Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-19

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τον έπιασε στον ύπνο…
  • [02] Ενταση και σήμερα στη Βουλή
  • [03] Τρίτωσαν οι ισοπαλίες
  • [04] 2-0 όχι και τόσο εύκολα
  • [05] Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός
  • [06] Ένα κανονικό ντέρμπι
  • [07] Κερδισμένος ο Παναθηναϊκός
  • [08] Σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

    [01] Αθλητισμός

    Τον έπιασε στον ύπνο

    19/12/2004 7:46:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Το πάθος των ποδοσφαιριστών του Αιγάλεω και η επιμονή τους στο να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν, ήταν το κλειδί απέναντι στον Ολυμπιακό στο "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης". Το τελικό 2-2 δεν οφείλεται τόσο στην ολιγωρία των "ερυθρολεύκων" από το 2-0 υπέρ τους και έπειτα, όσο ακριβώς στο ότι οι αντίπαλοί τους απλώς δεν θεώρησαν χαμένο ένα τέτοιο ματς. Ασφαλώς εκμεταλλεύτηκαν και δύο λάθη του Τάσου Πάντου, ο οποίος μπορεί να έχει αποδείξει πως μπορεί να αγωνίζεται με πολύ "μαγκιά" στα ευρωπαϊκά "σαλόνια", σήμερα όμως έδειξε πως έχει ξεχάσει πως παίζουν στους "βούρκους". Και τα δύο γκολ του Αιγάλεω που έφεραν στα ίσα εκείνα του Ριβάλντο, προέρχονται από δύο δικά του λάθη, ένα πέναλτι και ένα απίστευτο μπέρδεμα μέσα στην περιοχή του Νικοπολίδη.

    Χαλαρά με Ρίμπο

    Το πρώτο μέρος ξεκίνησε με το Αιγάλεω να κάνει αισθητή την παρουσία του στην άμυνα του Ολυμπιακού, όταν μόλις στο 2' μια σέντρα του Αγρίτη κατέληξε από το κεφάλι του Μπάρκογλου λίγο άουτ. Αυτό ήταν όμως για τους γηπεδούχους καθώς σε όλο το υπόλοιπο πρώτο μέρος δεν είχαν να επιδείξουν κάτι αντιστοίχως καλό. Αντίθετα οι "ερυθρόλευκοι" ήταν κυρίαρχοι, έχοντας την πρωτοβουλία και τον έλεγχο, σε έναν αγωνιστικό χώρο που μόνο καλός δεν ήταν. Πάντως αξίζει να σημειωθεί πως αν και το γήπεδο ήταν κακό και οι 22 προσπάθησαν και μερικές φορές κατάφεραν να παρουσιάσουν ποδόσφαιρο τόσο καλό, όσο και όταν αγωνίζονται σε στεγνό χλοοτάπητα. Το παράδοξο πάντως ήταν πως ο κορυφαίος του Ολυμπιακού ήταν ο Ριβάλντο! Ο Βραζιλιάνος αστέρας που αν και έχει μάθει να παίζει σε χαλιά, δεν έδειξε να δυσκολεύεται καθόλου, εξάλλου ήταν εκείνος που απάντησε στην πρώτη ευκαιρία του Αιγάλεω με ένα σουτ στο 6' που κόντραρε σε σώματα αμυντικών αλλά και εκείνος που "έσπρωξε" τον Ολυμπιακό να ανεβάσει ταχύτητα, από το 20' και έπειτα. Στο 23' βρήκε τον Ανατολάκη και την κεφαλιά εκείνου σταμάτησε ο Σιντιμπέ, ενώ στο 35' βρήκε από κόρνερ τον Οκκά και η περίεργη κεφαλιά εκείνου πέρασε λίγο άουτ. Έτσι στο 38' το έκανε μόνος του και με κοντινή προβολή στην σύγχυση της άμυνας του Αιγάλεω έκανε το 1-0.

    Όλα έμοιαζαν καλά

    Το 0-1 ήταν το σκορ ημιχρόνου και στην επανάληψη το σκηνικό συνεχίστηκε με τους "ερυθρόλευκους" να διατηρούν τον έλεγχο και να κάνουν μια-δύο καλές φάσεις, στα πρώτα λεπτά, πάντα με τον Ριβάλντο πρωταγωνιστή και το Αιγάλεω να διατηρεί τον παθητικό ρόλο που επέδειξε στα πρώτα 45 λεπτά. Τελικά στο 57' αυτό που έμοιαζε φυσιολογικό όπως πήγαινε ο αγώνας ήρθε με τον Τζόρτζεβιτς να κάνει πάλι την μπαλιά και τον "Ρίμπο" να έρχεται από το "πουθενά" στην καρδιά της άμυνας του Σιντιμπέ για να κάνει με το κεφάλι το 0-2, σε ένα γκολ που ευθύνεται και ο τερματοφύλακας του Αιγάλεω. Ο Νεμόλ σε έξαλλη κατάσταση αποφάσισε να κάνει την ομάδα του πιο επιθετική και στο 62' πέρασε τον Νκολόπουλο στην θέση του Παπουτσή και τον Μακρή στην θέση του Μανουσάκη. Τα αποτελέσματα έγιναν αμέσως αντιληπτά και ο Αγρίτης βρέθηκε μέσα στην περιοχή με αποτέλεσμα ο Πάντος να τον σταματήσει με πέναλτι. Το 2-1 έκανε ο Μπάρκογλου, ο "οιωνός" όμως δεν "ξύπνησε" τους παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

    Η ψυχρολουσία

    Ο Ολυμπιακός δεν άλλαξε κάτι στο παιχνίδι του τουλάχιστον θεαματικά και ο Μπάγεβιτς έριξε στον αγώνα τον Βάλλα αντί του Τζιοβάνι και άφησε και τυπικά έναν επιθετικό λιγότερο, γιατί ουσιαστικά ο Τζιοβάνι ήταν εξ αρχής πολύ κακός, όμως αυτό δεν ανέτρεψε κάτι, αφού στο 80' ο Βενετίδης θα μπορούσε να είχε κάνει το 3-1 αλλά το δοκάρι του Σιντιμπέ, ήταν αυτό που σταμάτησε την μπάλα. Έτσι τρία λεπτά αργότερα και εκεί που κανείς δεν περίμενε να αλλάξει κάτι ο Αγρίτης εκμεταλλεύθηκε το δεύτερο σημαντικό λάθος του Πάντου και πλάσαρε τον Νικοπολίδη, γράφοντας το τελικό 2-2. Μέχρι το τέλος οι εντατικές πλέον προσπάθειες του Ολυμπιακού, δεν απέδωσαν καρπούς και σε αυτό για άλλη μια φορά ευθύνεται ο Οκκάς, που στην τελευταία φάση του αγώνα και μετά από σέντρα του Γεωργιάδη, δεν κατάφερε να στείλει την κεφαλιά του στην κενή εστία.

    ΑΙΓΑΛΕΩ: Σιντιμπέ, Παπουτσής (62΄ Νικολόπουλος), Ψωμάς, Αλεξόπουλος, Χρήστου, Σκοπελίτης, Φωτάκης, Τσάτσος, Μπάρκογλου, Μανουσάκης (62΄ Μακρής), Αγρίτης (90΄+ Χατζής) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Πάντος (87΄ Γεωργιάδης), Ανατολάκης, Σούρερ, Βενετίδης, Στολτίδης, Καφές (86΄ Μάριτς), Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Τζιοβάνι (70΄ Βάλλας), Οκκάς.

    [02] Οικονομία

    Δεύτερη ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού Ενταση και σήμερα στη Βουλή

    19/12/2004 7:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2004 10:55:23 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Υψηλοί τόνοι και σήμερα στη Βουλή, δεύτερη μέρα της συζήτησης επί του νέου προϋπολογισμού, που θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με ονομαστική ψηφοφορία. Ο υφυπουργός Οικονομίας, Πέτρος Δούκας, περιγράφοντας την κατάσταση στην οικονομία με μελανά χρώματα, μίλησε για χρέη και σπατάλες που φτάνουν τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και για κακοδιαχείρηση σε Ολυμπιακή, ΟΤΕ και σπατάλες στα ολυμπιακά έργα. Απαντώντας στον Πέτρο Δούκα ο πρώην υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης έκανε λόγο για τεράστιο κόστος που θα προκαλέσει η απογραφή στην περιφέρεια και την κοινωνική πολιτική και προέβλεψε φορολογικές επιβαρύνσεις. Με παρέμβαση του ο Γιώργος Αλογοσκούφης κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για δημοσιονομικό εκτροχιασμό, ενώ νωρίτερα προκλήθηκε ένταση, όταν δεν δόθηκε ο λόγος στον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη να παρέμβει για την ομιλία του κ. Δούκα.

    Επεισόδιο μεταξύ Δούκα και Κακλαμάνη

    Συγκεκριμένα, το επεισόδιο έγινε όταν ο κ. Δούκας αρνήθηκε τη διακοπή -ως έχει δικαίωμα εκ του κανονισμού- ωστόσο, τα χειροκροτήματα επιδοκιμασίας των βουλευτών της ΝΔ προς τον κ. Δούκα, εκλήφθηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση ως προσπάθεια να "σκεπαστεί" ο κ. Κακλαμάνης. Από την πλευρά του, ο κ. Κακλαμάνης μίλησε για θλιβερή εικόνα, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης είπε ότι πράγματι, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από το λαό που επέτρεψε μια αντιδημοκρατική στη συμπεριφορά κυβέρνηση, τυφλά να οδηγεί τη χώρα. Παράλληλα, εξέφρασε τη διαμαρτυρία του που δεν του εδόθη ο λόγος την πρώτη ημέρα του προϋπολογισμού, και συγκεκριμένα μετά την παρέμβαση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Αλογοσκούφη. Η πρόεδρος της Βουλής Άννα Μπενάκη -Ψαρούδα ζήτησε από τον προκάτοχό της να ηρεμήσει. Απαντώντας επί του κανονισμού αλλά και επί της κοινοβουλευτικής πρακτικής, η κ. Μπενάκη είπε ότι ο κ. Δούκας είχε δικαίωμα να μη δεχθεί διακοπή, ενώ για τον κ. Καστανίδη είπε ότι ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος έχει δικαιώματα αναπληρωτή προέδρου κοινοβουλευτικής ομάδας και δεν δικαιούται να παίρνει το λόγο όταν είναι παρών ο αρχηγός του. Άλλωστε, πρόσθεσε η κ. Μπενάκη, ο κ. Παπανδρέου δεν είχε ζητήσει το λόγο αν και ρωτήθηκε.

    Εάν εγκαινιαστεί η πρακτική, μετά τις παρεμβάσεις των υπουργών να μιλούν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, παρουσία των προέδρων των κομμάτων, τότε το ίδιο δικαίωμα να το έχουν όλα τα κόμματα, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος. Κάλεσε επίσης τόσο τη ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ να ζητήσουν συγγνώμη από το λαό για τους προϋπολογισμούς που φέρνουν, οι οποίοι είναι προϋπολογισμοί μονόπλευρης λιτότητας και προκλητικής ενίσχυσης κεφαλαίου, και επιτρέπουν την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ισχυρών σε βάρος των πολλών.

    Επικρίσεις Χριστοδουλάκη

    Στην ομιλία του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης, τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του 2005, "θα ανακόψει μια πορεία ραγδαίας οικονομικής ανάπτυξης και θα οδηγήσει την ελληνική Οικονομία σε απόκλιση από την πορεία σύγκλισης". Απαντώντας στην ομιλία του υφυπουργού Οικονομικών, ο κ. Χριστοδουλάκης του καταλόγισε "απίστευτη κατασυκοφάντηση" του έργου των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και παρατήρησε ότι αν είναι τόσο τραγική η κατάσταση της Οικονομίας, "ο απλός πολίτης αναρωτιέται και αγωνιά, γιατί εγκαταλείψατε την συλλογή των εσόδων, γιατί αμνηστεύσατε εκατοντάδες φορολογικά αδικήματα στο χώρο της υγείας, γιατί οι διαγραφές χρεών σε οφειλέτες, γιατί αφήσατε τη χώρα επί ένα χρόνο χωρίς τον αναπτυξιακό νόμο, γιατί μέχρι προχθές συζητούσατε και τελικά ματαιώσατε μια επένδυση στη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, γιατί αγνοήσατε και παραμελήσατε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία".

    Ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε επίσης στην οικονομική απογραφή που διενήργησε η κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι το κόστος της για την ελληνική Οικονομία ήταν 3,5 δις ευρώ (συν την "υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας"), κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "μεθοδεύει μια βαρύτατη φορολογική επιβάρυνση ύψους 3,2 δις ευρώ ενώ την προηγούμενη τετραετία είχαμε μείωση" και πρόσθεσε ότι "η Ελλάδα έχει χάσει σίγουρα 500 εκ ευρώ από τη δική σας ατολμία στη διαχείριση του ΚΠΣ".

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν αναλαμβάνει καμία δυναμική πρωτουβουλία για την καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία προέβλεψε ότι θα αυξηθεί δραματικά. Παράλληλα παρατήρησε ότι "είναι η πρώτη χρονιά που μειώνεται σαν μερίδιο του εθνικού εισοδήματος η χρηματοδότηση της Παιδείας".

    Απαντώντας, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, είπε "ακούσαμε ξανά την επανάληψη των προβλέψεων της Κασσάνδρας. Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό ότι οι αγορητές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έχουν τις μεγαλύτερες ευθύνες του δημοσιονομικού εκτροχιασμού, χωρίς να αναγνωρίζουν ένα λάθος και χωρίς μία συγγνώμη στον ελληνικό λαό, έρχονται τώρα να κάνουν μηδενιστική κριτική". Και κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ για δημοσιονομικό εκτροχιασμό και για παραπλάνηση του ελληνικού λαού. "Όλα όσα λέτε για την αξιοπιστία της χώρας σας ανήκουν εξ ολοκλήρου. Εμείς θα πετύχουμε να ανατάξουμε την οικονομία της χώρας, όσο κι αν φωνάζετε και όσο προσπαθείτε να δημιουργήσετε ένταση στη Βουλή. Είναι τέλος εξαιρετικά απογοητευτικό, ότι εκείνοι που έπρεπε να είναι οι θεματοφύλακες του Κανονισμού της Βουλής, τον παραβίασαν κατάφωρα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ.Δούκα".

    [03] Αθλητισμός

    Τρίτωσαν οι ισοπαλίες

    19/12/2004 9:16:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2004 9:32:17 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Απέναντι σε ένα πολύ καλά στημένο και μαχητικό ΟΦΗ, η ΑΕΚ μην αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο, αναγκάστηκε για τρίτη συνεχόμενη Κυριακή να φύγει από το γήπεδο μόνο με το βαθμό της ισοπαλίας. Η Ένωση μετά από ένα άσχημο πρώτο ημίχρονο όπου και δέχτηκε και το γκολ από τον Νουαφόρ στο 36 , ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση χάη στο γκολ του αρχηγού της Κατσουράνη στο 74΄. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η τέταρτη κίτρινη κάρτα του Ασουνσάο που θα χάσει το παιχνίδι με τον Ιωνικό στις 29 Δεκεμβρίου. Επίσης εμφανής η έλλειψη εναλλακτικών λύσεων σε μια χρονική στιγμή που η ΑΕΚ λόγω των τραυματισμών του Κρασά και του Τζιωρτζόπουλου, χρειάζεται παίκτες για να αναπληρώσουν τα κενά.

    Φωνάζει για πέναλτι η ΑΕΚ

    Με αμυντικούς προσανατολισμούς μπήκαν και οι δύο ομάδες στο γήπεδο, με την ΑΕΚ να διατηρεί την εδαφική υπεροχή, πλην όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Σηφάκη.

    Οι καλύτερες στιγμές της Ένωσης ήταν στο 4`, όταν ο Κωνσταντινίδης δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ από πλεονεκτική θέση, και στο 26`, όταν ο Σηφάκης απέκρουσε με υπερένταση κεφαλιά του Λυμπερόπουλου. Αντίθετα, ο ΟΦΗ αποδείχθηκε πιο ουσιαστικός, καθώς στο 36ο λεπτό, ο Νουαφόρ με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια, πλαγιοκόπησε από αριστερά την άμυνα της ΑΕΚ, έφερε την μπάλα στο δεξί και με εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι του Μιχαηλίδη.

    Στο δεύτερο μέρος, η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει και ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Από την πλευρά τους, οι παίκτες του ΟΦΗ κρατούσαν σχετικά άνετα το προβάδισμα, μέχρι το 74ο λεπτό, όταν ο Κατσουράνης βρέθηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή, κοντρόλαρε την μπάλα και αφού γύρισε το σώμα του, σούταρε στην δεξιά γωνία του ανήμπορού να αντιδράσει Σηφάκη, διαμορφώνοντας το 1-1.

    Μετά από τρία λεπτά, ο Αλβες δεν μπόρεσε από κοντά να κάνει την μεγάλη ανατροπή, καθώς απομάκρυναν οι αμυντικοί του ΟΦΗ, και στο 80ο λεπτό ο Καμπάνταης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία του ΟΦΗ, όμως αρχικά ο Κολιτσιδάκης την απομάκρυνε πάνω στην γραμμή και στην συνέχεια μπλόκαρε ο Σηφάκης.

    Στο 84ο λεπτό ο Μπριάκος αρνήθηκε να δώσει πέναλτι στην ΑΕΚ όταν μετά από σύγχυση στα καρέ του Σηφάκη, ο Καμπάνταης βρέθηκε στο έδαφος από τράβηγμα του Αρβανίτη, αλλά ο διαιτητής έδειξε "παίζετε". Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του Ηπειρώτη διαιτητή, ο Σοάρες έχασε μία ευκαιρία απ΄ αυτές που... δεν χάνονται, στερώντας από την ΑΕΚ την νίκη.

    Στα έξι λεπτά καθυστερήσεων και παρά την πίεση που άσκησε η ΑΕΚ, το σκορ δεν άλλαξε, με αποτέλεσμα η Ενωση να πέσει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και ο ΟΦΗ να πάρει έναν πολύτιμο βαθμό.

    Διαιτητής: Μπριάκος (Ηπείρου)

    Κίτρινες : Ασουνσάο, Κουτσουρές, Κολιτσιδάκης

    Συνθέσεις: ΑΕΚ: Μιχαηλίδης, Κόντης, Κωστένογλου, Αλβες, Γεωργέας (64` Ρούσεφ), Ασουνσάο, Κατσουράνης, Τόσκας (17` Καμπάνταης), Κωνσταντινίδης (46` Μπούρμπος), Λυμπερόπουλος, Σοάρες

    ΟΦΗ: Σηφάκης, Κολιτσιδάκης, Αρβανίτης, Τομάς, Ρουμπάκης, Μπελεβώνης, Κουνενάκης (89` Πίτσος), Τριανταφύλλου (81` Αλεξ), Σταυρακάκης (20` λ.τρ. Κουτσουρές), Μαχλάς, Νουαφόρ.

    [04] Αθλητισμός

    2-0 όχι και τόσο εύκολα

    19/12/2004 9:25:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με το 0-1 να είναι αποτέλεσμα του πρώτου μέρους, το παιχνίδι της Νίκαιας ανάμεσα στην Χαλκηδόνα και τον Παναθηναϊκό, ήταν μαγική εικόνα! Οι "πράσινοι" χωρίς να δείξουν πως είχαν τον τρόπο να διασπάσουν την καλά στημένη Χαλκηδόνα, κατάφεραν στην μοναδική τους ευκαιρία μέχρι εκείνο το σημείο να ανοίξουν το σκορ και αυτό χάρη στην επιθετική μαεστρία του Μιχάλη Κωνσταντίνου που με εξαιρετικό τρόπο εκμεταλλεύτηκε μια δύσκολη μπαλιά του Λουκά Βύντρα. Όλα αυτά συνέβησαν στο 22' αλλά μέχρι τότε η Χαλκηδόνα είχε πάρει τα ηνία τους ματς και τα κρατούσε γερά στα χέρια της, αλλά με την τύχη της αντιμέτωπη. Είχε δύο καλές στιγμές με Άντερσον και Ζαχαρόπουλο στο 4' και το 12' αντίστοιχα και στο 14' είδαν το δοκάρι του Γκαλίνοβιτς να σταματά το ωραίο σουτ του Δήμου. Από το γκολ και έπειτα πάντως ο Παναθηναϊκός ανέβηκε αισθητά αλλά για το περιορισμένο διάστημα των πέντε λεπτών! Ο Κωνσταντίνου επτά λεπτά μετά το γκολ του έχασε μια μοναδική ευκαιρία και αυτό ήταν, αφού οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στην κυριαρχία τους με αποτέλεσμα στο 37' ο Γκαλίνοβιτς να διώξει σου του Ηλιόπουλου και στο 43' να ακουμπήσει όσο χρειαζόταν την μπάλα για να την στείλει στο δοκάρι μετά από σουτ του Κατεμή.

    Γρήγορο γκολ στην επανάληψη

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο Σκάζνι πέρασε στο γήπεδο τον Σκάτσελ αντί του Παπαδόπουλου με στόχο καλύτερη κυκλοφορία στο κέντρο και σε γενικές γραμμές το πέτυχε, καθώς η εικόνα του πρώτου μέρους είχε ανατραπεί. Μάλιστα ο Τσέχος τεχνικός είδε την ομάδα του να σημειώνει και το δεύτερο τέρμα της γρήγορα και έτσι το όποιο άγχος, έφυγε. Στο 52' ο Σκάτσελ μπήκε στην περιοχή, ο Κατεμής τον ανέτρεψε και ο Μινχ ευστόχησε από την λευκή βούλα κάνοντας το 2-0. Από εκεί και έπειτα η κούραση έπαιξε τον δικό της ρόλο για τους γηπεδούχους που δεν κατάφεραν να γίνουν το ίδιο απειλητικοί όπως και στο πρώτο ημίχρονο, ενώ και ο Γκαλίνοβιτς έχει ξεχωριστό μερίδιο στο "λευκό" παθητικό, καθώς ήταν εξαιρετικός, όπως στο 74' που σταμάτησε σουτ του Μασάδο. Μέχρι το φινάλε ο Παναθηναϊκός βρέθηκε ξανά κοντά στο 3-0 με τον Σκάτσελ να βρίσκει τον Κωνσταντίνου στο 88', όμως το σου του Κύπριου έσωσε ο Εμπέντε.

    ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Εμπέντε, Παππάς, Μικές, Κατεμής (77` Κόρμπος), Σίμος, Άντερσον, Δήμος, Γελαδάρης, Κορακάκης (77` Αλ Τζάχερ), Ηλιόπουλος (46` Μασάδο), Ζαχαρόπουλος. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Μινχ, Κυργιάκος, Γκούμας, Μόρις, Μπασινάς, Μάριτς (88` Αντριτς), Γκονζάλες (78` Σανμαρτεάν), Παπαδόπουλος (46` Σκάτσελ), Κωνσταντίνου.

    [05] Κοινωνία

    Σοβαρά προβλήματα από τις καταιγίδες Βελτιώνεται σταδιακά ο καιρός

    19/12/2004 8:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2004 11:45:29 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Υποχώρησε η κακοκαιρία που έπληξε το Σαββατοκύριακο τη χώρα μας και η οποία δημιούργησε σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές και κυρίως στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Από τα μεσάνυχτα αναμένεται σημαντική βελτίωση του καιρού, ενώ οι ισχυροί άνεμοι έχουν ήδη εξασθενήσει στο Αιγαίο και έχει επιτραπεί ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Από τις έντονες βροχοπτώσεις αλλά και το χαλάζι επλήγησαν περισσότερο τα βόρεια και δυτικά προάστια της Αττικής, καθώς και το κέντρο της Αθήνας όπου πλημμύρισαν υπόγεια σπίτια και καταστήματα. Η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 60 κλήσεις για απάντληση υδάτων σε σπίτια και καταστήματα, κυρίως στο Περιστέρι, την Αργυρούπολη και την Ηλιούπολη, ενώ χρειάστηκε να στείλει οχήματα για να ρίξει νερό προκειμένου να καθαρίσει το δρόμο στη λεωφόρο Αθηνών κάτω από τη γέφυρα της Θηβών που είχε συγκεντρωθεί μεγάλη ποσότητα από χαλάζι με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγη ώρα η κυκλοφορία.

    Σοβαρές ζημιές

    Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην κυκλοφορία στους περισσότερους δρόμους της Αττικής λόγω του ότι σε ορισμένα σημεία είχαν χαλάσει τα φανάρια. Μάλιστα στη διασταύρωση Πειραιώς και Χαμοστέρνας τα νερά έφτασαν σε μεγάλο ύψος, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν αρκετά αυτοκίνητα, τα οποία τελικά απομακρύνθηκαν από γερανούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    Προβλήματα όμως από τις έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και στην Ξάνθη, όπου ο ποταμός Κόσσυνθος στο ύψος του Εχίνου φούσκωσε και τα νερά παρέσυραν τη γέφυρα που οδηγεί στα ορεινά χωριά της περιοχής.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κακοκαιρίας συνέχεια

    [06] Αθλητισμός

    Ένα κανονικό ντέρμπι

    19/12/2004 9:58:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Απειλητικός με το ξεκίνημα του αγώνα έγινε ο Πανιώνιος, ωστόσο η καλή αμυντική διάταξη της Καλλιθέας δεν επέτρεψε στους παίκτες του Γιώργου Βαζάκα να φτάσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Σουλογάνη. Μόλις στο 5' προσπάθησε με απ ευθείας φάουλ ο Μαρκορά αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας "είπε όχι"! Και αν δεν τα κατάφερε μόνος του ο Μαρκορά νωρίς πέτυχε το στόχο του αργότερα καθώς σε κόρνερ που εκτέλεσε στο 27' ο Γιαννόπουλος πήδηξε ψηλότερα από όλους και εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο του Σουλογάνη άνοιξε το σκορ. Η υπεροχή των "κυανέρυθρων" συνεχίστηκε με αποτέλεσμα στο 39' ο Μπρέσκα να χάσει μοναδική ευκαιρία για το 2-0 όταν "σημάδεψε" το δοκάρι.

    Ανατροπή στην επανάληψη

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τάκης Λεμονής αποφάσισε να ρίξει μέσα στο παιχνίδι τον Γκέκα και να δώσει μια πιο επιθετική νότα στην ομάδα του και τα κατάφερε, αφού στο 69' ο πρώτος σκόρερ της Καλλιθέας με μια εξαιρετική ενέργεια ισοφάρισε σε 1-1. Η βελτίωση της Καλλιθέας μάλιστα ήταν ολοκληρωτική αφού στο 76' ο Γκέκας έχασε μια ακόμη ευκαιρία και στο 80' ξέφυγε μόνος του με αποτέλεσμα να τον ανατρέψει ο Εξουζίδης και να πάρει την κίτρινη κάρτα. Μέχρι το τέλος του αγώνα ο Μήτρου έχασε μια ευκαιρία για τον Πανιώνιο και ο Εξουζίδης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Σπυρόπουλος, Λαγωνικάκης, Γιαννόπουλος, Εξουζίδης, Τζιόλης, Μάκος, Μπρέσκα, Μαρκορά (58` Μήτρου), Μέσαρος (73` Παρόντι), Μάντζιος ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Σουλογάνης, Τζωρμπατζάκης, Κουλακιώτης, Αγγελόπουλος, Ντραγκίσεβιτς, Γκεοργκίεφ, Καρατζάς (78` Κουτσοσπύρος), Ουάνγκα (46` Γκέκας), Κυριάκος, Σαββίδης, Τσίγκας.

    [07] Αθλητισμός

    Κερδισμένος ο Παναθηναϊκός

    19/12/2004 10:51:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Μόνο εύκολο δεν ήταν το 0-2 στην Νίκαια για τον Παναθηναϊκό, ωστόσο ήταν άκρως απολαυστικό καθώς συνοδεύτηκε από το 2-2 του Αιγάλεω, όπου ο Ολυμπιακός υπέστη το μεγαλύτερο σοκ της αγωνιστικής. Οι "πράσινοι" κατάφεραν και άντεξαν στην πίεση της Χαλκηδόνας και με ένα γκολ του Κωνσταντίνου στο πρώτο μέρος και το εύστοχο πέναλτι του Μινχ στην επανάληψη "ξέφυγαν" από τον αντίπαλό τους και πέτυχαν τον στόχο τους, γνωρίζοντας από νωρίς ότι είχαν την μεγάλη ευκαιρία. Ο Ολυμπιακός με έναν εξαιρετικό Ριβάλντο στον "βούρκο" του "Σταύρος Μαυροθαλασσίτης" μπόρεσε και έκανε τα εύκολα δύσκολα με αποτέλεσμα να μετατρέψει το υπέρ του 0-2 σε 2-2 μέσα σε λίγα λεπτά. Ο "Ρίμπο" πέτυχε δύο γκολ, όμως αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο Τάσος Πάντος που με δύο δικά του λάθη, έφερε το Αιγάλεω στην ισοφάριση. Όσο για την ΑΕΚ, για μια ακόμη φορά την "έπνιξε" η κατάρα του αήττητου. Η "Ένωση" βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον ΟΦΗ από νωρίς και τελικά με ένα γκολ του Κατσουράνη λίγο πριν το τέλος έφτασε στην έκτη φετινή ισοπαλία της, χωρίς να εκμεταλλευτεί το "στραβοπάτημα" του Ολυμπιακού

    Παρέμεινε ψηλά η Ξάνθη

    Από τα υπόλοιπα ματς της αγωνιστικής, ίσως το σπουδαιότερο αποτέλεσμα είναι το 1-1 της Ξάνθης στο Καυταντζόγλειο, απέναντι σε έναν Ηρακλή που προσπάθησε πάρα πολύ αλλά η δυστοκία των παικτών του, δεν του επέτρεψε να πάρει την νίκη. Αυτός ήταν και ο τελευταίος αγώνας του Σέρχιο Μαρκαριάν στον πάγκο του "Γηραιού", αφού δεν κατέστη δυνατό να μεταπειστεί στην απόφασή του για παραίτηση. Σπουδαία όμως ήταν και η νίκη του Εργοτέλη επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς, η οποία ήταν και ευρεία (4-1) και σημαντική καθώς ήταν η πρώτη νίκη του μέσα στο Παγκρήτιο Στάδιο. Την άλλη ισοπαλία της ημέρας έφεραν ο Πανιώνιος με την καλλιθέα στο τοπικό ντέρμπι, με 1-1, ενώ ο ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα του Ιωνικού με 3-0. Από χθες Κέρκυρα κα Άρης είχαν μείνει στο 0-0.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Κέρκυρα-Αρης 0-0 Εργοτέλης-Απόλλων Καλαμαριάς 4-1 Ογκουνσούτο (46`, 58`, 83`), Λαμπράκης (51`-πέν.) / Κλέιτον (68`-πέν.) Ηρακλής-Ξάνθη 1-1 Μπακιρτζίογλου (27`) / Μπαϊκαρά (40`) Αιγάλεω-Ολυμπιακός 2-2 Μπάρκογλου (68` πέν), Αγρίτης (82`) / Ριβάλντο (40`, 57`) ΠΑΟΚ-Ιωνικός 3-0 Φουτσίνι (29`, 76`), Σπάσιτς (65`) ΑΕΚ-ΟΦΗ 1-1 Κατσουράνης (74`) / Νουαφόρ (36`) Πανιώνιος-Καλλιθέα 1-1 Γιαννόπουλος (27`) / Γκέκας (71`) Χαλκηδόνα-Παναθηναϊκός 0-2 Κωνσταντίνου (22`), Μινχ (52` πεν)

    Η βαθμολογία

    Αγώνες Ν-Ι-Η Τερμ. Βαθμοί 1. Ολυμπιακός 12 8-3-1 24-7 27 2. Παναθηναϊκός 12 8-2-2 20-5 26 3. ΑΕΚ 12 6-6-0 17-7 24 4. Αιγάλεω 12 3-8-1 10-8 17 - Ξάνθη 12 4-5-3 15-14 17 6. ΟΦΗ 12 4-4-4 18-16 16 - ΠΑΟΚ 12 4-4-4 14-17 16 - Πανιώνιος 12 4-4-4 8-11 16 9. Χαλκηδόνα 12 4-3-5 13-14 15 - Ιωνικός 12 4-3-5 8-14 15 11. Ηρακλής 12 4-2-6 12-16 14 12. Καλλιθέα 12 3-4-5 16-18 13 13. Κέρκυρα 12 3-3-6 10-14 12 14. Απόλλων Καλ. 12 2-4-6 8-15 10

    [08] Κοινωνία

    Ζήτησε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ημερίδα Σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

    19/12/2004 10:55:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για μια σύγχρονη μεταναστευτική πολιτική παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου σε συζήτηση που είχε το βράδυ της Κυριακής με εκπροσώπους μεταναστών σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι προέχει ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πως στόχος του Κινήματος είναι να διασφαλίσει ίσα δικαιώματα και ευκαιρίες για όλους. Ανέφερε ακόμη ότι πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρχουν επιτροπές μεταναστών σε κάθε δήμο, να συμμετέχουν οι μετανάστες με το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές, αλλά και το πολύ σημαντικό -είπε- να διευκολυνθεί η διαδικασία ώστε να αποκτούν εύκολα την ελληνική υπηκοότητα. Αναφερόμενος στο πρόσφατο επεισόδιο με το λεωφορείο και τους 26 ομήρους, δήλωσε ότι δεν είναι χαρακτηριστικό των μεταναστών η βία και η εγκληματικότητα.

    Στόχος η διαμόρφωση σύγχρονης μεταναστευτικής πολιτικής

    Ο πρόεδρος της UNICEF Λάμπρος Κανελόπουλος ανέφερε ότι στόχος της σημερινής ημερίδας, είναι να αναδειχθούν τα προβλήματα και οι ανάγκες των μεταναστών και ταυτόχρονα να διαμορφωθεί μια νέα αξιόλογη και αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική.

    Χαιρετίζοντας την ημερίδα ο κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ στη δεκαετία του '90 αντιμετώπισε με τόλμη και παρρησία το μεταναστευτικό ζήτημα παρά τα όσα προβλήματα συνάντησε. Πετύχαμε, είπε ο κ. Παπαϊωάννου, θεαματικά αποτελέσματα για τους μετανάστες και σήμερα μπορούμε να κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον. Ανοίγουμε ένα διάλογο ως ΠΑΣΟΚ ακόμα και για τα πολιτικά δικαιώματα των μεταναστών. Ενδιαφερόμαστε, είπε, για την δεύτερη γενιά των μεταναστών που καλούνται σήμερα να αντιμετωπίσουν τη ζώσα ελληνική πραγματικότητα. Εμείς, ανέφερε, θα σταθούμε δίπλα τους και γι' αυτό το λόγο στο νέο καταστατικό του ΠΑΣΟΚ δίνουμε το δικαίωμα συμμετοχής όλων των μεταναστών στις οργανώσεις του κόμματος είτε ως μέλη είτε ως φίλοι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 19 December 2004 - 21:52:23 UTC