Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ανοίγουν" οι Ιρακινές Αερογραμμές 14 χρόνια μετά ...
  • [02] Σε Καβάλα και Γρεβενά Κύκλωμα παράνομων αμνοεριφίων
  • [03] "Έφαγε" πέντε μέρες ...."πόρτα" Της κάνει μήνυση γιατί του αρνήθηκε το
  • [04] Σιγή ιχθύος από τους Αμερικανούς Εκρηξη στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης
  • [05] Χρυσό με Παγκόσμιο ρεκόρ
  • [06] Τέταρτη η Χαλκιά στο Μονακό
  • [07] Χρυσή η Κίνα στο πιστόλι
  • [08] Τέλος στο σερί της Άρσεναλ
  • [09] Κυρίαρχη η Γαλλίδα
  • [10] Διαδικασίες εκλογής νέου Πατριάρχη Τοποτηρητής ο Μητροπολίτης Αξώμης
  • [11] Πρεμιέρα αισιοδοξίας
  • [12] Δεν ικανοποιήθηκαν τα σχέδια της Ουάσινγκτον "Γλίτωσε" το Συμβούλιο
  • [13] Δεύτερο χρυσό η Βρετανία
  • [14] Αυτοκτόνησε η Ντόρτμουντ
  • [15] Δύσκολα οι ΗΠΑ την Ιαπωνία

    [01] Ιράκ

    "Ανοίγουν" οι Ιρακινές Αερογραμμές 14 χρόνια μετά ...

    18/9/2004 12:54:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: BBC, ΑΠΕ

    Την πρώτη διεθνή πτήση πραγματοποίησε σήμερα το πρωί η αεροπορική εταιρεία Iraqi Airways, μετά από 14 χρόνια διακοπή εξαιτίας των διεθνών κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στο Ιράκ μετά την εισβολή στο Κουβέιτ. Το μοναδικό αεροσκάφος των Ιρακινών Αερογραμμών απογειώθηκε από την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, Αμάν, με προορισμό τη Βαγδάτη. "Η πρώτη πτήση με προορισμό τη Βαγδάτη αναχώρησε στις 08.30 χωρίς επιβάτες διότι η ανακοίνωση για την πραγματοποίησή της έγινε με καθυστέρηση, γεγονός που μας εμπόδισε να προβούμε σε πώληση εισιτηρίων", δήλωσε ο Φάτι Νάσαρ, αναπληρωτής διευθυντής της Iraqi Airways. Στο μέλλον σχεδιάζεται και η καθιέρωση του δρομολογίου Βαγδάτη-Δαμασκός.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ξαναρχίζουν οι πτήσεις στο Ιράκ

    [02] Εσωτερικά

    Σε Καβάλα και Γρεβενά Κύκλωμα παράνομων αμνοεριφίων

    18/9/2004 1:31:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε παράνομη διακίνηση εισαγόμενων αμνοεριφίων από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, φέρονται να εμπλέκονται τέσσερις εισαγωγικές επιχειρήσεις του νομού Καβάλας και Γρεβενών. Σοβαρές παρανομίες εντόπισε το ΣΔΟΕ, στις περιοχές της βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις εισήγαγαν από τη Βουλγαρία και την Ρουμανία αμνοερίφια, τα οποία στη συνέχεια με διάφορα τεχνάσματα τα "βάφτιζαν" ελληνικά τα διοχέτευαν στην εγχώρια αγορά. Στο κύκλωμα "ελληνοποίησης" των αμνοεριφίων, φέρονται αναμεμειγμένοι και κρατικοί υπάλληλοι.

    Οι κρεατέμποροι πιέζουν τους κτηνοτρόφους

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ζώα εισάγονται ζωντανά, σφάζονται σε ελληνικά σφαγεία και αφού πάρουν την μπλε σφραγίδα, διατίθενται στην αγορά ως εγχώρια.

    Όπως λένε κτηνοτρόφοι το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο.

    Οι ίδιοι έχουν καταγγείλει επανειλλημμένα στις αρμόδιες υπηρεσίες, την "ελληνοποίηση" αμνοεριφίων από χώρες της βαλκανικής, αλλά οι ελεγκτικοί μηχανισμοί αδυνατούν να αντιμετωπίσουν πλήρως το πρόβλημα.

    Κάτι τέτοιο είναι πρακτικά ανέφικτο, καθώς μόνο στο νομό Καβάλας εισάγονται από Βαλκανικές χώρες, κάθε χρόνο περίπου 300.000 αρνιά, τα οποία στη συνέχεια διοχετεύονται σε όλη την Ελλάδα.

    Επίσης, οι κτηνοτρόφοι αναφέρουν πως οι κρεατέμποροι τους πιέζουν να μειώσουν τις τιμές πώλησης των αμνοεριφίων, γιατί διαφορετικά θα προτιμήσουν τα εισαγόμενα που είναι φθηνότερα.

    Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός μιλώντας στην ΕΤ3 ανέφερε ότι το υπουργείο είναι ενήμερο για το πρόβλημα , προθέτοντας ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε όλη την Ελλάδα και δήλωσε ότι θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις σε επιχειρήσεις και κρατικούς λειτουργούς οι οποίοι εμπλέκονται στο παράνομο κύκλωμα.

    Τέλος, το Υπουργείο ζήτησε τη συνδρομή του ΣΔΟΕ προκειμένου να διαπιστώσει την έκταση του φαινομένου, που πέραν των άλλων έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται εκατομμύρια ευρώ από την επιστροφή ΦΠΑ που εισπράττουν τα κυκλώματα παράνομης "ελληνοποίησης" αμνοεριφίων.

    [03] Διάφορα

    "Έφαγε" πέντε μέρες ...."πόρτα" Της κάνει μήνυση γιατί του αρνήθηκε το σεξ

    18/9/2004 3:17:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters

    Με την κατηγορία της "οικογενειακής κακοποίησης" και της εξευτελιστικής προς το άτομο του συμπεριφοράς κατηγορεί ένας Ισπανός από τη Σεβίλλη τη σύζυγο του. Όχι, μην πάει ο νους σας στον ξυλοδαρμό. Εξάλλου, πλήγμα στον ανδρικό εγωισμό δεν θα προκαλούσε μόνο ένα χαστουκάκι ή κανα πιάτο στο κεφάλι. Ο 50χρονος αποφάσισε να καταφύγει στη Δικαιοσύνη επειδή έφαγε "πλάτη" στο κρεβάτι από τη γυναίκα του για πέντε συνεχόμενες μέρες. Η υπόθεση ωστόσο, μάλλον δεν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα αφού ο Δικαστής που ανέλαβε την εκδίκαση της προτίμησε να την βάλει στο αρχείο. Το περιστατικό είδε το φως της δημοσιότητας μετά από άρθρο στην εφημερίδα El Sur.

    [04] Ιράκ

    Σιγή ιχθύος από τους Αμερικανούς Εκρηξη στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης

    18/9/2004 4:05:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Reuters, Associated Press

    Πυκνά σύννεφα καπνού έχουν καλύψει έναν κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Οι πληροφορίες για το συμβάν είναι συγκεχυμένες ενώ δεν υπάρχει για την ώρα καμία αναφορά για νεκρούς ή τραυματίες. Ο αριθμός των εκρήξεων παραμένει ασαφής. Το πρακτορείο Reuters μιλά για μία έκρηξη ενώ σε τηλεγράφημα του το Associated Press αναφέρεται σε περισσότερες από μία εκρήξεις. Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι πρόκειται για έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου την ώρα που από το δρόμο του αεροδρομίου περνούσε μία στρατιωτική αμερικανική περίπολος. Η είδηση δεν επιβεβαιώνεται αλλά ούτε διαψεύδεται από αμερικανικά χείλη.

    [05] Ποδηλασία

    Χρυσό με Παγκόσμιο ρεκόρ

    18/9/2004 5:00:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Σπάζοντας τα χρονόμετρα η ομάδα της Βρετανίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ατομική χρονομέτρηση ενός χιλιομέτρου στην κατηγορία Τάντεμ Β1-3, στην ποδηλασία πίστας. Η Αϊλίν Μακ Γκλίν, με πιλότο την Έλεν Χάντερ, δεν τερμάτισαν μόνο πρώτες, αλλά σημείωσαν και νέο παγκόσμιο ρεκόρ διανύοντας την απόσταση σε 1.11.16, έχοντας μέση ωριαία ταχύτητα 50.5 χλμ. Τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Αμερικανίδες, Ουίτσλερ και Κόμπτον (πιλότος) με 1.11.22 και το χάλκινο μετάλλιο κέρδισαν οι Αυστραλέζες, Χού και Λίντσεϊ (πιλότος) με χρόνο 1.11.78.

    [06] Αθλητισμός

    Τέταρτη η Χαλκιά στο Μονακό

    18/9/2004 5:20:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κατώτερη του αναμενόμενου ήταν η εμφάνιση που πραγματοποίησε η Φανή Χαλκιά στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς. Η "χρυσή" Ολυμπιονίκης στα 400 μέτρα με εμπόδια κατέκτησε την 4η θέση στον τελικό των γκραν πρι, που διεξήχθη στο Μονακό, καθώς κάλυψε την απόσταση σε 55 δεύτερα και 10 εκατοστά. Μέχρι το βιράζ, η πρωταθλήτριά μας διεκδικούσε ακόμη και την πρώτη θέση, όμως στα τελευταία 100 μέτρα έδειξε κουρασμένη, με αποτέλεσμα να την προσπεράσουν η Αμερικανίδα Σάντρα Γκλόβερ (54.57), η Ουκρανή Τατιάνα Τέρεστσιουκ (54.64) και η επίσης Αμερικανίδα Μπρέντα Τέιλορ με 55.00.

    [07] Σκοποβολή

    Χρυσή η Κίνα στο πιστόλι

    18/9/2004 5:47:00 μμ

    Όπως και στους Ολυμπιακούς, έτσι και στους Παραολυμιακούς η Κίνα κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο στην Σκοποβολή. Ο Φέι Γιαν Λι, με 663.8 κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο Αεροβόλο Πιστόλι Ανδρών (P1-10μ-SH1). Δεύτερος ο Βάνκο Καρανφίλοφ, από την ΠΓΔΜ με 661.6 βαθμούς και τρίτος ο Χούμπερτ Αουφσναϊτερ, από την Αυστρία με 658.6.

    Η τελική οχτάδα

    1. Φέι Γιαν Λι (Λαϊκή δημοκρατία της Κίνας, χρυσό μετάλλιο) 663.8 2. Βάνκο Καρανφίλοφ (ΠΓΔΜ, αργυρό μετάλλιο) 661.6 3. Χούμπερτ Αουφσναϊτερ (Αυστρία, χάλκινο μετάλλιο) 658.6 4. Κορχάν Μουχάρεμ Γιαμάκ (Τουρκία) 658.1 5. Γέονγκ Χι Λι (Κορέα) 657.6 6. Τζιανκάρλο Ιόρι (Ιταλία) 656.9 7. Γιεν Γιούι Χσου (Κινεζική Ταϊπέι) 654.4 8. Γιαν Μπούνεν (Βέλγιο)

    [08] Αθλητισμός

    Τέλος στο σερί της Άρσεναλ

    18/9/2004 6:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/9/2004 7:35:49 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με πέντε στα πέντε μέχρι σήμερα η Άρσεναλ ήταν και στο σημερινό της παιχνίδι με την Μπόλτον το φαβορί για την νίκη, ωστόσο η ομάδα του Στέλιου Γιαννακόπουλου ήταν καλύτερη και πήρε απολύτως δίκαια την ισοπαλία με 2-2. οι "κανονιέρηδες" μπορεί να προηγήθηκαν δύο φορές, όμως ισοφαρίστηκαν και τις δύο, ενώ αρκετές άλλες γλίτωσαν το να βρεθούν πίσω στο σκορ. Το 1-0 έκανε ο Τιερί Ανρί στο 31 μετά από έναν εξαιρετικό συνδυασμό με τον συμπατριώτη του, Πατρίκ Βιεϊρά. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στην επανάληψη και στο 63 με τον Τυνήσιο, Ραντί Τζαϊντι να εκμεταλλεύεται την άστοχη έξοδο του Λέμαν σε κόρνερ του ΤζέιΤζέι Οκότσα και με κεφαλιά να κάνει το 1-1. Τα πανηγύρια της Μπόλτον πάντως κράτησαν λίγο, καθώς ο Ρομπέρ Πιρές, ενεργώντας ως πραγματικός αρχηγός, με ένα εκπληκτικό τακουνάκι έδωσε προβάδισμα εκ νέου στην Άρσεναλ. Το τελικό 2-2 διαμόρφωσε στο 85 ο Χένρικ Πέντερσεν, ο οποίος σταμάτησε έτσι το σερί νικών στους πρώτους πέντε αγώνες της ομάδας, αυτό δεν σημαίνει όμως πως τελειώνει και το ρεκόρ των αγώνων χωρίς ήττα για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, αφού αυτός ήταν ο 46ος. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος λόγω τραυματισμού είχε μείνει εκτός αποστολής.

    Καλή αρχή για τον Χιουζ

    Με πρωταγωνιστή τον Νικολά Ανελκά η Μάντσεστερ Σίτι, ξεπέρασε το εμπόδιο της Κρίσταλ Πάλας και πήρε την πρώτης της φετινή εκτός έδρας νίκη. Ο Γάλλος σημείωσε δύο γκολ, στο 55' και στο 64' με πέναλτι και έδωσε την νίκη, ενώ οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν να μειώσουν σε 1-2 με πέναλτι του Τζόνσον. Στα άλλα αποτελέσματα της έκτης αγωνιστικής, ξεχωρίζει η, έστω και δύσκολη, νίκη της Μπλάκμπερν με 1-0, επί της Πόρτσμουθ, που σήμανε το επιτυχημένο ντεμπούτο του Μαρκ Χιουζ στον πάγκο της ομάδας. Το γκολ της νίκης σημείωσε ο Γιάνσεν στο 75', ο οποίος σημειωτέον είχε περάσει στον αγώνα ως αλλαγή, γεγονός που χαροποιεί ιδιαιτέρως τους οπαδούς της ομάδας, για την πειλογή του νέου προπονητή, τουλάχιστον στον πρώτο του αγώνα. Η Μπέρμιγχαμ γλίτωσε την εντός έδρας ήττα χάρη στο γκολ του Γιορκ στο 68', με το οποίο ισοφάρισε εκείνο του Γιανγκ από το 48', ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και με την Γουέστ Μπρόμιτς που βρέθηκε να χάνει στο 72' από την Φούλαμ για την οποία σκόραρε ο Κόουλ, ισοφάρισε όμως στο 88' με τον Κανού. Στο στείρο 0-0 έμεινε η Νόριτς με την Άστον Βίλα.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

    Άρσεναλ-Μπόλτον 2-2 (31΄ Ανρί, 66΄ Πιρές - 63΄ Ζαΐντι, 85΄ Πέντερσεν) Μπέρμιγχαμ-Τσάρλτον 1-1 (68΄ Γιορκ - 49΄ Γιανγκ) Μπλάκμπερν-Πόρτσμουθ 1-0 (75΄ Γιάνσεν) Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Σίτι 1-2 (77΄ πεν. Τζόνσον - 55΄, 64΄ πεν. Ανελκά) Νόριτς-Άστον Βίλα 0-0 Γουέστ Μπρομ-Φούλαμ 1-1 (88΄ Κανού - 72΄ Κόουλ) Η υπόλοιπη αγωνιστική Τσέλσι-Τότεναμ Κυριακή 19/9 Έβερτον-Μίντλεσμπρο Κυριακή 19/9 Σαουθάμπτον-Νιούκαστλ Κυριακή 19/9 Μάντσεστερ Γ.-Λίβερπουλ Δευτέρα 20/9

    [09] Τζούντο

    Κυρίαρχη η Γαλλίδα

    18/9/2004 6:04:00 μμ

    Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, οι Γάλλοι τζουντόκα κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στους Παραολυμπιακούς. Η Καριμά Μεντγιεντέντ κατάφερε να λάμψει στα τατάμι του κλειστού των Άνω Λιοσίων και με εντυπωσιακές εμφανίσεις να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, αφού στον τελικό της κατηγορίας των -48 κιλών επικράτησε με ippon σε 1 λεπτό 24 δευτερόλεπτα της Βραζιλιάνας Κάρλα Καρντόσο, η οποία σημειωτέον ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2003 (σ.σ. στους αγώνες ατόμων με προβλήματα όρασης).Το χάλκινο μετάλλιο μοιράσθηκαν οι Άστριντ Άρντ από την Γερμανία και η Βικτόρια Ποταπόβα από την Ρωσία. Η Χριστίνα Σκανδάλη με μια ήττα στα προκριματικά από τη Γαλλίδα Καριμά Μεντγιεντέντ και άλλη μια από την Κινέζα Χουά Πινγκ Γκουό περιορίστηκε στην 7η και τελευταία θέση της τελικής κατάταξης.

    Η τελική επτάδα

    1. Καριμά Μεντγιεντέντ (Γαλλία) 2. Κάρλα Καρντόσο (Βραζιλία) 3. Άστριντ Άρντ (Γερμανία) 3. Βικτόρια Ποταπόβα (Ρωσία) 5. Χουά Πίνγκ Γκουό (Κίνα) 5. Μασάμι Ακατσούκα (Ιαπωνία) 7. Χριστίνα Σκανδάλη (ΕΛΛΑΔΑ)

    [10] Εσωτερικά

    Διαδικασίες εκλογής νέου Πατριάρχη Τοποτηρητής ο Μητροπολίτης Αξώμης Πέτρος

    18/9/2004 6:14:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ

    Τον Μητροπολίτη Αξώμης Πέτρο εξέλεξαν Τοποτηρητή οι Μητροπολίτες του χηρεύσαντος Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Συγκεντρώνοντας τις οκτώ από τις 13 ψήφους των Συνοδικών Μητροπολιτών, ο Μητροπολίτης Αξώμης Πέτρος, καλείται πλέον να συντονίσει τις διαδικασίες για την εκλογή του νέου Πατριάρχη που θα διαδεχθεί τον Μακαριστό Πέτρο.Το Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας έχει κηρυχθεί επισήμως εν χηρεία από τις 12 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το καταστατικό η εκλογή του νέου Πατριάρχη, θα πρέπει να γίνει μέσα σε 45 ημέρες δηλαδή έως τις 27 Οκτωβρίου.

    [11] Αθλητισμός

    Πρεμιέρα αισιοδοξίας

    18/9/2004 6:41:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μετά την Α' Εθνική κατηγορία σειρά για πρεμιέρα παίρνει η Β' Εθνική, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει και της οκτώ αναμετρήσεις στις 17:00 το απόγευμα της Κυριακής. Ομάδες δημοφιλείς, που κατά παράδοση έχουν πολύ κόσμο στα εντός έδρας παιχνίδια τους, αλλά έχουν δείξει κιόλας διάθεση να προσφέρουν θέαμα και συναγωνισμό, στήνονται στην σέντρα του νέου πρωταθλήματος με στόχο να ξεκινήσουν με το "δεξί". Η εικόνα έχει αλλάξει από πέρσι, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως έχει αλλάξει προς το χειρότερο. Οι τρεις νεοφώτιστοι, Λάρισα, Καστοριά και Ηλυσιακός έχουν προσδώσει στον τομέα των ομάδων με δυνατή εξέδρα, ενώ και οι τρεις που αντίστοιχα υποβιβάστηκαν από την Α' Εθνική, ο Πανηλειακός, η Προοδευτική και ο Ακράτητος, αναμένεται, έχοντας ξεπεράσει την απογοήτευση να δείξουν και πάλι την καλή τους εικόνα που θα τους επαναφέρει στην μεγάλη κατηγορία.

    Kακή κληρονομιά

    Μέσα σε όλα αυτά πάντως δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το ότι ο Ακράτητος ξεκινά πληρώνοντας τις αμαρτίες του παρελθόντος, μόλις τρεις ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, η απόφαση του αθλητικού δικαστή να τιμωρήσει την ομάδα με έναν μήνα αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα φέρνει την ομάδα των Άνω Λιοσίων σε δυσχερή θέση, ενόψει της συνέχειας. Στις αναμετρήσεις που ξεχωρίζουν πάντως σε αυτήν την πρεμιέρα εκείνη της ανανεωμένης και πολλά υποσχόμενης Λάρισας που υποδέχεται τον Πανσερραϊκό, αλλά και το Πελοποννησιακό ντέρμπι του Πανηλειακού με την Καλαμάτα. Εντός έδρας ξεκινά το πρωτάθλημα και η άλλη υποβιβασμένη ομάδα, η Προοδευτική που θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο του Κορυδαλλού την Νίκη Βόλου.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα της Β' Εθνικής

    ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Δημοτικό Ζωγράφου 17.00 Ηλυσιακός-Ποσειδών Ν. Πόρρων Παναχαϊκής 17.00 Πατραϊκός-Ατρόμητος Αθηνών Ριζούπολη 17.00 Απόλλων Αθηνών-Λεβαδειακός Καστοριάς 17.00 Καστοριά-Κασσάνδρα Πύργου 17.00 Πανηλειακός-Καλαμάτα Νίκαιας 17.00 Προοδευτική-Νίκη Βόλου Λάρισας 17.00 Λάρισα-Πανσερραϊκός

    Ανω Λιοσίων 17.00 Ακράτητος-Εθνικός Αστέρας*

    * Η αναμέτρηση Ακράτητος-Εθνικός Αστέρας ματαιώθηκε μετά την απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, με την οποία η ομάδα των Aνω Λιοσίων τιμωρήθηκε με προσωρινό αποκλεισμό για ένα μήνα από κάθε επίσημο και φιλικό αγώνα.

    [12] Διεθνή

    Δεν ικανοποιήθηκαν τα σχέδια της Ουάσινγκτον "Γλίτωσε" το Συμβούλιο Ασφαλείας το Ιράν

    18/9/2004 6:38:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 18/9/2004 7:53:01 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Το πάγωμα όλων των δραστηριοτήτων που συνδέονται με τον εμπλουτισμό ουρανίου, ζητά με ψήφισμα της η Διεθνής Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, τα μέλη της οποίας συνήλθαν, νωρίτερα σήμερα, κεκλεισμένων των θυρών. Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, το οποίο "πήρε στα χέρια του" προσχέδιο της απόφασης, το Ιράν θα πρέπει ως τις 25 Νοεμβρίου να επιτρέψει στους επιθεωρητές της ΙΑΕΑ πλήρη και άμεση πρόσβαση στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις και να τους προσφέρει κάθε απαραίτητη επιπλέον πληροφορία. Με την απόφαση της αυτή, η ΙΑΕΑ δεν ικανοποίησε τις επιδιώξεις της Ουάσινγκτον, η οποία ζητά επίμονα την παραπομπή του Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    "Ναι μεν...αλλά" η πρώτη αντίδραση της Τεχεράνης

    Πραγματική συνεργασία με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας για τη μη διάδοση των πυρηνικών, υποσχέθηκε, σε μία πρώτη της αντίδραση η Τεχεράνη.

    "Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πραγματικά με την ΙΑΕΑ" τόνισε ο Χουσείν Μουσαβιάν, εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης, δεν δεσμεύθηκε όμως για το αν η χώρα θα επαναλάβει τις δραστηριότητες που συνδέονται με τον εμπλουτισμό ουρανίου.

    "Tο Ιράν θα αποφασίσει σε δύο-τρεις ημέρες αν θα επαναλάβει τελικά τις διαδικασίες εμπλουτισμού ουρανίου" είπε χαρακτηριστικά.

    Νωρίτερα πάντως, η Τζάκι Σέντερς επικεφαλής της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην ΙΑΕΑ επεσήμανε:

    "Με την απόφαση της η Διεθνής Υπηρεσία, στέλνει στο Ιράν το απολύτως σαφές μήνυμα ότι αν συνεχίσει το πρόγραμμα πυρηνικού εξοπλισμού θα παραπεμφθεί ενώπιον του ΣΑ για επιβολή κυρώσεων"

    [13] Ποδηλασία

    Δεύτερο χρυσό η Βρετανία

    18/9/2004 6:58:00 μμ

    Συναρπαστικό φινάλε επιφύλασσε ο τελευταίος τελικός της πρώτης ημέρας των Παραολυμπιακών Αγώνων στην ποδηλασία , στην ατομική χρονομέτρηση του 1χλμ. ανδρών για τις κατηγορίες CP που αφορά αθλητές με κινητικά προβλήματα. Από τους πέντε τελευταίους αθλητές που αγωνίστηκαν, παρουσία και του προέδρου της ΔΟΕ Ζακ Ρόγκ, ο οποίος έκανε και την απονομή στους νικητές, οι τέσσερις σημείωσαν νέο παγκόσμιο ρεκόρ που ξεσήκωσαν τους περίπου δυο χιλιάδες τυχερούς θεατές που βρέθηκαν στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ. Τελικά ο Βρετανός Ντάρεν Κένι, ήταν ο μεγάλος νικητής του αγώνα αφού είχε και τον μεγαλύτερο βαθμό αναπηρίας στοιχείο που συμψηφίζεται με τον τελικό χρόνο για να βγει ο νικητής. Ο Κένι προσέφερε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην Βερετανία σήμερα σε αντίστοιχους τελικούς που περιελάμβανε το πρόγραμμα της ποδηλασίας πίστας μετά την επιτυχία των κοριτσιών στο Τάντεμ. Ο αθλητής που πέτυχε τον καλύτερο χρόνο ο Τσέχος Γίρι Μπούσκα πήρε το χάλκινο μετάλλιο ενώ την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Αυστραλός Άντριου Πανατσόλο.

    [14] Αθλητισμός

    Αυτοκτόνησε η Ντόρτμουντ

    18/9/2004 7:05:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ένα ντέρμπι που δικαίωσε τον χαρακτηρισμό του ήταν εκείνο ανάμεσα στην Μπορούσια του Ντόρτμουντ και την Μπάγερν του Μονάχου. Ο αγώνας αν και ήταν ένα τυπικό γερμανικό ντέρμπι καθ' όλη την διάρκειά του, διέθετε φινάλε με άγριο τέλος με το τελικό 2-2 να είναι ευνοϊκό για τους φιλοξενούμενους. Οι γηπεδούχοι έδειχναν πως μπορούσαν αν πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης, καθώς προηγήθηκαν με τον Έβερτον στην λήξη του πρώτου μέρους και στο 68' ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0 με πέναλτι που κέρδισε ο Γιαν Κόλερ. Η ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ πάντως δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και πάλεψε μέχρι τέλους σε μια μάχη που απέφερε καρπούς. Στο 88' ο Λούσιο με την πλάτη μείωσε σε 2-1 και αμέσως μετά ο Μακάι έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως στο 90' τα κατάφερε, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

    Πρώτη η Βόλφσμπουργκ

    Στα άλλα παιχνίδια της αγωνιστικής, ξεχωρίζει η εκτός έδρας νίκη της Βόλφσμπουργκ, η οποία ήταν η τρίτη από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και την φέρνει πρώτη στην βαθμολογία, τουλάχιστον για σήμερα, αφού αύριο αγωνίζεται η Στουτγάρδη. Ο Κλίμοβιτς έκανε το 0-1 στο 17' και παρά το ότι η Χάνσα Ροστόκ ισοφάρισε στο 33' με τον Μάντσεν, δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα, αφού στο 78' ο Τιάμ διαμόρφωσε το τελικό 1-2. Η Βέρντερ Βρέμης χωρίς τον τραυματία Άγγελο Χαριστέα, πήρε εύκολη νίκη με 3-0, απέναντι στο Αννόβερο με τέρματα των Ισμαέλ (20'), Μικού (78') και Κλόζε (88'), ενώ η Καϊζεσλάουτερν επικράτησε του Αμβούργου με 2-1. Μεγάλο ματς έγινε και στο Γκεζελκίρχεν με την Σάλκε να δυσκολεύεται από την Γκλάντμπαχ αλλά να παίρνει την νίκη με ένα ξέσπασμα από το 60' και έπειτα, με τελικό σκορ 3-2, ενώ το "στραβοπάτημα" της ημέρας έγινε και πάλι από την Λεβερκούζεν που κατάφερε στο 80' να πάρει τον ένα βαθμό της νίκης από την σκληροτράχηλη Νυρεμβέργη.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα της

    Βέρντερ Βρέμης-Αννόβερο 3-0 (Ισμαέλ (πεν.) 20', Μικού 78', Κλόζε 88') Καϊζερσλάουτερν-Αμβούργο 2-1 (Ζαντί (πεν.) 17', Ένγκελχαρντ 55'-Βίκι 64') Μπάγερ Λεβερκούζεν-Νυρεμβέργη 2-2 (Μπουτ (πεν.) 76', Μπερμπάτοφ 80'-Σβεν Μίλερ 23', Πλασέντε (αυτ.) 69') Αρμίνια Μπίλεφελντ-Μάιντζ 1-1 (Μπάκλεϊ 64'-Αζάουαχ 82') Μπορούσια Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου 2-2 (Εβέρτον 45', (πεν.) 68'-Λούσιο 89', Μακάι 91') Σάλκε-Γκλάντμπαχ 3-2 (Πάντερ 35', Βαρέλα 60', Σαντ 66'-Κόρζινιετς 5', Νοϊβίλ 47') Χάνσα Ρόστοκ-Βόλφσμπουργκ 1-2 (Μάντσεν 33'-Κλίμοβιτς 17', Τιάμ 78')

    [15] Καλαθοσφαίριση με αμαξίδιο

    Δύσκολα οι ΗΠΑ την Ιαπωνία

    18/9/2004 7:15:00 μμ

    Παρότι δυσκολεύτηκαν απέναντι στην Ιαπωνία οι ΗΠΑ, τελικά κατόρθωσαν να πάρουν τη νίκη με 54-46. Το παιχνίδι είχε πάθος και πολλές καλές στιγμές αλλά και τρομερή διακύμανση του σκορ σε όλο το πρώτο εικοσάλεπτο. Τη "σκυτάλη" στο προβάδισμα πότε την είχαν οι ΗΠΑ και πότε η Ιαπωνία (9-10 το πρώτο δεκάλεπτο και 23-25 το ημίχρονο με τη χώρα του Ανατέλοντος Ηλίου να προηγείται). Όμως η πιεστική άμυνα των Αμερικανών στο τρίτο δεκάλεπτο τούς επέτρεψε να ξεφύγουν στο +10 (41-31) λίγο πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου (41-33). Οι παίκτες της Ιαπωνίας δεν είχαν πει την τελευταία λέξη και 135 πριν τη λήξη του αγώνα μείωσαν σε 49-45. Οι Αμερικανοί παρέμειναν ψύχραιμοι και πήραν τελικά τη νίκη με 54-46. ΗΠΑ (Μο Φίλιπς): Τούρεκ 3, Πένι 4, Ανγκούλο 2, Πέι, Ντιλς, Σκοτ 6, Γκρίφιν, Κλόι 2, Νιλμς, Λέιντ 12, Τζόνσον 10, Γκλασμπρίνερ 15. Ιαπωνία (Τομόκι Ογκάβα): Χασεγκάβα, Μόρι 2, Μιγιάκε 11, Σουγκιούρα, Κορετόμο 6, Γιασού 2, Γίμπο, Φούτζι 2, Κουόγα 4, Φουτζιμότο 4, Οσίμα 13, Σουγκασάβα 2.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 18 September 2004 - 16:50:53 UTC