Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Την Τρίτη το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο
  • [02] Στην Παναθηναϊκή Ολομέλεια της νεολαίας ΠΑΣΟΚ Παπανδρέου: Πρόσκληση
  • [03] 1200 νέες προσλήψεις Επανιδρύεται η Αγροφυλακή
  • [04] Άγνωστη η τοποθεσία Βόμβα σε αεροσκάφος στη Βαγδάτη
  • [05] Τον Αμπάς στηρίζει η Φατάχ
  • [06] Δεν ανησυχούν οι σεισμολόγοι Ισχυρός σεισμός στα ελληνοαλβανικά σύνορα
  • [07] Ελεύθεροι τρεις εργαζόμενοι του ΟΗΕ
  • [08] Το μεσημέρι στη δημοσιότητα "Νόμος-τομή ο αναπτυξιακός"
  • [09] Αλλοι 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους Στο έλεος τροπικής καταιγίδας οι
  • [10] Χιλιάδες Ουκρανοί απορρίπτουν τον Γιανούκοβιτς Διαδηλώνουν για
  • [11] Φόβοι για το αμερικανικό προξενείο στη Βομβάη
  • [12] Έτοιμος ο Οκκάς

    [01] Οικονομία

    Την Τρίτη το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο

    22/11/2004 11:21:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δημοσιοποιείται αύριο το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, το περιεχόμενο του οποίου αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον από τον επιχειρηματικό κόσμο. Σύμφωνα με πληροφορίες, με το σχέδιο νόμου καταργείται για πρώτη φορά η διάκριση μεταξύ παλαιών και νέων επιχειρήσεων με στόχο την πρόσβαση όλων στα κίνητρα, αίτημα που έχει διατυπωθεί κατ επανάληψη από τους επιχειρηματίες. Προβλέπει επίσης, διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής των ενισχύσεων, ειδικά σε δραστηριότητες του τριτογενή τομέα αλλά και σε δράσεις, που αφορούν την έρευνα και την τεχνολογία, τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και των παρεχομένων υπηρεσιών, την εξοικονόμηση ενέργειας κλπ. Ακόμα, θα παρέχονται ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ καταργείται η διασύνδεση του ύψους της ενίσχυσης με τις δημιουργούμενες θέσεις απασχόλησης.

    [02] Πολιτική

    Στην Παναθηναϊκή Ολομέλεια της νεολαίας ΠΑΣΟΚ Παπανδρέου: Πρόσκληση στους νέους

    23/11/2004 12:40:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2004 12:48:35 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε απόψε από το βήμα εκδήλωσης της νεολαίας ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για λανθασμένους χειρισμούς στην οικονομία και την εξωτερική πολιτική, που μειώνουν, όπως είπε, το κύρος της χώρας, ενώ κάλεσε τους νέους να συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση του κόμματος, "μακριά από ομάδες και μηχανισμούς", εκφράζοντας την ελπίδα "η πολιτική να ξαναμπεί στο επίκεντρο". "Ανοιχτείτε στην κοινωνία και ξεφύγετε από λογικές μηχανισμών και ομάδων, που ταλαιπώρησαν και το ΠΑΣΟΚ και τη νεολαία του", τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

    "Το σημαντικό είναι να συμμετέχουν οι νέοι"

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κάλεσε τους νέους του κόμματος, να συμμετέχουν στην του κινήματος ως ισότιμα μέλη, τα οποία θα διατηρούν ταυτόχρονα την αυτονομία τους μετά τις αλλαγές, που προωθούνται στο καταστατικό του κόμματος.

    Απαντώντας στο σύνθημα Γιώργο προχώρα άλλαξε τα όλα ο κ. Παπανδρέου είπε, ότι "από τη μεριά μου θα κάνω ότι μπορώ, το σημαντικό είναι να συμμετέχετε εσείς" και κάλεσε τους νέους να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια, που θα υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ για τις προσεχείς δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

    [03] Κοινωνία

    1200 νέες προσλήψεις Επανιδρύεται η Αγροφυλακή

    23/11/2004 12:53:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, θα προσληφθούν ως αγροφύλακες, οι 1200 επιτυχόντες του διαγωνισμού του 1993, διευκρίνισε στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης, επισημαίνοντας, πως το σχετικό νομοσχέδιο θα έχει κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του έτους. Χαρακτηριστικά, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης τόνισε, πως "το βέβαιο είναι, ότι μέχρι το τέλος του 2005, θα έχουν επαναπροσληφθεί οι άνθρωποι οι οποίοι θα έπρεπε κανονικά να έχουν προσληφθεί εδώ και μία δεκαετία και επίσης θα έχει κατατεθεί στην Εθνική Αντιπροσωπεία, το σχέδιο νόμου που θα επανιδρύει την Αγροφυλακή - ίσως όχι με αυτό το όνομα, η οποία θα ανταποκρίνεται στο πλαίσιο, που εμείς επιθυμούμε να προσεγγίσουμε".

    [04] Ιράκ

    Άγνωστη η τοποθεσία Βόμβα σε αεροσκάφος στη Βαγδάτη

    23/11/2004 1:18:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έκτακτα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, όταν, όπως ανακαλύφθηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός σε επιβατικό αεροσκάφος. Στην ανακοίνωση, που εξέδωσε η αμερικανική πρεσβεία στην ιρακινή πρωτεύουσα, δε διευκρινίζεται που ακριβώς βρίσκονταν το αεροσκάφος, αλλά υπογραμμίζεται πως "ελήφθησαν συμπληρωματικά μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης". Μάλιστα, η ανακοίνωση της πρεσβείας καλεί τους Αμερικανούς πολίτες "να επανεξετάσουν τα σχέδια τους για ταξίδια στο Ιράκ και να κρίνουν αν είναι απολύτως αναγκαίο να ταξιδέψουν αυτή τη στιγμή". Το αεροδρόμιο της Βαγδάτης άνοιξε για τις εμπορικές πτήσεις πριν από μια εβδομάδα. Είχε κλείσει στις 8 Νοεμβρίου εξαιτίας των συγκρούσεων στη Φαλούτζα.

    [05] Μ. Ανατολή

    Τον Αμπάς στηρίζει η Φατάχ

    23/11/2004 1:38:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τον Μαχμούντ Αμπάς πρότεινε η Φατάχ ως υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές της 9ης Ιανουαρίου για το διάδοχο του Γιάσερ Αραφάτ. "Αποφασίσαμε να ορίσουμε τον αδελφό Αμπού Μάζεν (Μαχμούντ Αμπάς) υποψήφιο για πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής", δήλωσε στο Ρόιτερ ο Ιντισάρ αλ-Ουαζίρ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Φατάχ. Νωρίτερα, ο Φαρούκ Καντούμι, ο οποίος διαθέχθηκε τον εκλιπόντα Γιάσερ Αραφάτ στην ηγεσία του κινήματος Φάταχ είχε χαρακτηρίσει "απόλυτα φυσιολογικό" να αντικαταστήσει ο Αμπάς τον Γιάσερ Αραφάτ στην ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής.

    Προτεραιότητα οι προεδρικές εκλογές

    Στο μεταξύ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική της Ασφάλειας Χαβιέ Σολάνα, δήλωσε, πως οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να ευνοήσουν τη διοργάνωση των προεδρικών εκλογών έναντι των άλλων δημοτικών ή βουλευτικών εκλογών. "Οι άλλες εκλογές, πιθανώς μπορούν να περιμένουν", τόνισε χαρακτηριστικά ο Σολάνα.

    Επίσης, η Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για τις εξωτερικές σχέσεις Μπενίτα Φερέρο-Βάλντνερ δήλωσε, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στείλει παρατηρητές για τις παλαιστινιακές προεδρικές εκλογές, επικεφαλής των οποίων θα είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Μισέλ Ροκάρ.

    [06] Κοινωνία

    Δεν ανησυχούν οι σεισμολόγοι Ισχυρός σεισμός στα ελληνοαλβανικά σύνορα

    23/11/2004 7:35:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2004 9:07:38 πμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ

    Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι σεισμολόγοι σχετικά με την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 04.20 τα ξημερώματα κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ο σεισμός, του οποίου το επίκεντρο ήταν στο έδαφος της Αλβανίας και συγκεκριμένα 80 χιλιόμετρα βόρεια βορειοδυτικά των Ιωαννίνων, έγινε αισθητός χωρίς ωστόσο να αναφερθούν ζημιές. Σύμφωνα με τον σεισμολόγο κ. Κώστα Παπαζάχο το φαινόμενο δεν προκαλεί ανησυχία και οι μετασεισμοί που σημειώνονται είναι μικρού μεγέθους.

    Όπως πρόσθεσε το γεγονός ότι έχουμε μόνο μικρομετασεισμούς, ενώ η περιοχή δεν είναι ιδιαιτέρως σεισμογενής μας οδηγεί στην εκτίμηση ότι δεν θα έχουμε κάτι σημαντικότερο. Γενικώς η περιοχή αυτή δεν είναι κάτι το άγνωστο για τους σεισμολόγους. Είναι περιοχή που έχει ερευνηθεί η σεισμικότητά της και δεν θα πρέπει να ανησυχούμε, τόνισε.

    [07] Κόσμος

    Ελεύθεροι τρεις εργαζόμενοι του ΟΗΕ

    23/11/2004 8:30:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Τρεις εργαζόμενοι του ΟΗΕ, δύο γυναίκες και ένας άνδρας, που κρατούνταν όμηροι εδώ και τρεις εβδομάδες απελευθερώθηκαν, σώοι και αβλαβείς. Πρόκειται για την Ιρλανδο-βρετανή Αννέτα Φλάναγκαν, τον Φιλιππινέζο διπλωμάτη Αντζελίτο Ναγιάν κι την Κοσοβάρα Σκίπε Χεμπίμπι, που βρίσκονταν στο Αφγανιστάν προκειμένου να βοηθήσουν στη διεξαγωγή των εκλογών στη χώρα, είχαν πέσει θύματα απαγωγής από αγνώστους στην Καμπούλ στις 28 Οκτωβρίου. Την είδηση της απελευθέρωσης επιβεβαίωσε με ανακούφιση ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Μανοέλ δε Αλμέιδα ε Σίλβα, ωστόσο το πώς ακριβώς κατέστη εφικτή παραμένει συγκεχυμένο.

    Αντικρουόμενες πληροφορίες

    Σύμφωνα με το BBC το οποίο επικαλείται ανώτατο Αφγανό αξιωματούχο πραγματοποιήθηκε έφοδος στο σπίτι όπου κρατούνταν, με αποτέλεσμα ένας από τους απαγωγείς να σκοτωθεί και τρεις να τραυματιστούν.

    Όμως το πρακτορείο Αφγανικός Ισλαμικός Τύπος (ΑΙΡ), που εδρεύει στο Πακιστάν, μεταδίδει τις δηλώσεις του Σιέντ Μοχάμαντ Άκμπαρ Αγά, αρχηγού της οργάνωσης Τζαΐς αλ Μουσλαμίν και επικεφαλής των απαγωγέων, σύμφωνα με τις οποίες ο Ναγιάν και η Φλάναγκαν απελευθερώθηκαν με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 24 κρατουμένων που πρόσκεινται στο ισλαμικό κίνημα των Ταλιμπάν, ενώ η Χεμπίμπι αφέθηκε ελεύθερη χάρις στην έκκληση ενός μουσουλμάνου από το Κόσοβο.

    Τα πρακτορεία Reuters και Associated Press αναφέρουν ότι πριν την απελευθέρωση των τριών είχαν προηγηθεί επιδρομές σε δύο σπίτια της Καμπούλ και είχαν συλληφθεί δέκα άτομα ως ύποπτα σε σχέση με την απαγωγή. Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούνται επίσης και Αφγανούς αξιωματούχους οι οποίοι δεν δίνουν πολιτική ταυτότητα στους απαγωγείς και τους χαρακτηρίζουν εγκληματίες, κάνοντας λόγο παράλληλα, για καταβολή λύτρων κάτι που ωστόσο απέρριψε με δηλώσεις της πρόεδρος των Φιλιππίνων Γκλόρια Αρόγιο.

    Λίγο αργότερα και ο Αφγανός υπουργός Εσωτερικών Αλί Τζαλάλι διέψευσε κάθε πληροφορία περί συναλλαγής με τους απαγωγείς: "ουδείς κρατούμενος Ταλιμπάν αφέθηκε ελεύθερος σε ανταλλαγή, ουδείς πράκτορας πληρώθηκε, κανένα αίτημα δεν έγινε δεκτό" τόνισε.

    [08] Οικονομία

    Το μεσημέρι στη δημοσιότητα "Νόμος-τομή ο αναπτυξιακός"

    23/11/2004 8:47:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2004 11:44:23 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο ενέκρινε το πρωί η Κυβερνητική Επιτροπή, που θα κατατεθεί στη Βουλή πιθανότερα στο τέλος της εβδομάδας. Με τον αναπτυξιακό νόμο καταργείται για πρώτη φορά η διάκριση μεταξύ παλαιών και νέων επιχειρήσεων, με στόχο την πρόσβαση όλων στα κίνητρα, αίτημα που έχει διατυπωθεί κατ' επανάληψη από τον επιχειρηματικό κόσμο. Στη μία και μισή οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης κ.κ. Γ. Αλογοσκούφης και Δ. Σιούφας πρόκειται να τον παρουσιάσουν. Ο κ. Αλογοσκούφης μάλιστα τον χαρακτήρισε νόμο-τομή, που θα δώσει πνοή στην οικονομία, στην ανάπτυξη του τόπου και στην ελληνική περιφέρεια.

    Κίνητρα για επενδύσεις

    Όσον αφορά στο περιεχόμενο του νόμου, ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε ότι εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια, ώστε να βοηθηθεί η οικονομική ανάπτυξη, αλλά και η περιφερειακή σύγκλιση.

    Ο νέος νόμος, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2005, προβλέπει σειρά κινήτρων για επενδύσεις με επιχορηγήσεις έως και 55%, ενώ καταργείται ο διαχωρισμός μεταξύ παλαιών και νέων επιχειρήσεων. Οι απλές διαδικασίες, η έγκριση ή η απόρριψη των επενδυτικών σχεδίων σε σύντομο χρονικό διάστημα αλλά και το άνοιγμα των επιχορηγήσεων για όλους τους κλάδους της επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι τα ισχυρά όπλα του νέου αναπτυξιακού νόμου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Την Τρίτη το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο

    [09] Κόσμος

    Αλλοι 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους Στο έλεος τροπικής καταιγίδας οι Φιλιππίνες

    23/11/2004 9:19:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Μούιφα από τις Φιλιππίνες, μια τροπική καταιγίδα ήρθε να πλήξει τη χώρα, με αποτέλεσμα να συνεχιστούν οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις. Εντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ αγνοούνται άλλοι τρεις, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 48. Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι τέσσερις κωμοπόλεις στην επαρχία Αουρόρα, 150 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μανίλα, επλήγησαν τη νύχτα από την τροπική καταιγίδα, που προκάλεσε νέες κατολισθήσεις και πλημμύρες. Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν στην κωμόπολη Νινγκαλάν και ένας στη γειτονική Σαν Λούις. Στην πόλη Μπάλερ αγνοείται η τύχη άλλων τριών ανθρώπων, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι είναι νεκροί. Εξαιτίας της θεομηνίας συνολικά 14.000 άνθρωποι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην περιοχή αυτή. Σημειώνεται ότι ο τυφώνας Μούιφα κόστισε τη ζωή 37 ανθρώπων στις ανατολικές και βόρειες επαρχίες των Φιλιππίνων. Άλλοι 84 άνθρωποι, οι περισσότεροι ψαράδες, θεωρούνται αγνοούμενοι.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φονική καταιγίδα στις Φιλιππίνες

    [10] Κόσμος

    Χιλιάδες Ουκρανοί απορρίπτουν τον Γιανούκοβιτς Διαδηλώνουν για αναθεώρηση

    23/11/2004 10:11:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Σε δεύτερη ημέρα μαζικών διαδηλώσεων και διαμαρτυριών κατά της νοθείας των εκλογικών αποτελεσμάτων κάλεσε τους πολίτες της Ουκρανίας ο ηγέτης της αντιπολίτευσης και μεγάλος χαμένος του δευτέρου γύρου των προεδρικών εκλογών της περασμένης Κυριακής, Βίκτορ Γιουτσένκο. Η πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου "πνίγηκε" χθες από τη λαοθάλασσα των 100.000 υποστηρικτών του που διατράνωσαν την αμφισβήτηση τους στο πρόσωπο του νικητή της αναμέτρησης, Βίκτορ Γιανούκοβιτς. Ο Γιουτσένκο τους κάλεσε να παραμείνουν παρόντες μέχρι την "τελική νίκη", ωστόσο το τσουχτερό κρύο οδήγησε τους περισσότερους στα σπίτια τους. Περίπου 3.000 όμως επέμειναν, στήνοντας μια πρόχειρη κατασκήνωση στην πλατεία, προστατευμένη από έναν πρόχειρο φράχτη εμπρός στο φόβο για πιθανολογούμενη επιχείρηση καταστολής από τις αστυνομικές δυνάμεις. Το ραντεβού με το πλήθος ανανεώθηκε για σήμερα με τόπο συνάντησης το χώρο έξω από το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, το οποίο συνέρχεται εκτάκτως για να εξετάσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

    Διχασμένη η χώρα

    Ο ηγέτης της ουκρανικής αντιπολίτευσης Βίκτορ Γιουστσένκο ξεκαθάρισε πως θα αποδυθεί σε έναν δυναμικό αγώνα με μαζικές διαδηλώσεις στους δρόμους, με στόχο να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, που σύμφωνα με την άποψή του, την οποία συμμερίζονται κι οι δυτικές χώρες, νοθεύτηκε από την υποστηριζόμενη από τη Μόσχα κυβέρνηση. "Νικήσαμε. Τελεία και παύλα", τόνισε ο Γιουστσένκο. Στο πλευρό του τάσσονται και οι δυτικές επαρχίες της Ουκρανίας, που αρνούνται να αναγνωρίσουν τον Γιανούκοβιτς στην εξουσία, ενώ και το δημοτικό συμβούλιο του Κιέβου ζήτησε από κοινοβούλιο την αναθεώρηση των αποτελεσμάτων. Ο Γιουστσένκο υποστηρίζει πως του υπεκλάπησαν περί τα τρία εκατομμύρια ψήφοι από νοθεία, διπλοψηφίες και από τις ψήφους των αποδήμων

    Μολαταύτα, ο αντίπαλός του στις εκλογές πρωθυπουργός Βίκτορ Γιανούκοβιτς, που σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα ανακηρύσσεται νικητής, ανέλαβε ήδη από χθες ως μεταβατικός πρόεδρος, με διάγγελμά του στο έθνος, εν μέσω ανακοινώσεων από τις αρχές της χώρας, πως κάθε ανυπακοή θα κατασταλεί άμεσα.

    Εν τω μεταξύ η Μόσχα αναγνώρισε το εκλογικό αποτέλεσμα και συνεχάρη Γιανούκοβιτς, ενώ το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε "βαθιά ανησυχία" για το θέμα και απείλησαν με αναθεώρηση των σχέσεων τους με την Ουκρανία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Θύελλα αντιδράσεων για τις ουκρανικές εκλογές

    Νοθεία καταγγέλλει ο Γιουστσένκο

    [11] Κόσμος

    Φόβοι για το αμερικανικό προξενείο στη Βομβάη

    23/11/2004 10:49:00 πμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Σε προληπτικό 24ωρο κλείσιμο του προξενείου και του Αμερικανικού Κέντρου στη Βομβάη προχώρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά από πληροφορίες για πιθανή τρομοκρατική επίθεση. "Διατυπώθηκαν απειλές ενάντια στα αμερικανικά συμφέροντα" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στο Νέο Δελχί, Ντέιβιντ Κένεντι, προσθέτοντας πως οι Αμερικανοί πολίτες τόσο εκεί όσο και στη Βομβάη έχουν κληθεί "να επιδείξουν μεγάλο βαθμό επαγρύπνησης και να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλειά τους". Όπως ανέφερε ο συναγερμός σήμανε ότι έφτασαν στην Ουάσινγκτον πληροφορίες που αναφέρουν για επιθέσεις τις οποίες τρομοκράτες σχεδιάζουν να φέρουν εις στην Ινδία στο άμεσο μέλλον.

    [12] Champions League

    Έτοιμος ο Οκκάς

    23/11/2004 11:31:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Οκκάς είναι και τυπικά στην διάθεση του Ντούσαν Μπάγιεβιτς για το παιχνίδι με την Λα Κορούνια. Ο Κύπριος επιθετικός "έβγαλε" όλο το κανονικό πρόγραμμα προπόνησης και πλέον η συμμετοχή του θα κριθεί από το Σερβοέλληνα τεχνικό. Ο φορ των "ερυθρολεύκων" μίλησε μετά την προπόνηση για τον αγώνα με τους Ισπανούς, τονίζοντας πως η νίκη είναι επιτακτική, ενώ όσον αφορά τον ίδιο είπε πως δεν αισθάνεται καμία ενόχληση και είναι έτοιμος αν του ζητηθεί από τον Μπάγιεβιτς, να αγωνιστεί.

    Μόνο νίκη

    Ο Οκκάς είπε συγκεκριμένα: "Στην τελευταία προπόνηση πήγα καλά. Έχω πολύ καιρό το πρόβλημα στο γόνατο, όμως έκανα καλή δουλειά και είναι περαστικό. Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι. Με νίκη θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Ας κερδίσουμε αύριο και -αν χρειαστεί- ας πάμε και στο Λίβερπουλ να πάρουμε κάποιο βαθμό. Το μυαλό μας είναι όμως μόνο στο "Καραϊσκάκη". Είμαστε πανέτοιμοι, θα τα δώσουμε όλα και με πάθος και τη συμπαράσταση των φιλάθλων μας ελπίζω να τα καταφέρουμε. Αύριο δεν είναι καθόλου εύκολο το παιχνίδι. Η Λα Κορούνια είναι πολύ επικίνδυνη και στα τελευταία παιχνίδια πήρε βαθμούς εντός και εκτός έδρας. Θέλει 100% προσοχή και τρέξιμο, αλλά έχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε αυτό που θέλουμε".

    Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Κύπριος μίλησε και για την επιθετική δυστοκία του το τελευταίο διάστημα, "χρεώνοντας" την στο άγχος. "Για να είμαι ειλικρινής, θα ήθελα το γκολ. Μέχρι στιγμής, τα πάω καλά και βοηθάω την ομάδα μου. Η ουσία είναι να μπει το γκολ. Ευχαριστώ στους φιλάθλους που δίνουν την ώθηση. Οι ποδοσφαιριστές έχουν άγχος και πολλές φορές μας κυριεύει, αλλά ευτυχώς που οι φίλαθλοι μας το αποβάλουν". Έτσι, ο Ντούσαν Μπάγιεβιτς θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του για τον αγώνα με την "Ντεπόρ". Η αρχική ενδεκάδα θα αποτελείται από τους Νικοπολίδη, Πάντο, Βενετίδη, Ανατολάκη, Σούρερ, Ριβάλντο, Τζόρτζεβιτς, Στολτίδη, Καφέ, Τζιοβάνι και Καστίγιο ή Οκκά.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 23 November 2004 - 9:52:26 UTC