Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαψεύδει το βρετανικό υπουργείο Αμυνας Ξεσκεπάζεται μυστική συμφωνία
  • [02] "Πύραυλος" ο Πανσερραϊκός
  • [03] Υποκλίθηκε ο Άρης στην Χαλκηδόνα
  • [04] "Μεγάλη επιτυχία", είπαν οι διοργανωτές του FSE 3ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό
  • [05] Μοιράστηκαν τους βαθμούς
  • [06] Πάρνηθα: Εγκλωβισμός ορειβατών σε φαράγγι
  • [07] 1-1 στην Καλαμαριά
  • [08] Επίσκεψη Στεφανόπουλου σε Θήβα και Λειβαδία
  • [09] Η ημέρα των φαβορί
  • [10] Βαθμός για την Κέρκυρα
  • [11] Δραματική νίκη η ΑΕΚ

    [01] Διεθνή

    Διαψεύδει το βρετανικό υπουργείο Αμυνας Ξεσκεπάζεται μυστική συμφωνία

    17/10/2004 11:48:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: BBC-INDEPENDENT

    Αίσθηση έχει προκαλέσει στη Βρετανία, σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Independent που αποκαλύπτει ότι η Ντάουνινγκ Στριτ συμφώνησε "κατ αρχήν" με τις ΗΠΑ για την εγκατάσταση αμερικανικών πυραύλων αναχαίτισης σε βρετανικό έδαφος. Το βρετανικό υπουργείο Αμυνας διέψευσε την είδηση τονίζοντας ότι δεν έχει ληφθεί για την ώρα καμία τέτοια απόφαση. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, η συμφωνία κλείστηκε τον περασμένο Μαϊο σε συνάντηση Βρετανών διπλωματών με στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Οι Βρετανοί, ζήτησαν από τους Αμερικανούς αξιωματούχους, να κρατηθεί μυστική η συμφωνία μέχρι τη διεξαγωγή των προσεχών βουλευτικών εκλογών, το 2005.

    Σχέδιο "Son of Star Wars"

    Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Independent, η συμφωνία αφορά στην εγκατάσταση πυραύλων αναχαίτισης σε μία υπάρχουσα βάση ραντάρ στο Φάιλινγκντέιλ της βόρειας Αγγλίας.

    Στις ΗΠΑ, 16 πύραυλοι αναχαίτισης είναι εγκατεστημένοι σε βάσεις στην Αλάσκα και την Καλιφόρνια .

    Το που είναι εγκατεστημένες οι υπόλοιπες 24 αμερικανικές βάσεις, είναι θέμα top secret για τους Αμερικανούς, που επιθυμούν διακαώς να εγκαταστήσουν κάποιες από αυτές στην Ευρώπη.

    Πρόθυμες να υλοποιήσουν τα σχέδια των ΗΠΑ είναι πολλές πρώην ανατολικές χώρες, με πρώτη την Πολωνία.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Αύγουστο, η κυβέρνηση της Δανίας έδωσε το πράσινο φως στους Αμερικανούς να χρησιμοποιήσουν μία βάση ραντάρ στη Γροιλανδία.

    Οι ΗΠΑ όμως δεν ζήτησαν να εγκατασταθούν εκεί πύραυλοι.

    Σχετικά Links:

    Το άρθρο της Independent

    [02] Αθλητισμός

    "Πύραυλος" ο Πανσερραϊκός

    17/10/2004 7:21:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Ατρόμητος Περιστερίου ήταν το σημερινό θύμα του Πανσερραϊκού στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας. Οι Σερραίοι με το φτωχό πλην πολύτιμο 1-0 πέρασαν και από το Περιστέρι και σημείωσαν την τρίτη εκτός έδρας νίκη τους. Τρεις νίκες που σε συνδυασμό με την εντός έδρας ισοπαλία στον μοναδικό αγώνα που έχουν δώσει στις Σέρρες τους φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας με 10 βαθμούς και δύο διαφορά από τους δεύτερους. Δεύτεροι είναι ο Πανηλειακός που κατάφερε να πάρει το "Χ" στην Ριζούπολη αποσπώντας 2-2 από τον Απόλλωνα, η Καστοριά που υποδέχτηκε και συνέτριψε τον Ηλυσιακό με 5-1 και η Κασσάνδρα (ή Ολυμπιακός Βόλου) που επικράτησε στο Καλοχώρι του Εθνικού Αστέρα με 1-0. Κατά τα άλλα το ντέρμπι Α' Εθνικής κάποτε, ανάμεσα στον Λεβαδειακό και την Λάρισα έληξε ισόπαλο με 1-1, ενώ η Παναχαϊκή πήρε την δεύτερη νίκη της φέτος, επί της Προοδευτικής με 1-0.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Καστοριά-Ηλυσιακός 5-1 (21',31' πεν Λαζαρίδης, 60΄Κισκαμπάνης, 81' Ευθυμιάδης, 90+ Σουλτανίδης- 90+ Κακιούζης) Απόλλων Αθηνών-Πανηλειακός 2-2 (10' Δημητρακόπουλος, 81' Πρινς- 62', 83' Μανίκας) Παναχαϊκή 2005-Προοδευτική 1-0 (50' πεν. Στράντζαλης) Ατρόμητος Αθηνών-Πανσερραϊκός 0-1 (75' πεν. Κύρου) Λεβαδειακός-Λάρισα 1-1 (52' Στοίνιβιτς- 25' Παπακώστας) Κασσάνδρα-Εθνικός Αστέρας 1-0 (44' Καλόγηρος) Καλαμάτα-Νίκη Βόλου 0-0 Ποσειδών Νέων Πόρων-Ακράτητος ματαιώθηκε

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)

    Πανσερραϊκός 10 Πανηλειακός 8 Καστοριά 8 Κασσάνδρα 8 Προοδευτική 6 Απόλλων Αθ.6 Λεβαδειακός 6 Παναχαϊκή 2005 6 Ηλυσιακός 5 Λάρισα 5 Εθνικός Αστέρας 4 Νίκη Βόλου 4 Καλαμάτα 4 Ατρόμητος Αθ.1 Ακράτητος 0 Ποσειδών Ν. Πόρων -9

    [03] Αθλητισμός

    Υποκλίθηκε ο Άρης στην Χαλκηδόνα

    17/10/2004 7:59:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με τον Άρη να υποδέχεται την Χαλκηδόνα στο γήπεδο "Κλεάνθης Βικελίδης" άνοιξε η σημερινή ημέρα της τέταρτης αγωνιστικής και με κερδισμένους τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι χάρη στο 2-1 πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης και έφτασαν έτσι τους εννέα, όσους και ο Ολυμπιακός. Ο συνήθης ύποπτος Τάκης Ζαχαρόπουλος, ήταν και πάλι ο πρωταγωνιστής, αφού ένα δικό του γκολ στο 83' ήταν εκείνο που έφερε την νίκη, σε έναν αγώνα που οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, αλλά ο Άρης προσπάθησε όσο μπορούσε να ισοσκελίσει την διαφορά. Μάλιστα οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν και νωρίς κιόλας, όταν στο 9' μια κεφαλιά του Λαζανά φάνηκε να βρίσκει το χέρι του Παππά, με αποτέλεσμα ο Σκουφίτσας να δείξει την λευκή βούλα. Οι παίκτες του Παράσχσου αμφισβήτησαν την απόφαση, το 1-0 όμως ήταν γεγονός καθώς ο Χρυσάφης δεν αστόχησε.

    "Μίλησε" ο Ζαχαρόπουλος

    Ο Άρης κράτησε το προβάδισμα για περίπου 20 λεπτά και στο 26' ο Ηλιόπουλος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, έπειτα από σέντρα του Γελαδάρη και εκείνη μετά από κόντρα στον Γόγολο κατέληξε στα δίχτυα του Λυμπερόπουλου. Νωρίτερα η Χαλκηδόνα είχε μια ακόμη καλή στιγμή με άλλη μια κεφαλιά, του Ντάγκα αυτή τη φορά να περνάει λίγο άουτ. Το 1-1 ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου και στην επανάληψη και οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να αναζητήσουν το γκολ που όπως έδειχνε θα ήταν και το νικητήριο. Τελικά στο 83' ο Γερλαδάρης έκανε μια ακόμη φαρμακερή σέντρα και ήταν ο Ζαχαρόπουλος εκείνος που πήδηξε ψηλότερα από όλους, δίνοντας την νίκη στην Χαλκηδόνα.

    Διαιτητής: Σκουφίτσας (Αθηνών). Κίτρινες κάρτες: Παππάς, Λυμπερόπουλος, Παπαδόπουλος, Δήμος, Κατεμής, Ντάγκας. ΑΡΗΣ: Λυμπερόπουλος, Καλλιμάνης, Νάιντος, Παπαδόπουλος (76΄ Κολτσίδας), Γόγολος, Πασσαλής, Μαρτίνες (71΄ Παντελίδης), Χρυσάφης, Μαρκομιχάλης, Σανχούρχο (63΄ Γκίτσης), Λαζανάς. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Εμπέντε, Μικές, Ντάγκας, Κατεμής, Παππάς, Γελαδάρης, Αντερσον, Δήμος, Αλ Τζάχερ, Ηλιόπουλος (83΄ Μασάδο), Ζαχαρόπουλος (90΄ Σωτήρχος).

    [04] Διεθνή

    "Μεγάλη επιτυχία", είπαν οι διοργανωτές του FSE 3ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ

    17/10/2004 8:15:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 3ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ (FSE), στο Λονδίνο, με μια μεγάλη αντιπολεμική πορεία με την συμμετοχή πολιτών απο χώρες της Ευρώπης. Η διαδήλωση ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας. Το FSE συγκέντρωσε "σχεδόν 20.000 ανθρώπους" από 65 χώρες, με πιο σημαντικές τις αντιπροσωπείες της Γαλλίας και της Ιταλίας. "Είναι μεγάλη επιτυχία. Το Λονδίνο δεν έχει ξαναδεί κάτι παρόμοιο τέτοιου εύρους", επεσήμαναν οι διοργανωτές του FSE.

    "Κείμενο έκκλησης"

    Την Κυριακή το πρωί, τα κοινωνικά κινήματα που συγκεντρώθηκαν στη Συνέλευση, τη μοναδική αρχή που μπορεί να παραγάγει μια διακήρυξη, συμφώνησαν σε ένα "κείμενο έκκλησης", ένα είδος οδικού χάρτη που προτείνεται στους ακτιβιστές για τα θέματα και το χρονοδιάγραμμα του κινήματος για μια άλλη παγκοσμιοποίηση.

    "Αγωνιζόμαστε για μία Ευρώπη που αρνείται τον πόλεμο", αναφέρουν τα κοινωνικά κινήματα στο κείμενο αυτό και απαιτούν "την άμεση λήξη των βομβαρδισμών" στο Ιράκ και "την άμεση αποκατάσταση της κυριαρχίας του ιρακινού λαού".

    Επίσης, το κείμενο καλεί σε μία ημέρα κινητοποίησης σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, στις 19 Μαρτίου , με μία μεγάλη δαδήλωση στις Βρυξέλλες "εναντίον του πολέμου, του ρατσισμού και της νεο-φιλελεύθερης Ευρώπης (...) για μία Ευρώπη των δικαιωμάτων και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών".

    [05] Αθλητισμός

    Μοιράστηκαν τους βαθμούς

    17/10/2004 8:55:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πιστή στην επιθετική φιλοσοφία της η Καλλιθέα σε καμία περίπτωση δεν φοβήθηκε τον ΠΑΟΚ και με το πλεονέκτημα του κόσμου της που βρέθηκε στο "Ελ Πάσο" προσπάθησε να μπει δυναμικά στο παιχνίδι και να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ. Το ίδιο έκανε και ο "δικέφαλος του Βορρά" και μάλλον το κατάφερε καλύτερα έστω και αν δεν ευτύχησε να σκοράρει νωρίς. Κάτι για το οποίο έφταιξε κυρίως η αστοχία των παικτών του, με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα το σουτ του πρώτου λεπτού από τον Σαλπιγγίδη και εκείνο του Σκαρμούτσου στο 22' το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι του Σουλογάνη. Το ημίχρονο βρήκε τις δύο επιθέσεις να μην έχουν βρεί τρόπο να "ξεκλειδώσουν" τις αντίπαλες άμυνες και έτσι το σκηνικό μεταφέρθηκε για τα επόμενα 45 λεπτά. Εκεί οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι, ανατρέποντας την υπεροχή των Θεσσαλονικέων στο πρώτο μέρος. Έτσι ευτύχησαν και να προηγηθούν, όταν στο 49' ο Σαββίδης εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Τσίγκας με μια έξυπνη κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν άμεση και στο 61' μετά από σύγχυση στην περιοχή της Καλλιθέας σε εκτέλεση φάουλ του Θεοδωρίδη, η μπάλα έφθασε στον Καρυπίδη που με κεφαλιά ψαράκι νίκησε τον Σουλογάνη. Στο 78' ο Γκέκας έχασε την μεγάλη ευκαιρία να δώσει στην Καλλιθέα τους τρεις βαθμούς, όταν δεν κατάφερε να νικήσει τον Ατματσίδη.

    Διαιτητής: Ηρακλής Τσικίνης Κίτρινες κάρτες: Ανδράλας, Εγκωμίτης, Γκεοργκίεφ, Τελκίνσκι Καλλιθέα: Σουλογάνης, Σέτα, Αγγελόπουλος, Κουλακιώτης, Γκεοργκίεφ (88` Κυριάκος), Τελκίνσκι (81` Ουάνγκα), Ντομπρόφσκι, Ντραγκίσεβιτς, Σαββίδης, Γκέκας, Τσίγκας. ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Βόκολος, Ουντέζε, Καρυπίδης, Κουτσόπουλος, Σκαρμούτσος, Θεοδωρίδης, Κούτσης (20` Εγκωμίτης), Ανδράλας (82` Ζησόπουλος), Φουτσίνι (74` Καραδήμος), Σαλπιγγίδης.

    [06] Εσωτερικά

    Πάρνηθα: Εγκλωβισμός ορειβατών σε φαράγγι

    17/10/2004 8:28:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Μια οικογένεια ορειβατών βρίσκεται από το απόγευμα παγιδευμένη σε φαράγγι, στην Πάρνηθα. Στο σημείο έφθασαν δυο συνεργεία της Πυροσβεστικής από 12 άνδρες συνολικά, οι οποίοι εντόπισαν την οικογένεια γύρω στις 7.30 μμ σε απόκρυφο σημείο του φαραγγιού. Πρόκειται για έναν 42χρονο με τα τρία του παιδιά, δυο κορίτσια 22 και 14 ετών και ένα αγόρι 12 ετών, οι οποίοι παγιδεύτηκαν στο φαράγγι Γκουρού κοντά στη Μονή Κλειστών, όταν η 22χρονη έπεσε με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι της. Ο πατέρας κάλεσε με το κινητό του τηλέφωνο την Πυροσβεστική Υπηρεσία και ζήτησε βοήθεια.

    Η μεταφορά είναι δύσκολη

    Δυο ιδιώτες ορειβάτες και ένας πυροσβέστης έφθασαν κοντά τους και μίλησαν μαζί τους, αλλά επειδή άρχισε ήδη να νυχτώνει είναι δύσκολη η μεταφορά τους και ιδιαίτερα της κοπέλας που είναι τραυματισμένη και η οποία θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

    [07] Αθλητισμός

    1-1 στην Καλαμαριά

    17/10/2004 9:11:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η Ξάνθη ήταν εκείνη που κατάφερε να γίνει πιο επικίνδυνη στο ξεκίνημα του αγώνα. Στο 12` σουτ του Μπαϊκαρά έκοψε τελευταία στιγμή ο Ταβάρες, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Παπαδημητρίου έπιασε κεφαλιά άουτ σε εκτέλεση φάουλ του Λουτσιάνο. Γενικά πάντως στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έδειξαν ιδιαίτερη προσοχή στην αμυνά τους και ουσιαστικά αναζητούσαν την ευκαιρία να περάσουν μπροστά με αντεπιθέσεις. Την καλύτερη ευκαιρία τους έχασαν οι γηπεδούχοι στο 31`, όταν μετά από συνεργασία των δύο Βραζιλιάνων, Ουέλιγκτον και Κλέιτον, ο τελευταίος μόνος δεν κατάφερε να πλασάρει τον Αναστασόπουλο που έδιωξε με τα πόδια. Ομως στο 44` ο Απόλλωνας κατάφερε να προηγηθεί με τον Χατζί, που έπιασε ένα σουτ από πλάγια και η μπάλα κατέληξε στα δίχτια μετά από σφάλμα του τερματοφύλακα της Ξάνθης που δεν κατάφερε να την συγκρατήσει.

    Δίκαιη ισοπαλία

    Η Ξάνθη μπήκε επιθετικά στο Β΄ ημίχρονο και στο 47` ο Ηλιάδης μάρκαρε από πίσω μέσα στην περιοχή τον Λαμπριάκο, χωρίς όμως να υποδείξει παράβαση ο διαιτητής Γερμανάκος, ενώ στο 54` σε σύγχυση στην άμυνα της Καλαμαριάς ο Ζαφειρόπουλος κατάφερε τελικά να απομακρύνει. Ομως στο 63` οι γηπεδούχοι υποχρεώθηκαν να παίξουν με 10 παίκτες, αφού αποβλήθηκε ο Παπαδόπουλος με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 75` σε αντεπίθεση του Απόλλωνα ο Παππάς μόνος δεν κατάφερε να νικήσει τον Αναστασόπουλο, ενώ στο 77` από μεταβίβαση του Λουτσιάνο ο Ηλιάδης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Καζάκη. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Λουτσιάνο για να ισοφαρίσει για την ομάδα του σε 1-1 (78`). Στη συνέχεια τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να σκοράρει έχασε η Καλαμαριά με τον Κλέιτον, όταν μόνος μέσα στην περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ. Ετσι το ματς έληξε ισόπαλο, αποτέλεσμα που γενικά χαρακτηρίζεται δίκαιο για τις δύο ομάδες που πήραν από έναν βαθμό. Διαιτητής: Μιχάλης Γερμανάκος Κίτρινες κάρτες: Ζαπρόπουλος, Καράμπας, Μαχράντζε, Ηλιάδης, Καζάκης, ΚΛέιτον, Παππάς Κόκκινες κάρτες: Παπαδόπουλος (2 κίτρινες) Απόλλων Καλαμαριάς: (προπονητής Εντουάρδο Αμορίν) Ζαφειρόπουλος, Ταβάρες (72` Παππάς), Ιακώβου, Φυτανίδης, Παπαδόπουλος, Κλέιτον, Ηλιάδης, Παρμαξίδης (83` Τζιακομέλι), Χατζί, Βέλα, Ουέλινγκτον (72` Ρινάλντι). Ξάνθη: (Προπονητής Γιάννης Ματζουράκης) Αναστασόπουλος, Ζαπρόπουλος, Παπαδημητρίου, Σίκοφ, Παβιό (71` Παπαδόπουλος), Λουτσιάνο, Καράμπας (71` Καζάκης), Μπαϊκαρά, Μαχράντζε (68` Καλασιμπέτα), Πρίττας, Λαμπριάκος.

    [08] Εσωτερικά

    Επίσκεψη Στεφανόπουλου σε Θήβα και Λειβαδία

    17/10/2004 9:10:00 μμ

    Κατά του ασυμβίβαστου της βουλευτικής ιδιότητας με την επαγγελματική, τάχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, από την Θήβα. Ο κ. Στεφανόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε το νομό Βοιωτίας και πραγματοποίησε τα εγκαίνια του Κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων χρονίως πασχόντων και ατόμων με αναπηρία της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας, αναρωτήθηκε εάν ήταν σωστό με τη διάταξη του Συντάγματος, που ψηφίστηκε να υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ μέλους του Κοινοβουλίου και επαγγέλματος. "Πιστεύω ότι είναι καταστρεπτικό και προσπάθησα να το μεταφέρω και τότε. Γιατί έτσι δεν θα μπορεί να γίνεται η προσφορά της κοινωνίας προς το κοινοβούλιο", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στεφανόπουλος.

    [09] Αθλητισμός

    Η ημέρα των φαβορί

    17/10/2004 9:46:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με σχεδόν καθόλου εκπλήξεις ολοκληρώθηκε η δεύτερη αγωνιστική ημέρα της Γ' Εθνικής κατηγορίας, καθώς Ατσαλένιος, Θρασύβουλος, Αχαρναϊκός και Μάλλια στον Α όμιλο, επικράτησαν των αντιπάλων τους, όπως και στον Β' όμιλο Θράκη, Λύκοι και Γιάννενα έκαναν το ίδιο. Σημαντικότερες από αυτές ήταν ίσως εκείνες των Λύκων στην Λάρισα, επί του Απόλλωνα με 1-0 και η επίσης εκτός έδρας της Θράκης με 2-0 επί του Πανδραμαϊκού. Κατά τα άλλα τα Γιάννενα υποδέχτηκαν και νίκησαν την Βέροια με 2-1, ενώ στον πρώτο όμιλο ο Ατσαλένιος επικράτησε του Λήλαντα με 2-0, τα Μάλλια του Κερατσινίου με 3-1 και ο Αχαρναϊκός του Ηροδότου με 2-1. Πιο εύκολο απόγευμα από όλους πέρασε ο Θρασύβουλος απέναντι στην Ρόδο την οποία νίκησε με 3-0.

    1ος όμιλος

    Χαϊδάρι-Εθνικός 2-0 Μαρκό-Πάμισος Μεσσήνης 0-0 Αθηναϊς-Βύζας Μεγάρων 1-1 Αχαρναϊκός-Ηρόδοτος 2-1 Ατσαλένιος-Λήλας Βασιλικού 2-0 ΠΑΝΟ Μαλλίων-Κερατσίνι 3-1 Αχαϊκή-Αγιος Δημήτριος 2-2 Θρασύβουλος-Ρόδος 3-0 Ρεπό: Θύελλα Πατρών

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)

    Ατσαλένιος 6 Θρασύβουλος 6 ΠΑΝΟ Μαλλίων 6 Αχαρναϊκός 6 Αχαϊκή 4 Πάμισος Μεσσήνης 4 Χαϊδάρι 3-1αγ. Εθνικός 3 Άγιος Δημήτριος 2 Ρόδος 1 Αθηναϊς 1 Βύζας Μεγάρων 1 Μαρκό 1 Θύελλα Πατρών 0 (-1αγ.) Κερατσίνι 0 Ηρόδοτος 0 Λήλας Βασιλικού 0

    2ος όμιλος

    Πανδραμαϊκός-Ενωση Θράκης 0-2 Αναγέννηση Καρδίτσας-Παναιτωλικός 2-1 ΠΑΣ Γιάννινα-Βέροια 2-1 Απόλλων Λάρισας-Λύκοι 0-1 Αγροτικός Αστέρας-Παύλος Μελάς 1-1 Θερμαϊκός-Αναγέννηση Αρτας 1-2 Πτολεμαϊδα-Λαμία 1-0 Καβάλα-Δόξα Δράμας 1-1 Ρεπό: Κοζάνη

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)

    Ένωση Θράκης 6 ΠΑΣ Γιάννινα 6 Λύκοι 6 Παύλος Μελάς 4 Αναγέννηση Άρτας 4 Κοζάνη 3 (-1αγ.) Λαμία 3 Βέροια 3 Αναγέννηση Καρδίτσας 3 Πτολεμαϊδα 3 Καβάλα 2 Αγροτικός Αστέρας 1 Δόξα Δράμας 1 Απόλλων Λάρισας 0 (-1αγ.) Πανδραμαϊκός 0 Παναιτωλικός 0 Θερμαϊκός 0

    [10] Αθλητισμός

    Βαθμός για την Κέρκυρα

    17/10/2004 10:01:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τον πρώτο της βαθμό, εκτός έδρας, κατέκτησε η Κέρκυρα, στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου απέσπασε "λευκή" ισοπαλία από τον Ιωνικό στη Νίκαια και αποσπάστηκε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, την οποία πλέον "μοιράζονται" ο Εργοτέλης και ο Αρης. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με ελάχιστες αξιόλογες φάσεις. Ολες κι όλες δύο ήταν οι περιπτώσεις που οι γηπεδούχοι πλησίασαν απειλητικά στην εστία του Βεζυρίδη, στο 13΄ όταν ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας απέκρουσε το πλασέ του Γκούτμαν και στο 30΄ όταν πρόλαβε την τελευταία στιγμή να απομακρύνει πριν ο Γκούτμαν βρεθεί σε θέση βολής. Ο Ιωνικός συνέχισε να έχει το "πάνω χέρι" και στο 53΄ ο Ζίφκοβιτς έχασε απίστευτη ευκαιρία όταν δεν μπόρεσε να "σπρώξει" τη μπάλα στα δίχτυα, με εξουδετερωμένο τον γκολκίπερ των φιλοξενουμένων. Στο τελευταίο ημίωρο ο χρόνος κυλούσε υπέρ της Κέρκυρας, έστω κι αν ο Νίκος Αναστόπουλος δεν κινήθηκε έτσι ώστε να ενισχύσει την επιθετική παρουσία της ομάδας του. Μια ισοπαλία εκτός έδρας ήταν ό,τι καλύτερο για τους νεοφώτιστους στην Α΄ εθνική, που φεύγοντας από το Δημοτικό Στάδιο της Νίκαιας με έναν βαθμό μπορούν σίγουρα να νιώθουν ικανοποιημένοι. Από την άλλη πλευρά, βέβαια, η απώλεια αυτή ήταν «εκτός προγράμματος» για τον Βαγγέλη Βλάχο που σ΄αυτό το ματς περίμενε κάτι παραπάνω από την ομάδα του. Διαιτητής: Σωμαρακάκης (Αθήνας) Κίτρινες: Πουλόπουλος, Γκούτμαν, Βουρεξάκης, Εν Ντιαγέ, Ζιάκας ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Κινγκ, Πουλόπουλος, Οφρυδόπουλος, Μελαμπιανάκης, Διγκόζης, Βουρεξάκης (81΄ Λετιέρι), Ζίφκοβιτς (79΄ Τσιμπλίδης), Γκούτμαν (89΄ Μάγγος), Μακόρ, Γαβριλόπουλος. ΚΕΡΚΥΡΑ: Βεζυρίδης, Σφακιανάκης, Αμανατίδης, Βαντελανόιτ, Γεωργίου, Κόλτζος, Νινιάδης (84΄ Γκαρόζης), Γήτας, Ζιάκας (68΄ Αντωνίου), Εν Ντιαγέ, Ιωάννου (87΄ Σύρος)

    [11] Αθλητισμός

    Δραματική νίκη η ΑΕΚ

    17/10/2004 10:16:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης η ΑΕΚ νίκησε 2-1 τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 4η ημέρα του πρωταθλήματος Α΄ εθνικής. Ο Κατσουράνης με πέναλτι στο 85΄ και ο Σοάρες στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διάγραψαν το προβάδισμα του "Γηραιού" (Κέιτα 44΄) και έστειλαν την "Ενωση" στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με τον Παναθηναϊκό. Οι δύο προπονητές απέδειξαν από το πρώτο λεπτό ότι δεν ήταν διατεθειμένοι να ρισκάρουν και παρέταξαν τις ομάδες τους με μόνο έναν "καθαρόαιμο" επιθετικό, τον Μίετσελ και τον Καμπάνταη αντίστοιχα. Ομως, ο Φερνάντο Σάντος αναγκάστηκε γρήγορα να αλλάξει τα πλάνα του αφού έχασε λόγω τραυματισμού τον Καμπάνταη στο 25΄ (αντικαταστάθηκε με τον προερχόμενο από τραυματισμό Ρούσεφ) κι έτσι το ρόλο του φορ έπαιζαν πότε ο Σοάρες, πότε ο Λυμπερόπουλος, που αρχικά αγωνίστηκαν πιο πίσω, προς τη μεσαία γραμμή.

    Γενικά το ματς ήταν δυνατό κάτι στο οποίο ίσως οφείλεται και ο τραυματισμός τόσο του Καμπάνταη, όσο και του Λαγού (αλλά και προς το τέλος του Κέιτα). Οι φάσεις που θα μπορούσαν να συγκινήσουν τον -άψογο στις «άνευ προστατευτικών» κερκίδες- κόσμο ήταν ελάχιστες στο πρώτο 45λεπτο και ξεχώρισαν ένα σουτ του Μίετσελ από πολύ πλεονεκτική θέση στο 17΄ (άουτ) κι ένα εντυπωσιακό «ψαλίδι» από τον ίδιο στο 40΄, που εξουδετερώθηκε εύκολα από τον Μιχαηλίδη. Φαίνεται, όμως, πως οι παίκτες του "Γηραιού" είχαν έμπνευση απόψε στις θεαματικές ενέργειες και στο 44΄ ο Κέιτα με νέο ψαλίδι μέσα στην περιοχή, μετά από κόρνερ του Μουράτι, άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Δίκαιο προβάδισμα για τον Ηρακλή, αφού η ΑΕΚ έμοιαζε εντελώς αποσυντονισμένη στο γήπεδο.

    Χιτσκοκικό φινάλε

    Στον ίδιο ρυθμό ξεκίνησε και το δεύτερο 45λεπτο, μέχρι που η ΑΕΚ άρχισε να ανεβαίνει και απείλησε με ένα απευθείας φάουλ του Ιβάν Ρούσεφ (άουτ) στο 57΄. Λίγο αργότερα (61΄), στην καλύτερη επιθετική της ενέργεια, ο Λυμπερόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής όμως ο Αμπάρης πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση κρατώντας το 1-0 για την ομάδα του. Ο Ηρακλής «απάντησε» με θαυμάσιο διαγώνιο σουτ του Μίετσελ (λίγο άουτ) στο 75΄ και η ΑΕΚ με τη σειρά της με κεφαλιά του Κόντη από πολή καλή θέση στο 80΄, που έφυγε επίσης άουτ. Η απόφαση που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα ήταν ομολογουμένως πολύ δύσκολη και ανήκε στον Γιώργο Δούρο. Ο Κορίνθιος ρέφερι στο 87ο λεπτό θεώρησε αντικανονική την προβολή του Πουρσανίδη στον Σολάκη μέσα στην περιοχή και καταλόγισε πέναλτι υπό τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών του "Γηραιού". Ο Κώστας Κατσουράνης ήταν ψύχραιμος και στέλνοντας τη μπάλα στην αντίθετη γωνία από τον Αμπάρη έγραψε το 1-1. Το θρίλερ δεν είχε τελειώσει ακόμη... Στο 91΄ ο Σολάκης εκτέλεσε κόρνερ, ο Αλβες έπιασε την κεφαλιά και ο Σοάρες μόνος απέναντι στον Αμπάρη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τους οπαδούς της ΑΕΚ (ανάμεσά τους και ο Ντέμης Νικολαϊδης) στον έβδομο ουρανό. Διαιτητής: Δούρος (Κορίνθου) Κίτρινες: Κατσαμπής, Κέιτα, Νεμπεγλέρας, Ιωάννου, Κρασσάς, Σοάρες, Ασουνσάο, Κόντης, Σολάκης ΗΡΑΚΛΗΣ:: Αμπάρης, Νεμπεγλέρας, Σνάουτσνερ, Κατσαμπής, Γκαρσία, Ιωάννου, Πουρσανίδης, Κεϊτά (79΄ λ.τρ. Στεφανής), Μίετσελ, Μουράτι, Λαγός (31΄ λ.τρ. Χολφάιν) ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Κόντης, Κωστένογλου, Αλβες, Τζιωρτζιόπουλος, Κατσουράνης, Ασουνσάο, Κρασσάς (60΄ Κωνσταντινίδης), Σοάρες, Λυμπερόπουλος, Καμπάνταης (25΄ λ.τρ. Ρούσεφ, 80΄ Σολάκης)


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 17 October 2004 - 20:51:23 UTC