Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τρίτωσε το... κακό για τον ΠΑΟΚ
  • [02] Αντιδράσεις για τη ΔΑΚΕ
  • [03] Νεαρή γυναίκα πέθανε στον τοκετό
  • [04] "Λευκή" ισοπαλία στο "Στάμφορντ Μπριτζ"
  • [05] Βγαίνουν από το ντουλάπι "ύποπτες" υποθέσεις
  • [06] Τέρμα οι έρευνες για τα όπλα στο Ιράκ
  • [07] Αμετανόητος ο Μπους για τον πόλεμο στο Ιράκ
  • [08] Τους βυθίζει στη φτώχεια το τσουνάμι
  • [09] Θέαμα στο "μαγικό κόσμο" του ΝΒΑ
  • [10] "Δε θα πουλήσουμε πυραύλους στη Συρία", λέει η Ρωσία
  • [11] Ο Χάρι "ντύθηκε" Nαζί
  • [12] "Έρχεται" βαρυχειμωνιά
  • [13] Δεν του επέτρεψαν να προσγειωθεί στις ΗΠΑ
  • [14] Νεκρός νεαρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά
  • [15] Νέες συλλήψεις Ιρακινών ανταρτών
  • [16] Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αυστραλία

    [01] Αθλητισμός

    Τρίτωσε το... κακό για τον ΠΑΟΚ

    12/1/2005 11:47:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Λέγεται ότι "ενός κακού μύρια έπονται" και από αυτή τη ρήση δεν κατάφερε να ξεφύγει απόψε ούτε ο ΠΑΟΚ. Δεν έφτανε στην ομάδα του "δικέφαλου του Βορρά" η πικρία του αποκλεισμού από το Αιγάλεω με 2-0 από τη συνέχεια της διοργάνωσης του Κυπέλλου, δέχθηκαν και τις αποδοκιμασίες μερίδας φιλάθλων κατά την επιστροφή της αποστολής στο αεροδρόμιο "Μακεδονία". Άσχημα είναι όμως και τα μαντάτα στο οικονομικό επίπεδο, καθώς ο πρώην τεχνικός της ομάδας, Άγγελος Αναστασιάδης δια του νομικού εκπροσώπου του, αξίωσε σήμερα την άμεση καταβολή του ποσού των 50.000 ευρώ τις οποίες η ασπρόμαυρη διοίκηση καθυστερεί να του καταβάλλει η από την 1η Ιανουαρίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Κύπελλο Ελλάδας: Αναμενόμενες προκρίσεις

    [02] Πολιτική

    Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση Αντιδράσεις για τη ΔΑΚΕ

    13/1/2005 12:19:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Συνεχίστηκαν την Τετάρτη οι αντιδράσεις για τη ανακοίνωση συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, που άφηναν αιχμές εναντίον υπουργών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Ο Γραμματέας του Κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τόνισε ότι τα υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη έχουν αυξημένες ευθύνες. Πάντως, συνδικαλιστές των μονίμων υπαλλήλων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, διευκρίνιζαν ότι ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα με τον υπουργό και τους υφυπουργούς

    Αναμένονται εξελίξεις

    Με ανακοίνωση τους οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ των μονίμων υπαλλήλων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας επισημαίνουν ότι όσα αναφέρθηκαν περί κόντρας των συνδικαλιστών με τον υφυπουργό δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

    Μιλώντας σε συνεργάτες του, ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Κωνσταντίνος Πουπάκης διευκρίνισε:

    "Αγωνιζόμαστε για να προχωρήσει το πρόγραμμα της Ν.Δ. Δεν έχουμε πρόβλημα με τη Ν.Δ., στηρίζουμε τον Κώστα Καραμανλή. Η στάση μας, είναι στάση κριτικής προς ορισμένα κυβερνητικά στελέχη, όχι προς τη Ν.Δ."

    Νωρίτερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στις ευθύνες που έχουν τα υψηλόβαθμα στελέχη.

    "Δεν μπορούμε να έχουμε στελέχη δυο ταχυτήτων: Αυτά που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική και αυτά που την πολεμούν", δήλωσε χαρακτηριστικά. - και πρόσθεσε:

    "Όσο πιο ψηλά είναι κανείς στην ιεραρχία, τόσο πιο προσεχτικός πρέπει να είναι".

    Την ίδια ώρα, συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ χαρακτηρίζουν στενοκέφαλους όσους διαδίδουν ότι θα διαγράψουν τους εκφραστές της κοινωνικής δράσης και έλεγαν ότι "την ανακοίνωση την υπογράφει όλη η εκτελεστική επιτροπή και όχι ένα άτομο. Αν θέλουν να μας διαγράψουν ας μας διαγράψουν όλους".

    Το θέμα αναμένεται να έχει εξέλιξη τις επόμενες μέρες ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Κωνσταντίνος Πουπάκης .

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συνάντηση Καραμανλή Μεϊμαράκη

    [03] Κοινωνία

    Επέζησε το κοριτσάκι της Νεαρή γυναίκα πέθανε στον τοκετό

    13/1/2005 12:40:00 πμ

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Τραγωδία στο Ηράκλειο Κρήτης. Μία 32χρονη γυναίκα, έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια του τοκετού μετά από ακατάσχετη αιμορραγία. Το κοριτσάκι που κυοφορούσε σώθηκε μετά από καισαρική τομή. Η Αννα Μπαμιεδάκη έκανε εισαγωγή το πρωί σε ιδιωτική κλινική για να γεννήσει φυσιολογικά. Ο τοκετός όμως παρουσίασε επιπλοκές και η γυναίκα υπέστη ακατάσχετη αιμορραγία. Για την αντιμετώπιση του περιστατικού κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά της στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Δυστυχώς όμως, οι προσπάθειες των γιατρών για να την κρατήσουν στη ζωή απέβησαν άκαρπες και η νεαρή γυναίκα κατέληξε. Νεκροψία για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου της θα διενεργηθεί την Πέμπτη.

    [04] Αθλητισμός

    "Λευκή" ισοπαλία στο "Στάμφορντ Μπριτζ"

    13/1/2005 12:48:00 πμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Δεν ανέδειξε νικητή η χθεσινή αναμέτρηση του "Στάμφορντ Μπριτζ", ανάμεσα στη γηπεδούχο Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ. Στο πρώτο ματς των ημιτελικών του αγγλικού λιγκ καπ οι δύο αντίπαλοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0, αφού οι γηπεδούχοι, δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε κάποιο γκολ που θα τους χάριζε τη νίκη απέναντι στους "μπέμπηδες". Έτσι οι "κόκκινοι διάβολοι" με ένα γκολ στον επαναληπτικό του "Όλντ Τράφορντ" θα έχουν την ευκαιρία να σφραγίσουν το εισιτήριο τους για τον τελικό της διοργάνωσης, όπου η Λίβερπουλ μετά την προχθεσινή νίκη της 1-0 επί της Γουότφορντ στο "Άνφιλντ" έχει τον πρώτο λόγο στην πρόκριση.

    [05] Κοινωνία

    Διευρύνεται η έρευνα για το παραδικαστικό κύκλωμα Βγαίνουν από το ντουλάπι "ύποπτες" υποθέσεις

    13/1/2005 1:08:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/1/2005 1:23:33 πμ)

    Συντάκτης: Αννίτα Πασχαλινού

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος που προκαθόριζε το αποτέλεσμα δικών και μεριμνούσε για αποφυλακίσεις κρατουμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς σε συνεργασία με τη διεύθυνση δίωξης ναρκωτικών εξετάζει περισσότερες από 30 υποθέσεις ναρκωτικών, οι οποίες θεωρούνται ύποπτες και τις οποίες χειρίστηκαν διάφοροι ανακριτές. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη για βαριά αμέλεια και ανάρμοστη συμπεριφορά σε βάρος της Πρωτοδίκου Αθηνών που ήταν ανακρίτρια σε υποθέσεις ναρκωτικών και εμπλέκεται στην έρευνα. "Και οι κρίνοντες κρίνονται" δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας κληθείς να σχολιάσει τη διεξαχθείσα έρευνα. "Η δικαστική εξουσία έχει τη βούληση να προστατευθεί και να περιφρουρήσει τον εαυτό της από τα ελάχιστα νοσηρά φαινόμενα" πρόσθεσε.

    Ύποπτη "επιείκια"

    Η Πρωτοδίκης, μεταξύ των άλλων, κατηγορείται ότι κατά τον χειρισμό 30 υποθέσεων ναρκωτικών είχε προτείνει να αφεθούν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι ή να τους επιβληθούν μόνο περιοριστικοί όροι , ενώ ο εισαγγελέας είχε ταχθεί υπέρ της προφυλάκισης τους.

    Κατηγορείται ακόμα για καταναλωτικά δάνεια που έπαιρνε από τράπεζες και δεν πλήρωνε τις δόσεις.

    Στην υπόθεση, εκκρεμεί αίτημα για άνοιγμα των τραπεζικών της λογιαριασμών καθώς και ενός αρχιμανδρίτη, ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες φέρεται ότι έπαιξε το ρόλο μεσάζοντα μεταξύ δικαστών και τρίτων προσώπων.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ερευνα για παραδικαστικό κύκλωμα

    [06] Ιράκ

    Δεν βρήκαν τίποτα... Τέρμα οι έρευνες για τα όπλα στο Ιράκ

    13/1/2005 7:52:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/1/2005 9:49:52 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Άνθρακες ο θησαυρός, αποδείχτηκαν τα όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ Χουσεΐν για τις ΗΠΑ, εφόσον μετά από δύο χρόνια ερευνών, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τα διαβόητα οπλοστάσια. Παρόλα αυτά, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σκοτ Μακλίλαν, επανέλαβε την εκτίμηση, ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε την πρόθεση να αποκτήσει παράνομα όπλα μαζικής καταστροφής. "Με βάση τα όσα γνωρίζουμε σήμερα, ο Πρόεδρος θα έκανε τις ίδιες ενέργειες, διότι στόχος ήταν η προστασία του αμερικανικού λαού", δήλωσε ο Σκοτ Μακλίλαν, υπερασπιζόμενος τον Αμερικανό Πρόεδρο, ο οποίος τον Μάρτιο του 2003, είχε προβάλλει την ύπαρξη μυστικών οπλοστασίων, ως τον κύριο λόγο για την εισβολή των Αμερικανών στο Ιράκ.

    Δε μετανιώνει ο Μπους

    "Η εισβολή στο Ιράκ έγινε για την προαγωγή της ελευθερίας και της δημοκρατίας σε μία επικίνδυνη περιοχή του κόσμου", δήλωσε ο Μακλίλαν, εξηγώντας γιατί ο Μπους εμμένει στην ορθότητα της πολιτικής του στο θέμα του Ιράκ.

    Η ανεξάρτητη επιτροπή της Γερουσίας με επικεφαλής τον Τσαρλς Ντέφλερ, σχετικά με τα όπλα μαζικής καταστροφής στο Ιράκ, ήδη από τον Οκτώβρη είχε αποφανθεί, ότι δεν έχουν βρεθεί τα οπλοστάσια. Πάντως, η δουλειά της επιτροπής δεν τελειώνει εδώ, καθώς θα συνεχίσουν να μελετούν όσα έγγραφα έχουν συλλέξει, αν και αποκλείουν την περίπτωση να συνεχίσουν τις έρευνες. Πλέον, η επιτροπή θα έχει ως κύριο στόχο να βοηθήσει τη σταθερότητα στο Ιράκ και να περιορίσει τη βία.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Το Ιράκ "καίει" τον Μπους

    [07] Ιράκ

    Αν και δεν βρέθηκαν όπλα μαζικής καταστροφής Αμετανόητος ο Μπους για τον πόλεμο στο Ιράκ

    13/1/2005 9:28:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δεν μετανιώνει για την εισβολή στο Ιράκ ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους μολονότι δεν βρέθηκαν τα περιβόητα όπλα μαζικής καταστροφής, που αποτελούσαν και την αφορμή για τον πόλεμο, όπως δήλωσε σε συνέντευξη, που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC. "Πίστευα ότι, θα βρίσκαμε όπλα μαζικής καταστροφής. Πολλοί εδώ στις ΗΠΑ, πολλοί σε όλο τον κόσμο, στα Ηνωμένα Έθνη, πίστευαν ότι (ο Σαντάμ Χουσεΐν) είχε όπλα μαζικής καταστροφής και πρέπει να βρούμε τι πήγε στραβά στη συλλογή πληροφοριών", είπε. Ο Μπους επέμεινε ωστόσο ότι, "ο Σαντάμ ήταν επικίνδυνος και ο κόσμος είναι πιο ασφαλής τώρα". Το κανάλι μετέδωσε μόνο μερικά αποσπάσματα από τη συνέντευξη, η οποία θα μεταδοθεί το βράδυ της Παρασκευής.

    [08] Κόσμος

    2.000.000 άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας Τους βυθίζει στη φτώχεια το τσουνάμι

    13/1/2005 9:43:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/1/2005 10:29:17 πμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΑΠΕ, BBC

    Στη φτώχεια βύθισαν δύο εκατομμύρια ανθρώπους τα φονικά κύματα του τσουνάμι, όπως υποστηρίζει η Ασιατική Τράπεζα Ανάπτυξης (BAD) σε έκθεσή της, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα από την έδρα της, στη Μανίλα. Για "τεράστια αύξηση της φτώχειας" κάνει λόγο ο επικεφαλής οικονομολόγος της τράπεζας Ιφζάλ Άλι. Μόνο στην Ινδονησία υπολογίζεται, ότι 645.000 άνθρωποι έπεσαν κάτω από το όριο της φτώχειας και άλλοι 250.000 στην Ινδία και τη Σρι Λάνκα. Στις Μαλδίβες καταστράφηκαν οι μισές κατοικίες περίπου, κάτι, που σημαίνει, πως 23.500 άνθρωποι θα βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα της απόλυτης φτώχειας. Πάντως, ο κ. Αλί, εκτιμά, ότι παρά το τραγικό συμβάν οι οικονομίες των χωρών, που επλήγησαν θα καταφέρουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα με λίγες απώλειες, εκτός από τη Σρι Λάνκα και τις Μαλδίβες, καθώς στην Ινδονησία, την Ινδία και την Ταϊλάνδη οι ζημιές περιορίζονται σε αγροτικές περιοχές και όχι στις πυκνοκατοικημένες βιομηχανικές ζώνες που σηκώνουν και το μεγαλύτερο βάρος της οικονομικής ανάπτυξης.

    Οι αντάρτες της Άτσεχ ζητούν ανακωχή

    Στο μεταξύ, λευκή σημαία σηκώνουν οι αντάρτες της Άτσεχ στη βορειοδυτική Ινδονησία και ζητούν να ξεκινήσει ο διάλογος με την κυβέρνηση της χώρας προκειμένου να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της περιοχής, που σχεδόν ισοπεδώθηκε από το σεισμό και το τσουνάμι. "Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε με την κυβέρνηση για να συμφωνήσουμε τους όρους, που θα διασφαλίζουν την κατάπαυση του πυρός, ελαχιστοποιώντας έτσι τα δεινά του λαού του Άτσεχ", αναφέρουν οι αυτονομιστές αντάρτες στην ανακοίνωσή τους. Η Ινδονησία θέλει να καταγραφούν οι εθελοντές, να ζητούν άδεια για να πηγαίνουν σε ορισμένους τομείς και ενδεχομένως να συνοδεύονται από στρατιώτες όταν μετακινούνται σε άλλες περιοχές. Η κυβέρνηση της χώρας ανησυχεί πολύ για την παρουσία ξένων στις περιοχές όπου οι αυτονομιστές μάχονται εδώ και τριάντα χρόνια για την ανεξαρτησία του βόρειου άκρου της Σουμάτρας.

    Φόβους εκφράζει ο ΟΗΕ

    Την ίδια ώρα, ο στρατός της χώρας κατηγορεί τους αντάρτες, ότι κλέβουν την ανθρωπιστικής βοήθεια, κάτι, που δεν επιβεβαιώνουν οι διεθνείς οργανισμοί.

    Παράλληλα, ο ΟΗΕ ανησυχεί μήπως οι περιορισμοί, που θέτουν οι αρχές της Ινδονησίας παρεμποδίσουν το έργο της ανθρωπιστικής βοήθειας. Η αναπληρώτρια συντονίστρια της ανθρωπιστικής επιχείρησης του ΟΗΕ, Μαργκαρέτα Βάλστρομ από τη Σουηδία, συναντήθηκε με Ινδονήσιους αξιωματούχους ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με τους περιορισμούς και για να διαπιστώσει τι επιπτώσεις θα υπάρξουν από αυτούς, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας ανθρωπιστικών υποθέσεων του Οργανισμού, Κέβιν Κένεντι.

    Μάλιστα, ο κ. Κένεντι, δήλωσε, πως τα Ηνωμένα Έθνη κατανοούν το αίτημα της Ινδονησίας, "όμως θεωρούμε ότι τυχόν απαιτήσεις που θα οδηγήσουν σε νέες καθυστερήσεις ή θα επηρεάσουν τις επιχειρήσεις μας πρέπει να εξεταστούν πολύ προσεκτικά".

    Η Μπάντα Άτσεχ, η πρωτεύουσα της επαρχίας Άτσεχ, αποτελεί την έδρα των 1.125 εργαζομένων στο έργο της ανθρωπιστικής βοήθειας. Η κυβέρνηση της Ινδονησίας προειδοποίησε την περασμένη Τρίτη τους ξένους ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους έξω από την Μπάντα Άτσεχ και τη Μεουλαμπόχ ενώ χτες ανακοίνωσε, πως οι ξένοι στρατιώτες, που μετέχουν στη διανομή της βοήθειας θα πρέπει να φύγουν από τη χώρα μέχρι τον Μάρτιο.

    Η ελπίδα δεν πεθαίνει ποτέ

    Την ώρα, που χιλιάδες άνθρωποι παλεύουν με την πείνα, τη φτώχεια και τον κίνδυνο για έξαρση επιδημιών, τα θαύματα συνεχίζονται. Δύο παιδιά από τη Σρι Λάνκα, τα οποία ήταν ανάμεσα στους αγνοούμενους, εντοπίστηκαν και πηγαίνουν στην Κύπρο για να συναντήσουν τους γονείς τους, οι οποίοι εργάζονται εκεί, όπως αποκάλυψε ο γιατρός Ιωάννης Ταλιώτης, μέλος της Οργάνωσης Γιατροί του Κόσμου, ο οποίος βρίσκεται στη Σρι Λάνκα. Ήδη η μητέρα του ενός παιδιού, με έξοδα των Κυπρίων εργοδοτών της, ταξιδεύει για τη Σρι Λάνκα προκειμένου για να παραλάβει το παιδί της. Το δεύτερο παιδί θα φέρει στην Κύπρο η γιαγιά του, επίσης με έξοδα των Κυπρίων εργοδοτών.

    [09] Αθλητισμός

    Θέαμα στο "μαγικό κόσμο" του ΝΒΑ

    13/1/2005 9:55:00 πμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Την πιο σημαντική νίκη της ημέρας πέτυχαν οι Τζαζ στη Γιούτα, όπου επικράτησαν τον Φοίνιξ Σανς με 115-108. Την δεύτερη σερί νίκη τους πέτυχαν και οι Μπουλς, οι οποίοι επικράτησαν στο Σικάγο της Φιλαδέλφειας με το ευρύ 110-78. Εύκολη επικράτηση και για τους Σπερς επί του Μιλγουόκι. Πολύ ωραίο παιχνίδι έγινε στο Ντάλας, όπου οι Χιούστον Ρόκετς επικράτησαν τον Μάβερικς με 114-124.

    Τα αποτελέσματα

    Τορόντο-Βοστώνη 104-93

    Ουάσινγκτον-Πόρτλαντ 104-100

    Ντιτρόιτ-Νέα Ορλεάνη 90-76

    Μινεσότα-Ορλάντο 80-87

    Σαν Αντόνιο-Μιλγουόκι 94-79

    Σικάγο-Φιλαδέλφεια 110-78

    Ντάλας-Χιούστον 114-124

    Ντένβερ-Λέικερς 95-83

    Γιούτα-Φοίνιξ 115-108

    Γκόλντεν Στέιτ-Μαϊάμι 91-98

    Κλίπερς-Σιάτλ 103-92

    [10] Κόσμος

    Διέψευσε ο Ιβανόφ σχετικά δημοσιεύματα "Δε θα πουλήσουμε πυραύλους στη Συρία", λέει η Ρωσία

    13/1/2005 10:02:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Σε κατηγορηματική διάψευση οποιουδήποτε σχεδίου πώλησης πυραύλων στη Συρία προχώρησε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Ιβανόφ, μετά και την προειδοποίηση της αμερικανικής Κυβέρνησης εναντίον μιας τέτοιας ενέργειας. "Δεν συζητούμε με τη Συρία για πυραύλους. Δεν γίνονται διαπραγματεύσεις με τη Συρία", τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο Ρώσος υπουργός, ο οποίος πραγματοποιεί αυτήν την εβδομάδα επίσημη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη. Πρόσθεσε πάντως ότι, δεν έχει τεθεί κανένας περιορισμός στη Ρωσία για την παράδοση πυραύλων σε ξένες χώρες. Νωρίτερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε προειδοποιήσει ότι, η πώληση πυραύλων στη Συρία ενδέχεται να εμπίπτει στις κυρώσεις, που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στη Δαμασκό.

    Στη Μόσχα ο Άσαντ

    Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα "Κομερσάντ" η Μόσχα ετοιμάζεται να πουλήσει στη Δαμασκό πυραύλους τύπου Ισκαντέρ-Ε ή SS-26, βεληνεκούς 280 χιλιομέτρων. Πρόκειται για μια βελτιωμένη εκδοχή των SS-22 ή Σκουντ, που χρησιμοποίησε το Ιράκ εναντίον του Ισραήλ κατά τον πρώτο Πόλεμο του Κόλπου. Εξάλλου επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσημη ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ σύντομα.

    Στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο Ιβανόφ υποστήριξε ότι, είχε συνομιλίες με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, τον ομόλογό του υπουργό Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, τον υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ και τη διάδοχό του στη θέση αυτή, Κοντολίζα Ράις.

    Ερωτώμενος για τα πιθανά σχέδια παραγωγής νέων πυραύλων, ο Ρώσος υπουργός επισήμανε ότι, "η Ρωσία ήταν, είναι και θα παραμείνει πυρηνική δύναμη. Θα αναπτύξουμε νέα πυραυλικά συστήματα, πιο αποτελεσματικά, πιο ακριβή, πιο αποδοτικά".

    [11] Παράξενα

    Σε πάρτι μεταμφιεσμένων Ο Χάρι "ντύθηκε" Nαζί

    13/1/2005 10:15:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/1/2005 10:54:38 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Αναστάτωση στη βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας προκάλεσε σημερινό πρωτοσέλιδο φωτορεπορτάζ της εφημερίδας "Sun", στην οποία ο πρίγκιπας Χάρι, ο μικρότερος γιος του Κάρολου, εμφανίζεται να φορά μια στολή Nαζί σε πάρτι μεταμφιεσμένων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 20χρονος πρίγκιπας εμφανίστηκε με μπεζ στολή και σβάστικα σε πάρτι μεταμφιεσμένων, που διοργάνωσε το σαββατοκύριακο ένας φίλος του. Άμεση ήταν η αντίδραση του Μπάκιγχαμ, το οποίο σε ανακοίνωσή του, μεταφέρει τη συγνώμη του νεαρού γαλαζοαίματου και χαρακτηρίζει την επιλογή της στολής "φτωχή". Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο δευτερότοκος γιος του Κάρολου και της Νταϊάνα "έπεσε" σε γκάφα: η γροθιά που έριξε σε ένα φωτογράφο, πριν από λίγους μήνες, έκανε τον γύρο του κόσμου, όπως και τα γέλια του, όταν έβγαινε από κάποιο μπαρ σε κατάσταση απόλυτης μέθης.

    Σίγουρα υπήρχαν πιο ευφάνταστες στολές για να διαλέξει. Άλλωστε, ο μεγάλος αδερφός, Γουίλιαμ, προτίμησε να ντυθεί λιοντάρι!

    Σχετικά Links:

    εφημερίδα "Sun"

    [12] Κοινωνία

    Mετά της Αλκυονίδες "Έρχεται" βαρυχειμωνιά

    13/1/2005 10:06:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Χιόνια, βροχές και θυελλώδης βοριάδες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, η πτώση της θερμοκρασίας θα πέσει μέχρι και 10 βαθμούς, ενώ τα παράξενα του καιρού μετά της Αλκυονίδες αρχίζουν από σήμερα από τη Βόρεια Ελλάδα.

    [13] Κόσμος

    Βρετανικό αεροσκάφος επέστρεψε στο Λονδίνο Δεν του επέτρεψαν να προσγειωθεί στις ΗΠΑ

    13/1/2005 10:17:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Την προσγείωση βρετανικού αεροσκάφους στη Νέα Υόρκη απαγόρευσαν οι αμερικανικές αρχές επειδή το όνομα ενός από τους επιβάτες του ταίριαζε με το όνομα ενός ατόμου, που περιλαμβάνεται στον αμερικανικό κατάλογο των υπόπτων για τρομοκρατία. Το αεροσκάφος της British Airways με 239 επιβάτες βρισκόταν στα μισά της διαδρομής από το Λονδίνο προς τη Νέα Υόρκη, όταν ο κυβερνήτης του πήρε εντολή να επιστρέψει στη βρετανική πρωτεύουσα. Ο ύποπτος επιβάτης ανακρίθηκε από την αστυνομία και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθεί καμία κατηγορία. Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι, κανείς από τους επιβάτες δεν διέτρεξε τον παραμικρό κίνδυνο λόγω του επεισοδίου αυτού.

    [14] Μ. Ανατολή

    Την ώρα που έβγαινε από το σπίτι του Νεκρός νεαρός Παλαιστίνιος από ισραηλινά πυρά

    13/1/2005 10:54:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νεαρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε τα ξημερώματα από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κοντά στο Μπέιτ Λάχια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές. Πρόκειται για τον 23χρονο Αλάα Χασούνα, που δέχθηκε τα πυρά καθώς έβγαινε από το σπίτι του που βρίσκεται κοντά σε οικισμό Εβραίων εποίκων. Από την έναρξη της δεύτερης Ιντιφάντα, τον Σεπτέμβριο του 2000, έχουν σκοτωθεί 4.685 άνθρωποι, εκ των οποίων 3.637 Παλαιστίνιοι και 973 Ισραηλινοί. Εξάλλου στη διάρκεια της νύχτας 18 καταζητούμενοι Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν από τον ισραηλινό στρατό σε επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, δήλωσε Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος.

    [15] Ιράκ

    Συνελήφθησαν 31 στο Κιρκουκ Νέες συλλήψεις Ιρακινών ανταρτών

    13/1/2005 11:07:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τριάντα ένας Ιρακινούς αντάρτες συνελήφθησαν από τις αμερικανικές δυνάμεις στο Κιρκούκ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Αμερικανός στρατιωτικός εκπρόσωπος στη Βαγδάτη. Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται και 17 άτομα, που καταζητούνταν από τις δυνάμεις του συνασπισμού για συμμετοχή τους σε εκτός νόμου οργανώσεις. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης οι Αμερικανοί στρατιώτες ανακάλυψαν τέσσερις αποθήκες με όπλα και πυρομαχικά.

    [16] Κόσμος

    Εννέα νεκροί, 100 τραυματίες Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αυστραλία

    13/1/2005 11:19:00 πμ

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Αφού άφησε πίσω της εννέα νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες, η "φονική" φωτιά, που ξέσπασε την περασμένη Δευτέρα στη Νότια Αυστραλία τέθηκε, τελικά, υπό έλεγχο. Στο μεταξύ, εξακολουθούν να αγνοούνται τρία άτομα, αλλά η αστυνομία έκανε γνωστό, πως "δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για την τύχη τους", καθώς πιστεύει, ότι ξέφυγαν από τις φλόγες. Επίκεντρο της φωτιάς ήταν η χερσόνησος Έιρε. Όλα τα θύματα παγιδεύτηκαν στα αυτοκίνητά τους, ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις φλόγες. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, τουλάχιστον 15 κατοικίες έγιναν "παρανάλωμα του πυρός" και 90.000 εκτάρια γης απανθρακώθηκαν. Από τη μανία της πύρινης λαίλαπας δεν γλίτωσαν ούτε ζώα, τροχόσπιτα, καταστήματα, αποθήκες τροφίμων ζώων, αλλά και σκάφη. Η φωτιά ήταν μία από τις πλέον καταστροφικές της τελευταίας εικοσαετίας, ενώ οι φλόγες είχαν "σύμμαχό" τους την αφόρητη ζέστη, που άγγιζε τους 44 βαθμούς Κελσίου και τους δυνατούς ανέμους, έντασης 70 χλμ./ώρα.

    Yπεράνθρωπες προσπάθειες

    Για περισσότερες από τέσσερις ημέρες περισσότεροι από 250 πυροσβέστες με τέσσερα αεροσκάφη και 120 πυροσβεστικά οχήματα, έδωσαν υπεράνθρωπες μάχες για την κατάσβεση της φωτιάς, αλλά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες τους, δεν κατόρθωσαν να αποτρέψουν τη μαζική απώλεια περιουσιών στο Νορθ Σιλντς, μία παράκτια κοινότητα 500 κατοίκων.

    Μάλιστα, πολλοί από τους κατοίκους βρήκαν καταφύγιο στις παραλίες και αναγκάσθηκαν να μπουν και στο νερό, για να γλιτώσουν από τις φλόγες. Η ειδυλλιακή χερσόνησος Έιρε είναι μία κατά βάση κτηνοτροφική περιοχή και υπολογίζεται πως πάνω από 10.000 βοοειδή και πρόβατα έχουν χαθεί, όπως -επίσης- και αναρίθμητα καγκουρό, κοάλα κι άλλα τοπικά είδη πανίδας.

    Η κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας ανακοίνωσε πως θα αποζημιώσει τα θύματα, ενώ θα διεξάγει και έρευνα για τα αίτια, που προκάλεσαν την πυρκαγιά.

    "Δυστυχώς, οι φωτιές κάθε χρόνο στέκονται αφορμή να χάνονται ανθρώπινες ζωές στην Αυστραλία και να καταστρέφονται τεράστιες εκτάσεις", δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης της Νότιας Αυστραλίας, Μαλ Χάιντ.

    Στο μεταξύ, άλλη μεγάλη φωτιά κατέστρεψε 9.000 εκτάρια δάσους και ένα σπίτι, ενώ αποτέφρωσε πολλά ζώα στην περιοχή Μπαλμόραλ της Βικτόριας, ενώ η Καμπέρα και η Νέα Νότια Ουαλία βρίσκονται σε επιφυλακή για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών, λόγω καύσωνα. Την ίδια ώρα, το βορειοανατολικό Κουίνσλαντ της Αυστραλίας απειλείται, σήμερα, από τον κυκλώνα Κέρι.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 13 January 2005 - 9:53:06 UTC