Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δυστυχία χωρίς τέλος
  • [02] Τραγικό τροχαίο στην Παραλιακή
  • [03] Ο Ο' Νιλ "ξέθαψε το τσεκούρι του πολέμου"

    [01] Κόσμος

    Σήμερα η Διεθνής Διάσκεψη στη Τζακάρτα Δυστυχία χωρίς τέλος

    5/1/2005 7:43:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 5/1/2005 11:30:23 πμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Μια νέα ισχυρή μετασεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έγινε ιδιαίτερα αισθητή στη Σουμάτρα, πανικόβαλε τα ξημερώματα της Τετάρτης τους κατοίκους στα βόρεια του νησιού, όπου σύμφωνα με εκτιμήσεις έχουν βρει το θάνατο από τα φονικά τσουνάμι πάνω από 100.000 άνθρωποι. Αν και οι ειδικοί εμφανίζονται καθησυχαστικοί καθώς εκτιμούν ότι οι μετασεισμοί δεν είναι αρκετά ισχυροί για να προκαλέσουν νέα παλιρροϊκά κύματα, ωστόσο, τρομοκρατούν τους κατοίκους που έχουν προσφύγει σε πρόχειρους καταυλισμούς. Μέχρι στιγμής, στην ινδονησιακή επαρχία Άτσεχ, που υπέφερε ιδιαίτερα από το χτύπημα του τσουνάμι, οι άστεγοι ξεπερνούν τις 470.000, ενώ οι νεκροί αγγίζουν τις 94.000. Δραματικά αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και των αγνοουμένων και σε πολλές άλλες πληγείσες περιοχές. Την Πέμπτη, πραγματοποιείται στη Τζακάρτα σύσκεψη με τη συμμετοχή 14 αρχηγών κρατών και ανθρωπιστικών οργανώσεων με θέμα την παροχή βοήθειας στις πληγείσες περιοχές.

    Τραγική κατάσταση στην Ταϊλάνδη

    Στην Ταϊλάνδη, πάνω από 5.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το φονικό τσουνάμι, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, περίπου οι μισοί είναι ξένοι υπήκοοι.

    Τις 4.500 άγγιξε και ο αριθμός των αγνοουμένων, ενώ εξαιρετικά δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις της κυβέρνησης για τον τελικό αριθμό των νεκρών καθώς εκτιμά ότι θα φτάσει τις 7.000 έως 8.000.

    Ειδικά στην Ταϊλάνδη, επίσημες πηγές εκτιμούν ότι πάνω από 300 παιδιά έχουν χάσει τουλάχιστον τον ένα γονιό τους από τα τσουνάμι που έπληξαν έξι παράκτιες επαρχίες της χώρας.

    Τα ορφανά παιδιά έχουν βρει καταφύγιο σε καταυλισμούς προσφύγων και οι Αρχές προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με μέλη των οικογενειών τους για να αναλάβουν την προστασία τους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνεχίζεται ο Μαραθώνιος ανθρωπιάς

    [02] Κοινωνία

    Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους Τραγικό τροχαίο στην Παραλιακή

    5/1/2005 8:05:00 πμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αργά το βράδυ της Τρίτης στην Αργυρούπολη, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επενέβαιναν ξέφυγε από την πορεία του και, αφού προσέκρουσε σε κολώνα, ανεφλέγη. Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη λίγο πριν τα μεσάνυχτα στη συμβολή της λεωφόρου Βουλιαγμένης με την Αλίμου. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το τροχαίο προκλήθηκε από υπερβολική ταχύτητα. Έρευνες για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διεξάγονται από αστυνομικούς της Τροχαίας της περιοχής.

    [03] Αθλητισμός

    Ο Ο' Νιλ "ξέθαψε το τσεκούρι του πολέμου"

    5/1/2005 10:51:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Απλά "σαρωτικός" ήταν χθες τα ξημερώματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο Ζερμέιν Ο Νιλ, καθώς με τους 55 πόντους που πέτυχε "εξευτέλισε" την άμυνα των Μιλγουόκι Μπακς και οδήγησε τους Ιντιάνα Πεϊσερς σε μία άνετη νίκη επί του αντιπάλου της με 116-99. Ασταμάτητο όμως ήταν και το Φοίνιξ στη Μινεάπολη, αφού ο Αμάρε Στουντεμαϊρ με 34 πόντους δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στους Τίμπεργουλβς, οι οποίοι παρά τους 47 πόντους του δικού τους Κέβιν Γκαρνέτ, υποκλίθηκαν με 122-115 στην ανωτερότητα των Σανς. Στους υπόλοιπους αγώνες είχαμε τα εξής αποτελέσματα: Ουάσινγκτον-Νιού Τζέρσεϊ 112-88, Ιντιάνα-Μιλγουόκι 116-99, Νέα Υόρκη-Σακραμέντο 98-105, Σαν Αντόνιο-Λέικερς 100-83


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 5 January 2005 - 9:54:29 UTC