Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρόζενμποργκ, σε ευχαριστούμε
  • [02] Ιστορική επίσκεψη Σιράκ στη Λιβύη
  • [03] Αντί-ποδόσφαιρο η Σέλτικ
  • [04] Ανακοίνωσε τα χρονοδιαγράμματα ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Δρομολογούνται
  • [05] Ευρωλίγκα: "Πρώτη νίκη για ΑΕΚ"
  • [06] Ρωσική παρέμβαση για το Ιράκ
  • [07] Ο Μπουσέ φεύγει, ο Τρουσιέ έρχεται
  • [08] Απεργούν οι Ελεγκτές Ασφαλείας Αερομεταφορών
  • [09] Απεργούν το Σάββατο τα ταξί της Αθήνας
  • [10] Αποκλεισμός μέσω δοκαριού!
  • [11] Επαφές Παπανδρέου στο Ισραήλ
  • [12] Ότι άρχισε ωραία, τελείωσε με πόνο

    [01] Champions League

    Ρόζενμποργκ, σε ευχαριστούμε

    25/11/2004 8:08:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ο Παναθηναϊκός μπορεί μετά την χθεσινή ισοπαλία να εξαρτάται από το τι θα κάνει η Ρόζενμποργκ στο Χάιμπουρι, όμως όπως αποδεικνύεται η ’ρσεναλ κρεμόταν από το τι θα έκαναν οι Νορβηγοί χθες. Εξάλλου για αυτό και ο ευγενής Τιερί Ανρί, φρόντισε να ευχαριστήσει την ομάδα της Ρόζενμποργκ για τον ένα βαθμό που κατάφερε να αποσπάσει από τους "πράσινους". "Ευχαριστούμε τον Θεό για την Ρόζενμποργκ", είπε ο Γάλλος επιθετικός των "κανονιέρηδων" και συνέχισε, "Αυτός ο βαθμός που πήρε μας δίνει την δυνατότητα να ελπίζουμε στην κορυφή του ομίλου". Ασφαλώς δεν παρέλειψε να αναφέρει πως και ο Παναθηναϊκός έχει ελπίδες, τονίζοντας όμως πως αυτές εξαρτώνται από το δικό τους αποτέλεσμα με την Ρόζενμποργκ. "Ο Παναθηναϊκός πάντως είναι ακόμη μέσα στο παιχνίδι, αφού ελπίζει πως εμείς μπορεί να μην κερδίσουμε στην έδρα μας". Για τον χθεσινό αγώνα της ’ρσεναλ πάντως επεσήμανε πως είναι ικανοποιημένος, τουλάχιστον από τον τρόπο με τον οποίο έπαιξε η ομάδα του. "Από όλες τις ισοπαλίες που έχουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, αυτή είναι ίσως η μοναδική που μας επέτρεψε να αποχωρήσουμε από το γήπεδο με ψηλά το κεφάλι", κατέληξε.

    [02] Κόσμος

    Ιστορική επίσκεψη Σιράκ στη Λιβύη

    25/11/2004 8:11:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Χρειάστηκαν πάνω από 50 χρόνια για να επισκεφθεί την Τρίπολη της Λιβύης, Γάλλος Πρόεδρος. Ιστορικής σημασίας θεωρείται η συνάντηση του Ζακ Σιράκ με το Λίβυο ηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. Ο Σιράκ είναι ο τέταρτος δυτικός ηγέτης που επισκέπτεται τη χώρα μετά την άρση του εμπάργκο, ενώ η συνάντηση αυτή έρχεται ως επακόλουθο της απόφασης του Καντάφι να αποζημιώσει τις οικογένειες των 54 Γάλλων που είχαν σκοτωθεί στην αεροπορική τραγωδία το 1989, στο Νίγηρα. Στο επίκεντρο των γαλλο-λιβυκών συνομιλιών θα βρεθούν οι οικονομικές συνεργασίες των δύο χωρών και για το λόγο αυτό ο Σιράκ συνοδεύεται από 15 ισχυρούς Γάλλους επιχειρηματίες. "Η Λιβύη έχει γυρίσει ένα μεγάλο αριθμό σελίδων με ισχυρές και συγκεκριμένες χειρονομίες. Αυτή είναι η άποψη που έχουν τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι Αμερικανοί", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γάλλου Προέδρου, Ζερόμ Μποναφόν, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Ζαν Σιράκ.

    Δυναμικό άνοιγμα προς τη Δύση

    Της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου είχαν προηγηθεί αυτές των Σίλβιο Μπερλουσκόνι, Τόνι Μπλερ και Γκέρχαρντ Σρέντερ, που πραγματοποιήθηκαν μετά από 10 χρόνια απομόνωσης του Καντάφι. Τώρα, ο Λίβυος ηγέτης αποκηρύσσει το παρελθόν του και κάνει δυναμικό άνοιγμα στη Δύση δίνοντας σημαντικές ευκαιρίες σε εταιρείες για επενδύσεις στη χώρα του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ικανοποίηση Σρέντερ για τη νέα πολιτική της Λιβύης

    Στη Λιβύη ο Μπερλουσκόνι

    Ιστορική συνάντηση Μπλερ-Καντάφι

    ’νοιγμα της Λιβύης προς τη Δύση

    [03] Champions League

    Αντί-ποδόσφαιρο η Σέλτικ

    25/11/2004 8:21:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Αδύνατο ήταν, σύμφωνα με τον Φρανκ Ράικαρντ για την Μπαρτσελόνα να καταφέρει κάτι καλύτερο από την ισοπαλία απέναντι στην Σέλτικ στην χθεσινή αναμέτρησή τους για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολλανδός τεχνικός των "Μπλαουγκράνα" υποστήριξε πως οι Σκωτσέζοι έπαιξαν "αντι-ποδόσφαιρο" από την στιγμή που ισοφάρισαν και έπειτα και παρά τις προσπάθειες των παικτών του, η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε να πετύχει δεύτερο γκολ. Σημείωσε πάντως πως κάθε τρόπος παιχνιδιού είναι θεμιτός και πως καταλαβαίνει γιατί η Σέλτικ επέλεξε αυτόν. "Κάθε αντίπαλος έχει το δικαίωμα να παίζει σύμφωνα με το στιλ του, αυτό είναι μέρος του ποδοσφαίρου", τόνισε ο Ράικαρντ και πρόσθεσε, "Όμως, από τη στιγμή που ισοφάρισε η Σέλτικ, οι παίκτες της κάθησαν πίσω και αμύνθηκαν ακόμη περισσότερο. Επαιξαν ένα είδος αντι-ποδοσφαίρου, καθώς οκτώ ή ακόμη και 10 παίκτες της Σέλτικ βρίσκονταν πίσω από τη μπάλα, αν και καταλαβαίνω απόλυτα γιατί το έκαναν. Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν μεγάλη διαφήμιση για το ποδόσφαιρο. Στην πραγματικότητα ήταν αρκετά κακό για τους φιλάθλους μας, αλλά η ομάδα μου έκανε ό,τι μπορούσε για να πάρει τη νίκη".

    [04] Κοινωνία

    Ανακοίνωσε τα χρονοδιαγράμματα ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Δρομολογούνται σημαντικά έργα στην Πάτρα

    25/11/2004 8:56:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Την κατασκευή έργων που θα διευκολύνουν τους κατοίκους της αχαϊκής πρωτεύουσας αλλά και όσους διέρχονται από αυτή ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός, ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, ο οποίος παρουσίασε τα χρονοδιαγράμματα για τα έργα της δυτικής Ελλάδας. Από την Πάτρα, όπου βρέθηκε και προήδρευσε σε σύσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ο κ. Σουφλιάς είπε ότι το αργότερο μέχρι τον Μάιο του 2006 θα έχει ξεκινήσει η κατασκευή του τμήματος Κόρινθος-Πάτρα-Πύργος-Τσάκωνα, ενώ αναφερόμενος στην Ιόνια οδό διευκρίνισε ότι θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο της παραχώρησης ή αυτοχρηματοδότησης.

    Επίσης, τα τμήματα Αντιρρίου-Αγρινίου-’ρτας-Εγνατίας και Τρίπολης-Καλαμάτας, θα προηγηθούν των άλλων δύο δρόμων, Κορίνθου-Πάτρας-Πύργου και του Ε65 της Θεσσαλίας, καθώς, όπως είπε ο κ. Σουφλιάς, "είναι περισσότερο ώριμα από πλευράς των μελετών και των διαδικασιών που πρέπει να ολοκληρωθούν, για να γίνει η παραχώρηση".

    Όσον αφορά το ακριβές χρονοδιάγραμμα, ο κ. Σουφλιάς θα το ανακοινώσει σε επισκέψεις που θα κάνει σύντομα σε Αγρίνιο και Ιωάννινα.

    Για το φράγμα Πείρου-Παράπειρου, ο κ. Σουφλιάς επανέλαβε ότι θα δημοπρατηθεί το Φεβρουάριο του 2005 προσθέτοντας ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να κατασκευαστεί νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο για να μην εξαιρεθεί από το Ταμείο Συνοχής, καθώς η ρήτρα προβλέπει την εξαίρεσή του σε περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2008.

    Την ίδια χρονική περίοδο θα δημοπρατηθούν οι παραγλαύκιες οδοί της Πάτρας, ενώ το πρώτο τμήμα του λιμανιού της Πάτρας θα είναι έτοιμο τον Μάιο του 2005 και το δεύτερο ένα χρόνο αργότερα.

    Για το λιμάνι του Αιγίου, θα δοθούν 700.000 ευρώ για την αρχή και τα υπόλοιπα θα καλυφθούν με κονδύλια από το ΠΕΠ.

    "Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ. Μόλις εκδοθεί και εφόσον είναι αρνητική για εκείνον που προσέφυγε, θ αρχίσει να κατασκευάζεται το έργο. Σ αυτή την περίπτωση θα χρειαστούν τρία χρόνια κατασκευής", είπε ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ αναφερόμενος στην κάλυψη του χειμάρρου Διακονιάρη, σημειώνοντας ότι το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί πριν από ενάμισι χρόνο με το "μαθηματικό τύπο" και εκφράζοντας την ευχή να μην υπάρξει και νέα ένσταση στο ΣτΕ.

    Προκειμένου να μην υπάρχει σύγχυση αρμοδιοτήτων όσον αφορά τους χείμαρρους και τη διαχείρισή τους, ο γ.γ. της Περιφέρειας κ. Καββαδάς πρότεινε να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και να περάσει η αρμοδιότητα στις Νομαρχίες και τους Δήμους, πρόταση την οποία αποδέχτηκε ο κ. Σουφλιάς.

    Τέλος, όσον αφορά τη διάνοιξη της οδού Κανακάρη της Πάτρας, που θα ανακουφίσει το κέντρο της πόλης από το κυκλοφοριακό, ο δήμαρχος Πατρέων, Ανδρέας Καράβολας, ζήτησε την εκταμίευση πίστωσης ύψους 1 δισ. δρχ. που είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση ενώ τώρα διατίθενται από το ΥΠΕΧΩΔΕ 500 εκ. δρχ. Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ επιφυλάχτηκε να απαντήσει αφού εξετάσει το θέμα.

    Ο κ. Καράβολας έθεσε, επίσης, το ζήτημα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και τα 15 εκ. ευρώ για τις αστικές αναπλάσεις, για τις οποίες, όπως είπε, έχει δεσμευτεί με έγγραφό του ο υφυπουργός Πολιτισμού, Πέτρος Τατούλης. Ο κ. Σουφλιάς, είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνει σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων των Υπουργείων Πολιτισμού, ΠΕΧΩΔΕ και του Δημάρχου, προκειμένου να βρεθεί λύση.

    [05] Αθλητισμός

    Ευρωλίγκα: "Πρώτη νίκη για ΑΕΚ"

    25/11/2004 9:19:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την πρώτη της νίκη μετά από τρεις σερί ήττες στην Ευρωλίγκα, πέτυχε σήμερα η ΑΕΚ, που επικράτησε της Βιλερμπάν άνετα με 89-63. Η "Ένωση" δεν συνάντησε ιδιαίτερα προβλήματα από τους Γάλλους και με καλύτερο παίκτη τον αρχηγό της, Νίκο Χατζή (29π.), κατέκτησε εύκολα το ροζ φύλλο αγώνα. Μελανό σημείο οι άδειες κερκίδες στο κλειστό του Γαλατσίου, που είχε μόλις 100 οπαδούς του "δικεφάλου". Αυτή η νίκη, διατήρησε στους "κίτρινους" τις λιγοστές ελπίδες πρόκρισης που έχουν για την φάση των «16». Τα δεκάλεπτα: 22-15, 46-37, 69-45, 89-63.

    Απλά καλύτερη

    Με την πλάτη στον τοίχο ξεκίνησε το παιχνίι η ΑΕΚ. Με τους παίκτες της να έχουν το άγχος για τη "νίκη οπωσδήποτε", μετά τα τρία σερί αρνητικά αποτελέσματα στο θεσμό, βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το καλήμέρα με 0-6. Όμως αυτό φαίνεται πως αφύπνισε τους παίκτες του Φώτη Κατσικάρη, οι οποίοι από εκεί και πέρα πήρα, πήραν τον έλεγχο. Χατζής, Μπέιλι και Λόλις μοιράστηκαν επιθετικά τις πρωτοβουλίες και η ΑΕΚ προηγήθηκε με 18-12 περίπου ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο έληξε με 22-15 υπέρ των γηπεδούχων. Και ηδεύτερη περίοδος ήταν μονόλογος για την "Ένωση", η οποία με μπροστάρη τον Χατζή έφτασε να προηγείται στο τέλος της πρώτης περιόδου με 46-37.

    Το δεύτερο ημίχρονο αποτέλεσε ένα "πάρτι" για τους γηπεδούχους. Με εύστοχα σουτ από την περιφέρεια και την εικόνα της ομάδας να είναι ολοκληρωμένη, αύξανε συνέχει την διαφορά. Χατζής, Μπέιλι και Λόλις επιδόθηκαν σε συναγωνισμό για το ποιος θα πετύχει τους περισσότερους πόντους και τρία λεπτά πριν τη λήξη, η ελληνική ομάδα προηγείτο με 82-53, διαφορά. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, μόνο το τελικό σκορ, και η ΑΕΚ πανηγύρισε έτσι την πρώτη της νίκη στο θεσμό.

    ΑΕΚ (Φώτης Κατσικάρης): Λόλις 18, Ζήσης 9, Κους 3, Χατζής 27 (5), Γλυνιαδάκης 6, ’ντιτς, Κακιούζης 3, Μπουρούσης 6, Μπέιλι 15 (3), Τσιάρας 2, Μαγκουνής

    ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (Ερμάν Κουντέρ): Λίντεϊ 3, Ντιουμασί 2, Σοσού 5, Μράζεκ 7 (1), Τουρέ 6 (1), Πελ 4, Μπεσόκ 13, Ρούζιτς 11, Μίλερ , Γκουέζ 7, Σανγκάρ 5 (1)

    [06] Ιράκ

    Ρωσική παρέμβαση για το Ιράκ

    25/11/2004 9:55:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών στο Ιράκ τάχθηκε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, από τη Χάγη όπου βρίσκεται για τη σύνοδο Ρωσίας-Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Πούτιν επέμεινε στην αναγκαιότητα της διεξαγωγής των εκλογών, που έχουν προγραμματιστεί για τις 30 Ιανουαρίου, προκειμένου, όπως είπε, να γίνει ο ιρακινός λαός "κύριος της χώρας του και των φυσικών της πόρων". Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Ρώσος Πρόεδρος ανακοίνωσε, επίσης, ότι η χώρα του έχει δεσμευτεί να διαγράψει το 90% του ιρακινού χρέους. "Έχουμε μια μεγάλη φιλική παράδοση με το Ιράκ και είμαστε έτοιμοι να την αναπτύξουμε περαιτέρω", πρόσθεσε υπογραμμίζοντας τη συνεισφορά της Ρωσίας για τη διαγραφή του ιρακινού χρέους στο πλαίσιο της Λέσχης του Παρισιού.

    "Στο πλαίσιο που αποδεχτήκαμε στη Λέσχη του Παρισιού αποφασίσαμε να διαγράψουμε το χρέος του Ιράκ προς τη Ρωσία", τόνισε ο Πούτιν διευκρινίζοντας ότι μετά από μια σειρά συμφωνιών που έγιναν το ποσοστό έφτασε το 90%.

    Το Ιράκ οφείλει σήμερα στο εξωτερικό 180 δις δολάρια, από τα οποία τα 42 δις οφείλονται σε χώρες-μέλη της Λέσχης του Παρισιού.

    [07] Αθλητισμός

    Ο Μπουσέ φεύγει, ο Τρουσιέ έρχεται

    25/11/2004 10:12:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πάνω που πάει να επέλθει επιτέλους σταθερότητα στο στρατόπεδο της Μαρσέιγ, όλο και κάτι συμβαίνει και η κατάσταση φεύγει ξανά εκτός ελέγχου. Ο Ζοσέ Ανιγκό πριν μερικές ημέρες είχε υποβάλει την παραίτησή του, λόγω της κριτικής που δέχθηκε για την πτώση της ομάδας στον βαθμολογικό πίνακα και σήμερα ο πρόεδρος της Ολιμπίκ, Κριστόφ Μπουσέ έκανε το ίδιο, επιβεβαιώνοντας τις φήμες σε συνέντευξη Τύπου. Ο Μπουσέ τόνισε πως θα παραμείνει στην θέση του για μερικές εβδομάδες ακόμη και κλήθηκε από τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, Ρομπέρ Λουί Ντρέιφους να επιλέξει ο ίδιος τον αντικαταστάτη του, στο διάστημα αυτό. Την ίδια στιγμή, οι φήμες που θέλουν τον Φιλίπ Τρουσιέ να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της Μαρσείγ είχαν πληθύνει και σήμερα ο γενικός γραμματέας, Πάπε Ντιούφ ουσιαστικά οριστικοποίησε την είδηση. "Αρχικά έχει επέλθει συμφωνία με τον Φιλίπ Τρουσιέ", τόνισε ο Ντιούφ και συμπλήρωσε, "Απομένει να οριστικοποιηθούν ορισμένες τυπικές λεπτομέρειες. Πιστεύω μέσα στις επόμενες 48 ώρες, το θέμα θα έχει τελειώσει και σε αυτή την περίπτωση ο Τρουσιέ θα ανήκει στην ομάδα το Σάββατο".

    [08] Κοινωνία

    Απεργούν οι Ελεγκτές Ασφαλείας Αερομεταφορών

    25/11/2004 10:25:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ταλαιπωρία θα περιμένει την Παρασκευή όσους έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν από το αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ελεγκτών Ασφαλείας Αερομεταφορών με τη συμμετοχή των υπαλλήλων της κοινοπραξίας εταιρειών που έχουν αναλάβει τον έλεγχο ασφαλείας επιβατών και χειραποσκευών. Η απεργία θα ξεκινήσει στις 9:00 το πρωί της Παρασκευής και, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Αεροδρομίου, κατά τη διάρκειά της, ο έλεγχος ασφαλείας επιβατών και χειραποσκευών θα πραγματοποιείται με το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας που υποχρεούται να εξασφαλίσει η κοινοπραξία εταιρειών με την οποία έχει συμβληθεί η Εταιρεία Αεροδρομίου. Λόγω του ότι ενδέχεται να σημειωθούν καθυστερήσεις στη διαδικασία ελέγχου, οι επιβάτες θα πρέπει να προσέρχονται στο αεροδρόμιο τουλάχιστον 2 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απεργούν το Σάββατο τα ταξί της Αθήνας

    Μικροπροβλήματα στις μετακινήσεις με το Μετρό

    Σχετικά Links:

    Διεθνές Αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος"

    [09] Κοινωνία

    Απεργούν το Σάββατο τα ταξί της Αθήνας

    25/11/2004 10:35:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Οκτάωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 27 Νοεμβρίου οι οδηγοί ταξί της Αθήνας που ζητούν να τους επιτραπεί η κυκλοφορία στις λεωφορειολωρίδες. Παρά το γεγονός ότι ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Μιχάλης Λιάπης, έχει αποκλείσει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο, οι οδηγοί επανέρχονται στο αίτημά τους. Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) αποφάσισε την πραγματοποίηση στάσης εργασίας από τις 8 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα και καλεί τα μέλη του σε έκτακτη γενική συνέλευση για να συζητήσουν τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο τους. Στα θέματα αυτά βρίσκονται οι ρυθμίσεις του Υπουργείου Οικονομίας σχετικά με τον τρόπο φορολόγησης των αυτοκινητιστών και το αίτημα για αύξηση του κομίστρου, με το αιτιολογικό της σημαντικής αύξησης στην τιμή των υγρών καυσίμων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απεργούν οι Ελεγκτές Ασφαλείας Αερομεταφορών

    Μικροπροβλήματα στις μετακινήσεις με το Μετρό

    [10] Αθλητισμός

    Αποκλεισμός μέσω δοκαριού!

    25/11/2004 11:05:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2004 11:51:20 μμ)

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το μόνο σίγουρο από την αποψινή αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Λιλ στο Ολυμπιακό Στάδιο, είναι πως ο "δικέφαλος" δεν άξιζε την ήττα και μάλιστα με τέτοιο τρόπο. Το 2-1 που ήρθε με τον Αμπονσά να μειώνει στο 72 σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα της ΑΕΚ, που άξιζε τουλάχιστον την ισοπαλία. Οι Γάλλοι με τρεις ευκαιρίες σε ολόκληρο το παιχνίδι κατάφεραν να προηγούνται 2-0 στο 65 και όμως δεν είχαν πείσει κανέναν πως είναι καλύτερη ομάδα! Απλώς εκμεταλλεύτηκαν άψογα το γεγονός πως ο "δικέφαλος" έπαιζε πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο και πολύ περισσότερο εκμεταλλεύτηκαν τις αργές αντιδράσεις της άμυνας του Φερνάντο Σάντος. Έτσι πήραν ένα σπουδαίο εκτός έδρας "τρίποντο", έφτασαν τους έξι βαθμούς και άφησαν την ΑΕΚ μόνη στον πάτο της βαθμολογίας του ομίλου χωρίς ακόμη να έχει πάρει βαθμό. Πλέον η πρόκριση απομακρύνεται αισθητά, καθώς στα δύο επόμενα ματς που απομένουν με την Σεβίλλη στην Ισπανία και με την ’αχεν εντός έδρας, η ελληνική ομάδα χρειάζεται δύο νίκες αλλά και συνδυασμό αποτελεσμάτων στις άλλες αναμετρήσεις.

    Αιφνιδιασμός

    Στο ξεκίνημά του το παιχνίδι δεν είχε ιδιαίτερα καλό ρυθμό, όμως η ΑΕΚ ήταν εκείνη που στεκόταν καλύτερα μέσα στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου. Οι παίκτες του Σάντος είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έδειχναν την διάθεση να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, όμως αναγκαστικά έπρεπε να προσέχουν και τα μετόπισθεν, αφού η Λιλ είναι μια από τις πιο γρήγορες ομάδες του ΟΥΕΦΑ. Μέχρι το 20' περίπου οι δύο ομάδες δεν είχαν να επιδείξουν κάτι καλό, αφού οι Γάλλοι περίμεναν την καλή αντεπίθεση και οι Έλληνες προσπαθούσαν αλλά "σκόνταφταν" στην αντίπαλη άμυνα. Δυστυχώς όμως εκείνη που βρήκε πρώτη την ευκαιρία ήταν η Λιλ και δεν την άφησε να πάει χαμένη. Στο 26' ο Κωνσταντινίδης έκανε ένα λάθος και ο Πλέσταν που επωφελήθηκε σούταρε, αναγκάζοντας τον Μιχαηλίδη να διώξει. Στην επαναφορά κανείς αμυντικός δεν βρέθηκε να διώξει, έτσι ο Βίτακιτς από κοντά νίκησε τον Έλληνα τερματοφύλακα.

    Χάθηκε η ευκαιρία

    Η ΑΕΚ δεν παραδόθηκε πάντως! Αμέσως απάντησε και όταν ο Αμπονσά βρέθηκε στην περιοχή των Γάλλων, ο Ταφορό τον γκρέμισε και τελικά κέρδισε και κίτρινη κάρτα, αφού ο διαιτητής θεώρησε πως ο Καμερουνέζος έκανε "θέατρο". Για τα επόμενα περίπου δέκα λεπτά οι γηπεδούχοι πίεσαν αφόρητα και έχασαν τρεις ευκαιρίες, με την μία να είναι καλύτερη από την άλλη. Στο 29' ο Λυμπερόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το σουτ του εξουδετερώθηκε εύκολα, στο 35' ο Κωνσταντινίδης έκανε εξαριετική ενέργεια και σέντραρε, όμως η κεφαλιά του Κρασσά πέρασε άουτ και στο 37' ο Κατσουράνης μετά από νέα μπαλιά του Κωνσταντινίδη, ντρίμπλαρε μέσα στην περιοχή αλλά άργησε να σουτάρει και κόπηκε. Έτσι το 0-1 παρέμεινε για το πρώτο 45λεπτό.

    Τρεις ευκαιρίες, δύο γκολ

    Στην επανάληψη η ομάδα του Σάντος μπήκε και πάλι δυναμικά και έκανε εκ νέου αισθητή την παρουσία της στην περιοχή της Λιλ. Στο 54' ο Κρασσάς και ο Λυμπερόπουλος συνεργάστηκαν ωραία, όμως ο τελευταίος έστειλε την μπάλα άουτ και πέντε λεπτά αργότερα χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του σημερινού αγώνα. Ο Λυμπερόπουλος εκτέλεσε έξυπνα ένα φάουλ και ο Κατοσυράνης έπιασε την κεφαλιά για να σταματήσει τελικά η μπάλα στο δοκάρι. Εκεί όμως που η ΑΕΚ έδειχνε να είναι κοντά στην ισοφάριση και να αποδίδει και καλό ποδόσφαιρο, ήρθε μια ακόμη αντεπίθεση των Γάλλων, στο 64' και ο Ντεμπουσί, με ένα μακρινό και άπιαστο σουτ, πολύ απλά, σημείωσε το 0-2.

    Όλα στραβά

    Σαν να μην έφτανε μάλιστα η "μαγική" εικόνα που είχε πάρει ο αγώνας εις βάρος της ΑΕΚ, στο κακό αυτό "συναπάντημα" ήρθε να προστεθεί και ο διαιτητής, ο οποίος στο 68' αρνήθηκε να υποδείξει το σημείο του πέναλτι. Ο Αμπονσά πήρε όμορφη πάσα στο κενό χώρο και μπαίνοντας στην περιοχή πριν προλάβει να την ακουμπήσει, πρόλαβε και τον ανέτρεψε καταφανέστατα ο Σίλβα, χωρίς πάντως ο Αυστριακός Μπρούγκερ να συγκινηθεί.

    Η ύστατη ελπίδα

    Το γκολ που αναζητούσε η ΑΕΚ από το πρώτο κιόλας λεπτό, ήρθε αλλά μάλλον πολύ πιο αργά από ότι περίμεναν άπαντες. Στο 72' ο Ασουνσάο εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά και ο Αμπονσά που διέκρινε το αμυντικό κενό με προβολή, μείωσε σε 2-1. Τα επόμενα λεπτά και πάλι άνηκαν εξ ολοκλήρου στον "δικέφαλο", όμως το άγχος ήταν μεγάλο πια και οι προσπάθειες για να βγουν μπροστά οι Έλληνες ποδοσφαιριστές σταματούσαν νωρίς, αφού ουσιαστικά "πνίγονταν" στο βεβιασμένο ξεκίνημά τους. Η υπεροχή και η κατοχή της μπάλας δεν οδηγούσαν πουθενά, ενώ η Λιλ συνέχιζε να είναι επικίνδυνη σε κάθε αντεπίθεση και όλα τελείωσαν όταν στο 88' το δοκάρι σταμάτησε μια καλά συνδυασμένη επιθετική προσπάθεια. Ο Καμπάνταης μπήκε στην περιοχή και έβγαλε ωραία στο κέντρο της γαλλικής άμυνας, ο Λυμπερόπουλος έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Σοάρες την δεύτερη που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

    AEK: Μιχαηλίδης, Τζιωρτζιόπουλος, Αμπονσά, Κωστένογλου, Αλβες, Κατσουράνης, Ασουνσάο, Λυμπερόπουλος, Κωνσταντινίδης (62΄ Καπάνταης), Κρασσάς Σοάρες ΛΙΛ: Σίλβα, Ταφορό, Ανγκμπά, Ντεμπουσί (80΄ Ντερνίς), Πλεστάν, Μπρουνέλ (69΄ Οντέλ), Βίτακιτς, Ντουμόντ, Μακούν, Ατσίμοβιτς (55΄Μποντμέρ), Μουσιλού

    [11] Πολιτική

    Επαφές Παπανδρέου στο Ισραήλ

    25/11/2004 11:21:00 μμ

    Συντάκτης: Μαρία Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σειρά συναντήσεων με Ισραηλινούς αξιωματούχους είχε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν το πολιτικό σκηνικό του Ισραήλ και οι προσπάθειες επαναφοράς του "Οδικού Χάρτη". Ο κ. Παπανδρέου ενημερώθηκε από τον υπουργό Εξωτερικών, Σιλβάν Σαλόμ, για τις προσπάθειες επανέναρξης του διαλόγου μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων αλλά και για την υποστήριξη των πρώτων για την επιτυχή έκβαση των εκλογών, που θα διεξαχθούν σε 50 ημέρες. Κατόπιν, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος, Σιμόν Πέρες, με τον οποίο συζήτησαν για το πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στο Ισραήλ και την πιθανότητα συμμετοχής του κόμματός του στον κυβερνητικό συνασπισμό, ο οποίος βρίσκεται υπό διαμόρφωση. Συζητήθηκε επίσης το Παλαιστινιακό ζήτημα και οι εξελίξεις της μετα-Αραφάτ εποχής.

    Επίσκεψη στη Ραμάλα

    Αφορμή για το ταξίδι του κ. Παπανδρέου στάθηκε η επιθυμία του να επισκεφθεί το μαυσωλείο του Αραφάτ στη Ραμάλα. Με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην περιοχή ενημερώθηκε, όπως είπε, για τη "νέα προσπάθεια που έχει ως στόχο την αναθέρμανση της ειρηνευτικής διαδικασίας" ζήτημα το οποίο χαρακτήρισε "πολύ σημαντικό για την Ευρώπη και για την Ελλάδα".

    Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι θα μεταφέρει την εικόνα που θα σχηματίσει από την επίσκεψή του, στους σοσιαλιστές στην Ευρώπη τους οποίους θα συναντήσει μετά από δύο ημέρες.

    Την Παρασκευή, ο κ. Παπανδρέου θα μεταβεί στη Ραμάλα όπου θα αποθέσει στεφάνι στο μαυσωλείο του Γιάσερ Αραφάτ και θα συναντηθεί με τους ηγέτες της "Φάταχ" και της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

    [12] Αθλητισμός

    Ότι άρχισε ωραία, τελείωσε με πόνο

    25/11/2004 11:36:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την τρίτη του ήττα σε τέσσερις αγωνιστικές στην Ευρωλίγκα, γνώρισε ο Ολυμπιακός, από την Ρεάλ στη Μαδρίτη. "Οι "ερυθρόλευκοι" έφτασαν κοντά στη νίκη, μέχρι το 35' το σκορ ήταν ισόπαλο 56-56, όμως το τελευταίο πεντάλεπτο εξελίχθηκε σε "εφιάλτη" για την ομάδα του Καζλάουσκας, η οποία κατέρρευσε και δέχτηκε σε αυτό το διάστημα 20 πόντους. Έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 76-62 υπέρ της "Βασίλισσας" στο κατάμεστο από 8.000 φιλάθλους της και πέτυχε την Τρίτη της νίκη στο θεσμό. Μπούλοκ και Σονκό ήταν οι εκτελεστές της ομάδας του Μάλκοβιτς. Ποστέλ και Ζορόσκι κράτησαν ζωντανό μέχρι το 35' τον Ολυμπιακό αλλά αυτό τελικά δεν έφτασε. Τα δεκάλεπτα: 20-15, 34-32, 50-50, 76-62


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 25 November 2004 - 21:52:18 UTC