Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μόνο λίγο καιρό... ξαποσταίνει
  • [02] "Αγώνες" θανάτου σε Παραλιακή και Κηφισιάς
  • [03] Άσχημα τα μαντάτα για ΠΑΟΚ
  • [04] Αντι-Χαριστέας ο "Ζιντάν των φτωχών"
  • [05] Αναληθή τα δημοσιεύματα του Τύπου
  • [06] "Να διατεθεί με διαφάνεια η βοήθεια"
  • [07] "Έβρεξε" εξώδικα στο Γηραιό
  • [08] Η Ευρώπη συντονίζει τις κινήσεις της
  • [09] Στο νοσοκομείο η Γιάννα Αγγελοπούλου
  • [10] Σε ρυθμούς συνεδρίου το ΠΑΣΟΚ
  • [11] Ανακοινώθηκε ο Νούμερο 2 της αμερικανικής διπλωματίας

    [01] Αθλητισμός

    Μόνο λίγο καιρό... ξαποσταίνει

    7/1/2005 7:22:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Την ευκαιρία να πάρει μερικές ανάσες από το υπερφορτωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα που έχει "βγάλει" μέχρι σήμερα, θα έχει την Κυριακή ο Γάλλος διεθνής της Αρσεναλ, Τιερί Ανρί. Ο Αλσατός τεχνικός των "κανονιών", Αρσέν Βενγκέρ, σκοπεύει να ξεκουράσει το συμπατριώτη του, στον αγώνα με τη Στόουκ Σίτι στο "Χάιμπουρι" για τον Γ΄ γύρο του κυπέλλου Αγγλίας. Αυτή θα είναι η τέταρτη φορά φέτος σε αγώνα Κυπέλλου, που ο διεθνής των "τρικολόρ" δεν θα αγωνιστεί, σε αντίθεση με το πρωτάθλημα, όπου ο Ανρί στις 22 αγωνιστικές που έχουν παιχθεί δεν έχει απουσιάσει από κανέναν αγώνα. Αν τώρα προσθέσουμε τους αγώνες του EURO 2004 και μερικά φιλικά προετοιμασίας των "πετεινών", τότε συμπεραίνουμε, ότι ο Τιερί Ανρί από την 1η Ιανουαρίου 2004 έχει αγωνιστεί ούτε λίγο, ούτε πολύ σε 69 αναμετρήσεις.

    [02] Κοινωνία

    Δυο νεκροί σε ισάριθμα τροχαία λόγω ταχύτητας "Αγώνες" θανάτου σε Παραλιακή και Κηφισιάς

    7/1/2005 7:43:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΝΕΤ - ΑΠΕ

    Η υπερβολική ταχύτητα ήταν η αιτία που χάθηκαν τα ξημερώματα δυο νέοι άνθρωποι στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και στη Λεωφόρο Κηφισίας. Το δυστύχημα στην παραλιακή, σημειώθηκε λίγο πριν από τις δυο τα ξημερώματα και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τα δυο από τα τέσσερα εμπλεκόμενα στο τροχαίο ΙΧ έκαναν κόντρες. Πρωταγωνιστές μάλιστα σε αυτόν τον "αγώνα ταχύτητας" ήταν ένας ανθυπαστυνόμος, ο οποίος βρήκε ακαριαίο θάνατο και ένας αστυφύλακας ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά. Στο δεύτερο τροχαίο που σημειώθηκε στις τρεις τα ξημερώματα, στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος του Αμαρουσίου ο οδηγός έχασε λόγω υπερβολικής ταχύτητας τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και αφού πρώτα προσέκρουσε σε κολώνα της ΔΕΗ στη συνέχεια σφηνώθηκε σε βιτρίνα καταστήματος επίπλων. Λίγο αργότερα ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου.

    Υπερβολική ταχύτητα

    Μάρτυρες του δυστυχήματος στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, μιλούν για κόντρες γεγονός που εξετάζεται σοβαρά από την τροχαία.

    Ο οδηγός του μαύρου Saab, ο ανθυπαστυνόμος Μανώλης Δεληρόγλου 38 χρόνων, συγκρούστηκε διαδοχικά με άλλα δύο ΙΧ που προπορευόταν, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

    Μετά τη σφοδρή σύγκρουση δύο από τα τρία αυτοκίνητα, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος βρέθηκαν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

    Ο ανθυπαστυνόμος έχασε τη ζωή του ενώ ο συνοδηγός του αυτοκινήτου, αστυνομικός και αυτός, τραυματίστηκε σοβαρά .

    Οι επιβάτες των δύο άλλων αυτοκινήτων που υπέστησαν υλικές ζημιές ευτυχώς δεν έπαθαν τίποτα .

    Ο ανθυπαστυνόμος υπηρετούσε στην φρουρά φυλακών Αυλώνας και είχε αποσπαστεί απο την Αμεση Δράση, ενώ ο 29χρονος αστυφύλακας υπηρετούσε στην υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών.

    Στο τροχαίο που συνέβη στην Λεωφόρο Κηφισίας ο οδηγός της Alfa Romeo σκοτώθηκε ενώ οι δύο συνεπιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά , μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

    [03] Αθλητισμός

    Άσχημα τα μαντάτα για ΠΑΟΚ

    7/1/2005 7:38:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    "Πύρρειος" αποδεικνύεται μετά από τρεις μέρες η εκτός έδρας νίκη του ΠΑΟΚ επί της Σαρλερουά στους αγώνες των ομίλων του ULEB Cup, καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις του τραυματισμού του Ρώσου σέντερ Αλεξάντερ Μπασμίνοφ, κάνουν λόγο για απουσία δύο έως τεσσάρων μηνών. Κατά τη σημερινή μαγνητική τομογραφία διαπιστώθηκε ότι ο Μπασμίνοφ έχει υποστεί ρήξη έσω πλαγίου μηνίσκου και μερική ρήξη προσθίου χιαστού στο αριστερό γόνατο και πρέπει να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση, από την οποία θα διαπιστωθεί και το μέγεθος της ζημιάς στον χιαστό και μαζί ο ακριβής χρόνος που θα μείνει εκτός αγώνων. Το γεγονός αυτό όπως είναι φυσικό, "αλλάζει άρδην" τα πλάνα του δικέφαλου του Βορρά, που εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο αντικατάστασης του ξένου αθλητή.

    Αλλαγή ρότας

    Οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του Μπασμίνοφ έχει προκαλέσει σύγχιση στα πλάνα του τεχνικού της ομάδας της Θεσσαλονίκης Μπάνε Πρέλεβιτς, οι οποίος πλέον είναι υποχρεωμένος να προβεί σε κάποιες αλλαγές: "Είναι αλήθεια ότι λίγο μας βγάζει έξω από τον ρυθμό μας ο τραυματισμός του Μπασμίνοφ, γιατί είμαστε αναγκασμένοι να αλλάξουμε μερικά πράγματα. Ευτυχώς που έχουμε και άλλους παίκτες που είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα σ΄ αυτή τη θέση".

    [04] Αθλητισμός

    Αντι-Χαριστέας ο "Ζιντάν των φτωχών"

    7/1/2005 8:16:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Παρά τις προσπάθειες του Ολυμπιακού να φέρει τον Μοχάμεντ Ζιντάν στον Πειραιά ο διεθνής Αιγύπτιος άσος "έπιασε λιμάνι" στη Βέρντερ Βρέμης, ως αντικαταστάτης του διεθνούς Άγγελου Χαριστέα, που μετακόμισε στον Άγιαξ. Ο 23χρονος επιθετικός δόθηκε στην πρωταθλήτρια της μπουντεσλίγκα δανεικός από τη Μίντιλαντ μέχρι το καλοκαίρι. Εν τούτοις η γερμανική ομάδα, που ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του διθενούς των "Φαραώ", κάνοντας χρήση της ειδικής αναφοράς που εμπεριέχεται στο συμβόλαιό του, έχει το δικαίωμα να τον κρατήσει στο δυναμικό της για πάντα.

    [05] Αθλητισμός

    Αναληθή τα δημοσιεύματα του Τύπου

    7/1/2005 8:37:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σε διάψευση των δημοσιευμάτων του Τύπου, που αφορούν τη γνωστή υπόθεση παράβασης των κανονισμών περί χρήσης αναβολικών ουσιών και τον πελάτη του Κώστα Κεντέρη προχώρησε με ανακοίνωσή που εξέδωσε ο νομικός σύμβουλος του Έλληνα πρωταθλητή του στίβου Γρηγόρης Ιωαννίδης. Χαρακτηρίζοντας αναληθή τα όσα γράφτηκαν στις εφημερίδες, ο κ. Ιωαννίδης επεσήμανε στις δηλώσεις του, ότι παρόλα αυτά θα επιδιώξει την αποκατάσταση της αλήθειας και την επίρριψη ευθυνών σε εκείνους που παραβίασαν τα δικαιώματα του πελάτη του.

    Τα κυριότερα σημεία της ανακοίνωσης

    "Τα εν λόγω άρθρα, ουδεμία σχέση με την πραγματικότητα έχουν, καθώς δεν υπάρχει ούτε περιστασιακή ένδειξη που να αποδεικνύει ανάμιξη του κ. Κεντέρη με τον εν λόγω οργανισμό. Περιμένουμε με ανυπομονησία την ακροαματική διαδικασία του ΣΕΓΑΣ ούτως ώστε να αποδείξουμε την αθωότητα του κ. Κεντέρη, μέσα από μία δίκαιη και αδιάβλητη διαδικασία, η οποία θα ακολουθήσει πιστά τους κανόνες των αθλητικών οργανισμών, αλλά και τις βασικές αρχές της νομικής επιστήμης και της φυσικής δικαιοσύνης και θα αποφύγει την δημόσια δίκη από τα ΜΜΕ, η οποία σαν στόχο έχει την άδικη και ανελέητη καταδίωξη του κ. Κεντέρη", αναφέρει -μεταξύ άλλων- η ανακοίνωση του κ. Ιωαννίδη, που καταλήγει ως εξής:

    "Δεν γνωρίζουμε ποιες σκοπιμότητες αυτές οι δημοσιεύσεις εξυπηρετούν, αλλά έχουν προσβάλλει παράφορα την αδιάβλητη και δίκαιη ακροαματική διαδικασία και γι αυτόν τον λόγο έχουμε κοινοποιήσει την διαμαρτυρία μας στην IAAF. Ως εκ τούτου, θα επιδιώξουμε την αποκατάσταση της σωστής και δίκαιης εφαρμογής την κανονισμών και την επίρριψη ευθυνών και επομένως πειθαρχικών και άλλων επιπτώσεων σε αυτούς που έχουν παραβιάσει τα δικαιώματα του κ. Κεντέρη".

    [06] Πολιτική

    Ζήτησε ο Γ ιώργος Παπανδρέου "Να διατεθεί με διαφάνεια η βοήθεια"

    7/1/2005 8:24:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Το ζήτημα της αποτελεσματικής διάθεσης της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας βρέθηκε στο επίκεντρο της πολύωρης σύσκεψης στελεχών του ΠΑΣΟΚ υπό το Γιώργο Παπανδρέου. Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαίνεσε και πάλι τους Έλληνες για τη συγκινητική τους κινητοποίηση για τη συνδρομή των πληγέντων στη ΝΑ Ασία, που όπως σημείωσε ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο κ Παπανδρέου, τόνισε, ότι η κυβέρνηση πρέπει να οργανώσει συστηματικά και με διαφάνεια τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας, "ώστε ο ελληνικός λαός να είναι σίγουρος ότι αυτά, που προσέφερε θα πιάσουν τόπο". Επιπλέον, επεσήμανε την ευρύτερη ανάγκη "να υπάρξει ένας διεθνής, αποτελεσματικός συντονισμός".

    Δέσμη μέτρων για τις πληγείσες περιοχές

    Επίσης, ο κ Παπανδρέου παρουσίασε μια δέσμη μέτρων για την περαιτέρω βοήθεια των περιοχών, που έπληξαν τα φονικά τσουνάμι. Συγκεκριμένα πρότεινε:

    -να αναλάβει ο ΟΗΕ το συντονισμό της διεθνούς βοήθειας σε συνεργασία με άλλους οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση.

    -να αναληφθεί και να προχωρήσει γρήγορα πρωτοβουλία για τη ρύθμιση των χρεών των χωρών της περιοχής.

    -να επανέλθει το ζήτημα του "παγκόσμιου αναπτυξιακού τέλους, ιδιαίτερα για τις διεθνείς χρηματιστηριακές συναλλαγές", για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων.

    -να αυξήσει η ελληνική κυβέρνηση, σταδιακά, τη διεθνή αναπτυξιακή βοήθεια, σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

    Στο μεταξύ, κατά τη σύσκεψη πολλά στελέχη του κόμματος επέκριναν την κυβέρνηση, ότι προσπαθεί να οικειοποιηθεί την προσφορά των Ελλήνων πολιτών για επικοινωνιακούς λόγους

    Μάλιστα, η σημαντικότερη κατηγορία που διατυπώθηκε ήταν ότι ενώ δεν διαθέτει μηχανισμό διανομής της βοήθειας, αντιμετωπίζει με μεγάλη καχυποψία τις ελληνικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τις οποίες δεν ελέγχει.

    [07] Αθλητισμός

    "Έβρεξε" εξώδικα στο Γηραιό

    7/1/2005 9:17:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Σε μία κίνηση που είχε ως σκοπό την διασφάλιση των συμφερόντων τους προχώρησαν σήμερα εννέα μπασκετμπολίστες του Ηρακλή, λίγες ώρες πριν από το Κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ, στο Ιβανώφειο. Οι κυανόλευκοι παίκτες μέσω ενός δικαστικού επιμελητή κατέθεσαν εξώδικά κατά της διοίκησης της ΚΑΕ του Γηραιού, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένα χρήματα. Το γεγονός αυτό όπως είναι φυσικό τάραξε λίγο την ηρεμία στην ομάδα που σε λίγες μέρες καλείται να μπει με το δεξί στη νέα αγωνιστική χρονιά και μάλιστα μπροστά στο κοινό της, διατηρώντας το αήττητο της έδρας.

    [08] Κόσμος

    Έκτακτη Σύνοδος για τους πληγέντες της Ασίας Η Ευρώπη συντονίζει τις κινήσεις της

    7/1/2005 9:28:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 7/1/2005 9:44:25 μμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: Le Monde - Reuters

    Δράσεις με στόχο τον καλύτερο συντονισμό για την ανακούφιση των πληγέντων του Ινδικού Ωκεανού αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών και Ανάπτυξης της Ε.Ε. οι οποίοι συνήλθαν εκτάκτως στις Βρυξέλλες. Στη Σύνοδο, επαναβεβαιώθηκε το ύψος της οικονομικής βοήθειας της Ένωσης το οποίο θα φθάσει το 1.5 δις Ευρώ και υπογραμμίστηκε ότι αυτήν την ώρα προέχουν τα απτά αποτελέσματα και όχι ο ανταγωνισμός με άλλες χώρες ως προς το ύψος της αρωγής. Την ίδια ώρα οι υπουργοί Οικονομικών των G7 ανακοίνωσαν ότι παγώνουν τις δόσεις των δανείων που έχουν πάρει οι πληγείσες χώρες και οποίες συνολικά βαρύνονται με χρέη 272 δις δολαρίων . Στο μεταξύ, για τις περιοχές του Ινδικού Ωκεανού αναχωρεί τα ξημερώματα ακόμα ένα C-130 με 11.5 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, την οποία συγκέντρωσε η μη κυβερνητική οργάνωση της Εκκλησίας "Αλληλεγγύη".

    "Πραγματική βοήθεια, όχι παιχνίδι εντυπώσεων"

    "Δεν θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία ανταγωνισμού με άλλες χώρες" ξεκαθάρισε ο υπ. Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο και μαζί του συμφώνησε και ο Γάλλος Επίτροπος Ανάπτυξης Λουι Μισέλ, ο οποίος πρόσθεσε "Εξάλλου στο τέλος, θα αποδειχθεί ποιες υποσχέσεις είναι οι πιο αξιόπιστες".

    Χθες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο ανακοίνωσε την αποδέσμευση 450 εκατομμυρίων Ευρώ (εφόσον εγκριθεί κάτι τέτοιο από το Συμβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο), 100 εκατομμύρια Ευρώ για την παροχή έκτακτης βοήθειας πριν από το τέλος του μήνα και 350 εκατομμύρια Ευρώ συμπληρωματική βοήθεια για την ανοικοδόμηση.

    Για την ανακούφιση των πληγέντων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα προσφέρει με μορφή δανεισμού 1 δις Ευρώ με προνομιακούς όρους.

    Στις δράσεις της Ένωσης, οι οποίες όπως επισημαίνεται θα ληφθούν κάτω από την ομπρέλα του ΟΗΕ, προβλέπεται επίσης η καταγραφή των αναγκών και η δημιουργία ενός συγκεκριμένου σχεδίου ανοικοδόμησης.

    Η Γαλλία μάλιστα πρότεινε, τη σύσταση ευρωπαϊκής ανθρωπιστικής δύναμης, η οποία θα είναι έτοιμη να αναλάβει ρόλο σε παρόμοιες καταστροφές σαν αυτή της Ασίας στο μέλλον.

    Για την πρόταση αυτή, ο Γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ ενημέρωσε τον Κόφι Ανάν, επισημαίνοντας ότι δεν θα πρόκειται για τη δημιουργία ενός νέου διεθνούς οργανισμού αλλά ενός δικτύου, η διαχείριση του οποίου θα ανήκει στα Ηνωμένα Έθνη.

    Την Ελλάδα στην έκτακτη Σύνοδο των Βρυξελλών, εκπροσώπησε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

    Ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών, ενημέρωσε τους ομολόγους του για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η χώρα μας και υπογράμμισε ότι όσον αφορά στην ανασυγκρότηση και ανοικοδόμηση θα πρέπει η Ε.Ε. να έχει διακριτό ρόλο και συστηματική παρουσία.

    Ο κ. Στυλιανίδης εκτίμησε ακόμα ότι η συνολική οικονομική βοήθεια του ελληνικού λαού προς τις πληγείσες περιοχές θα είναι της τάξεως των 26 εκατομμυρίων ευρώ τονίζοντας ότι σε σχέση με τον πληθυσμό της η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη σειρά των κρατών που δραστηριοποιήθηκαν για βοήθεια στις πληγείσες περιοχές.

    Στο σημείο αυτό, επεσήμανε την ιδιαίτερη συμβολή της ΕΡΤ στη βοήθεια της Ελλάδας προς τους πληγέντες.

    Και τρίτο C-130 στις πληγείσες περιοχές

    Στο μεταξύ, για τις περιοχές του Ινδικού Ωκεανού αναχωρεί τα ξημερώματα ακόμα ένα C-130 με 11.5 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία συγκεντρώθηκε από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση της Εκκλησίας "Αλληλεγγύη".

    Ο διευθυντής της Οργάνωσης Δημήτρης Φουρλεμάδης δήλωσε ότι η προσπάθεια της Εκκλησίας και της Πολιτείας θα συνεχισθεί ως το τέλος Μαρτίου. Εκτός από το φορτίο που πηγαίνει τώρα, στις πληγείσες από το σεισμό και το τσουνάμι περιοχές της νοτιοανατολικής Ασίας, στις 17 Ιανουαρίου θα αναχωρήσει ένα πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια που υπολογίζεται στους 600 τόνους.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έλληνας σώζει 35 άτομα από το τσουνάμι

    Τα παιδιά τα μεγάλα θύματα των τσουνάμι

    Νέα "Δημοπρασία Αγάπης" από την ΕΡΤ

    Εκτακτη Σύνοδος στις Βρυξέλλες

    Χαμόγελα και προβληματισμός

    Μάθημα ανθρωπιάς και αγάπης

    873.000 Ευρώ από τα "Δώρα Ανθρωπιάς"

    Παγκόσμια κινητοποίηση για την τραγωδία

    Δημοπρασία ανθρωπιάς στη ΝΕΤ

    [09] Κοινωνία

    Οξεία υπερκόπωση δείχνουν οι πρώτες εξετάσεις Στο νοσοκομείο η Γιάννα Αγγελοπούλου

    7/1/2005 10:10:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Για εξετάσεις σε νοσοκομείο της Λωζάννης εισήχθη η Γιάννα Αγγελοπούλου, έπειτα από σύσταση των γιατρών της. Αιτία η χαμηλή πίεση, αλλά και ο χαμηλός αιματοκρίτης, που εμφάνιζε η πρόεδρος του Αθήνα 2004. Η πρώτη διάγνωση κάνει λόγο για οξεία υπερκόπωση, που οφείλεται στην υπερδραστηριότητα της κ Αγγελοπούλου πριν και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

    [10] Πολιτική

    Πυρετώδεις προετοιμασίες στη Χαριλάου Τρικούπη Σε ρυθμούς συνεδρίου το ΠΑΣΟΚ

    7/1/2005 10:45:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105.8

    Πυρετώδεις ρυθμοί στο ΠΑΣΟΚ, για την προετοιμασία του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαρτίου. Ο Γ. Παπανδρέου υπέγραψε σήμερα την πρώτη εγκύκλιο για το συνέδριο, με την οποία καθορίζονται οι ημερομηνίες εγγραφής των μελών και φίλων ενώ η εκλογή των συνέδρων θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου. Τη Δευτέρα το απόγευμα, συγκαλείται η γραμματεία του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης, η οποία θα εξετάσει το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών του συνεδρίου και την Τρίτη θα συνεδριάσει το συντονιστικό όργανο, το οποίο, μεταξύ άλλων, θα συζητήσει και το θέμα το νομοσχεδίου του βασικού μετόχου. Σε αυτή τη συνεδρίαση θα μετάσχει και ο Τηλέμαχος Χυτήρης, ο οποίος θα είναι ο εισηγητής του κόμματος στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή και στην Ολομέλεια της Βουλής.

    [11] Κόσμος

    Ο Ρόμπερτ Ζέλικ στη θέση του Ρίτσαρντ Αρμιτάζ Ανακοινώθηκε ο Νούμερο 2 της αμερικανικής διπλωματίας

    7/1/2005 11:29:00 μμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τον Ρόμπερτ Ζέλικ, μέχρι σήμερα αντιπρόσωπο Εμπορίου, επέλεξε για τη θέση του βοηθού της Κοντολίζα Ράις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Τζορτζ Μπους. Ο Ζέλικ, θα αντικαταστήσει τον Ρίτσαρντ Αρμιταζ, ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του αμέσως μετά την παραίτηση του Κόλιν Πάουελ τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Πάουελ θα αφήσει και επίσημα τη θέση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, μόλις θα επικυρωθεί από την αμερικανική γερουσία η ανάληψη των καθηκόντων της Κοντολίαζα Ράις. Από την αμερικανική γερουσία θα πρέπει να επικυρωθεί και η θέση του Ρόμπερτ Ζέλικ. "Η Κοντολίζα Ράις και ο Μπόμπ Ζέλικ θα αποτελέσουν μια από τις πιο ισχυρές και πιο αποτελεσματικές ομάδες στο τομέα της διεθνούς πολιτικής στην ιστορία της χώρας μας", δήλωσε ο Τζορτζ Μπους ανακοινώνοντας τον διορισμό του Ζέλικ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 7 January 2005 - 21:52:07 UTC