Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-10-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε λίγες μέρες η διάγνωση Ανησυχία για τον Αραφάτ
  • [02] Σύντομα σε ισχύ το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ
  • [03] Κατά της απόφασης του ΕΣΡ Προσφυγή ΑΚΤΩΡ στο ΣτΕ
  • [04] Αντιπαράθεση Ρουσόπουλου-Αθανασάκη Πολιτική κόντρα για τη διαπλοκή
  • [05] Εξαπλώνεται και πάλι ο Bagle
  • [06] Σουηδικό "όχι" στον Βανούνου
  • [07] Αλλάζει ώρα το Άρης-ΑΕΚ
  • [08] Ορφανός: "Πήραν όσα δήλωσαν"
  • [09] Σε αναβρασμό το Ιράκ
  • [10] Καλημέρα μας, καληνύχτα τους

    [01] Διεθνή

    Σε λίγες μέρες η διάγνωση Ανησυχία για τον Αραφάτ

    29/10/2004 7:48:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2004 11:25:22 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΝΕΤ, ΑΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

    Σε μερικές μέρες θα γίνει η διάγνωση της ασθένειας από την οποία πάσχει ο Γιάσερ Αραφάτ, που βρίσκεται από το μεσημέρι στο Παρίσι. Μάλιστα, σύμφωνα με τη Λέιλα Σαχίντ, απεσταλμένη της Παλαιστινιακής Αρχής στο Παρίσι, ο Αραφάτ διατηρεί τις αισθήσεις του, αλλά οι γιατροί χρειάζονται μερικές μέρες, προτού διαγνώσουν την ασθένεια. "Ο πρόεδρος Αραφάτ πάσχει από γρίπη του γαστρεντερικού για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, όμως προφανώς υπάρχουν περισσότερα από αυτό", δήλωσε η Παλαιστίνια αξιωματούχος, τονίζοντας, πως μίλησε με τον ηγέτη της Παλαιστινιακής Αρχής. Νωρίτερα, οι γιατροί του 75χρονου Παλαιστίνιου ηγέτη διαπίστωσαν ότι, πάσχει από δυσλειτουργία των κυττάρων του αίματος, καθώς ανίχνευσαν χαμηλή ποσότητα αιμοπεταλίων. Δεν αποκλείουν μάλιστα το ενδεχόμενο ο Αραφάτ να πάσχει από λευχαιμία. Την ίδια ώρα, στην Παλαιστίνη, τις εξουσίες του Αραφάτ ανέλαβαν προσωρινά ο πρωθυπουργός Άχμεντ Κορέι και ο πρώην πρωθυπουργός Μαχμούντ Αμπάς, οι οποίοι επισημαίνουν, πως ο Αραφάτ παραμένει πρόεδρος και καμιά σημαντική απόφαση δεν θα ληφθεί όσο βρίσκεται μακριά.

    Δεσμεύεται το Ισραήλ

    Πάντως, ένας από του θεράποντες ιατρούς του Αραφάτ, είπε, ότι η ασθένεια από την οποία πάσχει ο Παλαιστίνιος ηγέτης, ενδεχομένως να αποβεί μοιραία για τη ζωή του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς δεν υπάρχει επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν, ο Αραφάτ πάσχει από έναν τύπο λευχαιμίας και η μεταμόσχευση μυελού των οστών δεν είναι δυνατή λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του.

    Στο μεταξύ, ο Κορέι έχει αναλάβει τις καθημερινές υποθέσεις της Παλαιστινιακής Αρχής, ενώ ο Αμπάς ανέλαβε επικεφαλής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), που είναι υπεύθυνη για τις διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ. Εξάλλου, όπως τονίζει ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος Σάεμπ Ερεκάτ, ο Κορέι και ο Αμπάς θα έχουν διαβουλεύσεις με τον 75χρονο ηγέτη, μέχρι να επιστρέψει και να αναλάβει εκ νέου τα καθήκοντά του.

    Την ίδια ώρα στην Παλαιστίνη είναι διάχυτο το κλίμα συγκίνησης, ενώ στο Ισραήλ οι φανατικοί ήδη ζητούν να απαγορευτεί η ταφή του Αραφάτ στο ιερό ισλαμικό τέμενος Αλ Άκσα, όπως επιθυμεί ο ίδιος.

    Πάντως, η κα. Σαχίντ δήλωσε, ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης της ζήτησε να ευχαριστήσει τις γαλλικές αρχές, ενώ επεσήμανε, πως ο ίδιος είναι χαρούμενος, που βρίσκεται στη Γαλλία.

    Ο Αραφάτ έφτασε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Βιλακουμπλέ του Παρισίου λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, ώρα Ελλάδος, προερχόμενος από το Αμάν της Ιορδανίας, όπου είχε καταφτάσει το πρωί.

    Μαζί με τον Παλαιστίνιο ηγέτη είναι η σύζυγός του Σούχα και η εννιάχρονη κόρη του, τις οποίες είχε σχεδόν τρία χρόνια να δει.

    Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ενωση ζήτησε από το Ισραήλ να εγγυηθεί την επιστροφή του Αραφάτ, μετά το πέρας της θεραπείας του, ενώ εκπρόσωπος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Αριέλ Σαρόν, δήλωσε, πως η ισραηλινή κυβέρνηση θα επιτρέψει στον Αραφάτ να γυρίσει στη Ραμάλα. Μάλιστα, ο Άχμεντ Κορέι έλαβε επιστολή από ειδικό σύμβουλο του Σαρόν, στην οποία επισημαίνεται η δέσμευση του Ισραήλ να επιτρέψει την επιστροφή του Αραφάτ.

    Ευχές για ταχεία ανάρρωση

    Ταχεία ανάρρωση στον Παλαιστίνιο ηγέτη ευχήθηκαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνστανόπουλος.

    "Του ευχόμαστε να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα υγείας έχει και πολύ σύντομα να ξαναβρεθεί κοντά στα καθήκοντά του, προς όφελος του παλαιστινιακού λαού", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

    Εξάλλου, η κα Παπαρήγα έστειλε μήνυμα στον Γίασερ Αραφάτ, στο οποίο του έλεγε, "παρακολουθούμε με μεγάλη συγκίνηση και ανησυχία τις ειδήσεις για την εξέλιξη της υγείας σας που, όπως και το σύνολο του Παλαιστινιακού λαού, δοκιμάστηκε τόσο σκληρά από την κατοχή, τις επιδρομές, τους βομβαρδισμούς, από το τείχος του Ισραηλινού στρατού και από τον απαράδεκτο μακροχρόνιο αποκλεισμό. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και γρήγορη επιστροφή με νέες δυνάμεις στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού".

    Ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης, επικοινώνησε με τον Παλαιστίνιο πρέσβη στην Αθήνα, Μαρουάν Αμπντελχαμίντ και μετέφερε τις ευχές του κ. Κωνσταντόπουλου για θετική έκβαση και της νέας δύσκολης μάχης, που δίνει ο Παλαιστίνιος ηγέτης.

    Στο μεταξύ, ο Γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ, δήλωσε από τη Ρώμη, όπου βρίσκεται για την υπογραφή του Ευρωσυνάγματος, πως η Γαλλία δε θα μπορούσε να μην προσφέρει άσυλο και να αμφισβητήσει το δικαίωμα του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής να πάει στη χώρα ζητώντας ιατρική περίθαλψη. Τόνισε, δε, πως επιλέχτηκε το στρατιωτικό νοσοκομείο Περσί Α Κλαμάρ, για το άκρως εξειδικευμένο αιματολογικό του τμήμα.

    Στην Ουάσιγκτον ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ριτσαρντ Μπαόυτσερ, δήλωσε, πως ελπίζει ο Αραφάτ να έχει την κατάλληλη νοσηλεία, αρνήθηκε, όμως, να του ευχηθεί ταχεία ανάρρωση.

    Πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη νοσηλεία του Αραφάτ στο Παρίσι, αλλά αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για μια πιθανή "μετά-Αραφάτ" εποχή.

    Ταχεία ανάρρωση στον Παλαιστίνιο ηγέτη ευχήθηκαν επίσης, η Ρωσία και η Κίνα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Το θάνατο του Αραφάτ επιθυμεί η πλειοψηφία των Ισραηλινών

    Έφτασε στο Παρίσι ο Αραφάτ

    [02] Οικονομία

    Σύντομα σε ισχύ το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

    29/10/2004 7:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2004 8:30:40 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Από την Δευτέρα 1η Νοέμβριου, όπως κάθε χρόνο, αλλάζει το ωράριο παροχής νυκτερινού οικιακού τιμολογίου της ΔΕΗ. Για όσους καταναλωτές, έχουν τμηματικό νυχτερινό (πρόσθετη εξυπηρέτηση), η χρήση του μειωμένου τιμολογίου θα γίνεται επί ένα τρίωρο το μεσημέρι, από 15:30 έως 17:30 και στη συνέχεια από 02:00 το πρωί έως 08:00 το πρωί, με τιμές μειωμένες κατά 43%. Οι καταναλωτές με νυχτερινό, χωρίς πρόσθετη εξυπηρέτηση, εξακολουθούν να έχουν μειωμένο τιμολόγιο για τις ώρες 11:00 μ.μ. έως 07:00 π.μ. της επομένης ημέρας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στο διαδικτυακό τόπο της ΔΕΗ http://www.dei.gr/

    Σχετικά Links:

    ΔΕΗ

    [03] Εσωτερικά

    Κατά της απόφασης του ΕΣΡ Προσφυγή ΑΚΤΩΡ στο ΣτΕ

    29/10/2004 7:55:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η κατασκευαστική εταιρεία ΑΚΤΩΡ κατά του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ζητώντας την ακύρωση και αναστολή της απόφασης της Ολομέλειας του ΕΣΡ για τη μη έγκριση της έκδοσης πιστοποιητικού διαφάνειας σχετικά με έργο του ΑΘΗΝΑ 2004. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι το άρθρο 14 του Συντάγματος και ο Ν. 3021/2002 για το βασικό μέτοχο έρχεται σε αντίθεση με την Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την κοινοτική νομοθεσία και νομολογία. Επίσης, ο ΑΚΤΩΡ ισχυρίζεται ότι η απόφαση της Ολομέλειας είναι παράνομη και αντίθετη σε συνταγματικές αρχές. Τέλος, η κατασκευαστική εταιρεία επισημαίνει ότι υπάρχει οικονομική αυτοτέλεια μεταξύ του Λεωνίδα Μπόμπολα, μετόχου της εταιρείας και του πατέρα του Γεωργίου Μπόμπολα, εκδότη της εφημερίδας "Έθνος", με συνέπεια να μην ανακύπτει ασυμβίβαστο.

    Σχετικά Links:

    Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

    ΑΚΤΩΡ

    [04] Εσωτερικά

    Αντιπαράθεση Ρουσόπουλου-Αθανασάκη Πολιτική κόντρα για τη διαπλοκή

    29/10/2004 9:08:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή το θέμα της διαπλοκής και της αδιαφάνειας στο δημόσιο βίο. Όσα ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής, στο πολιτικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος μιλώντας για τη θωράκιση της διαφάνειας, επανέλαβε, ότι η Κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή νομοσχέδια, για το βασικό μέτοχο στα δημόσια έργα και για έναν πιο αποτελεσματικό έλεγχο των προμηθειών στις Ένοπλες δυνάμεις, αλλά και τον χώρο της Υγείας, προκάλεσαν την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Αθανασάκης, κατηγόρησε την Κυβέρνηση, ότι παραμένει στα λόγια, μιλάει για νομοσχέδια χωρίς να υπάρχουν, υπογραμμίζοντας, ότι ακόμη και το νομοσχέδιο για το "βασικό μέτοχο" δεν έχει ακόμη κατατεθεί στη βουλή. Η απάντηση από πλευράς ΝΔ ήταν άμεση και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, υπογράμμισε, ότι υπάρχει σαφής κυβερνητική δέσμευση, ότι ως το τέλος του έτους θα κατατεθεί στη Βουλή ο νέος νόμος για τον "βασικό μέτοχο", υπενθυμίζοντας, πως ήδη έγινε νόμος η κατάργηση του μαθηματικού τύπου στην ανάθεση των δημοσίων έργων.

    Άμεσες απαντήσεις

    "Η κυβέρνηση καλό είναι να περάσει από τα λόγια στην πράξη. Πολλά ακούμε, νομοσχέδια δε βλέπουμε για ένα θέμα, το οποίο υποτίθεται, ότι ήταν η πρώτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και υποτίθεται, ότι είχε καταθέσει σχετικό σχέδιο νόμου ως αντιπολίτευση από το 2003" επισήμανε ο κύριος Αθανασάκης.

    Απαντώντας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Ρουσόπουλος, δήλωσε, πως "διέλαθε της προσοχής του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ -ίσως γιατί πρόσφατα ανέλαβε καθήκοντα- ότι ήδη έγινε νόμος του κράτους η κατάργηση του αμαρτωλού μαθηματικού τύπου και η αντικατάστασή του από το αντικειμενικό και διαφανές σύστημα του μειοδοτικού διαγωνισμού". "Το ποιοι μένουν στα λόγια είναι εμφανές και κατανοητό σε όλους τους πολίτες" ,τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.

    Από την άλλη, ο κ. Αθανασάκης, ανταπαντώντας στον κ. Ρουσόπουλο, επεσήμανε, πως αυτό, που διέλαθε μάλλον της προσοχής του κυβερνητικού εκπροσώπου, είναι ότι "η Νέα Δημοκρατία είναι ήδη οχτώ μήνες κυβέρνηση της χώρας και είναι η κυβέρνηση με τον πιο φτωχό απολογισμό οχταμήνου από κάθε άλλη κυβέρνηση, από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα".

    "Ας φέρει επιτέλους η κυβέρνηση τα νομοσχέδια που και σήμερα, για μια ακόμη φορά, προαναγγέλλει ο εκπρόσωπος της, για να μπορεί να γίνει συζήτηση επί της ουσίας", κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    [05] Τεχνολογία

    Εξαπλώνεται και πάλι ο Bagle

    29/10/2004 8:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2004 9:32:26 μμ)

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC

    Απενεργοποιεί τα συστήματα ασφαλείας του συστήματος

    Re:, Re: Hello Re: Hi Re: Thank you! Re: Thanks :)

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ανησυχητικός ο Bagle.B

    [06] Διεθνή

    Σουηδικό "όχι" στον Βανούνου

    29/10/2004 9:41:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την άρνησή της να παραχωρήσει άσυλο στον Ισραηλινό πυρηνικό επιστήμονα, Μορντεχάι Βανούνου, ανακοίνωσε και επίσημα την Παρασκευή η Σουηδία. Η αιτιολόγηση της απόφασής αυτής ήταν ότι ο επιστήμονας ζητάει πολιτικό άσυλο ενώ βρίσκεται ακόμα στη χώρα όπου γεννήθηκε. Ο Βανούνου απελευθερώθηκε τον Απρίλιο έχοντας παραμείνει 18 χρόνια στη φυλακή με την κατηγορία της αποκάλυψης πυρηνικών μυστικών του Ισραήλ σε βρετανική εφημερίδα. Ο Βανούνου έχει δηλώσει ότι "νοιώθει ανασφαλής στο Ισραήλ" και έχει ζητήσει να εγκαταλείψει τη χώρα του με προτιμώμενο προορισμό τη Σουηδία ή άλλη σκανδιναβική χώρα.

    "Η νομοθεσία μας παρέχει δυνατότητα εξασφάλισης πολιτικού ασύλου στον ενδιαφερόμενο, όταν αυτός ζητήσει κάτι τέτοιο ευρισκόμενος εκτός των ορίων της πατρίδας του", ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση της κρατικής υπηρεσίας Μετανάστευσης.

    Σημειώνεται ότι η ισραηλινή κυβέρνηση έχει επιβάλει στον Βανούνου "τουλάχιστον ένα έτος" παραμονής στο Ισραήλ μετά από την ημερομηνία αποφυλάκισής του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απαγόρευση εξόδου από το Ισραήλ για Βανούνου

    Απέλασαν Βρετανό δημοσιογράφο από το Ισραήλ

    Σύλληψη Βρετανού δημοσιογράφου στο Ισραήλ

    Ελεύθερος ο Μορντεχάι Βανούνου

    [07] Αθλητισμός

    Αλλάζει ώρα το Άρης-ΑΕΚ

    29/10/2004 9:01:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η απουσία του Μαρκομιχάλη λόγω τιμωρίας είναι ο βασικός "πονοκέφαλος" του Γιώργου Χατζάρα για τον αγώνα με την ΑΕΚ. Την θέση του Μαρκομιχάλη στο κέντρο θα πάρει ο Μουράφσκι, ενώ επανέρχεται και ο Χρυσάφης που εξέτισε την ποινή του στο κύπελλο κατά της Καβάλας. Ερωτηματικό είναι η θέση του τερματοφύλακα όπου Πουρλιοτόπουλος και Λυμπερόπουλος διεκδικούν τη θέση. Στην άμυνα θα παίξουν, οι Καλλιμάνης (δεξιά), Νάιντος (αριστερά), Γόγολος, Κολτσίδας, στη μεσαία γραμμή οι Μαρτίνεθ, Πασσαλής, Μουράφσκι, Χρυσάφης, Σανχούρχο και στην επίθεση ο Λαζανάς. Στο μεταξύ σήμερα άλλαξε η ώρα διεξαγωγής του αγώνα και από τις 20:00 μετατέθηκε στις 19:00, αυτό όμως ήταν κάτι που δεν άρεσε και πολύ στους φίλους της ομάδας, καθώς τους στερεί την δυνατότητα να βρεθούν στο Αλεξάνδρειο, όπου η ομάδα μπάσκετ του Άρη αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο.

    Ήρθε και απολογείται ο Μαρικά

    Παράλληλα μετά από καθυστέρηση 25 ημερών ο Σέρζιο Μαρικά επέστρεψε τελικά χθες στη Θεσσαλονίκη και το απόγευμα εμφανίστηκε στο Νέο Ρύσιο αλλά ο Γιώργος Χατζάρας δεν τον δέχτηκε στην προπόνηση. Τον έδιωξε και τον έστειλε στη διοίκηση? Πράγματι, ο Βραζιλιάνος μετέβη στα γραφεία της ΠΑΕ Αρης σήμερα, συνοδευόμενος από τον μάνατζέρ του Γιάννη Κόντη, και απολογήθηκε στον σύμβουλο Λάμπρο Σκόρδα. Οπως γίνεται γνωστό ο ξένος παίκτης δεν θα αποφύγει ένα πρόστιμο χρηματικό. Ο Μαρικά πήγε σήμερα το απόγευμα στο Ρύσιο όπου αυτή τη φορά έγινε δεκτός από τον κ.Χατζάρα και προπονήθηκε μόνος του. Ο παίκτης θα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα τις επόμενες μέρες για να ξαναβρεί το ρυθμό του αφού έλειψε περίπου 25 μέρες.

    [08] Αθλητισμός

    Ορφανός: "Πήραν όσα δήλωσαν"

    29/10/2004 10:31:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, μίλησε νωρίτερα στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ για το οικονομικό θέμα των επιχορηγήσεων και εξέφρασε την απορία του για το που έχουν ξοδευτεί τα χρήματα από τις ομοσπονδίες, αφού δόθηκαν ακριβώς όσα είχαν ζητηθεί βάσει των προϋπολιγισμών. "Άκουσα κάποιες διαμαρτυρίες, κάποιες κραυγές. Δεν άκουσα αριθμούς. Γιατί ζητάνε τα περισσότερα χρήματα και που τα έχουν ξοδέψει;", ήταν η χαρακτηριστική απάντηση του κ. Ορφανού, ο οποίος συμπλήρωσε, "Εμείς για να καταλήξουμε, σε μια δίκαιη και έντιμη λύση, δουλέψαμε τρεις μήνες. Ζητήσαμε από όλες τις Ομοσπονδίες, στις αρχές του Σεπτέμβρη, όλα τα έξοδα που έχουν κάνει για τους πρώτους 9 μήνες του έτους και αποδείχθηκε ότι για όλα τα αιτήματα που είχαν υποβληθεί, (ταξίδια αθλητών, αγώνες, τα πάντα), είχαν γίνει όλα αποδεκτά και δεν είχε απορριφθεί κανένα τόσο των 28 Ολυμπιακών Ομοσπονδιών, όσο και των 20 μη Ολυμπιακών. Επιτροπή του Υπουργείου, συζήτησε με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών, όλα τους τα έξοδα και τις δραστηριότητες για το υπόλοιπο διάστημα μέχρι 31-12-2004". "Είναι πολύ εύκολο να βγάζεις μπροστά τους αθλητές, τους προπονητές. Εμείς όμως συνυπολογίσαμε τα πάντα, μέχρι και το Ι.Κ.Α. των υπαλλήλων. Στο ποσό που προέκυπτε μετά από αυτό, για κάθε ομοσπονδία προσθέσαμε επιπλέον χρήματα για τυχόν απρόβλεπτα, αν και είχαμε δει τους κωδικούς αριθμούς έναν προς έναν. Θα γνωρίζεται ασφαλώς, ότι το ποσό προϋπολογισμού κάθε ομοσπονδίας, αναλύεται σε κωδικούς. Αναρωτιέμαι λοιπόν, τι άλλο θέλουν αφού όλα τα ποσά για αθλητές, προπονητές, συλλόγους έχουν υπολογισθεί; Αν παρ όλα αυτά έχουν να διεκδικήσουν ένα ποσό για συγκεκριμένο σκοπό, πάντα ομιλώ για το 2004, είμαι διαθέσιμος να μου το πουν. Συζήτηση για το 2005 θα γίνει από την αρχή και θα δούμε τις πραγματικές δυνατότητες.

    Δεν θα στερηθεί χρήματα ο αθλητισμός

    Ο κ. Ορφανός επεσήμανε μάλιστα πως δεν θα υπάρξει καμία έλλειψη χρημάτων που αφορούν τον ελληνικό αθλητισμό και φρόντισε να κάνει και μια πρόχειρη ανάλυση, τονίζοντας, "Γνωρίζεται ότι για 4 χρόνια, δεν έχουν πάρει επιχορηγήσεις τα Σωματεία, δεν έχουν πληρωθεί οι καθηγητές των προγραμμάτων Μαζικού Αθλητισμού και οφείλονται χρήματα για το πρόγραμμα ανάδειξης ταλέντων άλλα και το Σχολικό Αθλητισμό. Για να έχεις ένα μεγάλο αθλητή, πρέπει να στηρίζεις το Σωματείο, μέσα από το οποίο αναδεικνύεται. Όπως λειτουργούσε μέχρι σήμερα το Υπουργείο, οι οποίες συμφωνίες είχαν γίνει, διέλυαν τον ελληνικό Αθλητισμό. Ναι, θα πάρει ο ΣΕΓΑΣ λιγότερα χρήματα, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία, που η ίδια η ομοσπονδία έχει δηλώσει δεν τα χρειάζεται. Με τα 2.500.000 ευρώ, που αναφέρουν ότι θα πάρουν λιγότερα, θα δώσω την επιδότηση που έχουν να πάρουν τα Σωματεία 4 χρόνια. Και σας επαναλαμβάνω ότι έχουμε υπολογίσει όλες τους τις υποχρεώσεις μέχρι 31-12-04 πάντα σύμφωνα με τα δικά τους στοιχεία. Μέχρι σήμερα ακούμε ότι οι αθλητές είναι απλήρωτοι επτά μήνες, γιατί δεν τους δίνουν χρήματα; Τους αθλητές δεν τους πληρώνει η Πολιτεία αλλά οι ομοσπονδίες".

    [09] Ιράκ

    Σε αναβρασμό το Ιράκ

    29/10/2004 10:52:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νέα επιδρομή στη Φαλούτζα εξαπέλυσε ο αμερικανικός στρατός. Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωσή του, η επιδρομή έγινε εναντίον "κρύπτης όπλων". Νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν, ότι από τη συγκεκριμένη επίθεση έχασαν τη ζωή τους τρεις Ιρακινοί και τραυματίστηκαν άλλοι τόσοι. Σύμφωνα με τον Αμερικανό διοικητή Φράνσις Πίκολι, "ένα μαχητικό αεροσκάφος του πρώτου εκστρατευτικού σώματος Πεζοναυτών έριξε μια βόμβα σε μια κρυψώνα όπλων στις 17.19 ώρα Ελλάδας. Η κρύπτη καταστράφηκε και ακολούθησε και μια σημαντική δεύτερη έκρηξη". Στο μεταξύ, ένας Βρετανός στρατιώτης σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από τροχαίο ατύχημα κοντά στη Βαγδάτη, ενώ οι βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις του νότιου Ιράκ αναδιατάσσονταν στα πέριξ της Βαγδάτης. Το όχημα του Βρετανού ανατράπηκε, ενώ δε γίνεται λόγος για εγκληματική ενέργεια.

    Εκρηκτική ατμόσφαιρα στη Μοσούλη

    Στο μεταξύ, νωρίτερα την Παρασκευή, δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα ανατινάχτηκαν στη Μοσούλη, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Ιρακινός άμαχος και να τραυματιστούν άλλοι οκτώ, μεταξύ των οποίων και πέντε Αμερικανοί στρατιώτες. Το πρώτο αυτοκίνητο ανατινάχτηκε τη στιγμή, που περνούσε αυτοκινητοπομπή της πολυεθνικής δύναμης στη νότια Μοσούλη, στις 13:00 ώρα Ελλάδος. Από την έκρηξη σκοτώθηκε ένας Ιρακινός και τραυματίστηκαν πέντε άτομα, ανάμεσά τους δύο Αμερικανοί στρατιώτες. Δύο ώρες αργότερα ένα δεύτερο παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχτηκε στο βόρειο τμήμα της πόλης τραυματίζοντας άλλου τρεις Αμερικανούς στρατιώτες.

    Στα δυτικά της πόλης, αντάρτες επιτέθηκαν σε ένα φορτηγό, που ερχόταν από την Τουρκία και μετέφερε εμφιαλωμένα νερά. Μάρτυρες ανέφεραν, ότι έβαλαν φωτιά στο φορτηγό και σκότωσαν τον οδηγό του, του οποίου η υπηκοότητα δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής.

    Παράλληλα, αφέθηκε ελεύθερο από τους απαγωγείς ένα επτάχρονο παιδί λιβανικής καταγωγής, που είχε απαχθεί στις 22 Οκτωβρίου στην Μπακούμπα από ενόπλους, οι οποίοι ζητούσαν 150.000 δολάρια προκειμένου να το απελευθερώσουν. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο πατέρας του παιδιού έδωσε 2.000 δολάρια στους ενόπλους, οι οποίοι άφησαν ελεύθερο το παιδί.

    [10] Αθλητισμός

    Καλημέρα μας, καληνύχτα τους

    29/10/2004 10:50:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με τον τίτλο "Καλημέρα μας, Καληνύχτα τους" ο ανεξάρτητος σύνδεσμος φίλων του Παναθηναϊκού, Gate 13 UK, εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας, μετά την απόφαση της ΠΑΕ να μην του χορηγήσει εισιτήρια για τον αγώνα με την Άρσεναλ. Ο σύνδεσμος με το γνώριμο ύφος αγάπης στην ομάδα και καυστικότητας, κάνει μια εκτενή αναφορά στην μεγάλη παρουσία του στους εκτός έδρας αγώνες της ομάδας, αναφέροντας τις πόλεις και τους σημαντικούς αγώνες, στους οποίους έχει δώσει το "παρών" και κατέληξε καταγγέλοντας "Την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ στάση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός απέναντι μας και να δώσουμε το μήνυμα ότι ο αγώνας μας δεν σταματάει εδώ και θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 29 October 2004 - 20:50:27 UTC