Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις Αλογοσκούφη- Μπακογιάννη Προεδρολογίας συνέχεια
  • [02] Άγνωστος "χτύπησε" στη Δάφνη Ζημιές σε ΙΧ με καυστικό υγρό
  • [03] "Καθάρισαν" οι Βραζιλιάνοι
  • [04] Στον κάμπο της Θεσσαλίας
  • [05] Απόφαση του Αρείου Πάγου Στο εδώλιο για την κατάρρευση πολυκατοικίας
  • [06] Μαζί και στις απώλειες Άρσεναλ και Τσέλσι

    [01] Πολιτική

    Δηλώσεις Αλογοσκούφη- Μπακογιάννη Προεδρολογίας συνέχεια

    20/11/2004 7:26:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ- εφημερίδα "Ημερησία"

    Εξακολουθεί να παραμένει στην πολιτική επικαιρότητα το θέμα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Μιλώντας στην εκπομπή "Ζουμ" της ΝΕΤ, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, δήλωσε, ότι δεν πρέπει να θεωρείται "καμένο χαρτί" η υποψηφιότητα του Νίκου Κωνσταντόπουλου, ενώ δεν απέκλεισε καμία άλλη υποψηφιότητα. Την ίδια ώρα, με συνέντευξή της στην εφημερίδα "Ημερησία", η δήμαρχος Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, εκτίμησε, πως δεν υπάρχει συναίνεση από το ΠΑΣΟΚ για το πρόσωπο του κ. Κωνσταντόπουλου και δεν απέκλεισε τις υποψηφιότητες των υπουργών Εξωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ, Πέτρου Μολυβιάτη και Γιώργου Σουφλιά. "Παρών" στα δύσκολα δήλωσε ο μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, κατά την προσέλευσή του στην παράσταση "Μια Ζωή Ελλάδα", που είναι αφιερωμένη στο έργο του.

    "Πρόσωπο για όλους τους Έλληνες"

    Μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ, ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε την ανάγκη συναίνεσης για τον νέο Πρόεδρο, λέγοντας χαρακτηριστικά, πως "πρέπει να ενώνει τους Έλληνες και τα κόμματα".

    Σύμφωνα με τον υπουργό, προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο υποψήφιος δεν θα πρέπει να προέρχεται από τον στενό κομματικό χώρο της ΝΔ, ενώ δεν απέκλεισε την υποψηφιότητα του Κώστα Σημίτη.

    Από την πλευρά της, η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την πεποίθηση, πως ένας υποψήφιος Πρόεδρος από την Αριστερά δεν διασφαλίζει υποχρεωτικά τη συναίνεση, η οποία "δεν έχει κομματική προέλευση και ταμπέλα". Τέλος, η δήμαρχος Αθηναίων επεσήμανε, πως η ονοματολογία δεν ωφελεί κανέναν και δεν υφίσταται λόγος πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η προεδρολογία στο προσκήνιο

    [02] Κοινωνία

    Άγνωστος "χτύπησε" στη Δάφνη Ζημιές σε ΙΧ με καυστικό υγρό

    20/11/2004 7:46:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αναστάτωση προκάλεσε στους κατοίκους της Δάφνης, στην Αττική, το "χτύπημα" ενός αγνώστου, που περιέλουσε με καυστικό υγρό είκοσι πέντε σταθμευμένα αυτοκίνητα και εξαφανίστηκε. Τα οχήματα υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ οι ιδιοκτήτες τους είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν οι ίδιοι τις ζημιές, καθώς οι ασφαλιστικές τους εταιρίες δεν καλύπτουν τα έξοδα. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες, ενώ ο δράστης είναι δύσκολο να εντοπιστεί, καθώς δεν έγινε αντιληπτός από κάποιον κάτοικο της περιοχής και δεν υπάρχει η περιγραφή των χαρακτηριστικών του.

    [03] Αθλητισμός

    "Καθάρισαν" οι Βραζιλιάνοι

    20/11/2004 7:44:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2004 8:04:31 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Βραδυφλεγές αλλά τελικά αποτελεσματικό το φουλ επιθετικό σχήμα του Μπάγεβιτς, απέδωσε μετά από πολλές προσπάθειες των παικτών του Ολυμπιακού, που βοηθήθηκαν και από τους αμυντικούς του ΟΦΗ τουλάχιστον για το... αγχολυτικό 1-0. Οι γηπεδούχοι πήραν την νίκη με τρία Βραζιλιάνικα γκολ, δύο από τον Τζιοβάνι και ένα από τον Ριβάλντο και έτσι για δύο ώρες τουλάχιστον θα μείνουν μόνοι πρώτοι. Παρόλα αυτά τουλάχιστον στο πρώτο μέρος δεν ικανοποίησαν αφού δύσκολα έβρισκαν διαδρόμους για την περιοχή του ΟΦΗ, την ίδια στιγμή που οι Κρητικοί έφτασαν κοντά ακόμη και στο να ανοίξουν το σκορ, ένα τραγικό λάθος της άμυνάς τους όμως στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, έδωσε την ευκαιρία στον Τζιοβάνι να ανοίξει το σκορ και τον δρόμο για την νίκη.

    Επιθετική δυσκολία

    Οι παίκτες του Ολυμπιακού ξεκίνησαν τον αγώνα με κέφια! Προσπαθούσαν άλλοτε με περίτεχνες ενέργειες και άλλοτε πιο συμβατικά να βγουν μπροστά, όμως η επιλογή του Μπάγεβιτς να ρίξει εξαρχής και τους τρεις Βραζιλιάνους και να φτιάξει ένα απολύτως επιθετικό σχήμα, μάλλον αποδυνάμωσε το κέντρο των "ερυθρολεύκων". Έτσι μπορεί στα πρώτα λεπτά να έμοιαζε θέμα χρόνου η επίτευξη του γρήγορου τέρματος για τον Ολυμπιακό, όμως η καλή αμυντική λειτουργία του ΟΦΗ δεν το επέτρεψε. Αντιθέτως μάλιστα από το 25' και έπειτα οι Κρητικοί συνειδητοποίησαν πως μπορούσαν μέχρι και να απειλήσουν και απλώς το έκαναν. Στο 26' σε ένα κόρνερ ο Μαχλάς έπιασε μια κεφαλιά και μόλις πάνω στην γραμμή έσωσε το 0-1 ο Πάντος, ενώ από εκεί και μετά ο ΟΦΗ άρχισε να ανοίγεται πιο πολύ, αφού οι μέσοι της ομάδας, επιτέλους άρχισαν να εκμεταλλεύονται την καλή δουλειά των αμυντικών.

    Μάννα εξ αμυντικών

    Σχεδόν σε ολόκληρο το πρώτο μέρος πάντως οι "ερυθρόλευκοι" προσπαθούσαν μάλλον ανορθόδοξα να παραβιάσουν την εστία του Σηφάκη και σαν να μην έφτανε αυτό ο Κρητικός τερματοφύλακας, αποδείχτηκε σε αρκετά καλή ημέρα, όταν χρειάστηκε, όπως για παράδειγμα στο πολύ καλό σουτ του Καστίγιο μόλις στο 9'. Αυτή ουσιαστικά ήταν και η καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού μέχρι το γκολ, αφού στην συνέχεια οι ποδοσφαιριστές του Μπάγεβιτς αναλώνονταν σε όμορφους αλλά ανεπαρκείς συνδυασμούς. Ο Γεωργάτος από αριστερά δεν ήταν σε καθόλου καλή ημέρα, ενώ ο "Ρίμπο" μακριά από την περιοχή, δυσκολευόταν και από τα δυνατά μαρκαρίσματα. Μοναδικός που προσπάθησε με ωραίες μπαλιές, που όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες, ήταν ο Καφές. Τελικά το γρήγορο γκολ μετετράπη σε πολύ καθυστερημένο και αποτέλεσμα τραγικού αμυντικού λάθους του ΟΦΗ. Στις καθυστερήσεις, ο Τζιοβάνι βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Σηφάκη, εκείνος δεν έδιωξε καλά και ο Τόμας αντί να διώξει με κεφαλιά και ανενόχλητος, μπερδεύτηκε και έδωσε την μπάλα στον Βραζιλιάνο που άνοιξε το σκορ.

    Αγχολυτικό Β' μέρος

    Στην επανάληψη το σκηνικό είχε αλλάξει με τους γηπεδούχους να έχουν πια λιγότερο άγχος και τους φιλοξενούμενους να είναι πλέον κουρασμένοι και να έχουν ελαττώσει κατά μεγάλο ποσοστό τις απειλητικές τους προσπάθειες. Έτσι πέντε λεπτά μετά την σέντρα του δευτέρου μέρους ο Τζιοβάνι έβγαλε εξαιρετικά τον Καστίγιο τετ-α-τετ με τον Σηφάκη, ο οποίος έδιωξε με τα πόδια, αλλά η μπάλα κατέληξε και πάλι στον Τζιοβάνι που με ένα απλό και ψύχραιμο πλασέ διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Ολυμπιακός έχασε μερικές ακόμη ευκαιρίες, με τον Ριβάλντο να αστοχεί μόνος του από κοντινή απόσταση στο 60' και τρία λεπτά αργότερα τον Γεωργάτο να βλέπει τον εκπληκτικό σήμερα, Σηφάκη να διώχνει ένα μακρινό σουτ του, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Ριβάλντο μετά από ακόμη μια πολύ καλή μπαλιά του Τζιοβάνι, που τον έβγαλε μόνο απέναντι στον Κρητικό τερματοφύλακα. Μέχρι το τέλος η πίεση του Ολυμπιακού συνεχίστηκε αλλά με μικρότερη ένταση πλέον και η μοναδική ευκαιρία από εκεί και μετά που χρίζει σχολιασμού είναι εκείνη που έχασε ο Καφές στο 85'. Από την άλλη μεριά στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ έχει να επιδείξει μια καλή στιγμή, όταν στο 67' ο Μαχλάς έφυγε μόνος του από την σέντρα, μετά από εξαιρετική μπαλιά από την άμυνα του ΟΦΗ, όμως ο Ανατολάκης που τον κυνήγησε στο μισό γήπεδο, τον σταμάτησε με ένα επικίνδυνο αλλά άκρως αποτελεσματικό τάκλιν.

    Ολυμπιακός (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Νικοπολίδης, Βενετίδης, Σούρερ, Ανατολάκης, Καφές (88` Ρέζιτς), Ριβάλντο, Στολτίδης, Καστίγιο (71` Γεωργιάδης), Γεωργάτος (77` Μάριτς), Πάντος, Τζιοβάνι. ΟΦΗ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Σηφάκης, Κολιτσιδάκης, Αναστασιάδης, Τομάς, Μπελεβώνης, Κουτσουρές (87` Τζανής), Δέντσος, Ρουμπάκης (74` Δερμιτζάκης), Μαχλάς, Τριανταφύλλου (80` Ντεγιάνοφ), Νουαφόρ.

    [04] Αθλητισμός

    Στον κάμπο της Θεσσαλίας

    20/11/2004 7:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 20/11/2004 8:47:24 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το καλύτερο ντεμπούτο που θα μπορούσε να φανταστεί ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στον πάγκο της Ολύμπια Λάρισας έγινε πραγματικότητα. Οι Θεσσαλοί πέτυχαν μεγάλη και σπουδαία νίκη επί του Ολυμπιακού με 81-71, πετυχαίνοντας παράλληλα και την πρώτη τους φετινή νίκη στο Πρωτάθλημα της Α1 Μπάσκετ. Αντίθετα ο Ολυμπιακός έδειξε ότι ακόμα δεν έχει αφομοιώσει τα συστήματα του Καζλάουσκας και για άλλη μια φορά ήταν κακός. Οι "πορτοκαλί" με τη σειρά τους, από την αρχή μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κυριάρχησαν, πράγμα που φαίνεται από το γεγονός πως δεν έχασαν το προβάδισμα σε καμία στιγμή του παιχνιδιού.Τα δεκάλεπτα: 21-14, 43-33, 64-53, 81-71.

    Πανελλήνια επικράτηση

    Στο ντέρμπι των ουραγών, μεγάλη εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Πανελλήνιος που επικράτησε της ΜΕΝΤ με 65-72. Έτσι,μετά και τη νίκη της Ολυύμπια, πήρε φωτιά η ουρά του βαθμολογικού πίνακα.

    Τα δεκάλεπτα: 18-20, 38-33, 49-56, 65-72

    Διαιτητές: Βορεάδης, Ταβουλαρέας, Δέλλας

    Οι συνθέσεις:

    ΜΕΝΤ: Γκουσγκούνης, Μπεχλιβάνης 2, Καμπερίδης 7 (1), Κέκελης 15 (3), Χρήστου 11, Σπανός 10 (1), Τσέλιος 8 (2), Πέιτζ 6, Μπίγκους 4, Νικολούδης, Συμεωνίδης 2.

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ: Δρελιώζης, Κανταρτζής 5 (1), Κράσιτς 6 (1), Σακελλαρίου 11 (2), Μποζίκας 2, Γιανγκ 12 (1), Τσόπης 13 (3), Γκαρσία 8, Ναχάρ 9, Τσαμάτος 6.

    Νέο αίμα, μεγάλη νίκη

    Με κορυφαίο τον νεοαποκτηθέντα Αμερικανό Ντέσμον Φάρμερ, ο Άρης πέτυχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Μακεδονικού με 81-78. Έτσι, οι Θεσσαλονικείς ξέφυγαν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ οι «πράσινοι» έπεσαν από την κορυφή της κατάταξης. Τα δεκάλεπτα: 21-22, 41-42, 61-60, 78-81.

    Οι συνθέσεις:

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Καυκής, Παπαμακάριος 10 (3), Χαραλαμπίδης, Κέτσμαν 4, Χάτσον 10, Ρίματς 16 (2), Γέλιτς 1, Χίζνιακ, Μάικλ 25, Τσάνακ 11, Πέτρουλας 1

    ΑΡΗΣ: Κόλινς 8, Καστλ 2, Ραϊσεβιτς, Φάρμερ 23 (4), Ασημακόπουλος, Μεσεριάκου 10 (2), Πάντιους 11 (2), Καραποστόλου 13 (4), Στακ 7, Σχορτσιανίτης 7

    Στην κορυφή για λίγο

    Στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 παρέμεινε το Μαρούσι, μετά τη σημερινή νίκη του 83-71 επί του Απόλλωνα Πατρών στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Κορυφαίος των νικητών, ήταν ο Ρόντρικ Μπλάκνεϊ με 21 πόντους, 17 εκ των οποίων στο δεύτερο 20λεπτο. Τα δεκάλεπτα: 13-13, 29-30, 57-47, 83-71

    Οι συνθέσεις:

    ΜΑΡΟΥΣΙ: Μπλάκνεϊ 21 (3), Στιούαρτ 17 (2), Σμίλιανιτς 2, Σέκουλιτς 10, Τζόουνς 2, Σπανούλης 14 (1), Καϊμακόγλου 6, Κολόκας 4, Πόποβιτς 5 (2), Στεφανίδης 2

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ: Μπάρλος 16 (1), Αργυρόπουλος, Γεωργαλής 8 (2), Τσουκ 3, Πέττας 2, Λιαδέλης 20, Τσάκιτς 10, Ντέιβις 2, Χαρίσης 10 (2)

    [05] Κοινωνία

    Απόφαση του Αρείου Πάγου Στο εδώλιο για την κατάρρευση πολυκατοικίας

    20/11/2004 7:58:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη θα ξαναβρεθούν οι πολιτικοί μηχανικοί, οι οποίοι είχαν κατασκευάσει την πολυκατοικία στη Μεταμόρφωση Αττικής, που κατέρρευσε στον σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999, αφού το ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου αναίρεσε βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών για το βαθμό ευθύνης τους. Ο Άρειος Πάγος έκρινε, πως το εφετειακό βούλευμα δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία για τον ενδεχόμενο δόλο των κατασκευαστών και παρέπεμψε πάλι την υπόθεση στο Συμβούλιο Εφετών, με διαφορετική σύνθεση. Οι μηχανικοί αντιμετωπίζουν την κατηγοιρία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, ενώ κρίνονται παραγεγραμμένες οι κατηγορίες για παραβίαση των κανόνων της οικοδομής και επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Σημειώνεται, πως η κατάρρευση της μοιραίας πολυκατοικίας κρίθηκε ότι οφείλεται σε πράξεις και παραλείψεις των κατασκευαστών της.

    [06] Αθλητισμός

    Μαζί και στις απώλειες Άρσεναλ και Τσέλσι

    20/11/2004 8:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ίδια παρέμεινε η κορυφή της Πρέμιερσιπ μετά την σημερινή αγωνιστική. Συγκεκριμένα η Τσέλσι, αν και προηγήθηκε με 2-0, εν τέλει ισοφαρίστηκε από την Μπόλτον, στο τελικό 2-2 του Στάμφορντ Μπριτζ. Βίοι παράλληλοι και για την Άρσεναλ, που έμεινε στο 1-1 με την Γουέστ Μπρομ. Νίκη για την Μάντσεστερ επί της Τσάρλτον, ήττα της Λίβερπουλ από την Μίντλεσμπρο.

    Τα αποτελέσματα

    Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ 1-1

    Κρίσταλ Πάλας-Νιούκαστλ 0-2

    Έβερτον-Φούλαμ 1-0

    Μάντσεστερ Γ.-Τσάρλτον 2-0

    Μίντλεσμπρο-Λίβερπουλ 2-0

    Νόριτς-Σαουθάμπτον 2-1

    Πόρτσμουθ-Μάντσεστερ Σ. Έναρξη 19:15

    Τσέλσι-Μπόλτον 2-2

    Μπλάκμπερν-Μπέρμιγχαμ 21/11

    Άστον Βίλα-Τότεναμ 22/11


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 20 November 2004 - 21:52:24 UTC