Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-12

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αίρουμε τις αδικίες"
  • [02] Από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κατατέθηκαν οι κρατικές εγγυήσεις για τα
  • [03] Εντονότατη έλλειψη αντιγριπικών εμβολίων Χτύπησε τη Νέα Υόρκη η γρίπη
  • [04] Στην οδό Πέτρου Ράλλη στο Ρέντη Πρόσκρουση φορτηγού σε πεζογέφυρα
  • [05] Έξι νεκροί Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία
  • [06] 10 νεκροί - 100 τραυματίες Εκτροχιασμός τρένου στις Φιλιππίνες
  • [07] Ένταση επικρατεί στα κατεχόμενα Το τελευταίο αντίο
  • [08] Υπέρ της επιχείρησης ο Αλάουι Σκληρή αντίσταση από τους αντάρτες
  • [09] Μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα Βίντεο Λιβανέζου ομήρου
  • [10] Αναλαμβάνουν την ευθύνη οι παίκτες
  • [11] "Κινεζικό το μυστηριώδες υποβρύχιο"

    [01] Κοινωνία

    "Αίρουμε τις αδικίες"

    11/11/2004 11:29:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Εντός των προσεχών ημερών η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που θα διευθετεί το πρόβλημα της πρόσληψης των επιτυχόντων στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το Φεβρουάριο του 1998, όπως ανακοίνωσε, ο υφυπουργός Εσωτερικών Απόστολος Ανδρεουλάκος, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ, Φώτη Κουβέλη. Ο κ Ανδρεουλάκος σημείωσε, ότι η ρύθμιση θα προβλέπει την κατάρτιση νέου πανελλήνιου πίνακα διοριστέων κατά κατηγορία και φθίνουσα συνολική βαθμολογία και έτσι, όσοι είναι διοριστέοι, θα διοριστούν και δεν θα θιγούν αυτοί οι οποίοι ήδη εργάζονται, έχοντας κριθεί επιτυχόντες με βάση την προηγούμενη επιλογή. "Με τη νομοθετική αυτή ρύθμιση, η οποία θα καταλάβει και αυτούς που δεν προσέφυγαν στη διοικητική δικαιοσύνη, αίρουμε τις αδικίες" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός.

    [02] Πολιτική

    Από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Κατατέθηκαν οι κρατικές εγγυήσεις για τα TPQ-37

    12/11/2004 12:28:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έγγραφα που πιστοποιούν την εξασφάλιση της προμήθειας των αμερικανικών ραντάρ TPQ-37 με τραπεζική εγγύηση, κατέθεσαν την Πέμπτη, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, προκειμένου, όπως είπαν, να καταδείξουν τις "αναλήθειες" που εξέφρασε ο υπουργός Άμυνας, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος κατά της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου. Παράλληλα, την Πέμπτη κατέθεσε ο αντισυνταγματάρχης Μενέλαος Μεϊμάρης, μέλος της Επιτροπής Διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση της τελικής σύμβασης για τα TPQ-37, παρέχοντας διευκρινίσεις για την επιχειρησιακή εικόνα των αμερικανικών ραντάρ και τις διαδικασίες επιλογής τους.

    Οι διευκρινίσεις για τα αμερικανικά ραντάρ

    Ο κ Μεϊμάρης διαβεβαίωσε την Επιτροπή, ότι υπήρχε ανάγκη για ραντάρ αντιπυροβολικού, αλλά δε θέλησε να διευκρινίσει εάν ήταν "κατεπείγουσα" ή όχι. Ο ίδιος δήλωσε, ότι τα πρώτα δύο ραντάρ TPQ 37, ήρθαν στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο του 1999, δοκιμάστηκαν το Νοέμβριο του 1999 και το Φεβρουάριο του 2000 υπογράφηκε η σύμβαση, ενώ σημείωσε πως κατά τη δοκιμή είχαν παρουσιάσει τεχνική βλάβη. "Δεν είχαν επιβεβαιωθεί τότε οι τεχνικές προδιαγραφές σύμφωνα με τις οποίες είχαμε πάρει τα ραντάρ" ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Επίσης, σημείωσε, ότι κατά τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, ο αρχηγός του ΓΕΣ του είχε ζητήσει να επιδιώξει έκπτωση της τάξεως του 25% , υπερβολική και μη επιτεύξιμη για τα μέτρα της διεθνούς αγοράς οπλικών συστημάτων, κατά την εκτίμησή του. Μάλιστα βασιζόμενοι σε αυτή τη σημείωση βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή, προχώρησαν στην παρατήρηση ότι με τον τρόπο αυτό, ο τότε αρχηγός ΓΕΣ κ. Παναγιωτάκης, ήθελε να απαξιώσει και να ματαιώσει την προμήθεια.

    Ωστόσο, ο μάρτυρας χαρακτήρισε με τη σειρά του "πολύ υψηλό το κόστος του συστήματος σε σχέση με τις δυνατότητές τους, αλλά και συγκρινόμενο με άλλα υπάρχοντα συστήματα σύγχρονης τεχνολογίας".

    Εν συνεχεία, αποκτήθηκαν επιπλέον έξι ραντάρ, τα οποία δεν αξιολογήθηκαν προτού παραληφθούν, επειδή είχαν αξιολογηθεί τα παλαιότερα. Στην αξιολόγηση, που έγινε τον Ιούνιο του 2003, το σύστημα ανταποκρίθηκε σε δύο από τα δώδεκα κύρια χαρακτηριστικά που είχαν ζητηθεί να βελτιώσει και παρουσίασε αρκετές βλάβες. Ακολούθησε δεύτερη αξιολόγηση το Δεκέμβριο, με τα ίδια αποτελέσματα.

    Ο κ Μεϊμάρης τόνισε, ότι στις 9 Ιανουαρίου 2004 λήφθηκε απόφαση από τη γενική γραμματεία Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων να ζητηθεί από την εταιρία REYTΕHON, η πραγματοποίηση της τελικής αξιολόγησης-δοκιμής μέσα σε δύο εβδομάδες. Ωστόσο, στο έγγραφό της προς την εταιρεία, η Γραμματεία παρέλειψε να αναφέρει τον όρο αυτό, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η τρίτη δοκιμή.

    Η δοκιμή αυτή δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα και έχει οριστεί για το Νοέμβριο με πρωτοβουλία του Διευθυντή Πυροβολικού προκειμένου να εκμεταλλευτεί ο στρατός και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και να μην υπάρξει απώλεια πυρομαχικών (το καλοκαίρι οι δοκιμές δεν γίνονται για λόγους πυρασφάλειας).

    Σύμφωνα με δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου, η μη πραγματοποίηση της τελικής δοκιμής το Μάιο, δημιουργεί εντονότατες υπόνοιες, ότι λειτούργησε ως "μεθόδευση", προκειμένου να στηριχθεί η διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής ενάντια στους πρώην υπουργούς Άμυνας.

    [03] Υγεία

    Εντονότατη έλλειψη αντιγριπικών εμβολίων Χτύπησε τη Νέα Υόρκη η γρίπη

    12/11/2004 1:49:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τα πρώτα θανάσιμα κρούσματα γρίπης παρουσιάστηκαν, ήδη, στη Νέα Υόρκη. Η διοίκηση της πόλης ανακοίνωσε την Πέμπτη τέσσερις θανάτους από τη γρίπη λέγοντας μόνο, ότι σημειώθηκαν τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο σε ένα γηροκομείο στην περιοχή του Κουίνς, χωρίς να κατονομασθεί το ίδρυμα. Στην πόλη υπάρχει εντονότατη έλλειψη των αντιγριπικών εμβολίων και η επιδημία απειλεί τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες. "Η γρίπη δεν είναι κάτι, που μπορεί να αντιμετωπισθεί με ελαφρότητα, ιδιαίτερα, από ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών" δήλωσε ο επίτροπος υγείας δρ Τόμας Φρίντεν. Επίσης, ο Φρίντεν ανέφερε, ότι η πόλη περιμένει την έγκριση από την Ένωση Τροφίμων και Φαρμάκων για να εισαγάγει 200.000 αντιγριπικά εμβόλια από τη Γερμανία και τη Γαλλία. Ωστόσο, ακόμα και μετά την εισαγωγή των εμβολίων θα υπάρχει έλλειψη 25.000 δόσεων.

    [04] Κοινωνία

    Στην οδό Πέτρου Ράλλη στο Ρέντη Πρόσκρουση φορτηγού σε πεζογέφυρα

    12/11/2004 7:33:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2004 10:05:28 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Κατέρρευσε πεζογέφυρα στις 5.20 τα ξημερώματα στην οδό Πέτρου Ράλλη στο Ρέντη κοντά στα ΤΕΙ Αιγάλεω, όταν φορτηγό που μετέφερε κοντέινερ, προσέκρουσε πάνω της. Τραυματίστηκαν δύο εργάτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου. Κλειστά παραμένουν και τα δύο ρεύματα στη διασταύρωση της Πέτρου Ράλλη με τη Θηβών. Ο οδηγός του κοντέινερ κρατείται, ενώ για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση από την Τροχαία Πειραιά.

    [05] Κόσμος

    Έξι νεκροί Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία

    12/11/2004 7:21:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στο ινδονησιακό τμήμα της νήσου Τιμόρ. Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και αρκετοί τραυματίστηκαν. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 37 χιλιόμετρα ανατολικά της ζώνης Κάλα Μπάχι, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Σεισμολογίας της Ινδονησίας. Ο σεισμός έγινε στις 4.26 τα ξημερώματα (τοπική ώρα).

    [06] Κόσμος

    10 νεκροί - 100 τραυματίες Εκτροχιασμός τρένου στις Φιλιππίνες

    12/11/2004 7:47:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2004 11:21:14 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σε γκρεμό βάθους 12 μέτρων έπεσε αμαξοστοιχία στις Φιλιππίνες. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίσθηκαν. Ο συνταγματάρχης Ρικάρντο Μπαναγιάντ, επικεφαλής των σωστικών συνεργείων της Πολεμικής Αεροπορίας, δήλωσε ότι εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη τεσσάρων ανθρώπων, ενώ 48 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Το δυστύχημα έγινε τα ξημερώματα, κοντά στην κωμόπολη Πάδρε Μπούργος, στην επαρχία Κεζόν, 150 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μανίλα. Τα τέσσερα από τα έξι βαγόνια της αμαξοστοιχίας μετά τον εκτροχιασμό έπεσαν σε γκρεμό βάθους 12 μέτρων. Στο τρένο επέβαιναν τουλάχιστον 312 άνθρωποι, που είχαν προορισμό τη Μανίλα.

    Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν διευκρινισθεί, αλλά μηχανικός της εταιρίας σιδηροδρόμων δήλωσε ότι οι έρευνες στρέφονται σε δύο κατευθύνσεις: είτε ο εκτροχιασμός να προκλήθηκε από υπερβολική ταχύτητα της αμαξοστοιχίας, είτε από κατεστραμμένο τμήμα στις σιδηροτροχιές, καθώς παρατηρείται το φαινόμενο της κλοπής κομματιών σιδήρου από τις γραμμές του δικτύου.

    [07] Μ. Ανατολή

    Ένταση επικρατεί στα κατεχόμενα Το τελευταίο αντίο

    12/11/2004 8:00:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2004 11:41:11 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Στις 10 το πρωί ξεκίνησε στο Κάιρο η κηδεία του Παλαιστίνιου Προέδρου Γιάσερ Αραφάτ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα της Πέμπτης στο στρατιωτικό νοσοκομείο Περσί της Γαλλίας, όπου νοσηλευόταν σε βαριά κατάσταση από τις 29 Οκτωβρίου. Η σορός του ιδρυτή της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης θα μεταφερθεί και θα ενταφιαστεί στις 3 μ.μ. ώρα Ελλάδος στη Μουκάταα, το αρχηγείο του στη Ραμάλα, στην έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής. Στο μεταξύ ένταση επικρατεί στα Κατεχόμενα, όπου ο ισραηλινός στρατός έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για την αντιμετώπιση πιθανών ταραχών ενόψει της ταφής του Αραφάτ ενώ ριζοσπαστικές ισλαμιστικές οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι, θα εντείνουν τις επιθέσεις τους κατά του Ισραήλ.

    Σε κατάσταση συναγερμού

    Ισχυρές στρατιωτικές ενισχύσεις έχουν αναπτυχθεί στη Δυτική Όχθη, που είναι αποκλεισμένη.

    Οι Παλαιστίνιοι που θέλουν να μεταβούν στη Ραμάλα για να παραστούν στην τελετή ταφής του Αραφάτ μπορούν να φτάσουν μόνο με ειδικά λεωφορεία, μετά από άδεια των ισραηλινών αρχών.

    Στην νεκρώσιμη ακολουθία δεν μπορούν να παραστούν οι κάτοικοι της Γάζας, που είναι αποκλεισμένη από τον ισραηλινό στρατό.

    Οι Ισραηλινοί αραβικής καταγωγής, οι ειρηνιστές και οι δημοσιογράφοι μπορούν να μεταβούν στη Ραμάλα μόνο αν υπογράψουν ειδικό έγγραφο που αναφέρει ότι το Ισραήλ δεν έχει ουδεμία ευθύνη για την ασφάλεια τους.

    Ακόμη, δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στην ανατολική Ιερουσαλήμ, κυρίως γύρω από την Πλατεία των Τζαμιών, όπου έχουν επιβληθεί δρακόντεια μέτρα, καθώς μόνο οι μουσουλμάνοι άνω των 45 ετών έχουν την άδεια να μεταβούν σήμερα Παρασκευή στο ιερό τέμενος Αλ Ακσά για να προσευχηθούν.

    Περίπου 500 Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν το πρωί στην είσοδο της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Αραφάτ. Οι διαδηλωτές κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες και πορτρέτα του Αραφάτ και φώναζαν εθνικιστικά συνθήματα.

    Με φωτογραφίες του Αραφάτ στα χέρια

    Στο μεταξύ, ομάδες νεαρών Παλαιστινίων συγκρούσθηκαν με Ισραηλινούς αστυνομικούς, την Πέμπτη το βράδυ σε δρόμους της Ιερουσαλήμ, όταν επιχείρησαν να κάνουν πορεία προς την Παλαιά Πόλη.

    Η επέμβαση της αστυνομίας προκάλεσε την αντίδραση των Παλαιστινίων, που απάντησαν πετώντας πέτρες και βάζοντας φωτιά σε λάστιχα.

    Οι διαδηλωτές κρατούσαν φωτογραφίες του Γιάσερ Αραφάτ. Οι αστυνομικοί επενέβησαν για να διαλύσουν τη διαδήλωση κάνοντας χρήση χειροβομβίδων, που προκαλούν σοκ.

    Στη διάρκεια των επεισοδίων δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

    Εξάλλου η ισραηλινή αστυνομία επενέβη στην Ιερουσαλήμ προκειμένου να διαλύσει και μία ομάδα ακροδεξιών Εβραίων, οι οποίοι έκαναν συγκέντρωση στον κεντρικό τομέα της πόλης, γιορτάζοντας τον θάνατο του Αραφάτ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πένθος και απειλές

    Mια ζωή αγώνες

    [08] Ιράκ

    Υπέρ της επιχείρησης ο Αλάουι Σκληρή αντίσταση από τους αντάρτες

    12/11/2004 9:06:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2004 10:02:20 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - ΑΠΕ

    Το μεγαλύτερο τμήμα της Φαλούτζα ελέγχουν οι αμερικανικές δυνάμεις, με τους αντάρτες να βρίσκονται παγιδευμένοι στο νότιο τμήμα της πόλης. Από τη Δευτέρα που άρχισε η μεγάλη επιχείρηση με στόχο την εξουδετέρωση των σουνιτών ανταρτών, τουλάχιστον 18 Aμερικανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και 178 τραυματιστεί. Επίσης, νεκροί είναι 5 Ιρακινοί στρατιώτες και τουλάχιστον 34 έχουν τραυματιστεί. Μόνο την Πέμπτη, ο αμερικανικός στρατός μετέφερε με δύο πτήσεις 102 Αμερικανούς στρατιώτες στο Νοσοκομείο Λάντστουλ στο Βερολίνο, όπου μεταφέρονται Αμερικανοί τραυματίες από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, ενώ, σήμερα, αναμένονται δύο ακόμα πτήσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, περισσότεροι από 500 αντάρτες έχουν σκοτωθεί. Από την πλευρά του, ο προσωρινός πρωθυπουργός της χώρας υπεραμύνθηκε της επίθεσης, υποστηρίζοντας ότι έτσι θα βελτιωθεί η ασφάλεια σε όλη τη χώρα και θα ανοίξει ο δρόμος για τις εκλογές του Ιανουαρίου.

    "Οι αντάρτες κρατούν όμηρο το Ιράκ"

    Αυτή την ώρα μαίνονται οι συγκρούσεις στη βορειοδυτική συνοικία Τζόλαν. Σύμφωνα με απεσταλμένο του Γαλλικού Πρακτορείου, που συνοδεύει τις μονάδες των πεζοναυτών, υπάρχουν ακόμη αρκετές εστίες αντίστασης στη συνοικία αυτή, την κατάληψη της οποίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ο αμερικανικός στρατός.

    "Δεν είναι μία μάχη την οποία επιλέξαμε εμείς. Εάν επικρατήσουμε, το Ιράκ θα πλησιάσει περισσότερο στο πρότυπο μίας ελεύθερης και δημοκρατικής χώρας, πράγμα που είναι και επιθυμία των πολιτών μας", γράφει ο Ιγιάντ Αλάουι σε άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα "Σαν".

    Στο άρθρο του αναφέρει, επίσης, ότι ήλπιζε πως θα εξευρεθεί ειρηνική λύση στη Φαλούτζα, αλλά δεν υπήρχε τελικά άλλη επιλογή για να αντιμετωπίσει "τους ένοπλους τρομοκράτες και αντάρτες" στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ.

    "Αυτοί οι άνθρωποι της βίας ελέγχουν τη Φαλούτζα με τον τρόμο, αλλά κρατούν όμηρο και την υπόλοιπη χώρα, την ώρα που γίνονται οι κατάλληλες προετοιμασίες για τις εθνικές μας εκλογές", αναφέρει ο Αλάουι στο άρθρο του.

    Παράλληλα, ευχαριστεί τη Βρετανία που έστειλε στρατεύματα στο Ιράκ και λέει πως ο βρετανικός λαός πρέπει να είναι υπερήφανος για τους στρατιώτες αυτούς.

    "Η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί με επιτυχία"

    Εκατοντάδες Ιρακινών ανταρτών έχουν σκοτωθεί στη Φαλούτζα, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ, από το Ελ Σαλβαδόρ, και πρόσθεσε πως αρκετοί έχουν συλληφθεί ενώ άλλοι έχουν διαφύγει.

    Όσον αφορά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο Ράμσφελντ απάντησε πως δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις "Θα διαρκέσει όσο πρέπει να διαρκέσει... Θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και η Φαλούτζα δεν θα είναι πλέον ο ασφαλής παράδεισος για τους τρομοκράτες και τους εξτρεμιστές", σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εντείνεται η μάχη στη Φαλούτζα

    [09] Ιράκ

    Μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα Βίντεο Λιβανέζου ομήρου

    12/11/2004 10:08:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Εικόνες του Λιβανέζου ομήρου Σαντέκ Μοχάμαντ Σαντέκ, που κρατείται από Ιρακινούς αντάρτες, στο Ιράκ, μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. Στο βίντεο εμφανίζεται ο όμηρος να κρατά το διαβατήριό και την ταυτότητά του και να καλεί την εταιρία στην οποία εργάζεται να σταματήσει τις δραστηριότητές της στο Ιράκ. Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, ο όμηρος είναι Λιβανο-αμερικανός και απήχθη από μία σχεδόν άγνωστη οργάνωση την "ταξιαρχία της επανάστασης του 1920 στο Ιράκ". Ήταν υπεύθυνος ενός κατασκευαστικού προγράμματος στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης και απήχθη την περασμένη εβδομάδα από το σπίτι του στη συνοικία Μανσούρ της ιρακινής πρωτεύουσας. Περίπου 25 Λιβανέζοι που εργάζονται στο Ιράκ έχουν απαχθεί μέχρι σήμερα, αλλά οι περισσότεροι αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την καταβολή λύτρων.

    [10] Αθλητισμός

    Αναλαμβάνουν την ευθύνη οι παίκτες

    12/11/2004 10:23:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Οι πέντε συνεχείς ήττες και η παραίτηση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, είναι αυτά που φέρνουν την ομάδα του Ηρακλή σε ένα αγωνιστικό και όχι μόνο αδιέξοδο, που προκαλεί στην ομάδα μεγάλη σύγχυση. Σε όλα αυτά οι παίκτες πήραν θέση με ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέροντας πως θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να διορθωθεί η κατάσταση, ενώ στην αναλαμβάνουν και την ευθύνη για το αγωνιστικό κομμάτι, τονίζοντας πως είναι οι βασικοί υπαίτιοι για την κακή πορεία.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση

    "Είμαστε υποχρεωμένοι και επιθυμούμε να πάρουμε θέση για σημαντικά ζητήματα που μας αφορούν άμεσα και υπεράνω όλων αφορούν τον κόσμο της ομάδος μας. Πρωτίστως, να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή είμαστε οι βασικοί υπαίτιοι της ως τώρα κακής αγωνιστικής διαδρομής, τόσο κατά τη φετινή χρονιά, όσο και σε βάθος χρόνου. Όσον αφορά τις αμέσως προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους, διατηρούμε και αναλαμβάνουμε το κύριο φορτίο της ευθύνης των αποτυχιών. Όμως, θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όσους αγαπούν τον Ηρακλή ότι, πέρα από τον πολύπαθο κόσμο μας και τη διοίκηση, από τις δικές μας αποτυχίες πονάμε και εμείς οι ίδιοι ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και ως άνθρωποι, που δεν μπορούν να φέρουν σε πέρας την εργασία για την οποία πληρώνονται και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δηλώνουμε συνεπώς ότι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν υπερβάλλοντας εαυτούς για να αλλάξουμε την όλη κατάσταση και να φέρουμε τον Ηρακλή εκεί που του αξίζει και θέλει ο κόσμος μας, ο οποίος με απαράμιλλο πάθος μας στηρίζει και εμείς του έχουμε ως τώρα προσφέρει "αντί μάνα χολή".

    Πάντως, πέραν της ανάληψης των ευθυνών από μέρους μας, θα θέλαμε να εκδηλώσουμε την εντονότατη και δικαιότατη δυσφορία και απογοήτευση στα όσα είπε σε χθεσινή ραδιοφωνική τοποθέτηση ο παραιτηθείς από το Δ.Σ. της ΠΑΕ Ηρακλής, κ. Ευάγγελος Χρυσάφης. Αναφερόμαστε στις δηλώσεις του περί "υποψιών" του για εσκεμμένα μειωμένη απόδοση κάποιων από εμάς στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, χωρίς να μιλήσει συγκεκριμένα, δικαιολογώντας δε αυτές τις υποψίες με τα όσα συνέβησαν σε παλαιότερο αγώνα με τον Παναθηναϊκό (άγνωστο και αδιευκρίνιστο σε ποιον αγώνα). Διευκρινίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ανέφερε στα αποδυτήρια, καθώς αν το ανέφερε θα αντιδρούσαμε αμέσως, θεωρούμε ότι είμαστε θιγόμενοι, ιδίως όταν αυτή εκφράζεται από πρόσωπο το οποίο μέχρι χθες διατηρούσε υψηλόβαθμη θέση στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Ηρακλής. Θεωρούμε ότι και το χρονικό σημείο της παραπάνω τοποθέτησης είναι λάθος, διότι έγινε σε περίοδο που η ομάδα χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση, στήριξη και προσήλωση στον στόχο ο οποίος δεν μπορεί να είναι άλλος από την ανάκαμψη του Ηρακλή μας. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο δεν σκοπεύουμε να κάνουμε κανένα άλλο σχολιασμό και καμία άλλη αναφορά που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα, παρά μόνο να σκύψουμε τα κεφάλια να εργαστούμε σκληρά και με πάθος για την ανάκαμψη της αγαπημένης μας ομάδας".

    [11] Κόσμος

    "Κινεζικό το μυστηριώδες υποβρύχιο"

    12/11/2004 10:43:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2004 11:25:22 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο - BBC

    Κινεζικό ήταν το υποβρύχιο που εντοπίστηκε να έχει παραβιάσει τα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας την περασμένη Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική κυβέρνηση. "Το υποβρύχιο ανήκε στο κινεζικό ναυτικό και πιθανό να ήταν πυρηνικό", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Τόκιο, Χιρογιούκι Χοσόντα. "Θα διαμαρτυρηθούμε στην Κίνα μέσω της διπλωματικής οδού", τόνισε ο Χοσόντα. Μάλιστα, ο δεύτερος στην ιεραρχία της κινεζικής πρεσβείας στο Τόκιο έχει κληθεί να προσέλθει το απόγευμα της Παρασκευής στο ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών. Το υποβρύχιο είχε παραβιάσει για δύο ώρες τα ιαπωνικά χωρικά ύδατα και καταδιώχθηκε από το ιαπωνικό πολεμικό ναυτικό. Πρόκειται για την πρώτη φορά τα τελευταία 5 χρόνια που κινητοποιήθηκε το ιαπωνικό ναυτικό.

    Τεταμένες σχέσεις

    Το υποβρύχιο εντοπίστηκε πρώτη φορά κοντά στα νησιά Σακισίμα, 120 χλμ. νότια των διαφιλονικούμενων νησιών Σενκάκου.

    Ατυχές χαρακτήρισε το περιστατικό ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Τσουνιχίρο Κοιζούμι.

    Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες, η Κίνα εξέφρασε την ενόχλησή της για έγγραφο του ιαπωνικού υπουργείου Άμυνας όπου αναφερόταν πως η Κίνα έχει λόγους να προχωρήσει σε επίθεση εναντίον της Ιαπωνίας.

    Το περιστατικό συμβαίνει σε μία περίοδο, που οι σχέσεις των δύο χωρών χαρακτηρίζονται από ένταση, καθώς και οι δύο διεκδικούν την κυριότητα κάποιων νησιών αλλά και περιοχές πλούσιες σε φυσικούς πόρους, απαραίτητους για την περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομιών τους.

    Την τελευταία αφορά που σήμανε συναγερμός στο ιαπωνικό ναυτικό ήταν το 1999, όταν δύο ύποπτα βορειοκορεάτικα πλοία εισήλθαν στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας.

    Επίσης, τον Δεκέμβριο του 2001, ύποπτο βορειοκορεάτικο κατασκοπευτικό σκάφος βυθίστηκε μετά από ανταλλαγή πυρών με την ιαπωνική ακτοφυλακή στα χωρικά ύδατα του Τόκιο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 12 November 2004 - 9:54:19 UTC