Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλληλοεπίδραση στρες και οργής Γιατί τo στρες σε βγάζει από τα ρούχα
  • [02] O Xoυσεΐν δεν είχε όπλα μαζικής καταστροφής Το Ιράκ "καίει" τον Μπους
  • [03] Ταλαιπωρία για τους επιβάτες δυο αμαξοστοιχιών Φάρσες και στον ΟΣΕ
  • [04] Δάσκαλος μαχαίρωσε 4 μαθητές στην Κίνα
  • [05] Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ στην Αστυπάλαια
  • [06] Η έκρηξη προκλήθηκε με τηλεχειρισμό Βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν
  • [07] "Πίστευα ότι μου την έστειλε ο Θεός" Ομολόγησε ότι έφαγε το θύμα του
  • [08] Την ώρα, που πήγαιναν σχολείο Οι ισραηλινός στρατός σκότωσε δύο παιδιά
  • [09] "Eπτάσφαιρο" το Μεξικό
  • [10] Για... όλα υπάρχει η πρώτη φορά
  • [11] Έως και 8 λεπτά ακριβότερο το πετρέλαιο θέρμανσης Τρελή κούρσα για το

    [01] Υγεία

    Αλληλοεπίδραση στρες και οργής Γιατί τo στρες σε βγάζει από τα ρούχα σου;

    6/10/2004 11:37:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Behavioural Neuroscience

    Είστε μποτιλιαρισμένοι στη Μεσογείων. Έχουν ήδη περάσει δέκα λεπτά από την ώρα που θα πιάνατε δουλειά και δεν κινείται τίποτα, παρά το ότι το φανάρι δείχνει πράσινο. Σας έρχεται να φωνάξετε, να βρίσετε και να πιαστείτε στα χέρια, με όποιον τολμήσει να σας πει κουβέντα... Πίσω από αυτά τα σκηνικά καθημερινής τρέλας, που οδηγούν τους περισσότερους από μας σε εκρήξεις οργής, το άγχος φαίνεται να έχει τη δική του μερίδα ευθύνης. Ολλανδοί και Ούγγροι νευρολόγοι βρήκαν ότι οι ορμόνες του στρες ετοιμάζουν τη φυσιολογία του σώματος μας για εκδήλωση επιθετικής συμπεριφοράς.

    Το άγχος οδηγεί στον καυγά

    Σε πειράματα που έκαναν σε ποντίκια, των οποίων η νευροφυσιολογία είναι παρεμφερής με αυτή των ανθρώπων, οι ερευνητές προσπάθησαν να εξακριβώσουν αν κάνοντας τα τρωκτικά πιο επιθετικά αυξάνονται τα επίπεδα των ορμονών του στρες τους.

    Παράλληλα, προσπάθησαν να εξακριβώσουν αν τα ποντίκια που είχαν αυξημένα επίπεδα ορμονών στρες εκδήλωναν περισσότερο επιθετικές συμπεριφορές.

    Τα αποτελέσματα της έρευνας τους, έδειξαν ότι οι ορμόνες του στρες με τις εκρήξεις οργής είναι αλληλένδετες και ότι μάλιστα ενδυναμώνουν η μία την άλλη.

    Η έρευνα των Ούγγρων και Ολλανδών επιστημόνων, δημοσιεύεται στην επιθεώρωση Behavioural Neurosciense και αναμένεται να βοηθήσει στην πρόληψη της παθολογικής βίας στους ανθρώπους.

    [02] Ιράκ

    O Xoυσεΐν δεν είχε όπλα μαζικής καταστροφής Το Ιράκ "καίει" τον Μπους

    7/10/2004 12:04:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/10/2004 9:29:44 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC, CNN, Washington Post, ΝΕΤ 105.8

    Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο πόλεμος στο Ιράκ αποδεικνύεται το "ευαίσθητο" σημείο του Αμερικανού Προέδρου, σχεδόν ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές. Μετά τις ελλείπεις απαντήσεις του Μπους στο debate, το πόρισμα της ανεξάρτητης επιτροπής της Γερουσίας, σχετικά με τα όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ "πριονίζει" την καρέκλα του Αμερικανού Προέδρου και βάζει φωτιά στο επιτελείο των ρεπουμπλικανών. Την περίοδο της αμερικανικής εισβολής, ο Σαντάμ Χουσεΐν "δεν είχε όπλα μαζικής καταστροφής και ακόμα και αν είχε την επιθυμία να αποκτήσει δεν είχε τα μέσα", λέει το πόρισμα, που συνέταξε ο επικεφαλής της επιτροπής, και ειδικός σύμβουλος της CIA, Τσαρλς Ντέλφερ. Μάλιστα, όπως τονίζει το πόρισμά, το πρόγραμμα του Ιράκ για την κατασκευή κάποιων όπλων προχώρησε πολύ λίγο το 2003, επειδή ξεκίνησε ο πόλεμος. Λίγη ώρα, πριν από την κατάθεση της αναφοράς στο Κογκρέσο, ο Πρόεδρος Μπους, έλεγε στους οπαδούς του ρεπουμπλικανικού κόμματος στην Πενσιλβάνια, πως μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, οι ΗΠΑ έπρεπε να ψάξουν για τις "πηγές" των όπλων μαζικής καταστροφής, που θα μπορούσαν να είναι προσιτές για τους τρομοκράτες. Για τον Μπους, κύρια "πηγή" ήταν το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν.

    Τα όπλα είχαν καταστραφεί

    Μάλιστα, όπως τονίζει η εφημερίδα Washington Post, την περίοδο της εισβολής ο Σαντάμ αποτελούσε πολύ μικρότερη απειλή, από ότι το 1998, όταν οι διεθνείς παρατηρητές είχαν φύγει από τη χώρα, καθώς ο τότε Ιρακινός ηγέτης είχε καταστρέψει τα αποθέματα των όπλων μαζικής καταστροφής.

    Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, ο Χουσεΐν "εξομολογήθηκε" στον Ντέλερ, πως είχε κατασκευάσει όπλα μαζικής καταστροφής, εξ αιτίας του πολέμου με το Ιράν. Μάλιστα, τότε το Ιράκ είχε χρησιμοποιήσει περισσότερους από 1000 πυραύλους και βόμβες, που περιείχαν χημικές και βιολογικές ουσίες. Σχετικά με τις ΗΠΑ, ο Χουσεΐν είχε δηλώσει, πως πίστευε ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία έτσι δεν αποτελούσαν στόχο.

    Σύμφωνα με το πόρισμα, ο Σαντάμ χρησιμοποιούσε ξένες εταιρίες και κυβερνήσεις για να αποκτήσει παρανόμως διάφορα προϊόντα, παραβιάζοντας τις κυρώσεις, που είχαν επιβληθεί το 1991. Πάντως, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή, ο Ντέλερ, δήλωσε ότι ο Χουσεΐν δεν εγκατέλειψε ποτέ τη φιλοδοξία του να αποκτήσει πυρηνικά, αλλά τα σχέδιά του άρχισαν να ξεθωριάζουν από τον πόλεμο του Κόλπου και έπειτα, καθώς γίνονταν επιθεωρήσεις από ειδικούς του ΟΗΕ. . Μάλιστα, όπως παραδέχτηκε, τα όπλα αυτά ήταν και ο λόγος, που το Ιράκ βγήκε νικητής από τον ιρανό-ιρανικό πόλεμο. Όσον αφορά τα βιολογικά όπλα, ο Σαντάμ φρόντισε να τα καταστρέψει την περίοδο 1991-1992, ενώ οι εγκαταστάσεις κατασκευής τους καταστράφηκαν το 1995.

    Παράλληλα, ο Ντέφλερ προσθέτει, ότι προέκυψε κάποιος κίνδυνος αναφορικά με πιθανή διασύνδεση ειδικών του καθεστώτος Χουσεΐν στα χημικά όπλα με αντάρτες, που μάχονται σήμερα εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων. Σύμφωνα με την έκθεση, εταιρίες σε Συρία, Ιορδανία, Λίβανο, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Υεμένη βοήθησαν τον Σαντάμ να αποκτήσει κάποια απαγορευμένα προϊόντα μέσω μυστικών συναλλαγών.

    Στο μεταξύ, αξιωματούχος που γνωριζει το περιεχόμενο της έκθεσης, δήλωσε, πως "όταν έγινε η εισβολή στο Ιράκ, το 2003, το καθεστώς της Βαγδάτης θα μπορούσε να προχωρήσει στην παραγωγή αερίου μουστάρδας εντός μηνών και νευροπαραλυτικού αερίου σε λιγότερο από ένα χρόνο, ωσότο το Ιράκ απείχε 'χρόνια' από την ανάπτυξη ενός πυρηνικού όπλου".

    Επίσης, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές, το πόρισμα αποδεικνύει, ότι το Ιράκ είχε παράνομες δοσοληψίες με εταιρίες και μεμονωμένα άτομα, ιδιαίτερα από την Κίνα, τη Ρωσία και τη Γαλλία.

    Πάντως, η δουλειά της ανεξάρτητης επιτροπής δεν τελειώνει εδώ, καθώς πρόκειται να συνεχίσει την εκτίμηση των χιλιάδων εγγράφων, που βρέθηκαν στο Ιράκ, κατά την εισβολή.

    Ένα ρίσκο, που μπορεί να αποβεί μοιραίο

    Η ύπαρξη όπλων μαζικής καταστροφής στο Ιράκ ήταν για τον Πρόεδρο Μπους ο κύριος λόγος της εισβολής στη χώρα, τον Μάρτιο του 2003. Από τότε, περισσότεροι από χίλιοι Αμερικανοί και ακόμα πιο πολλοί Ιρακινοί άφησαν τη τελευταία τους πνοή στη χώρα αυτή της Μέσης Ανατολής.

    Μέχρι και σήμερα, στην Πενσιλβάνια, ο Αμερικανός Πρόεδρος τόνιζε, πως ο Χουσεΐν προωθούσε τα όπλα αυτά στους τρομοκράτες και "αυτό ήταν ένα ρίσκο, που δεν μπορούσαν να πάρουν".

    Λίγη ώρα μετά, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σκοτ Μακλίλαν, παραδεχόταν στην Washington Post, πως "νομίζαμε, ότι θα βρίσκαμε τα όπλα, αλλά δεν έγινε έτσι". Βέβαια, ο κ. Μακλίλαν, τονίζει, πως η έκθεση των 1000 σελίδων αποδεικνύει, ότι ο Χουσεΐν αποτελούσε μία πολύ σοβαρή απειλή, που έπρεπε να ληφθεί υπ όψιν, ενώ η κυβέρνηση Μπους υποστηρίζει, ότι υπάρχει πιθανότητα τα όπλα να βρίσκονται στη Συρία, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, κάτι, που η Συρία αρνείται κατηγορηματικά, ενώ ούτε η ομάδα του Ντέλερ ανακάλυψε κάτι επιλήψιμο.

    "Ήταν από μόνος του όπλο μαζικής καταστροφής"

    Νωρίτερα την Τετάρτη, από την Ιρακινή πρωτεύουσα, τη Βαγδάτη, ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζακ Στρο είχε δηλώσει, πως "ο Σαντάμ αποτελούσε πιο σημαντική απειλή παρά ποτέ".

    Αλλά και ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Ιράκ, Μπαχρέμ Σαλέχ, είπε, πως οποιοσδήποτε είχε αμφιβολίες για τα όπλα μαζικής καταστροφής του Χουσεΐν, δεν είχε παρά να επισκεφθεί τη Χαλάμπγια, όπου ο Χουσεΐν είχε σκοτώσει χιλιάδες Κούρδους. "Ο Χουσεΐν ήταν από μόνος του ένα όπλο μαζικής καταστροφής", υπογράμμισε.

    [03] Εσωτερικά

    Ταλαιπωρία για τους επιβάτες δυο αμαξοστοιχιών Φάρσες και στον ΟΣΕ

    7/10/2004 12:37:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Μετά τις υποτιθέμενες βόμβες σε αεροπλάνα, οι κακόγουστες φάρσες "επεκτάθηκαν" και στα τρένα. Ακινητοποιημένες για περισσότερες από τρεις ώρες έμειναν δυο αμαξοστοιχίες που πραγματοποιούσαν τα δρομολόγια Αθήνα Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη- Αθήνα μετά από τηλεφώνημα αγνώστου για ύπαρξη βόμβας σε τρένο που πέρασε από το σταθμό Παλαιοφαρσάλων. Επειδή δεν διευκρίνιζε σε ποιο τρένο αναφερόταν, οι αρχές ακινητοποίησαν και τις δυο αμαξοστοιχίες και απομάκρυναν αμέσως τους επιβάτες τους. Μετά όμως από εξονυχιστικούς ελέγχους δεν διαπίστωσαν τίποτα ύποπτο. Οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας 503 που είχε ακινητοποιηθεί στο Λιανοκλάδι μεταφέρονται στην Αθήνα με άλλο τρένο του ΟΣΕ και δυο λεωφορεία ενώ εκείνοι που είχαν ακινητοποιηθεί στη Λάρισα συνεχίζουν το ταξίδι τους για Θεσσαλονίκη με την ίδια αμαξοστοιχία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Τηλεφώνημα για βόμβα σε τρένο του ΟΣΕ

    [04] Διεθνή

    Δάσκαλος μαχαίρωσε 4 μαθητές στην Κίνα

    7/10/2004 8:23:00 πμ

    Ένας δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο στην επαρχία Χουνάν της Κίνας σκότωσε με μαχαίρι τέσσερις μαθητές και τραυμάτισε άλλους 12, καθώς και τέσσερις συναδέλφους του, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της εφημερίδα του Πεκίνου. Πρόκειται για την τέταρτη επίθεση σε σχολείο τις τελευταίες εβδομάδας στην Κίνα. Αφού επιτέθηκε στα παιδιά της πρώτης τάξης ο 28χρονος δάσκαλος κράτησε για λίγη ώρα ομήρους άλλους 64 μαθητές. Ο δράστης άφησε ελεύθερα τα παιδιά και συνελήφθη μετά από διαπραγματεύσεις με κυβερνητικό αξιωματούχο της περιοχής. Η εφημερίδα δεν διευκρινίζει το λόγο της σφαγής που έγινε την περασμένη Τρίτη.

    Τον περασμένο μήνα ένας οδηγός λεωφορείου μαχαίρωσε και τραυμάτισε 25 μαθητές δημοτικού σχολείου στην επαρχία Σαντόνγκ.

    Στις αρχές Σεπτεμβρίου στην πόλη Σουζού, κοντά στη Σαγκάη ένοπλος επιτέθηκε σε 28 νήπια σε παιδικό σταθμό ενώ στις 4 Αυγούστου ο επιστάτης ενός νηπιαγωγείου στο Πεκίνο μαχαίρωσε 15 παιδιά και δύο δασκάλους.

    [05] Εσωτερικά

    Σεισμική δόνηση 5,2 Ρίχτερ στην Αστυπάλαια

    7/10/2004 8:33:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:02 σήμερα τα ξημερώματα στην Αστυπάλαια. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε απόσταση 300 χιλιομέτρων ανατολικά-νοτιοανατολικά της Αθήνας, στο θαλάσσιο χώρο 30 χιλιόμετρα ανατολικά της Αστυπάλαιας. Η σεισμολόγος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεωργία Πανοπούλου δήλωσε στο ΑΠΕ ότι ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι και την Κρήτη, ενώ δεν έχουν ακολουθήσει άλλες δονήσεις από τον ίδιο εστιακό χώρο. Η δόνηση εκλαμβάνεται ως μεμονωμένο γεγονός. Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

    [06] Διεθνή

    Η έκρηξη προκλήθηκε με τηλεχειρισμό Βομβιστική επίθεση στο Πακιστάν

    7/10/2004 8:45:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου συγκλόνισε σήμερα τα ξημερώματα την πόλη Μουλτάν, στο Πακιστάν. Τριάντα οκτώ σουνίτες σκοτώθηκαν ενώ περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν. Οι 50 από τους τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο Νιστάρ και η κατάστασή τους θεωρείται σοβαρή. Ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Ταλάτ Μαχμούντ Τάρικ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η έκρηξη προκλήθηκε πιθανότατα με τηλεχειρισμό. Το παγιδευμένο αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από μια πολυσύχναστη διάβαση, καταστράφηκε ολοσχερώς.

    Για να τιμήσουν τη μνήμη του Μαουλάνα Αζάμ Τάρικ

    Πολλοί σουνίτες είχαν συγκεντρωθεί το βράδυ της Τετάρτης στη συνοικία Ρασινταμπάντ του Μουλτάν για να τιμήσουν τη μνήμη του θρησκευτικού ηγέτη τους, Μαουλάνα Αζάμ Τάρικ, ο οποίος σκοτώθηκε πέρσι στα περίχωρα του Ισλαμαμπάντ.

    Το αυτοκίνητο ανατινάχτηκε την ώρα που το πλήθος διαλυόταν προκειμένου οι συγκεντρωμένοι να πάνε στα τζαμιά για την πρωινή προσευχή.

    Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές και σε έναν μετασχηματιστή με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση της ευρύτερης περιοχής.

    [07] Διεθνή

    "Πίστευα ότι μου την έστειλε ο Θεός" Ομολόγησε ότι έφαγε το θύμα του

    7/10/2004 9:02:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Βρετανός κανίβαλος ομολόγησε σε επιστολή που έστειλε σε βρετανική εφημερίδα ότι σκότωσε και έφαγε το θύμα του. Στο γράμμα προς στην "Ντέιλι Μίρορ" ο 44χρονος Πολ Ντιουράντ, ο οποίος κρατείται στη φυλακή της Κόστα Μπλάνκα κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Κάρεν Ντάρελ, 41 ετών, παραδέχεται ότι τη σκότωσε και στη συνέχεια τεμάχισε το πτώμα της "σε μικρά κομμάτια". "Έφαγα τα κομμάτια που μου φάνηκε ότι τρώγονταν. Ξεφορτώθηκα τα υπόλοιπα τοποθετώντας τα σε μικρές σακούλες σκουπιδιών σε όλο το Καλπ, στην πόλη όπου έγινε το έγκλημα. Πριν σκοτώσω την Κάρεν της είπα ότι πήγα στην Ισπανία για να σκοτώσω και να φάω παιδεραστές. Ήμουν πνευματικά διαταραγμένος εκείνη την εποχή. Πίστευα ότι μου την έστειλε ο Θεός...", αναφέρει ο Βρετανός. Ο Ντιουράντ, ο οποίος είχε συλληφθεί για ένοπλες ληστείες δύο φορές στο παρελθόν, διέφυγε στην Ισπανία με πλαστό διαβατήριο μετά από μια απόπειρα διάρρηξης τον περασμένο Δεκέμβριο στο Λονδίνο.

    [08] Διεθνή

    Την ώρα, που πήγαιναν σχολείο Οι ισραηλινός στρατός σκότωσε δύο παιδιά

    7/10/2004 10:21:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/10/2004 11:49:28 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

    Τη ζωή δύο ανήλικων Παλαιστινίων στοίχισε ισραηλινή επίθεση στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπαλίγια, στο βόρειο τμήμα της λωρίδας της Γάζας. Σύμφωνα με παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές, τα δύο παιδιά, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή, σκοτώθηκαν από οβίδα ισραηλινού άρματος, την ώρα, που πήγαιναν στο σχολείο. Πάντως, σύμφωνα με ισραηλινές στρατιωτικές πηγές, το άρμα εξαπέλυσε την οβίδα εναντίον δύο Παλαιστινίων, που ετοιμάζονταν να εξαπολύσουν ρουκέτα τύπου Κασάμ. Με τις δύο νέες απώλειες οι Παλαιστίνιοι, που έχασαν τη ζωή τους από τις 28 Σεπτεμβρίου, οπότε ξεκίνησε η μεγάλη ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στο βόρειο τμήμα της λωρίδας της Γάζας, ανέρχονται σε 90.

    Επίθεση σε ισραηλινή πόλη

    Στο μεταξύ, στην ισραηλινή πόλη Σντερότ, Παλαιστίνιοι εκτόξευσαν δύο αυτοσχέδιες ρουκέτες τύπου Κάσαμ, με αποτέλεσμα να καταστραφεί μία κατοικία, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξουν τραυματισμοί, όπως ανακοίνωσαν ισραηλινές στρατιωτικές πηγές.

    Το Ισραήλ έχει δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας πλάτους από έξι έως εννιά χιλιόμετρα στο βόρειο τμήμα της λωρίδας της Γάζας, ώστε η γειτονική πόλη Σντερότ, όπου διανέμουν 24.000 κάτοικοι, να βρίσκεται εκτός του βεληνεκούς των ρουκετών Κάσαμ.

    Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται μάλιστα να εγκατασταθεί ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης των κατοίκων του Σντερότ σε περίπτωση επίθεσης με ρουκέτες Κάσαμ. Όπως γράφει η εφημερίδα Γεντιότ Αχρονότ, με το νέο σύστημα θα προειδοποιούνται οι κάτοικοι εντός 20 δευτερολέπτων, ώστε να κρύβονται στα καταφύγια.

    [09] Αθλητισμός

    "Eπτάσφαιρο" το Μεξικό

    7/10/2004 10:29:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ακόμη γκολ θα έβαζε το Μεξικό αν ο διαιτητής του αγώνα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στη ζώνη της CONCACAF (Κεντρική, Βόρεια Αμερική και Καραϊβική) στην Πασούκα δε σφύριζε τη λήξη. Τελικά το Μεξικό συνέτριψε την ομάδα του Αγίου Βικέντιου και Γρεναδίνων με 7-0. Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Χάρεντ Μποργκέτι (30΄, 68΄, 77΄, 89΄), Χαϊμέ Λοσάνο (54΄, 63΄) και Σέρχιο Σαντάνα (81΄). Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν από το 69΄ με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Μπένφορντ Τζόσεφ.

    [10] Αθλητισμός

    Για... όλα υπάρχει η πρώτη φορά

    7/10/2004 10:45:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ο πρότερος "έντιμος βίος" του Μόνζαβους "Ράε' Εντουαρντς, ο οποίος βρέθηκε να έχει κάνει χρήση μαριχουάνας κατά τη διάρκεια του μίτινγκ στο Μπέρμιγχαμ στις 25 Ιουλίου, γλύτωσε τον Αμερικανό από τα χειρότερα. Έτσι η Επιτροπή κατά του Ντόπινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών (USADA) αρκέστηκε στο να απευθύνει Δημόσια προειδοποίηση στον 23χρονο σπρίντερ που στο δείγμα του εντοπίστηκε η ουσία τετραϋδροκαναβινόλη (THC), η οποία είναι απαγορευμένη από την Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου (IAAF). Σύμφωνα με τους κανονισμούς της IAAF, ο Αμερικανός αθλητής έλαβε αυτή τη δημόσια προειδοποίηση, επειδή υπέπεσε για πρώτη φορά σε "παράπτωμα", ενώ έχασε και την τρίτη θέση που κατέκτησε στα 100μ. του αγγλικού μίτινγκ.

    [11] Οικονομία

    Έως και 8 λεπτά ακριβότερο το πετρέλαιο θέρμανσης Τρελή κούρσα για το πετρέλαιο

    7/10/2004 10:58:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ ΝΕΤ

    Στα ύψη σκαρφάλωσε πάλι η τιμή του πετρελαίου. Στις αγορές της Ασίας η τιμή του αμερικανικού αργού έφτασε τα 52, 24 δολάρια σημειώνοντας αύξηση 60% από την αρχή του χρόνου. Αιτία, οι ανησυχίες για την τροφοδοσία της αγοράς λόγω του επερχόμενου χειμώνα. Ρεκόρ σημείωσε και η τιμή του Μπρεντ που έφτασε στα 48,15 δολάρια το βαρέλι. Ακριβότερο έως και οχτώ λεπτά αναμένεται να είναι το πετρέλαιο στην θέρμανσης στην ελληνική αγορά, ενώ, ήδη, υψηλά πρόστιμα επιβλήθηκαν σε δέκα πρατηριούχους για νοθεία στα καύσιμα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 7 October 2004 - 8:52:09 UTC