Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη Έρχεται κακοκαιρία
  • [02] Έντεκα οργανώσεις "ορκίζονται" εκδίκηση Απειλούν με αντίποινα
  • [03] Η πρώτη δημοσκόπηση με κάλπη από την ALCO Ενισχυμένος ο Καραμανλής
  • [04] Φωτιά σε παραγκούπολη του Ν. Δελχί Όπου φτωχός και η μοίρα του...

    [01] Κοινωνία

    Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας από την Τρίτη Έρχεται κακοκαιρία

    13/11/2004 9:03:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/11/2004 9:31:16 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σε κλοιό κακοκαιρίας θα βρεθεί τις επόμενες μέρες ολόκληρη η χώρα με καταιγίδες, χιόνια, κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και πολλά μποφόρ στα πελάγη. Η επιδείνωση του καιρού άρχισε ήδη από τη Δυτική Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικά, τις βροχές και τις καταιγίδες. Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων.

    Χειμωνιάτικο σκηνικό

    Ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό , από την περιοχή της Νότιας Ιταλίας, φέρνει τις βροχές, τις καταιγίδες τα χιόνια και την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες σε όλη τη χώρα.

    Αρχής γενομένης από τη Δυτική Ελλάδα, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα επεκταθούν τη νύχτα και την Κυριακή, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και το Βόρειο Αιγαίο και κατά τόπους θα είναι έντονες κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

    Στην Αττική πριν από το μεσημέρι και το απόγευμα Κυριακής, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές.

    Στην υπόλοιπη Ελλάδα, τα εντονότερα φαινόμενα σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, αναμένονται στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο, αλλά κυρίως στην κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

    Κίνδυνο για να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα αποτελούν οι σωροί των σκουπιδιών, σε ορισμένες γειτονιές της Αθήνας και του Πειραιά.

    Κατακόρυφη πτώση θερμοκρασίας

    Καλό θα είναι τα βαριά χειμωνιάτικα ρούχα να βγουν από τις ντουλάπες και να υπάρχει μέριμνα για το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς από το βράδυ της Δευτέρας, αναμένεται κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, από βορρά προς νότο και την Τρίτη, το κρύο θα είναι αισθητό σε όλη τη χώρα

    Στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή, στις 8 το βράδυ θα έχει 17 βαθμούς Κελσίου, την ίδια ώρα τη Δευτέρα 15 και τα ξημερώματα της Τρίτης 11.

    Στη Θεσσαλονίκη , από 16 βαθμούς, θα πέσει τη Δευτέρα στους 7 και την Τρίτη στους 6 βαθμούς Κελσίου.

    Στα Ιωάννινα από 10 βαθμούς την Κυριακή, θα πέσει στους 7 βαθμούς τη Δευτέρα και την Τρίτη τα ξημερώματα μόλις στους 6 βαθμούς Κελσίου.

    Οι νοτιάδες, στα πελάγη αλλά και την ηπειρωτική χώρα θα έχουν ένταση από 7 - 9 μποφόρ και αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

    [02] Ιράκ

    Έντεκα οργανώσεις "ορκίζονται" εκδίκηση Απειλούν με αντίποινα

    14/11/2004 9:41:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Απειλές κατά των Αμερικανών αλλά και της προσωρινής ιρακινής κυβέρνησης εξαπολύουν έντεκα ισλαμιστικές οργανώσεις σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα τους, μετά την "πτώση" της Φαλούτζα." Σε απάντηση των εγκλημάτων και των μαζικών διώξεων που αντιμετωπίζουν οι Μουσουλμάνοι στη Φαλούτζα, ανακοινώνουμε την επέκταση των μαχών μας σε όλο το Ιράκ" επισημαίνεται στην ανακοίνωση που διάβασε στο βίντεο ένας ένοπλος άνδρας με καλυμμένο το πρόσωπο του. Οι οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και αυτή του Αλ Ζαρκάουι, προειδοποιούν όλους τους εργαζομένους σε κυβερνητικές υπηρεσίες να σταματήσουν να εργάζονται, διαφορετικά θα εκλαμβάνονται ως στόχοι. Από τις απειλές, εξαιρούνται μόνο οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Υγείας και στις εταιρείες ηλεκτροδότησης και υδροδότησης. Το βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί, έφθασε στα χέρια δημοσιογράφων του πρακτορείου Reuters στη Φαλούτζα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ισοπεδώθηκε η Φαλούτζα

    [03] Πολιτική

    Η πρώτη δημοσκόπηση με κάλπη από την ALCO Ενισχυμένος ο Καραμανλής

    14/11/2004 10:57:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

    Προβάδισμα 5,9 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ, η πρώτη έρευνα με κάλπη που έγινε μετά τις εκλογές του Μαρτίου. Σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση της ALCO που έγινε στις αρχές του μήνα για λογαριασμό του "Τύπου της Κυριακής", στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37,7% έναντι 31,8% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν ΚΚΕ με 6,7%, ΣΥΝ με 3,2% και Λ.ΑΟ.Σ με 3,2%. Στην ίδια δημοσκόπηση, ιδιαίτερα ενισχυμένη εμφανίζεται η εικόνα του πρωθυπουργού στην κοινωνία. Σε ερώτημα για "τη γνώμη σας για τους πολιτικούς αρχηγούς" θετική γνώμη για τον Κώστα Καραμανλή έχει το 59,2% και ακολουθούν ο Νίκος Κωνσταντόπουλος με 56,5% και ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 55,3%.

    Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

    Σε ποσοστό 33,9% η κυβέρνηση αποσπά μετά από οκτώ μήνες διακυβέρνησης θετικές γνώμες για το έργο της.

    Ακόμα πιο υψηλή είναι η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του πρωθυπουργού που απολαμβάνει ποσοστού 41,6%.

    Αντίθετα, η ικανοποίηση από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν ξεπερνά το 23% (βαθμός ικανοποίησης 22,4%) ενώ λίγο υψηλότερη είναι η ικανοποίηση για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. (βαθμός ικανοποίησης 24,1%)

    Το κυβερνών κόμμα διατηρεί εξαιρετικά υψηλά ποσοστά και στην παράσταση νίκης , συγκεντρώνοντας το 62,9% έναντι του ΠΑΣΟΚ που λαμβάνει ποσοστό 12,8%.

    [04] Κόσμος

    Φωτιά σε παραγκούπολη του Ν. Δελχί Όπου φτωχός και η μοίρα του...

    14/11/2004 11:16:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2004 11:24:33 πμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πέντε άνθρωποι, δυο γυναίκες και τρία παιδιά κάηκαν ζωντανοί μέσα στα "σπίτια" τους από φωτιά που ξέσπασε σε παραγκούπολη του Ν. Δελχί. Οι αρχές εκφράζουν φόβους για αύξηση του αριθμού των θυμάτων, καθώς μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστος ο αριθμός των τραυματιών ενώ συνολικά έχουν καταστραφεί ολοσχερώς πενήντα παράγκες. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μια περιοχή κοντά στο μαυσωλείο του Χαζρεάτ Νιζαμουντίν, στα νότια προάστια της ινδικής πρωτεύουσας. Η αστυνομία εξετάζει ως πιθανό το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από πυροτεχνήματα που εκτοξεύθηκαν με την ευκαιρία της ινδουιστικής γιορτής Ντιβάλι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 14 November 2004 - 9:52:28 UTC