Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-01

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα "κόκκινα" μέλη
  • [02] Αναβλήθηκαν οι εκλογές της ΕΠΟ
  • [03] Στον πρωθυπουργό οι Κυρίες των Ολυμπιακών Αγώνων Απολογισμός Ολυμπιακών
  • [04] Θα επανέλθει κανονικά στα καθήκοντά του Βγήκε από το νοσοκομείο ο Μπλερ
  • [05] Δεν πρόλαβε ο Τσίγκας
  • [06] Μένει η επικύρωση από τη Βουλή Ενέκρινε ο Θαπατέρο τους γάμους
  • [07] 30 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ Το όραμα μας για την Ελλάδα
  • [08] Ειδικές αποστολές στην Καλαμαριά
  • [09] Τρία προβλήματα για τον Χατζάρα
  • [10] Έτοιμος για Κέρκυρα ο ΟΦΗ
  • [11] Εορτασμοί και στη Θεσσαλονίκη

    [01] Αθλητισμός

    Τα "κόκκινα" μέλη

    1/10/2004 7:52:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/10/2004 8:11:17 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μέλη του Ολυμπιακού και με τη βούλα έγιναν σήμερα οι νεοαποκτηθείς παίκτες των "κόκκινων". Οι Ριβάλντο, Νικοπολίδης, Οκκάς, Ρέζιτς, Μάριτς και Φιλιππάκος εκτός από παίκτες του "Θρύλου" από σήμερα αποτελούν και επίσημα μέλη της ομάδας του λιμανιού. Οι μόνοι που δεν μπόρεσαν να εγγραφούν λόγω υποχρεώσεων ήταν οι Σούρερ και Ντακόλ.

    Κίνηση ουσίας

    Μετά τις υπογραφές οι παίκτες δήλωσαν πως είναι ευχαριστημένοι με τα όσα έχουν "βρει" στον Ολυμπιακό. Ο Αντώνης Νικοπολίδης στάθηκε στην "υποδοχή" των "κόκκινων" φιλάθλων προς το πρόσωπο του, δηλώνοντας πως είναι απόλυτα ευχαριστημένος από την αγάπη που εξέλαβε από όλους. Αυτό τον βοήθησε και πολύ τον διεθνή τερματοφύλακα να εφαρμοστεί άμεσα στη νέα του ομάδα και είπε πως θα δώσει τον καλύτερο του εαυτό για να πετύχει η νέα του ομάδα τους στόχους της.

    Ο Γιαννάκης Οκκάς, έγινε μέλος "οικογενειακά", καθώς έγραψε "μέλος" και τον γιο του. Όσον αφορά τη νέα του ομάδα είπε πως στόχος του είναι ο ίδιος με τον στόχο όλης της ομάδας. Την επιστροφή στην ελληνική κορυφή αλλά και την πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη.

    Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι δύο Αντιπρόεδροι του Ολυμπιακού, Γιώργος Λούβαρης και Πέτρος Κόκκαλης. Ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως είναι σημαντικό οι αθλητές της ομάδας να είναι και ενεργά μέλη της, ενώ συμπλήρωσε πως τα μέλη έχουν φτάσει τις 67.000.

    Η αποστολή για την Ξάνθη

    Η προετοιμασία των παικτών του Ολυμπιακού εν όψει του εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής εναντίον της Ξάνθης, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, ολοκληρώθηκε με απογευματινή προπόνηση. Αμέσως μετά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ανακοίνωσε τους ποδοσφαιριστές που θα συγκροτήσουν την αποστολή. Συγκεκριμένα, στην πόλη της Θράκης θα ταξιδέψουν οι Νικοπολίδης, Γιάννου, Μαυρογενίδης, Πάντος, Βάλλας, Ανατολάκης, Σούρερ, Κωστούλας, Ταραλίδης, Βενετίδης, Τζιοβάνι, Μάριτς, Καστίγιο, Καφές, Ριβάλντο, Οκκάς, Γεωργάτος, Γεωργιάδης, Στολτίδης και Ρέζιτς.

    Όσον αφορά τους τραυματίες της ομάδας, Στολτίδης, Ντακόλ και Πατσατζόγλου, υποβλήθηκαν σε πρόγραμμα θεραπείας. Πάντως, σε ό,τι αφορά στον νεαρό Βραζιλιάνο, η ακτινολογική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε έδειξε κάκωση στον αριστερό άκρο πόδα, με την ιατρική εκτίμηση να ορίζει ως διάστημα αποχής του από τις προπονήσεις 10-15 ημέρες.

    [02] Αθλητισμός

    Αναβλήθηκαν οι εκλογές της ΕΠΟ

    1/10/2004 7:57:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/10/2004 9:19:39 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δεν θα πραγματοποιηθούν αύριο, όπως αρχικώς ήταν προγραμματισμένο, οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Η αίτηση ανάκλησης που είχε καταθέσει η πλευρά της ΕΠΟ κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (είχε κάνει δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων πέντε ποδοσφαιρικών Ενώσεων) απορρίφθηκε, κι έτσι αύριο θα πραγματοποιηθεί απλώς μια Γενική Συνέλευση, εν είδει άτυπης σύσκεψης.

    Σε κλίμα έντασης

    Μέσα σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων συζητήθηκε (και απορρίφθηκε) το απόγευμα η αίτηση ανάκλησης των ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει η πλευρά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά της αρχικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία έγινε δεκτό το αίτημα των πέντε Ποδοσφαιρικών Ενώσεων που ζητούσαν να αναβληθούν οι προγραμματισμένες για αύριο εκλογές στην ΕΠΟ. Ταυτόχρονα, με την προσωρινή διαταγή, το δικαστήριο υποχρεώνει τις συγκεκριμένες Ενώσεις να καταθέσουν την κύρια αγωγή εντός πέντε ημερών από την ημέρα της δημοσίευσής της. Ας σημειωθεί ότι ο Βίκτορας Μητρόπουλος, που ηγείται της αντιπολιτευτικής παράταξης, είχε ζητήσει την εξαίρεση του δικαστή ο οποίος επιλήφθηκε της αίτησης ανάκλησης, χωρίς να την επιτύχει.

    Εκ μέρους της ΕΠΟ, στη διαδικασία παρέστησαν οι παράγοντες Οικονομίδης, Σταθόπουλος, Σιντόρης, Χατζηαποστόλου και Γκιρτζίκης. Από την πλευρά της Ομοσπονδίας υποστηρίχθηκε ότι, μετά τις σημερινές εξελίξεις, ελλοχεύει κίνδυνος παρέμβασης της FIFA, ενώ εκ μέρους της αντιπολίτευσης τονίστηκε ότι δεν υπήρξε κάποιο συμβάν που να δικαιολογεί την προσφυγή της Ομοσπονδίας. Ύστερα από τις συγκεκριμένες εξελίξεις, η ΕΠΟ συγκάλεσε διοικητικό συμβούλιο για αύριο το πρωί (09.30), προκειμένου να εξεταστεί η διαμορφωθείσα κατάσταση. Παράλληλα, επίσης αύριο, θα συγκεντρωθούν οι εκπρόσωποι των Ποδοσφαιρικών Ενώσεων στο ξενοδοχείο όπου επρόκειτο να διεξαχθούν οι εκλογές (άτυπη γενική συνέλευση), προκειμένου να ενημερωθούν μετά τις σημερινές εξελίξεις.

    [03] Εσωτερικά

    Στον πρωθυπουργό οι Κυρίες των Ολυμπιακών Αγώνων Απολογισμός Ολυμπιακών στο Μέγαρο Μαξίμου

    1/10/2004 7:37:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ

    Μία πρώτη συζήτηση για τον απολογισμό των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων έγινε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ο πρωθυπουργός δέχθηκε την Φάνη Πάλλη Πετραλιά και την Γιάννα Αγγελοπούλου. Η Πρόεδρος της "Αθήνα 2004" αναφέρθηκε στην οργανωτική επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο εντεταλμένος σύμβουλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Θ. Παπαπετρόπουλος, που συνόδευε την κα Αγγελοπούλου, υποστήριξε ότι ο οικονομικός απολογισμός της εταιρείας θα είναι έτοιμος μέχρι τον Μάρτιο του 2005 .

    Το μεταολυμπιακό στοίχημα

    Κατά την έξοδό τους από το Μέγαρο Μαξίμου, η κα Πετραλιά επεσήμανε την ανάγκη να κερδηθεί το μεγάλο στοίχημα της μεταολυμπιακής εποχής ενώ από την πλευρά της η Γ. Αγγελοπούλου σημείωσε ότι είχε μία καλή συνεργασία με τον πρωθυπουργό.

    Και οι δυο, απέφυγαν να πουν κάτι παραπάνω για το περιεχόμενο της συνάντησης.

    Ο πρωθυπουργός, είχε πάντως και κατ ιδίαν συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της αξιοποίησης των ολυμπιακών εγκαταστάσεων , μεταολυμπιακά καθώς και η φύλαξη τους το διάστημα μέχρι την επιλογή των εταιρειών που θα αναλάβουν το συγκεκριμένο έργο.

    Ο πρωθυπουργός ζήτησε να επιταχυνθούν όλες οι διαδικασίες για την αξιοποίησή των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, με μοναδικό στόχο το δημόσιο συμφέρον.

    [04] Διεθνή

    Θα επανέλθει κανονικά στα καθήκοντά του Βγήκε από το νοσοκομείο ο Μπλερ

    1/10/2004 8:08:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Αίσιο τέλος, είχε η μικρή περιπέτεια της υγείας του Τόνι Μπλερ, οποίος εισήχθη την Παρασκευή στο νοσοκομείο Χάμερσμιθ του Λονδίνου αφού υποβλήθηκε για εξετάσεις λόγω έντονης καρδιακής αρρυθμία που παρουσίασε νωρίτερα στην ημέρα. Ο Βρετανός πρωθυπουργός αναχώρισε τελικά από το νοσοκομείο το απόγευμα και νωρίτερα απ ότι είχε αρχικά προβλεφθεί. Από το Χάμερσμιθ εξήλθε συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Τσέρι και δήλωσε στους δημοσιογράφους, που τον περίμεναν, ότι "αισθάνεται περίφημα". Μάλιστα, σύμφωνα με εκπροσώπους της Ντάουνινγκ Στριτ θα αναλάβει κανονικά τα καθήκοντά του από τη Δευτέρα, αφού "περάσει ένα ξεκούραστο Σαββατοκύριακο". Οι ίδιοι υποστηρίζουν, ότι θα πραγματοποιήσει κανονικά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στην Αιθιοπία την Τρίτη.

    Πολύ καλές οι εξετάσεις

    Το πρόβλημα της αρρυθμίας παρουσιάστηκε πριν από δύο μήνες στον κ. Μπλερ, ωστόσο ο ίδιος μόλις την Παρασκευή αποφάσισε να υποβληθεί σε καρδιολογικές εξετάσεις.

    Η αρχική πρόβλεψη των ιατρών ανέφερε, ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός θα παραμείνει στο νοσοκομείο τουλάχιστον μία-δύο ημέρες, διαψεύστηκε, όμως, καθώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν τόσο καλά, που επέτρεψαν την αναχώρησή του αυθημερόν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Όλα καλά" για τον Μπλερ

    [05] Αθλητισμός

    Δεν πρόλαβε ο Τσίγκας

    1/10/2004 8:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του ο Θανάσης Τσίγκας και ο προπονητής της Καλλιθέας, δεν τον υπολογίζει για την αναμέτρηση της Κυριακής με την Χαλκηδόνα. Στη θέση του επελέγη ο Τάσος Κυριάκος, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του στο φετινό Πρωτάθλημα. Δεν αποκλείεται αύριο το απόγευμα να είναι και στην βασική ενδεκάδα ο Λαρισινός παίκτης, η επανεμφάνιση του οποίου αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον από τους φιλάθλους της Καλλιθέας. Από χθες το βράδυ βρίσκονται στο ξενοδοχείο οι Σουλογάνης, Κυριάκος, Νταμπρόφσκι, Ντραγκίσεβιτς, Κουλακιώτης, Καρατζάς, Γκεοργκίεφ, Τελκίνσκι, Σετά, Ουάνγκα, Γκέκας, Σαββίδης, Μπαρτζώκας, Πέτκοβιτς, Αγγελόπουλος, Οκανού, Πασάς, Κουτσοσπύρος.

    [06] Διεθνή

    Μένει η επικύρωση από τη Βουλή Ενέκρινε ο Θαπατέρο τους γάμους ομοφυλόφιλων

    1/10/2004 8:33:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, BBC

    "Πράσινο φως" έδωσε η κυβέρνηση Θαπατέρο για γάμους μεταξύ ομοφυλόφιλων και για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια στην Ισπανία. Το νομοσχέδιο, όμως, προκάλεσε σάλο στους κόλπους της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας και συναντά τη σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, εκπρόσωποι της εκκλησίας, κάνουν λόγο για ένα "μικρόβιο, που μολύνει την ισπανική κοινωνία", ενώ υποστηρίζει, πως οι ομοφυλόφιλοι έχουν τα ίδια κοινωνικά δικαιώματα, αλλά πρέπει να προστατευθούν οι κοινωνικοί θεσμοί. Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις θέλουν την πλειοψηφία των Ισπανών να συμφωνεί με την άρση των διακρίσεων εις βάρος των ζευγαριών του ίδιου φύλου, καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "El Pais" το 62% των Ισπανών συμφωνεί με την απόφαση της Κυβέρνησης.

    Η τρίτη χώρα της ΕΕ

    Η νομοθετική ρύθμιση παρέχει στους ομοφυλόφιλους τα ίδια δικαιώματα με τα ζευγάρια ετερόφυλων, σε θέματα συνταξιοδότησης, φορολογικών ελαφρύνσεων, κληρονομικών αξιώσεων, διαζυγίου, αλλά στο θέμα της υιοθεσίας παιδιών.

    Τυπικά, τον τελευταίο λόγο έχει τώρα η Βουλή και αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, από την επόμενη χρονιά, να ενώνονται με τα δεσμά του γάμου και η Ισπανία θα γίνει η τρίτη χώρα την Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα έχει υιοθετήσει αυτή τη νομοθεσία.

    Έτσι, 14 άρθρα του αστικού κώδικα αναμένεται να αναθεωρηθούν. Οι λέξεις, άνδρας και γυναίκα θα αντικατασταθούν από τη λέξη σύντροφοι, ενώ οι λέξεις μητέρα και πατέρας, θα αναφέρονται πλέον ως γονείς.

    Στο μεταξύ, η ισπανική κυβέρνηση εκτιμά, πως το ποσοστό των ομοφυλόφιλων αγγίζει το 10%.

    [07] Εσωτερικά

    30 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ Το όραμα μας για την Ελλάδα

    1/10/2004 9:01:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 1/10/2004 10:24:08 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τις προτεραιότητες και τους στόχους της νέας διακυβέρνησης ανέλυσε ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυση της ΝΔ. Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και κοινωνικό κράτος, απαλλαγμένο από μικρομματικά συμφέροντα και προανήγγειλε βαθιές ρήξεις με κατεστημένα συμφέροντα και πρακτικές. Έθεσε ως κύρια προτεραιότητα της νέας διακυβέρνησης τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο και στην Οικονομία, για την οποία όπως υπογράμμισε πρέπει να λέγεται η αλήθεια και να μην παραποιείται η πραγματικότητα.

    "Τέλος στην εικονική πραγματικότητα"

    Αφήνοντας αιχμές για τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και υπερασπιζόμενος την αρχή της διαφάνειας, ο Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε την ανάγκη "να μπει τέλος στην εικονική οικονομία , την εικονική πραγματικότητα και την πολιτική που οδηγεί σε εκρηκτικά αδιέξοδα ".

    "Λέμε την αλήθεια για τα σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα καθώς αυτή δεν μπορεί να κρύβεται άλλο, ενώ δεν υπηρετεί τα συμφέροντα της κοινωνίας η παραποίηση της πραγματικότητας" τόνισε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, υπογράμμισε ότι τα οικονομικά προβλήματα της χώρας θα αντιμετωπιστούν με ήπια δημοσιονομική προσαρμογή, με νοικοκύρεμα και καταπολέμηση της κρατικής σπατάλης και όχι με αύξηση της φορολογίας και περικοπές στα εισοδήματα των εργαζομένων.

    Απόλυτη διαφάνεια

    Ο Κώστας Καραμανλής δεσμεύθηκε για απόλυτη διαφάνεια στο δημόσιο βίο, με την κατάργηση των νόμων και εφαρμογή δράσεων που περιορίζουν δραστικά τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

    Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην μετατροπή σε κακούργημα της απιστίας περί την υπηρεσία, την κατάργηση του μαθηματικού τύπου στα δημόσια έργα, στην υποβολή των ΟΤΑ σε προληπτικό και κατασταλτικό έλεγχο, στην αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για τις κρατικές προμήθειες αλλά και στο πρόγραμμα εξυγίανσης της Δημόσιας Υγείας.

    Τριάντα χρόνια ΝΔ

    Κάνοντας μία αποτίμηση της παρελθούσας 30ετίας ο Κώστας Καραμανλής επεσήμανε ότι οι τρεις βασικές προτεραιότητες της ιδρυτικής διακήρυξης της ΝΔ, η εμπέδωση της Δημοκρατίας, η σφυρηλάτηση της εθνικής ομοψυχίας και η συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια έγιναν πράξη, καθώς λύθηκε οριστικά το πολιτειακό ζήτημα, η χώρα εντάχθηκε πανηγυρικά στην Ε.Ε. ενώ ταυτόχρονα ενισχύθηκε η ασφάλεια και η θέση της Ελλάδος στο διεθνές περιβάλλον.

    Στις εκδηλώσεις στο Ζάππειο, χαιρετισμό απηύθυνε και ο γραμματέας της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής στο ύφος και στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας, τονίζοντας ότι το κόμμα πρέπει να είναι ανοικτό στην κοινωνία και να στηρίζει πολιτικά την κυβέρνηση και τις επιλογές της.

    Νωρίτερα, κατά την προσέλευση του Ζάππειο Μέγαρο, ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός με παρατεταμένα χειροκροτήματα .

    Όρθιοι υποδέχτηκαν τον Κώστα Καραμανλή, οι πρώην αρχηγοί του κόμματος Γεώργιος Ράλλης, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και Μιλτιάδης Εβερτ .

    Στη σημερινή εκδήλωση για την επέτειο των 30 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ, παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος της Βουλής, Άννα Μπενάκη, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Φάννη Πάλλη-Πετραλιά, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης, ο υπουργός Τουρισμού, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Απόστολος Ανδρεουλάκος, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος και οι Αλέξανδρος Παπαδόγκωνας, Γιάννης Παλαιοκρασάς και Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Ομιλία υποσχέσεων και ωραίων λόγων"

    [08] Αθλητισμός

    Ειδικές αποστολές στην Καλαμαριά

    1/10/2004 9:08:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Να σταματήσει τον Εζεκίελ Γκονζάλες με κάθε τρόπο, είναι το σχέδιο του τενικού της ομάδας του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Στις προπονήσεις της εβδομάδας, ο Εντουάρντο Αμορίν έδειξε πως περισσότερο υπολογίζει τον Αργεντινό που είναι και ο κινητήριος μοχλός των "πράσινων" και για αυτό στα πλάνα του φαίνεται πως θα χρησιμοποιήσει τον Ηλιάδη αντί του Μπάρκα με σκοπό να ακολουθεί τον "Έκι" σε όλο το γήπεδο. Από εκεί και πέρα, τεράστιο είναι το ενδιαφέρον των φιλάθλων της Καλαμαριάς για το παιχνίδι με τους Πρωταθλητές. Τα 4.000 εισιτήρια του αγώνα έχουν γίνει ανάρπαστα και αναμένεται να είναι γεμάτο το γήπεδο των "Ποντίων" την Κυριακή.

    [09] Αθλητισμός

    Τρία προβλήματα για τον Χατζάρα

    1/10/2004 9:29:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με τρεις "πονοκεφάλους" θα ταξιδέψει ο Γιώργος Χατζάρας και ο Άρης στην Κρήτη για τον αγώνα με τον Εργοτέλη. Ο προπονητής των "κίτρινων" δεν θα έχει τρία βασικά στελέχη για τον "μάχη της Κρήτης". Πρόκειται για τον τραυματία Μουράφσκι, που δεν δεν ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του και αποκλείστηκε από την αποστολή, ο τιμωρημένος Αβραάμ Παπαδόπουλος που δέχτηκε την κόκκινη κάρτα στο προηγούμενο παιχνίδι Πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό αλλά και το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, αυτό του Λαζανά. Ο νεαρός επιθετικός, υπέστη τράβηγμα στους προσαγωγούς και είναι αμφίβολο ακόμα και το να συμπεριληφθεί στην 18αδα.

    Και δύο επιστροφές

    Εν αντιθέσει με τα παραπάνω προβλήματα, το ιατρικό ανακοινωθέν είχε και ευχάριστα νέα για τον κ. Χατζάρα. Στην διάθεση του Έλληνα τεχνικού θα βρίσκονται δύο παίκτες που ξεπέρασαν τον τραυματισμό τους. Πρόκειται για τους Γόγολο και Βασακίτζε που "έβγαλαν" κανινικά το πρόγραμμα της προπόνησης και θα είναι παρόντες με την υπόλοιπη αποστολή στο αεροδρόμιο.

    Όσον αφορά το σχήμα που σκέφτεται να ξεκινήσει για την αναμέτρηση με τους Κρητικούς, ο προπονητής του Άρη δεν προτίθεται να κάνει κάποιες σημαντικές αλλαγές, σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η μόνη κατά τα φαινόμενα αλλαγή, θα είναι αναγκαστική, αυτή του τιμωρημένου Παπαδόπουλου, όποτυ φαίνεται πως θα τον αντικαταστήσει ο Γκίτσης.

    [10] Αθλητισμός

    Έτοιμος για Κέρκυρα ο ΟΦΗ

    1/10/2004 9:40:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Χωρίς προβλήματα και με όλους τους παίκτες στη διάθεση του, πραγματοποίησε ο ΟΦΗ την σημερινή προπόνηση εν όψει του κρίσιμου αγώνα με την Κέρκυρα για το Πρωτάθλημα. Την εμφάνιση του στο προπονητκό κέντρο έκανε και ο Πρόεδρος της ομάδας Παντελής Μυριοκεφαλιτάκης που θέλησε να τονώσει το ηθικό των παικτών μετά την κακή αρχή, αλλά και να τους τονίσει πόσο επιτακτική είναι η νίκη στον αγώνα με τους "νησιώτες". Μετά το τέλος της προπόνησης ο προπονητής του ΟΦΗ, Γιάννης Χατζηνικολάου επέλεξε για την αποστολή τους παρακάτω παίκτες: Δασκαλάκης, Σηφάκης, Σταυρακάκης, Τόμας, Αρβανίτης, Ρουμπάκης, Κουνενάκης, Μπελεβώνης, Δέντσας, Κουτσουρές, Τριανταφύλλου, Μαχλάς, Ολιβέϊρα, Καζαντζής, Κωνσταντάκης, Δερμιτζάκης, Φραγκουλάκης, Αναστασιάδης.

    [11] Εσωτερικά

    Εορτασμοί και στη Θεσσαλονίκη

    1/10/2004 10:00:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εκδήλωση για τα 30 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας διοργανώθηκε και στη Θεσσαλονίκη από το παράρτημα στην συμπρωτεύουσα του Ινστιτούτου Δημοκρατίας "Κωνσταντίνος Καραμανλής" με κεντρικούς ομιλητές την υπουργό Παιδείας, κ Γιαννάκου και τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Νίκο Τσιαρτσιώνη. Η κ Γιαννάκου χαρακτήρισε πολυεπίπεδη την προσφορά της Ν Δημοκρατίας στην Ελληνική Δημοκρατία και επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η αποκατάσταση της ισχυρότερης και μακροβιότερης δημοκρατίας στη χώρα μας με την νομιμοποίηση όλων των πολιτικών σχηματισμών αποτελούν ιστορική παρακαταθήκη της ΝΔ και προσωπικά του ιδρυτή της Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η ίδια στάθηκε και στην πολιτική προσφορά της Νέας Δημοκρατίας τονίζοντας, ότι "είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που επί 30 χρόνια είναι αταλάντευτα τοποθετημένο στην ενεργό συμμετοχή της χώρας μας στην ανεπτυγμένη και δημοκρατική Δύση".

    "Δύναμη εμπιστοσύνης"

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Νίκος Τσιαρτσιώνης, υπογράμμισε την προσφορά του κόμματος στους αγώνες για την αποκατάσταση και τη θεμελίωση της δημοκρατίας, αλλά και για την ποιοτική αναβάθμιση των δημοκρατικών θεσμών.

    "Είμαστε δύναμη σύνθεσης απόψεων και ιδεών. Δύναμη εμπιστοσύνης. Δύναμη των πολιτών που οδηγούν την Πατρίδα μας στη Νέα Εποχή", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιαρτσιώνης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Το όραμα μας για την Ελλάδα


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 1 October 2004 - 20:51:00 UTC