Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 04-12-28

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βotox... με επικίνδυνη τοξίνη
  • [02] Αρνείται το εκλογικό αποτέλεσμα
  • [03] Μάχη με το χρόνο
  • [04] Επίθεση Ισραηλινών σε αυτοκίνητο στο Χαν Γιούνες
  • [05] Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας
  • [06] Μπαράζ αιματηρών επιθέσεων
  • [07] Στην Γκλάντμπαχ (;) ο Μουρ
  • [08] Στο Πάνθεον της IAAF η Φανή Χαλκιά
  • [09] "Στοίχισαν" οι επιθέσεις της ΕΤΑ
  • [10] Το "αντίο" του Ρομάριο
  • [11] Στη Μπελενένσες ο Κατάνια
  • [12] Στους δρόμους οι βαμβακοπαραγωγοί Θεσσαλονίκης
  • [13] Πρόβλημα ανάκλησης αδειών σε ΚΑΕ και ΠΑΕ
  • [14] Συνάντηση Στ. Δήμα - ΓΣΕΕ
  • [15] Άρης: "Χωρίς προβληματα για τη νίκη"
  • [16] Ο Σαχινίδης στον Ιωνικό
  • [17] Κονδύλι της Κομισιόν για ΧΥΤΑ
  • [18] Συνάντηση Γιαννάκου-Αναπληρωτών

    [01] Υγεία

    Χρησιμοποιούσαν γιατροί στις ΗΠΑ Βotox... με επικίνδυνη τοξίνη

    28/12/2004 9:32:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Ενέσεις με αλλαντοτοξίνη Α χρησιμοποιούσαν γιατροί στις ΗΠΑ, στη διάρκεια επεμβάσεων Βotox. Η τοξίνη αυτή, από την οποία εξάγεται το Βotox, που χρησιμοποιείται για την απαλοιφή των ρυτίδων στο πρόσωπο, δεν έχει λάβει έγκριση για τη χρήση της στον άνθρωπο από την ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA), η οποία εποπτεύει την κυκλοφορία των νέων παρασκευασμάτων. Πρόσφατα, η ουσία αυτή του ίδιου τύπου είχε προκαλέσει αλλαντίαση σε τέσσερα άτομα στη Φλόριδα. Η πληροφορία αποκαλύφθηκε από τα δικαστικά έγγραφα που αφορούν υποθέσεις κατά δύο γιατρών στην Αριζόνα και των εταιρειών που είχαν συστήσει για την κυκλοφορία "μη εγκεκριμένων, ψευδοθεραπειών κατά των ρυτίδων", σύμφωνα με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

    Αφαίρεση άδειας άσκησης

    Επίσης, τα έγγραφα αποκαλύπτουν πως γιατροί, κυρίως στην Καλιφόρνια, στο Τέξας, στο Νιου Τζέρσεϊ και στη Γιούτα, δέχθηκαν να χρησιμοποιήσουν την τοξίνη που προωθούσε η εταιρεία που συνέστησαν οι γιατροί Τσαντ Λίβνταλ και Ζάραχ Καρίμ.

    Οι γιατροί από τους οποίους αφαιρέθηκε η άδεια άσκησης, προσπάθησαν να παρακάμψουν την απαγόρευση κυκλοφορίας αναγράφοντας στις ετικέτες "Αποκλειστικά για ερευνητική χρήση. Περιορισμένη χρήση -όχι σε ανθρώπους".

    Πωλούσαν το προϊόν τους σε αισθητικούς χειρουργούς και δερματολόγους.

    Να σημειωθεί ότι ο γιατρός Μπάχ Μακ Κόμπ-του οποίου η άδεια έχει αφαιρεθεί από πέρυσι-είναι υπόλογος για την προσβολή από αλλαντίαση τεσσάρων ανθρώπων, που βρίσκονται υπό νοσηλεία, στους οποίους είχε χορηγήσει τη συγκεκριμένη αλλαντοτοξίνη.

    [02] Κόσμος

    Ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρνείται το εκλογικό αποτέλεσμα

    28/12/2004 11:48:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: BBC Greek, ΑΠΕ

    Σοβαρές παρατυπίες κατήγγειλε στις προεδρικές εκλογές της Κυριακής, ο φιλορώσος πρώην πρωθυπουργός Βίκτορ Γιανούκοβιτς, δηλώνοντας ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο δικαστήριο της Ουκρανίας. "Οι εκλογές πληρούσαν όλες τις διεθνείς προδιαγραφές", τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός του Καναδά, Τζον Τάρνερ, που ήταν επικεφαλής των 500 παρατηρητών από τη χώρα του. Στις επαναληπτικές εκλογές ανέδειξαν νέο πρόεδρο τον Βίκτορ Γιουστσένκο, με 52% έναντι 44% του Γιανούκοβιτς. Στις κάλπες προσήλθαν 37 εκατ. ψηφοφόροι, για την επανάληψη του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, μετά την ακύρωση της προηγούμενης ψηφοφορίας λόγω των σοβαρών παρατυπιών που είχαν διαπιστωθεί. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Μεταφορών Χεόρχι Κίρπα, βρέθηκε νεκρός από σφαίρες στο εξοχικό του κοντά στο Κίεβο, πιθανότατα αυτοκτόνησε.

    Τη νίκη Γιουστσένκο χαιρέτισαν οι ξένες ηγεσίες

    Για νέα φάση στην εξέλιξη της Ουκρανίας, κάνει λόγο η ολλανδική προεδρία της ΕΕ, ενώ το ΝΑΤΟ χαρακτηρίζει την Ουκρανία "νέο στρατηγικό εταίρο".

    Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ εξήρε τη διεξαγωγή των "ελεύθερων και δίκαιων εκλογών", όπως είπε.

    Την ικανοποίησή του για την επιτυχή "διαχείριση της κρίσης" στην Ουκρανία, εξέφρασε ο πρόεδρος της Πολωνίας Αλεξάντερ Κβασνιέφσκι.

    Ο γγ του ΝΑΤΟ Γιάαπ ντε Χουπ Σέφερ χαιρέτισε το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία. Μιλώντας από τις Βρυξέλλες ο Χουπ Σέφερ δήλωσε πως τον ευχαριστεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο λαός στην Ουκρανία, μία χώρα στρατηγικής σημασίας για την Βορειοατλαντική Συμμαχία, αποφάσισε να επιδείξει σθένος κατά την επανάληψη του δευτέρου γύρου των εκλογών.

    Η πρόεδρος της Λετονίας Βάιρα Βίκε-Φραϊμπέργκα συνεχάρη στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας της μαζί του, τον υποψήφιο της αντιπολίτευσης Βίκτορ Γιουστσένκο, για το επιτυχές αποτέλεσμά του στις εκλογές. "Ήταν μία νίκη για τη δημοκρατία. Ευελπιστούμε πως η Ουκρανία θα είναι σε θέση να εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις ώστε να προσεγγίσει τα επίπεδα και τις αξίες της ΕΕ. Η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη της Λετονίας και προσωπικά της προέδρου της", τόνισε η Λετονή εκπρόσωπος.

    Η Βίκε-Φραϊμπέργκα προσκάλεσε τον Γιούσενκο στη Λετονία, πρώην σοβιετική δημοκρατία κι αυτή, η οποία όμως έχει ενταχθεί ήδη στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βρέθηκε νεκρός ο Ουκρανός υπ. Μεταφορών

    Νικητής ο Γιουστσένκο

    [03] Κόσμος

    Στους 55.000 ο αριθμός των θυμάτων Μάχη με το χρόνο

    28/12/2004 12:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2004 6:12:36 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC, Reuters, Associated Press

    Σε σκληρό αγώνα αποδύονται οι κάτοικοι των χωρών του Ινδικού ωκεανού, από την Ινδονησία μέχρι τη Σρι Λάνκα, προσπαθώντας να διασώσουν τυχόν επιζώντες, να θάψουν τους νεκρούς και να βοηθήσουν τους επιζήσαντες της πρόσφατης βιβλικής καταστροφής. Δύο μέρες αφότου η υδάτινη λαίλαπα των τσουνάμι σάρωσε τις χώρες της ΝΑ Ασίας ο κατάλογος των θυμάτων εξακολουθεί να μακραίνει καταμετρώντας τους 55.000, ενώ εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί, καθώς οι αγνοούμενοι και οι τραυματίες υπολογίζονται σε δεκάδες χιλιάδες, ενώ εκατομμύρια είναι άστεγοι. Την ίδια ώρα ο ΟΗΕ, μέσα από άνιση κούρσα με το χρόνο και υπό το φόβο του ξεσπάσματος επιδημιών, συντονίζει τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική εκστρατεία της ιστορίας του. Σύμφωνα με ανακοίνωση του, εκατοντάδες αεροπλάνα φορτώνονται με είδη πρώτης ανάγκης και αναμένεται να αφιχθούν μέσα στο επόμενο 48ωρο, σε περίπου 24 χώρες, που εξακολουθούν να απευθύνουν εκκλήσεις προς τη διεθνή κοινότητα για παροχή βοήθειας.

    Μακραίνει συνεχώς ο κατάλογος των θυμάτων

    Στις χώρες της ΝΑ Ασίας με πρώτες τις Σρι Λάκα, Ταϊλάνδη, Ινδονησία και Ινδία, που υπέστησαν τα χειρότερα από τη μανία της φύσης, τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο.

    Κάθε ώρα που περνά αποκαλύπτεται ολοένα και μεγαλύτερο το μέγεθος της καταστροφής, καθώς πολλές απομακρυσμένες περιοχές παραμένουν πλημμυρισμένες και αποκομμένες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σαφής εικόνα της κατάστασης που επικρατεί.

    Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία ο τραγικός απολογισμός έχει ως εξής:

    Σρι Λάνκα : Οι νεκροί ξεπερνούν τους 18.706 και χιλιάδες άλλοι θεωρούνται αγνοούμενοι, σύμφωνα με τις αρχές και τους αντάρτες Ταμίλ. Τουλάχιστον 70 από τους νεκρούς είναι ξένοι τουρίστες. Έκδηλη είναι η ανησυχία ότι τα θύματα μπορεί να φτάσουν τους 20.000. Υπολογίζεται ότι το 7,5% του πληθυσμού της χώρας είναι άστεγοι, ενώ ήδη παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε νερό και τρόφιμα.

    Ινδία : Οι νεκροί είναι 11.499, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι κάτοικοι του κρατιδίου Ταμίλ Ναντού και του νησιωτικού συμπλέγματος Ανταμάν και Νικομπάρ, στον κόλπο της Βεγγάλης, όπου επιπλέον αγνοείται η τύχη άλλων 2.000 ανθρώπων.

    Ινδονησία: Έχει επιβεβαιωθεί ο χαμός τουλάχιστον 7.072 ανθρώπων στο βόρειο τμήμα της νήσου Σουμάτρα. Από αυτούς περίπου 3.000 ζούσαν στην περιοχή Μπάντα Ατσεχ. Ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Γιουσούφ Κάλα, εξέφρασε φόβους ότι οι νεκροί θα ξεπεράσουν τους 25.000.

    Ταϊλάνδη: Το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι οι νεκροί είναι 1.516 , από τους οποίους οι 800 είναι αλλοδαποί, που παραθέριζαν σε δημοφιλή θέρετρα. Ο υφυπουργός Εσωτερικών της χώρας έκανε λόγο για πιθανό διπλασιασμό των θυμάτων στις έξι πληγείσες νότιες επαρχίες. Η βαρύτερα πληγείσα ζώνη είναι εκείνη του Χάο Λάκ, στην επαρχία Φανγκ Να, βορείως του Πουκέ, όπου τουλάχιστον 1000 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και το 80% της περιοχής έχει καταστραφεί. Στο Παρίσι, ο ξενοδοχειακός όμιλος Ακόρ ανακοίνωσε χθες βράδυ πως ακόμη δεν έχει εικόνα για την τύχη των εκατοντάδων άτομων που κατέλυαν στο πολυτελές ξενοδοχείο" Σοφιτέλ Μάτζικ Λαγκούν Χάο Λακ".

    Μαλαισία: Εξήντα πέντε νεκροί και 183 τραυματίες, σύμφωνα με την αστυνομία. Άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων στο νησί Πενάνγκ.

    Βιρμανία (Μυανμάρ): Τουλάχιστον 90 νεκροί, σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις στη Ρανγκούν, οι οποίες εκφράζουν φόβους για περισσότερους νεκρούς.

    Μαλδίβες: Τουλάχιστον 43 νεκροί και 68 αγνοούμενοι, σύμφωνα με τις αρχές.

    Μπαγκλαντές: Σκοτώθηκαν ένας πατέρας με τον γιο του, όταν βυθίστηκε τουριστικό πλοιάριο.

    Το τσουνάμι έπληξε και τις ανατολικές ακτές της αφρικανικής ηπείρου. Σομαλία: Οι αρχές αναφέρουν ότι έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 38 άνθρωποι και άλλοι 60 θεωρούνται αγνοούμενοι.

    Τανζανία: Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

    Οι Σεϋχέλλες, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ανέφεραν 3 θύματα.

    Άλλος ένας άνθρωπος πνίγηκε στην Κένυα.

    Θρήνος και αγωνία στις πέντε ηπείρους

    Την ίδια ώρα, αλλεπάλληλες είναι οι ανακοινώσεις των υπουργείων Εξωτερικών από Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία που κάνουν λόγο για υπηκόους τους, μεταξύ των επιβεβαιωμένων θυμάτων.

    Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι έχουν σκοτωθεί 22 Γάλλοι, ενώ δεκάδες άλλοι αγνοούνται. Περίπου 450 Γάλλοι πολίτες επέστρεψαν χθες σώοι στην πατρίδα τους από τις Μαλδίβες και τη Μαλαισία. Συνολικά 5.000 Γάλλοι παραθέριζαν σε διάφορους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

    Τις ζωές τους έχουν χάσει επίσης 13 Νορβηγοί, 12 Βρετανοί, 9 Ιάπωνες και 11 Ιταλοί.

    Η Σουηδία έκανε λόγο για 10 υπηκόους της, μεταξύ των θυμάτων. Ο πρωθυπουργός Γκόραν Πέρσον δεν έκρυψε το φόβο του για αύξηση του αριθμού, αφού αυτές τις μέρες υπολογίζεται πως βρίσκονταν στη νοτιοανατολική Ασία περίπου 10.000 Σουηδοί.

    Η Αυστραλία θρηνεί 6 νεκρούς, ενώ υπάρχουν και έντεκα τουρίστες των οποίων αγνοείται η τύχη μετά το καταστροφικό τσουνάμι. Υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 4.000 Αυστραλοί περνούσαν τις διακοπές τους, κυρίως στην Ταϊλάνδη και τη Σρι Λάνκα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επιστροφή από τον εφιάλτη

    Παγκόσμια τραγωδία

    Το φαινόμενο τσουνάμι

    Μετρά τις πληγές της η ΝΑ Ασία

    [04] Μ. Ανατολή

    Επίθεση Ισραηλινών σε αυτοκίνητο στο Χαν Γιούνες

    28/12/2004 1:17:00 μμ

    Ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε πύραυλο εναντίον αυτοκινήτου στην πόλη Χαν Γιούνες της Λωρίδας της Γάζας. Οι Παλαιστίνιοι που επέβαιναν στο όχημα διέφυγαν πριν ανατιναχθεί, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Περαστικοί τραυματίσθηκαν ελαφρά κατά την επίθεση. Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει ακόμη εκδώσει ανακοίνωση για το περιστατικό.

    [05] Κοινωνία

    Σύμφωνα με τη Γ.Γ.Π.Π Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

    28/12/2004 1:32:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Βροχές και ισχυροί άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που θα εκδηλωθούν τις επόμενες 24 ώρες σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα είναι εντονότερα στην Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, την Αττική, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γ.Γ.Π.Π. έχουν ενημερωθεί, ενώ βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας. Επίσης, η Γ.Γ.Π.Π. εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς και τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

    [06] Ιράκ

    Γύρω από το Τικρίτ Μπαράζ αιματηρών επιθέσεων

    28/12/2004 1:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2004 3:21:22 μμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: BBC - Reuters

    Τουλάχιστον 35 Ιρακινοί έχασαν τη ζωή τους την Τρίτη σε σειρά επιθέσεων που πραγματοποιήσαν αντάρτες, κοντά στη γενέτειρα του Σαντάμ Χουσεΐν, Τικρίτ. Στο πιο αιματηρό επεισόδιο, 13 αξιωματικοί της αστυνομίας σκοτώθηκαν σε αστυνομικό τμήμα, νότια του Τικρίτ. Σε άλλες επιθέσεις και συμπλοκές, τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν σε σημείο ελέγχου έξω από το Τικρίτ, τέσσερις αστυνομικοί και ένα μέλος της εθνοφρουράς σε αστυνομικό τμήμα στο Ισάκι, οκτώ άνδρες της Εθνοφρουράς σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα στα περίχωρα της πόλης Μπακούμπα, καθώς και τρία μέλη της εθνοφρουράς και τρεις πολίτες από έκρηξη αυτοκινήτου που σημειώθηκε την ώρα που περνούσε κομβόι αμερικανικών οχημάτων στη Σαμάρα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εξακριβωθεί εάν πρόκειται για μία ομάδα ανταρτών που εξαπέλυσε όλες τις επιθέσεις. Στο μεταξύ, σε ξεχωριστό επεισόδιο στη Βαγδάτη, σημειώθηκε έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου με στόχο Ιρακινό αξιωματούχο της Εθνοφρουράς, ο οποίος γλίτωσε, ενώ τραυματίστηκαν οχτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων φύλακες του αξιωματούχου και περαστικοί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου

    [07] Αθλητισμός

    Στην Γκλάντμπαχ (;) ο Μουρ

    28/12/2004 2:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην Γκλάντμπαχ κατά τα φαινόμενα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κρέιγκ Μουρ. Ο αρχηγός της Εθνικής Αυστραλίας ο οποίος αγωνίζεται στην Ρέιντζερς, έχει έρθει σε ρήξη με τον προπονητή του συλλόγου της Γλασκώβης, Αλεξ ΜακΛις από τότε που αποφάσισε να ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αντί να βοηθήσει τους «Γκερς» στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα στον Γερμανικό σύλλογο, ο νυν προπονητής της Γκλάντμπαχ και τέως της Ρέηντζερς, Ντικ Άντβοκαατ, έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του 29χρονου αμυντικού. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Μουρ έχει να αγωνιστεί με τον Σκωτσέζικο σύλλογο από τις 22 Σεπτεμβρίου, όταν υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση διπλής κήλης.

    [08] Αθλητισμός

    Στο Πάνθεον της IAAF η Φανή Χαλκιά

    28/12/2004 3:04:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ως μία από τις μεγαλύτερες μορφές της χρονιάς και των Ολυμπιακών Αγώνων, χαρακτηρίζει την Φανή Χαλκιά η IAAF. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, στην επίσημη ιστοσελίδα της, αναφέρεται στην χρυσή Ολυμπιονίκη των 400μ. μετ εμποδίων στην Αθήνα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τις εκπληκτικές επιδόσεις της κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Χαρακτηρίζει την πορεία της προς το χρυσό μετάλλιο απίστευτη και τονίζει πως η ιστορία της "φτερωτής" Φανής ήταν από τις πιο εντυπωσιακές στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

    Τα καλύτερα

    Το άρθρο που δημοσιεύτηκε αναφέρει συγκεκριμένα: «Mια από τις πιο εντυπωσιακές ιστορίες αυτών των Ολυμπιακών ήταν η αναπάντεχη πορεία της Φανής Χαλκιά προς την κορυφή του κόσμου και το χρυσό μετάλλιο.

    Η Χαλκιά έφθασε στους Ολυμπιακούς μετά από απραξία επτά εβδομάδων, από τις 4 Ιουλίου οπότε και σημείωσε νέο εθνικό ρεκόρ στα Τσικλητήρεια με 53.99. Αλλά η φόρμα της ήταν εντυπωσιακή. Κέρδισε τη σειρά της με νέο εθνικό ρεκόρ, 53.85, και βελτίωσε αυτή την επίδοση θεαματικά στον ημιτελικό κατά 1.08 δευτερόλεπτα, κερδίζοντας τη σειρά με 52.77, κορυφαία φετινή επίδοση και Ολυμπιακό ρεκόρ.

    Μετά απαυτό δεν υπήρχε αμφιβολία για το ποιά θα είναι η νικήτρια στον τελικό, και όντως δεν διέψευσε τα προγνωστικά. Ο χρόνος της, 52.82, ήταν ελάχιστα κατώτερος από το ρεκόρ του ημιτελικού.»

    [09] Κόσμος

    Σύμφωνα με έρευνα "Στοίχισαν" οι επιθέσεις της ΕΤΑ

    28/12/2004 2:48:00 μμ

    Οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ έχει κοστίσει στην Ισπανία, η βία και οι απειλές της οργάνωσης των βάσκων αυτονομιστών ΕΤΑ, την τελευταία δεκαετία. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του δικαστή Μπαλτάσαρ Γκαρθόν, υπολογίζεται το κόστος των επιπλέον μέτρων ασφαλείας, των ασφαλειών που πληρώθηκαν, των αποζημιώσεων που δόθηκαν στα θύματα, αλλά και το κόστος της φυλάκισης των μελών της ΕΤΑ. Το συνολικό κόστος σε αυτούς τους τομείς ανέρχεται τα 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο 1994-2003, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών που πραγματοποίησαν την έρευνα.

    Στο ποσό αυτό προστίθεται και η ζημιά-ύψους 3,49 δισεκατομμυρίων ευρώ, που προκλήθηκε από το κλείσιμο του πυρηνικού εργοστασίου του Λεμονίζ, κοντά στο Μπιλμπάο, η κατασκευή του οποίου δεν ολοκληρώθηκε ποτέ εξαιτίας των επιθέσεων της ΕΤΑ, με αποκορύφωμα τη δολοφονία ενός μηχανικού που εργαζόταν στο εργοστάσιο.

    [10] Αθλητισμός

    Το "αντίο" του Ρομάριο

    28/12/2004 3:21:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Το τέλος στην ποδοσφαιρική του καριέρα, ανακοίνωσε ο Ρομάριο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, ο οποίος είναι ο δεύτερος σκόρερ της Εθνικής ομάδας της Βραζιλίας όλων των εποχών, πίσω από τον Πελέ, αποκάλυψε πως εγκαταλείπει την ενεργό δράση, λέγοντας χαρακτηριστικά : "Σταματάω. Δεν μπορώ πια να αγωνίζομαι. Δεν έχω πια την επιθυμία να το κάνω".

    "Παιχνίδι προς τιμήν μου"

    Ο Ρομάριο ντε Σόουζα Φαρία, όπως είναι το πλήρες όνομα του παλαίμαχου διεθνούς, σκέφτεται να οργανώσει ένα παιχνίδι στο «Μαρακανά» μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2005, όπου θα "πατήσει" και για τελευταία φορά ως παίκτης των αγωνιστικό χώρο. "Σκέφτομαι να αγωνιστώ για ένα ημίχρονο με τη φανέλα της Βάσκο ντα Γκάμα και στο δεύτερο με αυτή της Φλαμένγκο. Θέλω να φορέσω τις φανέλες των δύο ομάδων, στις οποίες διέπρεψα περισσότερο" δήλωσε ο «Ρο».

    Ο Ρομάριο, ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής Κόσμου με τη «Σελεσάο» το 1994 έχει σημειώσει 70 γκολ σε 87 αγώνες με το εθνόσημο και υστερεί μόνο σε σχέση με τον Πελέ, καθώς το «Μαύρο Διαμάντι» έχει βρει 95 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα σε 114 αναμετρήσεις της Εθνικής.

    [11] Αθλητισμός

    Στη Μπελενένσες ο Κατάνια

    28/12/2004 3:43:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την δεύτερη μεταγραφή της πραγματοποίησε η Μπελενένσες. Η Πορτογαλική ομάδα, μετά την μεταγραφή υπό μορφή δανεισμού του Πάουλο Σέρτζιο από τη Σπόρτινγκ, ανακοίνωσε την απόκτηση του Βραζιλιάνου Κατάνια, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για τον επόμενο 1,5 χρόνο. Ο επιθετικός που έχει και Ισπανικό διαβατήριο, δεσμεύοταν με συμβόλαιο από τη Θέλτα Βίγκο έως το 2007 και από πέρυσι τον Ιανουάριο αγωνιζόταν ως δανεικός στη ρωσική Κρίλια Σοβιέτοβ Σαμάρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 32χρονος επιθετικός, ο οποίος άρχισε την καριέρα του στη Βραζιλία, φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Μπελενένσες το 1995, ενώ στη συνέχεια αγωνίστηκε στη Σαλαμάνκα (1996-97), στη Μάλαγα (1998-2000) και στη Θέλτα Βίγκο από το 2000.

    [12] Κοινωνία

    Απέκλεισαν την εθνική Θεσσαλονίκης-Έδεσσας Στους δρόμους οι βαμβακοπαραγωγοί Θεσσαλονίκης

    28/12/2004 3:43:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας στην είσοδο της Χαλκηδόνας, προχώρησαν το μεσημέρι βαμβακοπαραγωγοί του νομού Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται από παρακαμπτήριους δρόμους. Αγρότες από τα Κουφάλια, τη Χαλκηδόνα, το Μικρό Μοναστήρι και το Λουδία με περίπου 80 τρακτέρ έχουν καταλάβει το οδόστρωμα κρατώντας κλειστό το δρόμο, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αποκλεισμό μέχρι το βράδυ. Παράλληλα, προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εάν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. Οι βαμβακοπαραγωγοί ζητούν να αυξηθεί το ποσοστό αποθεμάτων που δέχονται τα εκκοκκιστήρια από 15% στο 30% της δηλωθείσας παραγωγής. Σημειώνεται ότι στο νομό Θεσσαλονίκης η αδιάθετη παραγωγή βαμβακιού υπολογίζεται πως ανέρχεται σε 5,5 με 6 χιλιάδες τόνους.

    [13] Αθλητισμός

    Πρόβλημα ανάκλησης αδειών σε ΚΑΕ και ΠΑΕ

    28/12/2004 4:08:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία τα οποία έχει συγκεντρώσει η Διεύθυνση Ανωνύμων Εταιρειών και Πίστεως σχετικά με την οικονομική κατάσταση στις οποία βρίσκονται οι ΠΑΕ και οι ΚΑΕ. Σύμφωνα με αυτά, προκύπτει πρόβλημα ανάκλησης αδειών αντιμετωπίζουν αρκετές Ποδοσφαιρικές και Καλαθοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες εάν μέχρι τον Ιούνιο του 2005 δεν προχωρήσουν στις απαιτούμενες αυξήσεις κεφαλαίου. Οι Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρείες των οποίων τα ίδια κεφάλαιά τους θα εξακολουθήσουν να είναι κατώτερα του 1/10 του καταβεβλημένου μετοχικού τους κεφαλαίου δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μεταγραφές τον Ιανουάριο και να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα του 2005 - 2006 και εν τέλει θα ανακληθεί τον Ιούνιο του 2006 η άδεια λειτουργίας τους.

    Οι ΚΑΕ

    Όπως είπε ο κ. Παπαθανασίου σήμερα, η «αίσθηση που υπάρχει είναι ότι σε σχέση με τον Μάιο, οπότε ξεκίνησε η προσπάθεια του νοικοκυρέματος έχουν τακτοποιηθεί αρκετές ομάδες και διαπιστώνεται ότι έχουν τη διάθεση να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους μέχρι το τέλος του χρόνου». Ο υφυπουργός τόνισε ότι τις πρώτες μέρες του νέου χρόνου θα δώσει τα τελικά στοιχεία για την συνέπεια των αθλητικών ανωνύμων εταιρειών.

    Οι ΚΑΕ «Γ.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ» και «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π.» δεν θα μπορούν να πραγματοποιήσουν μεταγραφές τον Ιανουάριο και να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της περιόδου 2005 - 06 αν δεν προχωρήσουν στις προβλεπόμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου τα ίδια κεφάλαια να αντιστοιχούν τουλάχιστον στο 1/10 του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. Σημειώνεται ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ έχει λάβει απόφαση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου από το Σεπτέμβριο (6 εκατ. ευρώ) αλλά δεν έχει ενημερώσει ακόμα τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης.

    Ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι ΚΑΕ «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ», «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ», «Γ.Σ. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» & «ΟΛΥΜΠΙΑ Σ.Γ.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ», οι οποίες στα ίδια κεφάλαιά τους, ως Υπεραξία των αθλητών τους έχουν καταχωρίσει το συνολικό ποσό της Αποτίμησης των αθλητών που προσδιορίζει η Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και όχι το ποσό της υπεραξίας που ορίζει ο νόμος.

    Επίσης, οι ΚΑΕ «ΙΩΝΙΚΟΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ» και «ΚΑΟ ΔΡΑΜΑΣ» δεν έχουν υποβάλλει στο υπουργείο τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, καθώς και τα προβλεπόμενα από το νόμο δικαιολογητικά. Προς τις ΚΑΕ αυτές οι αρμόδια υπηρεσία έχει αποστείλει έγγραφο επισημαίνοντας τις ποινικές συνέπειες που απορρέουν από την παράλειψή τους.

    Σημειώνεται ότι στο σύνολο σχεδόν των ΚΑΕ αναγράφονται παρατηρήσεις στα πιστοποιητικά ελέγχου των Ορκωτών - Ελεγκτών-Λογιστών που αφορούν κυρίως τη μη διενέργεια αποσβέσεων, μη σχηματισμό προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις, μη σχηματισμό προβλέψεων για πρόστιμα λόγω μη καταβολής φόρων, μη διενέργεια φορολογικού ελέγχου κ.λ.π..

    Τέλος, σε ότι αφορά τις ΚΑΕ , διευκρινίζεται ότι οι «ΑΡΗΣ», «ΠΑΟΚ», «ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.», «ΗΡΑΚΛΗΣ», «ΝΗΑΡ ΗΣΤ» και «Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ» έχουν τεθεί σε ειδική εκκαθάριση και παράλληλα συνεστήθηκαν νέες ΚΑΕ «ΑΡΗΣ», «ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ», «ΗΡΑΚΛΗΣ» «ΠΑΟΚ» και «Γ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ» οι οποίες θα κλείσουν τον πρώτο ισολογισμό τους στις 30-6-2005, ενώ έχουν συσταθεί οι νέες ΚΑΕ "ΜΕΝΤ" και "ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο." οι οποίες θα κλείσουν τον πρώτο ισολογισμό τους στις 30-6-2006 και 30-6-2005 αντίστοιχα.

    Οι ΠΑΕ

    Σε επτά ΠΑΕ έχει αποσταλεί έγγραφο από το υπουργείο Ανάπτυξης επισημαίνοντας τις ποινικές συνέπειες από τη μη κατάθεση των ετήσιων οικονομικών τους καταστάσεων, καθώς και τα προβλεπόμενα από το νόμο δικαιολογητικά. Ειδικότερα πρόκειται για τις Α.Π.Ο. ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ, ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ Γ.Σ. (κατετέθησαν σήμερα), ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε. 2005, Α.Ε. ΠΟΣΕΙΔΩΝ (δεν αγωνίζεται στο πρωτάθλημα), Α.Ο. ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ, Α.Σ. ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΗΛΤΕΞ ΛΥΚΟΙ Α.Σ..

    Επίσης από τα στοιχεία των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων της 30-6-2004 που υπέβαλαν 16 ΠΑΕ που αγωνίζονται στα Πρωταθλήματα Α΄, 8 ΠΑΕ της Β΄ και 6 ΠΑΕ Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, προκύπτουν τα εξής: Α΄ Εθνική Κατηγορία α) Κατά τη χρήση 1-7-2003/30-6-2004 παρουσίασαν θετικά αποτελέσματα (κέρδη) οι ΠΑΕ «ΚΑΛΛΙΘΕΑ», «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ», «Α.Ο. ΚΕΡΚΥΡΑ», «SKODA ΞΑΝΘΗ» «ΑΙΓΑΛΕΩ» ΚΑΙ «Α.Ο. ΙΩΝΙΚΟΣ».

    - Τα ίδια κεφάλαια των ΠΑΕ «ΠΑΟΚ», «ΗΡΑΚΛΗΣ» και «ΑΕΚ» είναι κατώτερα του 1/10 του καταβεβλημένου μετοχικού τους κεφαλαίου και επομένως συντρέχει λόγος ανάκλησης της άδειας σύστασής τους, οπότε μέχρι τέλους του έτους και προκειμένου να μπορούν να κάνουν μεταγραφές υποχρεούνται να καλύψουν το 50% των υποχρεώσεών τους και έως τις 30 Ιουνίου 20-05 το υπόλοιπο αυτών για να μην χάσουν τις άδειές τους. Στην ίδια περίπτωση εμπίπτουν και οι ΠΑΕ «Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ» και «ΟΦΗ» (χωρίς να συνυπολογίζεται στα ίδια κεφάλαιά τους η «Διαφορά αποτίμησης αθλητών» καθόσον αυτή δεν έχει καταχωρηθεί στον Ισολογισμό 30-6-2004).

    - Οι ΠΑΕ «ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ», «ΑΙΓΑΛΕΩ» και «ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ» στον Ισολογισμό τους δεν έχουν καταχωρημένη την υπεραξία των αθλητών τους, αλλά και στην αρμόδια υπηρεσία δεν υπάρχει κάποιο στοιχείο σχετικά με το ύψος αυτής, προκειμένου να προσδιοριστεί εάν εμπίπτουν στο άρθρο περί ανάκλησης των αδειών λειτουργίας τους, καθόσον το ύψος των ιδίων κεφαλαίων τους βρίσκεται σε οριακά επίπεδα με τα ελάχιστα όρια που απαιτεί ο νόμος.

    - Για την κάλυψη των υποχρεώσεών τους έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί οι ΠΑΕ «ΑΕΚ». «Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ», «Α.Ο. ΙΩΝΙΚΟΣ», «ΟΦΗ», «ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ Α.Ο.» και «ΝΕΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ», ενώ για την «ΑΕΚ» και τον «ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ» αναμένεται να ενημερωθεί το υπουργείο για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του άρθρου 44 του Ν. 1892/1990 (Απόφαση Εφετείου).

    Β΄ και Γ' ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

    - Κατά τη χρήση 1-7-2003/30-6-2004 παρουσίασαν θετικά αποτελέσματα οι ΠΑΕ «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ» και «ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ Α.Ο. ΠΥΡΓΟΥ». - Η ΠΑΕ «Μ.Γ. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ» υποχρεούται σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, ενώ οι ΠΑΕ «ΑΠΟΛΛΩΝ - ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ», «ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ» και «ΚΑΣΤΟΡΙΑ» δεν έχουν καταχωρημένη στον ισολογισμό την υπεραξία των αθλητών τους και τα ίδια κεφάλαιά τους βρίσκονται σε οριακά επίπεδα με τα ελάχιστα όρια που απαιτεί ο νόμος. - Προς την κατεύθυνση της κάλυψης των κεφαλαίων τους έχουν κινηθεί οι ΠΑΕ «ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ» , «Γ.Α.Ο. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ», «Α.Γ.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑ», «Α.Π.Ο. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ» και «Μ.Γ.Σ. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ». Γ΄ Εθνική Κατηγορία - Κατά τη χρήση 1-7-2003/30-6-2004 δεν παρουσίασε θετικό αποτέλεσμα καμία ΠΑΕ της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας, ενώ με ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους απειλούνται οι ΠΑΕ «Α.Ο. ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ», «Π.Α.Ο. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΦΥΛΗΣ» «Α.Γ.Σ. ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ» και « ΜΑΡΚΟ- ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ», εφόσον δεν προβούν σε αύξηση μ/κ. Ωστόσο οι ΠΑΕ «Α.Γ.Σ. ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ» και «Γ.Σ. ΜΑΡΚΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ» έχουν ήδη κινήσει στις σχετικές διαδικασίες. - Στο σύνολο σχεδόν των ΠΑΕ αναγράφονται παρατηρήσεις στα πιστοποιητικά ελέγχου των Ορκωτών Ελεγκτών - Λογιστών που αφορούν κυρίως τη μη διενέργεια αποσβέσεων, μη σχηματισμό προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις, μη σχηματισμό προβλέψεων για πρόστιμα λόγω μη καταβολής φόρων, μη διενέργεια φορολογικού ελέγχου κ.λ.π.. - Τέλος, σημειώνεται ότι για 18 ΠΑΕ που είναι νεοσυσταθείσες, αναμένεται το κλείσιμο των ισολογισμών τους στις 30-6-2005 και 30-6-2006. Πρόκειται για τις: ΠΑΕ Κατηγορία Α΄ Ισολογισμός - ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ Α.Ο. Β΄ 30-6-2005 - Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑ Β΄ 30-6-2005 - Π.Ο. ΑΤΣΑΛΕΝΙΟΣ Γ΄ 30-6-2005 - ΕΘΝΙΚΟΣ Ο.Φ.Π.Φ. - Α.Ο. ΜΑΝΗΣ Γ΄ 30-6-2005 - ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ Γ΄ 30-6-2005 - ΡΟΔΟΣ Α.Σ.Π.Α.Ε. Γ΄ 30-6-2005 - ΒΕΡΟΙΑ Γ.Λ.Σ. Γ΄ 30-6-2005 - Γ.Σ. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ Γ΄ 30-6-2005 - ΝΕΑ Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ Γ΄ 30-6-2005 - ΑΧΑΪΚΗ Π.Α.Ε. Γ΄ 30-6-2006 - ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ Α.Ο.Φ. Γ΄ 30-6-2006 - Γ.Π.Σ. ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ Γ΄ 30-6-2006 - Γ.Α.Σ. ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΡΤΑΣ Γ΄ 30-6-2006 - ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ Α.Ο. ΦΙΛΙΠ/ΛΗΣΓ΄ 30-6-2006 - Φ.Σ. ΚΟΖΑΝΗ 2004 Γ΄ 30-6-2006 - ΛΑΜΙΑ Α.Σ. Γ΄ 30-6-2006 - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ Γ.Φ.Σ. Γ΄ 30-6-2006 - ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΛΙΓΝΙΤΟΡΥΧΟΙ Γ΄

    [14] Κοινωνία

    Συνάντηση Στ. Δήμα - ΓΣΕΕ

    28/12/2004 4:52:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε συνεργασία με τους κοινοτικούς εταίρους, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι εργοδότες και οι εργαζόμενοι σε θέματα περιβάλλοντος, να αυξήσουν την υγιεινή στο χώρο εργασίας αλλά και να συμβάλλουν γενικότερα στη βιώσιμη ανάπτυξη, προσβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος, Σταύρος Δήμας, κατά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τα μέλη του προεδρείου της ΓΣΕΕ. Ο Στ. Δήμας ενημέρωσε τους συνδικαλιστές για την ευρωπαϊκή πολιτική σε θέματα περιβάλλοντος αλλά και σχετικά με τη στρατηγική της Λισσαβόνας.

    Προτεραιότητα οι νέες θέσεις εργασίας

    Αναφορικά με τη διαδικασία της Λισσαβόνας, ο Στ. Δήμας σημείωσε ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας παραμένει προτεραιότητα της Ένωσης αλλά συνδυάζεται πλέον με τις πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης, έτσι ώστε να οδηγεί σε πρακτικές αφενός φιλικές προς το περιβάλλον και αφετέρου στη δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλής ποιότητας.

    Ο επίτροπος σημείωσε, επίσης, ότι αποφάσεις σχετικές με τη στρατηγική της Λισσαβόνας θα ληφθούν στο Συμβούλιο Κορυφής του Μαρτίου του 2005 από τους αρχηγούς κρατών των 25 χωρών-μελών της Ε.Ε.

    Οι συνδικαλιστές ευχαρίστησαν τον επίτροπο για την ενημέρωση και αναφέρθηκαν στη δημιουργία της γραμματείας περιβάλλοντος της ΓΣΕΕ.

    [15] Αθλητισμός

    Άρης: "Χωρίς προβληματα για τη νίκη"

    28/12/2004 5:15:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Νίκη και μόνο νίκη είναι ο στόχος του Άρη στο αυριανό παιχνίδι με τον Πανιώνιο, στην τελευταία για το 2004 αγωνιστική του Πρωταθλήματος. Ο Γιώργος Χατζάρας τόνισε πως η ομάδα του θέλει τη νίκη για δύο λόγους. Πρώτον για να γευτεί τη χαρά των τριών βαθμών για πρώτη φορά στο Κλεάνθης Βικελίδης και δεύτερον να αποχαιρετήσει τον χρόνο παίρνοντας μεγάλη βαθμολογική ανάσα και να ξεφύγει από τον "πάτο".

    Με πολύ προσοχή

    «Θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά μας με μία επιτυχία. Εχουμε μπροστά μας ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά η ομάδα είναι σε καλή κατάσταση και αισιοδοξούμε για το καλύτερο δυνατό. Το μυαλό μας είναι και στον κόσμο του Αρη που βρίσκεται τόσο κοντά μας και σ αυτή τη δύσκολη χρονιά. Το εισπράττουμε και μας δίνει απεριόριστη δύναμη. Εστω και στο τελείωμα του χρόνου, θα θέλαμε να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας», τόνισε μέσω της επίσημης σελίδας της ΠΑΕ στο διαδίκτυο, ο Γιώργος Χατζάρας και κατέληξε:

    «Ο Πανιώνιος είναι σοβαρή ομάδα. Τα τελευταία χρόνια έχει πάντοτε υψηλούς στόχους. Γι αυτό πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή και να έχουμε υπομονή και θράσος στο παιχνίδι μας».

    [16] Αθλητισμός

    Ο Σαχινίδης στον Ιωνικό

    28/12/2004 6:29:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Τον 18χρονο Βασίλη Σαχινίδη ο οποίος αγωνιζόταν στον Αίαντα Ευόσμου απέκτησε απόψε ο Ιωνικός και πραγματοποίησε έτσι την τρίτη του μεταγραφή στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Σαχινίδης έχει ύψος 1.84μ. και είναι επιθετικός, ενώ σε 13 συμμετοχές στην φετινή περίοδο σημείωσε με την φανέλα του Αίαντα, οκτώ γκολ. Στο μεταξύ, οι «κυανόλευκοι» ολοκλήρωσαν σήμερα την προετοιμασία τους για τον αγώνα με την ΑΕΚ και ο Βαγγέλης Βλάχος ανακοίνωσε τους 18 ποδοσφαιριστές που συμπεριέλαβε στην αποστολή για την αυριανή αναμέτρηση. Σε αυτή μετέχουν και οι Γαβριλόπουλος και Διαμαντής, οι οποίοι ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών τους. Στην αποστολή ο τεχνικός του Ιωνικού συμπεριέλαβε τους Μπεκιάι, Μυτιληναίο (τερματοφύλακες), Διγκόζη, Πουλόπουλο, Κινγκ, Τσιμπλίδη, Μάγγο, Μακόρ, Ζίφκοβιτς, Βουρεξάκη, Μελαμπιανάκη, Κυριακίδη, Γκούτμαν, Λετιέρι, Διαμαντή, Γαβριλόπουλο, Ρόκα και Κοτίτσα.

    [17] Κοινωνία

    Κονδύλι της Κομισιόν για ΧΥΤΑ

    28/12/2004 6:28:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Ανάσα για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου, καθώς, ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα όπως αυτό της υγειονομικής διαχείρισης των απορριμμάτων οδεύει προς τη λύση του. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το ποσό των 40.000.000 ευρώ από το ταμείο συνοχής για την κατασκευή νέου χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στη θέση Σκαλιστήρι του δήμου Φυλής. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δρομολογεί ουσιαστικά τη διαδικασία για την κατασκευή ενός από τα πλέον σημαντικά έργα στην Αττική, το οποίο είχαν οδηγήσει σε τέλμα οι λανθασμένες επιλογές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η Επιτροπή έχει επίσης εγκρίνει το ποσό των 16.000.000 ευρώ για την κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό, ενώ αναμένεται και η έγκριση για τον ανάδοχο του έργου της κατασκευής ενός τρίτου ΧΥΤΑ στην Κερατέα.

    [18] Πολιτική

    Σε καλό δρόμο οι συζητήσεις Συνάντηση Γιαννάκου-Αναπληρωτών

    28/12/2004 6:30:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Σε καλό και συναινετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η συνάντηση των εκπροσώπων των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών με την υπουργό Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου. Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις κινήσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων τους. Από την πλευρά της η κ Γιαννάκου έκανε λόγο για μια πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των δυο μερών και τόνισε, ότι υπάρχουν ζητήματα, που εξετάζονται και ο διάλογος θεσμικά συνεχίζεται. Στο καλό κλίμα της συνάντησης εστίασε και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών υπογραμμίζοντας, ότι σε πολλά ζητήματα δόθηκαν θετικές απαντήσεις, ενώ χαρακτήρισε ως πολύ καλή εξέλιξη τη δέσμευση για συνέχιση του κύκλου των συζητήσεων.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 28 December 2004 - 17:53:19 UTC