Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανάμεσα σε Μολυβιάτη και Γκιούλ Συνάντηση σε "κλίμα εμπιστοσύνης"
  • [02] Μετά την εκτέλεση Αμερικανού ομήρου Αγωνία για τους ομήρους
  • [03] Στους 556 οι νεκροί από την τροπική καταιγίδα Τζιν Μετρά τις πληγές της
  • [04] Πρόστιμο στον Κατσουράνη
  • [05] Πυροβόλησαν στον αέρα μέσα στο κατάστημα Λήστεψαν τράπεζα
  • [06] Στην Κούβα ο Μαραντόνα
  • [07] Μειώθηκε η ποινή του Κασάνο
  • [08] Τελικά τέταρτος ο Πρώτος
  • [09] Σε fast food των ΗΠΑ Μιλκ σέικ ...δυναμίτης
  • [10] Σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών Αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων
  • [11] Ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του UEFA
  • [12] Στόχος η δημιουργία 33.250 θέσεων εργασίας Μέτρα για την απασχόληση
  • [13] Και άλλο χρυσό στην Κίνα

    [01] Εσωτερικά

    Ανάμεσα σε Μολυβιάτη και Γκιούλ Συνάντηση σε "κλίμα εμπιστοσύνης"

    21/9/2004 7:48:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ ΝΕΤ 105,8

    Την ικανοποίηση τους για τη βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δυο χωρών, Πέτρος Μολυβιάτης και Αμπντουλάχ Γκιούλ που συναντήθηκαν πριν τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας στα γραφεία της Ελληνικής Μόνιμης Αντιπροσωπείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στάθηκε στην κοινή απόφαση για ακύρωση διάφορων στρατιωτικών ασκήσεων, την οποία χαρακτήρισε "ένδειξη του κλίματος εμπιστοσύνης", που έχει καλλιεργήθει μεταξύ των δύο γειτόνων. Από την πλευρά του, ο κ Γκιούλ επανέλαβε την πρόσκληση του προς τον Έλληνα ομόλογο του να επισκεφθεί επίσημα την Άγκυρα.

    Και το Κυπριακό επί τάπητος

    Στο επίκεντρο της 45λεπτης των δυο Υπουργών βρέθηκαν ακόμη το Κυπριακό και η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας. Όπως σημείωσε, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έγινε ανασκόπηση του Κυπριακού και του θέματος των "ρυθμίσεων της ΕΕ".

    Την Πέμπτη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Κόλιν Πάουελ, ενώ στην ατζέντα των επαφών του βρίσκεται και η προώθηση της υποψηφιότητας της Ελλάδας ως μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περίοδο 2005-2006.

    [02] Ιράκ

    Μετά την εκτέλεση Αμερικανού ομήρου Αγωνία για τους ομήρους

    21/9/2004 8:40:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/9/2004 9:19:14 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ BBC

    Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσονται οι περιπτώσεις ομηρίας στο Ιράκ. Την Τρίτη αξιωματούχος της Ουάσινγκτον, επιβεβαίωσε, ότι βρέθηκε το ακέφαλο πτώμα, του Αμερικανού Γιουτζίν Άρμστρονγκ, βίντεο με την εκτέλεση του οποίου παρουσιάστηκε χθες το βράδυ σε ισλαμιστική ιστοσελίδα και θεωρείται, ότι έγινε από τον ίδιο τον Ιορδανό τρομοκράτη Αμπού Μούσαμπ αλ Ζαρκάουι. Η οργάνωση του Ζαρκάουι, τώρα απειλεί να εκτελέσει και τους άλλους δύο ομήρους που απήχθησαν μαζί με τον Αρμστρονγκ, τον Αμερικανό Τζακ Χένσλεϊ και τον Βρετανό Κένεθ Μπίγκλεϊ, αν μέσα σε 24 ώρες δεν ικανοποιηθεί το αίτημά της, δηλαδή η απελευθέρωση όλων των ιρακινών γυναικών που κρατούνται στις φυλακές Αμπού Γράιμπ και Ουμ Κασρ του Ιράκ. Την ίδια ώρα, ο γιος του Μπίγκλεϊ απηύθυνε έκκληση στο Βρετανό πρωθυπουργό να βοηθήσει να σωθεί ο πατέρας του.

    Έκκληση από Σιράκ και αναστάτωση στην Ιταλία

    Την ίδια ώρα, ο Γάλλος Πρόεδρος, Ζακ Σιράκ απηύθυνε νέα έκκληση για την απελευθέρωση των δύο Γάλλων δημοσιογράφων που κρατούνται ως όμηροι στο Ιράκ από τα τέλη Αυγούστου. "Επικαλούμαι με σεβασμό και πάλι το δίκαιο και την ανθρωπιά. . .καλώ για την απελευθέρωση των δύο δημοσιογράφων και του συνοδού τους", είπε.

    Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον αποκεφαλισμό του Αμερικανού ομήρου δηλώνοντας χαρακτηριστικά, ότι τον κατέλαβε "φρίκη και ακατανοησία" από το βίντεο της εκτέλεσης.

    Στο μεταξύ αγωνία επικρατεί και για την τύχη των δυο Ιταλίδων, που κρατούνται όμηροι στο Ιράκ, καθώς η οργάνωση Ταουχίντ και Τζιχάντ του Ζαρκάουι, με ανακοίνωσή της σε ισλαμιστική ιστοσελίδα στο ίντερνετ διαψεύδει ότι τις "αγόρασε" από τους απαγωγείς τους. Η ανακοίνωση, η αυθεντικότητα της οποίας δεν έχει εξακριβωθεί, έκανε την εμφάνισή της μία ημέρα μετά τη δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών της προσωρινής κυβέρνησης του Ιράκ, Χαμίντ αλ Μπαγιάτι, ότι είναι πιθανό οι απαγωγείς των Σιμόνα Πάρι και Σιμόνα Τορέτα να "πούλησαν" τις δύο Ιταλίδες στην οργάνωση Ταουχίντ και Τζιχάντ.

    Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο αλ Μπαγιάτι δήλωσε, ότι σύμφωνα με πληροφορίες που διαθέτει οι δύο γυναίκες, μέλη οργανώσεων αρωγής, μεταφέρθηκαν από τη δυτική Βαγδάτη στην ταραγμένη περιοχή της Φαλούτζα. Ωστόσο, στην ανακοίνωσή της, η οργάνωση του Ζαρκάουι χαρακτηρίζει ψέμα την εν λόγω πληροφορία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δεν έχουν τέλος οι εκτελέσεις

    [03] Διεθνή

    Στους 556 οι νεκροί από την τροπική καταιγίδα Τζιν Μετρά τις πληγές της η Αϊτή

    21/9/2004 9:40:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ ΒΒC

    Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο προσωρινός πρωθυπουργός της Αϊτής, Ζεράρντ Λατορτύ μετά το μεγάλο πλήγμα, που δέχθηκε από την τροπική καταιγίδα Τζιν, που άφησε πίσω της περισσότερους από 550 νεκρούς. Κάτω από τόνους νερού και λάσπης παραμένει βυθισμένη μισή βόρεια παράκτια πόλη Γκονάιβες. Μόνο στη Γκονάιβες, "πάνω από 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους", δήλωσε αξιωματούχος της επαρχίας Αρτιμπονίτε, που περιλαμβάνει την εν λόγω περιοχή. Παράλληλα, συνεχίζονται οι προσπάθειες παροχής βοήθειας σε εκείνους, που έχουν αποκλειστεί, αλλά και το μακάβριο έργο της ανάσυρσης των σορών. Την ίδια ώρα, επιβεβαιώθηκε, ότι στα βορειοδυτικά, άλλοι 47 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, κοντά στην πόλη Πορτ-ντε-Πε, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο. Ακόμη 8 θάνατοι αναφέρθηκαν στις υπόλοιπες περιοχές της Αϊτής, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 556.

    Καλούν σε βοήθεια

    Έκκληση για βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα έκανε, ο προσωρινός πρωθυουργός της Αϊτής περιγράφοντας την πλημμυρισμένη περιοχή της χώρας ως "μια απέραντη θάλασσα". Σύμφωνα με τον ίδιο 80.000 άνθρωποι στη Γκονάιβες είχαν μείνει χωρίς νερό και φαγητό και προσπαθούσαν να σωθούν σκαρφαλώνοντας στις στέγες των σπιτιών τους, ενώ οι δρόμοι της πόλης είχαν μετατραπεί σε ποτάμια.

    Πολλοί είναι οι αγνοούμενοι και οι τραυματίες, ενώ νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν, ότι χρειάζονται επειγόντως ιατροφαρμακευτικές προμήθειες. Την ίδια ώρα, εκατοντάδες κάτοικοι δηλώνουν, ότι ήταν εντελώς απροετοίμαστοι για την έλευση της Τζιν.

    Για την ανακούφιση της Αϊτής έχει κινητοποιηθεί ο ΟΗΕ και ήδη μια αποστολή 12 φορτηγών, με τρόφιμα κατευθύνεται στην Γκοβάϊνες. Η Αϊτή, η φτωχότερη χώρα της Αμερικανικής ηπείρου, πλήττεται συχνά από πλημμύρες και κατολισθήσεις λόγω της εκτεταμένης αποψίλωσης των δασών της. Περίπου 3.000 Αϊτινοί έχασαν τη ζωή τους όταν εκτεταμένες πλημμύρες κυριολεκτικά εξαφάνισαν ολόκληρα χωριά κοντά στα σύνορα Αϊτής και Δομηνικανής Δημοκρατίας τον Μάιο.

    [04] Αθλητισμός

    Πρόστιμο στον Κατσουράνη

    21/9/2004 10:07:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Η αντίδραση του Κώστα Κατσουράνη να πετάξει τη μπάλα μετά από λανθασμένη υπόδειξη φάουλ, στον αγώνα της Κυριακής με το Αιγάλεω, εκτός από την κίτρινη κάρτα του "κόστισε" και χίλια ευρώ. Η διοίκηση του "δικεφάλου" θεώρησε πως η κίνηση αυτή, αν και δικαιολογημένη, (δεν υπήρξε φάουλ), ως αρχηγός δεν έπρεπε να αντιδράσει έτσι, αλλά να δείξει το καλό παράδειγμα. Πάντως ο Κατσουράνης δέχτηκε την ποινή αδιαμαρτύρητα, πλήρωσε το πρόστιμο και έτσι το θέμα θεωρήθηκε λήξαν.

    [05] Εσωτερικά

    Πυροβόλησαν στον αέρα μέσα στο κατάστημα Λήστεψαν τράπεζα τραυματίζοντας υπάλληλο

    21/9/2004 10:06:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Παραλίγο τραγωδία το πρωί σε τράπεζα στην Καλλιθέα. Δύο άγνωστοι εισέβαλλαν στις 8.05 το πρωί στο υποκατάστημα της Alpha Bank στη λεωφόρο Συγγρού 224 και με την απειλή πιστολιών ανάγκασαν υπαλλήλους και πελάτες να ξαπλώσουν στο πάτωμα. Ο ένας από τους ληστές μάλιστα χτύπησε με τη λαβή του όπλου του στο πρόσωπο μία ταμία και στη συνέχεια άρπαξαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό .Οι δράστες φεύγοντας πυροβόλησαν μέσα στο κατάστημα για εκφοβισμό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί από τον εξοστρακισμό της σφαίρας μία υπάλληλος στο χέρι, ευτυχώς ελαφρά. Οι ληστές απομακρύνθηκαν πεζοί κι εξαφανίστηκαν.

    [06] Αθλητισμός

    Στην Κούβα ο Μαραντόνα

    21/9/2004 10:20:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Έτοιμος να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του, χωρίς ναρκωτικά είναι ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Ο κατά πολλούς καλύτερος παίκτης του κόσμου τον περασμένο αιώνα, έφτασε στην Κούβα, όπου και θα μπει σε ειδική κλινική απεξάρτησης από την κοκαΐνη. Ο "Ντιεγκίτο", κατά την άφιξη του ήταν αρκετά ικανοποιημένος με την εξέλιξη αυτή και χαιρετούσε όλο τον κόσμο που βρήκε στο αεροδρόμιο, εκτός από τουςδημοσιογράφους. Όταν τους είδε προσπάθησε να τους αποφύγει και φυσικά δεν έκανε καμία δήλωση. Τον Μαραντόνα συνόδευσαν, μεταξύ άλλων, στο ταξίδι του από την Αργεντινή οι δύο αδελφές του και ο προσωπικός γιατρός του, Αλφρέντο Καχέ. Ο 43χρονος, ο οποίος οδήγησε την Εθνική Αργεντινής στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986, θα νοσηλευτεί στο Κέντρο Πνευματικής Υγείας του υπουργείου Εσωτερικών της Κούβας.

    [07] Αθλητισμός

    Μειώθηκε η ποινή του Κασάνο

    21/9/2004 10:33:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μία και όχι δύο αγωνιστικές θα κρατήσει η τιμωρία του Αντόνιο Κασάνο. Η Ιταλική Ομοσπονδία αποφάσισε να μειώσει την ποινή του επιθετικού της Ρόμα, για την κόκκινη κάρτα που δέχτηκε στο παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στην Φιορεντίνα. Έτσι ο Ιταλός σέντερ φορ, θα βρίσκεται στη διάθεση του προπονητή του, Ρούντι Φέλερ, για το Κυριακάτικο παιχνίδι των "τζιαλορόσι" με την Λέτσε για την 3η αγωνιστική του Καμπιονάτο.

    [08] Στίβος

    Τελικά τέταρτος ο Πρώτος

    21/9/2004 10:43:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/9/2004 11:08:50 πμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είναι πραγματικά πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει από χθες το απόγευμα με το αγώνισμα των 200μ. ανδρών της κατηγορίας Τ13 στο οποίο συμμετείχε ο Ιωάννης Πρώτος. Κι αυτό γιατί σήμερα το πρωί υπήρξε νέα, δεύτερη, διορθωμένη λίστα των αποτελεσμάτων του τελικού. Αμέσως μετά τη λήξη του τελικού η υπηρεσία των αποτελεσμάτων είχε ανακοινώσει πως ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε στην 6η θέση. Λίγες ώρες αργότερα ακυρώθηκαν τα συγκεκριμένα αποτελέσματα καθώς όπως έγινε γνωστό είχαν δοθεί με εντελώς λανθασμένη λίστα εκκίνησης (start list). Είχε δηλαδή δοθεί λάθος και η σειρά των αθλητών που κατέκτησαν τα μετάλλια. Ο αθλητής μας ήταν 5ος πλέον.

    "Αλαλούμ" στην κατάταξη

    Όμως, η... ιστορία δεν τελείωσε εκεί καθώς σήμερα, το πρωί ανακοινώθηκε νέα διορθωμένη λίστα των αποτελεσμάτων του τελικού! Ο Ιωάννης Πρώτος έχει κερδίσει άλλη μία θέση και πλέον βρίσκεται στην 4η. Βεβαίως, και ο χρόνος του είναι διαφορετικός. Χθες είχε δοθεί το 23.04, όμως, σήμερα «ανήκει» στον αθλητή που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, Ίρβινγκ Μπουσταμάντε. Ο Πρώτος τερμάτισε σύμφωνα με τη νέα λίστα σε χρόνο 23.24. Σύμφωνα με τα νέα αποτελέσματα, ήταν άκυρος ο Ρούαγιαλ Μίτσελ από τις ΗΠΑ ο οποίος με τα χθεσινά δεδομένα είχε κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο. Το αξιοπρόσεκτο και ενδεικτικό του λάθους είναι πως ενώ χθες είχε ανακοινωθεί πως ο Άλντο Μαγκανιάρο από την Ιταλία δεν τερμάτισε, σήμερα φιγουράρει στην 6η θέση!

    Τα νέα διορθωμένα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

    1.Άντρε Αντράντε (Βραζιλία) 22.70

    2.Νέιθαν Μέγιερ (Νότια Αφρική) 22.96

    3.Ίρβινγκ Μπουσταμάντε (Κούβα) 23.04

    4.Ιωάννης Πρώτος (Ελλάδα) 23.24

    5.Γιούρι Γκόρνακ (Αζερμπαϊτζάν) 23.53

    6.Άλντο Μαγκανιάρο (Ιταλία) 23.63

    -Ζοζέ Άλβες (Πορτογαλία) δεν τερμάτισε

    -Ρούαγιαλ Μίτσελ (ΗΠΑ) αποκλείστηκε

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πέμπτος ο Πρώτος

    [09] Διάφορα

    Σε fast food των ΗΠΑ Μιλκ σέικ ...δυναμίτης

    21/9/2004 11:03:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πόσες φορές δεν έχει τύχει να βγείτε για καφέ, για παγωτό ή φαγητό κι ενώ περιμένετε με αγωνία την παραγγελία, το τελικό αποτέλεσμα κάθε άλλο παρά να αποζημιώνει την προσμονή σας; Σίγουρα ουκ ολίγες. Κι εσείς τι κάνατε; Απλά παραμερίζατε το πιάτο ή το ποτήρι σας, λίγο αργότερα πληρώνατε και φεύγατε με την ελπίδα να βρείτε κάποιο άλλο εστιατόριο ή καφετέρια, που θα εκπληρώνει τις γευστικές σας επιθυμίες. Ωστόσο στο North Lakeland, τα αδέρφια Πέδρο, Γκάρτσα, Τζόσουα και Ναθάνιελ διάλεξαν έναν τελείως διαφορετικό τρόπο για ν αντιδράσουν. Τρεις μέρες αφού γεύτηκαν ένα μιλκ σέικ, που κάθε άλλο παρά τους ικανοποίησε, σε γνωστό κατάστημα αλυσίδας fast-food επέστρεψαν για να το βομβαρδίσουν μ' ένα δικό τους μιλκ σέικ ... σκέτο δυναμίτη.

    Τους βγήκε ξινό

    Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε, ότι οι τέσσερις άνδρες χρησιμοποίησαν μια αυτοσχέδια όξινη βόμβα, την οποία κατασκεύασαν από καθαριστικό διάλυμα για την τουαλέτα και αλουμινόχαρτο τα οποία τοποθέτησαν μέσα σε πλαστικό μπουκάλι.

    Στη συνέχεια βίδωσαν το καπάκι καλά και το άφησαν το εκρηκτικό τους δημιούργημα πάνω σ ένα τραπέζι κι έφυγαν από το εστιατόριο. Λίγη ώρα αργότερα εξερράγη και το περιεχόμενο χύθηκε σ ένα τοίχο του μαγαζιού, στο διάδρομο, αλλά και σε ένα πελάτη, που βρισκόταν κοντά στο σημείο της έκρηξης.

    Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε και δεν προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές. Τα τέσσερα αδέρφια, δυο από τα οποία ανήκουν στις τάξεις του αμερικανικού στρατού αντιμετωπίζουν τώρα κατηγορίες για κακούργημα και, όπως φαίνεται, κάθε άλλο παρά κατάφεραν να εκδικηθούν για το άνοστο μιλκ σέικ.

    [10] Οικονομία

    Σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών Αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων

    21/9/2004 11:10:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, οι οποίες παραμένουν στα ίδια επίπεδα από το Μάρτιο του 2001 σχεδιάζει το Υπουργείο Οικονομικών. Στο πλαίσιο των αλλαγών στη φορολογία ακίνητων οι αντικειμενικές τιμές θα προσεγγίσουν τις αγοραίες τιμές προκειμένου να επιβληθεί από το 2006 και ο ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα. Οι νέες αντικειμενικές τιμές αναμένεται να ανακοινωθούν στο δεύτερο εξάμηνο του 2005. Με βάση αυτές θα προκύψουν αυξήσεις φόρων για μεταβιβάσεις δωρεές και γονικές παροχές ακινήτων, το ύψος των οποίων, όμως, θα εξαρτηθεί από τις αναπροσαρμογές, που σχεδιάζει η κυβέρνηση στα αφορολόγητα όρια για μεταβιβάσεις, γονικές παροχές κλπ. Ωστόσο το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει, πως όποιες αλλαγές γίνουν στη φορολογία ακίνητων θα ισχύσουν από το 2006, με αφορμή δημοσιεύματα για αύξηση των αντικειμενικών άξιων των ακινήτων το 2005.

    [11] Αθλητισμός

    Ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του UEFA

    21/9/2004 11:12:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το τελευταίο παιχνίδι για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA θα γίνει αύριο Τετάρτη. Αυτό μεταξύ της Μακάμπι Πετάχ Τίκβα με την Ολλανδική Χέρενφεν. Η ομάδα της Ολλανδίας είναι το φαβορί της αναμέτρησης αλλά αυτό θα πρέπει να το αποδείξει και μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όπου και θα προσπαθήσει να "καπαρώσει" την πρόκριση από την πρώτη αναμέτρηση.

    [12] Οικονομία

    Στόχος η δημιουργία 33.250 θέσεων εργασίας Μέτρα για την απασχόληση

    21/9/2004 11:24:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Νέο πακέτο προγραμμάτων αντιμετώπισης της ανεργίας, με στόχο τη δημιουργία 33.250 θέσεων απασχόλησης, παρουσίασε η Κυβέρνηση. Στην ίδια φιλοσοφία ενεργοποιούνται επίσης τα μέτρα των επιχειρηματικών προγραμμάτων του Γ ΚΠΣ με στόχο τη δημιουργία 56.000 ευκαιριών απασχόλησης για ανέργους. Σύμφωνα με τον υπουργό Απασχόλησης Πάνο Παναγιωτόπουλο κεντρική θέση της Κυβέρνησης είναι η μετατροπή του ΟΑΕΔ από ένα πολυδαίδαλο και αναποτελεσματικό μόρφωμα σε έναν ευέλικτο, αξιόπιστο και φιλικό προς τον πολίτη δημόσιο μηχανισμό στρατηγικής παρέμβασης στην αγορά εργασίας. Στην κατεύθυνση αυτή ο αναμένεται να προσληφθούν στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ) 200 νέοι εργασιακοί σύμβουλοι μαζί με 200 ακόμα στελέχη διοικητικής υποστήριξης των ΚΠΑ και 37 ειδικοί στην πληροφορική.

    Στόχος η αναμόρφωση του ΟΑΕΔ

    Με τον τρόπο αυτό θα υποστηριχθεί ένας νέος ρόλος των ΚΠΑ με έμφαση στις δραστηριότητες των εργασιακών συμβούλων και στην προώθηση της εξατομικευμένης αντιμετώπισης των ανέργων αλλά και της σύνδεσης προσφοράς ζήτησης στον τομέα της απασχόλησης.

    Στόχος του Υπουργείου είναι η συνολική αναμόρφωση των προγραμμάτων απασχόλησης του ΟΑΕΔ και ο επανασχεδιασμός με έμφαση στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, όπως είναι η κοινωνική εργασία, η επιμήκυνση του χρόνου εξαίρεσης των επιχειρήσεων από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ειδικών κατηγοριών ανέργων, τα προγράμματα επιχορήγησης σε ανέργους μεγάλων αστικών κέντρων, που θα επιστρέψουν στην ύπαιθρο κ.α.

    "Μειώθηκε η ανεργία", λέει ο Γιακουμάτος

    Αιχμή του δόρατος στη νέα πολιτική για την αύξηση της απασχόλησης, που θα παρακάμπτει τη γραφειοκρατία, αποτελούν τα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γεράσιμο Γιακουμάτο, που μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 τόνισε ότι, όσοι εργοδότες ανακοινώνουν τις θέσεις εργασίας θα έχουν άμεσα καταβολή των κινήτρων, που δίνει ο ΟΑΕΔ. Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ο κ. Γιακουμάτος δήλωσε, πως δεν κλείνει ποτέ.

    "Για θέματα, όπως η πάταξη της μαύρης εργασίας και της φοροδιαφυγής, κάνουμε συνεχώς διάλογο", συμπλήρωσε ο υφυπουργός και διέψευσε ότι, παρατηρείται αύξηση της ανεργίας το τελευταίο διάστημα και αντίθετα υποστήριξε ότι, μειώθηκε κατά 60.000 ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ.

    [13] Στίβος

    Και άλλο χρυσό στην Κίνα

    21/9/2004 11:28:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Εντυπωσιακός ήταν ο Κινέζος, Σουν, στον σημερινό τελικό της σφαιροβολίας ανδρών στην κατηγορία F13 (μειωμένη όραση) καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα σημειώνοντας παράλληλα νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Σουν είχε βολή στα 16.62μ. και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε ο Γιασίνοβι από την Ουκρανία και το χάλκινο ο Σορτ από την Αυστραλία.

    Τα αποτελέσματα

    1.Χ.Σουν (Κίνα) 16.62 παγκόσμιο ρεκόρ

    2.Α.Γιασίνοβι (Ουκρανία) 15.87

    3.Ρ.Σορτ (Αυστραλία) 15.54

    4.Γ.Μπούσκου (Λευκορωσία) 15.01

    5.Ρ.Ουρμπόνας (Λιθουανία) 14.96

    6.Ι.Γκαρσία (Ισπανία) 14.96

    7.Σ.Χριμπάναν (Λευκορωσία) 14.14

    8.Β.Αντριουσένκο (Ρωσία) 14.00


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 21 September 2004 - 8:52:03 UTC