Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στα βραβεία του MTV Σάρωσαν οι OutKast
  • [02] ΑΕΚ η επόμενη ημέρα
  • [03] Αναμένεται σήμερα στο Παρίσι Τα ιατρικά αρχεία θα δει ο ανιψιός του
  • [04] Για σύμπραξη με σκοπό τη νόθευση του ανταγωνισμού Στην Επιτροπή
  • [05] Λίγο φλερτ και σε δεσμευμένους δεν βλάπτει Ενοικιάζεται ζήλια
  • [06] που πολέμησαν στη Μ. Ανατολή και το Αφγανιστάν Βακτήριο "χτυπά"
  • [07] O Χοακίν προτιμά Ιταλία
  • [08] Ο "σοφός" Βραζιλιάνος επιστρέφει
  • [09] Πουλήθηκαν 11 κοσμήματά της έναντι 1,5 εκ. ευρώ Ακριβή μου... Ντίβα
  • [10] Ήπια δημοσιονομική και αναπτυξιακή πολιτική Στο επίκεντρο η ελληνική
  • [11] Περιλαμβάνει ο φετινός προϋπολογισμός Και του πουλιού το γάλα
  • [12] Αιματηρές συγκρούσεις σε τέμενος της Βαγδάτης
  • [13] Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από Ταλάτ Όλα δείχνουν "εκλογές" στα
  • [14] Πήρε διαβεβαιώσεις ο Ρέντκναπ
  • [15] Ανακαλύφθηκε το αρχηγείο του Ζαρκάουι;
  • [16] Φήμες για Σαντινί στην Λανς
  • [17] Νέες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά
  • [18] Τέλος η χρονιά για Ζιλμπέρτο Σίλβα
  • [19] Ένα μήνα εκτός ο Σαχά
  • [20] Διαψεύδει ο Κανελλόπουλος
  • [21] Δεν υπήρξε ενημέρωση Καραμανλή το Μάϊο Θετικά βλέπει η κυβέρνηση την
  • [22] Επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη
  • [23] Για την εξέλιξη των έργων Συνεδρίαση για το δίκτυο των Μεταφορών

    [01] Ζωής ...σΤάσεις

    Στα βραβεία του MTV Σάρωσαν οι OutKast

    19/11/2004 9:37:00 πμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Το hip hop ντουέτο των OutKast ήταν ο μεγάλος νικητής των καθιερωμένων πλέον βραβείων του ευρωπαϊκού MTV, αφού όχι μόνο αναδείχθηκαν καλύτερο συγκρότημα, αλλά κέρδισαν και τα βραβεία για το καλύτερο βίντεο και τραγούδι. Άλλωστε, το κομμάτι τους "Hey Ya!" έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα πετυχημένο hit και έχει κερδίσει αρκετό airplay στην τηλεόραση του δημοφιλέστατου μουσικού καναλιού. Κατά τα άλλα, οι Βρετανοί Muse αναδείχθηκαν καλύτερη alternative μπάντα, ο R&B τραγουδιστής Usher κέρδισε τα βραβεία για καλύτερο άντρα καλλιτέχνη και καλύτερο άλμπουμ (Confessions), ενώ το "αγαπημένο παιδί" του MTV, Britney Spears πήρε το βραβείο της καλύτερης γυναίκας καλλιτέχνιδας.

    "Κολοσσιαία" συναυλία

    Οι μεγάλοι κερδισμένοι, OutKast, οι οποίοι είναι αρκετά δημοφιλείς και στη χώρα μας, θα προσθέσουν τα καινούρια τους "τρόπαια" στα τέσσερα αντίστοιχα, που κέρδισαν στα αμερικάνικα βραβεία και τα τρία Grammy του Φεβρουαρίου.

    Τα ενδέκατα βραβεία παρουσίασε ο ράππερ Xzibit, ενώ τα παρακολούθησαν ζωντανά περίπου 6000 άνθρωποι. Στη σκηνή της αρένας Tor Di Valle εμφανίστηκαν ορισμένα από τα σημαντικότερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως οι Beastie Boys και η τραγουδίστρια των No Doubt, Gwen Stefani, η οποία ακολουθεί και σόλο καριέρα.

    Από την παράσταση του MTV δεν έλειψε και ο ράπερ Eminem, ο οποίος έδωσε ένα αντιπολεμικόμκλίμα στη γιορτή, τραγουδώντας το ολοκαίνουριο "Mosh", τη στιγμή που από πίσω του υπήρχε ένα ψεύτικο τανκ.

    Από τα highlights ήταν επίσης και το τεράστιο ανοιχτό φεστιβάλ που διοργάνωσε στην Αιώνια Πόλη το MTV με συμμετοχές των βετεράνων gothsters The Cure και του "παππού" του ροκ, Ozzy Osbourne. Την παράσταση πάντως έκλεψε η Anastacia , η οποία τραγούδησε μπροστά σε 200.000 άτομα με φόντο ένα υπέροχα φωτισμένο Κολοσσαίο.

    [02] Αθλητισμός

    ΑΕΚ η επόμενη ημέρα

    19/11/2004 10:45:00 πμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μπορεί η ΑΕΚ να υπάχθηκε επιτυχώς στο άρθρο 44 και το συνολικά της χρέη από τα164 εκατομμύρια ευρώ να έπεσαν αυτόματα στα 16 ( για άλλους 20), αλλά σίγουρα τα προβλήματα της πολύπαθης Ένωσης, δεν λύθηκαν. Σίγουρα οι φίλαθλοι και η διοίκηση, από την Πέμπτη μπορούν να ατενίζουν το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, όμως η επόμενη ημέρα ίσως να αποδειχθεί πιο επικίνδυνη από την προηγούμενη. Τα βήματα που θα γίνουν εφεξής θα πρέπει να είναι προσεκτικά και προς μια κατεύθυνση, αυτή της οριστικής επιβίωσης που ακόμα δεν έχει εξασφαλιστεί.

    Και σιγά - σιγά θα γίνει βασίλισσα ξανά...

    Χθες τόσο ο Ντέμης Νικολαΐδης, όσο και ο Γιώργος Κιντής το ξεκαθάρισαν. Έχουμε πενταετές πρόγραμμα που θα πρέπει να εφαρμοστεί για να μπει η ΑΕΚ στο σωστό δρόμο.

    Εκεί ίσως να κρύβεται και το μυστικό της επόμενης ημέρας. Τα πολλά χρέη μπορεί να διαγράφτηκαν, αλλά και αυτά που έμειναν δεν είναι και λίγα.

    Αν σε αυτά συνυπολογίσουμε και τα τρέχοντα έξοδα, που σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΑΕΚ φτάνουν τα 1.500.000 ευρώ το μήνα, όπως και το γεγονός ότι μέχρι τώρα τα έσοδα της ΠΑΕ προέρχονταν κυρίως από την πώληση των διαρκείας και των εισιτηρίων που διέθετε η Ένωση σε κάθε αγώνα, τότε εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι μπορεί να ξημέρωσε μια νέα ημέρα, αλλά ακόμα δεν βάφτηκε και με τα χρώματα τα ρόδινα της αυγής.

    Ο δρόμος είναι ακόμα στρωμένος με αγκάθια και η τέχνη του να περπατάς σε δύσκολα μονοπάτια, μαθαίνεται μόνο όταν αναγκάζεσαι να τα διαβείς.

    Και αυτό φάνηκε και στις δηλώσεις του προέδρου. Καλή η ευτυχία και η χαρά αλλά από εδώ και πέρα τα κεφάλια μέσα και με σύνεση, ταπεινότητα και πολλή δουλειά πάμε να χτίσουμε τη νέα ΑΕΚ.

    Πρώτος στόχος το δάνειο. Τα πρώτα πέντε εκατομμύρια που είχε μαζέψει η ομάδα του Ντέμη, έχουν ήδη διατεθεί από καιρό. Άρα το ζήτημα είναι το ζεστό χρήμα, αυτό που μπορεί να αποταμιευτεί άμεσα και να χρησιμοποιηθεί για τις τρέχουσες ανάγκες.

    Δεύτερος στόχος. Χορηγίες. Η πώληση του προϊόντος. Διαφημιστικές πινακίδες, φανέλα, σορτσάκι, όλα μπορούν να αποφέρουν κέρδη, σωτήρια αυτή την στιγμή για την ΠΑΕ.

    Τρίτος στόχος γήπεδο. Άλλο να παίζεις στο ΟΑΚΑ και να σου παίρνουν σχεδόν το 40% των εισπράξεων για λειτουργικά έξοδα και άλλο το δικό σου γήπεδο που μπορείς να το εκμεταλλευτείς οικονομικά όπως εσύ το θέλεις.

    Τέταρτος στόχος χτίσιμο της ομάδας, με βάση μικρά σε οικονομικό μέγεθος συμβόλαια που να μπορεί η ΠΑΕ να αντεπεξέλθει μέχρι να σταθεί στα πόδια της.

    Βέβαια σε αυτό μπορεί να βοηθήσει και η Ακαδημία Ποδοσφαίρου, που όπως όλα δείχνουν η νέα διοίκηση στηρίζει πολλά. Και γιατί όχι; Στα χέρια του Τόνι Σαβέφσκι, οι πιτσιρικάδες μπορούν να γίνουν τα επόμενα αστέρια της ομάδας. Και μάλιστα χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός της ομάδας με αλόγιστα ποσά μεταγραφών.

    Θυμηθείτε τον Άγιαξ, που 5.000 παιδιά προπονούνται στις ακαδημίες του και έχει αναδείξει παίκτες κλάσης. Άσχημα είναι;

    Οι φίλαθλοι της ομάδας δείχνουν ότι έχουν επίγνωση της κατάστασης. Και αυτό βοηθάει, γιατί δεν υπάρχει πίεση προς την διοίκηση για γρήγορες κινήσεις.

    Αποκαλυπτικό σε αυτό το γεγονός, είναι και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που διοργανώνει η ERTonline, που αν και το δείγμα δεν είναι ενδεικτικό, συνηγορεί σε αυτή την άποψη. Το 75% αυτών που έχουν συμμετάσχει στην ψηφοφορία, πιστεύουν ότι πρώτο μέλημα της διοίκησης πρέπει να είναι η οικονομική σταθερότητα.

    Και αντίθετη άποψη να είχαν βέβαια, η διοίκηση της ΑΕΚ ξέρει ότι όλα κρέμονται σε μια κλωστή. Όλα πρέπει να γίνουν αλλά με μεθοδικότητα και συγκεκριμένο πλάνο.

    Κάθε κίνηση εκτός πλάνου μπορεί να αποβεί μοιραία, για την συνέχεια. Το καλό είναι ότι η διοίκηση που έχει γνώση της καταστάσεως, θα προχωρήσει με σταθερά βήματα για να κάνει την Ένωση και πάλι ισχυρή, χωρίς να ακούει τις σειρήνες.

    Και όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι μια υγιή και ανταγωνιστική ΑΕΚ είναι προς συμφέρον όλων.

    Γιατί μόνο μέσα από τον ανταγωνισμό χτίζονται ισχυρά πρωταθλήματα, που θα κάνουν ελκυστικό το προϊόν που λέγεται ελληνικό ποδόσφαιρο και θα ανοίξει τις πόρτες, για να δούμε και άλλους Ριβάλντο, Καρεμπέ, Γκονζάλες ή Σινιόρι να έρχονται να παίξουν σε αυτό.

    Μόνο που θα έρχονται στην κατάλληλη ηλικία και όχι λίγο πριν αποσυρθούν στο σπιτάκι δίπλα στη λίμνη για να γράψουν τα απομνημονεύματά τους.

    [03] Μ. Ανατολή

    Αναμένεται σήμερα στο Παρίσι Τα ιατρικά αρχεία θα δει ο ανιψιός του Αραφάτ

    19/11/2004 12:06:00 μμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: BBC

    Στον ανιψιό του Γιάσερ Αραφάτ, θα παραδώσει η Γαλλία τους ιατρικούς φακέλους με τα αποτελέσματα των εξετάσεων του εκλιπόντος Παλαιστίνιου ηγέτη. Ο ανιψιός του Αραφάτ, Νάσερ αλ Κίντγουα, Παλαιστίνιος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ, αναμένεται σήμερα στη γαλλική πρωτεύουσα. Οι Γάλλοι αξιωματούχοι είχαν αρνηθεί να δώσουν τους ιατρικούς φακέλους σε Παλαιστίνιους αξιωματούχους, καθώς σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, μόνο μέλη της οικογένειας μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ιατρικά αρχεία. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του γαλλικού Υπουργείου Αμύνης, Ζαν Φρανσουά Μπιρό, δήλωσε, ότι περιμένουν να λάβουν την αίτηση του ανιψιού του Αραφάτ και αναμένεται να απαντήσουν θετικά. Ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό αν η σύζυγος του Αραφάτ, Σούχα, συμφώνησε να δει τους ιατρικούς φακέλους ο ανιψιός του Αραφάτ, αλλά ούτε και αν χρειαζόταν η συγκατάθεσή της. Πάντως, οι συγγενείς του Αραφάτ θα είναι αυτοί, που θα αποφασίσουν αν θα δώσουν το ιατρικό πόρισμα στη δημοσιότητα.

    [04] Οικονομία

    Για σύμπραξη με σκοπό τη νόθευση του ανταγωνισμού Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού έξι σούπερ μάρκετ

    19/11/2004 12:25:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Ενώπιον της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού προσήλθαν τόσο οι εκπρόσωποι των έξι αλυσίδων σούπερ μάρκετ, τα οποία κατηγορούνται για κοινή διαμόρφωση τιμών σε βάρος των καταναλωτών, όσο και η διοίκηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος ΣΕΣΜΕ, που ωστόσο αρνούνται την κατηγορία που τους προσάπτεται. Υποστηρίζουν πως διέπραξαν ό,τι διέπραξαν στο πλαίσιο εφαρμογής συμφωνίας με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ότι, διώκονται αντί να επαινούνται για τη συμβολή τους στη συγκράτηση του πληθωρισμού. Τα σούπερ μάρκετ κατηγορούνται ότι παρέβησαν το άρθρο 1 του N.703/77 και το άρθρο 81 της Συνθήκης των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, τα οποία ορίζουν ότι, "απαγορεύονται οι συμπράξεις επιχειρήσεων εφόσον έχουν ως αντικείμενο ή ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση, τον περιορισμό ή τη νόθευση του ανταγωνισμού". Οι εταιρείες που κατηγορούνται είναι οι ΑΒ-Βασιλόπουλος, Ατλάντικ, Αφοί Βερόπουλοι, Σκλαβενίτης, Μετρό και Μασούτης και σε περίπτωση καταδίκης οι εκπρόσωποι των εταιρειών θα κληθούν να καταβάλουν υψηλά πρόστιμα. Η σημερινή πρώτη πένταωρη συνεδρίαση αφιερώθηκε κυρίως σε διαδικαστικά θέματα. Η επόμενη είναι προγραμματισμένη για τις 29 του μηνός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει πιθανότητα να κληθούν να καταθέσουν και οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ). "Η υπόθεση θα ολοκληρωθεί χωρίς καμία αρρυθμία ή παρέμβαση", δήλωσε σχετικά ο υπουργός Aνάπτυξης κ. Σιούφας απαντώντας σε ερωτήσεις κατά τη συνέντευξη Tύπου για την παρουσίαση 104 ενεργειακών επενδύσεων που εντάσσονται στο Πρόγραμμα "Aνταγωνιστικότητα" του Γ KΠΣ.

    Αναβαθμίζονται οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Ανταγωνισμού

    Tο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της Eπιτροπής Aνταγωνισμού, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, προβλέπει αλλαγές στη σύνθεση της Eπιτροπής, ο υπουργός τόνισε ωστόσο ότι μέχρι να οριστεί η νέα σύνθεση, τα μέλη της Eπιτροπής θα συνεχίσουν να ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους.

    Mε το νομοσχέδιο, πρόσθεσε, η Eπιτροπή Aνταγωνισμού γίνεται πραγματικά ανεξάρτητη Αρχή και αποκτά τόσο προληπτικές όσο και κατασταλτικές αρμοδιότητες με στόχο την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού και των συμφερόντων καταναλωτών και επιχειρήσεων από ολιγοπώλια, εναρμονισμένες πρακτικές και συμπράξεις που οδηγούν σε παραμόρφωση του υγιούς ανταγωνισμού.

    O κ. Σιούφας ανέφερε ακόμη ότι το νομοσχέδιο προβλέπεται να κατατεθεί στη Bουλή μετά από δύο μήνες, καθώς έχει σταλεί για γνωμοδότηση στην Oικονομική και Kοινωνική Eπιτροπή, στην Eπιτροπή Aνταγωνισμού της EE καθώς και σε φορείς της αγοράς.

    Όσον αφορά τη σημερινή πρώτη συνεδρίαση του οργάνου αφιερώθηκε κυρίως σε διαδικαστικά θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΕΣΜΕ υπέβαλε ένσταση ζητώντας να προσέλθει προς κατάθεση και η διοίκηση του ΣΕΒΤ. Όπως είπαν, εφόσον υπήρξε συμφωνία μεταξύ ΣΕΣΜΕ και ΣΕΒΤ για την κατάρτιση άτυπης λίστας με τις αναγραφόμενες επί των τιμολογίων εκπτώσεις, η Επιτροπή θα πρέπει να ακούσει την επιχειρηματολογία και των βιομηχάνων και να μην κατηγορεί μόνο τους λιανέμπορους. Κάτι το οποίο η Επιτροπή δεν απέκλεισε να συμβεί στο μέλλον, εάν και εφόσον κριθεί αυτό απαραίτητο.

    [05] Παράξενα

    Λίγο φλερτ και σε δεσμευμένους δεν βλάπτει Ενοικιάζεται ζήλια

    19/11/2004 1:10:00 μμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Επειδή όλες οι σχέσεις έχουν τα σκαμπανεβάσματά τους και επειδή ο έρωτας, που και που, χρειάζεται και λίγο καύσιμο, μία νεαρή Αγγλίδα σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί το εκρηκτικό μείγμα, που ονομάζεται γυναικεία ζήλια, για να βγάλει τα προς το ζην. Δημιούργησε λοιπόν μια υπηρεσία, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους άντρες που νιώθουν, ότι δεν απολαμβάνουν την αρμόζουσα προσοχή από τις συζύγους τους, να τους τονώσουν το ενδιαφέρον τους. Ο τρόπος; Απλώς τους φλερτάρει ανοιχτά όταν αυτοί βρίσκονται με τη γυναίκα τους σε ένα προκαθορισμένο μέρος και αφήνει τη ζήλια να κάνει το κομμάτι της. Η σύζυγος συνήθως μένει έκπληκτη αρχικά και στη συνέχεια, βλέποντας τον άντρα της να κερδίζει το ενδιαφέρον άλλων γυναικών, την κυριεύει η ζήλια, γεγονός που κάνει πιο έντονα τα συναισθήματά της προς αυτόν. Όλα αυτά με το αζημίωτο, φυσικά: 50 λίρες την ώρα ζητάει η Ρέιτσελ Μπέιλυ, που έχει σκαρφιστεί το πρωτότυπο αυτό επάγγελμα.

    Έμπνευση μέσα από τη ζωή

    Σύμφωνα με την Βρετανίδα, η υπηρεσία της έχει μεγάλη επιτυχία, καθώς καταφέρνει να αναζωπυρώσει τη "σπίθα" ανάμεσα στα ζευγάρια. Μάλιστα, σκέφτεται να επεκτείνει την επιχείρησή της, προσλαμβάνοντας και άλλες κοπέλες. Η ιδέα ήρθε στην γυναίκα από το Τσέλσι, όταν, βρισκόμενη σε ένα μπαρ με το αγόρι της, μια άλλη γυναίκα τον φλέρταρε, δίνοντας έτσι ώθηση στη σχέση της. Στη συνέχεια η Ράτσελ Μπέιλυ έβαλε αγγελία σε τοπική εφημερίδα του Λονδίνου και βρήκε αμέσως αρκετούς πελάτες, κυρίως πλούσιους άντρες, που επιθυμούσαν να δώσουν στη σχέση τους μια νέα πνοή.

    [06] Υγεία

    που πολέμησαν στη Μ. Ανατολή και το Αφγανιστάν Βακτήριο "χτυπά" Αμερικανούς στρατιώτες

    19/11/2004 1:10:00 μμ

    Συντάκτης: Γιωταμίνα Αλεξάνδρου

    Πηγή: Reuters

    Απρόσμενα μεγάλος αριθμός Αμερικανών στρατιωτών, που είχαν τραυματιστεί στην Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν βρέθηκε θετικός σε έλεγχο για ένα σπάνιο βακτήριο, που προσβάλλει το αίμα και είναι δύσκολο να θεραπευθεί. Όπως ανακοίνωσαν αμερικανοί στρατιωτικοί γιατροί, 102 στρατιώτες, οι οποίοι νοσηλεύθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2002 μέχρι την 31η Αυγούστου 2004 σε στρατιωτικά νοσοκομεία της Ουάσινγκτον και της Γερμανίας, μολύνθηκαν με το ακινοβακτήριο "Μπαουμάνι". Τα ακριβή αίτια μόλυνσης δεν είναι ακόμη γνωστά, αλλά οι ειδικοί πιθανολογούν η νόσος να προέρχεται από την ιατρική βοήθεια, που δόθηκε στους στρατιώτες στα πεδία των μαχών.

    Η φύση του "Μπαουμάνι"

    Στους ασθενείς χορηγήθηκε ευρεία γκάμα φαρμάκων, προκειμένου να αναρρώσουν σύντομα. Την ίδια στιγμή, οι αμερικανικές υγειονομικές υπηρεσίες προειδοποιούν τα στρατιωτικά νοσοκομεία να επαγρυπνούν για μολύνσεις από το βακτήριο "Μπαουμάνι" σε στρατιώτες, που πρόσφατα νοσηλεύθηκαν σε στρατιωτικές κλινικές και ιδιαίτερα για εκείνους, οι οποίοι βρέθηκαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, καθώς οι συγκεκριμένοι χώροι αποτελούν εστίες ανάπτυξης του βακτηρίου.

    Το ακινοβακτήριο "Μπαουμάνι" εντοπίζεται σε εδαφικές και υδάτινες επιφάνειες και είναι ανθεκτικό απέναντι σε πολλούς τύπους αντιβιοτικών, που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμησή του.

    Ήδη, οι γιατροί έχουν αναφέρει 85 είδη μολύνσεων του αίματος στρατιωτών, που υπηρέτησαν στο Ιράκ και την ευρύτερη περιοχή του Κουβέιτ, ενώ το ίδιο βακτήριο εμφανίστηκε και σε στρατιώτες, που τραυματίστηκαν στα άνω και κάτω άκρα, κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ.

    Ο ταγματάρχης Πωλ Σκοτ, γιατρός στο Στρατιωτικό κέντρο για την προώθηση της υγείας και της πρόληψης, υπογράμμισε, ότι "Αυτός ο μικροοργανισμός είναι ευρύτατα εξαπλωμένος στο περιβάλλον, και ορισμένοι από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, έχουν εκ των προτέρων μολυνθεί".

    Μολονότι η καθαριότητα στους χώρους των νοσοκομείων αποτρέπει την εμφάνιση και την ανάπτυξη του βακτηρίου, ο κ. Σκοτ τονίζει, ότι "δεν υπάρχει απόδειξη, πως βιοχημικοί παράγοντες συμβάλλουν στην εξάπλωσή του".

    Εντατικός έλεγχος

    Ο αμερικανικός στρατός έχει συστήσει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι των συνθηκών υγιεινής στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Από την πλευρά τους, οι γιατροί επισημαίνουν, ότι η παρασκευή καλύτερων φαρμάκων θα βοηθήσει να περιοριστούν πιθανές μελλοντικές εξάρσεις του βακτηρίου.

    Όπως υποστηρίζουν, σε ορισμένες περιπτώσεις, το μόνο αποτελεσματικό αντιβιοτικό για την καταπολέμηση της συγκεκριμένης μόλυνσης ήταν το "Κολιστίν". Πρόκειται για ένα παλαιού τύπου σκεύασμα, που ελάχιστα συνταγογραφείται, λόγω της υψηλής τοξικότητάς του.

    [07] Champions League

    O Χοακίν προτιμά Ιταλία

    19/11/2004 2:06:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Μπορεί Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι, να ερίζουν για την απόκτηση του Χοακίν, αλλά ο ίδιος με δηλώσεις του φαίνεται να προτιμά την Γιουβέντους. Ο άσος της Μπέτις, που σε ανύποπτο χρόνο είχε πει ότι να ήταν να πάρει μεταγραφή θα προτιμούσε τη "βασίλισσα" Ρεάλ Μαδρίτης, τώρα φαίνεται να αλλάζει προτιμήσεις προτιμώντας να παίξει με τα χρώματα της "μεγάλης κυρίας".

    Έρωτας με τον Καπέλο

    Ρόλο στην 180 μοιρών στροφή του διεθνή μεσοεπιθετικού έπαιξε όπως παραδέχτηκε η παρουσία του Φάμπιο Καπέλο στο πάγκο της Γιούβε.

    Ο 23χρονος άσος, τον θεωρεί από τους καλύτερους προπονητές στον κόσμο, ενώ πιστεύει ότι κάθε παίκτης κοντά του, μπορεί ολοκληρωθεί και να μάθει πολλά από τα μυστικά της τέχνης του ποδοσφαίρου.

    Πάντως όπως αποκάλυψε πριν δυο μήνες συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρεάλ, αλλά το ραντεβού δεν στέφθηκε με επιτυχία.

    Ο Χοακίν έχει συμβόλαιο με την Μπέτις μέχρι το 2010, αλλά ο πρόεδρος της ομάδας Μανουέλ Ρουίζ ντε Λοπέρα, δεν θα είχε πρόβλημα να τον πουλήσει αν η οικονομική προσφορά που δεχόταν τον ικανοποιούσε.

    [08] Αθλητισμός

    Ο "σοφός" Βραζιλιάνος επιστρέφει

    19/11/2004 2:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2004 5:13:55 μμ)

    Παρά τα πενήντα χρόνια που βαραίνουν την πλάτη του, ο Σόκρατες ένας από τους μάγους του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου και αρχηγός της "Σελεσάο", στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας το 1982, ετοιμάζεται να ξαναφορέσει τα ποδοσφαιρικά τα παπούτσια και να παίξει μπάλα. Ο "γιατρός", θα αγωνιστεί με τα χρώματα της ερασιτεχνικής Γκαρφορθ Τάουν απέναντι στην Ταντκάστερ στο ντέρμπι του Γιορκσάιρ. Στο γήπεδο "Ουίτλεϊ Παρκ" 3000 θέσεων, αναμένεται το αδιαχώρητο, προκειμένου να δουν ένα ποδοσφαιριστή, ο οποίος στις καλές ημέρες του ήταν συνηθισμένος να αγωνίζεται ενώπιον 80.000 ανθρώπων στο "Μαρακανά". Ο Σόκρατες αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1990, αλλά όπως δηλώνει παρά τα 14 χρόνια που πέρασαν από τότε, ετοιμάζεται να μαγέψει με τα κόλπα του.

    Για να θυμηθούνε οι παλιοί...

    "Πραγματικά περιμένω με ανυπομονησία να φορέσω τη φανέλα της Γκάρφορθ Τάουν. Δεν γνωρίζω τίποτε για τον τόπο και δεν έχω πάει ποτέ στη βόρεια Αγγλία, αλλά είμαι πάντα έτοιμος για καινούριες εμπειρίες", δήλωσε κατά την άφιξή του στην Αγγλία ο Σόκρατες, ο οποίος έχει υπογράψει συμβόλαιο ενός μηνός.

    Ο ίδιος το θεωρεί καλή ευκαιρία για να ξεσκουριάσει. Και πώς να μην είναι άλλωστε. Μετά από 14 χρόνια απραξίας, του δίνεται η ευκαιρία να ξαναπαίξει μπάλα και να δει και σε τι φυσική κατάσταση, αν και όπως υποστηρίζει δεν είναι και στην καλύτερη.

    "Θα έχει... πλάκα να δω πως είναι η ποιότητα του αγώνα κόντρα στην Ταντκάστερ. Δεν είμαι σίγουρος πόση ώρα θα καταφέρω να αγωνιστώ, αλλά θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Είμαι 50 χρονών, επομένως προφανώς δεν θα είμαι ο πιο... γρήγορος άνθρωπος στον αγωνιστικό χώρο. Όμως, είμαι σίγουρος ότι μπορώ να θυμηθώ μερικά κόλπα".

    Και εμείς γιατρέ μου περιμένουμε να θυμηθούμε και εμείς.

    [09] Ζωής ...σΤάσεις

    Πουλήθηκαν 11 κοσμήματά της έναντι 1,5 εκ. ευρώ Ακριβή μου... Ντίβα

    19/11/2004 1:47:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Έντεκα πανάκριβα και εντυπωσιακά κοσμήματα που κάποτε στόλιζαν τη μεγάλη ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας πουλήθηκαν σε δημοπρασία του Οίκου Sothebys στη Γενεύη, έναντι 1,5 εκατομμυρίου ευρώ. Τα περισσότερα τα είχε δωρίσει στην Ελληνίδα ντίβα ο σύζυγος και μέντοράς της Τζιοβάνι Μπατίστα Μενεγκίν και εκείνη συνήθιζε να τα φορά στις μεγάλες Όπερες του Κόσμου, όπου εμφανιζόταν, σαγηνεύοντας τα πλήθη με τη θεϊκή φωνή της. Η δημοπρασία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς τα περισσότερα κομμάτια της συλλογής της μεγάλης ντίβας πουλήθηκαν σε αστρονομικές τιμές, γεγονός που δεν περίμενε ούτε ο Οίκος Sothebys. Στην υψηλότερη τιμή πουλήθηκε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι 11,7 καρατίων, το οποίο, όπως και τα περισσότερα από τα 11 κομμάτια της δημοπρασίας, είχε χαρίσει στην Κάλλας ο Μενεγκίνι, τη δεκαετία του '50, όταν η ντίβα μεσουρανούσε. Αν και οι προβλέψεις των εκτιμητών κυμαίνονταν μεταξύ 92.000 και 140.000 ευρώ, το δαχτυλίδι πουλήθηκε τελικά έναντι 261.717 ευρώ. Ιδιαίτερα υψηλή τιμή "έπιασαν" επίσης ένα περιδέραιο από σμαράγδια και διαμάντια, το οποίο η Κάλλας συνήθιζε να φορά στις παραστάσεις της (215.533 ευρώ), ένα δαχτυλίδι με σμαράγδια και διαμάντια (67.040 ευρώ) και μια καρφίτσα από ρουμπίνια και διαμάντια (107.270 ευρώ) του οίκου Van Cleef & Arpels.

    Κοσμήματα από την προσωπική της συλλογή

    Εννέα φορές πάνω από την αρχική εκτίμηση δημοπρατήθηκε μια βραδινή της τσάντα, από τον οίκο Van Cleef & Arpels με διαμάντια και χρυσό, η οποία πουλήθηκε αντί περίπου 34.639 ευρώ. Η δημοπρασία, η οποία περιελάμβανε και άλλα κοσμήματα, απέφερε συνολικά 15,54 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1,5 εκατ. προήλθε από τα κοσμήματα της Κάλλας.

    Κάποια από τα πανάκριβα κομμάτια ίσως να ήταν δώρα του Έλληνα Μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, με τον οποίο η Κάλλας διατηρούσε θυελλώδη δεσμό. Λίγο πριν από το θάνατό της, το 1977, η Κάλλας εμπιστεύτηκε τα κομμάτια σε άνθρωπο του στενού περιβάλλοντος της, ο οποίος τα κρατούσε φυλαγμένα στη θυρίδα κάποιας τράπεζας. Αυτό το πρόσωπο θέλησε να κρατήσει μυστική την ταυτότητά του.

    [10] Οικονομία

    Ήπια δημοσιονομική και αναπτυξιακή πολιτική Στο επίκεντρο η ελληνική Οικονομία

    19/11/2004 1:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2004 4:48:23 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ 105,8

    Στην ανάγκη συνδυασμένης εφαρμογής ενός σχεδίου ήπιας δημοσιονομικής προσαρμογής και ταυτόχρονα μιας αναπτυξιακής πολιτικής με χρηματοδοτικά και φορολογικά κίνητρα αναφέρθηκε, ο Πρωθυπουργός μιλώντας το μεσημέρι στο Συμπόσιο, που διοργανώνει στην Αθήνα, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, το Πανεπιστήμιο "Σίτι" του Λονδίνου και το Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο Ναυτιλίας, Εμπορίου και Χρηματοδότησης με θέμα "Διεθνής Οικονομία και Ελληνική Οικονομία". Όπως είπε ο κ. Καραμανλής εγκαταλείπεται οριστικά η πολιτική της ωραιοποιήσης των δημοσίων οικονομικών, προωθείται η εφαρμογή ενός νέου φορολογικού νομοσχεδίου με σημαντικές ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, ενώ σε λίγες μέρες κατατίθεται ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που θα προβλέπει την απλοποίηση των διαδικασιών χρηματοδότησης των επενδύσεων. Παράλληλα, στάθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της κατασκευής του ελληνοτουρκικού και του ελληνοϊταλικού αγωγού φυσικού αερίου, ώστε να γίνει η Ελλάδα ενεργειακός κόμβος.

    "Ριζοσπαστική αντιμετώπιση"

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε στο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον, που προσπαθεί να διαμορφώσει η Κυβέρνηση ώστε να προωθήσει την ανάπτυξη της Οικονομίας και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ριζοσπαστικά τα αίτια των δημοσιονομικών προβλημάτων, επενδύει στα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, προωθεί αποφασιστικές αλλαγές και διορθωτικές μεταρρυθμίσεις, χωρίς ακρότητες και αιφνιδιασμούς και δημιουργεί ένα νέο επενδυτικό και αναπτυξιακό περιβάλλον.

    Υπογράμμισε ταυτόχρονα ότι, η Κυβέρνηση εγκαταλείπει οριστικά τις πολιτικές της πλασματικής ωραιοποίησης, αναγνωρίζει τα δημοσιονομικά προβλήματα και εφαρμόζει αποτελεσματικό σχέδιο για την ουσιαστική εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών με ήπια προσαρμογή και κοινωνική ευαισθησία.

    "Δημιουργούμε, τόνισε, όλες τις προϋποθέσεις για να είναι η Ελλάδα χώρα σιγουριάς και εμπιστοσύνης για όλους τους πολίτες της και για όλους τους Έλληνες και ξένους επενδυτές", επισημαίνοντας παράλληλα, πως η Κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή συγκροτημένη πολιτική ανάπτυξης και ευημερίας, με βασικούς στόχους την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, τη διάχυση της ανάπτυξης σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, την αύξηση του παραγόμενου προϊόντος και τη δικαιότερη διανομή του στο κοινωνικό σύνολο.

    Ως πρώτο βήμα ανέφερε την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, ενώ υπογράμμισε ότι, με το νέο αναπτυξιακό νόμο η Κυβέρνηση επιλέγει σύστημα αντικειμενικής μοριοδότησης των επιχειρήσεων, ώστε να διασφαλίζεται η διαφάνεια και να επιτυγχάνεται γρήγορη προώθηση των επενδυτικών πρωτοβουλιών, που αναπτύσσονται είτε από παλιές είτε από νέες επιχειρήσεις.

    Ο κ. Καραμανλής δήλωσε ότι, οι βασικοί στόχοι με το νέο αναπτυξιακό νόμο, ο οποίος θα παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα, είναι η προώθηση της τεχνολογίας και της καινοτομίας, η ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, η παραγωγή νέων προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας και η ενίσχυση της περιφερειακής σύγκλισης, η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η τόνωση της απασχόλησης.

    Επίσης ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι, πέρα από τις επιχορηγήσεις θεσπίζονται φορολογικές απαλλαγές, επιδότηση τόκων, επιδότηση των προμηθειών με λίζινγκ, αλλά και επιδότηση του εργατικού κόστους ενώ αναφέρθηκε και στη δημιουργία νέου είτε νέο θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότηση, την εγκατάσταση και λειτουργία των επιχειρήσεων, για την καθιέρωση υπηρεσιών "μίας στάσης" και την εξυπηρέτηση του επιχειρηματικού κόσμου.

    Μίλησε ακόμη για μια σειρά νέων αποκρατικοποιήσεων κατά τη διάρκεια του 2005, που θα αποφέρουν στο δημόσιο περίπου 1,6 δισ. ευρώ, σημειώνοντας ότι, σχεδιάζονται στρατηγικές συμμαχίες, μετοχοποιήσεις, συμβάσεις παραχώρησης, συνεργασίες του Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά και πλήρεις αποκρατικοποιήσεις.

    Έδωσε προτεραιότητα στην απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς, μίλησε για αναβάθμιση των Επιτροπών Ανταγωνισμού και Κεφαλαιαγοράς και για ένταξη του Χρηματιστηρίου Αθηνών στα ευρωπαϊκά χρηματιστηριακά δίκτυα.

    "Βασικός στόχος μας, είπε ο κ. Καραμανλής, είναι να φέρουμε στην σύγχρονη Ελλάδα μια άνοιξη επιχειρηματικότητας, να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια της οικονομίας και να προσελκύσουμε ξένες άμεσες επενδύσεις".

    Τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας

    Αναφέρθηκε επίσης στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας, τονίζοντας ότι, το πρώτο είναι το ανθρώπινο κεφάλαιο και γι αυτό βασική επιλογή είναι η επένδυση στην Παιδεία, τις νέες τεχνολογίες και τη νέα γενιά.

    "Βασικός γνώμονας, υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής, είναι η διαμόρφωση εθνικής και όχι μόνο κυβερνητικής πολιτικής".

    Αναφέρθηκε ακόμη στην αναμόρφωση της σχολικής εκπαίδευσης και την προοπτική δημιουργίας μη κρατικών μη κερδοσκοπικών Πανεπιστήμιων στο πλαίσιο του Συντάγματος και υπό την εποπτεία της Πολιτείας, όπως είπε χαρακτηριστικά. Δεύτερο πλεονέκτημα, τόνισε ο πρωθυπουργός, είναι η ισότιμη συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε. και στην ΟΝΕ ενώ αναφέρθηκε και στην αναθεώρηση των επιχειρησιακών προγραμμάτων για την απορρόφηση των πόρων του Γ ΚΠΣ. Μίλησε ακόμη για προώθηση εντός των πρώτων μηνών του 2005, ολοκληρωμένου, διαφανούς και σταθερού νομικού πλαισίου για τα συγχρηματοδοτούμενα και αυτοχρηματοδοτούμενα έργα, υπογραμμίζοντας ότι, η Κυβέρνηση ανοίγει νέους δρόμους στην ιδιωτική πρωτοβουλία με βάση την διεθνή εμπειρία.

    Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην γεωπολιτική θέση της χώρας, που της επιτρέπει να λειτουργεί ως "επενδυτικό ορμητήριο" για την διείσδυση ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, στην νοτιοανατολική Ευρώπη αλλά και ως πύλη εισόδου της Μέσης Ανατολής και της Ασίας στην Ευρώπη.

    Ειδικό κεφάλαιο αφιέρωσε ο Πρωθυπουργός στην ελληνική ναυτιλία, υπογραμμίζοντας το παγκόσμιο ειδικό βάρος της, ενώ υπογράμμισε ότι, αποτελεί σπουδαίο εθνικό κεφάλαιο, πέραν του στόλου, και το πλέγμα των ναυτιλιακών υπηρεσιών, που βρίσκεται και δραστηριοποιείται στη χώρα. "Σταθερή επιδίωξη, είπε ο κ. Καραμανλής, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του Πειραιά ως διεθνούς ναυτιλιακού και χρηματοοικονομικού κέντρου".

    Τόνισε ότι, απαιτούνται διεθνείς κανόνες με παγκόσμια αναγνώριση και ομοιόμορφη εφαρμογή για τη ναυτιλία, οι οποίοι θα αποφασίζονται από τον διεθνή ναυτιλιακό οργανισμό. "Η Ελλάδα, είπε, συμμετέχει ενεργά στις διεργασίες, που λαμβάνουν χώρα στους διεθνείς οργανισμούς και στην Ε.Ε., αναπτύσσόντας πρωτοβουλίες για ρεαλιστικά μέτρα πρόληψης των ναυτικών ατυχημάτων, ασφάλειας από τρομοκρατικές ενέργειες, προστασία του ναυτικού επαγγέλματος, αλλά και περαιτέρω απελευθέρωσης του θαλάσσιου εμπορίου".

    "Στρατηγικοί στόχοι της πολιτικής μας, είπε ο Πρωθυπουργός, είναι η διαφύλαξη της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού πλοίου, η προάσπιση των συμφερόντων του κλάδου, η προσέγγιση νέων πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο, η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, η βελτίωση της θέσης του Έλληνα ναυτικού, η αποτελεσματική εφαρμογή των νέων διατάξεων ασφαλείας για πλοία και λιμάνια, η αναβάθμιση των υποδομών και του τρόπου λειτουργίας των λιμανιών".

    Επίσης ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στο φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της χώρας, τονίζοντας την επιδίωξη της Κυβέρνησης για τον εμπλουτισμό της τουριστικής προσφοράς, ώστε να μεταβληθεί η χώρα σε ελκυστικό προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου.

    Τέλος, υπογράμμισε το πλεονέκτημα της υλικής και άυλης κληρονομιάς των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

    [11] Πολιτική

    Περιλαμβάνει ο φετινός προϋπολογισμός Και του πουλιού το γάλα

    19/11/2004 2:29:00 μμ

    Συντάκτης: Γιωταμίνα Αλεξάνδρου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ο κατάλογος του φετινού κρατικού προϋπολογισμού φαίνεται να είναι δελεαστικός. Μπορεί να μην περιλαμβάνει πια επίδομα ξυλείας, που δινόταν έως πρόσφατα σε στρατιωτικούς υπαλλήλους, αλλά μέσα από τις γραμμές του αποκαλύπτεται η μέριμνα του κρατικού μηχανισμού για ποικίλες κατηγορίες αναγκών. Από την ύπαρξη πίστωσης 3.000 ευρώ για την αγορά γραφομηχανών από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας στην εποχή της πληροφορικής, μέχρι το ποσό των 10.700.000 ευρώ, που θα διατεθούν για τα είδη υπόδησης, ο κατάλογος είναι μακρύς...

    Οι κρατικές ανάγκες αναλυτικά

    Μπορεί το κάπνισμα και τα ποτά να βλάπτουν σοβαρά την υγεία, αλλά αυτές οι συστάσεις δε φαίνεται να πτοούν ορισμένα υπουργεία και περιφερειακές υπηρεσίες, καθώς η προμήθεια του προϋπολογισμού σε καπνό και ποτά ανέρχεται στο ποσό των 90.500.000 ευρώ.

    Ο προϋπολογισμός προβλέπει κονδύλια ύψους 11.600.200 ευρώ για την αγορά βιβλίων και περιοδικών . Την ίδια στιγμή, θα ξοδευτεί 1.500.000 ευρώ για την αγορά και την τροφή ζώων.

    Από την άλλη, ο προϋπολογισμός προβλέπει για τον καθαρό αέρα, την ένδυση και την διατροφή σε κατασκήνωση των εργαζομένων στη Βουλή δαπάνες ύψους 180.000 ευρώ . Για τις ίδιες ανάγκες της διπλωματικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών, θα ξοδευτούν 85.000 ευρώ.

    Δαπάνες υπάρχουν ακόμα και για τους τοκετούς, αρκεί αυτοί να είναι φυσιολογικοί.

    Τηλέφωνα και πετρέλαιο

    Οι δαπάνες για τηλέφωνα μειώνονται σε 5.800.000 ευρώ για κινητά και σταθερά υπηρεσιακά τηλέφωνα.

    Από την άλλη, οι δαπάνες για τη ΔΕΗ ανέρχονται σε 50.000.000 ευρώ και για την ΕΥΔΑΠ 14.800.000 ευρώ. Από τις τιμές του πετρελαίου δεν έμεινε ανεπηρέαστο το υπουργείο Οικονομικών, που αύξησε την δαπάνη για καύσιμα και λιπαντικά στα 1.300.000 ευρώ, σε σχέση με τα 1.100.000 ευρώ, που ίσχυαν πέρυσι.

    Μειωμένο είναι πάντως το ποσό για αφρούς και χημικά, που χρησιμοποιεί το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, αφού φέτος προβλέπονται 125.000 ευρώ, σε αντίθεση με τα 220.000, που προβλέφθηκαν για το 2004. Τέλος, η συνολική δαπάνη των Γενικών Επιτελείων και των τριών όπλων αγγίζει το 1.140.000 ευρώ.

    [12] Ιράκ

    Αιματηρές συγκρούσεις σε τέμενος της Βαγδάτης

    19/11/2004 3:47:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και εννέα τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν μετά το τέλος της προσευχής της Παρασκευής σε ένα τέμενος στη Βαγδάτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Αλ-Νομάνε όπου μεταφέρθηκαν τα θύματα. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν περίπου 300 άνδρες της Εθνικής Φρουράς εισήλθαν στο τέμενος Αμπού Χανίφα, στο βορειοδυτικό τμήμα της πόλης, και άνοιξαν πυρ, σύμφωνα με ένα ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου. Όπως δήλωσαν αυτόπτες αυτόπτες μάρτυρες, οι άνδρες της Εθνοφρουράς συνέλαβαν τον ιμάμη του τεμένους, Μοαγίντ αλ-Αντχαμί, ο οποίος, κατά την διάρκεια της προσευχής, υποστήριξε ότι επόμενος στόχος των Αμερικανών μετά την Φαλούτζα είναι η Λατιφίγια.

    [13] Κόσμος

    Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από Ταλάτ Όλα δείχνουν "εκλογές" στα κατεχόμενα

    19/11/2004 3:59:00 μμ

    Συντάκτης: Κώστας Μητρέλης

    Την εντολή για σχηματισμό "κυβέρνησης" αναμένεται να δώσει ο λεγόμενος πρωθυπουργός του Τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ακολουθώντας έτσι με τη σειρά του την εντολή του προκατόχου του, Ραούφ Ντεκτάς, για σχηματισμό ψευδοκυβέρνησης συνασπισμού . Αν και ο Ταλάτ έπρεπε να είχε σχηματίσει "κυβέρνηση" από τις 8 Νοεμβρίου, δεν έχει κάνει κανένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς ήταν σίγουρο ότι θα συναντούσε την αντίδραση των υπόλοιπων κομμάτων, τα οποία επιθυμούν την διεξαγωγή εκλογών. Ωστόσο, η προθεσμία του Ταλάτ λήγει στις 23 Νοεμβρίου, γεγονός που πιέζει τον Ταλάτ και αιτιολογεί την απόφασή του να δώσει την εντολή για τον σχηματισμό "κυβερνητικού" συνασπισμού. Η εξέλιξη αυτή, δεδομένης της μηδαμινής ανταπόκρισης που αναμένεται να έχει από τα άλλα κόμματα, θα οδηγήσει προφανώς στη διενέργεια "εκλογών" στις 20 Φεβρουαρίου 2005.

    Υπόνοιες για χρηματισμό αξιωματούχων

    Με ερωτήσεις στην τουρκοκυπριακή "Βουλή" για θέματα που αφορούν στη διανομή κονδυλίων από το εξωτερικό, κατά τη διάρκεια των "εκλογών" και του δημοψηφίσματος στο ψευδοκράτος, επιτέθηκαν στο κυβερνών κόμμα το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κόμμα Εθνικής Ενότητας. Σύμφωνα με τους καταγγέλοντες, δεν έχει γίνει σαφές πού κατέληξαν τα χρήματα που ήρθαν από το εξωτερικό. Οι εξελίξεις αυτές θα οδηγήσουν στη σύσταση "κοινοβουλευτικής επιτροπής" για τη διενέργεια έρευνας πάνω στο θέμα. Εξάλλου, υπόνοιες για χρηματισμό αξιωματούχων στην περίοδο προ του δημοψηφίσματος εκφράστηκαν και στο ελεύθερο τμήμα της Κύπρου.

    Τα κόμματα που υποστήριξαν το σχέδιο Ανάν χαρακτήρισαν τις υπόνοιες των δύο κομμάτων προσβλητικές για τον τουρκικό λαό και απάντησε με την κατάθεση ερώτησης σχετικά με την κατάληξη ανάλογων τουρκικών κονδυλίων.

    [14] Αθλητισμός

    Πήρε διαβεβαιώσεις ο Ρέντκναπ

    19/11/2004 4:52:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Καμία ανάμειξη του Βέλιμιρ Ζάετς στις μεταγραφικές κινήσεις της Πόρτσμουθ, δεν πρόκειται να δεχθεί ο Χάρι Ρέντκναπ, όπως φρόντισε ο ίδιος να επισημάνει σε σημερινές του δηλώσεις στην εφημερίδα "Daily Mirror". "Αν κάπου δεν είσαι ευπρόσδεκτος, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να προχωρήσεις. Αυτή είναι η φύση του παιχνιδιού", τόνισε χαρακτηριστικά ο Ρέντκναπ και συμπλήρωσε, "Τις τελευταίες εβδομάδες ένιωσα αυτό ακριβώς στην Πόρτσμουθ και θα ήταν ψέματα αν δεν το παραδεχόμουν. Νόμιζα ότι με υποχρέωναν σε παραίτηση". Ο Άγγλος τεχνικός πάντως παραδέχθηκε πως σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του συλλόγου, Μίλαν Μάνταριτς άκουσε αυτά που ήθελε ώστε να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του. Σημείωσε πάντως πως έθεσε τους δικούς του όρους για να συνεχίσει στο "τιμόνι" της ομάδας. "Ο πρόεδρος μου υποσχέθηκε ότι ο ρόλος μου δεν θα αλλάξει και ελπίζω αυτό να είναι αληθινό. Αγοράζω τους ποδοσφαιριστές και επιλέγω την ενδεκάδα και αν κάποιος έρθει να ανακατευτεί σε αυτά, τότε σίγουρα θα υπάρξει σύγκρουση. Μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη στα λόγια των άλλων και δεν θέλω να αποχωρήσω. Μου αρέσει να συνεργάζομαι με την Πόρτσμουθ", κατέληξε ο Ρέντκναπ.

    [15] Ιράκ

    Ανακαλύφθηκε το αρχηγείο του Ζαρκάουι;

    19/11/2004 3:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2004 5:53:03 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, BBC

    Ένα κτήριο, που ενδέχεται να αποτελεί το κέντρο διοίκησης των ανταρτών του Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι, ανακάλυψαν οι αμερικανικές δυνάμεις στη Φαλούτζα, την ώρα που οι προσπάθειες συνεχίζονται για να καταστεί η πόλη ασφαλής. Παρόλο που οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν θέσει υπό την κατοχή τους τη Φαλούτζα, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν θύλακες αντίστασης. Ο διοικητής των Aμερικανών πεζοναυτών στο Ιράκ, στρατηγός Τζον Σάτλερ, δήλωσε την Πέμπτη ότι η επίθεση που εξαπολύθηκε στις 8 Νοεμβρίου εναντίον της πόλης, οδήγησε στη "συντριβή της εξέγερσης" και ιδιαίτερα στη καταστροφή του καθοδηγητικού δικτύου των ανταρτών. Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, κατά τη δεκαήμερη επιχείρηση στη Φαλούτζα, 51 Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και περίπου 425 τραυματίστηκαν, ενώ τη ζωή τους έχασαν και 8 Ιρακινοί στρατιώτες. Ο αριθμός των νεκρών ανταρτών υπολογίζεται σε 1.200, ενώ 1.025 αιχμαλωτίστηκαν. Στο μεταξύ, η προσωρινή κυβέρνηση της χώρας σχεδιάζει την αποστολή τροφής και φαρμάκων στους πολίτες της Φαλούτζα.

    Ανακαλύφθηκε και εργαστήριο

    Σε βίντεο που κατέγραψε ρεπόρτερ του τηλεοπτικού δικτύου CNN, βλέπουμε στρατιώτες να μπαίνουν σε ένα επιβλητικό κτήριο με τσιμεντένιες κολώνες. Μια μεγάλη επιγραφή στον τοίχο γράφει "Η Οργάνωση της Αλ Κάιντα" και "Δεν υπάρχει άλλος Θεός εκτός από τον Αλλάχ και ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του".

    Στο κτήριο, που πιστεύεται ότι είναι το αρχηγείο του Ιορδανού Αμπού Μουσάμπ Αλ Ζαρκάουι, βρέθηκαν έγγραφα, υπολογιστές, φωτογραφίες και αντίτυπα του κορανίου. Εκεί κοντά ανακάλυψαν ένα εργαστήριο, όπου μάλλον τοποθετούνταν εκρηκτικά σε αυτοκίνητα για επιθέσεις αυτοκτονίας.

    "Νεκροί περισσότεροι από 1.200 αντάρτες"

    Σύμφωνα με τον Σάτλερ, ο οποίος μίλησε με δημοσιογράφους από την Ουάσινγκτον με το σύστημα της τηλεδιάσκεψης, η πληροφορία ότι από την έναρξη της επίθεσης σκοτώθηκαν πάνω από 1.200 αντάρτες "είναι μάλλον σωστή", ενώ οι συλληφθέντες ανέρχονται σε περίπου 1.025.

    Η εφημερίδα της Σαουδικής Αραβίας "Asharq al-Awsat" υποστηρίζει σήμερα ότι ένας συνεργάτης του διαβόητου αλ-Ζαρκάουι ήταν επικεφαλής των ανταρτών στις συγκρούσεις εναντίον του αμερικανικού στρατού στη Φαλούτζα.

    [16] Αθλητισμός

    Φήμες για Σαντινί στην Λανς

    19/11/2004 5:03:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Θέμα χρόνου είναι η απομάκρυνση του Ζοέλ Μίλερ από τον πάγκο της Λανς και σύμφωνα με την εφημερίδα "Le Parisien" πρώτη επιλογή της διοίκησης της ομάδας είναι ο Ζακ Σαντινί. Η Λανς αντιμετωπίζει την Λιλ στην επόμενη αγωνιστική και ο Μίλερ έχει ελπίδες παραμονής μόνο με νίκη επί της ομάδας του Στάθη Ταυλαρίδη. Εάν το αποτέλεσμα είναι διαφορετικό ο πιθανότερος αντικαταστάτης και μάλιστα άμεσα είναι ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός των "τρικολόρ", ο οποίος από τις 5 Νοεμβρίου που έλυσε την συνεργασία του με την Τότεναμ, είναι ελεύθερος. Η Λανς απογοητεύει στο εφετινό γαλλικό πρωτάθλημα και βρίσκεται μόλις στην 16η θέση της κατάταξης και απέχει τρεις βαθμούς από την ζώνη του υποβιβασμού.

    [17] Πολιτική

    Νέες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά

    19/11/2004 7:01:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Έξι σχηματισμοί 14 τουρκικών αεροσκαφών προέβησαν σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες σήμερα σε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, οι οποίες εξελίχθηκαν σε οκτώ παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στην περιοχή του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου. Τα τουρκικά μαχητικά, δύο εκ των οποίων ήταν οπλισμένα, ενώ δύο ήταν "φωτογραφικά" Φάντομ αναχαιτίστηκαν άμεσα από αεροσκάφη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, ενώ υπήρξαν και δυο εμπλοκές.

    [18] Champions League

    Τέλος η χρονιά για Ζιλμπέρτο Σίλβα

    19/11/2004 7:04:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πιθανότατα για όλο το υπόλοιπο της φετινής περιόδου θα μείνει εκτός αγωνιστικής δραστηριότητας ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, λόγω του τραυματισμού του στην μέση. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Αρσέν Βενγκέρ ο Βραζιλιάνος, ο οποίος αναμενόταν να επιστρέψει στα μέσα Δεκέμβρη, τίθεται εκτός για τον αυριανό αγώνα με την Γουέστ Μπρομ αλλά πιθανότατα και για όλη τη σεζόν, καθώς η αποθεραπεία του έχει προχωρήσει ελάχιστα και χρειάζεται ξεκούραση. "Τα νέα για τον Ζιλμπέρτο δεν είναι καλά" τόνισε ο Γάλλος τεχνικός, σε δηλώσεις από το προπονητικό κέντρο του συλλόγου, και συμπλήρωσε, "Έγινε ένας έλεγχος στη μέση του και φαίνεται ότι το κόκαλο δεν έχει κολλήσει, ενώ η απόσταση του κατάγματος είναι ακριβώς η ίδια. Αποφασίσαμε να τον αφήσουμε να ξεκουραστεί για άλλες έξι εβδομάδες και τον στείλαμε πίσω στη Βραζιλία για διακοπές. Πρέπει να ξεκουραστεί απόλυτα και όταν επιστρέψει δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορεί να παίζει. Δεν πιστεύουμε ότι ο τραυματισμός αυτός απειλεί την καριέρα του, αλλά απειλεί την αγωνιστική παρουσία του στην εφετινή περίοδο. Εάν στις επόμενες έξι εβδομάδες το κόκαλο δεν έχει κολλήσει εντελώς, θα πρέπει να τον αφήσουμε να ξεκουραστεί για άλλους τρεις μήνες".

    [19] Champions League

    Ένα μήνα εκτός ο Σαχά

    19/11/2004 7:06:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Λουίς Σαχά θα μείνει μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους για τρεις με τέσσερις εβδομάδες. Ο Γάλλος επιθετικός χτύπησε στο γόνατο στο φιλικό της Τετάρτης με την Πολωνία και έτσι συνεχίστηκε η κακοτυχία του για φέτος, καθώς μόλις στις 16 Οκτωβρίου είχε επιστρέψει από άλλο τραυματισμό στο δεξί γόνατό του, που τον είχε κρατήσει εκτός των υποχρεώσεων της ομάδας, για έξι αγώνες. Μετά και από αυτόν τον τραυματισμό ο Σαχά αναμένεται να επιστρέψει έπειτα από έναν μήνα.

    [20] Αθλητισμός

    Διαψεύδει ο Κανελλόπουλος

    19/11/2004 7:07:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    "Σενάρια νοσηρών εγκεφάλων", χαρακτήρισε ο Θανάσης Κανελλόπουλος το σημερινό δημοσίευμα που θέλει την ΕΠΑΕ να καταργείται και να αντικαθίσταται από ειδική επιτροπή της ΕΠΟ. Ο πρόεδρος της ΕΠΑΕ, σε δήλωσή του που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα της ανώτατης αρχής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, διέψευσε το δημοσίευμα, κατηγορώντας πως γίνεται προσπάθεια για κλίμα έντασης στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

    Η πλήρης δήλωση το κ. Κανελλόπουλου

    "Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που σενάρια "νοσηρών" εγκεφάλων με τα οποία οι κρυφές επιθυμίες κάποιων μετατρέπονται σε "ειδήσεις", και τα οποία σερβίρονται τεχνηέντως ακόμα και μέσω σοβαρών εφημερίδων, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκειμένου να δημιουργήσουν κλίμα έντασης στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ειδικά σήμερα που κάποιοι αντιλαμβάνονται ότι ανήκουν στο παρελθόν, ελπίζουν μέσα από την αναταραχή να ακυρώσουν το πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης που διαπνέει τις σχέσεις Υπουργείου Πολιτισμού, ΕΠΟ και ΕΠΑΕ και να παρεμποδίσουν την ανάπτυξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου αφού είναι φανερό ότι οι εγκέφαλοι αυτοί τρόμαξαν από την επιτυχία της Εθνικής Ομάδας, από την επάνοδο των φιλάθλων στα γήπεδα, από την ομαλή και ισότιμη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων, από την ουσιαστική εξαφάνιση των φαινομένων βίας, από την οικονομική εξυγίανση της ΕΠΑΕ αλλά και την πορεία ρύθμισης των οικονομικών εκκρεμοτήτων των ομάδων. Οι «λύκοι» του ποδοσφαίρου ονειρεύονται λοιπόν την αναταραχή που θα τους φέρει πάλι στην επιφάνεια, αλλά αυτή τη φορά κανείς δεν θα τους κάνει τη χάρη".

    [21] Πολιτική

    Δεν υπήρξε ενημέρωση Καραμανλή το Μάϊο Θετικά βλέπει η κυβέρνηση την επιστολή Μπους

    19/11/2004 6:55:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ

    Θετικά μεταφράζει η κυβέρνηση τις χθεσινές εξηγήσεις που έδωσε ο Πρόεδρος Τζορτζ Μπους για την αναγνώριση των Σκοπίων με τη συνταγματική τους ονομασία. "Η επιστολή Μπους ενισχύει την ελληνική διαπραγματευτική θέση γιατί και η αμερικανική πλευρά τάσσεται υπέρ της επίλυσης μέσω διαλόγου" δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν ενημερώθηκε από τον Τζορτζ Μπους για την αμερικανική πρόθεση κατά τη συνάντηση τους τον περασμένο Μάϊο. Για το ίδιο θέμα πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, ζήτησε από την κυβέρνηση να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το τι ειπώθηκε στη συνάντηση Μπους- Καραμανλή στην Ουάσινγκτον.

    "Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει προθέσεις"

    Θετικά αποτιμά τη χθεσινή επιστολή Μπους και ο υφυπουργός Εξωτερικών.

    "Οι εξηγήσεις Μπους και η διαβεβαίωση ότι οι ΗΠΑ θα αγκαλιάσουν και θα στηρίξουν κοινά αποδεκτή λύση είναι ενθαρρυντικά στοιχεία " τόνισε μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

    Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Αντώναρος αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο η Αλβανία να αναγνωρίσει τα Σκόπια με τη συνταγματική τους ονομασία υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν σχολιάζει προθέσεις.

    Το ενδεχόμενο αυτό, άφησε χθες ανοιχτό ο πρόεδρος της Αλβανίας Αλφρεντ Μοϊσίου ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της FYROM Μπράνκο Τσερβενκόφσκι.

    Πρωτοβουλία Χριστόδουλου

    Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα πρωτοβουλία για το Σκοπιανό πήρε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

    Ο κ. Χριστόδουλος έστειλε επιστολή προς τους αρχηγούς των κυβερνήσεων των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τους αρχηγούς των χριστιανικών εκκλησιών, στην οποία επισημαίνει ότι η αναγνώριση της ΠΓΔΜ ως Μακεδονία όχι μόνο δεν εξυπηρετεί κανένα βαλκανικό κράτος αλλά δικαιώνει όσους χτίζουν την ιστορία τους με κλοπιμαία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πρωτοβουλία Χριστόδουλου για το Σκοπιανό

    [22] Ιράκ

    Επίθεση αυτοκτονίας στη Βαγδάτη

    19/11/2004 7:17:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2004 7:32:13 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters - Γαλλικό Πρακτορείο

    Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βαγδάτη σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, εκ των οποίων ένας αστυνομικός, και να τραυματιστούν τουλάχιστον δεκατρείς. Από την έκρηξη, δύο οχήματα της αστυνομίας και πέντε αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης καταστράφηκαν. Την ίδια ώρα, στην Πράσινη Ζώνη της ιρακινής πρωτεύουσας, όπου βρίσκεται η έδρα της προσωρινής κυβέρνησης και οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της Βρετανίας, ακούστηκαν πυροβολισμοί και υψώθηκε πυκνός καπνός.

    Σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας

    Ο καμικάζι ανατίναξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε στην οδό Παλαιστίνης, κοντά στο αστυνομικό τμήμα της Ζαγιούνα, την ώρα που αστυνομικοί έστηναν σημείο ελέγχου, δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο αστυνομικός διοικητής, Τζάμπαρ Χάσαν.

    Ο αξιωματικός της αστυνομίας Ρίαντ Άμπντελ Χάσαν δήλωσε από το νοσοκομείο Κίντι ότι ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από την επίθεση και 13 τραυματίστηκαν, στην πλειοψηφία τους αστυνομικοί. Ένας άλλος αξιωματικός δήλωσε ότι δύο πολίτες, ένας γιατρός και η σύζυγός του, σκοτώθηκαν επίσης από την έκρηξη.

    [23] Κοινωνία

    Για την εξέλιξη των έργων Συνεδρίαση για το δίκτυο των Μεταφορών

    19/11/2004 7:22:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Η Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Σιδηρόδρομοι, Αεροδρόμια, Αστικές Συγκοινωνίες" για το δίκτυο των Μεταφορών, συνεδρίασε σήμερα, στο Ζάππειο Μέγαρο. Είναι η τέταρτη συνεδρίαση της Επιτροπής, που αυτή τη φορά πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών Γιάννη Γκόλια. Η Επιτροπή συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να παρακολουθεί τόσο την εξέλιξη των έργων, όσο και την πιστή εφαρμογή και εκτέλεση του Προγράμματος.

    Στο πρόγραμμα συμμετέχουν όλοι οι Οργανισμοί και οι φορείς που έχουν σχέση με τις Μεταφορές, όπως ΟΣΕ, Αεροδρόμια, Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ΟΑΣΑ, Τραμ και άλλα.

    Τα συμπεράσματα της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα το Σάββατο ή τη Δευτέρα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 19 November 2004 - 17:53:13 UTC