Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημιουργία ενιαίου φορέα Νέος σχεδιασμός στις αστικές συγκοινωνίες
  • [02] Το καλύτερο γκολ του EURO
  • [03] Μνημείο της Μάντσεστερ στο Μόναχο
  • [04] Αναμενόμενες προκρίσεις
  • [05] Μια και έξω
  • [06] Καλή πρόβα για το "τριφύλλι"
  • [07] Διάστρεμμα ο Τσαρτσαρής
  • [08] Ο κ. Μπασιάκος αναλαμβάνει Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Παραιτήθηκε ο Σάββας
  • [09] Γερμανικά "πυρά" για την ελληνική οικονομία
  • [10] Έλαμψε και πάλι η πισίνα
  • [11] Ασημένιος Παραλυμπιονίκης ο Καραμηνάς
  • [12] "Κίτρινες αλλαγές" εν όψει Ολυμπιακού

    [01] Εσωτερικά

    Δημιουργία ενιαίου φορέα Νέος σχεδιασμός στις αστικές συγκοινωνίες

    22/9/2004 3:55:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ο νέος σχεδιασμός του συστήματος αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο Μεταφορών υπό τον υπουργό Μιχάλη Λιάπη και με τη συμμετοχή της Υπερνομάρχου Αθηνών, της Δημάρχου Αθηναίων και του προέδρου του ΟΑΣΑ. Το νέο σύστημα αστικών συγκοινωνιών θα αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά από τις αρχές του επόμενου χρόνου. Όπως δήλωσε ο κ. Λιάπης, το μετρό, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και ο προαστιακός θα εξακολουθήσουν και μετά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες να λειτουργούν από τις 5 το πρωί ως τις 2 τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας, ενώ το τραμ όλο το 24ωρο. Ο υπουργός πρόσθεσε, επίσης, ότι συζητείται η πρόσθετη εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα.

    Δημοτικές γραμμές με εισιτήριο

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες:

    θα δημιουργηθούν δημοτικές λεωφορειακές γραμμές που θα μεταφέρουν τους πολίτες από τη γειτονιά τους σε κεντρικό σημείο απ όπου θα διέρχεται μέσο αστικών συγκοινωνιών, θα καθιερωθεί κόμιστρο και στις δημοτικές λεωφορειακές γραμμές, θα επεκταθεί η χρήση της τηλεματικής που μεταξύ άλλων ενημερώνει για την ακριβή ώρα επόμενης άφιξης του οχήματος, θα δημιουργηθεί ένας νέος ενιαίος φορέας αστικών συγκοινωνιών υπό την εποπτεία του οποίου θα είναι οι δημοτικές και οι αστικές συγκοινωνίες.

    [02] Αθλητισμός

    Το καλύτερο γκολ του EURO

    22/9/2004 8:00:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Έναν συνολικό απολογισμό του EURO 2004 έκανε η UEFA, στον οποίο εκτός από διάφορα στατιστικά στοιχεία, ανέδειξε και το καλύτερο γκολ του τουρνουά. Την τιμητική αυτή διάκριση πήρε ο Χένρικ Λάρσον με το γκολ που είχε σημειώσει με κεφαλιά "ψαράκι" στον αγώνα της Σουηδίας με την Βουλγαρία. Το συγκεκριμένο ήταν το δεύτερο σουηδικό γκολ στο ευρύ 5-0, με το οποίο είχε ολοκληρωθεί ο αγώνας και ψηφίστηκε ως το ομορφότερο. Παράλληλα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου στα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε, ανέφερε μεταξύ άλλων τον μέσο όρο γκολ σε κάθε παιχνίδι που ήταν 2,5, ποσοστό που είχε και η Αγγλία, η οποία διέθετε την καλύτερη επίθεση του τουρνουά. Αμυντικά η Ελλάδα ήταν ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες του EURO, καθώς δεχόταν κάτι περισσότερο από μισό γκολ σε κάθε ματς.

    [03] Αθλητισμός

    Μνημείο της Μάντσεστερ στο Μόναχο

    22/9/2004 8:16:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μέσα σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα, ο επιζών του τραγικού ατυχήματος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σερ Μπόμπι Τσάρλτον και ο νυν προπονητής της ομάδας, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, εγκαινίασαν απόψε μνημείο του ατυχήματος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο σημείο που συνέβη το δυστύχημα το 1958. Το μνημείο αποτελεί ένας μπλε γρανίτης που απεικονίζει ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο και αναγράφει τα ονόματα των νεκρών ποδοσφαιριστών της ομάδας. Οκτώ παίκτες είχαν χάσει τότε την ζωή τους, όταν το αεροπλάνο της Μάντσεστερ, είχε σταματήσει για ανεφοδιασμό στο αεροδρόμιο του Μονάχου, κατά την επιστροφή της ομάδας στην Αγγλία, από το Βελιγράδι. 21 είχαν διασωθεί και ανάμεσα σε εκείνους ήταν και ο νεαρός τότε Σερ Μπόμπι Τσάρλτον, ο οποίος δέκα χρόνια αργότερα κατέκτησε το κύπελλο πρωταθλητριών.

    [04] Αντισφαίριση με αμαξίδιο

    Αναμενόμενες προκρίσεις

    22/9/2004 8:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/9/2004 9:27:41 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Ντανιέλα Ντι Τόρο από την Αυστραλία (Νο2) επικράτησε της Βρετανίδας Κέι Φόρσαβ με 7-6 (7-1),6-0 σετ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μονού Γυναικών στο τένις με Αμαξίδιο. Στον άλλον προημιτελικό νικήτρια αναδείχθηκε η Σόνια Πέτερς από την Ολλανδία με 7-6 (6-8), 6-3 σετ επί της Μπρίτα Σίγκερς (Γερμανία). Στους δυο αγώνες που έγιναν το πρωί είχαν προκριθεί στην ημιτελική φάση του αγωνίσματος η Έσθερ Βέργκερ (Ολλανδία) και Φλαράνς Γκραβελιέ.

    Τα αποτελέσματα

    Κέι Φορσάβ (Βρετανία)-Ντανιέλα Ντι Τόρο (Αυστραλία): 6-7(1-7), 0-6

    Μπρίτα Σίγκερς (Γερμανία)-Σόνια Πέτερς (Ολλανδία): 6-7(6-8), 3-6

    Έσθερ Βέργκερ (Ολλανδία)-Σακχόρν Καντασίτ (Ταϊλάνδη): 6-3, 6-1

    Φλοράνς Γκραβελιέ (Γαλλία)-Σάντρα Καλτ (Ελβετία): 6-2, 6-1

    Διπλό Μικτού -Quad

    Οι Μονίκ Ντε Μπιρ και Μπας Φαν Ερπ από την Ολλανδία προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Διπλού Μικτού -Quad καθώς επικράτησαν των Ιταλών Γκιουζέπε Πολιντόρι και Αντόνιο Ραφαέλε με 6-3, 6-1 σετ. Στον άλλον προημιτελικό του αγωνίσματος την πρόκριση πήραν οι Σάρα Χάντερ και Μπράιν ΜαΚφέιθ από τον Καναδά καθώς νίκησαν τους Μασάο Τακασίμα και Χιρόσι Τόμα από την Ιαπωνία με 6-3, 6-0 σετ. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των προημιτελικών στο Διπλό Μικτό Quad

    Γκιουζέπε Πολιντόρι-Αντόνιο Ραφαέλε (Ιταλία)/Μονίκ Ντε Μπιρ-Μπας Φαν Ερπ (Ολλανδία):3-6, 1-6

    Μασάο Τακασίμα-Χιρόσι Τόμα (Ιαπωνία)/Σάρα Χάντερ-Μπράιαν ΜαΚφέιθ (Καναδάς): 3-6, 0-6

    Διπλό Γυναικών

    Μετά τις Τσιγιόκο Ομάε και Μιε Γιαόσα από την Ιαπωνία, οι οποίες στον σημερινό προημιτελικό του Διπλού Γυναικών στο Τενις με Αμαξίδιο που διεξήχθη το πρωί επικράτησαν των Κλάρκ Σάρον και Κέιτλιν Βέρφουερθ από τις ΗΠΑ με 7-5 και 6-3 σετ και προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του αγωνίσματος, στον αποψινό δεύτερο προημιτελικό μεταξύ των Μάικε Σμιτ/Έσθερ Βέργκερ από την Ολλανδία και Αρμέλ Φάμπρ/Φλοράνς Γκραβελιέ από τη Γαλλία οι Ολλανδέζες ήταν αυτές που πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης καθώς νίκησαν με 6-2, 6-3 σετ.

    Διπλό Ανδρών

    Οι Ιάπωνες Σίνγκο Κουνιέντα και Σατόσι Σαΐντα (Νο1) επικράτησαν των Άλμπιν Μπατίκι και Γιέρζι Κούλικ από την Πολωνία με 6-0,6-0 σετ για τον γύρο των 16 στο Διπλό ανδρών στο Τένις με Αμαξίδιο και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του αγωνίσματος. Την πρόκριση για την επόμενη φάση πήραν και οι Μίκαελ Ιερέμιας και Λάνσεν Μαντί από τη Γαλλία (Νο2) καθώς νίκησαν τους Λάρι Κιντέρο και Τζον Ρίντμπεργκ από τις ΗΠΑ με 6-2, 6-4.

    Τα αποτελέσματα

    Χέρμπερτ Μπαουμγκάρτνερ- Μάρτιν Λέγκνερ (Αυστρία)/Στέφαν Όλσον-Πίτερ Γουίκστρομ (Σουηδία): 4-6, 4-6

    Μαουρίτσιο Πομ /Κάρλος Σάντος (Βραζιλία)/Σίμον Χατ-Τζάιαντ Μίστρι (Βρετανία):2-6, 2-6

    Σίνγκο Κουνιέντα- Σατόσι Σαΐντα (Ιαπωνία)/Άλμπιν Μπατίκι-Γιέρζι Κούλικ (Πολωνία):6-0, 6-0

    Σάμρερνγκ Κρουμάι-Γουιτάβα Πιμ Μι (Ταϊλάνδη)/Άντονι Μπονακούρσο- Ντέιβιντ Χαλ (Αυστραλία): 1-6, 3-6

    Τζον Γκριρ- Στιβ Γουέλς (ΗΠΑ)/Λοράν Φίσερ- Ρεγκί Χάρελ (Γαλλία): 6-1, 6-3

    Γιου Ντονγκ Κβάκ-Τζελ Χα Λι(Κορέα)-Ρόμπιν Αμερλάαν-Έρικ Στούουρμαν(Ολλανδία): 3-6, 1-6

    Πιοτρ Ζαροζέφσκι-Ταεντούς Κρουζελνίκι(Πολωνία)/Μάριο Γκατέλι-Φαμπιάν Ματσέι (Ιταλία):6-2, 6-2

    Λάρι Κιντέρο-Τζον Ρίντμπεργκ (ΗΠΑ)/Μίκαελ Ιερέμιας-Λάνσεν Μαντί (Γαλλία): 2-6, 4-6

    [05] Αθλητισμός

    Μια και έξω

    22/9/2004 8:35:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μόνο έναν αγώνα θα έχουν στην διάθεσή τους για να κυνηγήσουν την πρόκριση η Μακάμπι Πετάχ Τικβά και η Χέρενφεν, καθώς η UEFA αποφάσισε να μην αναζητήσει άλλες λύσεις και να ακυρώσει δια παντός τον αγώνα που ήταν προγραμματισμένος για σήμερα στο Ισραήλ. Η γενική απεργία στην χώρα δεν επέτρεψε στην Χέρενφεν να φτάσει στο Ισραήλ και αν και αρχικά είχε ειπωθεί πως ο αγώνας θα αναβαλλόταν για αύριο, τελικά η απόφαση που πάρθηκε ήταν να γίνει μόνο το παιχνίδι στην Ολλανδία την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, το συγκεκριμένο ματς θα είναι σαν νοκ άουτ καθώς εάν δεν υπάρξει νικητής στην κανονική διάρκεια, το αποτέλεσμα θα κριθεί στην παράταση και τα πέναλτι. Ενώ όπως επισημαίνεται από αξιωματούχους της UEFA το δύσκολο πρόγραμμα των υποχρεώσεων των ομάδων δεν επιτρέπει άλλες μεταθέσεις, αφού ο συγκεκριμένος αγώνας, ήδη είχε πάρει μια αναβολή. Κανονικά θα έπρεπε να γίνει την προηγούμενη εβδομάδα όμως αναβλήθηκε στην προσπάθεια να αποφευχθεί η τέλεση δύο αγώνων στο Ισραήλ με διαφορά μιας ημέρας, αφού την Τετάρτη γινόταν ο αγώνας της Μακάμπι Τελ Αβίβ με την Μπάγερν.

    [06] Αθλητισμός

    Καλή πρόβα για το "τριφύλλι"

    22/9/2004 8:35:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μία καλή προπόνηση εν όψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη, αποτέλεσε για τον Παναθηναϊκό η φιλική αναμέτρηση με την θύελλα Πατρών, ομάδα γ Εθνικής κατηγορίας. Το παιχνίδι, έγινε μόνο και μόνο ώστε ο προπονητής του Πρωταθλητή και Κυπελλούχου, να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες του αλλά και να βγάλει κάποια χρήσιμα συμπεράσματα για την συνέχεια.

    Προπόνηση

    Όσον αφορά το παιχνίδι, το "τριφύλλι" προηγήθηκε με τον Μάριτς στο 37 του πρώτου ημιχρόνου, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι "πράσινοι" ήταν αρκετά ορεξάτοι και πέτυχαν άλλα 5 γκολ. Ο Σαπάνης σκόραρε δύο φορές (52, 75) ενώ από ένα γκολ σημείωσαν οι Επαλέ (65), Μπικόφσκι (72) και Σκάτσελ (81).

    Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Γκαλίνοβιτς (46 Κοτσόλης), Ραγκουέλ (46 Βύντρα), Κώτσιος (46 Σκάτσελ), Χένρικσεν (46 Μόρις), Γκούμας, Κωνσταντινίδης, Μίτου, Μάριτς, Σαπάνης, Επαλέ, Ντεμπά (46 Μπικόφσκι).

    [07] Αθλητισμός

    Διάστρεμμα ο Τσαρτσαρής

    22/9/2004 8:47:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μετά τον Βλάντο Σεπάνοβιτς και ο Κώστας Τσαρτσαρής προσφέρθηκε στην λίστα των απόντων του Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τον τουρνουά "Ιωάννης Δεδεόγλου" στην Θεσσαλονίκη. Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε για την συμπρωτεύουσα, όμως ο φόργουορντ έμεινε στην Αθήνα και μπήκε σε περιπέτειες, καθώς εκτός από το βαρύ διάστρεμμα το οποίο υπέστη, ήδη ταλαιπωρείται και από μια κάκωση μηνίσκου, κάτι που έδειξε και η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε σήμερα. Ο Σεπάνοβιτς θα συνεχίσει την θεραπεία στον αχίλλειο τένοντα και για αυτό τον λόγο, δεν ταξίδεψε με την ομάδα. Αυτή την ώρα ο Παναθηναϊκός πραγματοποιεί την πρώτη του προπόνηση στην Πυλαία και άυριο αντιμετωπίζει την ΜΕΝΤ.

    [08] Εσωτερικά

    Ο κ. Μπασιάκος αναλαμβάνει Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Παραιτήθηκε ο Σάββας Τσιτουρίδης

    22/9/2004 9:10:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/9/2004 10:57:02 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Η μετεγγραφή του υιού από την Κρήτη στην Αθήνα οδήγησε σε παραίτηση τον πατέρα-υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σάββα Τσιτουρίδη. Οι "αλυσιδωτές αντιδράσεις" προκλήθηκαν από ερώτηση της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Συλβάνας Ράπτη προς την υπουργό Παιδείας και προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, σχετικά με την "παράνομη", όπως τη χαρακτήρισε, μετεγγραφή φοιτητή ο οποίος είναι γιος υπουργού, από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Αργά το βράδυ ο κ. Τσιτουρίδης κλήθηκε από τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου έδωσε εξηγήσεις και υπέβαλε την παραίτηση του, η οποία έγινε αποδεκτή. "Κατέθεσα την παραίτηση μου για λόγους προσωπικής και πολιτικής ευθιξίας" είπε ο κ. Τσιτουρίδης μετά τη συνάντηση του με τον κ. Καραμανλή, τονίζοντας ότι όλες οι υπόλοιπες ενέργειες που καταγγέλλονται έγιναν νόμιμα.

    Ζήτησε μετεγγραφή για "λόγους ασφαλείας"

    Το όλο ζήτημα ανέκυψε το απόγευμα της Τετάρτης με την ερώτηση της κ. Ράπτη στη Βουλή. Η ίδια δεν κατονόμασε τον φοιτητή, ωστόσο έκανε λόγο για θέμα ηθικής τάξης, αφού η δικαιολογία που πρόβαλε ο νεαρός προς το Πρυτανικό Συμβούλιο του Παντείου, στις αρχές του καλοκαιριού, ήταν ότι υφίσταντο "λόγοι ασφαλείας" λόγω της υπουργικής ιδιότητας του πατέρα του, ιδιαίτερα ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.

    Η κ. Ράπτη ρώτησε την υπουργό Παιδείας Μ. Γιαννάκου εάν γνωρίζει τη συγκεκριμένη απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Παντείου "δεδομένου ότι η υπουργική ιδιότητα γονέα φοιτητή δεν αποτελεί τυπικό λόγο μετεγγραφής" και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη "εάν είχε ζητηθεί παροχή υπηρεσιών ασφάλειας για μέλη οικογενειών του υπουργικού συμβουλίου, εάν θεωρεί ότι συντρέχoυν λόγοι ασφάλειας από τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα ώστε να διακινδυνεύει η ακεραιτότητα συγγενών μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και εάν εκτιμά και ο ίδιος, όπως προφανώς και ο πατέρας του συγκεκριμένου φοιτητή, ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες ασφαλείας εκτός πρωτευούσης δεν είναι επαρκείς για να προστατεύσουν τους πολίτες".

    Τσιτουρίδης: "Όλες οι ενέργειες υπήρξαν απολύτως νόμιμες"

    Όπως διέρρευσε αργότερα, ο φοιτητής για τον οποίο γινόταν λόγος είναι Κυριάκος Τσιτουρίδης, γιος του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Η πληροφορία αυτή προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού, ο οποίος κάλεσε τον κ. Σάββα Τσιτουρίδη στο γραφείο του. Από τις 21:15 και για τρία τέταρτα περίπου, οι δύο άνδρες συνομίλησαν. Βγαίνοντας ο κ. Τσιτουρίδης δήλωσε πως η παραίτησή του έγινε αποδεκτή και πως προέβη σε αυτήν την ενέργεια "για λόγους προσωπικής και πολιτικής ευθιξίας". Ανέφερε ακόμη πως εξέφρασε στον πρωθυπουργό τις ευχαριστίες του για την εμπιστοσύνη που του έχει δείξει τόσο επί εποχής αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και επί της κυβερνητικής περιόδου. Αναφερόμενος τέλος, εμμέσως, στην υπόθεση του γιου του ο κ. Τσιτουρίδης παρατήρησε πως "όλες οι άλλες ενέργειες υπήρξαν απολύτως νόμιμες".

    Ακολούθησε γραπτή ανακοίνωση του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Θ. Ρουσόπουλος μέσω της οποίας εξήρε το μέχρι τώρα έργο του κ. Τσιτουρίδη και ανακοίνωσε την τοποθέτηση του έως σήμερα υφυπουργού κ. Μπασιάκου.

    Δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε, λέει ο πρώην πρύτανης του Παντείου

    Να σημειώσουμε ότι οι νέες πρυτανικές αρχές του Παντείου ανακοίνωσαν πως ενημερώθηκαν την Τετάρτη για την υπόθεση Τσιτουρίδη από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο και πως θα ελέγξουν εις βάθος το θέμα.

    Πάντως, ο πρώην πρύτανης, καθηγητής του Παντείου κ. Βαβούρας υποστηρίζει ότι είναι καθ όλα νόμιμη η μετεγγραφή, καθώς τα μέλη του πρυτανικού συμβουλίου στις 18/6/2004 εξέτασαν και δέχθηκαν τους λόγους που επικαλέστηκε ο εν λόγω φοιτητή. Ας σημειωθεί πάντως, ότι σε προηγούμενη συνεδρίασή τους η αίτηση είχε απορριφθεί. "Είχαμε δύο λύσεις: Η να αρνηθούμε και αν συνέβαινε κάτι θα το είχαμε τύψεις στη συνείδησή μας, ή να δεχθούμε τους λόγους και ας υφιστάμεθα διασυρμό" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βαβούρας.

    [09] Οικονομία

    Γερμανικά "πυρά" για την ελληνική οικονομία

    22/9/2004 9:30:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Με δημοσιεύματα που παίρνουν πλέον τη μορφή μπαράζ ο γερμανικός τύπος καταγγέλλει "εξωραϊσμό προς τα κάτω" των μεγεθών του ελλείμματος του ελληνικού προϋπολογισμού ήδη από το 2000. Την αρχή έκανε χθες με ρεπορτάζ της από τις Βρυξέλλες η Ζιντοιτσε Τσαιτουνγκ, υπό τον τίτλο "Η Αθήνα δήλωνε στις Βρυξέλλες επί χρόνια πλαστούς αριθμούς", ενώ τη σκυτάλη πήραν σήμερα κι άλλες γερμανικές εφημερίδες κλιμακώνοντας τις επικρίσεις για τα λανθασμένα στοιχεία που είχε ανακοινώσει η προκάτοχος της σημερινής ελληνική κυβέρνηση.

    "Εξωραϊσμό" των στοιχείων κατήγγειλε ο γερμανικός Τύπος

    Η μεγάλης κυκλοφορίας πολιτική εφημερίδα Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ (SZ) σε χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της, επικαλούμενη ως πηγές ανώνυμους διπλωμάτες της ΕΕ, αλλά και Γερμανούς ευρωβουλευτές, υποστήριξε ότι από τότε που Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ και εισήγαγε το ευρώ παραβίαζε συστηματικά το Σύμφωνο Σταθερότητας, που ορίζει το ύψος του ελλείμματος στο 3 % του ΑΕΠ, υπολογίζοντας με "διαφορετικό τρόπο" τις στρατιωτικές δαπάνες και τις δαπάνες της κοινωνικής πολιτικής.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, φέρεται να έχει διαμηνύσει στις Βρυξέλλες, ότι το ύψος των ελλειμμάτων που είχε ανακοινώσει επισήμως η προκάτοχος κυβέρνηση, για τα έτη 2000-2002, ήταν κατά μέσο όρο υψηλότερα κατά δύο μονάδες από το δεδηλωμένο.

    Σχολιάζοντας επί του θέματος οι ευρωβουλευτές των κομμάτων της Χριστιανικής Ένωσης (Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας) Αλεξάντερ Ράντβαν (CSU) και Βέρνερ Λάνγκε (CDU) κάνουν λόγο για "κόλπα έχουν καταστροφικές επιπτώσεις για το σύνολο του ευρω-χώρου" και ότι "μία τέτοια συμπεριφορά αποτελεί πρόκληση για τους ανθρώπους που θυσίασαν το δικό τους νόμισμα, υπέρ του Ευρώ", ενώ δεν παραλείπουν να επικρίνουν τους "χαλαρούς ελέγχους" της Κομισιόν.

    Αυτά χθες. Σήμερα το νήμα παίρνουν από εκεί που το άφησε η Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ και σε ρόλο κριτή άλλες εφημερίδες, μεταξύ αυτών η γερμανική έκδοση των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς (FTD) και η Φρανκφούρτερ Αλλγκεμάινε Τσάιτουνγκ (FAZ).

    Η FTD μάλιστα θεωρεί πως ό,τι έγινε έγινε "συνειδητά" και με "πρόθεση", ενώ μάλιστα πάει ακόμα πιο πέρα και πίσω υποστηρίζοντας ότι εσφαλμένοι αριθμοί δίνονταν κατά "σύστημα" ήδη πριν από την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, το 2001. Και για να δώσει έμφαση στα λεγόμενα "μπλέκει" σε ένα γραφιστικό τις φωτογραφίες των Σημίτη, Χριστοδουλάκη, Κεντέρη, Θάνου, με τις καρυάτιδες, εμπνεόμενη από το "ντοπάρισμα" των αριθμών.

    Η "FAZ" αφού κάνει λόγο για "βαριά σκιά στο μεταρρυθμιστικό έργο της απελθούσης κυβέρνησης Σημίτη" και παρομοιάζει τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή "με τον Ηρακλή στους στάβλους του Αυγεία".

    [10] Κολύμβηση

    Έλαμψε και πάλι η πισίνα

    22/9/2004 10:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ολοκληρώθηκε η 4η μέρα του Παραοολυμπιακού Τουρνουά Κολύμβησης. Και την σημερινή μέρα πολλές ήταν οι συγκινήσεις που προσέφεραν όλοι οι αθλητές, καθώς σημειώθηκαν πολλά Παραολυμπιακά και Παγκόσμια ρεκόρ. Οι θεατές που πήγαν σήμερα στο Κολυμβητήριο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, θαύμασαν τις προσπάθειες των αθλητών που για άλλη μια φορά κατέπληξαν με τις επιδόσεις τους.

    Τα Παγκόσμια ρεκόρ

    -Στα 100μ. ελεύθερο των ανδρών κατηγορίας S9 ο Ρώσος Ντμίτρι Πολίν (Ρωσία) σημείωσε νέο παγκόσμιο και παραολυμπιακό ρεκόρ με 1:11.13, βελτίωσε το 1:12.10 από τον πρωινό προκριματικό του Αυστραλού Μπελ.

    -Στα 100μ. ύπτιο γυναικών κατηγορίας S7 η Ισλανδή Ρος Κριστίν Χακοναρντοτιρ με 1:25.56 βελτίωσε το δικό της παγκόσμιο 1:25.83 ( 2002 Μαρ Ντε Πλάτα) και το δικό της παραολυμπιακό 1:26.31 (2000 Σίδνεϊ).

    -Στα 200μ.ελεύθερο ανδρών κατηγορίας S2 ο Βρετανός Τζιμ Άντερσον με 4:49.81 σάρωσε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ με 5:02.50 (από το Μάιο στο Σέφιλντ) και το επίσης δικό του παραολυμπιακό με 5:21.39, από τον πρωινό προκριματικό.

    - Στα 200μ. μικτή ατομική ανδρών κατηγορίας SM12 ο Λευκορώσος Σεργκέι Πούνκο με 2:14.42 βελτίωσε το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ 2:16.38 (από το 2003 στο Κεμπέκ) και το επίσης δικό του παραολυμπιακό 2:20.02 (από τον πρωινό προκριματικό).

    -Στα 200μ. μικτή ατομική γυναικών κατηγορίας SM12 η Κινέζα Γιαν Χονγκ Ζιου κατέρριψε το παγκόσμιο και παραολυμπιακό ρεκόρ με 2:30.09. Το παλιό παγκόσμιο ανήκε στην Αμερικανίδα Ζορν με 2:32.46 (από το 1990 στο Άσσεν) και το παραολυμπιακό στην ίδια με 2:35.89 (από το 1992 στη Βαρκελώνη).

    -Στα 50μ. πεταλούδα ανδρών κατηγορίας S4 ο Βραζιλιάνος Κλοροάντο Σίλβα με 45.12 κατέρριψε το παγκόσμιο και παραολυμπιακό ρεκόρ 45.75 του Ταϊλανδού Ντουντγκάεφ από τον πρωινό προκριματικό.

    -Στα 50μ. πεταλούδα γυναικών κατηγορίας S4 η Σουηδέζα Σάντρα Έρικσον με 56.36, κατέρριψε το δικό της παγκόσμιο και παραολυμπιακό ρεκόρ 57.24, που είχε απότο 2000 στο Σίδνεϊ.

    -Στα 4Χ100μ. ελεύθερο ανδρών κατηγορίας 34β η ομάδα της Βρετανίας με 3:59.62 συνέτριψε το παγκόσμιο ρεκόρ της Κίνας με 4:04.40 από το 2002 στη Μαρ Ντελ Πλάτα και το δικό της παραολυμπιακό με 4:05.14 από τον πρωινό προκριματικό.

    Τα Παραολυμπιακά ρεκόρ

    -Στα 100μ. ελεύθερο των ανδρών κατηγορίας S13 ο Ρώσος Αντρέι Στρόκιν με 55.27 βελτίωσε το δικό του 55.70, από το 2000 στο Σίδνεϊ.

    Τα πρωινά ρεκόρ

    Τρία παγκόσμια και παραολυμπιακά ρεκόρ έγιναν και το πρωί στα προκριματικά. Στα 100μ. πρόσθιο των ανδρών κατηγορίας SB9 ο Αυστραλός Ντάνιελ Μπελ με 1:12.10 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ του Ρώσου Ντμίτρι Πόλιν με 1:12.65 από το Μάιο του 2004 και το παραολυμπιακό του συμπατριώτη του Πολ Μπάρνετ από το 2000 στο Σίδνεϊ με 1:13.88.

    Στα 50μ. πεταλούδα των ανδρών κατηγορίας S4 ο Ταϊλανδός Σομκάι Ντουνγκάεφ με 45.75 βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ του Ιταλού Λούκα Πανκάλι 46.97 από τον Ιούλιο 1990 και το παραολυμπιακό του Μεξικανού Ρέγιες με 48.13, από το 2000 στο Σίδνεϊ.

    Στο ίδιο αγώνισμα κατηγορίας S5 ο Κινέζος Γιουνκάν Χε με 37.40 βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ του Ούγγρου Κόβατς με 39.04 από τον Απρίλιο στη Βαρκελώνη και το παραολυμπιακό του Γάλλου Πασκάλ Πινάρ με 39.45, από το 1992 επίσης στη Βαρκελώνη.

    Σημειώθηκαν και τρία παραολυμπιακά ρεκόρ από τον Άντριου Λίντσεϊ στα 100μ. ύπτιο των ανδρών κατηγορίας S7 με 1:15.49. Το παλιό του ίδιου με 1:16.09, από το 2000 στο Σίδνεϊ.

    Στα 200μ. μικτή ατομική ο Λευκορώσος Σεργκέι Πούνκο βελτίωσε το παραολυμπιακό ρεκόρ με 2:20.02. Το παλιό 2:22.45, του Αυστραλού Μπουγκάριν από το 1996 στην Ατλάντα.

    Παραολυμπιακό ρεκόρ σημείωσε και η ομάδα σκυταλοδρομίας της Βρετανίας στα 4Χ100μ. ελεύθερο των ανδρών με 4:05.14. Το παλιό είναι πετύχει επίσης οι Βρετανοί με 4:06.85 από το 2000 στο Σίδνεϊ.

    Συνολικά τα αποτελέσματα όλων των κατηγοριών

    100μ. ελεύθερο (Α) S9 1. Ντμίτρι Πολίν (Ρωσία) 1:11.13 Ν.Π.Παραολ. Ρ 2. Ντανιέλ Μπελ (Αυστραλία) 1:11.79 3. Ντένις Ντορογκάεφ (Ρωσία) 1:11.91 4. Ζιαοζιάνγκ Χουάνγκ (Κίνα) 1:13.74 5. Σβεν Ντεκαστέκερ (Βέλγιο) 1:14.12 6. Μπενουά Οτ (Καναδάς) 1:14.48 7. Ρικ Πεντλετον (Αυστραλία) 1:14.75 8. Κλάους Τάουντορφ (Δανία) 1:16.38

    100μ. ελεύθερο (Γ) S9 1. Κατερίνα Κουφάλοβα (Τσεχία) 1:14.17 2. Σάρα Μπέιλι (Βρετανία) 1:25.38 3. Κάρλυ Χέινι (ΗΠΑ) 1:25.92 4. Γιου Χιου Κιαν (Κίνα) 1:27.66 5. Μιτσούκι Γιαμόσι (Ιαπωνία) 1:28.70 6. Γιούλια Νικίτινα (Ρωσία) 1:28.74 7. Φανγκ Λι (Κίνα) 1:29.50 8. Τερέζα Γκρίφιν (Ν. Ζηλανδία )1:30.37

    100μ. ελεύθερο (Α) S13 1. Αντρέι Στρόκιν (Ρωσία) 55.27 Ν. Παραολ.Ρ 2. Σκοτ Φιλντ (Ν. Αφρική ) 55.36 3. Ντάνιελ Κλάουσνερ ( Γερμανία) 56.69 4. Ντανιέλ Σαρπ (Ν. Ζηλανδία) 58.76 5. Μπράιαν Χιλ (Καναδάς) 59.32 6. Ντάβιντ Ραγκέλ (Βενεζουέλα) 1:00.23 7. Ντέρβις Κονουραλπ (Βρετανία) 1:01.09 8. Αντον Γκάνζτα (Ουκρανία) 1:01.98

    100μ. ελεύθερο (Γ) S13 1. Κίρμπυ Κότεϊ ( Καναδάς) 1:01.74 2. Πρου Ουάτ (Αυστραλία) 1:03.30 3. Τσέλσι Γκότελ (Καναδάς) 1:03.69 4. Ριάνον Χένρι (Βρετανία) 1:04.20 5. Τίφανι Ράιτ (ΗΠΑ) 1:04.34 6. Ρία Σμιντ (Καναδάς) 1:05.48 7. Κάρι Γουιλαγκμπι (ΗΠΑ) 1:05.51 8. Καρολίνα Πελεντρίτου (Κύπρος) 1:07.00

    100μ. ύπτιο (Α) S7 1. Άντριου Λίντσεϊ (Βρετανία) 1:16.67 2. Γκιγιέρμο Μάρο (Αργεντινή) 1:16.98 3. Ερίκ Λιντμάν (Γαλλία) 1:17.97 4. Ντέηβιντ Ρόμπερτς (Βρετανία) 1:18.81 5. Νταϊσούκε Εϊμα (Ιαπωνία) 1:19.99 6. Λαντζ Λάμπακ (ΗΠΑ) 1:20.59 7. Χιρόσι Χοσοκάβα (Ιαπωνία) 1:22.94 8. Ντάνιελ Κάμπερ (ΗΠΑ) 1:25.15

    100μ. ύπτιο (Γ) S7 1. Ρος Κριστίν Χακοναρντοτιρ (Ισλανδία) 1:25.56 Ν.Π.Παραολ.Ρ 2. Κιρστεν Μπρουν (Γερμανία) 1:29.45 3. Σάνταλ Γουλφεντεν (Αυστραλία) 1:29.81 4. Μαριένα Λεβαντόφσκα (Πολωνία) 1:34.53 5. Τζούλι Κρισπ (ΗΠΑ) 1:34.96 -. Τζάνιν Σμιντ (Αυστρία) 1:34.96 7. Ελίζαμπεθ Ουώκερ (Καναδάς) 1:35.16 8. Νάταλι Σούτερ (Ελβετία) 1:35.73

    100μ.ύπτιο (Α) S8 1. Τράβις Μορ (ΗΠΑ) 1:10.15 2. Ντέηβιντ Μαλόουν (Ιρλανδία) 1:12.55 3. Μίροβιλ Σπάνια (Κροατία) 1:13.49 4. Φου Ξιαο Ουάνγκ (Κίνα) 1:14.88 5. Κρίστοφερ Κουέκεν (Γερμανία) 1:15.89 6. Γιαν Γκερτ Σεπ (Ολλανδία) 1:17.74 7. Γκέντσον Σοάρες (Βραζιλία) 1:18.44 8. Τιαν Ντι Πλέσις (Ν. Αφρική) 1:19.67

    100μ. ύπτιο (Γ) S8 1. Ορ Κάρεν Λέιμποβιτς (Ισραήλ) 1:19.55 2. Ντόρα Παστόρι (Ουγγαρία) 1:24.07 3. Σάνταλ Μποόνακερ (Ολλανδία) 1:24.13 4. Μάριαν Βεστμπόσταντ (Νορβηγία) 1:25.74 5. Περνίλ Τόμσεν (Ολλανδία) 1:27.92 6. Κόμπι Σκοτ (Αυστραλία) 1:30.03 7. Λίτσελ Κλάρκ (Αυστραλία) 1:30.35 8. Γιανρου Ξου (Κίνα) 1:33.23

    200μ.ελεύθερο (Α) S2 1. Τζιμ Άντερσον (Βρετανία) 4:49.81 Ν.Π.Παραολ.Ρ 2. Ισράχ Μαμιστβάλοφ (Ισραήλ) 5:07.44 3. Φιλίπ Ρεβιγιόν (Γαλλία) 5:23.63 4. Κρίστιαν Κόλντμπαχ (Γερμανία) 5:28.96 5. Ντένις Ζούμελα (Ουκρανία) 5:33.02 6. Πέκα Κάντολα (Φινλανδία) 5:39.52 7. Αντώνης Κυμούνδρης (Ελλάδα) 5:42.32 8. Γιώργος Καπελλάκης (Ελλάδα) 5:49.36

    200μ. μικτή ατομική (Α) SM11 1. Βικτόρ Σμιρνόφ (Ουκρανία) 2:28.47 2. Ντόνοβαν Τιλντεσλεϊ (Καναδάς) 2:36.32 3. Ολεξάντερ Μαρτσένκο (Ουκρανία) 2:36.71 4. Γιουνίσι Καβάι (Ιαπωνία) 2:36.77 5. Ντενιζ Μιγκέλ (Ισπανία) 2:44.61 6. Τσεν Ουάνγκ (Κίνα) 2:50.59 7. Βλαντιμίρ Μαρτίνες (Μεξικό) 3:03.60 8. Ενχάμεντ Μοχάμεντ (Ισπανία) ακυρώθηκε

    200μ. μικτή ατομική (Γ) SM11 1. Ολγα Σοκόλοβα (Ρωσία) 3:04.24 2. Μάριον Νίιχοφ (Ολλανδία) 3:10.32 3. Νάταλι Μπολ (Γερμανία) 3:13.15 4. Φαμπιάνα Σουζιμόρι (Βραζιλία) 3:14.10 5. Ανέσα Κέμνα (ΗΠΑ) 3:23.10 6. Ρίνα Ακιγιάμα (Ιαπωνία) 3:26.92 7. Ιλέιν Μπάρετ (ακυρώθηκε)

    200μ. μικτή ατομική (Α) SM12 1. Σεργκέι Πούνκο (Λευκορωσία) 2:14.42 Ν.Π.Παραολ.Ρ 2. Ράμαν Μακαράου (Λευκορωσία) 2:17.88 3. Ενρίκε Φλοριάνο (Ισπανία) 2:18.02 4. Σεργκέι Κλίπερτ (Ουκρανία) 2:20.10 5. Ντμίτρο Κούζμιν (Ουκρανία) 2:22.26 6. Γιοσικάζου Σακάι (Ιαπωνία) 2:27.93 7. Ισράελ Όλιβερ (Ισπανία) 2:28.40 8. Ρόμπερτ Μουζιόρσκι (Πολωνία) 2:29.45

    200μ. μικτή ατομική (Γ) SM12 1. Γιαν Χονγκ Ζιου (Κίνα) 2:30.09 Ν.Π.Παραολ.Ρ 2. Πατρίτσια Χαράντα (Πολωνία) 2;40.76 3. Ντόμπορα Φοντ (Ισπανία) 2:41.08 4. Τζοάνα Μέντακ (Πολωνία) 2:41.10 5. Ανα-Γκαρθία Αρτσικολάρ (Ισπανία) 2:42.96 6. Τρίσα Ζορν (ΗΠΑ) 2:46.52 7. Γιούλια Βόλκοβα (Ουκρανία) 2:59.42 8. Κάρλα Καζάλ (Ισπανία) 2:59.73.

    50μ. πεταλούδα (Α) S4 1. Κλοροάντο Σίλβα (Βραζιλία) 45.12 Ν.Π.Παραολ.Ρ. 2. Σομκάι Ντουνγκάεφ (Ταϊλάνδη) 45.59 3. Αρνούλφο Χοσέ Καστορένα 53.01 4. Μπιν Χουα Ζενγκ (Κίνα) 56.80 5. Κεστούτις Σκούκας (Λιθουανία) 1:00.45 6. Γιον Σεο Σεκ (Βραζιλία) 1:02.31 7. Γιαν Πόβισιλ (Τσεχία) 1:07.65 8. Ιγκνάθιο Χουάν Ρέγιες (Μεξικό) ακυρώθηκε

    50μ. πεταλούδα (Γ) S4 1. Σάντρα Έρικσον (Σουηδία) 56.36 Ν.Π.Παραολ.Ρ 2. Πατρίτσια Βάλε (Μεξικό) 58.84 3. Σεσίλ Αν Λεκιέν (Γαλλία) 1:07.91 4. Σοφία Αβράμοβα (Ουκρανία) 1:11.74 5. Ρεγκίνα Κασάν (Ισπανία) 1:19.15 6. Καρολίνα Χάμερ (Πολωνία) 1:19.82 7. Σόλαντ Ελιζε Όλσεν (Νορβηγία) 1:21.26 8. Κάρεν Μπρομσοε (Δανία) ακυρώθηκε

    50μ. πεταλούδα (Α) S5 1. Γιουκάν Χε (Κίνα) 37.50 2. Ερβιν Κόβατς (Ουγγαρία) 39.39 3. Πασκάλ Πινάρ (Γαλλία) 39.94 4. Βοραβιτ Κάουκαμ (Ταϊλάνδη) 40.44 5. Ντμίτρο Κριζανόφσκι (Ουκρανία) 41.99 6. Χαβιέ Τόρρες (Ισπανία) 46.08 7. Βιντάλ Ντομίνγκες (Μεξικό) 46.53 8. Μιγκέλ Λικ (Ισπανία) 51.72

    50μ. πεταλούδα (Γ) S5 1. Τερέζα Περάλες (Ισπανία) 44.70 2. Ολένα Ακοπιάν (Ουκρανία) 46.57 3. Καταλίν Εγκελχάρντ (Ουγγαρία) 48.88 4. Ντιάνα Ζάμπο (Ουγγαρία) 49.50 5. Μπέλα Χλαβάκοβα (Τσεχία) 50.84 6. Τερέζα Ρουίζι Γκο (Σινγκαπούρη) 55.23 7. Ντάλα Νταμένο (Ιταλία) 1:04.08 8. Κάλεϊ Μακ Λιν (Καναδάς) 1:05.25

    4Χ100μ. ελεύθερο (Α) κατηγορίας 34β. 1. Βρετανία 3:59.62 Ν.Π.Παραολ. 2. Αυστραλία 4:02.04 3. Κίνα 4:06.01 4. Ισπανία 4:06.29 5. ΗΠΑ 4:08.74 6. Βραζιλία 4:11.96 7. Καναδάς 4:16.86 8. Τσεχία 4:22.35

    4Χ100μ. ελεύθερο (Γ) κατηγορίας 34β. 1. ΗΠΑ 4:40.57 2. Καναδάς 4:41.70 3. Αυστραλία 4:44.57 4. Γερμανία 4:49.50 5. Πολωνία 4:49.99 6. Βρετανία 4:54.38 7. Κίνα 4:58.42 8. Ισπανία 5:49.84

    [11] Στίβος

    Ασημένιος Παραλυμπιονίκης ο Καραμηνάς

    22/9/2004 10:34:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιώργος Καραμηνάς στη σφαιροβολία ανδρών της κατηγορίας F52 (αθλητές με εγκεφαλική παράλυση) με καλύτερη βολή στα 8.51μ, . Το μετάλλιο ήταν το 4ο για τα ελληνικά χρώματα στο στίβο και το 3ο ασημένιο μετά την Ανθή Καραγιάννη και τον Μάκη Καλαρά (το χάλκινο η Παρασκευή Καντζά). Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Νεοαζηλανδός Πίτερ Μάρτιν με 9.34μ και το χάλκινο ο Γερμανός Ρίκο Γκλάγκλα με 8.30μ. Στον τελικό μετείχαν δύο ακόμη Έλληνες αθλητές. Ο Ζαχαρίας Φωστήρας κατετάγη 6ος με 7.90μ. και ο Πολυχρόνης Χρονόπουλος 7ος με 7.30μ. Να σημειωθεί ότι τα 8.51μ. του Γιώργου Καραμηνά είναι νέο Πανελλήνιο ρεκόρ.

    Με δάκρυα χαράς

    Με δάκρυα στα μάτια, αλλά δάκρυα χαράς και όχι λύπης όπως ο ίδιος διευκρίνισε, εμφανίστηκε αμέσως μετά τον τελικό της σφαιροβολίας ανδρών όπου και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία F52 ο Γιώργος Καραμηνάς.

    "Τα δάκρυα που βλέπετε είναι δάκρυα χαράς" είπε εμφανώς συγκινημένος και συμπλήρωσε: "Έχω κάνει μεγάλη προσπάθεια για να φτάσω ως εδώ. Δεν μπορείτε να καταλάβετε τι έχω περάσει. Δουλειά, δουλειά, δουλειά... Ήρθα για τον αγώνα και το μετάλλιο, όμως, είχα και επιφυλάξεις. Ο αθλητισμός είναι γεμάτος χαρές και λύπες. Θέλω να αφιερώσω το μετάλλιο στην οικογένειά μου, τον προπονητή μου και όλους όσοι με βοήθησαν. Το μετάλλιο αυτό θα το βάλω στην καρδιά μου. Θα μου θυμίζει τους αγώνες και τις προσπάθειές μου. Πράγματι, ίσως το ότι αυτή η Παραολυμπιάδα γίνεται μέσα στην πατρίδα μου με ώθησε να το κατακτήσω καθώς στις προηγούμενες το έχανα στις τελευταίες βολές. Νομίζω πως ήταν ό,τι καλύτερο για μένα".

    Τα αποτελέσματα του τελικού

    1. Πίτερ Μάρτιν (Νέα Ζηλανδία) 9.34μ 2. Γιώργος Καραμηνάς (ΕΛΛΑΔΑ) 8.51μ 3. Ρίκο Γκλάγκλα (Γερμανία) 8.30μ 4. Αλγκαρς Απινις (Λετονία) 8.21μ 5. Ρόντνεϊ Φαρ (Αυστραλία) 8.19μ 6. Ζαχαρίας Φωστήρας (ΕΛΛΑΔΑ) 7.90μ 7. Πολυχρόνης Χρονόπουλος (ΕΛΛΑΔΑ) 7.30μ 8. Χανς Ούλριχ Πριλ (Γερμανία) 7.01μ

    [12] Αθλητισμός

    "Κίτρινες αλλαγές" εν όψει Ολυμπιακού

    22/9/2004 10:55:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με απουσίες θα υποδεχτεί η ομάδα του Άρη τον Ολυμπιακό, το Σάββατο. Για την δεύτερη αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Ο Μάτσι Μουράφσκι, έχει ένα τράβηγμα στο πέλμα και τέθηκε νοκ άουτ για την αναμέτρηση με τους "ερυθρόλευκους". Από εκεί και πέρα με πολλές αλλαγές αναμένεται να ξεκινήσουν οι "κίτρινοι" το Σάββατο καθώς ο Χατζάρας δεν έχει καν επιλέξει το σχήμα που θα παρατάξει. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν οι Αβραάμ Παπαδόπουλος, Λιολίδης και Σανχούρχο.

    Επιστροφή στην φυσική του έδρα

    Από εκεί και πέρα η ομάδα της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την σημερινή προπόνηση στο "νέο" Χαριλάου που πλέον ονομάζεται "Κλεάνθης Βικελίδης". Το γήπεδο έχει ξαναφτιαχτεί και φυσικά έχει τοποθετηθεί καινούριος χλοοτάπητας. Για αυτό το λόγο και οι παίκτες προπονήθηκαν εκεί προκειμένου να εξοικειωθούν αλλά και να προσαρμοστούν γενικότερα στον αγωνιστικό χώρο.

    Ο Άρης επιστρέφει λοιπόν στον δικό του αγωνιστικό χώρο μετά από 18 μήνες. Η επιστροφή αυτή συνοδεύεται και με την πραγματοπίηση ενός πολύ σημαντικού παιχνιδιού και για αυτό το λόγο οι ιθύνοντες του Άρη πιστεύουν πως τα 15.000 εισιτήρια που θα διατεθούν, θα εξαντληθούν άμεσα.

    Κάλεσμα προς τον κόσμο να συμπαρασταθεί στην ομάδα έκανε και η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης, που εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Φίλαθλε του Άρη, η αγαπημένη σου ομάδα επιστρέφει για πρώτη φορά στο ανακαινισμένο «Κλεάνθης Βικελίδης» μετά από έναν ολόκληρο χρόνο κι έχει ανάγκη την ολόθερμη συμπαράσταση σου. Στήριξε τον ΑΡΗ, ενίσχυσε ηθικά και υλικά την ομάδα και γίνε συμμέτοχος στην αναγέννησή της στην πιο δύσκολη φάση της ιστορίας. Τα εισιτήρια του αγώνα με τον Ολυμπιακό κυκλοφορούν το μεσημέρι της Πέμπτης».


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 22 September 2004 - 20:51:05 UTC