Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο "εκτελεστής" Ρούουντ
  • [02] "Έσταζε μέλι"... ο Μπενίτεθ
  • [03] Απο αύριο έως και τη Δευτέρα Κλείνει η χωματερή Άνω Λιοσίων
  • [04] Σε πρόγραμμα αποθεραπείας ο "Φράγκι" H επιστροφή του αρχηγού
  • [05] Αντίστροφη μέτρηση για Γκατσιούδη
  • [06] Δεν υπήρξαν θύματα Συγκρούστηκαν αεροπλάνα στη Βρετανία
  • [07] Υποβλήθηκε το πρωί σε τριπλό "μπάι πας" Ομαλή η μετεγχειρητική πορεία
  • [08] Τέσσερις νεκροί και 15 τραυματίες Έκρηξη στο Ιράκ
  • [09] Πάθος για νίκη στην Καλαμαριά
  • [10] "Δεμένα" τα πλοία στη Ραφήνα Επετράπη ο απόπλους
  • [11] Ο Σάτερφιλντ στην Ολύμπια
  • [12] Βαριά ήττα του Αιγάλεω στο Βελιγράδι
  • [13] Προβάδισμα η Στουτγάρδη

    [01] Champions League

    Ο "εκτελεστής" Ρούουντ

    4/11/2004 7:28:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Τα τέσσερα γκολ του Ρούουντ Φαν Νιστελρόι στο χθεσινό παιχνίδι της Μάντσεστερ με την Σπάρτα για το Τσάμπιονς Λιγκ, δεν γινόταν να μην αφήσουν ευχαριστημένο τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο προπονητής των "μπέμπηδων" έπλεξε το εγκώμιο για τον Ολλανδό επιθετικό, αλλά παράλληλα τόνισε πως ήταν και κάτι αναμενόμενο. Πάντως θα ήθελε να δει και άλλους επιθετικούς να πετυχαίνουν γκολ.

    Λείπει η συνοχή

    Ο Σερ δήλωσε πως έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την επίθεση, και πως μπορούσε να πει το αντίθετο άλλωστε, αλλά θα ήθελε να δει και τον Ρούνεϊ ή και τον Ρονάλντο που έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες, να "βρίσκουν δίχτυα".

    Ο Σκωτσέζος τεχνικός μίλησε και για τα σχέδια του, όσον αφορά τα παιχνίδια σε Αγγλία και Ευρώπη. Με δεδομένο ότι σχεδόν καπάρωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιος Λιγκ, το ενδιαφέρον πλέον τίθεται εγχώρια και στην απόσταση που χωρίζει τους "διαβόλους" από την κορυφή της βαθμολογίας.

    Άρσεναλ και Τσέλσι βρίσκονται 9 βαθμούς μακριά από τους "μπέμπηδες" και ο "Φέργκι" πλέον τονίζει πως πρέπει να κοιτάει όλα τα παιχνίδια ξεχωριστά και να παίρνει τη νίκη καθώς δεν έχει άλλα περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες. Χαρακτηριστικά είπε πως αυτό που λείπει από τους παίκτες του είναι η συνοχή, με επίκαιρο παράδειγμα την πολύ κακή εμφάνιση με την Πόρτσμουθ, και πως αν επιτευχθεί αυτό θα ανακάμψει.

    [02] Champions League

    "Έσταζε μέλι"... ο Μπενίτεθ

    4/11/2004 7:36:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Με τον καλύτερο τρόπο συνδυάστηκε η επιστροφή του Ράφα Μπενίτεθ, στα πάτρια εδάφη της Ισπανίας. Η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει τη νίκη στο "Ριαθόρ" απέναντι στην Λα Κορούνια, να ανέβει στην πρώτη θέση του Α' Ομίλου μαζί με τον Ολυμπιακό και αυτόματα να παίρνει το ρόλο του φαβορί, για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα στο Αγγλικό πρωτάθλημα, η Λίβερπουλ αρχίζει και βρίσκει το ρυθμό της και ανεβάζει συνεχώς την απόδοσή της, από αγώνα σε αγώνα. Μάλιστα κανένας δεν ξέρει ποια θα ήταν η τύχη της ομάδας, αν στην ενδεκάδα συμμετείχαν και οι Τζεράρντ και Σισέ που τραυματίστηκαν σοβαρά. Παρά τις αντιξοότητες και τις απουσίες η Λίβερπουλ αρχίζει να δείχνει ότι αφομοιώνει τη φιλοσοφία παιχνιδιού του Ισπανού προπονητή, κάτι που και ο ίδιος το αναγνωρίζει, χαρακτηρίζοντας το χθεσινό παιχνίδι ως ένα από τα καλύτερα που έκανε η ομάδα του, στο διάστημα που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της.

    Ιππότης ο Ιουρέτα

    "Ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της Λίβερπουλ από τη στιγμή που ανέλαβα την τεχνική ηγεσία της" δήλωσε ο Ισπανός τεχνικός μετά τον αγώνα, αποκαλύπτοντας παράλληλα το μυστικό της επιτυχίας: "Ήμασταν πολύ σταθεροί στην άμυνα και καλοί στις αντεπιθέσεις. Ηταν ένα σημαντικό βήμα μπροστά για μας, επειδή είχαμε ανάγκη αυτούς τους τρεις βαθμούς. Γνωρίζαμε ότι η "Ντεπορ" είναι μια μεγάλη ομάδα, η οποία δεν έχει αρκετή τύχη αυτή τη στιγμή, και θέλαμε να... ταράξουμε τους παίκτες της με τις αντεπιθέσεις μας και αυτό ακριβώς έγινε".

    Από την πλευρά του, ο προπονητής της Λα Κορούνια, Χαβιέ Ιρουρέτα, αναγνώρισε την ανωτερότητα του αντιπάλου του, χωρίς όμως να χάνει την αισιοδοξία του για την συνέχεια: "Έπαιξαν πολύ σοβαρά. Ήταν σωματικά πιο δυνατοί και καλύτεροι από εμάς, τόσο στην άμυνα, όσο και στο κέντρο. Παίξαμε αρκετά καλά, αλλά μας έλειπε η... σπίθα στην επίθεση. Το αυτογκόλ μας επηρέασε ψυχολογικά και παίκτες, οι οποίοι συνήθως έχουν καλό έλεγχο της μπάλας, την έχαναν υπερβολικά πολύ συχνά, καθώς συνεχίσαμε να κάνουμε πάρα πολλά λάθη. Φυσικά, είναι πλέον πολύ δύσκολο να προκριθούμε, αλλά, όσο υπάρχει μια μικρή ελπίδα, πρέπει να την κρατήσουμε σφιχτά".

    [03] Κοινωνία

    Απο αύριο έως και τη Δευτέρα Κλείνει η χωματερή Άνω Λιοσίων

    4/11/2004 8:16:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ

    Κλειστή θα παραμείνει από αύριο έως και τη Δευτέρα η χωματερή των Άνω Λιοσίων, με απόφαση του Δήμου. Όπως ισχυρίζεται ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Παπαδήμας, ραδιενεργά υλικά έχουν ταφεί παράνομα στη χωματερή και μάλιστα τα επίπεδα ραδιενέργειας ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια. Ο ισχυρισμός αυτός, όμως, καταρρίπτεται από την Ελληνική Επιτροπή Ατομική Ενέργειας (ΕΕΑΕ), που πραγματοποίησε ελέγχους και έκρινε, πως τα επίπεδα ραδιενέργειας βρίσκονται σε φυσιολογικά επίπεδα. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν μετά από εισαγγελική εντολή και αίτημα του δημάρχου Άνω Λιοσίων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με επιπλέον μετρήσεις, σε όλα τα σημεία τα οποία υποδεικνύονται από τους εκπροσώπους του Δήμου και αναμένεται να ολοκληρωθούν μεθαύριο, ενώ ο πρόεδρος του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων έχει ζητήσει με έγγραφό του προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης τη συνδρομή των αστυνομικών αρχών, για να διασφαλίσει τη λειτουργία της χωματερής.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα χωματερή στη Φυλή

    [04] Αθλητισμός

    Σε πρόγραμμα αποθεραπείας ο "Φράγκι" H επιστροφή του αρχηγού

    4/11/2004 8:29:00 μμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Ο αρχηγός και φυσικός ηγέτης της ομάδας μπάσκετ του "τριφυλλιού", Φραγκίσκος Αλβέρτης, επέστρεψε στις προπονήσεις της ομάδας, μετά από απουσία ενός περίπου μήνα, αφού είχε υποβληθεί σε εγχείρηση καθαρισμού γονάτου από τη 1 Οκτώβρη. Το γεγονός αυτό αυξάνει το κλίμα ευφορίας που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό, ιδιαίτερα και μετά την εκτός έδρας νίκη των πρασίνων επί της Μάλαγα. Ο "Φράγκι" θα ξεκινήσει αύριο χαλαρό τρέξιμο, ενώ θα ακολουθήσει στη συνέχεια προγράμματα ενδυνάμωσης και βελτίωσης της φυσικής του κατάστασης. Στο μεταξύ, η υπόλοιπη ομάδα του ΠΑΟ επέστρεψε σήμερα στις εξήμιση και κατευθύνθηκε κατευθείαν στο ΟΑΚΑ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί προπόνηση, ύστερα από απόφαση του Ομπράντοβιτς. Ο Γιουγκοσλάβος προπονητής δείχνει έτσι, ότι δεν επαναπαύεται στη χθεσινή νίκη της ομάδας του, αλλά προτιμάει να προετοιμάσει τους παίκτες του, όσο το δυνατόν καλύτερα για το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Ηρακλή.

    Μίντλετον: "Θετικότατο το κλίμα στην ομάδα"

    Σε δηλώσεις του, ο πάουερ φόργουορντ της ομάδας, Ντάριλ Μίντλετον τόνισε τη σημασία της νίκης των πρασίνων επί της Μάλαγα, καθώς αυτή ήρθε, όχι μόνο στην πρεμιέρα της φετινής ευρωλίγκα, αλλά και σε μια περίοδο που το τριφύλλι είχε σοβαρές απουσίες (Μπατίστ, Αλβέρτης).

    Το γεγονός αυτό, σύμφωνα πάντα με τον 38χρονο Αμερικανό, απέδειξε τη σοβαρότητα των παικτών του Παναθηναϊκού και γέμισε τους ίδιους με αισιοδοξία για τη συνέχεια. Δεν παρέλειψε μάλιστα ,να καλέσει τους οπαδούς της ομάδας, να βρεθούν στο πλευρό των παικτών στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ. Τις υπηρεσίες του στο παιχνίδι με τον Ηρακλή αναμένεται να προσφέρει και ο Μάικ Μπατίστ, ο οποίος είχε μείνει στην Αθήνα, για να ακολουθήσει πρόγραμμα φυσιοθεραπείας.

    [05] Αθλητισμός

    Αντίστροφη μέτρηση για Γκατσιούδη

    4/11/2004 8:34:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Επιτυχής ήταν η χειρουργική επέμβαση που υπεβλήθη ο Κώστας Γκατσιούδης. Ο Έλληνας ακοντιστής πλέον φιλοδοξεί πως θα επιστρέψει απόλυτα υγιής στο Στίβο και πως θα μπορέσει να αγωνιστεί πάλι, μετά από δύο χρόνια απουσίας και ταλαιπωρίας λόγω του τραυματισμού του στην ωμοπλάτη. Ο Πρωταθλητής στο Ακόντιο, είχε αποφασίσει πως θα μπει στο χειρουργείο για τελευταία φορά ώστε να δώσει μία και καλή τέλος στο πρόβλημά του και όχι να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή. Πλέον, αναμένεται να ξεκινήσει σε λίγο καιρό ασκήσεις ενδυνάμωσης και, όπως χαρακτηριστικά του είπε ο γιατρός που τον υπέβαλε στην επέμβαση, σε πέντε μήνες θα είναι σε θέση να πραγματοποιεί και πάλι βολές.

    [06] Κόσμος

    Δεν υπήρξαν θύματα Συγκρούστηκαν αεροπλάνα στη Βρετανία

    4/11/2004 8:34:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- BBC

    Αεροπορικό ατύχημα συνέβη απόψε στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ. Δύο πολιτικά αεροσκάφη συγκρούστηκαν στο έδαφος, χωρίς να υπάρξουν θύματα ή τραυματισμοί. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ασθενοφόρα, ενώ τα αεροπλάνα εκκενώθηκαν και οι περίπου 300 επιβάτες και το πλήρωμα μεταφέρθηκαν σε ασφαλές χώρο του αεροδρομίου. "Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά στο σημείο έχουμε πέντε οχήματα", δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου άμεσης βοήθειας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, το ατύχημα δεν ήταν σοβαρό, ενώ τα δύο αεροπλάνα, με προορισμούς το Γκόα και το Μπέλφαστ, υπέστησαν ζημιές στα φτερά τους.

    [07] Πολιτισμός

    Υποβλήθηκε το πρωί σε τριπλό "μπάι πας" Ομαλή η μετεγχειρητική πορεία του Μπιθικώτση

    4/11/2004 8:43:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Σε τριπλό μπάι πας υπεβλήθη το πρωί ο δημοφιλής τραγουδιστής Γρηγόρης Μπιθικώτσης. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η εγχείρηση ήταν επιτυχής και η μετεγχειρητική του πορεία κρίνεται καλή. Ο Σερ του ελληνικού τραγουδιού, θα παραμείνει στη μονάδα εντατικής θεραπείας από 2-4 μέρες, για προληπτικούς λόγους. Στο πλευρό του, στο θεραπευτήριο Υγεία όπου νοσηλεύεται, βρίσκεται από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του.

    [08] Ιράκ

    Τέσσερις νεκροί και 15 τραυματίες Έκρηξη στο Ιράκ

    4/11/2004 8:46:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- BBC- Reuters

    Σκηνές βίας έζησε και σήμερα το Ιράκ. Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από το δημαρχείο της πόλης αλ- Ντουτζάιλ βορείως της Βαγδάτης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις πολίτες και να τραυματιστούν άλλοι 15. Σύμφωνα με σύμβουλο της περιοχής, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δύο φρουροί ασφαλείας περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών. Στο μεταξύ, το θάνατο τριών Βρετανών στρατιωτών της μεραρχίας Black Watch στη Φαλούτζα και τον τραυματισμό άλλων οκτώ, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Βρετανίας, Άνταμς Ίνγκραμ. Σύμφωνα με τον κ. Ίνγκραμ, "οι στρατιώτες είχαν επανδρώσει ένα αυτοκινούμενο σημείο ελέγχου, το οποίο έγινε στόχος ενός οχήματος φορτωμένου εκρηκτικά. Την έκρηξη ακολούθησαν σφοδρά πυρά όλμων".

    [09] Αθλητισμός

    Πάθος για νίκη στην Καλαμαριά

    4/11/2004 9:21:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/11/2004 10:08:38 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το άγχος που θα έχει ο Πανιώνιος για την επίτευξη της νίκης, ως γηπεδούχος, θέλει ο Εντουάρντο Αμορίν, να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του στην προσεχή αναμέτρηση των δύο ομάδων και να φτάσουν έτσι στην νίκη. "Θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και να κερδίσουμε, εκμεταλλευόμενοι το άγχος που θα έχει ο Πανιώνιος για τη νίκη όντας γηπεδούχος. Είναι μια καλή ομάδα ο Πανιώνιος αλλά δεν έχει κάτι που να μας προκαλεί φόβο, απλώς εμείς πρέπει να δείξουμε προσοχή στην άμυνα και να μην επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε στα προηγούμενα παιχνίδια σε ό,τι αφορά στις μεταβιβάσεις της μπάλας", τόνισε ο τεχνικός των "κόκκινων". Ο Αμορίν παράλληλα αναφέρθηκε και στον αγώνα με την Κέκρυρα που η ομάδα του αν και κινδύνεψε αρχικά, κατάφερε να πάρει μια εύκολη νίκη. "Στο παιχνίδι με την Κέρκυρα έγινε μια καλή αρχή όπου βάλαμε τρία γκολ, αλλά θα πρέπει να υπάρξει και η ανάλογη συνέχεια", τόνισε και συμπλήρωσε, αναφερόμενος στους ποδοσφαιριστές του, "Δεν σημαίνει ότι όποιος μπαίνει ως αλλαγή και παίζει καλά θα είναι και βασικός στο επόμενο παιχνίδι. Κανείς δεν έχει σταθερή και μόνιμη σχέση στην ομάδα. Όσοι δεν παίζουν σημαίνει ότι δεν έχουν δείξει αυτά που θέλω στις προπονήσεις".

    "Κατάρα" στην σημερινή προπόνηση

    Στο μεταξύ τέσσερις παίκτες αποχώρησαν τραυματίες σήμερα από το πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας. Ο Παππάς ένιωσε ενοχλήσεις στη γάμπα και αποχώρησε και στη συνέχεια το ίδιο έκανε και ο Ιακώβου, για τον οποίον εκφράζονται φόβοι για διάστρεμμα. Τρίτος στη σειρά ήταν ο Παπαδόπουλος, ο οποίος είχε ενοχλήσεις στο πόδι. Να αναφερθεί πάντως ότι ο Παπαδόπουλος είναι τιμωρημένος και δεν παίζει με τον Πανιώνιο την Κυριακή. Μετά, αποχώρησε και ο Φυτανίδης κουτσαίνοντας. Η κατάσταση όλων θα εκτιμηθεί αύριο, στην πρωινή προπόνηση της ομάδας.

    [10] Κοινωνία

    "Δεμένα" τα πλοία στη Ραφήνα Επετράπη ο απόπλους

    4/11/2004 9:25:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ 105,8

    Κανονικά αποπλέουν από το λιμάνι του Πειραιά όλα τα πλοία, που έχουν προορισμό τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ενώ εξακολουθεί να ισχύει το απαγορευτικό από Ραφήνα. Τα πλοία έδεσαν κάβους λόγω των ισχυρών ανέμων, που στο Αιγαίο φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε η σύνδεση Αλοννήσου- Βόλου, Ύδρας- Σπετσών, Αίγινας-Πειραιά και Ίου- Πειραιά, μετά τη συνάντηση του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, με πλοιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στις Σποράδες, τις Κυκλάδες και τον Αργοσαρωνικό.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δεμένα παραμένουν τα πλοία

    [11] Αθλητισμός

    Ο Σάτερφιλντ στην Ολύμπια

    4/11/2004 9:34:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τον Αμερικανό γκαρντ, Κένι Σάτερφιλντ ανακοίνωσε πως απέκτησε η Ολύμπια Λάρισας. Ο Σάτερφιλντ που είναι 23 ετών και έχει ύψος 1.88μ. συμφώνησε σε όλα με τους Θεσσαλούς και σήμερα έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιο του στα γραφεία της ΚΑΕ. Αύριο αναμένεται η άφιξη του στην Αθήνα, προκειμένου να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και από ντόπινγκ κοντρόλ για να δοθεί το "πράσινο φως" για τη συμμετοχή του στον επερχόμενο αγώνα με τον Άρη. Ο Σάτερφιλντ, το 2001 επελέγη στο νούμερο 54 του ντραφτ από τους Μάβερικς, αλλά δεν αγωνίστηκε καθόλου. Την περίοδο 2002-03 ξεκίνησε στους Ντένβερ Νάγκετς και ολοκλήρωσε τη σεζόν στους Φιλαντέλφεια Σίξερς. Την περσινή περίοδο αγωνίστηκε σε πέντε παιχνίδια με την Λιμόζ στο Γαλλικό πρωτάθλημα με την οποία είχε 15 πόντους μέσο όρο, 4 ριμπάουντ και 6 ασίστ ανά αγώνα και στην συνέχεια έπαιξε στο NBDL (θυγατρικό πρωτάθλημα του ΝΒΑ στις Ηνωμένες Πολιτείες). Στο μεταξύ οι άνθρωποι της Ολύμπιας Λάρισας συνεχίζουν την αναζήτηση ενός κοινοτικού σέντερ, ο οποίος θα καλύψει το κενό που άφησε χθες ο Σονέλ Σκοτ. Οποιαδήποτε συμφωνία πάντως πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως θα επιτευχθεί μετά τον αγώνα με τον Άρη.

    [12] Αθλητισμός

    Βαριά ήττα του Αιγάλεω στο Βελιγράδι

    4/11/2004 9:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 4/11/2004 10:05:53 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Η ευρωπαϊκή απειρία του Αιγάλεω, αλλά και η εκρηκτικότητα της Παρτιζάν, καταδίκασαν την ελληνική ομάδα σε βαριά ήττα με 4-0 στο Βελιγράδι. Πρωταγωνιστές ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ Ντράγκαν Τσίριτς που έκανε όλο το παιχνίδι, αλλά και ο Ίλιτς αυτό το νέο ταλέντο του Σερβικού ποδοσφαίρου που πέτυχε δυο γκολ μέχρι να αντικατασταθεί. Υπέροχη εμφάνιση των πρωταθλητών της Σερβίας/Μαυροβούνιου, που δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους παίκτες του "Σίτι".

    Κυριάρχησε η Παρτιζάν

    Με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς μπήκε στον αγώνα το Αιγάλεω στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του "Σίτι", γνωρίζοντας ότι η Παρτιζάν, βασίζεται το παιχνίδι της στις γρήγορες αντεπιθέσεις, που εκδηλώνονται με τους ταχύτατους Ίλιτς και Μπόγια, φρόντισε να εξασφαλίσει την ομαλή αμυντική της λειτουργία.

    Οι ποδοσφαιριστές του Ντε Μολ κατάφεραν με καλή αλληλοκάλυψη, να κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Σεντιμπέ, ενώ ανάγκασαν τους μεσοεπιθετικούς και τους επιθετικούς της Παρτιζάν μην βρίσκοντας χώρο για να εκδηλώσουν τις επιθέσεις τους, να αναλώνονται σε μακρινά σουτ, χωρίς ουσία.

    Παρά την καλή του παρουσία όμως στάθηκε άτυχο. Αυτό που δεν κατάφεραν οι παίκτες του Βερμέζοβιτς για είκοσι λεπτά το κατάφερε ο Χρήστου στο 23'.

    Ο αμυντικός του Αιγάλεω, σε μια μπαλιά "ξυράφι" του Τσίριτς μέσα στην περιοχή έβαλε την κόντρα στον επερχόμενο Ίλιτς, αλλά αντί να στείλει την μπάλα κόρνερ την είδε να καταλήγει στα δίχτυα του εμβρόντητου Σιντιμπέ.

    Από εκεί και πέρα και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Παρτιζάν εκμεταλλευόμενη την απογοήτευση των παικτών του Αιγάλεω, πήρε τα ηνία του αγώνα αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά .

    Με καθαρά επιθετικές διαθέσεις και αποφασισμένη να καθαρίσει το παιχνίδι μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Παρτιζάν.

    Οι Σέρβοι ευτύχησαν μόλις στο 56' να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν ο εκ των κορυφαίων του γηπέδου Τσίριτς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Ίλιτς, που πετάχτηκε στην καρδιά της ελληνικής άμυνας, με αριστερό πλασέ έγραψε το 2-0.

    Από εκεί και πέρα η Παρτιζάν κυριάρχησε στο γήπεδο και πέντε λεπτά αργότερα στο 61' κατάφερε με δεύτερο γκολ του Ίλιτς να προηγηθεί με 3-0.

    Μετά το τρίτο γκολ το Αιγάλεω κατέρρευσε εντελώς η Παρτιζάν έκανε πια ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο και όλοι ευχόντουσαν να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης.

    Όμως δυστυχώς το επιθετικό ντελίριο των Σέρβων δεν έλεγε να σταματήσει.

    Τα ηνία πήρε ο Βούκσεβιτς, που παρότι είδε στο 68΄την μπάλα μετά από κεραυνό που εξαπόλυσε να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι, ευτύχησε στο 69΄να δει το σουτ που έκανε έξω από την περιοχή να καταλήγει για τέταρτη φορά στα δίχτυα του Σιντιμπέ..

    Η σεμνή τελετή είχε λάβει νωρίς νωρίς τέλος. Ο Βερμέζοβιτς, βλέποντας το σκορ να έχει ξεφύγει έβγαλε έξω τους Τσίριτς και Ίλιτς, ο ρυθμός έπεσε αλλά η Παρτιζάν κατάφερε να χάσει ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία στο 81' όταν μετά από εκπληκτική σέντρα του Βούκσεβιτς, ο Μπόγια έπιασε την κοντινή κεφαλιά, όμως, ο Σιντιμπέ απομάκρυνε εντυπωσιακά την μπάλα.

    Ο αγώνας τέλειωσε με το Αιγάλεω να χάνει μοναδική ευκαιρία για γκολ όταν στο 94΄ ο Μανουσάκης βρέθηκε τετ α τετ με τον Κράλι, πέρασε τον τερματοφύλακα της Παρτίζαν, αλλά το δεξί πλασέ του αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τον Ρνιτς

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

    Παρτίζαν Βελιγραδίου (Βλάντιμιρ Βερμέζοβιτς): Κράλι, Βούκσεβιτς, Μίρκοβιτς (84' Μίλοβιτς), Μπρνόβιτς, Μπόγια, Τσίριτς (74' Ράντοβιτς), Τζόρτζεβιτς, Εμεγκχάρα, Τόμιτς, Ίλιτς (76΄ Μπάμποβιτς), Ρνιτς.

    Αιγάλεω (Στεφάν Ντεμόλ): Σιντιμπέ, Αλεξόπουλος, Χατζής, Χρήστου, Εντουσέι (68΄ Νικολόπουλος), Λιαπάκης, Σκοπελίτης, Τσάτσος, Μπάρκογλου (46΄ Φωτάκης) , Χλωρός, Φρισενμπίχλερ (68΄ Μανουσάκης).

    [13] Αθλητισμός

    Προβάδισμα η Στουτγάρδη

    4/11/2004 10:03:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το απόλυτο και ένα μεγάλο προβάδισμα έχει πλέον η Στουτγάρδη στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, καθώς πριν λίγη ώρα επικράτησε με 3-0 της Μπενφίκα μέσα στην έδρα της. Οι Γερμανοί σαφώς καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα πήραν την δεύτερη νίκη τους και απέδειξαν πως το εκτός έδρας 5-1 επί της Μπέβερεν στον πρώτο αγώνα μόνο τυχαίο δεν ήταν. Το πρώτο ημίωρο του σημερινού αγώνα ήταν αμφίρροπο με την Μπενφίκα να δείχνει καλή εικόνα, αλλά μάλλον εκείνο που έφταιγε στην απόδοση της Στουτγάρδης ήταν το άγχος της έδρας. Στο 31' ο Κακάου εκμεταλλεύτηκε μια ασθενή απόκρουση της άμυνας των Πορτογάλων και με ένα μονοκόματο σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ το 2-0 ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, όπου οι φιλοξενούμενοι δεν προέβαλαν καμία αντίσταση. Σκόρερ ήταν ο Μάισνερ με κεφαλιά μετά από σέντρα του νεαρού Λαμ, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Κουράνι με κοντινή προβολή, έπειτα από μια ακόμη ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα Μορέιρα.

    Μια πεντάρα και μια εξάρα

    Το 5-1 της Στουτγάρδης επί της Μπέβερεν δεν ήταν τυχαίο ούτε για τους Γερμανούς, πολύ περισσότερο όμως δεν ήταν για τους Βέλγους, καθώς στην σημερινή δεύτερη αγωνιστική στο Ζάγκρεμπ, η Δυναμό τους φιλοδώρησε με έξι ακόμη τέρματα. Το σκορ άνοιξε στο 16' ο Ντα Σίλβα και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μιγιάτοβιτς διπλασίασε τα γκολ της Δυναμό. Το ημίχρονο έκλεισε με το ευρύ 4-0 αφού στο 35' και το 40 ο Ζαχορά με δύο προσωπικά του τέρματα ανέβασε τον δείκτη του σκορ. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν και πάλι δυνατά και στο 55' ο Κράνικαρ σημείωσε το 5-0, ενώ η Μπέβερεν έβαλε το γκολ της τιμής στο 84' με τον Βλέμινκς. Το τελικό 6-1 διαμόρφωσε ο Μουγιτσιν στο 87'.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 4 November 2004 - 21:52:51 UTC