Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία Χειμωνιάτικο σκηνικό
  • [02] Λίγο πριν την ευρεία επίθεση Βάλλεται η Φαλούτζα
  • [03] Κόντρα της παλαιστινιακής αρχής με τη σύζυγό του Ματαιώθηκε η επίσκεψη
  • [04] Στην Ολλανδία Μουσουλμανικά ιδρύματα στο στόχαστρο
  • [05] Υπέρ της αποχώρησης η πλειοψηφία των Ιαπώνων Παράταση του πορτογαλικής
  • [06] Είχε τροχαίο o Νικοπολίδης
  • [07] Διχασμένη η σλαβική αντιπολίτευση Απέτυχε το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ
  • [08] Αυστηροί έλεγχοι στις λεωφορειολωρίδες
  • [09] Προειδοποιεί γερμανική οργάνωση υγείας Παγκόσμια επιδημία γρίπης, προ
  • [10] Ξεχνάει τον τίτλο Φέργκιουσον
  • [11] "Θα επωφεληθούν και οι συμβασιούχοι του 1990-93" Και με συνέντευξη οι
  • [12] Τράκαρε, ενώ έτρωγε πρωινό στο αυτοκίνητο Μπωλτιλιάρισμα από μούσλι
  • [13] Τρίτωσε το...καλό για τους Ράπτορς
  • [14] Στην πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του μετά το ατύχημα Καθισμένο σε

    [01] Κοινωνία

    Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία Χειμωνιάτικο σκηνικό

    8/11/2004 7:24:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/11/2004 11:34:25 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Το βροχερό του πρόσωπο δείχνει από αργά χθες βράδυ ο καιρός, ενώ σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν από την καταιγίδα, που έπληξε κατά τη διάρκεια της νύχτας την Αττική. Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής "πήρε φωτιά" για άντληση υδάτων από ισόγεια και υπόγεια σπίτια, ενώ, στον Πειραιά, περίπου 30 οχήματα παρασύρθηκαν από τα νερά. Μετ εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εθνική Αθηνών- Κορίνθου, στο ύψος της Χαλυβουργικής, όπου γίνεται εκτροπή των οχημάτων. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε, καθώς δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα υποδομής στην περιοχή. Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει σε όλη τη χώρα νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ενώ σταδιακή εξασθένηση της κακοκαιρίας αναμένεται από το απόγευμα.

    Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός

    Το πρωί, σημειώθηκε καραμπόλα στην Κατεχάκη, στο ρεύμα προς Γλυφάδα, ενώ κυκλοφοριακά προβλήματα παρουσιάστηκαν στην Πέτρου Ράλλη, όπου το οδόστρωμα γέμισε χαντάκια

    Η Πυροσβεστική δέχθηκε τουλάχιστον 350 κλήσεις για άντληση υδάτων από ισόγεια και υπόγεια σπίτια και καταστήματα σε Πειραιά, Νίκαια, Κορυδαλλό, Αγια Βαρβάρα, Αιγάλεω, Ίλιον, Πέραμα και Σαλαμίνα.

    Στην περιοχή των Άγιων Ανάργυρων του Πειραιά, 28 αυτοκίνητα παρασύρθηκαν και ανατράπηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ ήταν παρκαρισμένα στην οδό Χαλκίδος και Πατρών Γερμανού. Επίσης, προβλήματα, που ακόμα δεν έχουν καταγραφεί, δημιουργήθηκαν στις περιοχές του Ρέντη και του Μοσχάτου, καθώς και στο κέντρο του Πειραιά.

    Τα ξημερώματα, θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, στη γέφυρα Μεταμόρφωσης. Λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, ένα φορτηγό ανετράπη, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο οδηγός του.

    [02] Ιράκ

    Λίγο πριν την ευρεία επίθεση Βάλλεται η Φαλούτζα

    8/11/2004 7:55:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters- BBC

    Επιθέσεις από ξηρά και αέρα πραγματοποιούν στη Φαλούτζα οι αμερικανικές και ιρακινές δυνάμεις, ενόψει της ευρείας επίθεσης για κατάληψη της πόλης και μια μέρα μετά την κήρυξη στρατιωτικού νόμου από τον προσωρινό πρωθυπουργό της χώρας, Ιγιάντ Αλάουι. Τις πρώτες πρωινές ώρες, αμερικανικά αεροσκάφη προχώρησαν σε νέους βομβαρδισμούς, ενώ χερσαίες δυνάμεις κατέλαβαν το κεντρικό νοσοκομείο, στη δυτική πλευρά της πόλης. Την ίδια ώρα, άρματα μάχης των πεζοναυτών κι ένας λόχος πεζικού προωθήθηκαν σε θέσεις κοντά στην πόλη. Σκληρές συγκρούσεις διεξάγονται μεταξύ των ανταρτών και των Αμερικανών στρατιωτών, που δημιουργούν προγεφυρώματα για την ευρείας έκτασης επίθεση, στις παρυφές της Φαλούτζα, ανατολικά και δυτικά, καθώς και σε μια γέφυρα πάνω από τον Ευφράτη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στρατιωτικός νόμος στο Ιράκ

    [03] Μ. Ανατολή

    Κόντρα της παλαιστινιακής αρχής με τη σύζυγό του Ματαιώθηκε η επίσκεψη στον Αραφάτ

    8/11/2004 8:48:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/11/2004 11:36:23 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: AΠE- BBC- Γαλλικό Πρακτορείο

    Στην αναβολή της επίσκεψης του Παλαιστίνιου πρωθυπουργού, Αχμέντ Κορέι, του δεύτερου στην ιεραρχία της ΟΑΠ, Μαχμούντ Αμπάς και του υπουργού Εξωτερικών, Ναμπίλ Σάαθ, στο Παρίσι, οδήγησε η δήλωση της συζύγου του Γιάσερ Αραφάτ, Σούχα, πως "θέλουν να τον θάψουν ζωντανό, για να κληρονομήσουν την εξουσία του". Τη ματαίωση της επίσκεψης ανακοίνωσε ο γραμματέας της παλαιστινιακής προεδρίας, Ταγιέμπ Αμπντελραχίμπ και επιβεβαίωσε η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Μισέλ Αλλιό Μαρί. Απαντώντας στη Σούχα Αραφάτ, ο Παλαιστίνιος υφυπουργός, Σούφιαν Αμπού Ζάιντα, δήλωσε πως "ο Αραφάτ δεν είναι ιδιοκτησία της", ενώ ο κ. Αμπντελραχίμπ τόνισε, ότι σκοπός των τριών ηγετικών στελεχών ήταν να διαπιστώσουν από κοντά την κατάσταση της υγείας του Γιάσερ Αραφάτ, που παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη.

    Αντιπαράθεση με τη σύζυγό του

    Σε τηλεφωνική της δήλωση προς το αραβικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, η Σούχα Αραφάτ επέκρινε αυστηρά τα κορυφαία ηγετικά στελέχη των Παλαιστινίων. Παράλληλα, απευθυνόμενη στον παλαιστινιακό λαό, τόνισε: "Σας καλώ να μετρήσετε το εύρος της συνωμοσίας. Σας λέω πως θέλουν να θάψουν τον Αμπού Αμάρ", χρησιμοποιώντας το όνομα που χρησιμοποιούσε στη μάχη ο Παλαιστίνιος ηγέτης.

    Μιλώντας στο ισραηλινό ραδιόφωνο, ο Παλαιστίνιος υφυπουργός, Σούφιαν Αμπού Ζάιντα, τόνισε, πως ο παλαιστινιακός λαός δεν γνωρίζει τη Σούχα. "Είναι μία γυναίκα, που επί τρία χρόνια δεν είχε δεί τον άνδρα της, ούτε όλα τα χρόνια που διαρκεί η Ιντιφάντα", κατέληξε.

    Έμμεση απάντηση στη σύζυγο του Γιάσερ Αραφάτ έδωσε και ο γραμματέας της παλαιστινιακής αρχής: "Η αντιπροσωπεία ήθελε να μεταβεί στη Γαλλία, για να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο, Ζακ Σιράκ, να συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Μισέλ Μπαρνιέ και να λάβει πληροφορίες για την κατάσταση του Αραφάτ από τους γιατρούς του", επεσήμανε αναφερόμενος στο σκοπό της επίσκεψης.

    Η λεκτική επίθεση της Σούχα Αραφάτ πυροδότησε έντονες αντιδράσεις, ενώ Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για προσπάθειά της να αναμειχθεί στην πολιτική.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μπροστά στην πρόκληση οι Παλαιστίνιοι

    Σταθερή η υγεία του Αραφάτ

    [04] Κόσμος

    Στην Ολλανδία Μουσουλμανικά ιδρύματα στο στόχαστρο

    8/11/2004 9:03:00 πμ

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μπαράζ τρομοκρατικών κρουσμάτων σε μουσουλμανικούς στόχους σημειώνεται στην Ολλανδία, στον απόηχο της πρόσφατης δολοφονίας του Ολλανδού σκηνοθέτη Τέο βαν Γκογκ, καθώς ο, μαροκινής καταγωγής, ύποπτος, φέρεται να έδρασε στο όνομα του ριζοσπαστικού Ισλάμ. Έκρηξη σε μουσουλμανικό σχολείο σημειώθηκε στο Αϊντχόβεν, τα ξημερώματα της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς η είσοδος, ενώ έσπασαν και τα τζάμια δεκάδων γειτονικών σπιτιών. "Από την έκρηξη δεν υπήρξαν θύματα, αλλά όλος ο κόσμος στη συνοικία βρίσκεται σε κατάσταση σοκ", δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Αλεξάντερ Σάκερς, στο κρατικό ραδιόφωνο. Η αστυνομία βρισκόταν επί ποδός και το σαββατοκύριακο, καθώς σημειώθηκαν τρεις ανεπιτυχείς απόπειρες εμπρησμού σε ισάριθμα τεμένη. Σε επιφυλακή παραμένουν οι τοπικές αρχές, γύρω από μουσουλμανικούς χώρους προσευχής, μετά από έκκληση του υπουργού Εσωτερικών, Γιόχαν Ρέμκες, που μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

    Οι απόπειρες εμπρησμού

    Τρία άτομα, ηλικίας 19 έως 26 ετών, συνέλαβε η αστυνομία στο Χόιζεν, κοντά στο Άμστερνταμ, την ώρα, που ετοιμάζονταν να βάλουν φωτιά στο τζαμί Αν-Νασρ, τα ξημερώματα του Σαββάτου. Στην ίδια πόλη, άγνωστοι έβαψαν με κόκκινη μπογιά ένα κέντρο συνάντησης μαροκινών οργανώσεων.

    Η δεύτερη, ανεπιτυχής, απόπειρα εμπρησμού συνέβη στην Μπρέντα, στη Νότια Ολλανδία, ενώ το κακό τρίτωσε στο Ρότερνταμ, όπου οι αρχές συνέλαβαν έναν 24χρονο, ως ύποπτο. Επίσης, υβριστικά φυλλάδια, με φωτογραφίες κεφαλιών χοίρων, κολλήθηκαν στους τοίχους ενός άλλου τζαμιού της πόλης.

    [05] Ιράκ

    Υπέρ της αποχώρησης η πλειοψηφία των Ιαπώνων Παράταση του πορτογαλικής παρουσίας στο Ιράκ

    8/11/2004 9:21:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/11/2004 10:15:19 πμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Κατά 90 ημέρες αποφάσισε να παρατείνει η κυβέρνηση της Πορτογαλίας την αποστολή του αποσπάσματος της Χωροφυλακής της στο Ιράκ, η οποία έληγε στις 12 Νοεμβρίου, ώστε να υποστηρίξει τη διεξαγωγή των εκλογών τον Ιανουάριο. Πάντως, η κυβέρνηση υπογραμμίζει πως η διατήρηση των Πορτογάλων χωροφυλάκων στο Ιράκ προϋποθέτει τη διεξαγωγή εκλογών τον Ιανουάριο μέσα στις προθεσμίες που έχουν τεθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Την ίδια ώρα, ο ομοσπονδιακός υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Αλεξάντερ Ντάουνερ, άφησε να εννοηθεί ότι οι αυστραλιανές στρατιωτικές δυνάμεις θα αποσυρθούν από το Ιράκ, όταν θα αυξηθεί ο αριθμός της ιρακινής αστυνομίας και του στρατού. Στο μεταξύ, πάνω από τους μισούς Ιάπωνες , συγκεκριμένα το 51%, που ρωτήθηκαν σε σχετική δημοσκόπηση δήλωσαν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακαλέσει τα στρατεύματά της από το Ιράκ τον ερχόμενο μήνα, όταν θα λήξει η αποστολή ανοικοδόμησης κι ανθρωπιστικής βοήθειας που έχουν αναλάβει. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, στενός σύμμαχος του Αμερικανού προέδρου, δεν παραλείπει να διακηρύττει την αποφασιστικότητά του να διατηρήσει τους 550 οπλίτες της χώρας του στο Ιράκ, παρά την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή.

    Στόχος, 200.000 άνδρες στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας

    Σε συνέντευξή του στο κανάλι 7, ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικων τόνισε πως ένας από τους ρόλους της Αυστραλίας είναι να συμβάλει στην εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας, και από την στιγμή που θα γίνει αυτό, οι Αυστραλοί στρατιώτες θα επιστρέψουν στην Αυστραλία.

    "Όσο αυξάνεται η δυνατότητα των Ιρακινών να ελέγξουν τη χώρα τους και να αποκαταστήσουν τη δημοκρατία, τόσο θα εκλείπουν οι λόγοι παρουσίας των συμμαχικών δυνάμεων στο Ιράκ", πρόσθεσε ο κ. Ντάουνερ.

    Στόχος της ιρακινής μεταβατικής κυβέρνησης είναι να φτάσει ο αριθμός των δυνάμεων ασφαλείας της στους 200.000 άνδρες, κάτι που πιστεύει ότι θα πραγματοποιηθεί μέχρι του χρόνου τέτοιο καιρό.

    [06] Αθλητισμός

    Είχε τροχαίο o Νικοπολίδης

    8/11/2004 9:48:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σώος και αβλαβής βγήκε από το αυτοκίνητό του ο διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, Αντώνης Νικοπολίδης, που περίπου τα μεσάνυχτα, λόγω της κακοκαιρίας, έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος, στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας. Ο πορτιέρο των ερυθρολεύκων επιστρέφοντας από το Ρέντη, μετά το ντέρμπι του Ολυμπιακού Σταδίου, πρωταγωνίστησε σε καραμπόλα που έγινε με άλλα οχήματα λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, που είχαν προκαλέσει οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Από το συμβάν, εκτός από τις υλικές ζημιές που προκλήθηκαν στα οχήματα, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για κάποιους μικροτραυματισμούς.

    [07] Κόσμος

    Διχασμένη η σλαβική αντιπολίτευση Απέτυχε το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ

    8/11/2004 9:49:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την αποτυχία του δημοψηφίσματος για την ακύρωση ή όχι του νόμου για το νέο διοικητικό χάρτη της ΠΓΔΜ, που δίνει μεγαλύτερες τοπικές εξουσίες στους αλβανόφωνους, ανακοίνωσε η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση, (SDSM), το μεγαλύτερο κόμμα, που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος, που μαζί με τα αλβανικά, προπαγάνδισε το μποϋκοτάζ, Μπόρις Κοντάρκο, το ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα ανήλθε μόλις στο 25-27% και ως εκ τούτου θεωρείται άκυρο αφού η προσέλευση παρέμεινε πολύ μακριά από το απαιτούμενο 50% των 1,7 εκατομμυρίων ψηφοφόρων, προκειμένου να θεωρηθεί έγκυρο. Σύμφωνα με εκπροσώπους κομμάτων και ανεξάρτητους παρατηρητές, το ποσοστό συμμετοχής κυμαίνεται στο 28%. Το αποτέλεσμα φαίνεται πάντως ότι, διασπά την αντιπολίτευση, καθώς ένα κομμάτι της αποδέχθηκε το αποτέλεσμα, καταγγέλλοντας παράλληλα παρατυπίες. Οι εθνικιστές, όμως, το αμφισβήτησαν και ανακοίνωσαν ότι, θα προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

    Καμία ανακοίνωση ακόμα από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή

    Εξάλλου ο εκπρόσωπος του SDSM απέρριψε τις κατηγορίες της εθνικιστικής σλαβικής αντιπολίτευσης, που είχε προκαλέσει το δημοψήφισμα με τη συγκέντρωση 180.000 υπογραφών, για σωρεία παρατυπιών κατά τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και άσκηση πιέσεων προς τους ψηφοφόρους για να μην προσέλθουν στις κάλπες και υποστήριξε ότι αυτό διεξήχθη ομαλά και χωρίς προβλήματα.

    Στο μεταξύ μέχρι αυτή την ώρα η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή δεν έχει προβεί σε ανακοινώσεις για το τελικό ποσοστό συμμετοχής.

    Εξάλλου την ικανοποίηση της για την αποτυχία του δημοψηφίσματος εξέφρασε η βρετανική Κυβέρνηση, διαβλέποντας σε αυτήν την επιθυμία των κατοίκων της χώρας να μην αναβιώσουν τα παρελθόντα εθνικά πάθη. "Η κυβέρνηση κι η ηγεσία των σλαβόφωνων και αλβανοφώνων έστειλαν ένα σαφές μήνυμα, πως η ΠΓΔΜ δεν πρόκειται να επιστρέψει σε ένα παρελθόν με εθνοτικές εντάσεις", τονίζει σε ανακοινωθέν του ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ντένις ΜακΣέιν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νίκησε η αποχή στην ΠΓΔΜ

    Εθνική ομοψυχία το ζητούμενο

    [08] Κοινωνία

    Αυστηροί έλεγχοι στις λεωφορειολωρίδες

    8/11/2004 10:19:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 8/11/2004 10:27:28 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Εντατικούς ελέγχους αρχίζει από σήμερα η Τροχαία, για την αστυνόμευση των λεωφορειολωρίδων. Οχήματα που θα εισέρχονται σ΄ αυτές και θα προκαλούν καθυστέρηση στην πορεία των λεωφορείων θα απομακρύνονται. Τροχονόμοι και μοτοσικλετιστές θα ελέγχουν την κυκλοφορία και όπου απαιτείται θα επεμβαίνουν άμεσα. Οι παραβάτες θα εντοπίζονται και με τα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτει η Τροχαία, ενώ το πρόστιμο που θα επιβάλλεται ανέρχεται στα 83 ευρώ. Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί και στα δρομολόγια των εξπρές γραμμών, ώστε τα οχήματα να κινούνται γρηγορότερα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέες συγκοινωνίες στην Αττική

    [09] Υγεία

    Προειδοποιεί γερμανική οργάνωση υγείας Παγκόσμια επιδημία γρίπης, προ των πυλών

    8/11/2004 10:25:00 πμ

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης φαίνεται, πως κινείται ο ιός της γρίπης! Οι συνθήκες, που επικρατούν, ευνοούν την εκδήλωση μιας παγκόσμιας επιδημίας γρίπης, αυτό το χειμώνα. Η προειδοποίηση, που εξέδωσε η Γερμανική Ένωση για τον Έλεγχο Νόσων, που προκαλούνται από ιούς (DVV), έχει σημάνει συναγερμό στην ιατρική κοινότητα. Ο ιολόγος Πέτερ Βούτζλερ, πρόεδρος της Ένωσης, εξέφρασε την ανησυχία του, καθώς ο ιός της γρίπης προσαρμόζεται, όλο και καλύτερα στο περιβάλλον και γίνεται ισχυρότερος. Οι ελλείψεις, που παρατηρούνται στην παραγωγή εμβολίων, αλλά και η πιθανότητα ο ιός της γρίπης των πτηνών να αναμιχθεί με ιούς της ανθρώπινης γρίπης, εντείνουν τους φόβους των επιστημόνων, που εκτιμούν, ότι η διεθνής κοινότητα δεν είναι προετοιμασμένη για μια παγκόσμια επιδημία.

    Η DVV, που ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1950, είναι μια μη κερδοσκοπική ένωση, που υποστηρίζεται από το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, τα υπουργεία Υγείας των γερμανικών κρατιδίων και διάφορα ιδρύματα.

    [10] Champions League

    Ξεχνάει τον τίτλο Φέργκιουσον

    8/11/2004 10:06:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Με το... κιάλι βλέπει πλέον η Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ την κορυφή της πρέμιερ λίγκ, έπειτα από τη "λευκή" ισοπαλία της με τη Μάντσεστερ Σίτι, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος. Οι "κόκκινοι διάβολοι" απέχουν 11 ολόκληρους βαθμούς από την πρωτοπόρο Τσέλσι και εννέα από την Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι έχει κόψει ταφτερά του τεχνικού των μπέμπηδων, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, για τον οποίο το φετινό όνειρο του τίτλου φαντάζει σαν ουτοπία.

    Φέργκιουσον: "Είμαστε ανίκανοι..."

    Σηκώνουν ψηλά τα χέρια οι "μπέμπηδες"; Μία ομάδα τους βεληνεκούς της Μάντσεστερ Γιουναίτεντ σίγουρα θα περίμενε κανείς να παλέψει μέχρι τέλους για την κατάκτηση του φετινού τίτλου της πρέμιερ λίγκ.

    Η νέα απώλεια όμως βαθμών στο Όλντ Τράφορντ με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι, έκανε τον τεχνικό της δημοφιλέστερης ομάδας του πλανήτη να δηλώσει ότι με τέτοιες εμφανίσεις δεν δικαιούσαι να μιλάς για τίτλους: "Δεν είμαστε αρκετά ικανοί να κατακτήσουμε τον τίτλο με τέτοιες εμφανίσεις, πετάξαμε άλλους δύο βαθμούς. Με μια νίκη στα τελευταία πέντε παιχνίδια δεν κάνεις πρωταθλητισμό.Δεν υπάρχει δικαιολογία για κανέναν στην ομάδα. Συμπεριλαμβάνω και τον εαυτό μου. Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τα αποτελέσματα αυτά " τόνισε ο κ. Φέργκιουσον.

    Στα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής: Νιούκαστλ-Φούλαμ 1-4, Μίντλεσμπρο-Μπόλτον 1-1, Κρίσταλ Πάλας-Άρσεναλ 1-1, Τσέλσι-Έβερτον 1-0, Λίβερπουλ-Μπέρμιγχαμ 0-1, Νόργουϊτς-Μπλάκμπερβν 1-1, Σαουθάμπτον-Γουέστ Μπρόμγουιτς 2-2, Τότεναμ-Τσάρλτον, Αστον Βίλα-Πόρτσμουθ 3-0

    [11] Κοινωνία

    "Θα επωφεληθούν και οι συμβασιούχοι του 1990-93" Και με συνέντευξη οι προσλήψεις στο Δημόσιο

    8/11/2004 10:30:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: Εφημερίδα "Απογευματινή"

    Στην καθιέρωση της προσωπικής συνέντευξης ως επιπρόσθετου κριτηρίου στους διαγωνισμούς του Δημοσίου για προσλήψεις με μοριοδότηση, προσανατολίζεται η Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο. "Είναι ένα χρήσιμο μέτρο για την προσωπικότητα του υποψηφίου. Χρειάζονται, όμως, εγγυήσεις για να μην αποδυναμώνονται τα υπόλοιπα κριτήρια". Όπως αποκαλύπτει μέσω συνέντευξης του στην εφημερίδα "Απογευματινή", αναφερόμενος στη ρύθμιση για τη μοριοδότηση των συμβασιούχων, ο κ. Παυλόπουλος τονίζει ότι, θα επωφεληθούν και οι συμβασιούχοι της περιόδου 1990-93. "Δεν μπορούν να υπάρχουν πατρίκιοι και πληβείοι. Θα αντιμετωπίσουμε με ένα τρόπο τους εργαζόμενους". Ο υπουργός Εσωτερικών ανακοινώνει επίσης ότι, μέσα στο 2005 θα διεξαχθεί από το ΑΣΕΠ νέος γραπτός διαγωνισμός για διορισμούς μόνιμων υπαλλήλων στο Δημόσιο.

    [12] Παράξενα

    Τράκαρε, ενώ έτρωγε πρωινό στο αυτοκίνητο Μπωλτιλιάρισμα από μούσλι

    8/11/2004 10:32:00 πμ

    Συντάκτης: Γιωταμίνα Αλεξάνδρου

    Η καλή μέρα, από τα μούσλι φαίνεται. Όμως, δε φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για μια Γερμανίδα από το Μπόχουμ, όταν δοκίμασε να πάρει το πρωινό της, όχι στο Τίφανις, αλλά στο αυτοκίνητο. Η 21χρονη Τζούλια Μπάουερ δεν είχε χρόνο να ετοιμάσει τα αγαπημένα της δημητριακά στο σπίτι και αποφάσισε να τα παρασκευάσει εν κινήσει. Πήρε, λοιπόν, το πακέτο με τα μούσλι, λίγο γάλα και ένα κουτάλι και αποπειράθηκε να τα απολαύσει, καθώς οδηγούσε. Όμως, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, όταν προσπάθησε να κρατήσει το μπωλ, ώστε να μην αναποδογυρίσει από τη θέση του συνοδηγού, όπου το είχε τοποθετήσει. Το αποτέλεσμα ήταν η κινητή "τραπεζαρία" να εκτραπεί από την πορεία της και να προσκρούσει σε σταθμευμένο αυτοκίνητο και σε δημόσιο στύλο, προκαλώντας ζημιές αξίας 11.500 περίπου ευρώ, καθώς και απίστευτο μποτιλιάρισμα. Όπως δήλωσε ο αστυνομικός, που έσπευσε στο σημείο του ατυχήματος, "η νεαρή οδηγός προκάλεσε μεγαλύτερους "λεκέδες" και όχι μόνο στο κάθισμα του συνοδηγού. Με το ποσό που πρέπει να πληρώσει για τις ζημιές, θα μπορούσε να κάνει διακοπές για δυο εβδομάδες σε πολυτελές ξενοδοχείο, με πρωινό".

    Άραγε, θα ξαναφάει δημητριακά το πρωί;

    [13] Αθλητισμός

    Τρίτωσε το...καλό για τους Ράπτορς

    8/11/2004 10:44:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Από νίκη σε νίκη "πετάνε" οι Τορόντο Ράπτορς, που μετά από τρεις αγώνες τους στο πρωτάθλημα του ΝΒΑ μετράνε ισάριθμες νίκες. Νέο θύμα των Ράπτορς οι Πόρτλαντ Μπλεϊζερς, οι οποίοι ηττήθηκαν χθες με 101-97, χάρις στο καθοριστικό τρίποντο του Βινς Κάρτερ (25π) 4.8 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα. Στην "Πόλη των Αγγέλλων" οι Λεϊκερς έκαναν "σεφτέ" στο φετινό "κυνήγι του δαχτυλιδιού" του πρωταθλητή επικρατώντας 106-90 των Ατλάντα Χοκς. Τέλος στο άλλο χθεσινό αγώνα του "θαυμαστού κόσμου του ΝΒΑ" οι Σιάτλ Σούπερσόνικς ξεπέρασαν με 113-94 το εμπόδιο των Σπέρς. Συνοπτικά τα αποτελέσματα των χθεισνών αγώνων: Τορόντο Ράπτορς-Πόρτλαντ Μπλεϊζερς 101-97, Λος Άντζελες Λεϊκερς-Ατλάντα Χοκς 106-90, Σιάτλ Σούπερσόνικς-Σαν Αντονιο Σπερς 113-94.

    [14] Κόσμος

    Στην πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση του μετά το ατύχημα Καθισμένο σε καροτσάκι είδαν οι Κουβανοί τον Κάστρο

    8/11/2004 10:50:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση καθισμένος σε καροτσάκι έκανε χθες ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο μετά την ανάρρωση του από το ατύχημα, που είχε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στις 20 Οκτωβρίου και το οποίο του στοίχισε πολλαπλά κατάγματα στο γόνατο κι ένα κάταγμα στο δεξί χέρι. Οι Κουβανοί είδαν στην τηλεόραση τον ηγέτη τους να κυκλοφορεί με καροτσάκι, με το πόδι του σε γύψο και το χέρι του σε νάρθηκα σε τηλεοπτικά στιγμιότυπα από την οκτάωρη συνεργασία, που είχε με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες, το βράδυ του Σαββάτου, ο Κάστρο, ο οποίος εκινείτο με το καροτσάκι. Μετά την πτώση του ο Κάστρο είχε κάνει μία μόνο τηλεοπτική εμφάνιση, με τον φακό, όμως, να τον δείχνει από τη μέση και πάνω.

    Στην Κούβα ο Τσάβες

    Ο Τσάβες, που ενημέρωσε τον Κάστρο για τα αποτελέσματα της συνόδου των λατινοαμερικανών ηγετών στο Ρίο ντε Ζανέιρο, είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης, που επισκέφθηκε τον κουβανό ηγέτη από την ημέρα της πτώσης του.

    "Ο σύντροφος Κάστρο συνόψισε τη σύνοδο, τονίζοντας, πως ήταν η καλύτερη νύχτα, που πέρασε από την ημέρα της πτώσης του", δήλωσε ο Τσάβες, που είναι ο στενότερος σύμμαχος του Κουβανού Προέδρου, κάτι, που έχει ανησυχήσει την αμερικανική Κυβέρνηση, η οποία φοβάται επικράτηση καθεστώτος τύπου Κούβας και στη Βενεζουέλα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 8 November 2004 - 9:53:25 UTC