Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-09-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σεισμική δόνηση στο νότιο Ευβοϊκό
  • [02] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα
  • [03] Συνεχίζει να πετάει βαθμούς η Λα Κορούνια
  • [04] Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Μαντούδι
  • [05] Επιτέλους χαμόγελα στους "Δράκους"
  • [06] Στόχος "συνάντηση τρομοκρατών" Νέα "σφυροκόπημα" της Φαλούτζα
  • [07] Έχασε και από τους Φιλανδούς η Εθνική
  • [08] Τρέλανε τα... χρονόμετρα ο Ταϊγανίδης
  • [09] Με τη σφραγίδα της Αλ Κάιντα; Δολοφονία Γάλλου στη Τζέντα
  • [10] Έντονα καιρικά φαινόμενα
  • [11] Αμετάπειστος ο Σκόουλς

    [01] Εσωτερικά

    Σεισμική δόνηση στο νότιο Ευβοϊκό

    26/9/2004 9:35:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σεισμική δόνηση εντάσεως 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις έξι το πρωί της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή Μαραθώνα και Στείρα Ευβοίας, σε εστιακό βάθος 30 χλμ. και σε απόσταση 50 χλμ. βορειοανατολικά της Αθήνας. Σύμφωνα με τους σεισμολόγους, ο σεισμός, που έγινε αισθητός τόσο στην Εύβοια όσο και στην Αττική, ήταν επιφανειακός, από αυτούς που σημειώνονται καθημερινά, ενώ, όπως είπαν, η περιοχή δίνει τέτοιους σεισμούς. Για την πορεία του φαινομένου ο σεισμολόγος του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Δημήτρης Μάκαρης δήλωσε ότι χρειάζονται να παρέλθουν δύο 24ωρα ώστε να παρακολουθηθεί η μετασεισμική δραστηριότητα και να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

    [02] Εσωτερικά

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

    26/9/2004 9:57:00 πμ

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως το απόγευμα θα ισχύσουν και σήμερα, λόγω της διεξαγωγής του μαραθωνίου των Παραολυμπιακών Αγώνων. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η κυκλοφορία αλλά και η στάθμευση στις λεωφόρους Μαραθώνος, Μεσογείων, Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, και σε πολλούς παράπλευρους δρόμους.

    [03] Αθλητισμός

    Συνεχίζει να πετάει βαθμούς η Λα Κορούνια

    26/9/2004 10:24:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Για μία ακόμη αγωνιστική η Λα Κορούνια δεν κατάφερε να φτάσει στην νίκη απέναντι στη Μπέτις σε ένα από τα ματς που άνοιξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος, που ολοκληρώνεται απόψε. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ βρέθηκε να χάνει 1-0 εντός έδρας στο 67 από το γκολ του Ρικάρντο Ολιβέιρα, αλλά ο Βίκτορ 10 λεπτά πριν τη λήξη κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 για την ομάδα του Ιρουρέτα, που πλεόν συγκατοικεί με 5 βαθμούς μαζί με τη Μπέτις στην 13η θέση της πριμέρα ντιβιζιόν. Στους άλλους χθεσινούς αγώνες η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε 1-0 της Βιγιαρεάλ, ενώ η συνονόματή της, αυτή του Μπιλμάο, υποχρέωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ήττα με 2-1. Οι αγώνες που ρίχνουν απόψε την αυλαία της αγωνιστικής είναι: Εσπανιόλ-Μάλαγα, Νουμάνθια-Αλμπαθέτε, Οσασούνα-Χετάφε, Μαγιόρκα-Μπαρτσελόνα, Σαραγόσα-Λεβάντε, Σεβίλη-Ρεάλ Σοσιεδάδ, Βαλένθια-Σανταντέρ

    [04] Εσωτερικά

    Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο Μαντούδι

    26/9/2004 10:27:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μαντούδι της Εύβοιας. Επί τόπου βρίσκεται μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής αποτελούμενη από 48 πυροσβεστικά οχήματα, 150 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από 162 άτομα, 9 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.

    [05] Αθλητισμός

    Επιτέλους χαμόγελα στους "Δράκους"

    26/9/2004 10:38:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις αγωνιστικές για να κάνει "σεφτέ" η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πόρτο στο πρωτάθλημα της χώρας της. Οι "Δράκοι" επικράτησαν στο Αφόνσο Ενρίκες» της Γκιμαράες με 1-0, σε έναν από τους τρεις χθεσινούς αγώνες της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Την "βασίλισσα της Ευρώπης" λύτρωσε στο Κοστίνια στο 83, ενώ 5 λεπτά αργότερα έχασε λόγω αποβολής τον Χέλντερ Ποστίγκα. Στα άλλα χθεισνά ματς της πρεμιέρας της αγωνιστικής, που θα ολοκληρωθεί σε τρεις δόσεις η Μπειρα Μαρ επιβλήθηκε εκτός έδρας με 2-1 της Σετουμπάλ, ενώ με το ίδιο σκορ νίκησε και η Μαρίτιμο τη φιλοξενούμενη Μποαβίστα. Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος περιλαμβάνει ακόμη τις εξής αναμετρήσεις: Σήμερα Λεϊρία-Πεναφιέλ, Ζιλ Βιθέντε-Μορεϊρένσε , Μαδέιρα-Ακαντέμικα, Μπενφίκα-Μπράγκα Ρίο Αβε-Σπόρτινγκ Λισ. ενώ την αυλαία της αγωνιστικής ρίχνει η αυριανή συνάντηση Εστορίλ-Μπελενένσες.

    [06] Ιράκ

    Στόχος "συνάντηση τρομοκρατών" Νέα "σφυροκόπημα" της Φαλούτζα

    26/9/2004 10:39:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 22 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και γυναίκες και παιδιά, στη νέα αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσαν τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή οι αμερικανικές δυνάμεις στη Φαλούτζα. Στόχος της αμερικανικής αεροπορικής επιδρομής ήταν τρία σπίτια στη συνοικία Γκολάν, στο βόρειο τμήμα της πόλης, τα οποία καταστράφηκαν ολοσχερώς ενώ πολλά γειτονικά υπέστησαν ζημιές, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο. Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε την νέα επιδρομή τονίζοντας ότι στόχος ήταν μία "συνάντηση τρομοκρατών" του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι. "Σύμφωνα με πληροφορίες, δέκα μέλη της οργάνωσης είχαν συγκεντρωθεί για να σχεδιάσουν επιχειρήσεις εναντίον Ιρακινών αμάχων και της Πολυεθνικής Δύναμης", τονίζεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αεροπορική επιδρομή στη Φαλούτζα

    [07] Πετοσφαίριση (Καθιστών)

    Έχασε και από τους Φιλανδούς η Εθνική

    26/9/2004 10:53:00 πμ

    Μία από τις θέσεις 7-8 θα διεκδικήσει αύριο η Εθνική ανδρών πετοσφαίρισης καθιστών, μετά τη σημερινή της συντριβή με 3-0 (25-9, 25-10, 25-7) από την αντίστοιχη της Φινλανδίας, η οποία θα παίξει για τις θέσεις 5-6 με μία εκ των Ιαπωνία-ΗΠΑ. Στον αγώνα όπου η Φιλανδοί έκαναν περίπατο, φάνηκε καθαρά η έλλειψη εμπειρίας της ομάδας του Μιχάλη Πυθαρούλη. Για τα ελληνικά χρώματα αγωνίστηκαν οι εξής:Λαμπράκης, Σώμος, Σουκιούρογλου, Μάλλιος, Ζαφειρόπουλος, Δρακωνάκης, Τουλουπάκης (λίμπερο), Μακρής, Αναγνωστόπουλος, Κωνσταντακόπουλος, Βακόνδιος, Κωστάρης

    Περιμένουν αύριο τη μεγάλη χαρά

    Στη διαφορά εμπειρίας που χώριζε τα συγκροτήματα της Ελλάδας και της Φινλανδίας στάθηκε ο τεχνικός του ελληνικού συγκροτήματος, Μιχάλης Πυθαρούλης, μιλώντας στο ΑΠΕ μετά τον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8 ανάμεσα στις δύο ομάδες. "Η Φινλανδία είναι μια πολύ έμπειρη ομάδα, άρα δεν μπορούμε να πούμε ότι μπορούσαμε να τους "παλέψουμε". Αύριο περιμένουμε ένα μεγάλο παιχνίδι για να κλείσουμε τη διοργάνωση με μια μεγάλη χαρά. Όλα τα παιδιά πρέπει να πάρουν εμπειρίες, γι αυτό και τους χρησιμοποιώ όλους προκειμένουν να βιώσουν αυτό το μοναδικό συναίσθημα. Όλοι κοπίασαν για να φτάσουν ως εδώ, και νομίζω ότι το αξίζουν".

    Ο Νίκος Μάλλιος τόνισε ότι γι αυτόν και τους συμπαίκτες του "... πρόκειται για μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Ο στόχος μας ήταν εξαρχής να πάρουμε μίνιμουμ την 7η θέση, και παραμένει ακόμη προς ολοκλήρωση με τη διεξαγωγή του αυριανού ματς. Ο χθεσινός αγώνας με το Ιράν και ο σημερινός με τη Φινλανδία ήταν πρόβα εν όψει του αυριανού παιχνιδιού. Το κυριότερο για μας είναι να δει ο κόσμος την προσπάθειά μας, να την αγκαλιάσει και να φέρουμε άτομα με αναπηρίες κοντά μας".

    Ο Μαρίνος Αναγνωστόπουλος υποστήριξε ότι "θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα σήμερα αν δεν υπήρχαν ατομικά λάθη. Αύριο θα δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Τουλάχιστον, υποσχόμαστε ότι θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας. Με την πάροδο του χρόνου πιστεύω ότι θα αποκτήσουμε μεγαλύτερη εμπειρία και θα πάμε πολύ καλύτερα".

    [08] Κολύμβηση

    Τρέλανε τα... χρονόμετρα ο Ταϊγανίδης

    26/9/2004 11:02:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μεγάλες υποσχέσεις για ένα ακόμη μετάλλιο "χρυσού" χρώματος άφησε σήμερα ο κολυμβητής μας Χαράλαμπος Ταϊγανίδης. Ο Πανελληνιονίκης του Φίλιππου Θεσσαλονίκης με χρόνο 1:03.43, επίδοση που αποτελεί νέο παγκόσμιο και παραολυμπιακό ρεκόρ, κατέλαβε την πρώτη θέση στη 2η προκριματική σειρά των 100μ. ύπτιο των ανδρών κατηγορίας S13 και προκρίθηκε στον απογευματινό τελικό. Το παλιό παγκόσμιο ήταν του Καναδού Μπράιαν Χιλ με 1:03.80 που είχε σημειώσει στη Βικτώρια του Καναδά και το παραολυμπιακό του συμπατριώτη του Βάλτερ Βου με 1:04.38 στο Σίδνεϊ το 2000.

    [09] Διεθνή

    Με τη σφραγίδα της Αλ Κάιντα; Δολοφονία Γάλλου στη Τζέντα

    26/9/2004 11:01:00 πμ

    Ένας Γάλλος υπήκοος σκοτώθηκε από ενόπλους τα ξημερώματα της Κυριακής στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας, SPA, επικαλούμενο δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η επίθεση έγινε στη συνοικία αλ-Ζάχρα γύρω στη 01:00, τη στιγμή που ο Γάλλος έμπαινε στο αυτοκίνητό του, στο πάρκινγκ ενός διανυκτερεύοντος σούπερ-μάρκετ. Τα στοιχεία του θύματος δεν έχουν γίνει γνωστά. Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας ανέφερε ότι δεν έχει καμία πληροφόρηση για το συμβάν. Τα κίνητρα των δραστών παραμένουν αδιευκρίνιστα, ωστόσο η επίθεση μοιάζει με τη δολοφονία ενός Βρετανού μηχανικού κοντά σε ένα εμπορικό κέντρο του Ριάντ, στις αρχές του μήνα, την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει η πτέρυγα της Αλ Κάιντα στη Σαουδική Αραβία.

    [10] Εσωτερικά

    Έντονα καιρικά φαινόμενα

    26/9/2004 11:15:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Έντονα καιρικά φαινόμενα με πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Ιόνιο, ηπειρωτικά και βόρειο Αιγαίο, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ, ενώ ο καιρός θα παραμείνει άστατος και τις επόμενες ημέρες. Στο μεταξύ, ανεμοστρόβιλος έπληξε τη Νάουσα, ενώ στην Κέρκυρα ένας σέρφερ αγνοείται. Την πλήρη ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού ζήτησε ο Πρωθυπουργός από το υπουργείο Εσωτερικών και την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που καλεί τους πολίτες να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

    [11] Αθλητισμός

    Αμετάπειστος ο Σκόουλς

    26/9/2004 11:21:00 πμ

    Στο κενό έπεσαν οι τεράστιες προσπάθειες του Σουηδού ομοσπονδιακού τεχνικού της Αγγλίας, Σβεν Γκόραν Έρικσον να μεταπείσει τον Πολ Σκόουλς. Ο άσος της Μάντσετερ δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη και να φορέσει ξανά τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας, αφού επανέλαβε ότι η απόφασή του να αποσυρθεί από τα "λιοντάρια" είναι οριστική: "Δεν έχω αλλάξει γνώμη και ούτε πρόκειται να το κάνω. Η απόφαση μου είναι οριστική", δήλωσε σχετικά ο 29χρονος άσος, ο οποίος εξήγησε και στο Σουηδό τεχνικό, ότι θέλει να αφοσιωθεί στις υποχρεώσεις του με τους "μπέμπηδες".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 26 September 2004 - 8:50:47 UTC