Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Βραβεύτηκε η επιχειρηματικότητα
  • [02] Τρεις "μνηστήρες" για την πρόκριση
  • [03] Μεγάλη πρόκριση για την Αιντχόβεν
  • [04] Μάχη για το ΟΥΕΦΑ
  • [05] Με 5,2 Ρίχτερ "Χτύπησε" την Ιταλία ο Εγκέλαδος
  • [06] Στην Ινδονησία Πολύνεκρη σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό
  • [07] Σκότωσαν δύο αστυνομικούς Ρώσοι λιποτάκτες κρατούν ομήρους
  • [08] 24ωρη απεργία την Πέμπτη "Λουκέτο" στα ΤΕΙ
  • [09] Συζητά με Στράχαν η Πόρτσμουθ
  • [10] Δε θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση λένε οι Τάιμς Νέο κύμα παραιτήσεων στη
  • [11] Προβλήματα στην ακτοπλοΐα Έρχεται ο χιονιάς
  • [12] Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί η ειρήνη Εκρυθμη η κατάσταση στην
  • [13] Ένας νεκρός και 15 τραυματίες Αιματηρή έκρηξη στο Πακιστάν
  • [14] Πονάει ο Ανρί

    [01] Οικονομία

    Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Βραβεύτηκε η επιχειρηματικότητα

    25/11/2004 12:18:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Τα βραβεία "Κούρος 2004", που αθλοθετεί για δέκατη συνεχή χρονιά η Λέσχη Επιχειρηματικότητας, απένειμε το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, σε ειδική εκδήλωση που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Το βραβείο Ανάπτυξης και Καινοτομίας απονεμήθηκε στον Βασίλη Φουρλή, βασικό μέτοχο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου εταιρειών Φουρλής, το βραβείο επίδοσης στον διεθνή οικονομικό στίβο στους Δημήτρη και Μιχάλη Σαράντη, βασικούς μετόχους των εταιρειών ΤΥΡΑΣ και ΟΛΥΜΠΟΣ βιομηχανία γάλακτος, ενώ το βραβείο κοινωνικής προφοράς στον Βασίλειο Κωνσταντακόπουλο, ιδρυτή και πρόεδρο της εταιρείας KOSTAMARE Shipping.

    [02] Champions League

    Τρεις "μνηστήρες" για την πρόκριση

    25/11/2004 12:28:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2004 12:46:36 πμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο όγδοος όμιλος "ζητάει" τον "κατακτητή" της δεύτερης θέσης. Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης Πόρτο πήρε σπουδαία νίκη μέσα στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ με 0-1 και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια του για το θέμα πρόκριση. Στο άλλο παιχνίδι, η ήδη προκριθείσα Τσέλσι, έφερε "λευκή" ισοπαλία με την Παρί σεν Ζερμέν και πλέον οι Γάλλοι θέλουν νίκη την τελευταία αγωνιστική, υποδεχόμενοι τους Ρώσους.

    Άχαρο "χ"

    Ανούσιο και χωρίς θέμα ήταν το παιχνίδι στο Λονδίνο. Η ομάδα του Μουρίνιο, δεν "φόρτσαρε" με αποτέλεσμα όλο το παιχνίδι να κυλάει σε ένα ήρεμο ρυθμό. Οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και το 0-0 ήταν το πιο λογικό αποτέλεσμα. Πλέον, οι "μπλε" απλά περιμένουν να τελειώσει φάση των ομίλων, ενώ οι Γάλλοι θα προσπαθήσουν την τελευταία αγωνιστική να κερδίσουν την ΤΣΣΚΑ και να ελπίζουν σε ισοπαλία της Πόρτο με την Τσέλσι για να πάρουν την πρόκριση.

    Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Κουντιτσίνι, Καρβάλιο, Μπριτζ, Τζόνσον, Γκαλάς, Λαμπάρντ (62' Γκούντγιονσεν), Σμέρτιν, Κοουλ, Ρομπέν (46' Νταφ), Κέζμαν (62' Ντρογκμπά), Πάρκερ

    Παρί (Βαχίντ Χαλίλοτζιτς): Λετιζί, Μεντί, Γιέπες, Φαρφάν, Αρμάντ, Τσάνα, Σισέ (83' Μπόσκοβιτς), Μ'Μπαμι, Πισότ, Παουλέτα (89' Πανκράτε), Ρεϊνάλντο (77' Κοριντόν)

    Οι "δράκοι" ξανάβγαλαν φωτιές

    Η Πόρτο αποφάσισε να δικαιολογήσει τον τίτλο του Πρωταθλητή Ευρώπης που κατέκτησαν πέρυσι. Οι "δράκοι" πέτυχαν σπουδαία νίκη στην παγωμένη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ με 0-1 και πλέον αν κερδίσουν στον τελευταίο αγώνα την "αδιάφορη" Τσέλσι, θα πάρουν την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, πέτυχε ο μόνιμος σκόρερ της ομάδας, Μπένι Μακάρθι στο 35'.

    ΤΣΣΚΑ(Βαλερί Γκαζάεφ): Ακινφέεφ, Σέμπερας, Ιγκνάσεβιτς, Σέμακ, Α.Μπερεζότσκι, Βάγκνερ, Κράσιτς (70' Γκούσεφ), Ζίρκοφ, Γιάροσικ (67' Φερέιρα), Άλντονιν, Ράχιμιτς

    ΠΟΡΤΟ(Βίκτορ Φερνάντες): Νούνο, Ζόρζε Κόστα, Πέδρο Εμανουέλ, Ρικάρντο Κόστα, Κοστίνια, Κουαρέσμα (59' Πεισότο), Ντερλέι (90' Πέπε), Μποσίνγκουα, Μανίσε, Σεϊταρίδης, Μακάρθι (78' Αλμέιδα)

    [03] Champions League

    Μεγάλη πρόκριση για την Αιντχόβεν

    25/11/2004 12:43:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Την πρόκριση στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ πανηγύρισε η ομάδα της Αιντχόβεν μέσα στο "Φίλιπς Στάντιον" μετά την ισοπαλία 1-1 με την Άρσεναλ, η οποία πλέον θέλει μόνο νίκη στον τελευταίο αγώνα με την Ρόζενμποργκ. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν από το ξεκίνημα κιόλας να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, όμως μόλις στο 5 οι "κανονιέρηδες" με τον κατ εξοχήν "κανονιέρη", Τιερί Ανρί έφτασαν κοντά σε αυτό. Τρία λεπτά αργότερα όμως ο Όιερ έπιασε μια κεφαλιά από κόρνερ του Βαν Μπόμελ και έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας έτσι τον πρώτο στόχο. Οι Ολλανδοί συνέχισαν να πιέζουν και έψαχναν το δεύτερο εξίσου γρήγορο γκολ, όμως περίπου στο 20λεπτο η ομάδα του Βενγκέρ κατάφερε να ισορροπήσει το παιχνίδι και να βγει μπροστά με αξιώσεις για την ισοφάριση. Τελικά τα κατάφεραν στο 31 με τον Ανρί να παίζει έξοχα το 1-2 με τον Λιούνγκμπεργκ και να μην δυσκολεύεται να νικήσει τον Γκόμεζ.

    Χάθηκε ο έλεγχος

    Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έδειξαν να μην αρκούνται στο 1-1, όμως δεν κατάφεραν να κάνουν και κάτι αξιόλογο για να πετύχουν το δεύτερο γκολ. Όσο περνούσε η ώρα η πίεση και το άγχος μεγάλωνε και την ίδια στιγμή μεγάλωνε και η πίεση της Άρσεναλ, που πλέον είχε αναλάβει εξ ολοκλήρου τα ηνία του αγώνα, χάνοντας μάλιστα καλές ευκαιρίες. Στο 60' εκτός από τον έλεγχο του ματς, χάθηκε και ο έλεγχος των νεύρων, όταν ο Λαουρέν αντίκρυσε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια. Οι Ολλανδοί εκμεταλλεύτηκαν την υπεροπλία και έγιναν πιο απειλητικοί και πριν οι Άγγλοι προλάβουν να ανασυνταχθούν έχασαν με τον ίδιο τρόπο και τον Βιεϊρά, με αποτέλεσμα κάπου εκεί να παραδώσουν και τα όπλα. Μέχρι το τέλος η Αιντχόβεν ήταν συνεχώς στην επίθεση, όμως το 2-1 δεν ήρθε ποτέ αφού λίγο η ατυχία, λίγο οι κακές επιλογές στο τελείωμα των φάσεων, κράτησαν ως τελικό το 1-1.

    [04] Champions League

    Μάχη για το ΟΥΕΦΑ

    25/11/2004 1:06:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Αρκούμενη σε ένα ημίχρονο καλής απόδοσης η Μίλαν συνέτριψε με 4-0 την Σαχτάρ στο Σαν Σίρο και έφτασε τους 12 βαθμούς που της δίνουν από τώρα την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το ίδιο ισχύει και για την Μπαρτσελόνα που παρά την ισοπαλία της με την Σέλτικ μέσα στο "Καμπ Νου" με 1-1, με τους δέκα βαθμούς που έχει πλέον είναι εκείνη που θα συνεχίσει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον στον όμιλο το μονδικό που απομένει να ξεκαθαρίσει είναι ποια από τις δύο ομάδες που έχουν ήδη περάσει θα είναι πρώτη και ποια από τις δύο που αποκλείστηκαν θα συνεχίσει στην διοργάνωση του ΟΥΕΦΑ.

    Ένα ημίχρονο αρκετό

    Στο Μιλάνο οι γηπεδούχοι μάλλον υποτίμησαν αρχικά την Σαχτάρ και της έδωσαν χώρο με αποτέλεσμα εκείνη να είναι πιο απειλητικοί στα πρώτα λεπτά, γενικότερα όμως το πρώτο μέρος δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις, καθώς η Μίλαν βασικά δεν έδειξε διάθεση να κυνηγήσει το γκολ. Αντίθετα όμως στην επανάληψη οι Ιταλοί μπήκαν αποφασισμένοι και απλώς σάρωσαν τον αντίπαλο! Στο 52' ο Κακά άνοιξε το σκορ και μέσα σε ένα λεπτό ο Κρέσπο ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά με την φανέλα της Μίλαν στο Τσάμπιονς Λιγκ, διπλασίασε τα τέρματα της ιταλικής ομάδας. Η κυριαρχία συνεχίστηκε και το τέλος του αγώνα ήταν εξίσου απολαυστικό για τους Ιταλούς θεατές, καθώς στο 85' ο Κρέσπο σημείωσε το δεύτερο τέρμα του, ενώ στις καθυστερήσεις το ίδιο έκανε και ο Κακά, για να διαμορφώσει το τελικό 4-0.

    ΜΙΛΑΝ: Ντίντα, Καφού, Νέστα, Μαλντίνι, Κοστακούρτα, Γκατούζο (84΄ Μπρόκι), Πίρλο (71΄ Αμπροσίνι), Ζέεντορφ, Κακά, Ρούι Κόστα (79΄ Ντορασό), Κρέσπο ΣΑΧΤΟΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ: Λαστούβκα, Χούμπσμαν, Στόικαν, Λεβαντόφσκι, Σρνα, Μπατίστα (63΄ Βορομπέι), Ντουλιάι, Ματούζαλεμ, Βούκιτς (81΄ Πουκάνιτς), Αγκαχόβα (63΄ Μάρικα), Μπραντάο

    Μοιρασιά στο "Καμπ Νου"

    Η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να "σπάσει" την αρνητική παράδοση, απέναντι στις ομάδες της Σκωτίας και έμεινε στο 1-1, απέναντι στην Σέλτικ, με το οποίο πάντως προκρίθηκε. Στο 24' ο Σάμουελ Ετό μετά από ωραία μπαλιά του Ντέκο, άνοιξε το σκορ και παρά τις έντονες προσπάθειες των Ισπανών, το 2-0 δεν ήρθε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου. Αντίθετα δε ακριβώς με την συμπλήρωση των 45 πρώτων λεπτών ήρθε η ισοφάριση με τον Χάρτσον. Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι είχαν μια ελαφριά υπεροχή, χωρίς όμως να καταφέρουν να την μετατρέψουν σε ουσία, ενώ και οι φιλοξενούμενοι αν και προσπάθησαν δεν έδειχναν σε θέση να πετύχουν ένα γκολ.

    ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Μπελέτι, Πουγιόλ, Ολέγκερ, Σιλβίνιο (46΄ Φαν Μπρόνκχορστ), Ντέκο, Τσάβι, Μαρκέζ, Ροναλντίνιο, Ζιουλί (60΄ Ινιέστα), Ετό ΣΕΛΤΙΚ: Χέντμαν, Αγκάτ, Μπαλντέ, Βαλζερέν, Βάργκα (66΄ Καμαρά), ΜακΝαμάρα, Πετρόφ, Λένον, Σάτον, Τόμπσον (87΄ Γουάλας), Χάρτσον

    [05] Κόσμος

    Με 5,2 Ρίχτερ "Χτύπησε" την Ιταλία ο Εγκέλαδος

    25/11/2004 7:28:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2004 8:12:14 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα στη βόρεια Ιταλία. Ο σεισμός έγινε αισθητός από τη Γένοβα μέχρι και τη Βενετία. Στην επαρχία Σάλο, όπου έχουν αναφερθεί ζημιές σε πολλά κτίρια, τρία νοσοκομεία εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους, ενώ στα γήπεδα στήθηκαν σκηνές για όσους προτίμησαν να παραμείνουν τη νύχτα έξω από τα σπίτια τους. Από την ισχυρή σεισμική δόνηση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο άτομα στη Βενετία και άλλα τέσσερα στην Μπρέσια. Η μονάδα αντιμετώπισης κρίσεων της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας έχει τεθεί σε συναγερμό και παρακολουθεί από κοντά την κατάσταση.

    Σε μικρό εστιακό βάθος ο σεισμός

    Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή επίσης και στο Μιλάνο, όπου πολλοί άνθρωποι κατέβηκαν τρομαγμένοι στους δρόμους, ωστόσο δεν αναφέρθηκαν ζημιές. Ρωγμές σημειώθηκαν σε παλαιά κτίρια της Γκαρντόνε Ριβιέρα καθώς και στις πόλεις Σαν Φελίτσε ντελ Μπενάτσο και Πρεζέλιε.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται κοντά στις πόλεις Τρέισο Μπρεσιάνο, Τουσκολάνο Μαντέρνο και Γκαρντόνε Ριβιέρα της Μπρέσια, γεγονός που κάνει τους σεισμολόγους επιφυλακτικούς. Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Γκουίντο Μπερτολάζο, δήλωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος μόλις οκτώ χιλιομέτρων, γεγονός που εξηγεί γιατί η δόνηση έγινε αισθητή σε τόσο μεγάλη έκταση. "Πρόκειται για μια σεισμογενή περιοχή. Γνωρίζαμε ότι θα μπορούσε να συμβεί κάποιος σεισμός και έγινε. Ευτυχώς τα κτίρια είναι καλής κατασκευής, όχι όπως αυτά άλλων περιοχών της χώρας", πρόσθεσε ο Μπερτολάζο.

    [06] Κόσμος

    Στην Ινδονησία Πολύνεκρη σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό

    25/11/2004 7:53:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην Ιάβα της Ινδονησίας χθες το βράδυ, όταν λεωφορείο μπήκε στο αντίθετο ρεύμα σε αυτοκινητόδρομο και συγκρούστηκε με φορτηγό. Από την σύγκρουση σκοτώθηκαν 16 άτομα, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά και τραυματίσηκαν άλλα δέκα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο οδηγός του λεωφορείου οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα και έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι τα άτομα που σκοτώθηκαν επέβαιναν στο φορτηγό και όχι στο λεωφορείο, όπως συνηθίζεται. Μάλιστα, στην Ινδονησία απαγορεύεται τα φορτηγά να φέρουν επιβάτες στην καρότσα τους όμως αυτός ο κανόνας πολύ συχνά δεν τηρείται. Ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη.

    [07] Κόσμος

    Σκότωσαν δύο αστυνομικούς Ρώσοι λιποτάκτες κρατούν ομήρους

    25/11/2004 9:10:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Θρίλερ με δύο ομήρους εξελίσσεται στο Ντμιτρόφ της Ρωσίας, καθώς ένοπλοι λιποτάκτες στρατιώτες έχουν ταμπουρωθεί σε ένα σπίτι και κρατούν ομήρους τους ενοίκους. Οι δύο Ρώσοι στρατιώτες λιποτάχτησαν χθες τη νύχτα στη Μόσχας παίρνοντας μαζί τους και τον οπλισμό τους. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ, οι δυο στρατιώτες οπλισμένοι με Καλάσνικοφ εντοπίστηκαν σε ένα καφενείο της πόλης Σολνετσνογκόρσκ, 80 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μόσχας. Τότε άνοιξαν πυρ και σκότωσαν δυο αστυνομικούς. Έπειτα έκλεψαν ένα ταξί στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα. Όταν έφθασαν στην περιοχή Ντμιτρόφ, περικυκλώθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις και αναγκάσθηκαν να μπουν σε ένα σπίτι συλλαμβάνοντας ομήρους τους ενοίκους του, δυο ή τρία ηλικιωμένα άτομα, ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, δυο γυναίκες που διέμεναν στο ίδιο σπίτι κατάφεραν να διαφύγουν. Ειδικές δυνάμεις του στρατού έχουν περικυκλώσει το σπίτι.

    [08] Κοινωνία

    24ωρη απεργία την Πέμπτη "Λουκέτο" στα ΤΕΙ

    25/11/2004 9:29:00 πμ

    Συντάκτης: Βαρβάρα Τουμαζάτου

    Πηγή: NET, NET 105,8

    Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη τα Τεχνολογικά Ιδρύματα όλης της χώρας, λόγω της 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας, που πραγματοποιούν οι διδάσκοντες, με βασικά αιτήματα την οικονομική ενίσχυση των ΤΕΙ και την πρόσληψη διδακτικού προσωπικού. Την έντονη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση, που επικρατεί στα Τεχνολογικά Ιδρύματα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΟΣΕΠ, κ. Γιάννης Τσάκνης, ο οποίος, με δηλώσεις του στη ΝΕΤ, έκανε λόγο για έλλειμμα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, ζητώντας, παράλληλα, την άμεση προκήρυξη νέων θέσεων. Τόνισε, ωστόσο, ότι το θέμα δεν πρέπει να απασχολεί μόνο την κυβέρνηση, αλλά όλη την κοινωνία, καθώς, "το πρόβλημα είναι διαχρονικό, όχι κυβερνητικό", όπως διευκρίνησε. "Πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός με ακαδημαϊκά κριτήρια και όχι να λύνουν τα δικαστήρια τα εκπαιδευτικά προβλήματα", επεσήμανε, από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας κα Μαριέτα Γιαννάκου-Κουτσίκου, μιλώντας στη ΝΕΤ. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι εάν η οικονομική ενίσχυση των ΤΕΙ ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, την περασμένη εβδομάδα, στη διάρκεια περιοδείας του στην Ήπειρο, δεν αποδειχθεί επαρκής, θα υπάρξει νέα έκτακτη επιχορήγηση του χρόνου.

    Διαχρονικό το πρόβλημα

    Την έντονη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση, που επικρατεί στα Τεχνολογικά Ιδρύματα εξέφρασε ο πρόεδρος της Oμοσπονδίας Συλλόγων Eκπαιδευτικού Προσωπικού TEI , κ. Γιάννης Τσάκνης, ο οποίος, με δηλώσεις του στη ΝΕΤ, έκανε λόγο για έλλειμμα ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, ζητώντας, παράλληλα, την άμεση προκήρυξη νέων θέσεων. Τόνισε, ωστόσο, ότι το θέμα δεν πρέπει να απασχολεί μόνο την κυβέρνηση, αλλά όλη την κοινωνία, καθώς, "το πρόβλημα είναι διαχρονικό, όχι κυβερνητικό", όπως διευκρίνησε.

    [09] Αθλητισμός

    Συζητά με Στράχαν η Πόρτσμουθ

    25/11/2004 9:38:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Δεν πρόλαβε καλά καλά να αναλάβει τα καθήκοντά του ο Κροάτης Βέλιμιρ Ζάετς στην Πόρτσμουθ και ήδη η αποχώρηση του τεχνικού Χάρι Ρέντκαπ και του συνεργάτη του Τζιμ Σμιθ από τον πάγκο της ομάδας έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση. Σύμφωνα πάντως με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Sun" σε συζητήσεις με τους "Πομπεϊς" και τον ιδιοκτήτη της βρετανικής ομάδας Μίλαν Μάνταριτς βρίσκεται ο Σκωτσέζος 47χρονος πρώην τεχνικός της Σαουθάμπτον Γκόρντον Στράχαν, που είναι μία από τις επιλογές του Μάνταριτς.

    [10] Κόσμος

    Δε θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση λένε οι Τάιμς Νέο κύμα παραιτήσεων στη CIA

    25/11/2004 10:05:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2004 10:52:28 πμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Μετά την αποχώρηση των Στίβεν Κέιπς και Μάικλ Σούλικ, επικεφαλής της μυστικής μονάδας της CIA, από την Υπηρεσία, ήρθε η σειρά δυο ακόμα ανώτατων αξιωματικών να υποβάλουν την παραίτησή τους, όπως αναφέρουν οι Τάιμς της Νέας Υόρκης. Η εφημερίδα αποδίδει το νέο κύμα παραιτήσεων στην αναταραχή, που έχει φέρει στη CIA η ανάληψη της ηγεσίας της από τον Πήτερ Γκος. Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι δύο αξιωματούχοι ήταν επικεφαλής των επιχειρήσεων στην Ευρώπη και την Άπω Ανατολή και μέλη της Ανωτάτης Διεύθυνσης Επιχειρήσεων της CIA, της πανίσχυρης μονάδας που στρατολογεί ξένους κατασκόπους και διεξάγει μυστικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

    Οι ευθύνες στη νέα ηγεσία;

    Πηγές της CIA δήλωσαν στους Τάιμς, ότι δεν θα γίνει επίσημη ανακοίνωση για τις παραιτήσεις των δύο αξιωματούχων, ούτε θα κατονομαστούν, ακριβώς επειδή δρούσαν υπό καθεστώς πλήρους μυστικότητας.

    Την ίδια ώρα, πρώην αξιωματούχος της Υπηρεσίας εκτίμησε, ότι τα δυο "ανώτατα στελέχη", όπως τα χαρακτήρισε, αποχώρησαν, γιατί δεν αισθάνονταν άνετα με τη νέα διεύθυνση.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Επιδημία"... αποχωρήσεων

    [11] Κοινωνία

    Προβλήματα στην ακτοπλοΐα Έρχεται ο χιονιάς

    25/11/2004 10:06:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2004 10:46:21 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία. Χιόνια, χιονόνερο, πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα. Παρά τους ισχυρούς ανέμους, που πνέουν στα πελάγη, τα δρομολόγια των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, για τα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα διεξάγονται κανονικά, αλλά στον Αργοσαρωνικό πραγματοποιούνται μόνο τα δρομολόγια των πλοίων κλειστού τύπου, ενώ κλειστό είναι το πορθμείο Ωρωπού Ερέτριας. Στην Αττική το θερμόμετρο δείχνει 4-10 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, στον Υμηττό, την Πεντέλη, το Διόνυσο, τη Δροσιά, την Εκάλη, τους Θρακομακεδόνες, τον Άγιο Στέφανο και τη Μαλακάσα χιονίζει κατά διαστήματα. Στη Θεσσαλονίκη με ο υδράργυρος δείχνει από μείον ένα έως τέσσερις βαθμούς Κελσίου.

    Συνεχίζεται η κακοκαιρία

    Την Παρασκευή αναμένονται ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη, αλλά γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα ενώ τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός στα ηπειρωτικά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Πέφτει η θερμοκρασία

    [12] Κόσμος

    Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατεί η ειρήνη Εκρυθμη η κατάσταση στην Ουκρανία

    25/11/2004 8:33:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε στην Ουκρανία η αμφισβητούμενη εκλογή του Βίκτωρ Γιανουκόβιτς ως πρόεδρο της χώρας. Χιλιάδες υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης Βίκτωρ Γιουτσένκο, παρά το τσουχτερό κρύο, παρέμειναν όλη τη νύχτα στην πλατεία Ανεξαρτησίας και περίπου 3000 έξω από το Προεδρικό μέγαρο υπό την εποπτεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Την ίδια ώρα, στο Κίεβο κατευθύνονται ανθρακωρύχοι από τα ανατολικά της χώρας, οι οποίοι υποστηρίζουν τον Γιανουκόβιτς, γεγονός που γεννά φόβους για εκδήλωση βίαιων επεισοδίων. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Βίκτωρ Γιουτσένκο ζήτησε την κήρυξη γενικής απεργίας στη χώρα, για να ασκηθούν πιέσεις στις αρχές ώστε να αναθεωρήσουν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών. Μάλιστα η αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της με αποκλεισμούς των αεροδρομίων, των λιμανιών και των κεντρικών οδικών αρτηριών της χώρας. Από την πλευρά του, ο Βίκτωρ Γιανούκοβιτς, σε τηλεοπτικό του μήνυμα, είπε ότι είναι ο νέος πρόεδρος της χώρας και ότι θα αναζητήσει τρόπους εξόδου από την κρίση, σε συνομιλίες με την αντιπολίτευση.

    Στο ρόλο του μεσολαβητή ο Βαλέσα

    Στο μεταξύ, μεσολαβητική προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης ανέλαβε ο ηγέτης της επανάστασης των συνδικαλιστών της Αλληλεγγύης εναντίον του κομμουνιστικού καθεστώτος στην Πολωνία, Λεχ Βαλέσα. Ο Βαλέσα, που προσεκλήθη από τον Βίκτωρ Γιουτσένκο, δήλωσε στο πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων ΡΑΡ ότι θέλει να συναντηθεί ξεχωριστά με τον απερχόμενο πρόεδρο, Λεονίντ Κούτσμα, τον Γιανούκοβιτς και τον Γιουτσένκο και στη συνέχεια να προσπαθήσει να τους φέρει στο ίδιο τραπέζι. Ωστόσο απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες της μεσολαβητικής στρατηγικής που θα ακολουθήσει στο Κίεβο. "Τα πάντα είναι δυνατά. Όλα εξαρτώνται από τους λαούς. Ελπίζω ότι οι λύσεις που βρέθηκαν στην Πολωνία, όταν επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος, θα αποφευχθούν, διότι διχάζουν το έθνος, σκοτώνουν την ελπίδα και διώχνουν πολλούς ανθρώπους από τη χώρα", δήλωσε ο Βαλέσα.

    Παράλληλα, ο Πολωνός πρόεδρος, Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι δήλωσε ότι είναι έτοιμος να αποδεχθεί πρόσκληση του Γιούσενκο να μεσολαβήσει για να ξεπεραστεί η κρίση, αλλά απέφυγε να διευκρινίσει εάν θα μεταβεί στην Ουκρανία.

    Σοβαρές επιφυλάξεις στην εγκυρότητα των εκλογών έχουν εκφράσει επίσης η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Επίσης, ο Κόλιν Πάουελ δήλωσε ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά ως νόμιμα τα αποτελέσματα των εκλογών.

    Διαδήλωση στην Ουάσινγκτον

    Στο μεταξύ, εκατοντάδες Ουκρανοί και Αμερικανοί ουκρανικής καταγωγής διαδήλωσαν την Τετάρτη έξω από την πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον καταγγέλλοντας μια "ρωσική συνωμοσία" για την εκλογή του Γιανούκοβιτς. "Ρωσική συνωμοσία, κλεμμένες εκλογές", έγραφε ένα από τα πανό που κρατούσαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι εξέφραζαν με αυτόν τον τρόπο την υποστήριξή τους στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, Βίκτορ Γιούσενκο. Σε άλλο πλακάτ έγραφαν ότι "η εκλογική νοθεία είναι εγκληματική ενέργεια", ενώ το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν "Πούτιν τρομοκράτη".

    Οι περίπου χίλιοι διαδηλωτές, που έφτασαν στην Ουάσινγκτον από το Σικάγο, τη Νέα Υόρκη και τη Φιλαδέλφεια, είχαν λίγο νωρίτερα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο μπροστά από την πρεσβεία της Ουκρανίας. Τέσσερα μέλη της διπλωματικής αποστολής της Ουκρανίας στις ΗΠΑ εξέφρασαν, με ανακοίνωσή τους, την υποστήριξή τους στους διαμαρτυρόμενους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στα πρόθυρα εμφυλίου η Ουκρανία

    [13] Κόσμος

    Ένας νεκρός και 15 τραυματίες Αιματηρή έκρηξη στο Πακιστάν

    25/11/2004 10:30:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 15 ακόμα τραυματίσθηκαν από την έκρηξη βόμβας στο νοτιοδυτικό Πακιστάν. Η έκρηξη σημειώθηκε το πρωί σε αγορά της πόλης Χουζντάρ της επαρχίας Μπαλουχιστάν και η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή. Να σημειώσουμε, ότι στην επαρχία αυτή σημειώνονται συχνά συγκρούσεις μεταξύ σουνιτών και σιιτών μουσουλμάνων και επιθέσεις εθνικιστών, που ζητούν αυτονομία.

    [14] Champions League

    Πονάει ο Ανρί

    25/11/2004 11:10:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Αμφίβολος θεωρείται ο διεθνής Γάλλος επιθετικός της Άρσεναλ, Τιερί Ανρί για το ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής της πρέμιερ λιγκ με τη Λίβερπουλ. Ο σκόρερ των κανονιέρηδων στη χθεσινή αναμέτρηση του Τσάμπιονς Λίγκ με την Αϊντχόβεν στο Φίλιπς Στάντιον, τραυματίστηκε στην αναμέτρηση του Αϊντχόβεν και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. "Πονάει και δεν ξέρω αν θα μπορέσει να παίξει. Θα αποφασίσουμε λίγο πριν το ματς", δήλωσε ο προπονητής των "κανονιέρηδων", Αρσέν Βενγκέρ, ο οποίος στον αγώνα θα στερηθεί τις υπηρεσίες του τραυματία Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 25 November 2004 - 9:52:19 UTC