Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-11-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναστέλλει τις διαδηλώσεις η αντιπολίτευση Ανακωχή στην ένταση
  • [02] Πιθανή συνάντηση Σαρόν-Αμπάς μετά τις εκλογές Το χρονικό μιας
  • [03] Τίμησαν την Εθνική Αντίσταση
  • [04] Συνάντηση Καραμανλή-Μουμπάρακ Νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου
  • [05] Η απεργία συνεχίζεται μέχρι αύριο το απόγευμα Μετ΄εμποδίων οι πτήσεις
  • [06] Δήλωσε ο Υπουργός Υγείας στο "Βήμα της Κυριακής" "Τα πιράνχας απειλούν
  • [07] Άτυχος ο Σολ
  • [08] Σπάει τα ρεκόρ ο Λεμπρόν
  • [09] Με χρονική απόσταση πέντε λεπτών Ισχυρές εκρήξεις στο Καζακστάν
  • [10] Απόδραση από το "ελ Πάσο"
  • [11] Λεβαδειακού... "ανάβασις"
  • [12] "Χ" στο ντέρμπι της Γ' Εθνικής
  • [13] Χορεύοντας ταγκό στη Βερόνα
  • [14] Επίδειξη δύναμης ο Ολυμπιακός
  • [15] Λύτρωση στο 90΄
  • [16] Στους κάτοικους του Νταρφούρ Νέο "κονδύλι" της Ε.Ε στο Σουδάν

    [01] Κόσμος

    Αναστέλλει τις διαδηλώσεις η αντιπολίτευση Ανακωχή στην ένταση

    28/11/2004 10:30:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2004 1:17:18 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Την αναστολή των κινητοποιήσεων για σήμερα ζήτησε η ουκρανική αντιπολίτευση από τους οπαδούς της καλώντας τους να συγκεντρωθούν αύριο μπροστά στο κτίριο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το οποίο θα αποφασίσει για την εγκυρότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων. "Ξεκουραστείτε, συγκεντρώστε δυνάμεις, αλλά εξασφαλίστε μια διαρκή παρουσία στην πλατεία Ανεξαρτησίας", δήλωσε η Ιουλία Τιμοσένκο εκ μέρους των στελεχών της αντιπολίτευσης, απευθυνόμενη στους χιλιάδες οπαδούς, που διαδηλώνουν εδώ και μια εβδομάδα στο κέντρο του Κιέβου. Η ίδια κάλεσε τους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν αύριο μπροστά στο Ανώτατο Δικαστήριο για να δώσουν στους δικαστές τη δύναμη να λάβουν μια δίκαιη απόφαση. "Έχουμε δύο δρόμους, αλλά το αποτέλεσμα είναι μόνο ένα. Ο ένας δρόμος είναι το Ανώτατο Δικαστήριο να μας δώσει τη νίκη. Ο δεύτερος δρόμος είναι πιο μακρύς: ύστερα από διαπραγματεύσεις και νέες εκλογές, ο Βίκτωρ Γιουσένκο θα είναι και πάλι ο νικητής" ανέφερε χαρακτηριστικά, η Τιμοσένκο.

    Ρωσική "επίθεση" στη Δύση

    Η απόφαση, που θα λάβει αύριο το Ανώτατο Δικαστήριο σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών θεωρείται, ιδιαίτερα, κρίσιμη, καθώς μπορεί να δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις.

    Ήδη, από χτες πολλοί υποστηρικτές του νυν πρωθυπουργού και φερόμενου ως νικητή των προεδρικών εκλογών, Βίκτωρ Γιανούκοβιτς, από τις νότιες και τις ανατολικές περιοχές της χώρας ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να αυτονομηθούν σε περίπτωση, που ακυρωθεί η νίκη του ηγέτη τους.

    Στο μεταξύ σήμερα συνεδριάζει και το ουκρανικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας με αντικείμενο την πολιτική κρίση. Στη συνεδρίαση συμμετέχουν ο απερχόμενος Πρόεδρος, κ Κούτσμα και μέλη της Κυβέρνησης, όχι όμως και ο πρωθυπουργός Βίκτωρ Γιανουκόβιτς, που απουσιάζει σε ταξίδι την επαρχία.

    Την ίδια ώρα, η Ρωσία αποφάσισε να παρέμβει εκφράζοντας τις εντάσεις της για τον τρόπο, που η Ευρώπη αντιμετωπίζει την πολιτική κρίση στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, ο σύμβουλος του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, Σεγκέϊ Γιαστρεζέμσκι κατηγόρησε "ορισμένες δυνάμεις της Δύσης", για παραπλάνηση της ουκρανικής κοινής γνώμης.

    "Έχουμε την αίσθηση, ότι ορισμένες δυνάμεις στη Δύση αποφάσισαν, πως η αντίσταση των μετά την Σοβιετική Ένωση-περιοχών μπορεί να δοκιμαστεί με αυτή την αναρχία, αυτή τη δημοκρατία του δρόμου", ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, Rossia.

    Ωστόσο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις διπλωματικές προσπάθειες για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην Ουκρανία, καθώς και για την δέσμευση της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης στο Κίεβο να αποφύγουν τη βία στη διευθέτηση της αναταραχής αυτής.

    Η ουκρανική αντιπολίτευση, πάντως, παραμένει αμετακίνητη στα αιτήματά της για επανάληψη των εκλογών, αντικατάσταση των μελών της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, αλλαγές στην εκλογική νομοθεσία, ισότιμη πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης των δύο υποψήφιων και εποπτεία των εκλογών από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

    Ξυλοκόπησαν δημοσιογράφο

    Ενδεικτικό της τεταμένης κατάστασης, που επικρατεί στην Ουκρανία είναι και το επεισόδιο ξυλοδαρμού ενός δημοσιογράφου της αντιπολίτευσης, ο οποίος έπεσε θέμα επίθεσης αγνώστων στο Κιροβοχράντ της κεντρικής Ουκρανίας.

    Ο Χενάντι Ριμπτσένκοφ εργάζεται στην εβδομαδιαία εφημερίδα, Ukraina Tsentr και έχει γράψει άρθρα με τα οποία κατήγγειλε την ακύρωση των εκλογικών αποτελεσμάτων σε μια περιφέρεια του Κιροβοχράντ, όπου προηγούταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Βίκτωρ Γιουσένκο.

    Σύμφωνα με όσα δήλωσε, ο Εφίμ Μαρμέρ, αρχισυντάκτης του Ριμπτσένκοφ, οι δράστες είπαν στο δημοσιογράφο: "από εδώ και μπρος θα γράφεις για τον Γιανουκόβιτς".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Άκυρο το εκλογικό αποτέλεσμα"

    [02] Μ. Ανατολή

    Πιθανή συνάντηση Σαρόν-Αμπάς μετά τις εκλογές Το χρονικό μιας προαναγγελλόμενης συνάντησης

    28/11/2004 12:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Την πρόθεσή τους να συναντηθούν μετά τις παλαιστινιακές εκλογές της 9ης Ιανουαρίου εξέφρασαν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Αριέλ Σαρόν και ο υποψήφιος διάδοχος του Γιάσερ Αραφάτ στην προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς σε ξεχωριστές συνεντεύξεις, που παραχώρησαν. Συγκεκριμένα, ο Αμπάς δήλωσε στο περιοδικό Νιούσγουικ, ότι μετά τις εκλογές θα είναι έτοιμος να συναντήσει τον Σαρόν οποιαδήποτε στιγμή. Από την πλευρά του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός φέρεται να είπε, ότι όταν θα θελήσουν οι Παλαιστίνιοι μια τέτοια συνάντηση τότε και θα γίνει.

    Πιστός στο σχέδιο αποχώρησης ο Σαρόν

    Ο Αριέλ Σαρόν επανέλαβε, ακόμη, ότι παραμένει πιστός στο σχέδιο αποχώρησης από τη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το τελευταίο, το Ισραήλ θα πρέπει να αποχωρήσει από τη Λωρίδα της Γάζας μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2005 και να διαλύσει 21 εβραϊκούς οικισμούς στην περιοχή αυτή και άλλους τέσσερις στη βόρεια Δυτική Όχθη.

    Όσον αφορά το πολιτικό κόστος, που μπορεί να έχει η στάση του αυτή, ο Σαρόν σημείωσε, ότι η κατάσταση είναι παράξενη. "Οι Άραβες ανέκαθεν ήθελαν να δράσουν εναντίον μου, όμως, τώρα το κάνουν και οι Εβραίοι. Ενώ σε όλη μου τη ζωή υπερασπιζόμουν τους Εβραίους τώρα πρέπει να βρεθώ αντιμέτωπος με αυτούς. Όμως παραμένω πιστός στο σχέδιο αποχώρησης", πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

    [03] Πολιτική

    Τίμησαν την Εθνική Αντίσταση

    28/11/2004 1:29:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8- ΝΕΤ

    Με δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών παρουσία εκπροσώπων της Βουλής, των πολιτικών κομμάτων και των αντιστασιακών οργανώσεων τιμήθηκε ο αγώνας του ελληνικού λαού στην εθνική Αντίσταση. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. "Η κυβέρνηση τιμά την εθνική αντίσταση" δήλωσε ο υφυπουργός Απασχόλησης, Γεράσιμος Γιακουμάτος κάνοντας λόγο για δύο μηνύματα. "Αυτό του αυθορμητισμού του λαού μας κατά του κατακτητή και το μήνυμα της ενότητας, που μας θέλει ενωμένους και ποτέ νικημένους". Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και στη γέφυρα του Γοργοποτάμου.

    [04] Πολιτική

    Συνάντηση Καραμανλή-Μουμπάρακ Νέα εποχή στις σχέσεις Ελλάδας-Αιγύπτου

    28/11/2004 1:30:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2004 5:17:48 μμ)

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την τριήμερη επίσκεψή του στην Αίγυπτο είναι ο πρωθυπουργός. Ο κύκλος επαφών του κ Καραμανλή ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι με τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο, Χόσνι Μουμπάρακ. Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκε το Μεσανατολικό, ενώ οι δυο άνδρες αναφέρθηκαν επίσης στο Κυπριακό, την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και σε διμερή ζητήματα. Ο πρωθυπουργός επέμεινε στην ανάγκη επανάληψης της ειρηνευτικής διαδικασίας και την πλήρη εφαρμογή του οδικού χάρτη για την ταχύτερη δυνατή ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, που θα συμβιώνει με το Ισραήλ. Επίσης, στάθηκε στην ιδιαίτερη σημασία, που θα έχει η σταθεροποίηση και ανόρθωση του Ιράκ. Ακόμη, διαπιστώθηκε η κοινή βούληση για σύσφιξη των διμερών σχέσεων. Το πρωί, ο πρωθυπουργός μαζί με τη σύζυγό του επισκέφθηκαν τις πυραμίδες της Αιγύπτου.

    Το Μεσανατολικό στο επίκεντρο

    Στη διατήρησης της ενότητας στους κόλπους της Παλαιστινιακής αρχής και την ανάδειξη με δημοκρατικές διαδικασίες υπεύθυνης ηγεσίας επέμεινε ο πρωθυπουργός στις συνομιλίες, που είχε με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο. Ο κ Καραμανλής τόνισε, ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουν στην επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας και στην πλήρη εφαρμογή του οδικού χάρτη "με τελικό στόχο την ταχύτερη δυνατή ίδρυση παλαιστινιακού κράτους, που θα συμβιώνει ειρηνικά με το Ισραήλ".

    Όσον αφορά τις εξελίξεις στο Ιράκ ανέφερε, πως "δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σταθεροποίηση, η ανόρθωση και η οργάνωση της πολυπαθούς αυτής χώρας θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ευρύτερη περιοχή".

    Κατά τη συνάντησή τους, οι δυο άνδρες αναφέρθηκαν και στο Κυπριακό και την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Ο κ. Καραμανλής ενημέρωσε τον Αιγύπτιο Πρόεδρο για τις εξελίξεις στο πρώτο μετά και την πρόσφατη συνάντησή του με τον Κύπριο Πρόεδρο, Τάσο Παπαδόπουλο, αλλά και "για την επιθυμία της Κυπριακής δημοκρατίας να εξευρεθεί λύση, που θα εξασφαλίζει την ενότητα και τη λειτουργικότητα του κράτους με βάση πάντα το σχέδιο Ανάν".

    Σχετικά με τις διμερείς σχέσεις διαπιστώθηκε η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών και η βούλησή τους για περαιτέρω ενίσχυση και βελτίωσή τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συμφωνίες συνεργασίας

    [05] Κοινωνία

    Η απεργία συνεχίζεται μέχρι αύριο το απόγευμα Μετ΄εμποδίων οι πτήσεις στο "Ελ. Βενιζέλος"

    28/11/2004 3:13:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Συνεχίζεται η ταλαιπωρία των επιβατών στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στις ιδιωτικές εταιρίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από το "Ελευθέριος Βενιζέλος", μέχρι τις 12 το μεσημέρι είχαν πραγματοποιηθεί 62 πτήσεις, 15 από τις οποίες αναχώρησαν με καθυστέρηση, που κυμαινόταν από 10 έως 40 λεπτά. Μια μόνο πτήση καθυστέρησε 40 λεπτά, ενώ ο μέσος όρος καθυστέρησης των υπολοίπων ήταν 15 λεπτά. Από το μεσημέρι παρατηρήθηκε μεγάλη ουρά στα σημεία ελέγχου επιβατών και χειραποσκευών, καθώς αναχωρούσαν ταυτόχρονα αρκετές πτήσεις για Λάρνακα, Νέα Υόρκη και Λονδίνο. Οι απεργοί παραμένουν στο χώρο του αεροδρομίου φωνάζοντας συνθήματα, κυριότερο των οποίων είναι η επαναπρόσληψή τους από τη νέα κοινοπραξία, που θα αναλάβει τον έλεγχο από την πρώτη Ιανουαρίου 2005. Η απεργία θα συνεχιστεί μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας.

    Απόσυρση του προσωπικού ασφαλείας

    Επίσης, στις 4 το απόγευμα ήταν προγραμματισμένες πολλές πτήσεις για Ευρωπαϊκές χώρες, με αποτέλεσμα το προσωπικό ασφαλείας που έχει αναλάβει το έργο του ελέγχου να μην μπορεί να εξυπηρετήσει άμεσα το επιβατικό κοινό.

    Οι απεργοί έχουν αποφασίσει να συνεχίσουν μέχρι αύριο το απόγευμα, ενώ παράλληλα απειλούν ακόμη και με απόσυρση του προσωπικού ασφαλείας, γεγονός που βασικά σημαίνει την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα.

    [06] Υγεία

    Δήλωσε ο Υπουργός Υγείας στο "Βήμα της Κυριακής" "Τα πιράνχας απειλούν να φάνε και μένα"

    28/11/2004 3:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2004 4:03:52 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Με τα μεγάλα συμφέροντα στη δημόσια υγεία είναι αποφασισμένος να συγκρουστεί ο Υπουργός Υγείας. Ο Νικήτας Κακλαμάνης σε συνέντευξή του στο "ΒΗΜΑ της Κυριακής" δήλωσε ότι "τα πιράνχας απειλούν να φάνε και μένα, όπως έφαγαν και τον προηγούμενο Υπουργό". Επίσης, έκανε λόγο για οργανωμένα κυκλώματα των προμηθειών, τα οποία καταληστεύουν τα νοσοκομεία, ενώ ο "Ευαγγελισμός" όπως σημειώνει έχει ημερήσια ζημιά 300.000 ευρώ. "Από την Άνοιξη, θα εκλείψει το φαινόμενο των ράντζων στα νοσοκομεία", είπε χαρακτηριστικά. Εν τω μεταξύ, μετ΄εμποδίων ξεκινά αύριο η εφαρμογή του νέου συστήματος εφημερίας στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής. Την Δευτέρα, οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι μετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχει εξαγγείλει η ομοσπονδία ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

    Την Δευτέρα, ξεκινά η εφαρμογή του νέου συστήματος εφημερίας στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής. Κάθε νοσοκομείο θα εφημερεύει διαφορετικές ώρες για διαφορετικές ειδικότητες. Για το λόγο αυτό το κοινό θα πρέπει να ενημερώνεται από το ΕΚΑΒ στον αριθμό τηλεφώνου 166.

    Αναλυτικά η συνέντευξη του Υπουργού Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη στο "ΒΗΜΑ της Κυριακής"

    [07] Champions League

    Άτυχος ο Σολ

    28/11/2004 4:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2004 4:42:14 μμ)

    Άτυχος για μια ακόμη φορά μέσα στο 2004, στάθηκε ο μέσος της Μπάγερν Μονάχου Μεμέτ Σολ. Ο 34χρονος άσος υπέστη διπλό κάταγμα στο ζυγωματικό και κινδυνεύει πλέον να μείνει μακριά από τα γήπεδα έως τις αρχές Φεβρουαρίου. Ο Σολ βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση το τελευταίο διάστημα και μάλιστα στο νικηφόρο (4-2) ματς απέναντι στη Μάιντζ, βρέθηκε στην βασική 11άδα μετά από περίπου 120 ημέρες. Ο διεθνής μέσος τραυματίστηκε στο 24ο λεπτό της συνάντησης όταν συγκρούστηκε με τον Γιούργκεν Κράμι, ωστόσο συνέχισε κανονικά τον αγώνα και μάλιστα σκόραρε το δεύτερο γκολ για τους Βαυαρούς. Το μέγεθος του τραυματισμού, αποκαλύφτηκε μετά το τέλος του αγώνα όταν υπεβλήθη και στις απαραίτητες εξετάσεις σε νοσοκομείο του Μονάχου.

    [08] Αθλητισμός

    Σπάει τα ρεκόρ ο Λεμπρόν

    28/11/2004 4:33:00 μμ

    Ο νεαρότερος σε ηλικία παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ, που ξεπερνά τους 2.000 πόντους, είναι από τα ξημερώματα ο ΛεΜπρον Τζέιμς σπάζοντας παράλληλα το ρεκόρ του Κόμπε Μπράιαντ, από τις 23 Φεβρουαρίου 1999. Ο 19 ετών και 272 ημερών άσος των Καβαλίερς, σημείωσε 26 πόντους (επτά ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ) στο νικηφόρο αγώνα επί των Σικάγο Μπουλς με 96-74 και οδήγησε το Κλίβελαντ στην ένατη νίκη τους στους τελευταίους 10 αγώνες. Στο Σαν Αντόνιο τα "σπιρούνια", επικράτησαν εύκολα των Τζαζ με 109-76 με 5 παίκτες να πετυχα΄νουν διψήφιο αριθμό πόντων, ( Μαλίκ Ρόουζ 16, Τζινόμπιλι με 15, Πάρκερ και Μπράουν 14, Τιμ Ντάνκαν 12). Τέλος, στο Ορλάντο, με ηγέτη τον Γκραντ Χιλ που πέτυχε 29 πόντους οι Μάτζικ έκαμψαν την αντίσταση της Φιλαδέλφεια με 105-99.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Νέα Υόρκη-Τορόντο 108-102

    ΤΟΡΟΝΤΟ: Μπος 13, Ρόουζ 8, Γούντς 9 (10ριμπ.), Άλστον 2, Κάρτερ 19, Παλάσιο 14 (8ασ.), Μάρσαλ 4, Μπόνερ 12, Μάρεϊ 3, Πέτερσον 18

    ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Κ. Τόμας 12 (11ριμπ.), Τ. Τόμας 17, Μοχάμεντ 19 (10ριμπ.), Κρόφορντ 30, Μάρμπερι 18 (15ασ.), Ουίλιαμς 2, Χαρνταγουέι 4, Σουίτνεϊ 6, Αρίζα. Σάρλοτ-Ατλάντα 107-92

    ΑΤΛΑΝΤΑ: Χάρινγκτον 27, Ουόκερ 24 (8ριμπ.), Κόλιερ 8 (7ριμπ.), Τσάιλντρες 8, Άντερσον 6, ΜακΚόι 2, Μπάρι 10, Τζ. Σμιθ, Ντελκ 7, Ντ. Σμιθ.

    ΣΑΡΛΟΤ: Ουάλας 9, Οκαφόρ 15 (10ριμπ.), Μπρέζεκ 11 (7ριμπ.), Χαρτ 12 (7ασ.), Νάιτ 12 (11ασ.), Μπόγκανς 15, Σμιθ 4, Έλι 9, Ουάιτ, Χάους 17, Καπόνο 3.

    Ορλάντο-Φιλαδέλφεια 105-99

    ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ: Κόρβερ 11 (8ριμπ.), Ντέιβις, Τζάκσον 17 (11ριμπ.), Ιγκουοντάλα 15, Άιβερσον 27 (10ασ.), Τόμας 4, Σάλμονς 2, Γκριν 12, Ντάλεμπερτ, Ουίλιαμσον 4, Σκίνερ 7, ΜακΚι.

    ΟΡΛΑΝΤΟ: Χιλ 29, Χάουαρντ 12 (10ριμπ.), Κάτο 7 (8ριμπ.), Στίβενσον 6, Φράνσις 26, Μπάτι 2, Νέλσον 8, Τούρκογλου 10, Γκάριτι 5, Κάσουν.

    Κλίβελαντ-Σικάγο 96-74

    ΣΙΚΑΓΟ: Ντενγκ 12, Νοτσιόνι 8, Ντέιβις 3, Χάινριτς 6, Ντουχόν 1, Κάρι 20, Τσάντλερ 6 (9ριμπ.), Γκόρντον 5, Γκρίφιν 4, Χάρινγκτον 4, Πιατκόφσκι 5.

    ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ: Τζέιμς 26, Γκούντεν 6, Ιλγκάουσκας 13 (9ριμπ.), ΜακΙνις 16 (8ασ.), Νιούμπλ 2, Ντιόπ, Σνόου 4, Ουόγκνερ 8, Τρέιλορ 12 (11ριμπ.), Χάρις 2, Τζάκσον 7.

    Μέμφις-Ντάλας 85-98

    ΝΤΑΛΑΣ: Χάουαρντ 12, Νοβίτσκι 32 (18ριμπ.), Ντάμπιερ 16 (8ριμπ.), Χάρις, Ντάνιελς 2, Τέρι 10, Στακχάουζ 20, Μπράντλεϊ, Μπουθ 4, Χέντερσον 2.

    ΜΕΜΦΙΣ: Μίλερ 20, Μπατιερ 13 (8ριμπ.), Γκασόλ 16 (13ριμπ.), Ουίλιαμς 9, Ουέλς 15, Ουότσον 3, Ράιτ 8, Τζόουνς 1, Χάμφρεϊ.

    Χιούστον-Ντένβερ 76-82

    ΝΤΕΝΒΕΡ: Άντονι 8, Μάρτιν 19 (13ριμπ.), Κάμπι 13 (14ριμπ.), Μπάκνερ 13, Μίλερ 20, Νένε 4, Μπόικινς, Ράσελ, Ουάιτ 4, Έλσον 1.

    ΧΙΟΥΣΤΟΝ: Τζάκσον 13, Τέιλορ 4, Μινγκ 8, Λούε 11, ΜακΓκρέιντι 14, Μπάρετ, Μουτόμπο 2, Παντγκετ 14, Νάχμπαρ, Σούρα 6, Ουέδερσπουν 4.

    Σαν Αντόνιο-Γιούτα 109-76

    ΓΙΟΥΤΑ: Μπούζερ 6, Κιριλένκο, Κόλινς 6, Γκίριτσεκ 14, Αρόγιο 7, Χάρπρινγκ 15, Μπελ 2, Εϊσλι 4, Οκούρ 10, Σνάιντερ 6, ΜακΛέοντ 6.

    ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ: Μπόουεν 11, Ντάνκαν 12 (13ριμπ.), Νεστέροβιτς 2, Τζινόμπιλι 15, Πάρκερ 14, Ούντριχ 9, Μπάρι 2, Ρόουζ 16, Μπράουν 14, Χόρι 5, Μάσενμπεργκ 5, Ουίλκς 4.

    Μιλγουόκι-Ντιτρόιτ 96-90

    ΝΤΙΤΡΟΙΤ: ΜακΝτάις 9, Πρινς 20 (9ριμπ.), Ουάλας 20, Μπιλαπς 11, Χάμιλτον 14, Πάρκερ 2, Χάντερ, Χαμ 4, Κάμπελ 10

    ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ: Μέισον 5, Βαν Χορν 20, Γκάντζουριτς 4, Ρεντ 29, Ουίλιαμς 10 (13ασ.), Πακούλια 8, Τζέιμς 8, Στρίκλαντ 4, Φίζερ 8.

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

    ΑΝΑΤΟΛΗ

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ Νέα Υόρκη 6-6 Φιλαδέλφεια 6-7 Τορόντο 6-8 Βοστώνη 4-7 Νιού Τζέρσεϊ 2-10

    ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ιντιάνα 10-3 Κλίβελαντ 9-4 Ντιτρόιτ 6-7 Μιλγουόκι 4-7 Σικάγο 1-10

    ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ορλάντο 8-4 Μαϊάμι 9-5 Ουάσινγκτον 6-5 Σάρλοτ 3-9 Ατλάντα 2-11

    ΔΥΣΗ

    ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Σαν Αντόνιο 11-3 Ντάλας 10-5 Χιούστον 6-9 Μέμφις 5-9 Νέα Ορλεάνη 1-10

    ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Σιάτλ 12-2 Μινεσότα 7-5 Γιούτα 8-6 Ντένβερ 7-6 Πόρτλαντ 6-6

    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ Φοίνιξ 11-2 Σακραμέντο 8-4 Λ.Α. Λέικερς 7-6 Λ.Α. Κλίπερς 7-6 Γκόλντεν Στέιτ 3-9

    [09] Κόσμος

    Με χρονική απόσταση πέντε λεπτών Ισχυρές εκρήξεις στο Καζακστάν

    28/11/2004 4:47:00 μμ

    Δύο ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν στην έδρα του κυβερνώντος κόμματος Otan του προέδρου του Καζακστάν Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ στο πολυσύχναστο κέντρο του Αλμάτι, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εκτάκτων Καταστάσεων. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι εκρήξεις σημειώθηκαν με χρονική απόσταση πέντε λεπτών. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή.

    [10] Αθλητισμός

    Απόδραση από το "ελ Πάσο"

    28/11/2004 4:58:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2004 5:51:48 μμ)

    Μπορεί η Καλλιθέα να είχε τις ευκαιρίες και τον έλεγχο του αγώνα, αλλά η Καλαμαριά ήταν αυτή που είχε την τύχη με το μέρος της, στον αγώνα του "ελ Πάσο". Το συγκρότημα του Αμορίν, κατάφερε να αποσπάσει τον βαβμό της ισοπαλίας, από την ομώνυμη ομάδα, χάρη στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χατζί στο 77`. Οι γηπεδούχοι είχαν προηγηθεί στο 63` με πλασέ του Τσίγκα.

    Η Καλλιθέα τις ευκαιρίες

    Την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με το... καλημέρα έχασε μόλις στο πρώτο λεπτό ο Απόλλωνας, όταν ο Παρμαξίδης με σουτ έξω από την περιοχή, σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σουλογάνη.

    Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν τις ευκαιρίες στο 11`, όταν στο τετ α τετ του Γκέκα με τον Ζαφειρόπουλο νικητής ήταν ο δεύτερος αφού έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του Λαρισαίου επιθετικού, ενώ ο γκολκίπερ της Καλαμαριάς χρειάστηκε να επέμβει εκ νέου στο 18`, όταν έδιωξε με γροθιές, το σουτ του Κυριάκου έξω από την περιοχή.

    Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν την εστία του Απόλλωνα και μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, έχασαν δύο ακόμη ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Στο 39`, ο Τσίγκας έστρωσε ωραία με το κεφάλι στον Τελκίνσκι, το σουτ του τελευταίου από το ύψος του πέναλτι, έδιωξε με το δεξί του πόδι ο Ζαφειρόπουλος, ενώ στις καθυστερήσεις και μετά από μια φάση διαρκείας στα καρέ του μακεδονικού συγκροτήματος, το κοντινό σουτ του Γκέκα απέκρουσε πάνω στη γραμμή ο Χατζί σώζοντας την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.

    Η Καλλιθέα συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο β` ημίχρονο και στο 61` θα μπορούσε να παραβιάσει την εστία των φιλοξενουμένων, όμως είδε την μπάλα από την κοντινή κεφαλιά του Αγγελόπουλου, να χτυπά στο δεξί δοκάρι του Ζαφειρόπουλου, πριν απομακρυνθεί από τους αμυντικούς.

    Τελικά, η επιθετική υπεροχή της ομάδας του Τάκη Λεμονή μεταφράστηκε σε γκολ στο 63` όταν ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Γκέκα, όμως ο Τσίγκας πήρε το "ριμπάουντ" και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα δίνοντας προβάδισμα στην Καλλιθέα (1-0).

    Στο 70ο λεπτό, η αθηναϊκή ομάδα είχε την ευκαιρία να καθαρίσει την υπόθεση νίκη, όταν ο Τσίγκας έστρωσε στον Σαββίδης, το σουτ του τελευταίου όμως έδιωξε σωτήρια ο Ζαφειρόπουλος. Και επειδή η μπάλα... τιμωρεί, στο 77`, οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στην ισοφάριση, όταν από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χατζί, η μπάλα χτύπησε μπροστά στον Σουλογάνη και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα του τελευταίου διαμορφώνοντας το 1-1 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, αφού στο 86` ο Πέτκοβιτς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ζαφειρόπουλου.

    Διαιτητής: Μαζαράκης

    Κίτρινες κάρτες: Ντραγκίσεβιτς, Κυριάκος, Καρατζάς, Αγγελόπουλος, Χατζί

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Σουλογάνης, Τζωρμπατζάκης, Αγγελόπουλος, Κουλακιώτης, Γκεοργκίεφ, Τελκίνσκι (89` Κουτσοσπύρος), Κυριάκος (46` Σαββίδης), Ντραγκίσεβιτς, Καρατζάς (85` Πέτκοβιτς), Γκέκας, Τσίγκας.

    ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΕΣ.: Ζαφειρόπουλος, Ταβάρες (59` Μπάργκας), Φυτανίδης, Κλέιτον (67` Τζιακομέλι), Ηλιάδης, Παρμαξίδης, Πετκάκης (12` Νικολόπουλος), Χατζί, Βέλα, Παππάς, Ουέλινγκτον.

    [11] Αθλητισμός

    Λεβαδειακού... "ανάβασις"

    28/11/2004 5:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2004 5:46:35 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ο Λεβαδειακός πήρε το όπλο του και δεν λέει να το αφήσει κάτω. Υπό τις οδηγίες του "αρχιλοχία" Μάκη Κατσαβάκη η ομάδα της Λιβαδειάς συνέχισε την αγωνιστική της άνοδο, πήρε τη νίκη απέναντι στην Καστοριά με 2-0, ανεβαίνοντας στην πρώτη τρίαδα της βαθμολογίας της Β Εθνικής. Τον Πανσερραϊκό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας "έπιασε" ο ΑΣΚ Ολυμπιακός μετά τη νίκη του επί του Πανηλειακού. Ηλυσιακός και Λάρισα μοιράσθηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, σε ένα μέτριο παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από δυο αποβολές, μια από κάθε ομάδα. Νέα νίκη για την Καλαμάτα που πλέον φιγουράρει και αυτή στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Ολυμπιακός ΑΣΚ Βόλου-Πανηλειακός 1-0 85 Σαϊτιώτης

    Λεβαδειακός-Καστοριά 2-0 43΄ Σάβιτς, 53 Παντελιάδης (αυτογκολ)

    Ατρόμητος Αθηνών-Απόλλων Αθηνών 0-1 90 + Σαρακατσάνος

    Ηλυσιακός-Λάρισα 1-1 81 Στάθης (πεν), 22΄ Κυπάρισης

    Νίκη Βόλου-Ακράτητος 0-2 52 Τρούπκος, 75 Στεφανίδης (πεν)

    Καλαμάτα-Προοδευτική 1-0 36 Τιούτιος

    Εθνικός Αστέρας-Πανσερραϊκός 29/11

    Ποσειδών Ν.Π.-Παναχαϊκή 2005 0-2α.α.

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες) Πανσερραϊκός 17 -8αγ. Ολυμπιακός Βόλου 17 Νίκη Βόλου 16 Καλαμάτα 16 Λεβαδειακός 16 Καστοριά 15 Ακράτητος 13 Παναχαϊκή 2005 13 Απόλλων Αθ. 12 Πανηλειακός 12 Λάρισα 12 Εθνικός Αστέρας 11 -8αγ. Προοδευτική 11 Ηλυσιακός 10 Ατρόμητος Αθ. 4 Ποσειδών Ν. Πόρων -9

    Ο Ποσειδώνας Νέων Πόρων υποβιβάστηκε στη Γ` εθνική

    [12] Αθλητισμός

    "Χ" στο ντέρμπι της Γ' Εθνικής

    28/11/2004 6:07:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με τον ένα υπερπολύτιμο βαθμό έφυγε η Ένωση Θράκης από την Άρτα, όπου αντιμετώπισε την Αναγέννηση στο ντέρμπι κορυφής του 2ου ομίλου της Γ' Εθνικής κατηγορίας. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν και πήραν το 1-1 έτσι έφτασαν τους 17 βαθμούς και διατηρήθηκαν στην κορυφή, καθώς ο ΠΑΣ Γιάννενα είχε ρεπό και έμεινε στους 16. Η Αναγέννηση έφτασε τους 15 και ισοβαθμεί στην τρίτη θέση με την Λαμία που έκανε μία ακόμη εκπληκτική εμφάνιση και πήρε την νίκη μέσα στην έδρα του Παύλου Μελά. Την άλλη εκτός έδρας νίκη στον όμιλο πήρε η Δόξα Δράμας με 2-1 επί των Λύκων, στο Καλοχώρι, όμως την σημαντικότερη πήρε η Πτολεμαϊδα που επικράτησε επίσης με 1-2 της Κοζάνης στο τοπικό ντέρμπι. Σημαντική βαθμολογική ανάσα πήρε και ο Παναιτωλικός που νίκησε τον Θερμαϊκό σε ένα ντέρμπι ανάμεσα σε ουραγούς.

    Εύκολα οι κορυφαίοι

    Στον 1ο όμιλο οι δύο από τους τρεις της κορυφής είχαν δύσκολες αποστολές εκτός έδρας, όμως και οι τρεις πήραν από τρεις βαθμούς, με αποτέλεσμα να μην αλλάξει κάτι στην βαθμολογία τουλάχιστον ψηλά. Ο Αχαρναϊκός έστω και δύσκολα νίκησε την Μαρκό στο Μαρκόπουλο με 3-2 και με 22 βαθμούς πλέον, συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα, ενώ ο Θρασύβουλος έφυγε με 3-1 νίκη επί του Βύζαντα από τα Μέγαρα. Το Χαϊδάρι υποδέχτηκε τον Ατσαλένιο και πήρε την νίκη μάλλον πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 1-0. Έτσι Θρασύβουλος και Χαϊδάρι συνεχίζουν στην δεύτερη και τρίτη θέση με 18 και 16 βαθμούς, αντίστοιχα, ενώ στους 16 έμεινε και ο Εθνικός που δεν κατάφερε να πάρει την νίκη στο Κερατσίνι από χθες. Από τα άλλα σημερινά ματς ξεχώρισε το πλούσιο και απολαυστικό 3-3 στο τοπικό ντέρμπι της Πάτρας ανάμεσα στην Θύελλα και την Αχαϊκή, το οποίο διατήρησε έτσι την διαφορά τους ενός βαθμούς ανάμεσα στις δύο ομάδες.

    1ος όμιλος

    Κερατσίνι-Εθνικός Πειραιώς 1-1 Πάμισος Μεσσήνη-ΠΑΝΟ Μαλίων 1-0 Βύζας Μεγάρων-Θρασύβουλος Φυλής 1-3 Λήλας Βασιλικού-Αγιος Δημήτριος 0-0 Ηρόδοτος-Ρόδος 0-0 Θύελλα Πατρών-Αχαίκή 3-3 Χαϊδάρι ΑΟ-Ατσαλένιος 1-0 Μαρκό-Αχαρναϊκός 2-3 * ΡΕΠΟ: Αθηναίδα ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 7 αγώνες)Αχαρναϊκός 8 22 Θρασύβουλος 8 18 Χαϊδάρι 7 16 Εθνικός 8 16 Πάμισος Μεσσήνης 8 13 Αγιος Δημήτριος 8 13 Θύελλα Πατρών 7 11 Αχαϊκή 7 10 ΠΑΝΟ Μαλλίων 8 9 Ατσαλένιος 7 8 Λήλας Βασιλικού 8 8 Ρόδος 7 7 Μαρκό 8 7 Αθηναϊς 7 4 Ηρόδοτος 7 4 Βύζας Μεγάρων 8 4 Κερατσίνι 7 2

    2ος όμιλος

    Αναγένηση Αρτας-ΠΑΕ Θράκη 1-1 Παύλος Μελάς-Λαμία 0-2 Λύκοι-Δόξα Δράμας 1-2 Βέροια-Καβάλα 2-1 Κοζάνη-ΑΕ Πτολεμαίδας 1-2 Παναιτωλικός-Θερμαϊκός 1-0 Πανδραμαϊκός-Αγροτικός Αστέρας 2-2 Αναγέννηση Καρδίτσας-Απόλλων Λάρισας 2-0 * ΡΕΠΟ: ΠΑΣ Γιάννινα ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Ενωση Θράκης 8 17 ΠΑΣ Γιάννινα 7 16 Αναγέννηση Αρτας 7 15 Λαμία 8 15 Δόξα Δράμας 7 14 Βέροια 8 13 Καβάλα 8 11 Πτολεμαϊδα 7 10 Αναγέννηση Καρδίτσας 8 10 Λύκοι 7 9 Κοζάνη 7 9 Παύλος Μελάς 8 9 Παναιτωλικός 8 9 Πανδραμαϊκός 7 8 Αγροτικός Αστέρας 7 7 Θερμαϊκός 8 5 Απόλλων Λάρισας 8 2

    [13] Αθλητισμός

    Χορεύοντας ταγκό στη Βερόνα

    28/11/2004 6:53:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/11/2004 7:17:21 μμ)

    Με ένα γκολ του Κρέσπο στο 50ο λεπτό η Μίλαν πήρε πολύτιμη στη Βερόνα επί της τοπικής Κίεβο με 1-0. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι πλησίασε έτσι στους τρεις βαθμούς την πρωτοπόρο Γιουβέντους που όμως έχει έναν αγώνα λιγότερο αφού αγωνίζεται αργότερα (21:30) με την Ίντερ στο Μιλάνο. Στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας ανέβηκε η Κάλιαρι, που πέρασε νικηφόρα και από το "Ολίμπικο" κερδίζοντας την Λάτσιο με 3-2. Επιστροφή στις νίκες και για την Σαμπντόρια που έκαμψαν την αντίσταση της Πάρμα με πέναλτι που χτύπησε ο Φλάκι στο 90. Η Παλέρμο πραγματοποιώντας ακόμα μια καλή εμφάνιση πρόσθεσε ακόμα τρεις βαθμούς στη συλλογή της, με τη νίκη της επί της Μπρέσια. Η πληγωμένη από τραυματισμούς Ουντινέζε συνέχισε τις υψηλές πτήσεις και στο Λιβόρνο το Σάββατο, ημέρα που ξαναγύρισαν τα χαμόγελα και στη Ρώμη μετά το 4-0 επί της Σιένα.

    Αποτελέσματα - Βαθμολογία

    Σάββατο (27/11): Λιβόρνο-Ουντινέζε 1-2 (65 Λουκαρέλι-13 Ιακίντα, 54 Ντι Μικέλε)

    Σιένα-Ρόμα 0-4 (59,68 Μοντέλα, 71,90 Τότι) Κυριακή (28/11):

    Αταλάντα-Ρετζίνα 0-1 (12 Παρέδες)

    Μπολόνια-Λέτσε 0-0

    Μπρέσια-Παλέρμο 0-2 (10 Ζάουλι, 24 Μπριέντσα)

    Κιέβο-Μίλαν 0-1 (50 Κρέσπο)

    Λάτσιο-Κάλιαρι 2-3 (7 Πάντεβ, 80 πεν. Οντο-34 Λάνγκελα, 65 Εσπόζιτο, 71 Τζόλα)

    Μεσίνα-Φιορεντίνα 1-1 (69 πεν. Παριζί-54 Αριάτι)

    Σαμπντόρια-Πάρμα 1-0 (90 πεν. Φλάκι)

    Ίντερ-Γιουβέντους έναρξη 21:30

    Βαθμολογία (13 αγ.) Γιουβέντους 31 -12αγ Μίλαν 28 Ουντινέζε 22 Κάλιαρι 19 Παλέρμο 18 Μεσίνα 18 Λέτσε 17 Σαμπντόρια 17 Κιέβο 17 Ίντερ 16 -12αγ Ρόμα 16 Φιορεντίνα 16 Λάτσιο 16 Ρετζίνα 16 Λιβόρνο 16

    [14] Αθλητισμός

    Επίδειξη δύναμης ο Ολυμπιακός

    28/11/2004 7:05:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Νεάπολη παραδοσιακά ήταν μια από τις πιο δύσκολες έδρες τόσο για τον Ολυμπιακό, όσο και για τις υπόλοιπες "μεγάλες" ομάδες, ακόμη και όταν ο Ιωνικός θεωρητικά δεν είχε ένα αξιόμαχο σύνολο. Φέτος λοιπόν τουλάχιστον στα χαρτιά, αυτό ίσχυε πολύ περισσότερο, δεδομένου πως οι Νικαιώτες δεν είχαν καν δεχθεί τέρμα στους τέσσερις εντός έδρας αγώνες τους. Στα χαρτιά όμως, καθώς στην πράξη το αποψινό αποδείχτηκε το ευκολότερο απόγευμα του Ολυμπιακού μέσα στην Νεάπολη εδώ και μερικά χρόνια. Το 4-0 ήρθε σε ρυθμούς ρελαντί και κεκτημένης ταχύτητας από τον αγώνα με την Λα Κορούνια και οι "ερυθρόλευκοι" έκαναν το χρέος τους και με το παραπάνω σε αυτή την αγωνιστική αναμένοντας πλέον τα αποτελέσματα των άλλων δύο κορυφαίων. Πρωταγωνιστής ήταν ο Τζιοβάνι που πέτυχε τρία γκολ και δημιούργησε το άλλο για τον αρχηγό του, τον Τζόρτζεβιτς. Ιδιαίτερα σχόλια δεν χωρούν, αφού οι γηπεδούχοι έμεινα και με δέκα παίκτες από νωρίς λόγω αποβολής του Κινγκ, με αποτέλεσμα να έχουν έναν ακόμη λόγο να μην μπορούν να αντιδράσουν.

    Εκρηκτικός!

    Οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχαν διάθεση και το έδειξαν από το πρώτο κιόλας λεπτό, με αποτέλεσμα μάλιστα να προηγηθούν μόλις στο 6'. Ο Νέρι Καστίγιο έκανε μια εκπληκτική κούρσα και πέρασε όποιον βρήκε απέναντί του, κάνοντας τελικά ένα σουτ που εξουδετέρωσε πολύ όμορφα ο Μπεκιάι. Δυστυχώς για τον Ιωνικό η μπάλα κατέληξε στον Τζιοβάνι και εκείνος από κοντά δεν αστόχησε σημειώνοντας το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι δεν σταμάτησαν εκεί, όμως παραλίγο να τους σταματήσουν οι γηπεδούχοι, καθώς στο 14' ο Μάγγος εκτέλεσε ένα φάουλ όμως ο Οφρυδόπουλος δεν κατάφερε σε κενή εστία να ισοφαρίσει, αφού η μπάλα πέρασε και από τον Γαβριλόπουλο. Αυτή ήταν και η μοναδική φάση του πρώτου εικοσαλέπτου, πλην του γκολ και μέχρι το επόμενο γκολ του Ολυμπιακού που ήρθε στο 24' με τον Τζόρτζεβιτς να εκμεταλλεύεται μια μαγική έμπνευση του Τζιοβάνι και μετά το τακουνάκι αυτού να κάνει εύκολα το 0-2. Αμέσως μετά στο 27' και πάλι οι "ερυθρόλευκοι" έχασαν ευκαιρία με τον Γεωργιάδη να χάνει μια κοντινή προβολή και λίγο αργότερα το ματς πήρε "φωτιά"!

    Ανοησία Καστίγιο, αποβολή Κινγκ

    Στο 29' ο νεαρός Ουρουγουανός έχασε την μπάλα από τον πανύψηλο Κινγκ Φερέιρα και αψυχολόγητα, έπεσε με τα δύο πόδια πάνω στον αντίπαλό του. Ο Πορτογάλος αμυντικός του Ιωνικού εκνευρίστηκε, σηκώθηκε και έπιασε από τον λαιμό τον κατά πολύ μικρότερο σε δέμας, Καστίγιο. Το αποτέλεσμα ήταν η σωστή αποβολή για τον παίκτη του Ιωνικού και η κίτρινη για τον νεαρό "ερυθρόλευκο". Όπως ήταν φυσικό τα πνεύματα άναψαν, όμως ο Ολυμπιακός συνέχισε να κυριαρχεί, έτσι στο 38' ο Καφές κέρδισε το πέναλτι όμως ο Καστίγιο με κακή εκτέλεση αστόχησε αφήνοντας έτσι το σκορ στο 0-2. Αυτό πάντως δεν έμεινε τελικά και πολύ μιας και στο 43' οι "ερυθρόλευκοι" με υποδειγματική ανάπτυξη, έφτασαν γρήγορα στην περιοχή του Ιωνικού και μετά από πάσες του Καστίγιο στον Τζόρτζεβιτς εκείνου στον Γεωργάτο του τελευταίου στον Τζιοβάνι, το 3-0 ήταν απλή υπόθεση.

    Πάτησαν "φρένο"

    Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός, έχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά την νίκη, πίεσε στα πρώτα λεπτά, όμως βρήκε απέναντί του καλή άμυνα και τον Μπεκιάι που σε δύο-τρεις καλές φάσεις είπε "όχι"! Στο 58' ο Καφές έκανε ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή και ο Αλβανός πορτιέρο έδιωξε εντυπωσιακά, ενώ ίδια ήταν η κατάληξη και σε ένα ακόμη σουτ του Ιεροκλή Στολτίδη. Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως είχε και ο Ιωνικός δύο καλές φάσεις μπροστά στην εστία του Αντώνη Νικοπολίδη. Στο 66΄ο Διαμαντής έκανε ένα ωραίο γυριστό και ο διεθνής τερματοφύλακας έδιωξε, όπως και στο 71' σε μια πολύ όμορφη εκτέλεση ενός φάουλ από τον Γαβριλόπουλο. Το ιδανικό φινάλε για τον Ολυμπιακό πάντως έδωσε και πάλι ο Τζιοβάνι αφού στις καθυστερήσεις πήρε μια μπαλιά "λουκούμι" από τον Τζόρτζεβιτς έκανε μερικά βήματα στην πλάτη της αργής άμυνας του Ιωνικού και πλάσαρε τον ανήμπορο να αντιδράσει, Μπεκιάι σαν σε προπόνηση.

    ΙΩΝΙΚΟΣ: Μπεκιάι, Διγκόζης, Οφρυδόπουλος, Κινγκ, Μάγγος (60 Κοτίτσας), Μακόρ, Μελαμπιανάκης, Κυριακίδης, Λετιέρι (82 Τσιμπλίδης), Διαμαντής (70 Ζίφκοβιτς), Γαβριλόπουλος. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Καφές (65 Μάριτς), Στολτίδης, Καστίγιο (62 Οκκάς), Ζιοβάνι, Τζόρτζεβιτς, Σούρερ (74 Βάλλας), Γεωργάτος, Πάντος, Γεωργιάδης, Ανατολάκης.

    [15] Αθλητισμός

    Λύτρωση στο 90΄

    28/11/2004 7:04:00 μμ

    Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου, Ηρακλής και Αιγάλεω αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2, στο παγωμένο "Καυτατζόγλειο". Παίζοντας ανοιχτά και επιθετικά οι δυο ομάδες χάρισαν μοναδικές στιγμές στους λιγοστούς φιλάθλους που αψήφησαν το κρύο και πήγαν να δουν το παιχνίδι από κοντά αποζημιώνοντάς τους, με το θέαμα που πρόσφεραν. Το σκορ άνοιξε ο Καπετάνος στο 16`, για να ισοφαρίσει το Αιγάλεω στο 27` με τον Μπάρκογλου και να προηγηθεί στο 39` με τον Αγρίτη. Την λύτρωση για τον Ηρακλή έδωσε ο Μίετσελ με πέναλτι στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων σε ανατροπή του Καπετάνου από τον Αλεξόπουλο.

    Ανοιχτό παιχνίδι

    Το Αιγάλω ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και μόλις στο 2ο λεπτό σουτ του Αγρίτη απέκρουσε με δυσκολία ο Αμπάρης, ο οποίος έσωσε άλλες δύο φορές την εστία του από παραβίαση όταν επενέβη σωστά στο 4` σε εκτέλεση φάουλ του Μπάρκογλου και στο 6` σε σουτ του ίδιου παίκτη.

    Ο Ηρακλής αφού πέρασε ανώδυνα την υπεροχή του Αιγάλεω, κατάφερε να αντιδράσει στη συνέχεια και στο 16` έφθασε στο γκολ με κεφαλιά του Καπετάνου μετά από σέντρα του Κεϊτά. Ο Καπετάνος λίγο έλειψε να σημειώσει και δεύτερο γκολ δύο λεπτά αργότερα, όταν βρέθηκε μόνος στην περιοχή αλλά αυτή τη φορά ο τερματοφύλακας του Αιγάλεω τον πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα.

    Στο 27` το Αιγάλεω κατάφερε να απαντήσει και να φθάσει στην ισοφάριση με καρφωτή κεφαλιά του Μπάρκογλου, σε εκτέλεση κόρνερ του Φωτάκη. Και σα να μην έφθανε αυτό οι φιλοξενούμενοι "ξαναχτύπησαν" στο 39` όταν ο Αγρίτης με μακρινό πλασέ πέρασε την μπάλα πάνω από τον Αμπάρη για να κάνει το σκορ 1-2.

    Με την έναρξη του Β΄μέρους ο Ηρακλής βγήκε μπροστά για να ισοφαρίσει κι έχασε ευκαιρίες να σκοράρει με τους Καπετάνο, Κεϊτά και Λαγό στο 47`, στο 52` και στο 57` αντίστοιχα, ενώ ήδη μετά την ανάπαυλα ο Σέρχιο Μαρκαριάν αντικατέστησε τους Σεγκιρί και Μουράτι με τους Λαγό και Μπακιρτζίογλου.

    Ο Ηρακλής ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του βγαίνοντας μπροστά, αλλά αυτό τον έκανε ευάλωτο στα μετόπισθεν με το Αιγάλεω να πραγματοποίεί επικίνδυνες αντεπιθέσεις κυρίως με τον Αγρίτη.

    Στο 67` ο Ηρακλής έφθασε κοντά στο γκολ όταν σουτ του Μπακιτζίογλου εξουδετέρωσε ο Σιντιμπέ, ενώ τρία λεπτά αργότερα σε κεφαλιά του Μίετσελ έδιωξε ο Αλεξόπουλος. Ο Ηρακλής ενέτεινε τις προσπάθειές του και στις καθυστερήσεις ο Καπετάνος σπρώχτηκε από τον Αλεξόπουλο μέσα στην περιοχή για να σφυρίξει ο διαιτητής πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μίετσελ ο οποίος στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε σε 2-2.

    Το Αιγάλεω ήταν καλύτερο στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη άφησε χώρο στον αντίπαλό του ο οποίος κατάφερε έστω και δύσκολα να αξιοποιήσει την υπεροχή του και να πάρει το ισόπαλο αποτέλεσμα.

    Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας) Κίτρινες κάρτες: Σιντιμπέ, Φωτάκης, Λιαπάκης

    Οι συνθέσεις:

    Ηρακλής (Σέρχιο Μαρκαριάν): Αμπάρης, Παπαζαχαρίας (83` Παπαποστόλου), Κατσαμπής, Σεγκιρί (46`Λαγός), Στεφανής, Μουράτι (46` Μπακιρτζίογλου), Πουρσανίδης, Περπερίδης, Μίετσελ, Καπετάνος, Κεϊτά.

    Αιγάλεω (Στεφάν Ντεμόλ): Σιντιμπέ, Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Εντουσέι, Φωτάκης, Μπάρκογλου (79` Τσάτσος), Χατζής (86` Παπουτσής), Σκοπελίτης, Λιαπάκης, Μανουσάκης (57` Χρήστου).

    [16] Κόσμος

    Στους κάτοικους του Νταρφούρ Νέο "κονδύλι" της Ε.Ε στο Σουδάν

    28/11/2004 7:05:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ανθρωπιστική βοήθεια 51 εκατομμυρίων ευρώ, αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ενωση, να δωρήσει στα θύματα βίας στο Σουδάν, συγκεκριμένα στην επαρχία του Νταρφούρ. Τρόφιμα, είδη υγειονομικής περίθαλψης και σκηνές θα αποκτηθούν με αυτό το νέο κονδύλι της Ε.Ε, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής των Βρυξελλών. Από το ανωτέρω συνολικό ποσό, τα 31 εκατομμύρια ευρώ, έχουν στόχο να ανακουφιστούν από τα δεινά της καθημερινής διαβίωσής τους οι κάτοικοι του Νταρφούρ, που είναι από τις φτωχότερες περιοχές του Σουδάν.

    Η Ε.Ε απείλησε τις αρχές στο Χαρτούμ

    Για το 2004, η ΕΕ είχε αποδεσμεύσει βοήθεια σχεδόν 250 εκατομμυρίων ευρώ για τα θύματα της ένοπλης βίας στο Σουδάν. Περίπου 210 εκατομμύρια ευρώ από το ποσό αυτό είχαν διοχετευτεί στον πληθυσμό της επαρχίας του Νταρφούρ.

    Εκεί, όπου 1,6 εκατ. άμαχοι εξ'αιτίας των πολιτικών ταραχών και μέσα σε συνθήκες εναλλαγής ξηρασίας-σφοδρότατων βροχοπτώσεων και υποσιτισμού, υποχρεώθηκαν μέσα στο τελευταίο 12μηνο να εκτοπιστούν και να ζούν καθημερινά, κάτω από άθλιες συνθήκες.

    Τέλος, η Ε.Ε απείλησε τις αρχές στο Χαρτούμ ότι θα διακόψει τη ροή της ανθρωπιστικής βοήθειας αν τα συνεργεία της δεν μπορούν να έχουν απ'ευθείας πρόσβαση στους αμάχους του Νταρφούρ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 28 November 2004 - 17:53:16 UTC