστείλει σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια ύστερα από αυτή τη "φοβερή σφαγή".

    Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε την αποστολή φαρμάκων την Τετάρτη στο Μπεσλάν για την ανακούφιση των θυμάτων, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

    Επίσης, η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα άνοιξε βιβλίο συλλυπητηρίων για τους εκατοντάδες ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο σχολείο της πόλης Μπεσλάν. Το βιβλίο θα παραμείνει ανοιχτό την Τρίτη, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, στη ρωσική πρεσβεία, στο Παλαιό Ψυχικό (Νικηφόρου Λύτρα 28).

    Εξάλλου, το Ισραήλ και η Ρωσία υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας κατά της διεθνούς τρομοκρατίας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο Ισραήλ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Οργή και ανασφάλεια

    [10] Αθλητισμός

    Στον Λούβαρη οι Βραζιλιάνοι

    6/9/2004 11:06:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μπορεί το επεισόδιο ανάμεσα στον Μπάγεβιτς και τους Βραζιλιάνους ποδοσφαιριστές να θεωρήθηκε λήξαν, ωστόσο σήμερα φαίνεται πως οι τρεις παίκτες, αποφάσισαν να δώσουν συνέχεια έστω και με κάποια μυστικότητα. Το μεσημέρι επισκέφθηκαν τα γραφεία της ΠΑΕ και συζήτησαν με τον Γιώργο Λούβαρη, όμως η επίσημη αναφορά στο γεγονός από την πλευρά της ομάδας, ήταν πως η συζήτηση αφορούσε το σπίτι του Ριβάλντο. Παρόλα αυτά είναι πολύ πιθανό οι Τζιοβάνι, Ριβάλντο και Καστίγιο να αναφέρθηκαν και στο γεγονός της προετοιμασίας, ενώ είναι ακόμη περισσότερο λογικό, πως όποιο και αν ήταν το αντικείμενο της κουβέντας, ο Λούβαρης θα ζήτησε να μάθει και τι ακριβώς συνέβη ανάμεσα σε εκείνους και τον προπονητή τους.

    Στο μεταξύ ο Μπάγεβιτς σε πρωινές δηλώσεις του, προσπάθησε σε όλους να δώσει να καταλάβουν πως αυτός κάνει κουμάντο στην ομάδα, λέγοντας πως ορισμένοι ποδοσφαιριστές μπορεί να χρειάζονται πέντε μπάλες, αλλά υπάρχει μόνο μια.

    [11] Αθλητισμός

    Φινάλε με ήττα ο ΠΑΟΚ

    6/9/2004 11:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 6/9/2004 11:38:17 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με αρνητικό τρόπο ολοκλήρωσε την παρουσία του επί κυπριακού εδάφους ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος» ηττήθηκε απόψε στο τρίτο φιλικό τεστ που έδωσε στη Μεγαλόνησο, από την Ένωση Νέων Παραλιμνίου με 2-0. Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκε η συμμετοχή του στο τουρνουά της Λάρνακας το Σαββάτο απέναντι στη Σαλαμίνα και την ΑΕΚ Λάρνακας, στο οποίο είχε μόνο θετικά αποτελέσματα. Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος της αντιπάλου του, ιδίως στο πρώτο ημίωρο του αγώνα. Στο διάστημα αυτό έχασε την ευκαιρία ν ανοίξει το σκορ στο 13ο όταν ο Σκαρμούτσος κέρδισε το πέναλτι σε ανατροπή του από τον Ρούσο, ωστόσο ο Μαλαδένης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κάμες (ο τερματοφύλακας των Κυπρίων, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στα καθήκοντα του, απέκρουσε το σουτ). Το Παραλίμνι ανέβασε στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου την απόδοσή του, δεν κατάφερε όμως τίποτα περισσότερο από το να φτάσει απλά δυο-τρεις φορές απέναντι στην εστία του «Δικέφαλου». Έτσι, οι δύο ομάδες έφυγαν στα αποδυτήρια χωρίς να σκοράρουν.

    Λάθη και ήττα

    Η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ του ΠΑΟΚ από τον Γαρπόζη 49', το οποίο ακυρώθηκε ως οφ σάιντ και κάποιες καλές ευκαιρίες που έμειναν ανεκμετάλλευτες. Η κατάληξη του αγώνα ήταν δυσάρεστη για τον «Δικέφαλο», καθώς στο τελευταίο δεκάλεπτο το Παραλίμνι εκμεταλλεύτηκε δύο αμυντικά του λάθη, σημείωσε ισάριθμα τέρματα με τους Μακ Ντόναλντ 75' και Κεμπάτζε 78' και έφτασε στο τελικό 2-0. Στο μεταξύ, όπως γνωστοποιήθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το μεσημέρι της Τετάρτης (8/9) ο Άγγελος Αναστασιάδης θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου, ενώ ανάλογα θα πράξει την ερχόμενη Δευτέρα (13/9), την ίδια ώρα, και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Γούμενος.

    ΕΝΩΣΗ ΝΕΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ: Κάμες, Ούρμπαν, Ρούσος, Κατσέκε, Σωτηρίου, Κέζος, Γούμενος, Ανταπάτζε, Κεμπάτζε, Μακ Ντόναλντ, Κολάνης. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξαν και οι Νικολάου, Μ. Καρράς, Λουΐζου, Σολωμού, Κοσμάς, Μιχαήλ. ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Καραδήμος, Ουντέζε, Χασιώτης, Εγκωμίτης, Ανδράλας, Κούτσης, Μαλαδένης, Σκαρμούτσος, Χάγκαν, Θεοδωρίδης. Στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκαν και οι: Ατματσίδης, Φερναντέζ, Μάρκος, Γαρπόζης, Λουκά, Κουτσόπουλος, Καρυπίδης, Σπάσιτς.

    [12] Διεθνή

    Νέο κόμμα ιδρύει ο Ιλίρ Μέτα Κυβερνητική κρίση στην Αλβανία

    6/9/2004 11:20:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Χάνει την πλειοψηφία του το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα στην Αλβανία, καθώς αποχώρησαν δέκα βουλευτές με επικεφαλής τον πρώην πρωθυπουργό και αιώνιο αντίπαλο του Νάνο, Ιλίρ Μέτα, λόγω "σοβαρών διαφωνιών" με την ηγεσία του κόμματος. Ο Ιλίρ Μέτα, μιλώντας στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος του, κατηγόρησε τον Φάτος Νάνο ότι επιχειρεί να συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες, υπογραμμίζοντας ότι η αλβανική κυβέρνηση έχει αποτύχει να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις εκείνες που θα βοηθήσουν την Αλβανία να ενταχθεί μελλοντικά στην Ευρώπη, αλλά και αυτές χάρη στις οποίες θα παταχθούν διαφθορά και οργανωμένο έγκλημα. Τόνισε επίσης ότι το κόμμα του αποτελεί "μία νέα δημοκρατική φωνή" και εγγυάται την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που είναι απαραίτητες στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της Αλβανίας. Πολιτικοί αναλυτές στα Τίρανα, επισημαίνουν ότι η διάσπαση του Σοσιαλιστικού κόμματος, ένα χρόνο πριν να γίνουν οι ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, μειώνει την απήχηση των κυβερνώντων Σοσιαλιστών τόσο στο κοινοβούλιο, όσο και στο εκλογικό σώμα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 6 September 2004 - 20:50:43 UTC