Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-25

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ψηφίζει ξανά η Ουκρανία
  • [02] Αισιοδοξία για το 2005
  • [03] Νέες απαγωγές στο Ιράκ
  • [04] Εν δράσει ο "άνθρωπος- αράχνη"
  • [05] Βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Μοσούλης
  • [06] Γυρίζει από κει που' ρθε ο Αχουμάντα
  • [07] Επίθεση ενόπλων με ρουκέτες
  • [08] Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου
  • [09] "Το διέλυσαν" Φράντσι-Κρέτσμαρ
  • [10] "Πολυβόλο" ο Αλβανός
  • [11] Φονική κακοκαιρία πλήττει τις ΗΠΑ
  • [12] Αρνείται τις κατηγορίες ο 29χρονος

    [01] Κόσμος

    Αύριο ο επαναληπτικός δεύτερος γύρος Ψηφίζει ξανά η Ουκρανία

    25/12/2004 1:55:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 25/12/2004 5:43:02 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Μια ημέρα πριν από την επανάληψη των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία και το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας "τάραξε" περισσότερο την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα, κρίνοντας αντισυνταγματική την τροπολογία στον εκλογικό νόμο, που απαγορεύει το δικαίωμα ψήφου από το σπίτι, με εξαίρεση τους αναπήρους. Ωστόσο, η εκλογική επιτροπή τονίζει, πως η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί κανονικά. Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, η οποία ελήφθη μετά από προσφυγή του νυν πρωθυπουργού και υποστηριζόμενου από το Κρεμλίνο, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, οι ψηφοφόροι που για λόγους υγείας επιθυμούν να ψηφίσουν από το σπίτι πρέπει να λάβουν την άδεια της εκλογικής επιτροπής μέχρι τις 8 το βράδυ του Σαββάτου.

    Αισιόδοξοι οι δύο "μονομάχοι"

    Η "αυλαία" του προεκλογικού αγώνα έπεσε την Παρασκευή, με τους δύο διεκδικητές της ουκρανικής προεδρίας να αλληλοκατηγορούνται για τα "λάθη", που οδήγησαν τη χώρα στην πολιτική κρίση.

    Αν και οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα στον κ. Γιουστσένκο, οι δύο υποψήφιοι εμφανίζονται αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα των εκλογών. Κατά την τελευταία ημέρα του προεκλογικού αγώνα, ο κ. Γιανούκοβιτς πραγματοποίησε περιοδεία στη δυτική Ουκρανία, ενώ ο ηγέτης της αντιπολίτευσης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο.

    Μιλώντας σε οπαδούς του, ο κ. Γιανούκοβιτς υποστήριξε, πως μια πιθανή νίκη του αντιπάλου του μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε διχασμό. "Πιστεύω, πως ο ουκρανικός λαός θα διαλέξει την ελευθερία. Οι Ουκρανοί θα συνεχίσουν να προσπαθούν για τα θέματα που τους αφορούν και θέλω τα παιδιά και τα εγγόνια μου να ζουν σε μια ανεξάρτητη χώρα", είπε, μεταξύ άλλων, ο νυν πρωθυπουργός.

    Από την πλευρά του, ο κ. Γιουστσένκο βρέθηκε κοντά στους υποστηρικτές του, που συνεχίζουν τις συγκεντρώσεις τους, την καλούμενη "πορτοκαλί επανάσταση" και υποστήριξε, πως η απόφαση του Δικαστηρίου δεν θα εμποδίσει την διεξαγωγή των εκλογών.

    Πάντως, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ουκρανίας, Λεονίντ Κούτσμα, εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι και στους δύο υποψηφίους και σε τηλεοπτικό του διάγγελμα έκανε λόγο για "πικρή" προεκλογική περίοδο.

    Υπενθυμίζεται, πως οι τροπολογίες στον εκλογικό νόμο εγκρίθηκαν στις 8 Δεκεμβρίου από το ουκρανικό Κοινοβούλιο και περιλαμβάνουν μέτρα που ζητούσε η αντιπολίτευση για την αποτροπή εκλογικής νοθείας, καθώς και τη μεταβίβαση εξουσιών από τον Πρόεδρο στη Βουλή, που απαιτούσε η κυβέρνηση.

    Ρεκόρ ξένων παρατηρητών

    Αριθμός ρεκόρ ξένων παρατηρητών βρίσκεται στην Ουκρανία για τον αυριανό νέο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσε σήμερα ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος. Συνολικά 12.187 ξένοι παρατηρητές έχουν καταγραφεί από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, ανέφερε ο επικεφαλής της Γιάροσλαβ Νταβίντοβιτς κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κίεβο. Οι περισσότεροι παρατηρητές προέρχονται από την Ρωσία και ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και από ουκρανικές κοινότητες ανά τον κόσμο, σύμφωνα με πληροφορίες ουκρανικών μέσων ενημέρωσης. Οι ξένοι παρατηρητές θα ενισχύσουν τους περίπου 300.000 αντιπροσώπους που έχουν διορίσει οι δύο υποψήφιοι Βίκτορ Γιούσενκο και Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σε εκλογικούς ρυθμούς η Ουκρανία

    [02] Κοινωνία

    Δημοσκόπηση της Κάπα Research Αισιοδοξία για το 2005

    25/12/2004 3:11:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: εφημερίδα "Το Βήμα"

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, η ανάληψη της κυβέρνησης της χώρας από την Νέα Δημοκρατία, η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και η κατάκτηση του Euro 2004 από την εθνική ποδοσφαίρου είναι τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που φεύγει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research, που δημοσιεύεται στο "Βήμα". Παράλληλα, σε ποσοστό 51%, οι ερωτηθέντες εκτιμούν, ότι η χρονιά που έρχεται θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη και ζητούν από την Κυβέρνηση να ρίξει βάρος στην καταπολέμηση της ανεργίας και την βελτίωση της Οικονομίας. Όσον αφορά στα γεγονότα της πολιτικής επικαιρότητας, εμφανής είναι η δυσφορία για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών και την ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά ακόμα πιο έντονη είναι η ικανοποίηση για την επιλογή του Κάρολου Παπούλια ως υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

    Προβληματίζουν τα οικονομικά

    Στο ερώτημα "πως πήγαν τα πράγματα στην Ελλάδα το 2004", προς το καλύτερο εκτιμά το 41,1%, παρέμειναν στα ίδια πιστεύει το 36,2%, ενώ πήγαν προς το χειρότερο λέει το 22,1%.

    Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που φεύγει θεωρούνται οι Ολυμπιακοί Αγώνες (55%) και ακολουθούν η νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές (20,4%) και η νίκη της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου στην Πορτογαλία (13,3%).

    Η αισιοδοξία για την πορεία της χώρας μας αντιστρέφεται, όταν οι ερωτώμενοι εκφράζουν τη γνώμη τους για τον οικονομικό τους προϋπολογισμό. Συγκεκριμένα, σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση της οικογένειας, παρέμεινε η ίδια δηλώνει το 49,1%, χειροτέρεψε λέει το 44,3%, ενώ βελτιώθηκε λέει μόνο το 6,6%.

    Στο ερώτημα "περιμένετε ότι το 2005 θα είναι καλύτερη χρονιά", για την προσωπική τους ζωη πιστεύει το 84,6%, για την οικογένεια λέει το 82,7%, για την επαγγελματική σας καριέρα, το 52,1%, για την Ευρώπη το 48,8%, για την Ελλάδα το 46,1%, για την επιχείρηση που εργάζεστε εκτιμά το 45,8% και για τον κόσμο, τον πλανήτη γενικά το 44,2%.

    Τέλος, σε σχέση με τις "απαιτήσεις" από την Κυβέρνηση, το 52,7% ζητά καταπολέμηση της ανεργίας, το 36,5% επιθυμεί βελτίωση της οικονομίας και το 36,5% αυξήσεις μισθών και συντάξεων. Επίσης, το 32,4% ζητά την επίλυση των εθνικών θεμάτων, το 29,8% την καταπολέμηση της διαφθοράς στην δημόσια ζωή και το 17,2% την βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη.

    Επικροτούν τη συναίνεση

    Το κλίμα συναίνεσης που προσπαθεί να φέρει στην πολιτική ζωή του τόπου η Κυβέρνηση έχει απήχηση στον ελληνικό λαό, καθώς ελάχιστοι κρίνουν, ότι η πρόοδος της χώρας εξαρτάται μόνο από τη δραστηριότητα της κυβέρνησης. Μάλιστα, το 63,5% των ερωτηθέντων εκλαμβάνει την πρόοδο της χώρας μας ως αποτέλεσμα της συνεργασίας των κομμάτων.

    Μεγάλη είναι η αποδοχή στο πρόσωπο του Κάρολου Παπούλια. Στο ερώτημα "πως κρίνετε την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να τον προτείνει για Πρόεδρο", θετικά απαντά το 61,8%, μάλλον θετικά το 19,1%, αρνητικά το 5,3% και μάλλον αρνητικά το 3,6%.

    Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών (62%) τάσσεται κατά την ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Επίσης, το 61,4% δηλώνουν όχι και μάλλον όχι ικανοποιημένοι από την Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

    Η έρευνα της Κάπα Research έγινε τηλεφωνικά στις 20 και 21 Δεκεμβρίου σε 1.023 νοικοκυριά.

    [03] Ιράκ

    Ζητούν λύτρα 25 εκατομμυρίων δολαρίων Νέες απαγωγές στο Ιράκ

    25/12/2004 3:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Ένας Τούρκος επιχειρηματίας, ασχολούμενος με την ναυτιλία και τρεις άλλοι απήχθησαν στο νότιο Ιράκ και οι απαγωγείς ζητούν λύτρα 25 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το τουρκικό ιδιωτικό κανάλι NTV, ο Καχραμάν Σαντίκογλου απήχθη στη πόλη Ουμ Κασρ, μαζί με τον κυβερνήτη ενός σκάφους, έναν οδηγό και ένα σωματοφύλακα. Σε βίντεο που μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ihlas, ο Σαντίκογλου ανακρίνεται από τους απαγωγείς, τα πρόσωπα των οποίων όμως δεν φαίνονται. Η οικογένειά του επικοινώνησε με το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και είπε, ότι δεν είχε νέα του τις τελευταίες δέκα ημέρες και ότι οι απαγωγείς ζήτησαν λύτρα 25 εκατομμύρια δολάρια. Ο απαχθείς είναι επικεφαλής της εδρεύουσας στο Ντουμπάι εταιρείας International Marine Contractors, που πέρυσι εξασφάλισε ένα συμβόλαιο ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων για την ανέλκυση 19 βυθισμένων σκαφών από το Ουμρ Κασρ. Σύμφωνα με την τουρκική τηλεόραση, ο Σαντίκογλου, ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Τουρκίας, ήταν έτοιμος να επιχειρήσει μια νέα προσφορά για την ανέλκυση κι άλλων βυθισμένων σκαφών, ύψους 90 εκατομμυρίων δολαρίων. Όπως μετέδωσε το NTV, η απαγωγή έγινε ενώ ο επιχειρηματίας ταξίδευε από το Ιράν στο Ιράκ.

    [04] Παράξενα

    Με επιτυχία σκαρφαλώσε στον ουρανοξύστη Ταιπέι 101 Εν δράσει ο "άνθρωπος- αράχνη"

    25/12/2004 2:30:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου, ύψους 508 μέτρων, σκαρφάλωσε ο Γάλλος "άνθρωπος αράχνη". Στον ουρανοξύστη Ταιπέι 101, στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν, ο Αλέν Ρομπέρ, έφτασε στην κορυφή του κτιρίου, μετά από τέσσερις ώρες, αψηφώντας τη βροχή και τους ισχυρούς ανέμους. "Είναι εντυπωσιακό. Είμαι ενθουσιασμένος που σκαρφαλώνω στον Ταϊπέι 101. Η σημερινή μου προσπάθεια είναι το χριστουγεννιάτικο δώρο μου στο λαό της Ταϊβάν", τόνισε ο 42χρονος αναρριχητής. Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να δουν από κοντά ένα ακόμη "θαύμα" του Γάλλου Spiderman.

    Ο "άνθρωπος αράχνη" έχει ήδη σκαρφαλώσει στον Πύργο του Αϊφελ, στο Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ της Νέας Υόρκης, στην Οπερα του Σίδνεϊ και στους δίδυμους πύργους Πετρόνας της Κουάλα Λουμπούρ.

    Ο ουρανοξύστης της Ταϊπέι έγινε το ψηλότερο κτίριο του κόσμου τον περασμένο Οκτώβριο όταν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του.

    Στις 31 Δεκεμβρίου θα ανοίξει επίσημα τις πόρτες του.

    Σχετικά Links:

    Το επίσημο site του Αlain Robert

    [05] Ιράκ

    Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή τραυματίες Βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Μοσούλης

    25/12/2004 4:06:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Στόχος βομβιστικής επίθεσης έγινε λεωφορείο που μετέφερε μέλη των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας στο κέντρο της Μοσούλης. Η επίθεση σημειώθηκε στις 13:15 ώρα Ελλάδας, δήλωσε αστυνομικός ο οποίος ήταν παρών όταν σημειώθηκε το περιστατικό. Το λεωφορείο συνόδευαν δύο μικρά ανοικτά φορτηγάκια στα οποία επέβαιναν ένοπλοι αστυνομικοί. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή τραυματίες. Εν τω μεταξύ, ένας Ιρακινός διερμηνέας του αμερικανικού στρατού και η σύζυγός του σκοτώθηκαν σήμερα από ενόπλους νότια της Μοσούλης. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τα θύματα έπεσαν σε ενέδρα στο χωριό Αμπού Χάζαα. Στη Σαμάρα, δύο στρατιώτες μέλη της Εθνοφρουράς και τρεις άμαχοι τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια ανταλλαγής πυρών με ενόπλους, έγινε γνωστό από την τοπική αστυνομία.

    Νεότερος απολογισμός

    Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 19 τραυματίστηκαν, από την χθεσινοβραδυνή έκρηξη του βυτιοφόρου στην περιοχή Αλ Μανσούρ της δυτικής Βαγδάτης. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, αλλά η αστυνομία εκτιμάει ότι πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας. Από την έκρηξη υπέστησαν ζημιές η κατεστράφησαν αρκετά κτίρια κοντά στις πρεσβείες της Λιβύης, του Μαρόκου και στο κτίριο της ιορδανικής διπλωματικής αποστολής. Το βυτιοφόρο κατευθυνόταν προς το κτίριο όπου στεγάζεται η ιορδανική αποστολή, αφού το κτίριο της πρεσβείας της Ιορδανίας είχε καταστραφεί πέρυσι σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ισχυρή έκρηξη στη Δυτική Βαγδάτη

    [06] Αθλητισμός

    Γυρίζει από κει που' ρθε ο Αχουμάντα

    25/12/2004 4:38:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Το δρόμο του γυρισμού πήρε ο Αργεντινός Οσκαρ Αχουμάντα, ο οποίος μετά από έξι μήνες στη γερμανική Βόλφσμπουργκ, επιστρέφει στην Ρίβερ Πλέιτ. Ο 22χρονος άσος, που δεν έπιασε στη "μπουντεσλίγκα", αφού μετά από θητεία μόλις έξι μηνών δεν κατάφερε να καθιερωθεί ποτέ στη βασική ενδεκάδα της Βόλφσμπουργκ. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Αχουμάντα εμφανίστηκε μόλις σε τέσσερις αναμετρήσεις της Βόλφσμπουργκ (σε όλες αγωνίστηκε ως αλλαγή), ενώ ο συνολικός χρόνος συμμετοχής του έφτασε τα 69 λεπτά. Έτσι η διοίκηση της γερμανικής ομάδας του επέτρεψε να γυρίσει στην πρώην ομάδα του χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα.

    [07] Κόσμος

    Στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, στο νότιο Πακιστάν Επίθεση ενόπλων με ρουκέτες

    25/12/2004 5:12:00 μμ

    Τέσσερις Πακιστανοί έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν, όταν η αυτοκινητοπομπή τους δέχθηκε επίθεση από ενόπλους κοντά στα ιρανικά σύνορα, στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, στο νότιο Πακιστάν, ανέφεραν ανώτεροι αξιωματούχοι στο Ισλαμαμπάντ. Οι στρατιώτες εκτελούσαν μία συνηθισμένη περιπολία αργά χθες όταν οι δράστες εκτόξευσαν δύο ρουκέτες εναντίον της αυτοκινητοπομπής τους. Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στη πόλη Μπολίντα, 900 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κουέτα, της πρωτεύουσας της επαρχίας Μπαλουτσιστάν. Η κατάσταση ενός από τους τραυματίες είναι κρίσιμη. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα ή τον αριθμό των δραστών.

    Έκρηξη βόμβας στη πόλη Μπανού

    Νωρίτερα, έκρηξη βόμβας σημειώθηκε σήμερα έξω από ένα κατάστημα στη πόλη Μπανού, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν. Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και επτά τραυματίστηκαν, από τους οποίους οι τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο στο Πεσαβάρ.

    Η Μπανού βρίσκεται 240 χιλιόμετρα ΝΔ του Ισλαμαμπάντ κοντά στο Νότιο Ουαζιριστάν όπου πακιστανικές δυνάμεις κάνουν επιχειρήσεις κατά ξένων και ντόπιων μαχητών που συνδέονται με τους Ταλιμπάν και την Αλ Κάιντα.

    [08] Ιράκ

    Πέντε νεκροί Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

    25/12/2004 5:43:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε στη Νατζάφ, με στόχο πιθανόν αμερικανική στρατιωτική φάλαγγα. Τουλάχιστον πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το περιστατικό σημειώθηκε στη πόλη Χαν αλ-Νους, μεταξύ των σιιτικών πόλεων Νατζάφ και Κερμπαλά, τοποθεσίες όπου είχαν σημειωθεί οι αιματηρές επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα πριν από μία εβδομάδα με 60 νεκρούς και 200 τραυματίες. Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της αστυνομίας στη πόλη Νατζάφ, στρατηγός Χάλεμπ αλ-Τζαζάιρι, κατηγόρησε την Συρία για ανάμειξη στην επίθεση που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν δεκάδες άνθρωποι, στις 19 Δεκεμβρίου. Ένας από τους τρεις υπόπτους που συνελήφθησαν στη Νατζάφ μετά την επίθεση "ομολόγησε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της Συρίας έπαιξαν ρόλο στις εκρήξεις της 19ης Δεκεμβρίου στη Νατζάφ".

    [09] Αθλητισμός

    "Το διέλυσαν" Φράντσι-Κρέτσμαρ

    25/12/2004 5:49:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Άδοξο τέλος είχε η σχέση της Γερμανίδας πρώην κολυμβήτριας Φραντσίσκα Φαν Άλμτσικ και τους συμπατριώτη της, διεθνούς παίκτη του χάντμπολ, Στέφαν Κρέτσμαρ, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου. Η 26χρονη εξακις χρυσή Ολυμπιονίκης "Φράντσι" που είχε γνωριστεί με το 31χρονο άσο της Λέμγκο το 2000 στο Ολυμπιακό Χωριό του Σίδνεϊ, αποσύρθηκε φέτος το Νοέμβριο από τις πισίνες, έχει σταματήσει εδώ και μερικούς μήνες να βλέπει τον πρώην αγαπημένο της, άσο της Μάγκντενμπουργκ, που στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, στέφθηκε με την ομάδα των "πάντσερ", ασημένιος Ολυμπιονίκης του τουρνουά χάντμπολ. "Χωρίσαμε γιατί οι απόψεις μας για την αγάπη και τη ζωή δεν ταιριάζανε" φέρεται να εξήγησε σχετικά η Φαν Άλμτσικ στο μάνατζέρ της, Ρεγκίνε Αϊχορν.

    [10] Αθλητισμός

    "Πολυβόλο" ο Αλβανός

    25/12/2004 6:09:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Τις εξαιρετικές του εμφανίσεις συνεχίζει στη μπουντεσλίγκα ο διεθνής χαντμπολίστας Αλέξης Αλβανός, ο οποίος οδηγεί την ομάδα του Βέτσλαρ από τη μία νίκη στην άλλη. Χθες ο Έλληνας άσος στον αγώνα της 16ης αγωνιστικής του γερμανικού πρωταθλήματος κόντρα στη Γκροσβαλσταντ, μπροστά σε 1750 θεατές με τα 10 τέρματα που πέτυχε αναδείχθηκε τοπ σκόρερ της ομάδας του η οποία επικράτησε εκτός έδρας με 25-29 (12-16) και σκαρφάλωσε στην 11η θέση της μπουντεσλίγκα.

    [11] Κόσμος

    20 νεκροί Φονική κακοκαιρία πλήττει τις ΗΠΑ

    25/12/2004 6:15:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας "σαρώνει" πολλές περιοχές των ΗΠΑ και του Καναδά. Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Στο Οχάιο περίπου 300.000 σπίτια γιόρτασαν τα Χριστούγεννα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ χιόνια έπεσαν μέχρι το Χιούστον, καθώς και στην Λουιζιάνα. Στην Ιντιάνα πάνω από 100 αυτοκίνητα παρέμειναν ακινητοποιημένα σε ένα αυτοκινητόδρομο σε μήκος 40 χιλιομέτρων και χρειάστηκε η επέμβαση συνεργείων για να τα βοηθήσουν. Χιλιάδες οδηγοί παγιδεύθηκαν σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ σε 25 περιοχές του Οχάιο η οδήγηση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη εξαιτίας της χιονόπτωσης. Επίσης, σημειώθηκαν καθυστερήσεις πτήσεων σε αεροδρόμια στο νότιο Καναδά.

    Τα πρώτα "λευκά Χριστούγεννα

    Οι πολιτείες που επλήγησαν περισσότερο είναι το Μιζούρι, το Κεντάκι και η Ινδιάνα, ενώ οι κάτοικοι σε περιοχές του Αρκανσο είχαν τα πρώτα "λευκά Χριστούγεννα "τα τελευταία 120 χρόνια.

    "Αυτό το είδος της θύελλας μπορεί να το συναντήσει δύο με τρεις φορές στην ζωή του κάποιος", δήλωσε ο μετεωρολόγος Ντέιβιντ Χάμφρει.

    [12] Κοινωνία

    Αρνείται τις κατηγορίες ο 29χρονος

    25/12/2004 6:29:00 μμ

    Δίωξη για απόπειρα εμπρησμού σε βαθμό κακουργήματος και για 4 πλημμελήματα, ασκήθηκε στον 29χρονο που συνελήφθη την Παρασκευή, κατά την επίθεση περίπου 100 ατόμων, στο αστυνομικό Τμήμα Αγίου Παντελεήμονα, στην οδό Μιχαήλ Βόδα 85. Ο κατηγορούμενος πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την Τετάρτη, ενώ αρνείται τις κατηγορίες. Ο 29χρονος παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, ενώ στα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί περίπου 40 άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επίθεση σε Αστυνομικό Τμήμα στην Αθήνα


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 25 December 2004 - 17:52:01 UTC