Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ομάδα του υπεύθυνη για την επίθεση στη Μαδρίτη Αναγνωρίστηκε ο
  • [02] Λόγω του Ραμαζανιού Αποσύρθηκαν από τη Γάζα οι Ισραηλινοί
  • [03] Μετά από σύσκεψη της G8 Ευρωπαϊκή πρόταση για τα πυρηνικά του Ιράν
  • [04] Από διαρροή υγραερίου Έκρηξη σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας

    [01] Διεθνή

    Η ομάδα του υπεύθυνη για την επίθεση στη Μαδρίτη Αναγνωρίστηκε ο έβδομος ισλαμιστής τρομοκράτης

    15/10/2004 11:12:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Μετά από έρευνες έξι μηνών οι εμπειρογνώμονες των ισπανικών αρχών κατάφεραν να μάθουν την ταυτότητα του έβδομου ισλαμιστή που ανατινάχθηκε μαζί με άλλους έξι στις 3 Απριλίου στο προάστιο Λεγάνες της Μαδρίτης, μετά τις επιθέσεις της 11ης Μαρτίου στην ισπανική πρωτεύουσα. Πρόκειται για τον Αλεκέμα Λαμάρι, ο οποίος φέρεται να ήταν ο "εμίρης" της ομάδας. Οι έρευνες των Ισπανών ειδικών στην Αλγερία κατέδειξαν πως το γενετικό υλικό της σορού που δεν είχε αναγνωρισθεί μέχρι σήμερα συμπίπτει απόλυτα με εκείνο των γονέων του Λαμάρι, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας. Έως σήμερα, η επιστημονική αστυνομία είχε καταφέρει να αναγνωρίσει έξι από τους επτά νεκρούς της 3ης Απριλίου, μεταξύ των οποίων οι φερόμενοι ως ο συντονιστής και ο επιχειρησιακός αρχηγός των επιθέσεων της 11ης Μαρτίου 2004.

    [02] Διεθνή

    Λόγω του Ραμαζανιού Αποσύρθηκαν από τη Γάζα οι Ισραηλινοί

    15/10/2004 11:25:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ο ισραηλινός στρατός απέσυρε απόψε το μεγαλύτερος μέρος των δυνάμεών του από τα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας, ύστερα από επιχειρήσεις που κράτησαν περίπου δύο εβδομάδες, στο πλαίσιο χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων σε βάρος των Παλαιστινίων για το μήνα του Ραμαζανιού. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως σχεδόν όλα τα 200 ισραηλινά άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα αποσύρθηκαν από την περιοχή και πως οι δυνάμεις που απέμειναν άρχισαν να μετακινούνται στις παρυφές των προσφυγικών καταυλισμών της Τζαμπάλια και της Μπέιτ Λάχια. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρέτισαν την απόφαση του Ισραήλ. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες ανέμεναν ένα γρήγορο τέλος στην επιχείρηση στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού εδάφους.

    [03] Διεθνή

    Μετά από σύσκεψη της G8 Ευρωπαϊκή πρόταση για τα πυρηνικά του Ιράν

    16/10/2004 12:06:00 πμ

    Νέες προτάσεις πρόκειται να υποβάλλουν την ερχόμενη εβδομάδα από κοινού το Παρίσι, το Βερολίνο και το Λονδίνο προς το Ιράν, ώστε να αποκηρύξει κάθε σχέδιο για πυρηνικά όπλα, έγινε γνωστό έπειτα από συνάντηση υπευθύνων των χωρών της Ομάδας των Οκτώ (G8) για το θέμα αυτό στην Ουάσινγκτον. Οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες "δήλωσαν πως θα υποβάλουν τις ιδέες τους στο Ιράν την ερχόμενη εβδομάδα", δήλωσε ο Τομ Κέιζι, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες "άκουσαν προσεκτικά τις εξηγήσεις για την προσέγγισή τους και οι τρεις ευρωπαϊκές χώρες συμφωνησαν να μας ενημερώσουν για τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους", πρόσθεσε ο Κέιζι. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, έλαβαν μέρος υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των υπουργείων Εξωτερικών των χωρών του G8 (Ηνωμένες Πολιτείες, Ιαπωνία, Ρωσία, Καναδάς, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία).

    [04] Εσωτερικά

    Από διαρροή υγραερίου Έκρηξη σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας

    16/10/2004 9:51:00 πμ

    Ισχυρή έκρηξη από διαρροή υγραερίου σημειώθηκε στις 7 το πρωί, σε εστιατόριο που ήταν κλειστό, στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Διπλάρη, κοντά στην πλατεία Θεάτρου. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στο εστιατόριο και σε γύρω καταστήματα, ενώ απο θραύσματα τραυματίστηκε στο κεφάλι ο ιδιοκτήτης παρακείμενου καταστήματος Παναγιώτης Ζόμπος του Χρήστου. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Αθηνών, όπου του έγιναν ράμματα στο κεφάλι, αλλά δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 16 October 2004 - 8:50:43 UTC