Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-24

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Η ενθρόνιση του Πατριάρχη
  • [02] Εκτελέστηκαν 49 Ιρακινοί στρατιώτες
  • [03] "Συμπεριφέρονται" όπως οι αλκοολικοί Όταν "τα τσούζουν" οι μέλισσες!
  • [04] Συνέντευξη στη ΝΕΤ 105.8 Αλογοσκούφης: "Αυξήσεις πάνω από τον
  • [05] Νεκρός Αμερικανός διπλωμάτης στο Ιράκ
  • [06] Εξάμηνο αποκλεισμό του Μούτου ζητά η FIFA
  • [07] Παραδέχτηκαν οι αντίπαλοί του Νικητής ο Καρζάι στο Αφγανιστάν
  • [08] Περιζήτητος ο Φρέι
  • [09] Σύμφωνα με δημοσκόπηση κυριακάτικης εφημερίδας Οικονομία και Τουρκία
  • [10] Προσοχή στις απομιμήσεις, λέει η Ιντερπόλ Οι "μαϊμούδες" χρηματοδοτούν
  • [11] "Έσπασε" το παθητικό των Σερρών
  • [12] Μηδέν εις το πηλίκον στο "Σίτι"
  • [13] Μόνο νίκες Αχαρναϊκός και Θράκη
  • [14] Ομιλία του Υπουργού Απασχόλησης "Εγγυόμαστε την οικονομική ευρωστία του
  • [15] Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μαραθώνος και Πειραιά

    [01] Εσωτερικά

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Η ενθρόνιση του Πατριάρχη

    24/10/2004 11:33:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2004 5:03:02 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Αλεξάνδρεια, στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η τελετή ενθρόνισης του νέου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Στεφανόπουλου. Στην ομιλία του, ο Πατριάρχης τόνισε ότι θα συνεχίσει το έργο του αδικοχαμένου προκατόχου του, του μακαριστού Πέτρου, και πως, παράλληλα, θα προσπαθήσει να δώσει πνοή στην δεύτερη τη τάξη Ορθόδοξη Εκκλησία. Επίσης, υποσχέθηκε ότι η δουλειά θα αρχίσει άμεσα, προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις των ιεραρχών που χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα του Σινούκ.

    Πατέρας όλων των πιστών

    Ο Πατριάρχης τόνισε πως το Ελληνικό Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας θα συνεχίσει να προσφέρει έργο στην ιεραποστολική δράση στην Αφρικανική Ήπειρο.

    Ο κ. Θεόδωρος, που είναι ο 116ος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάπας πάσης Αφρικής, στην ομιλία του τόνισε ότι θα είναι "ο πατέρας όλων των πιστών ανεξαρτήτου φυλής και γλώσσας" προσθέτοντας ότι θα ανοίξει διάλογο με όλες τις θρησκείες και ειδικότερα με τους ισλαμιστές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της μαύρης Ηπείρου που, όπως είπε, είναι κυρίως η φτώχεια, η πείνα και η τρομοκρατία. Στα σχέδιά του μάλιστα όπως ανέφερε περιλαμβάνεται και η δημιουργία Θεολογικής Σχολής στην Αίγυπτο.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, μετέφερε τις ευχές όλης της Ελλάδας και τόνισε ότι όλοι πιστεύουν ότι ο κ. Θεόδωρος θα είναι άξιος συνεχιστής του έργου που ξεκίνησε ο Μακαριστός Πατριάρχης Πέτρος .

    Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Χριστόδουλος ευχήθηκε στο νέο Πατριάρχη να έχει κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο του και τόνισε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι έτοιμη να δείξει την έμπρακτη στήριξή της στο δεύτερο τη τάξει Πατριαρχείο, όπως έκανε άλλωστε όλα τα τελευταία χρόνια με την απόσπαση Ελλήνων κληρικών στις μητροπόλεις και τις ιεραποστολές της Αφρικανικής ηπείρου.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος ευχήθηκε στον κ. Θεόδωρο να ζήσει πολλά χρόνια ώστε να συνεχίσει το σημαντικό έργο που ανέπτυξε τα προηγούμενα χρόνια στις ιεραποστολές της Αφρικής.

    Στο επίσημο γεύμα το οποίο παρατέθηκε μετά το τέλος της τελετής ενθρόνισης ο νέος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος τόνισε ότι δεν λησμονεί τη σκλαβωμένη και αλύτρωτη Κύπρο και υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με ζήλο για την επίλυση των προβλημάτων της ομογένειας στην Αφρική αλλά και όλων των Αφρικανών πολιτών.

    Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε η υπουργός Παιδείας κ. Μαριέτα Γιαννάκου , η οποία μετέφερε στο νέο Πατριάρχη τις ευχές και τη συμπαράσταση του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, η οποία, όπως τόνισε, θα είναι και έμπρακτη.

    Στην τελετή παρέστησαν η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τάκης Σκανδαλάκης, εκπρόσωποι των κομμάτων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράννων και Πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος, καθώς και οι προκαθήμενοι ή εκπρόσωποι όλων των Πατριαρχείων και των αυτοκέφαλων Ορθοδόξων Εκκλησιών.

    Αλλαγές και μεταθέσεις

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο νέος Πατριάρχης προαναγγέλλει αλλαγές στην ιεραρχία του Πατριαρχείου με τη σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη για την κάλυψη των τεσσάρων Μητροπόλεων που χηρεύουν μετά το τραγικό δυστύχημα του Σινούκ.

    Επίσης, σημειώνει πως θα γίνουν μεταθέσεις αρχιερέων ενώ οραματίζεται τη δημιουργία μιας ιερατικής σχολής για τις ανάγκες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής.

    Στην τελετή ενθρόνισης παρέστη πλήθος κόσμου, τόσο από το Ηράκλειο Κρήτης, γενέτειρα του Πατριάρχη, όσο και από την Κύπρο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Παμψηφεί ο νέος Πατριάρχης Αλεξανδρείας

    [02] Ιράκ

    Εκτελέστηκαν 49 Ιρακινοί στρατιώτες

    24/10/2004 12:28:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2004 1:33:58 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - ΑΠΕ

    Σαράντα εννιά Ιρακινοί στρατιώτες βρέθηκαν νεκροί κοντά στο χωριό Μαντάλι, κοντά στα σύνορα με το Ιράν, δήλωσε εκπρόσωπος της Εθνικής Φρουράς του Ιράκ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αντάρτες έστησαν ενέδρα στους στρατιώτες που επέστρεφαν στα σπίτια τους, τους υποχρέωσαν να πέσουν στο έδαφος και τους εκτέλεσαν. Τα συνεργεία διάσωσης βρήκαν το Σάββατο 37 νεκρούς στρατιώτες και σήμερα άλλους 12, σε έναν δρόμο στο Μαντάλι. Η βάση των στρατιωτών ήταν στο Κιρκούς, 90 χλμ. βορειοανατολικά της Βαγδάτης. Στο μεταξύ, πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή που εξαπέλυσε το μεσημέρι της Κυριακής στη Φαλούτζα η αμερικανική αεροπορία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεκροί ήταν άμαχοι.

    [03] Υγεία

    "Συμπεριφέρονται" όπως οι αλκοολικοί Όταν "τα τσούζουν" οι μέλισσες!

    24/10/2004 1:09:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2004 2:10:19 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: BBC

    Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Οχάιο των ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι οι μέλισσες αντιδρούν στο αλκοόλ με τον ίδιο τρόπο που αντιδρούν και οι άνθρωποι. Κατά τη διάρκεια πειραμάτων, οι μέλισσες έλαβαν εθανόλη, την ουσία του αλκοόλ που προκαλεί μέθη. Οι ερευνητές παρατήρησαν πως η κατανάλωση της ουσίας αυτής επηρέασε το πέταγμα και το περπάτημα των εντόμων. Στα σχέδια της επιστημονικής ομάδας περιλαμβάνεται και μια έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο το αλκοόλ επηρεάζει τη λειτουργία της μνήμης και τη συμπεριφορά των ανθρώπων.

    Δεν μπορούσαν να σταθούν στα πόδια τους...

    "Πρόκειται για έντομα πολύ κοινωνικά. Θέλουμε να μάθουμε πώς η εθανόλη 'μεταμορφώνει' τις συνήθως ήρεμες και φιλικές μέλισσες σε επιθετικές", δηλώνει η ερευνήτρια Τζεραλντίν Ράιτ.

    Η Δρ. Τζούλι Μάσταρντ, εντομολόγος - ερευνήτρια σημειώνει: "Το αλκοόλ επηρεάζει μέλισσες και ανθρώπους με παρόμοιο τρόπο. Παράλληλα, εξασθενεί την ικανότητα χρήσης μηχανημάτων αλλά και τις λειτουργίες της μάθησης και της μνήμης".

    "Σε μοριακό επίπεδο, οι εγκέφαλοι των μελισσών και των ανθρώπων λειτουργούν παρόμοια", προσθέτει η Δρ. Μάσταρντ.

    "Γνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο η χρόνια χρήση αλκοόλ επηρεάζει το γονίδια και τις πρωτεΐνες του εγκέφαλου των μελισσών, μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε πως επηρεάζεται αντίστοιχα η μνήμη και η συμπεριφορά των αλκοολικών", συμπληρώνει η ερευνήτρια.

    Κατά τη διάρκεια του πειράματος, οι ερευνητές έδωσαν εθανόλη στις μέλισσες και παρακολουθήσαν τη συμπεριφορά τους επί 40 λεπτά.

    Τα επίπεδα της εθανόλης στα έντομα μεγάλωναν ώρα με την ώρα.

    Η ομάδα παρατήρησε πως οι μέλισσες που είχαν καταναλώσει τη μεγαλύτερη ποσότητα της ουσίας πέρασαν την περισσότερη ώρα ακίνητες και ανάσκελα, δίχως να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους.

    Σχετικά Links:

    BBC

    Πανεπιστήμιο του Οχάιο

    [04] Οικονομία

    Συνέντευξη στη ΝΕΤ 105.8 Αλογοσκούφης: "Αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό"

    24/10/2004 3:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2004 5:04:08 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Ανταγωνιστικότητα και ιδιωτικός τομέας, με ψήφιση νέου φορολογικού και αναπτυξιακού νόμου, θα βρεθούν στο επίκεντρο της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής το 2005, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, στη ΝΕΤ 105,8. Ο κ. Αλογοσκούφης προανήγγειλε για το νέο έτος αυξήσεις 10% στο αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους καθώς και αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό στους εργαζόμενους. Όσον αφορά το θέμα του επιδόματος θέρμανσης, ο Υπουργός Οικονομικών, επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι το ζήτημα είναι ανοιχτό, ενώ χαρακτήρισε μονόδρομο την δημοσιονομική απογραφή, προκειμένου να προσδιοριστούν οι πραγματικές δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και να γνωρίζουν οι πολίτες την αλήθεια. Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Αλογοσκούφης εκτίμησε ότι το ECOFIN δε θα λάβει τέτοια απόφαση καθώς τα μέτρα που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση θα περιορίσουν το έλλειμμα κάτω από το 3% το 2005.

    [05] Ιράκ

    Νεκρός Αμερικανός διπλωμάτης στο Ιράκ

    24/10/2004 3:43:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ένας Αμερικανός διπλωμάτης έχασε την Κυριακή τη ζωή του από επίθεση με βλήμα όλμου που σημειώθηκε κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης. Την επίθεση στο Στρατόπεδο Βίκτορι επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ. Ο θάνατος του αξιωματικού της περιφερειακής ασφάλειας, Εντ Σέιτζ, είναι ο πρώτος θάνατος Αμερικανού διπλωμάτη που σημειώνεται στο Ιράκ. Στο μεταξύ, το ακέφαλο πτώμα ενός άντρα με κοστούμι βρέθηκε την Κυριακή να επιπλέει στον ποταμό Τίγρη κοντά στην πόλη Κιρκούκ. Ο διοικητής της αστυνομίας στην κοντινή πόλη Χαουίτζα, που βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης, δήλωσε ότι το κεφάλι του άνδρα, ο οποίος δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί, βρέθηκε δεμένο στα πόδια του. Πρόκειται για το τέταρτο πτώμα που βρίσκεται στην περιοχή αυτή τους τελευταίους δύο μήνες.

    [06] Champions League

    Εξάμηνο αποκλεισμό του Μούτου ζητά η FIFA

    24/10/2004 4:09:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Ασυγκίνητη παραμένει η FIFA από την μεταμέλεια του Ρουμάνου διεθνούς της Τσέλσι, Αντριαν Μούτου, που έκανε χρήση κοκαϊνης, καθώς εμμένει στην απόφασή της ποινής αποκλεισμού έξι μηνών για τον Βαλκάνιο άσο, αφού όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της "ο πειθαρχικός κώδικας είναι ξεκάθαρος". Οι συνθήκες όμως για τον Μούτου δεν είναι καλύτερες ούτε μέσα στο ίδιο του το "σπίτι", αφού ο Πορτογάλος τεχνικός των "εφοπλιστών", Ζοσέ Μουρίνιο χαρακτήρισε ως λανθασμένη επιλογή του Κλαούντιο Ρανιέρι, τη μεταγραφή του Ρουμάνου από την Πάρμα έναντι του ποσού των 15.8 λιρών.

    Μουρίνιο: "Λανθασμένη επιλογή ο Ρουμάνος"

    Το προφίλ του μετανιωμένου Άντριαν Μούτου, ο οποίος παραδέχθηκε πως έκανε χρήση κοκαΐνης και οι δηλώσεις του, ότι είναι αποφασισμένος να ξεκινήσει πρόγραμμα απεξάρτησης και να αρχίσει την καριέρα του από την αρχή, αφήνει παγερά αδιάφορη τη FIFA, η οποία ζητά τον εξάμηνο αποκλεισμό του Ρουμάνου παίκτη της Τσέλσι. "Ο πειθαρχικός κώδικας είναι ξεκάθαρος" δήλωσε ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομσοπονδίας, Μάρκους Ζίγκλερν και συνέχισε: "Αναφέρει μια συγκεκριμένη τιμωρία και χρηματικό πρόστιμο. Είμαστε αποφασισμένοι να επέμβουμε αν ο Μούτου δεν τιμωρηθεί τουλάχιστον με το μίνιμουμ αποκλεισμό από την αγωνιστική δράση".

    Εκτός όμως από τη FIFA, ακόμη και ο ίδιος ο Πορτογάλος τεχνικός των "εφοπλιστών" αφήνει εκτεθειμένο τον παίκτη του, για τον οποίο στις πρόσφατες δηλώσεις του αφήνει σαφείς αιχμές όχι μόνο για τον Ρουμάνο διεθνή, αλλά και τον προκάτοχό του: "Όταν επενδύεις τόσα χρήματα, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός. Ο Μούτου είχε προβλήματα συμπεριφοράς και θα έπρεπε να το γνωρίζουν στην Τσέλσι. Ήταν λάθος η απόκτηση του. Όταν πας να αγοράσεις έναν παίκτη, πρέπει να ξέρεις και για τον χαρακτήρα και την εξωγηπεδική του συμπεριφορά. Ο Μούτου ήταν μια λανθασμένη επιλογή", τόνισε ο περσινός πρωταθλητής Ευρώπης με τα χρώματα της Πόρτο, Ζοσέ Μουρίνιο.

    [07] Διεθνή

    Παραδέχτηκαν οι αντίπαλοί του Νικητής ο Καρζάι στο Αφγανιστάν

    24/10/2004 4:16:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σχεδόν 15 ημέρες μετά τις ιστορικές εκλογές στο Αφγανιστάν, που πυροδότησαν πλήθος αντιδράσεων και καταγγελιών για παρατυπίες, το αντίπαλο στρατόπεδο του απερχόμενου προέδρου, Χαμίντ Καρζάι, παραδέχθηκε ότι ο Καρζάι κέρδισε τις εκλογές καθώς έλαβε πάνω από 4,1 εκατομμύρια ψήφους σε σύνολο οκτώ εκατομμυρίων ψηφοφόρων. "Σεβόμενοι τη βούληση του έθνους, βάσει των στοιχείων που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, θεωρούμε ότι ο Καρζάι είναι ο νικητής των εκλογών και ότι πήρε την πλειοψηφία", δήλωσε ο Σάγεντ Χαμίντ Νούρι, εκπρόσωπος του Γιούνις Κανούνι, βασικού αντιπάλου του Καρζάι. Οι αντίπαλοι του Καρζάι αναγνώρισαν τη νίκη του, ωστόσο, δεν παρέλειψαν να αναφέρουν ότι σημειώθηκαν "πολλές νοθείες και παρατυπίες".

    Αναμένει επίσημη επιβεβαίωση ο Καρζάι

    "Κερδίσαμε την πλειοψηφία. Όμως αναμένουμε επίσημη επιβεβαίωση", δήλωσε ο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Καρζάι, Χάμεντ Έλμι.

    Με καταμετρημένο το 92,1% των ψήφων, ο Καρζάι παίρνει ποσοστό 54,9% και ακολουθούν με μεγάλη διαφορά ο Γιούνις Κανούνι με ποσοστό 16,4%, ο Χάτζι Μοχάμαντ Μοχάκικ με 11,7% και ο Αμπντούλ Ρασίντ Ντόστουμ με 10,5%.

    Για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο των εκλογών, ένας υποψήφιος θα πρέπει να συγκεντρώνει ποσοστό 51% των ψήφων, διαφορετικά θα πρέπει να διεξαχθεί και δεύτερος γύρος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε ήρεμο κλίμα οι εκλογές στο Αφγανιστάν

    "Αρκετά δημοκρατικές" οι αφγανικές εκλογές

    Πείραμα δημοκρατίας στο Αφγανιστάν

    Σχετικά Links:

    http://www.afg-electionresults.org/

    [08] Αθλητισμός

    Περιζήτητος ο Φρέι

    24/10/2004 4:39:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Οι καλές εμφανίσεις του Γάλλου τερματοφύλακα Σεμπαστιάν Φρέι με τη φανέλα της ιταλικής Πάρμα, έχουν "θαμπώσει" τις Ίντερ και Μάντσεστερ, οι οποίες έχουνε εκδηλώσει ήδη το ενδιαφέρον τους για τον πορτιέρο των "παρμένσι". Όπως είναι φυσικό ο Φρεϊ, στο άκουσμα των εν λόγω συλλόγων έχει κάθε λόγο να χαίρεται και ήδη ο 24χρονος γκολκίπερ έχει τη διαβεβαίωση της ομάδας του, ότι δεν θα μπει εμπόδιο στο μέλλον του: "Ξέρω ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρακολουθεί την εξέλιξη μου και ο ατζέντης μου είχε συναντήσει πρόσφατα κάποιους εκπροσώπους της. Η Ίντερ έχει εκφράσει επίσης κάποιο ενδιαφέρον και έχω συμφωνήσει ήδη με την Πάρμα, ότι δεν πρόκειται να δημιουργήσει εμπόδια αν κατατεθεί κάποια καλή προσφορά" τόνισε ικανοποιημένος ο 24χρονος πορτιέρο.

    [09] Διεθνή

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση κυριακάτικης εφημερίδας Οικονομία και Τουρκία "καίνε" Σιράκ-Ραφαρέν

    24/10/2004 5:23:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: AΠΕ

    Δραματική πτώση σημειώνει η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου, Ζακ Σιράκ, καθώς έχει φτάσει στο χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων επτά ετών. Δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην εφημερίδα "Le Journal du Dimanche" (Λε Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς), δείχνει ότι το χαμηλό ποσοστό οφείλεται στους φόβους για τη γαλλική οικονομία και στην τουρκική προσπάθεια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με την ίδια σφυγμομέτρηση, στο χαμηλότερο επίπεδο έχει πέσει και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού, Ζαν Πιέρ Ραφαρέν, από το Μάιο του 2002, οπότε και ανέλαβε τα καθήκοντά του.

    Δεν επιθυμούν την ένταξη της Τουρκίας οι Γάλλοι

    Το 41% των Γάλλων δηλώνει ικανοποιημένο από τον Σιράκ και μόνο το 29% των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο από τον Ραφαρέν.

    Η σφυγμομέτρηση αυτή υπογραμμίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρόεδρος Σιράκ στην προσπάθειά του να πείσει τους Γάλλους για τα οφέλη της τουρκικής ένταξης στην Ε.Ε. ενώ καταδεικνύει ότι πολλοί δεν έχουν ακόμη αισθανθεί το όφελος από την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

    Το 41% των Γάλλων δηλώνει ικανοποιημένο από τον Σιράκ, το οποίο αποτελεί το χειρότερο ποσοστό που έχει λάβει από το 1997 και μόνον το 29% των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο από τον Ραφαρέν, δείχνει η σφυγμομέτρηση, που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Ifop σε δείγμα 1.905 Γάλλων από τις 14 ως τις 22 Οκτωβρίου.

    Η εφημερίδα κρίνει ότι η αυτή η μείωση της δημοτικότητας οφείλεται στην άνοδο των τιμών, όπως αυτές των καυσίμων, στις περικοπές θέσεων εργασίας, στους υψηλούς φόρους, στους φόβους για ένα κύμα τούρκων μεταναστών στη χώρα και στην αποτυχία της Γαλλίας να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των δύο γάλλων ομήρων στο Ιράκ.

    Σφυγμομετρήσεις στη Γαλλία δείχνουν ότι μεγάλη πλειοψηφία του γαλλικού λαού αντιτίθεται στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, φοβούμενη ότι οι Τούρκοι θα αφαιρέσουν θέσεις εργασίας από τους Γάλλους και θα μειώσουν την επιρροή της Γαλλίας στην Ένωση.

    [10] Διάφορα

    Προσοχή στις απομιμήσεις, λέει η Ιντερπόλ Οι "μαϊμούδες" χρηματοδοτούν την τρομοκρατία

    24/10/2004 5:56:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: Reuters

    Πριν απλώσετε το χέρι σας για να αγοράσετε την απομίμηση μιας μπλούζας Αρμάνι ή μιας τσάντας Γκούτσι, σκεφτείτε ότι τα χρήματα που θα δώσετε είναι πολύ πιθανόν να καταλήξουν στις τσέπες τρομοκρατών ή γκάνγκστερ. Η προειδοποίηση αυτή δόθηκε από την Ιντερπόλ, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης εκπροσώπων από όλον τον κόσμο, που έγινε στη Ρώμη, με θέμα την πλαστογραφία και την παραγωγή απομιμήσεων, έγκλημα το οποίο στοιχίζει κάθε χρόνο στις κυβερνήσεις και στις επιχειρήσεις εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Η Ιντερπόλ προειδοποίησε, επίσης, τους αγοραστές προϊόντων "μαϊμού" ότι ρισκάρουν τη ζωή τους κάνοντας τέτοιες αγορές, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις θανάτων από την κατανάλωση ψεύτικων φαρμάκων.

    Τα ρολόγια και η ...Μαφία

    "Όταν για παράδειγμα αγοράζετε την απομίμηση ενός επώνυμου ρολογιού, τα χρήματα που δίνετε καταλήγουν στη Μαφία και στις τρομοκρατικές οργανώσεις", είπε ο διευθυντής των αστυνομικών υπηρεσιών της Ιντερπόλ, Ζαν Μισέλ Λουμπουτάν.

    Οι εκπρόσωποι των χωρών εκτίμησαν ότι η ετήσια "χασούρα" από τις πωλήσεις τέτοιων ειδών στην Ιταλία ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ .

    Αν και δε δόθηκαν συγκεκριμένα ονόματα τρομοκρατικών ομάδων, οι αξιωματούχοι της Ιντερπόλ είπαν ότι οργανώσεις της Βορείου Ιρλανδίας είχαν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αυτή τη μέθοδο για να χρηματοδοτούν τις δραστηριότητές τους. Μάλιστα, η "επιχείρησή" τους περιελάμβανε από πειρατικά CD μέχρι τσιγάρα .

    Σε μια άλλη περίπτωση, οι λιβανικές Αρχές είχαν συνεργαστεί με την Ιντερπόλ για να αποκαλύψουν ότι πίσω από μία "επιχείρηση" παραγωγής πλαστών φρένων για τα αυτοκίνητα, κρύβονταν ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νοθευμένα viagra στο Internet

    Κίνδυνος από αντηλιακά "μαϊμού"

    Σχετικά Links:

    Interpol

    [11] Αθλητισμός

    "Έσπασε" το παθητικό των Σερρών

    24/10/2004 6:25:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το τρένο του Πανσερραϊκού συνέχισε την ξέφρενη πορεία του στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας και επικράτησε και την Παναχαϊκής με 2-1, σε έναν αγώνα που οι Πατρινοί κατάφεραν να κερδίσουν κάτι. Η Παναχαϊκή έγινε η πρώτη ομάδα που κατάφερε να σπάσει το μηδέν στο παθητικό του Πανσερραϊκού στο φετινό πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν την τέταρτη νίκη τους και να συνεχίζουν έτσι πρώτοι στην βαθμολογία με 13 βαθμούς. Δύο βαθμούς πίσω βρίσκεται ο Πανηλειακός που σήμερα αν και επισκέφτηκε την δύσκολη έδρα του Ηλυσιακού πήρε το διπλό με το 2-1 και την πρώτη εκτός έδρας νίκη. Κατά τα υπόλοιπα η Κστοριά αναδείχτηκε ισόπαλη με την Προοδευτική στον Κορυδαλλό, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου "στραβοπάτησε" και έμεινε στους οκτώ βαθμούς, καθώς έχασε στην έδρα του από την Καλαμάτα.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Προοδευτική-Καστοριά 1-1 Ακράτητος-Απόλλων Αθηνών 2-0 Πανσερραϊκός-Παναχαϊκή 2-1 Εθνικός Αστέρας-Ατρόμητος Αθηνών 4-0 Νίκη Βόλου-Λεβαδειακός 3-0 Κασσάνδρα-Καλαμάτα 0-1 Ηλυσιακός-Πανηλειακός 1-2*** Ο αγώνας ανάμεσα στη Λάρισα και τον Ποσειδώνα Νέων Πόρων ματαιώθηκε, ύστερα από απόφαση της ΕΠΑΕ

    Η βαθμολογία

    Πανσερραϊκός 13 Πανηλειακός 11 Καστοριά 9 Ολυμπιακός Βόλου 8 Λάρισα 8 Προοδευτική 7 Εθνικός Αστέρας 7 Νίκη Βόλου 7 Καλαμάτα 7 Ακράτητος 6 Λεβαδειακός 6 Παναχαϊκή 2005 6 Απόλλων Αθ. 6 Ηλυσιακός 5 Ατρόμητος Αθ. 1 Ποσειδώνας Ν. Πόρων -9 * Ο Ποσειδώνας Νέων Πόρων υποβιβάστηκε στη Γ` Εθνική

    [12] Αθλητισμός

    Μηδέν εις το πηλίκον στο "Σίτι"

    24/10/2004 6:25:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Δεν συνοδεύτηκε με νίκη η επιστροφή του Αιγάλεω στις εγχώριες υποχρεώσεις του μετά τους ομίλους του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι Ευρωπαίοι παίκτες του Στέφαν Ντεμόλ παραχώρησαν λευκή ισοπαλία στους μαχητικούς Πόντιους του Απόλλωνα Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της συνάντησης του "Σίτι". Οι γηπεδούχοι που έχασαν αρκετές ευκαιρίας, είχαν οριζόντιο δοκάρι στο 30 σε σουτ του Ζαφειρόπουλου, ενώ στο 38 διαμαρτυρήθηκαν για την ακύρωση ενός γκολ του Χλωρού που καταλογίστηκε ως οφσαϊντ από το διαιτητή. Στο β ημίχρονο οι επισκέψεις στα αντίπαλα καρέ των ομάδων μειώθηκαν και οι λίγες καλές στιγμές των ομάδων δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ. Η ομάδα του Αιγάλεω, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο των Ποντίων απώλεσε σημαντικούς βαθμούς στο κυνήγι της διάκρισης, σε αντίθεση με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς που πρόσθεσε ένα ακόμη πολύτιμο βαθμό στο "σακούλι" της παραμονής.

    Η οριζόντια δοκός έσωσε τους Πόντιους

    Δεν ανέδειξε νικητή η συνάντηση του «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» ανάμεσα σε Αιγάλεω και Απόλλωνα Καλαμαριάς για την 7η αγωνιστική της Α Εθνικής, καθώς οι δύο ομάδες "κόλλησαν" στο 0-0.

    Η ομάδα του "Σίτι" έχοντας βγάλει πριν από λίγες μέρες το ευρωπαϊκό της προσωπείο, τα βρήκε σκούρα απέναντι στους Πόντιους του Εντουάρντο Αμορίν. Το Αιγάλεω προσπάθησε από το πρώτο κιόλας τέταρτο της αναμέτρησης να επιβάλλει το ρυθμό του και έχασε μερικές καλές ευκαιρίες που θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα. Στο 3 ο Φωτάκης κόπηκε την τελευταία στιγμή στην επέλασή του από την επέμβαση του Ζαφειρόπουλου, ο οποίος στο 12 έδιωξε σε κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο, το σουτ του Αλεξόπουλου.

    Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 17, όταν ο Παρμαξίδης έπιασε εκτός περιοχής ένα καλοζυγισμένο σουτ, που υποχρέωσε τον Σιντιμπέ να αποκρούσει σε κόρνερ.

    Στο 30 ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει ο Ζαφειρόπουλος για τρίτη φορά στον αγώνα, το έπραξε το οριζόντιο δοκάρι του, το οποίο "τραντάχθηκε" από το ισχυρό σουτ του Χλωρού. Ο ίδιος παίκτης στο 38, ενώ είχε προηγηθεί ένα λεπτό νωρίτερα εν κινήσει σουτ άουτ του Φωτάκη, πέτυχε ένα γκολ, το οποίο μετά από υπόδειξη του επόπτη, ο διαιτητής ακύρωσε ως οφσαϊντ.

    Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ανήκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι απείλησαν για δεύτερη φορά, όταν ο Κλέιτον βγήκε τετ α τετ με τον Σιντιμπέ, αλλά το σουτ που επιχείρησε εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα του Αιγάλεω.

    Η ποιότητα του αγώνα έπεσε στο β ημίχρονο, καθώς οι καλές φάσεις δημιουργούνταν πλέον με το σταγονόμετρο και όλες από πλευράς των γηπεδούχων. Στο 49 ο Νικολόπουλος έπιασε ένα σουτ, το οποίο κατέληξε άουτ χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Ζαφειρόπουλο, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Ψωμά στο 76. Η τελευταία καλή στιγμή για το Αιγάλεω, χωρίς όμως να αλλάξει το "ρουν" του αγώνα σημειώθηκε στο 86, όταν το πλασέ του Μακρή πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ζαφειρόπουλου.

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ταπαντζάς (Θράκης)

    ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αλεξόπουλος, Νικολόπουλος-Χατζί

    ΑΙΓΑΛΕΩ (Στεφάν Ντεμόλ): Σιντιμπέ, Παπουτσής, Εντουσέι, Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Μπάρκογλου (45΄ Αγρίτης), Μανουσάκης, Σκοπελίτης, Φωτάκης, Χλωρός (80΄ Φρισενμπίχλερ), Νικολόπουλος (62΄ Μακρής).

    ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Εντουάρντο Αμορίν): Ζαφειρόπουλος, Ηλιάδης, Ιακώβου, Ροντινέλι, Φυτανίδης, Παππάς, Χατζί, Βέλα Τζούνιορ, Παρμαξίδης (72΄ Πετκάκης), Κλέιτον (83΄ Μπρίτο), Ουέλινγτον (72΄ Τζιακομέλι).

    [13] Αθλητισμός

    Μόνο νίκες Αχαρναϊκός και Θράκη

    24/10/2004 6:50:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Παρά την προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Κερατσινιώτες ήταν ανήμποροι να ανακόψουν τον ρυθμό του Αχαρναϊκού έτσι μέσα στο Σχιστό ηττήθηκαν με 2-1 και οι φιλοξενούμενοι ξεπέρασαν ένα ακόμη εμπόδιο, από το οποίο διατηρούνται στην κορυφή του πρώτου ομίλου με εννέα βαθμούς. Ασφαλώς σήμερα ευνοήθηκαν και από τα υπόλοιπα αποτελέσματα, καθώς τόσο ο Θρασύβουλος, όσο και τα Μάλλια αρκέστηκαν στις ισοπαλίες, με αποτέλεσμα να μείνουν τελικά στους 7 βαθμούς και να ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση. Ο Θρασύβουλος δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση της Αχαϊκής, την οποία υποδέχτηκε και το αποτέλεσμα ήταν το φτωχό 0-0, ενώ τα Μάλλια ταξίδεψαν στην Ρόδο και έφυγαν με τον βαθμό του 1-1 που μόνο απογοητευτική συγκομιδή δεν μπορεί να είναι. Εκτός όμως από αυτούς "στραβοπάτησε" και ο Ατσαλένιος που έχασε με 2-0 στον Άγιο Δημήτριο έτσι ο Εθνικός με την εύκολη νίκη με 3-0 επί του Πάμισου τον έφτασε στους 6 βαθμούς.

    Ακάθεκτη η Θράκη

    Σχεδόν με τον ίδιο τρόπο διαμορφώνεται και η βαθμολογία του δευτέρου ομίλου της Γ' Εθνικής, καθώς η Θράκη υποδέχτηκε τον Παναιτωλικό και τον νίκησε με 1-0, παίρνοντας έτσι ένα αποτέλεσμα που την διατηρεί στην κορυφή με το απόλυτο των εννέα βαθμών. Τα Γιάννενα δεν κατάφεραν να επικρατήσουν του Παύλου Μελά και το 0-0 τους άφησε στην δεύτερη θέση με τους 6 βαθμούς, όσους έχει και η Αναγέννηση Άρτας που νίκησε τον Απόλλωνα Λάρισας με 1-0. Η Κοζάνη κέρδισε την Δόξα επίσης με 1-0 και συνεχίζει έχοντας και έναν αγώνα λιγότερο, ενώ Βέροια και Λαμία συνέχισαν με νίκες και έφτασαν τους έξι βαθμούς. Η Βέροια επικράτησε πολύ εύκολα της Αναγέννησης Καρδίτσας με 4-2 και η Λαμία με 2-1 του Αγροτικού Αστέρα.

    1ος ΟΜΙΛΟΣ

    Κερατσίνι-Αχαρναϊκός 1-2 Εθνικός Π.-Πάμισος Μεσσήνης 3-0 Θύελλα Πατρών-Χαϊδάρι ΑΟ 2-1 Βύζας Μεγάρων-Μαρκό 0-0 Λήλας Βασιλικού-Αθηναϊδα 1-0 Αγιος Δημήτριος-Ατσαλένιος 2-0 Ρόδος-ΠΑΝΟ Μαλίων 1-1 Θρασύβουλος Φυλής-Αχαϊκή 0-0 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ Αχαρναϊκός 9 Θρασύβουλος 7 ΠΑΝΟ Μαλλίων 7 Ατσαλένιος 6 Εθνικός 6 Αχαϊκή 5 Αγιος Δημήτριος 5 Πάμισος Μεσσήνης 4 Χαϊδάρι 3-2αγ Θύελλα Πατρών 3-2αγ Λήλας Βασιλικού 3 Ρόδος 2 Βύζας Μεγάρων 2 Μαρκό 2 Αθηναϊς 1 Κερατσίνι 0 Ηρόδοτος 0-2αγ

    2ος ΟΜΙΛΟΣ

    ΠΑΕ Θράκη-Παναιτωλικός 1-0 Κοζάνη-Πανδραμαϊκός 1-0 Βέροια-Αναγέννηση Καρδίτσας 4-2 Παύλος Μελάς-Γιάννινα 0-0 Αναγένηση Αρτας-Απόλλων Λάρισας 1-0 Λαμία-Αγροτικός Αστέρας 2-1 Δόξα Δράμας-Θερμαϊκός 2-0 Νέα Καβάλα-ΑΕ Πτολεμαίδας 1-0 ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 2ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ Ενωση Θράκης 9 ΠΑΣ Γιάννινα 7 Αναγέννηση Αρτας 7 Κοζάνη 6-2αγ Βέροια 6 Λαμία 6 Λύκοι 6-2αγ Παύλος Μελάς 5 Καβάλα 5 Δόξα Δράμας 4 Αναγέννηση Καρδίτσας 3 Πτολεμαϊδα 3 Αγροτικός Αστέρας 1 Απόλλων Λάρισας 0-2αγ Πανδραμαϊκός 0 Παναιτωλικός 0 Θερμαϊκός 0

    [14] Εσωτερικά

    Ομιλία του Υπουργού Απασχόλησης "Εγγυόμαστε την οικονομική ευρωστία του ΙΚΑ"

    24/10/2004 6:53:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση διασφαλίζει την οικονομική ευρωστία του ΙΚΑ και εγγυάται την αναβάθμιση των υπηρεσιών του, έδωσε την Κυριακή ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, από το βήμα του έκτακτου συνεδρίου της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ. Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε το ΙΚΑ "κεντρικό πυρήνα του Κοινωνικού Κράτους" προσθέτοντας ότι δε νοείται βελτίωση του Κοινωνικού Κράτους χωρίς την ενίσχυση και την ομαλή λειτουργία του ΙΚΑ, ενώ έκανε λόγο για μικροκομματικές επιδιώξεις και σκοπιμότητες σχολιάζοντας τις ανησυχίες που εκφράζονται από ορισμένες πλευρές σχετικά με το μέλλον του Ιδρύματος. Απευθυνόμενος στους γιατρούς του Ιδρύματος, ο κ. Παναγιωτόπουλος ζήτησε να δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό απέναντι στους πολίτες, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα αιτήματά τους.

    Προσλήψεις και βελτιώσεις

    Ο Υπουργός Απασχόλησης είπε ότι προχωρεί η διαδικασία πρόσληψης άνω των 300 γιατρών για να καλυφθούν τα κενά και να μειωθούν οι χρόνοι αναμονής των ασθενών με τη διαδικασία των ραντεβού του 184.

    Σημείωσε, επίσης, ότι θα βελτιωθεί άμεσα το καθεστώς και οι αμοιβές των υπερωριών των γιατρών του ΙΚΑ, ενώ θα συγκροτηθεί επιτροπή ειδικών με στόχο την επίλυση των ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων των συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ.

    Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι προχωρεί άμεσα η κατάρτιση και καθιέρωση Επιστημονικού Βαθμολογίου-Προσοντολογίου για τους γιατρούς του ΙΚΑ προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν να διορίζεται γιατρός στο ΙΚΑ και μετά από πολλές δεκαετίες προσφοράς στο Ίδρυμα να τελειώνει την καριέρα του ως απλός γιατρός.

    Επίσης, τόνισε ότι το Υπουργείο συμφωνεί με το αίτημα των γιατρών του ΙΚΑ για την επαναχορήγηση του επιδόματος Βιβλιοθήκης και στηρίζει τη σχετική πρόταση που έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Οικονομικών.

    Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της ΓΣΕΕ για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, τονίζοντας ότι η συνάντηση αυτή θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου και κατά τη διάρκειά της θα δοθούν απαντήσεις όλα τα ερωτήματα που έχει θέσει η Συνομοσπονδία.

    Σχετικά Links:

    Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

    Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων

    [15] Εσωτερικά

    Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Μαραθώνος και Πειραιά

    24/10/2004 7:31:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Από μία λωρίδα, ανά κατεύθυνση, θα διεξάγεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Μαραθώνος, στο ύψος της Παλλήνης, τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου μεταξύ 9 το πρωί και 6 το απόγευμα. Το ΥΠΕΧΩΔΕ εφιστά την προσοχή των οδηγών καθώς από αύριο, Δευτέρα και για 15 ημέρες, θα πραγματοποιούνται εργασίες ανύψωσης φρεατίων στους εξής δρόμους του Πειραιά: Ηρώων Πολυτεχνείου, Γρηγορίου Λαμπράκη, Πύλης-Τσαβέλα, Χατζηκυριάκου, Μάρκου Μπότσαρη, Καραολή και Δημητρίου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 24 October 2004 - 16:51:23 UTC