Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην Ολομέλεια το ν/σ για το βασικό μέτοχο
  • [02] Επανέλεγχοι και διαφωνίες
  • [03] Απλοποιείται η προεπιλογή τηλεπικοινωνιακού φορέα
  • [04] Ο Χαριτωνίδης στην εθνική
  • [05] Επισήμως "κόκκινος" ο Μοριέντες
  • [06] Απών ο Σπάσιτς στο Αιγάλεω
  • [07] Πυρκαγιά αποκάλυψε οπλοστάσιο
  • [08] Έκρηξη έξω από τέμενος στο Ιράκ
  • [09] Δείπνο Καραμανλή σε Χριστόδουλο
  • [10] "Να στηρίξουμε τους αγώνες αγροτών"
  • [11] Έκλεισε η βρετανική πρεσβεία στη Τζακάρτα
  • [12] Νέος πρόεδρος στην Ακαδημία Αθηνών
  • [13] Χαλκιάς τέλος!
  • [14] Δια βίου εκπαίδευση και κατάρτιση
  • [15] Νικητής και δεύτερος

    [01] Πολιτική

    Με επί μέρους αλλαγές Στην Ολομέλεια το ν/σ για το βασικό μέτοχο

    13/1/2005 2:28:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/1/2005 11:12:14 μμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Με επί μέρους αλλαγές ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το βασικό μέτοχο, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα. Η Κυβέρνηση εξασφάλισε τη συναίνεση στα 8 από τα 14 άρθρα του νομοσχεδίου από τα δύο κόμματα της Αριστεράς, επιφέροντας αλλαγές και ικανοποιώντας αιτήματα του ΚΚΕ και του ΣΥΝ. Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε τα 12 από τα 14 άρθρα, ωστόσο δέχθηκε τις δύο αλλαγές που αφορούν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

    Παράταση λειτουργίας 38 ραδιοφωνικών σταθμών

    Με την πρώτη τροποποίηση που επέφεραν στο νομοσχέδιο οι υπουργοί Θεόδωρος Ρουσόπουλος και Προκόπης Παυλόπουλος παρατείνεται η άδεια λειτουργίας των 38 ραδιοφωνικών σταθμών της Αττικής μέχρι τον Νοέμβριο, ώστε να αδειοδοτηθούν από κοινού με βάση τα κριτήρια που θα έχει ο νέος νόμος, ο οποίος θα κατατεθεί στη Βουλή σε πέντε μήνες. Με τη δεύτερη τροποποίηση προβλέπεται ότι οι νομικοί σύμβουλοι του ΕΡΣ θα αναστέλλουν την άσκηση των άλλων δραστηριοτήτων τους για τη διάρκεια που υπηρετούν στο ΕΡΣ και για 6 μήνες ακόμη μετά τη λήξη της σύμβασής τους. Τέλος, μετά από πρόταση των κομμάτων της αριστεράς το ΕΡΣ θα μπορεί να κάνει αυτεπάγγελτο έλεγχο νομιμότητας στις συμβάσεις που συνάπτονται με τα ΜΜΕ.

    Ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 για το θέμα δήλωσε ότι στη συζήτηση κατεδείχθη η ορθότητα της επιμονής του Συνασπισμού για να τροποποιηθούν, ώστε να λειτουργούν πραγματικά απαγορευτικά για τη διαπλοκή, κατ΄ ελάχιστον οι τρεις διατάξεις που αφορούν στις εξωχώριες εταιρείες, το ασυμβίβαστο ιδιοκτησίας μέχρι 4ου βαθμού και την πλήρη ονομαστικοποίηση των μετοχών των εταιρειών που συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο. Η Κυβέρνηση, είπε ο κ. Βούτσης, έχει την ευκαιρία, παρ' ότι μέχρι σήμερα δεν έδειξε αυτήν τη διάθεση, να δεχθεί στη διαδικασία της ολομέλειας τις προτάσεις αυτές και ενδεχομένως και άλλες, που καθιστούν φερέγγυο και αποτελεσματικό τον έλεγχο για την αποκατάσταση της διαφάνειας, στο τοπίο ασυδοσίας και διαπλοκής, με επίκεντρο τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

    Για την ώρα, είπε, η Κυβέρνηση παραμένει έκθετη στη δημοκρατική κοινή γνώμη για πιθανές σκοπιμότητες και ενδεχόμενους συμψηφισμούς. Αν επικρατήσει μέχρι τέλους αυτή η λογική, μπορεί να οδηγήσει στην αναπαραγωγή των αδιεξόδων. Αδιέξοδα που το προηγούμενο αμαρτωλό νομοθετικό καθεστώς, το οποίο έφερνε τη σφραγίδα των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ανέχθηκε και ενθάρρυνε, υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Ψηφίστηκε επί της αρχής ο βασικός μέτοχος

    [02] Κοινωνία

    Αποκλείεται η εθνική επιδότηση Επανέλεγχοι και διαφωνίες

    13/1/2005 7:36:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/1/2005 11:06:47 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Άκαρπη χαρακτήρισαν οι εκπρόσωποι των αγροτών τη μαραθώνια συνάντηση που είχαν την Πέμπτη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα των επιδοτήσεων στο βαμβάκι. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιρισμών Θεσσαλίας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βγάλουν οι παραγωγοί τα τρακτέρ στους δρόμους. Από την πλευρά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος, βεβαίωσε ότι θα επανελεγχθεί η παραγωγή προκειμένου να αυξηθούν οι επιδοτήσεις και επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης ότι είναι παράνομη η επιδότηση της πλεονάζουσας ποσότητας βαμβακιού από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σε δύο ημέρες, οι αγρότες αναμένεται να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους.

    Απόρριψη των παράνομων καλλιεργειών

    Έξι ώρες διήρκησε την Πέμπτη η μαραθώνια, κρίσιμη συνάντηση που είχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Μπασιάκος, με βαμβακοπαραγωγούς, βουλευτές και νομάρχες της Θεσσαλίας.

    Στις δηλώσεις του, ο υπουργός έκανε λόγο για εποικοδομητικό διάλογο και επανέλαβε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να παραβεί τον κοινοτικό κανονισμό και να προχωρήσει σε εθνικές ενισχύσεις για το βαμβάκι.

    Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στον επανέλεγχο και των 82.000 δηλώσεων των βαμβακοπαραγωγών , προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν παραδοθεί στα εκκοκκιστήρια παράνομα καλλιεργηθείσες ποσότητες.

    Η διαδικασία αυτή των ελέγχων από τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχων Κοινοτικών Επιδοτήσεων θα διαρκέσει μέχρι το Μάιο, με σκοπό να αυξηθεί η επιστροφή προς τους βαμβακοπαραγωγούς που αυτή τη στιγμή υπολογίζεται τις 23 δρχ. ανά κιλό.

    "Είμαι βέβαιος ότι η ένταση των ελέγχων θα αποδώσει καρπούς με εύλογο αποτέλεσμα να αυξηθεί το ποσό της επιστροφής που σήμερα προβλέπεται ότι θα είναι 23 δραχμές ανά κιλό. Αυτό είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει τη μεγαλύτερη μερίδα των αγροτών, αφού σε σύνολο 82.000 βαμβακοπαραγωγών, εκείνοι που διαμαρτύρονται είναι ενδεχομένως 5.000 ή 6.000", δήλωσε ο κ. Μπασιάκος.

    Τις ευθύνες της η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε μπορεί να τις μετακυλήσει στις προηγούμενες κυβερνήσεις όπως επιχειρεί, ούτε μπορεί να τις απαλύνει με κομματικά παιχνίδια, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι οκτώ Θεσσαλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κάνουν λόγο ακόμη για κατάρρευση της τιμής του βαμβακιού κατά 30% και για την χειρότερη χρονιά της 15ετίας σε όλα τα αγροτικά προϊόντα.

    Στην ανακοίνωσή τους, καλούν την κυβέρνηση να αναζητήσει όλους τους πρόσφορους τρόπους στήριξης του αγροτικού εισοδήματος, όπως έπραξαν δύο φορές στο παρελθόν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

    Την πρόταση του ΚΚΕ για το αγροτικό πρόβλημα παρουσίασε στη Λάρισα η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία τόνισε πως το κόμμα της στηρίζει τις κινητοποιήσεις της φτωχής μικρομεσαίας αγροτιάς σε όλη την Ελλάδα και για όλα τα προϊόντα και δεν υποστηρίζει υποκριτικά τους αγώνες, όταν αυτοί ξεσπούν.

    Νέες κινητοποιήσεις;

    Ο εκπρόσωπος των αγροτών της Θεσσαλίας, Θανάσης Κοκκινούλης, δήλωσε ότι η συνάντηση απέβη άκαρπη, καθώς το υπουργείο απέρριψε το βασικό τους αίτημα, που είναι να απορροφηθούν όλες οι ποσότητες βαμβακιού που έχουν στα χέρια τους οι παραγωγοί.

    Απαντώντας σε ερώτηση για την τύχη των κινητοποιήσεων και για το αν θα κατέβουν τα τρακτέρ στους δρόμους, ο κ. Κοκκινούλης είπε ότι οι αποφάσεις των αγροτών θα ληφθούν σε δύο ημέρες, αφού πρώτα γίνει ενημέρωση για τη σημερινή σύσκεψη.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καθοριστική συνάντηση

    [03] Τεχνολογία

    Τροποποίησε τον Κανονισμό η ΕΕΤΤ Απλοποιείται η προεπιλογή τηλεπικοινωνιακού φορέα

    13/1/2005 8:09:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε τροποποίηση του Κανονισμού, σχετικά με την προεπιλογή τηλεπικοινωνιακού φορέα, προχώρησε την Πέμπτη η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), κατόπιν δημόσιας διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΕΤΤ, με την τροποποίηση του Κανονισμού απλοποιείται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για προεπιλογή φορέα καθώς ο συνδρομητής θα έχει πλέον τη δυνατότητα να υποβάλλει την αίτηση ενεργοποίησης, κατάργησης ή αλλαγής παρόχου, όχι μόνο σε έντυπη μορφή αλλά και ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά με τη χρήση ηλεκτρονικής υπογραφής. Επιπλέον, μειώνονται τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία πρέπει να αποστέλλει ηλεκτρονικά ο προεπιλεγμένος πάροχος στον υπόχρεο. Από την πλευρά τους, οι πάροχοι υποχρεούνται εντός τριών μηνών, από τη δημοσίευση του Κανονισμού, να συντάξουν από κοινού Κώδικα Δεοντολογίας, ο οποίος θα πρέπει να καλύπτει και θέματα συμπεριφοράς μεταπωλητών.

    Σχετικά Links:

    Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων

    [04] Αθλητισμός

    Ο Χαριτωνίδης στην εθνική

    13/1/2005 8:22:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η επιτροπή εθνικών ομάδων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ αποφάσισε να εισηγηθεί στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΠΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 15.00, την πρόσληψη του Κώστα Χαριτωνίδη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Στέλιο Προσαλίκα στην τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ακόμη, θα υπάρξει εισήγηση για πρόσληψη του Άρη Αγγελόπουλου, που προορίζεται για συνεργάτης του ομοσπονδιακού προπονητή. Με τις αποφάσεις αυτές κλείνει ένας σημαντικός κύκλος για την εθνική βόλεϊ και φυσικά ανοίγει ένας νέος με ελπίδες για κάτι καλύτερο.

    [05] Αθλητισμός

    Επισήμως "κόκκινος" ο Μοριέντες

    13/1/2005 8:28:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με επιτυχία πέρασε σήμερα τις ιατρικές εξετάσεις ο Φενράντο Μοριέντες και πλέον και τυπικά ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της Λίβερπουλ. Ο Μοριέντες υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας 3,5 ετών και η μεταγραφή κόστισε στους "κόκκινους" το ποσό των 9.000.000 ευρώ. Ο Ισπανός αναμένει πλέον το διεθνές πιστοποιητικό της μεταγραφής και αν αυτό φτάσει εγκαίρως στην ομάδα, τότε θα είναι σε θέση να αγωνιστεί στο ντέρμπι του Σαββάτου με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. "Είναι μια πάρα πολύ σημαντική μεταγραφή για μας. Πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, ξέρει να "τελειώνει" τις φάσεις και σουτάρει με τα δύο πόδια. Επίσης, πιστεύω ότι είναι έτοιμος να ενταχθεί απευθείας στην ομάδα, ακόμη και σ' ένα τόσο δύσκολο ματς, όπως αυτό του Σαββάτου", δήλωσε ο προπονητής των "κόκκινων", Ράφα Μπενίτεθ.

    [06] Αθλητισμός

    Απών ο Σπάσιτς στο Αιγάλεω

    13/1/2005 8:47:00 μμ

    Σχεδόν αδύνατη θεωρείται η συμμετοχή του Σλάτζιαν Σπάσιτς στον αγώνα του Σαββάτου με το Αιγάλεω, στο ίδιο γήπεδο όπου χθες η αθηναϊκή ομάδα κέρδισε την πρόκριση από τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο. Ο Σέρβος παίκτης έχει σοβαρές ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα και σήμερα δεν προπονήθηκε, ενώ αύριο θα δοκιμάσει και πάλι το πόδι του με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Τραυματίας είναι και ο Ιφεάνι Ουντέζε. Ο Νιγηριανός αμυντικός δεν έχει παρά μικρά θλαστικά τραύματα και θα είναι στην διάθεση του προπονητή του. Υποψήφιος για τη μια θέση στη μεσαία γραμμή είναι ο Λάμπρος Βαγγελής, που έκανε χθες την επιστροφή του στον κορμό της ομάδας, μετά από απουσία εβδομάδων.

    Αποδοκιμασίες για τον αποκλεισμό

    Η αποστολή που θα συγκροτηθεί μετά την αυριανή προπόνηση θα περιλαμβάνει σχεδόν τα ίδια 18 πρόσωπα του χθεσινού αγώνα κυπέλλου, με την πιθανότητα να απουσιάσει ο Σπάσιτς και την θέση του να κερδίσει ο Ζαβαντίας. Με την ομάδα πιθανότατα θα ταξιδέψει και ο Αζμί Μεγκαχέντ, για λόγους εξοικείωσης. Το δελτίο του Μεγκαχέντ είναι έτοιμο και ο παίκτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το επόμενο κιόλας παιχνίδι.

    Αναφορικά με την ήττα και τον αποκλεισμό από το κύπελλο, το κλίμα σήμερα ήταν βαρύ στους κόλπους της ομάδας, αφού η επιστροφή συνοδεύτηκε από αποδοκιμασίες στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" από μικρό αριθμό οπαδών του ΠΑΟΚ που συγκεντρώθηκαν εκεί.

    [07] Κοινωνία

    Πυρκαγιά αποκάλυψε οπλοστάσιο

    13/1/2005 8:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/1/2005 10:24:22 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Ολόκληρο οπλοστάσιο βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης σε υπόγειο συνεργείο μοτοποδηλάτων στη διασταύρωση των οδών Ζερβουδάκη και Ναυάρχου Βότση, στα Κάτω Πατήσια, όταν ξέσπασε πυρκαγιά η οποία σβήστηκε έγκαιρα από την πυροσβεστική υπηρεσία. Στο συνεργείο βρέθηκαν 20 χειροβομβίδες, 15 πιστόλια και περίστροφα, ένα οπλοπολυβόλο και εκατοντάδες σφαίρες. Ο ιδιοκτήτης του συνεργείου, ο οποίος είναι συνταξιούχος αστυνομικός, κρατείται και ανακρίνεται.

    [08] Ιράκ

    Στους τρεις οι νεκροί και στους 13 οι τραυμαστίες Έκρηξη έξω από τέμενος στο Ιράκ

    13/1/2005 9:13:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Μια έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου συγκλόνισε το απόγευμα την περιοχή του Χαν Μπένι Σάαντ, 45χλμ βορειανατολικά της Βαγδάτης. Από την έκρηξη τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι 13 τραυματίστηκαν. Επτά από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία το αυτοκίνητο ήταν παρκαρισμένο μπροστά σε ένα σιιτικό τέμενος και ανατινάχτηκε κατά την έξοδο των πιστών μετά την βραδινή προσευχή. Σοβαρές ήταν και οι υλικές καταστροφές, που προκλήθηκαν, καθώς φωτιά ξέσπασε σε εννιά παρακείμενα καταστήματα, ενώ τρία αυτοκίνητα κοντά στο παγιδευμένο, καταστράφηκαν πλήρως.

    [09] Κοινωνία

    Δείπνο Καραμανλή σε Χριστόδουλο

    13/1/2005 9:50:00 μμ

    Στις 9.30 το βράδυ της Παρασκευής, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα παραθέσει δείπνο στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλο, στο σπίτι του Πρωθυπουργού στη Ραφήνα. Οι δύο άντρες θα συναντηθούν για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο Αρχιεπίσκοπος είχε επισκεφθεί τον Πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί για τη νίκη του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές.

    [10] Πολιτική

    Υπέρ των κινητοποιήσεων "Να στηρίξουμε τους αγώνες αγροτών"

    13/1/2005 9:58:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τα προβλήματα της αγροτιάς δεν λύνονται με ασπιρίνες και εμείς δεν είμαστε καιροσκόποι, πάντοτε υποστηρίζαμε την αγροτιά, δήλωσε την Πέμπτη από τη Λάρισα η γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ. Η Αλέκα Παπαρήγα μίλησε σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του κόμματος με επίκεντρο το αγροτικό ζήτημα και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τους αγώνες των αγροτών. Συμμόρφωση, πειθαρχία και σεβασμός, συμπλήρωσε η κ. Παπαρήγα, πρέπει να υπάρχει σε ότι συμφέρει τον μικρονοικοκύρη, στο κοινό συμφέρον με τους άλλους εργαζόμενους.

    Πρόταση ρεαλιστική και δίκαιη

    Όπως τόνισε, το ΚΚΕ διαθέτει πολιτική πρόταση ρεαλιστική και δίκαιη για τους χιλιάδες μικρονοικοκυραίους της υπαίθρου, είτε ασχολούνται με την φυτική παραγωγή, είτε με τη ζωική, είτε με την αλιεία.

    Αναφερόμενη ειδικότερα στο βαμβάκι, η κ. Παπαρήγα είπε: "Εμείς είμαστε καθαροί. Πρέπει να απορροφηθεί όλο το βαμβάκι για να ζήσουν ανθρώπινα οι αγρότες και ότι ζημιές υπάρχουν να τις καλύψει η κυβέρνηση". Είμαστε, συνέχισε, αντίθετοι στα πρόστιμα συνυπευθυνότητα και η κυβέρνηση ας εισπράξει από αυτούς που έχουν πάνω από 600 στρέμματα. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε., κατέληξε η κ. Παπαρήγα, δεν έδειξε ακόμα τη δύναμη της και τώρα πρέπει να αρχίσει ο κοινός αγώνας με τους μικρομεσαίους.

    [11] Κόσμος

    Απειλές και στην πρεσβεία στην Ταϊλάνδη Έκλεισε η βρετανική πρεσβεία στη Τζακάρτα

    13/1/2005 9:37:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΑΠΕ- BBC

    Υπό την απειλή επικείμενης τρομοκρατικής επίθεσης έκλεισε προσωρινά η βρετανική πρεσβεία στη Τζακάρτα. Όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το Φορέιν Όφις "η βρετανική πρεσβεία και το γενικό προξενείο της Βρετανίας στην Τζακάρτα ανέστειλαν άμεσα τη λειτουργία τους έπειτα από απειλή για βομβιστική επίθεση κατά της πρεσβείας". Σε επιφυλακή βρίσκονται και οι υπόλοιπες πρεσβείες στη χώρα καθώς και τα μεγάλα ξενοδοχεία, που ανήκουν σε διεθνείς επιχειρησιακούς ομίλους, που μπορεί να αποτελέσουν πιθαμούς στόχους. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάλογες απειλές έχει δεχθεί και η βρετανική πρεσβεία στην Ταϊλάνδη.

    [12] Κοινωνία

    Νέος πρόεδρος στην Ακαδημία Αθηνών

    13/1/2005 10:28:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με μια σεμνή τελετή, σε δημόσια συνεδρία, έγινε την Πέμπτη στην Ακαδημία Αθηνών η εγκατάσταση του νέου προέδρου της, Εμμανουήλ Ρούκουνα και του νέου αντιπροέδρου Κώστα Στεφανή. Ο απερχόμενος πρόεδρος, Σπυρίδων Ιακωβίδης, έκανε απολογισμό του έργου του και παρέδωσε τα ηνία στον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο της Ακαδημίας. Ο κ. Ρούκουνας στην ομιλία του με θέμα τη διεθνή διάσταση της κοινωνίας των πολιτών αναφέρθηκε κυρίως στην αξία του εθελοντισμού, καθώς και στο ρόλο των μη κυβερνητικών οργανώσεων και τις δράσεις τους. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, υπουργοί, βουλευτές, πρυτάνεις, ακαδημαϊκοί πρέσβεις, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και πλήθος κόσμου.

    Σχετικά Links:

    Ακαδημία Αθηνών

    [13] Αθλητισμός

    Χαλκιάς τέλος!

    13/1/2005 10:41:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Παρελθόν αποτελεί εδώ και λίγες ώρες ο Κώστας Χαλκιάς από την ομάδα του Παναθηναϊκού. Ο διεθνής τερματοφύλακας είχε διαμαρτυρηθεί πριν μερικές ημέρες για το γεγονός πως δεν αγωνιζόταν, διαμηνύοντας στον προπονητή του, πως αν δεν τον υπολόγιζε θα ήταν καλύτερο να αποχωρήσει από την ομάδα. Έτσι σήμερα ο ισχυρός άνδρας ανακοίνωσε την αποδέσμευση του τερματοφύλακα και παράλληλα κατέστησε σαφές, ώστε να γίνει κατανοητό από όλους πως από εδώ και στο εξής, όποιος παίκτης δημιουργεί θέμα στον προπονητή θα αποχωρεί από την ομάδα. Το συμβόλαιο του Χαλκιά έληγε το καλοκαίρι και αυτός ήταν και ένας επιπλέον λόγος για την αποδέσμευση του.

    [14] Κοινωνία

    Δια βίου εκπαίδευση και κατάρτιση

    13/1/2005 10:43:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου για την δια βίου εκπαίδευση και κατάρτιση ανακοίνωσε την Πέμπτη η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου. Έτσι, δίδεται το δικαίωμα σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα να δημιουργήσουν, εάν επιθυμούν, Ινστιτούτα δια βίου μάθησης. Οι τίτλοι που θα δίδονται δεν θα είναι πτυχία αλλά πιστοποιητικά παρακολούθησης. Θα λειτουργήσουν με δίδακτρα τα οποία θα καθορίσουν τα ίδια τα Ιδρύματα τα οποία θα λάβουν και επιπλέον πιστώσεις για τα Ινστιτούτα που θα λειτουργήσουν. Παράλληλα, όμως, δίδεται το ίδιο δικαίωμα και στους φορείς όπως για παράδειγμα στα Επιμελητήρια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς εταίρους.

    Μαθήματα και εξ αποστάσεως

    Η φοίτηση στα προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης μπορεί να είναι μικρής ή παρατεταμένης διάρκειας, μερική ή εντατική, με ευέλικτο ωράριο προσαρμοσμένο στις ανάγκες των εκπαιδευομένων. Η διδασκαλία μπορεί να πραγματοποιείται και κατά τις νυκτερινές ώρες, τις αργίες και κατά την περίοδο των θερινών διακοπών. Επίσης, είναι δυνατόν να παρακολουθήσει κάποιος και με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

    Ένα πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης δεν μπορεί να υπερβαίνει συνολικά τις 250 ώρες διδασκαλίας. Εξαίρεση αποτελούν τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας που μπορούν να υλοποιούν προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης που υπερβαίνουν τα προαναφερόμενα όρια ωρών διδασκαλίας.

    Ένα άλλο σημαντικό σημείο του σχεδίου νόμου ορίζει πως σε περίπτωση που ο αριθμός των ενδιαφερομένων είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των διαθεσίμων θέσεων, η επιλογή γίνεται κατόπιν αξιολόγησης των αιτήσεων, που διενεργείται με ευθύνη του επικεφαλής του φορέα παροχής υπηρεσιών δια βίου εκπαίδευσης.

    [15] Αθλητισμός

    Νικητής και δεύτερος

    13/1/2005 11:31:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Χωρίς να αφήσει και πολλά περιθώρια στην Μπένετον ο Παναθηναϊκός, ξεκίνησε δυνατά το ματς και το συνέχισε έτσι φτάνοντας τελικά σε μια νίκη πιο εύκολη από όσο δείχνει το τελικό 80-71. Οι "πράσινοι" στηρίχτηκαν στην επιθετική δεινότητα των παικτών τους και κυρίως του Μπατίστ ο οποίος σημείωσε 16 πόντους. Στον επίλογο του αγώνα, η περιφέρεια του Παναθηναϊκού πήρε "φωτιά" και με τους Τσαρτσαρή, Χατζηβρέττα, Αλβέρτη και Διαμαντίδη να ευστοχούν σε καθοριστικά σημεία από τα 6,25 και να μην αφήνουν περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους, έριξε την Μπενετόν στο «καναβάτσο». Οι «πράσινοι» επικράτησαν με το τελικό 80-71, παίρνοντας παράλληλα τη ρεβάνς από την ήττα του πρώτου γύρου και εξασφαλίζοντας έτσι την δεύτερη θέση στον όμιλό τους, στην οποία ισοβαθμούν με την Ούλκερ. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Χατζηβρέττας 15 (2), Τσαρτσαρής 7 (2), Μάρεϊ 8 (2), Μπατίστ 16, Φέμερλινγκ 6, Λάκοβιτς 6, Σκεπάνοβιτς 11, Διαμαντίδης 8 (1), Αλβέρτης 3 (1), Παπανικολάου. ΜΠΕΝΕΤΟΝ ΤΡΕΒΙΖΟ (Έτορε Μεσίνα): Γκαρνέτ 11 (1), Σοράνια 15 (3), Γκορί 9, Μπουλέρι 5, Πατσέλις 14 (1), Μπέαρντ Τζόζεφ 3, Σλόκαρ 1, Μαρκονάτο 10, Λι Βέχι 3 (1).


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 13 January 2005 - 21:52:03 UTC