Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θερίζει" η γρίπη των πουλερικών
  • [02] Κωλυσιεργεί ο Γιανουκόβιτς
  • [03] Στο Νταβός η συνάντηση Ανάν - Ερντογάν
  • [04] Αρχίζει η κατασκευή των σταθμών του Μετρό
  • [05] Στη Βουλή το πόρισμα για τα εξοπλιστικά
  • [06] Απομόνωσαν τη Λωρίδα της Γάζας οι Ισραηλινοί
  • [07] "Ζεσταίνουν" τα τρακτέρ
  • [08] Έκθεση ζωγραφικής του Στάθη Ανδρουτσάκη
  • [09] Με Μάλμπασα στην Καλαμαριά
  • [10] Τιτάνας "καλεί" Γη
  • [11] Στο ευρωπαϊκό "σκαμνί" η Ελλάδα
  • [12] Προληπτικοί έλεγχοι για τη νόσο "τρελών αγελάδων"
  • [13] "Πυρετός" συσκέψεων στο ΠΑΣΟΚ
  • [14] Με απουσίες Ξάνθη και Ιωνικός
  • [15] Αποσύρεται από το Ιράκ η Ολλανδία
  • [16] Πειθαρχικά παραπτώματα στην υπόθεση Παπακαλιάτη
  • [17] Έχασε τα πρωτεία ο Κολίνα

    [01] Υγεία

    Στο Βιετνάμ "Θερίζει" η γρίπη των πουλερικών

    14/1/2005 10:52:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Μια 35χρονη γυναίκα είναι το τελευταίο θύμα της γρίπης των πουλερικών στο Βιετνάμ. Η άτυχη γυναίκα είναι το πέμπτο θύμα που χάνει τη ζωή του εξαιτίας της ασθένειας αυτής, στο Βιετνάμ. Οι γιατροί στο νοσοκομείο Χο Τσι Μινχ, ανακοίνωσαν ότι η 35χρονη νοσηλευόταν με υψηλό πυρετό και αναπνευστικές δυσκολίες. Η ασθένεια παρουσίασε νέα έξαρση στη χώρα, στις αρχές του προηγούμενου μήνα. Εν τω μεταξύ, σε ένα από τα εργαστήρια της χώρας γίνονται αναλύσεις για να διαπιστωθεί εάν ένας άλλος ασθενής, που υπέκυψε χθες στην επαρχία Μεκονγκ, είχε προσβληθεί από τη γρίπη των πουλερικών.

    [02] Κόσμος

    Κατέθεσε ένσταση αν και χωρίς ελπίδες Κωλυσιεργεί ο Γιανουκόβιτς

    14/1/2005 12:19:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας προσέφυγε η ομάδα του πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας και προεδρικού υποψηφίου Βίκτορ Γιανουκόβιτς αμφισβητώντας τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 26ης Δεκεμβρίου, που έδωσαν τη νίκη στον αντίπαλό του Βίκτορ Γιούσενκο, όπως μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ. Η προσφυγή αυτή, τελευταίος νομικός ελιγμός του φιλορωσικού στρατοπέδου προκειμένου να καθυστερήσει η ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων από τον Γιούσενκο, ήταν αναμενόμενη μετά την ανακοίνωση τη Δευτέρα της εκλογικής νίκης του Γιούσενκο από την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή. Η προσφυγή αυτή δεν έχει την παραμικρή πιθανότητα να γίνει δεκτή, όπως αναφέρεται ακόμα και από το περιβάλλον του Γιανουκόβιτς. Οι εφημερίδες της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν την τακτική αυτή του Γιανουκόβιτς "φάρσα", ενώ η ομάδα του Γιούσενκο βλέπει στις προσπάθειες για καθυστέρηση της ανάληψης των καθηκόντων από το νέο Πρόεδρο, την επιθυμία παράτασης "του διεφθαρμένου καθεστώτος" ώστε να συνεχιστεί η διάλυση του κράτους.

    [03] Κόσμος

    Στο περιθώριου του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ Στο Νταβός η συνάντηση Ανάν - Ερντογάν

    14/1/2005 12:29:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο Νταβός της Ελβετίας θα συναντηθεί τελικά ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί στις 26-30 Ιανουαρίου, αναφέρει σε σημερινό του τηλεγράφημα το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή, επικαλούμενο πηγές του ΟΗΕ. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός, προχτές είχε δηλώσει ότι, σχεδιάζει να συναντηθεί με τον κ. Ανάν προκειμένου να του ζητήσει να ξεκινήσει η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

    [04] Κοινωνία

    Χολαργός, Νομισματοκοπείο, Αγία Παρασκευή Αρχίζει η κατασκευή των σταθμών του Μετρό

    14/1/2005 1:19:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Σε πλήρη λειτουργία θα τεθούν το 2007 οι δυο από τους τρεις νέους σταθμούς του Μετρό στη γραμμή από το Υπουργείο Άμυνας μέχρι το αεροδρόμιο. Πρόκειται για τους σταθμούς του Χολαργού και του Νομισματοκοπείου, ενώ ο σταθμός της Αγίας Παρασκευής, επειδή κατά την αρχική διάνοιξη της σήραγγας δεν είχε κατασκευαστεί το κέλυφός του, θα καθυστερήσει και υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμος το 2008. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί, με τους δήμαρχους της περιοχής, ανακοίνωσε την έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης των έργων για τους τρεις σταθμούς, προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ. "Το καλοκαίρι του 2007 θα κλείσει, λόγω των έργων, για τρεις μήνες η γραμμή από το Νομισματοκοπείο έως το Χαλάνδρι και η κυκλοφορία θα γίνεται στο σημείο αυτό με λεωφορεία", τόνισε ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ.

    Μετρό Θεσσαλονίκης

    Ολοκληρώνεται τον προσεχή Ιούνιο ο διαγωνισμός για το Μετρό Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς και διευκρίνισε ότι μέσα στον Ιούλιο θα εγκατασταθεί ο εργολάβος που θα κατασκευάσει το έργο.

    Επίσης ο κ. Σουφλιάς ανακοίνωσε ότι τον ερχόμενο Μάρτιο δημοπρατείται η επέκταση της γραμμής από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι το Ελληνικό, μήκους 5,5 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ.

    Να σημειωθεί ότι σταδιακά επεκτείνονται οι γραμμές του Μετρό, οι οποίες είναι:

    Η επέκταση της Γραμμής 2 από τον Αγ. Αντώνιο μέχρι το Περιστέρι και την Πετρούπολη και από την Δάφνη μέχρι τη Γλυφάδα. Η επέκταση της Γραμμής 3 από το Μοναστηράκι προς το Αιγάλεω και στη συνέχεια προς τον Πειραιά μέσω Κορυδαλλού και Νίκαιας. Η επέκταση της Γραμμής 3 από το Πεντάγωνο μέχρι το Σταυρό Αγ. Παρασκευής και στη συνέχεια μελλοντικά μέχρι το νέο αεροδρόμιο στα Σπάτα. Η δημιουργία νέου κλάδου στη Γραμμή 3 από το σταθμό Πανόρμου μέχρι τον Παράδεισο Αμαρουσίου κατά μήκος της Λεωφ. Κηφισίας.

    [05] Πολιτική

    Βλάβη για το δημόσιο συμφέρον διαπίστωσε η Ν.Δ Στη Βουλή το πόρισμα για τα εξοπλιστικά

    14/1/2005 1:06:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/1/2005 7:36:38 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Στην πρόεδρο της Βουλής Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη παρέδωσε σήμερα το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά ο πρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Τραγάκης. Πρόκειται για μια κοινή εισαγωγή, που ακολουθείται από τα επιμέρους πορίσματα των τεσσάρων κομμάτων. Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο κ. Τραγάκης παρουσιάζοντας το πόρισμα της ΝΔ, ανέφερε ότι τα συμφέροντα του Δημοσίου υπέστησαν πολιτική, οικονομική και στρατιωτική βλάβη σημειώνοντας ότι υπάρχει πρόβλημα με τις προμήθειες και απαιτείται βελτίωση του συστήματος ενώ στο πόρισμα διαπιστώνονται σοβαρές ευθύνες για τους πρώην υπουργούς Παπαντωνίου και Τσοχατζόπουλο, χωρίς να χαρακτηρίζονται πολιτικές ή ποινικές. Μετά τα νέα στοιχεία που προέκυψαν, ανοικτό αφήνεται το ενδεχόμενο της προανακριτικής για τα εξοπλιστικά θέματα από πλευράς Νέας Δημοκρατίας. "Η ΝΔ δεν έχει το θάρρος να τοποθετηθεί, ενώ είχε το θράσος να χαλκεύσει τη διαδικασία", δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος. Στο μεταξύ, λίγο πριν την προαναγγελθείσα κατάθεση στη Βουλή των απαραίτητων 60 υπογραφών βουλευτών της ΝΔ προκείμενου να συζητηθεί το πόρισμα στην ολομέλεια, 105 βουλευτές της ΝΔ και 107 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ανάλογη πρόταση.

    Αντιπολίτευση

    Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, τονίζει ότι η σκευωρία κατέρρευσε πλήρως και χαρακτήρισε τη ΝΔ παράταξη σκευωρών και δικομανών. Πολιτικές ευθύνες αναγνωρίζουν επίσης, με διαφορετικές προσεγγίσεις, το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ.

    Μετά την ανακοίνωση του κ. Τραγάκη, ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα συγκεντρωθούν υπογραφές βουλευτών της ΝΔ, προκειμένου να συζητηθεί το πόρισμα της επιτροπής στην Ολομέλεια της Βουλής, ο επικεφαλής των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που μετέχουν στην Επιτροπή, Ανδρέας Λοβέρδρος, δήλωσε, ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι αυτοί που θα ζητήσουν τη συζήτηση του πορίσματος στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ δεν αποκλείεται το αίτημα αυτό να κατατεθεί απόψε, όπως εξάλλου έγινε.

    "Η ΝΔ επαναλαμβάνει όσα είχε πει πριν δύο μήνες, έχει σπιλώσει το ΠΑΣΟΚ και τις Ένοπλες Δυνάμεις", τόνισε ο κ. Λοβέρδος και κατέληξε: "η σκευωρία κατέρρευσε".

    Οι τραπεζικοί λογαριασμοί

    Στο μεταξύ από τους πρώτους τραπεζικούς λογαριασμούς, που ανοίχθηκαν στο εξωτερικό δεν προκύπτει ανάμιξη των πρώην υπουργών Άμυνας στην υπόθεση των εξοπλιστικών. Ωστόσο, στην κίνηση του λογαριασμού της ρωσικής Ντρουμίλαν σε κυπριακή τράπεζα, που έχει εμφανισθεί ως ύποπτη για τη διακίνηση χρημάτων, που σχετίζονται με μίζες για τους ΤΟR Μ1, δεν εμφανίζονται πολιτικά πρόσωπα, εμφανίζει, όμως, κίνηση προς ελβετική τράπεζα, γι αυτό και θα ζητηθεί η συνδρομή των αρχών της χώρας προκειμένου να ανοιχθεί. Συγκεκριμένα, τριακόσιες χιλιάδες δολάρια κατατέθηκαν στο λογαριασμό ενός Έλληνα στη Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα από τα 21 εκατομμύρια δολάρια, που εκταμιεύτηκαν από τη Ρωσία, πήγαν σε λογαριασμούς της Γενεύης.

    Παράλληλα, έκαναν λόγο για το αόρατο, όπως το χαρακτήρισαν, καθεστώς ιδιοκτησίας της εταιρίας Ντρουμίλαν για την οποία δεν συνεισέφερε στην επιτροπή ο επιχειρηματίας μάρτυρας κ. Καμπούρογλου, τον οποίο παραπέμπουν για ψευδορκία. "Κατόπιν όμως αυτού όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά", είπε χαρακτηριστικά.

    Απαντώντας σε ερώτηση κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, τόνισε, πως η συνέχεια θα δοθεί στην Ολομέλεια, η οποία θα αποφασίσει αφού λάβει υπόψη της και το άνοιγμα των σχετικών λογαριασμών σε Ελβετια και ΗΠΑ, καθώς και το τέλος της δίκης στη Ρωσία για την ίδια υπόθεση.

    Στο μεταξύ, σήμερα έφθασε στην πρόεδρο της Βουλής Άννα Ψαρούδα Μπενάκη, εξώδικο της ρωσικής εταιρείας "Αντέι" για τους κύριους Γιάννο Παπαντωνίου και Ανδρέα Λοβέρδο για συκοφαντία.

    Μάλιστα η "Αντέι" καταφέρεται και κατά της κα. Μπενάκη και του Ιωάννη Τραγάκη, γιατί δεν τους ανακάλεσαν στην τάξη. Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε σχετικά ότι η λέξη "μαφία", που ακούστηκε στην εξεταστική επιτροπή, ήταν μια πολιτική αναφορά, που ήθελε να καταδείξει την ανακολουθία της ΝΔ.

    Στη Ολομέλεια το πόρισμα

    Τη συζήτηση του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά ζητούν με πρότασή τους 105 βουλευτές της Ν.Δ. Ανάλογη πρόταση κατέθεσαν και 107 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Για τη συζήτηση του πορίσματος στην Ολομέλεια απαιτούνταν τουλάχιστον 60 υπογραφές βουλευτών.

    Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, δε θα ληφθεί απόφαση για τη σύσταση ή μη προανακριτικής επιτροπής, αφού για κάτι τέτοιο απαιτείται σχετικό αίτημα τουλάχιστον 30 βουλευτών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στον Τραγάκη τα πορίσματα

    [06] Μ. Ανατολή

    Μετά την τελευταία πολύνεκρη επίθεση Απομόνωσαν τη Λωρίδα της Γάζας οι Ισραηλινοί

    14/1/2005 2:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/1/2005 7:10:12 μμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Όλα τα περάσματα από τη Λωρίδα της Γάζας προς το ισραηλινό έδαφος έκλεισε ο ισραηλινός στρατός απομονώνοντάς την από τον υπόλοιπο κόσμο, μετά την επίθεση, που πραγματοποιήθηκε από τρεις Παλαιστίνιους στο συνοριακό πέρασμα του Κάρνι, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν έξι Ισραηλινοί πολίτες. Η επίθεση, κατά την οποία τραυματίσθηκαν πολλοί άνθρωποι και σκοτώθηκαν και οι τρεις Παλαιστίνιοι καμικάζι, είναι η αιματηρότερη, από τις προεδρικές εκλογές της 9ης Ιανουαρίου και την εκλογή του Μαχμούντ Αμπάς στην προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής. Οι Παλαιστίνιοι ανατίναξαν με εκρηκτικά 100 κιλών πύλη στον τσιμεντένιο τοίχο του περάσματος του Κάρνι και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ προς την ισραηλινή πλευρά μέσα από το ρήγμα, που σχηματίσθηκε. Αντιδρώντας στην επίθεση ο ισραηλινός στρατός έκλεισε το κυριότερο συνοριακό πέρασμα του Ερέζ, ενώ το πέρασμα της Ράφα είναι κλειστό εδώ και πέντε εβδομάδες. Την επίθεση καταδίκασε ο Μαχμούντ Αμπάς τονίζοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες δε συμβάλλουν στην ειρηνευτική διαδικασία.

    Τρεις οργανώσεις ανέλαβαν την ευθύνη

    Στο μεταξύ, χιλιάδες Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν πορεία πανηγυρίζοντας για το θάνατο των έξι Ισραηλινών, ενώ την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν τρεις οργανώσεις: η Χαμάς, οι Λαϊκές Επιτροπές Αντίστασης και οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ-Άκσα, της ένοπλης πτέρυγας της Φατάχ.

    Στον προσφυγικό καταυλισμό στην Τζαμπαλίγια, στη Λωρίδα της Γάζας, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι κρατώντας πράσινες ισλαμικές σημαίες διαδήλωσαν σε μία "πορεία νίκης", όπως ανέφεραν, που οργανώθηκε από μαχητικές οργανώσεις σε ένδειξη υποστήριξης στον αγώνα κατά του Ισραήλ.

    Καταδικάζει η ΕΕ

    Στο μεταξύ, η λουξεμβουργιανή προεδρία της ΕΕ, καταδίκασε "ανεπιφύλακτα" την επίθεση στο Κάρνι.

    "Η επίθεση αυτή έγινε, ενώ υπάρχει μια πραγματική ελπίδα για μια επανέναρξη της πολιτικής διαδικασίας. Η προεδρία της ΕΕ καλεί τα μέρη να μην επιτρέψουν σε τέτοιες τρομοκρατικές πράξεις να υπονομεύσουν τις προσπάθειες για την επίτευξη, μέσω διαπραγματεύσεων, μιας δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης, και να δείξουν αυτοσυγκράτηση", επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ενώ η προεδρία της ΕΕ καλεί τις παλαιστινιακές αρχές "να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να αποτρέψουν τέτοιες πράξεις στο μέλλον".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέες αιματηρές επιθέσεις

    [07] Κοινωνία

    Αύριο οι αποφάσεις των αγροτών "Ζεσταίνουν" τα τρακτέρ

    14/1/2005 2:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/1/2005 7:10:26 μμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Το μέλλον των κινητοποιήσεών τους εξετάζουν αύριο οι βαμβακοπαραγωγοί της Θεσσαλίας, μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Μπασιάκο. Ο κ. Μπασιάκος επανέλαβε, ότι η εθνική επιδότηση της πλεονάζουσας ποσότητας βαμβακιού, που αποτελεί βασικό αίτημα των παραγωγών, αντίκειται στον κοινοτικό κανονισμό. "Οποιαδήποτε κυβέρνηση, από όποιο κόμμα και αν προέρχεται, δεν μπορεί να παρανομήσει", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος, ενώ, από τις Σέρρες όπου περιόδευσε, ο γραμματέας της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τόνισε, πως επιδίωξή του είναι ο διάλογος, έστω κι αν υπάρχουν εντάσεις. "Βρισκόμαστε στο πλευρό των αγροτών και δίνουμε μάχη για ένα σταθερό και ασφαλές εισόδημα", επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ενώ ΚΚΕ και ΣΥΝ ζήτησαν τη στήριξη των αγροτών.

    Στάση αναμονής

    Σήμερα, Παρασκευή, οι αγροτοσυνδικαλιστές που ήταν στην Αθήνα ενημέρωσαν σε σύσκεψη στη Λάρισα τους εκπροσώπους των τοπικών ενώσεων των αγροτών για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον κ. Μπασιάκο, ενώ η μορφή των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί αύριο, στις τοπικές συνελεύσεις που θα γίνουν σε όλη τη Θεσσαλία.

    Προς το παρόν, οι παραγωγοί προσανατολίζονται στο να βγουν τα τρακτέρ στους δρόμους, με τις πλατφόρμες φορτωμένες με το αδιάθετο βαμβάκι, αλλά να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς. Επίσης, αδιευκρίνιστο παραμένει αν όλα τα τρακτέρ θα συγκεντρωθούν στα Τέμπη ή θα παραταχθούν σε πολλά διαφορετικά σημεία και κόμβους.

    Συμβολική κατάληψη μιας ώρας στο κόμβο Γεφυριών, στον εθνικό δρόμο Καρδίτσας- Αθηνών, πραγματοποίησαν οι αγρότες του Αγροτικού Συλλόγου Γεφυρίων και Γραμματικού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί δεν συμμετείχαν αγρότες του νομού στη χθεσινή σύσκεψη.

    "Η πολιτική της κυβέρνησης στον αγροτικό τομέα είναι μια πολιτική που δίνει ανάσα στους Έλληνες αγρότες και τους βοηθά σε βάθος χρόνου" τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος, σημειώνοντας, πως οι έλεγχοι από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα συνεχιστούν ακόμη πιο εντατικά, ώστε να υπάρχει πιο σαφής αποτύπωση της πραγματικότητας. Επίσης, σε ερώτηση γιατί στη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Γεωργίας μετείχαν μόνο στελέχη και βουλευτές της ΝΔ κάνοντάς την να μοιάζει με κομματική σύσκεψη, ο κ. Ρουσόπουλος απάντησε ότι είχε προηγηθεί συνέλευση των αγροτών και των συνδικαλιστών στη Θεσσαλία, στην οποία είχαν καλέσει τους βουλευτές της ΝΔ να παραβρεθούν.

    Να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς του εθνικού οδικού δικτύου κάλεσε τους αγρότες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και βουλευτής του νομού Λάρισας, Γιώργος Σουφλιάς. "Από τότε που η Νέα Δημοκρατία ήταν στην αντιπολίτευση πίστευα, ότι δεν πρέπει να κλείνουν οι εθνικοί δρόμοι και να κόβεται η Ελλάδα στα δύο, για οποιοδήποτε θέμα", είπε ο κ. Σουφλιάς και κατέληξε: "υπάρχουν άλλοι τρόποι και νομίζω, ότι θα καταβληθούν όλες οι προσπάθειες για να δοθεί λύση στο πρόβλημα".

    Συνάντηση Μεϊμαράκη- βαμβακοπαραγωγών

    Την ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα των αγροτών μέσα από το διάλογο, καθώς η κυβέρνηση ακολουθεί μια φιλοαγροτική πολιτική, τόνισε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας σε εκπροσώπους αγροτών στις Σέρρες.

    "Υπάρχει ωριμότητα, ψυχραιμία και ευαισθησία απ όλες τις πλευρές να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις", επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας με βαμβακοπαραγωγούς στις Σέρρες και πρόσθεσε, ότι το πρόβλημα δεν είναι ούτε παναγροτικό, ούτε πανελλαδικό, αλλά αφορά μια συγκεκριμένη περιοχή και ένα συγκεκριμένο είδος καλλιέργειας.

    Επίσης, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε, ότι αναγνωρίζει πως το εισόδημα των αγροτών δοκιμάζεται και αν χρειαστεί θα πάει ακόμη και στα μπλόκα και στον θεσσαλικό κάμπο, προκειμένου να προωθήσει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και της κυβέρνησης, οι οποίες "αγκαλιάζουν τους αγρότες και ολόκληρο τον ελληνικό λαό".

    "Η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση ακολουθεί μία φιλική πολιτική προς τους αγρότες", τόνισε ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος, ενώ, σχολιάζοντας την προοπτική κινητοποιήσεων, χαρακτήρισε ακραίο τον αποκλεισμό οδικών αξόνων. "Οι αγρότες έχουν δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν ...όχι όμως να κόψουν την Ελλάδα στα δύο", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης, τονίζοντας, πως η ΝΔ δεν θα ακολουθήσει τις "αποκρουστικές" μεθόδους των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, με τις επιχειρήσεις ΜΑΤ και βουλκανιζατέρ.

    Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Κοντός, κατά την επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη, επανέλαβε τη διαβεβαίωση του υπουργού κ. Μπασιάκου ότι θα γίνουν επανέλεγχοι στους βαμβακοπαραγωγούς.

    Σύμφωνα με τον κ. Κοντό, εφόσον βρεθούν κάποιες εκτάσεις που καλλιεργήθηκαν εκτός συστήματος, τότε οι ποσότητες που παρήχθησαν από τα στρέμματα αυτά θα θεωρηθούν ως μη επιλέξιμες και θα αυξηθεί η επιστροφή που θα πάρουν οι αγρότες.

    Πάντως, ο κ. Κοντός απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθούν εθνικές ενισχύσεις στους βαμβακοπαραγωγούς καθώς απαγορεύεται από τους κανονισμούς της Ε.Ε., ενώ οι εθνικές ενισχύσεις υπονομεύουν τη διαπραγματευτική δυνατότητα της χώρας στην Ε.Ε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Επανέλεγχοι και διαφωνίες

    [08] Πολιτισμός

    17 Ιανουαρίου - 5 Φεβρουαρίου 2005 Έκθεση ζωγραφικής του Στάθη Ανδρουτσάκη

    14/1/2005 2:53:00 μμ

    Τα έργα του παρουσιάζει ο Στάθης Ανδρουτσάκης, σε ατομική έκθεση ζωγραφικής στην αίθουσα ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ, από 17 Ιανουαρίου έως 5 Φεβρουαρίου. Ο καλλιτέχνης, στα έργα του επιλέγει τα τμήματα που θα προβάλει καθώς επίσης τον τρόπο, τον ρυθμό και το ύφος που θα τα αποδώσει, χρησιμοποιώντας τις ικανότητες και δεξιότητες που διαθέτει. Η θεματογραφία στην τελευταία του δουλειά έχει δύο κύριους άξονες. Στον πρώτο, τον απασχολούν κάθε μορφής οικοδομήματα, τα οποία παρουσιάζονται άλλοτε με την εξωτερική τους όψη οπότε παίζουν ρόλο οι όγκοι και τα αρχιτεκτονικά στοιχεία, και άλλοτε το εσωτερικό τους, όπου εδώ επιπλέον, η ατμόσφαιρα φορτίζεται από τα γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί στους χώρους αυτούς. Στο δεύτερο άξονα, η ενασχόλησή του επικεντρώνεται σε τοπία, στο πρώτο πλάνο των οποίων συνήθως, κυριαρχούν μορφές σε φωτογραφικά στιγμιότυπα.

    Μυστήριο και λυρισμός

    [09] Αθλητισμός

    Με Μάλμπασα στην Καλαμαριά

    14/1/2005 7:15:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/1/2005 7:23:50 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Την ευκαιρία να δουν αγωνιζόμενο τον Νίκολα Μάλμπασα θα έχουν το Σάββατο οι φίλαθλοι της ΑΕΚ, αφού μετά από ταλαιπωρία ενός μηνός, το απόγευμα της Παρασκευής έφτασε το πολυπόθητο πιστοποιητικό από την FIFA, με το οποίο ο αριστεροπόδαρος άσος μπορεί να συμμετάσχει στα παιχνίδια της "Ένωσης". Η εξέλιξη αυτή λύνει τα χέρια του Φερνάντο Σάντος, που με χαρά πλέον βλέπει να αποκτά ακόμα μια λύση για την άμυνά του και ειδικά για την αριστερή πλευρά. Κατά τα άλλα οι πολλές απουσίες από τραυματισμούς (Σοάρες, Καμπάνταης) αλλά και τιμωρία του Λυμπερόπουλου, λόγω της συμπλήρωσης τεσσάρων κίτρινων καρτών, αναγκάζουν την ΑΕΚ να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα με την Καλαμαριά, με μόνο 17 παίκτες.

    Η αποστολή της Ένωσης

    Το ευχάριστο για τον Φερνάντο Σάντος ήταν ότι ο Σίμος Κρασσάς ξεπέρασε εντελώς τον τραυματισμό του και τέθηκε στην διάθεσή του για τον δύσκολο αγώνα. Στις άλλες δυο θέσεις της επίθεσης ο Πορτογάλος τεχνικός, από ότι όλα δείχνουν θα χρησιμοποιήσει τους Μπούρμπο δεξιά και κεντρικό επιθετικό τον Κωνσταντινίδη.

    Οι δεκαεφτά ποδοσφαιριστές που αποτελούν την αποστολή της ΑΕΚ για τον αγώνα με τον Απόλλων Καλαμαριάς αύριο 15/1 (Δημοτικό Στάδιο Καλαμαριάς, 17.45) είναι: Χιώτης, Αραμπατζής, Κόντης, Μόρας, Κωστένογλου, Άλβες, Πέτκοφ, Ρούσεφ, Βούλγαρης, Μπούρμπος, Κωνσταντινίδης, Κυριακίδης, Ασουνσάο, Κατσουράνης, Ίβιτς, Μάλμπασα, Κρασσάς.

    Τώρα όσον αφορά τα μεταγραφικά όπως όλα δείχνουν η ΑΕΚ έχει κλείσει τον Βραζιλιάνο επιθετικό της Ζιλ Βιθέντε, Ζούλιο Σέζαρ. Η μεταγραφή θεωρείται σχεδόν σίγουρη από τον Πορτογαλικό Τύπο, καθώς όπως αναφέρεται τόσο η διοίκηση της ομάδας, όσο και ο ίδιος ο Βραζιλιάνος επιβεβαίωσαν τη συμφωνία με την διοίκηση της "Ένωσης".

    Ο Σέζαρ αναμένεται να βρίσκεται στην Αθήνα την Κυριακή προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει το συμβόλαιο του με την ομάδα της ΑΕΚ.

    [10] Τεχνολογία

    Τιτάνας "καλεί" Γη

    14/1/2005 4:05:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: Reuters, ΒΒC, NASA, ESA, ΑΠΕ

    "Ακούσαμε το "κλάμα" του. Το μωρό είναι ζωντανό". Με αυτά τα λόγια και με ενθουσιώδη χειροκροτήματα υποδέχθηκε το προσωπικό του κέντρου ελέγχου της NASA στο Γκριν Μπανκ της Βιρτζίνια το πρώτο σήμα που εξέπεμψε το ευρωπαϊκό διαστημικό όχημα Huygens κατά τη διάρκεια της καθόδου του προς τον Τιτάνα, το μεγαλύτερο δορυφόρο του Κρόνου. Ανάλογο το κλίμα και στο κέντρο ελέγχου της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας, όπου οι επιστήμονες παρακολούθησαν με κομμένη την ανάσα το ρομποτικό όχημα, ελεύθερο πια έπειτα από επτά έτη ταξιδιού στην "κοιλιά" του διαστημοπλοίου Cassini, να εισέρχεται με επιτυχία στην ατμόσφαιρα του Τιτάνα. Αν όλα πάνε καλά και η κάθοδος ολοκληρωθεί χωρίς απρόοπτα το Huygens θα προσγειωθεί στην επιφάνεια, αφού όμως θα έχει περισυλλέξει, για πρώτη φορά στην ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος, στοιχεία για την ατμόσφαιρα και τον περιβάλλον του πλέον μυστηριώδους από τους δορυφόρους του Κρόνου.

    Μυστικά τυλιγμένα σε πορτοκαλί νέφη

    Οι πληροφορίες που θα στείλει το Huygens θα δώσουν πολύτιμα στοιχεία σε ένα από τα μεγαλύτερα κοσμικά αινίγματα: ποιο ήταν το σκηνικό που επέτρεψε την εμφάνιση της ζωής στη Γη.

    Το Huygens, που χρωστά το όνομα του στον Ολλανδό επιστήμονα που ανακάλυψε τον Τιτάνα το 1655, έχει ήδη πέσει με τα μούτρα στη δουλειά τραβώντας φωτογραφίες από τα θαυμαστά που βλέπει και στέλνοντας τες στο Cassini. Ωστόσο οι επιστήμονες δεν θα είναι σε θέση να δουν τα πρώτα δείγματα από τις προγραμματισμένες 750 πανοραμικές λήψεις, παρά μόνο όταν το Cassini στραφεί προς τη Γη και αρχίσει να μεταδίδει σήματα, τα οποία θα συλλάβει το δίκτυο των ευαίσθητων ραδιοτηλεσκόπιων που υπάρχει στη Γη, εκπληρώνοντας ένα όνειρο δεκαετιών για τους αστρονόμους.

    Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες του Τιτάνα, όπου κυριαρχεί το άζωτο, το μεθάνιο και άλλα οργανικά μόρια με βάση τον άνθρακα, θεωρείται ότι διαθέτουν πολλά κοινά με εκείνες που επικρατούσαν στη Γη πριν από 4.6 δισεκατομμύρια χρόνια . Συνεπώς, οι πληροφορίες που θα στείλει το Huygens εκτιμάται ότι θα συνεισφέρουν πολύτιμα στοιχεία σε ένα από τα μεγαλύτερα κοσμικά αινίγματα: ποιες ήταν οι χημικές αντιδράσεις που οδήγησαν στη δημιουργία των καταλλήλων συνθηκών για την εμφάνιση της ζωής στη Γη. Βέβαια, οι θερμοκρασίες των -180 βαθμών Κελσίου του Τιτάνα τον καθιστούν εξαιρετικά "αφιλόξενο" για την ύπαρξη ζωής.

    Η αποστολή Cassini-Huygens, ένα κοινό σχέδιο των Ευρωπαϊκών και Ιταλικών Διαστημικών Υπηρεσιών και της NASA , κόστους 3 δις, ξεκίνησε το ταξίδι του διάστημα με αφετηρία τον Ακρωτήριο Κανάβεραλ, της Φλοριδα το 1997, με σκοπό τη μελέτη του Κρόνου, των δακτυλίων και των δορυφόρων του. Το Δεκέμβριο το Cassini απελευθέρωσε στα "περίχωρα" του Κρόνο το Cassini, το οποίο άρχισε ένα ταξίδι τριών εβδομάδων με προορισμό τον καλυμμένο με πορτοκαλί νέφη, Τιτάνα.

    Το διαστημικό όχημα είναι εφοδιασμένο με εξοπλισμό ικανό να συλλέξει στοιχεία, από όποια επιφάνεια κι αν είναι αυτή που θα προσγειωθεί. Θα είναι άραγε κάποιο έδαφος από πάγο και πέτρα, κάποιο λασπώδες υλικό σαν πίσσα, ή κάποιος ελαιώδης εξωγήινος ωκεανός; Αυτή η τελευταία εκδοχή είναι και η ευχή των επιστημόνων, που ελπίζουν τα ειδικά μικρόφωνα του σκάφους να "ακούσουν" ίσως και κάποιες αστραπές. Και δεν βλέπουν την ώρα να πάρουν τα πρώτα στοιχεία στα χέρια τους. Καλή επιτυχία Cassini

    Σχετικά Links:

    http://saturn.jpl.nasa.gov/home/index.cfm

    http://www.esa.int/SPECIALS/Cassini-Huygens/

    [11] Οικονομία

    Για παρατυπίες του Υπουργείου Γεωργίας Στο ευρωπαϊκό "σκαμνί" η Ελλάδα

    14/1/2005 4:54:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παρατυπίες στην ανάθεση συμβάσεων παροχής τεχνικής βοήθειας σε Έλληνες αγρότες αποφάσισε την Παρασκευή η Κομισιόν. Στην απόφαση αναφέρεται ότι, πριν το 2001, η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να διευκολύνει τους αγρότες να επωφεληθούν από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την Κοινή Γεωργική Πολιτική, υπέγραφε κάθε χρόνο συμβάσεις παροχής τεχνικής βοήθειας με ειδικευμένες εταιρείες, κατόπιν προκήρυξης διαγωνισμού. Ωστόσο, το 2001 η χώρα μας ανέθεσε απευθείας συμβάσεις για τη διαχείριση ενός προγράμματος-πλαισίου και την αναλυτική εφαρμογή αυτού του προγράμματος, χωρίς να εφαρμόσει τις διαδικασίες ανακοίνωσης και προκήρυξης διαγωνισμού που απαιτούνται από την οδηγία 92/50/ΕΟΚ.

    Απορρίπτει τα επιχειρήματα της Ελλάδας η Κομισιόν

    Δικαιολογώντας την απόφασή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπογραμμίζει πως δε δέχεται το επιχείρημα των ελληνικών Αρχών, σύμφωνα με το οποίο, συμμορφώθηκαν στην πράξη με την αιτιολογημένη γνώμη που έλαβαν το Δεκέμβριο του 2003, καθώς υπήγαγαν τις συμβάσεις σε διαγωνισμό και η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Γεωργίας εξέδωσε σχετική εγκύκλιο.

    Στην ανακοίνωσή της, η Κομισιόν τονίζει ότι το διατεινόμενο άνοιγμα των οικείων συμβάσεων στον ανταγωνισμό, από το 2003, ήταν μόνο θεωρητικό, καθώς, με την εφαρμογή διαφόρων μηχανισμών, οι συμβάσεις ανατέθηκαν στις ίδιες ενώσεις γεωργών.

    Επιπλέον, θεωρεί ότι εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος παρόμοιων παραβιάσεων στο μέλλον καθώς ο τρόπος που διατυπώθηκε η εγκύκλιος του Υπουργείο Γεωργίας δεν επιτρέπει την επανόρθωση της παράβασης, ενώ θα μπορούσε να οδηγήσει στην επανάληψή της.

    Σημειώνεται ότι η Κομισιόν αποφάσισε σε είκοσι υποθέσεις κατά επτά κρατών-μελών, είτε να παραπέμψει τα κράτη αυτά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είτε να τους ζητήσει επίσημα να επανορθώσουν τις παραβιάσεις του κοινοτικού δικαίου για τις δημόσιες συμβάσεις.

    [12] Κοινωνία

    Προληπτικοί έλεγχοι για τη νόσο "τρελών αγελάδων"

    14/1/2005 6:06:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Η νόσος των "τρελών αγελάδων" από την οποία βρέθηκε να πάσχει κατσίκα στην Γαλλία ώθησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ζητήσει προληπτικούς ελέγχους και στη χώρα μας. Οι έλεγχοι θα γίνουν σε τυχαίο δείγμα 17.000 αιγών από το σύνολο των 4 εκατομμυρίων ζώων που εκτρέφονται στην κ. Αληφακιώτης, την επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη, αν προκύψει κάποιο θετικό τέστ στη νόσο, θα εντατικοποιηθούν άμεσα οι έλεγχοι.

    [13] Πολιτική

    Ενόψει του συνεδρίου "Πυρετός" συσκέψεων στο ΠΑΣΟΚ

    14/1/2005 6:21:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105.8

    Σε ρυθμούς συνεδρίου κινείται το ΠΑΣΟΚ και σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου είχε από το πρωί επαφές με συνεργάτες του και κομματικά στελέχη. Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε με το Θανάση Τσούρα και τον Μιλτιάδη Παπαιωάννου, για θέματα του συνεδρίου, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος ενημέρωσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τις επίμαχες αμυντικές δαπάνες. Επίσης, με αφορμή το διάλογο για την Παιδεία που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα στο Ζάππειο, ο κ. Παπανδρέου είχε συνομιλίες με την Μαρία Δαμανάκη και τον Νάσο Αλευρά. Την ίδια ώρα, παραμένει η διάσταση απόψεων για τη στάση του κόμματος στις κινητοποιήσεις των αγροτών. "Βρισκόμαστε στο πλευρό των αγροτών και δίνουμε μάχη για ένα σταθερό και ασφαλές εισόδημα", επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου, ενώ πιο ουσιαστικές κινήσεις ζήτησε η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ.

    Παρέμβαση της Αριστερής Πρωτοβουλίας

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε, ότι υπάρχει πρόβλημα στον αγροτικό χώρο, κυρίως με την κατάρρευση των τιμών όλων σχεδόν των αγροτικών προϊόντων. Παράλληλα, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν με τους βαμβακοπαραγωγούς, ο πρόεδρος του Κινήματος, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τόνισε, πως το θέμα είναι πλέον πρόβλημα της ΝΔ και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ.

    Στο μεταξύ, η Αριστερή Πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, μετά από συνεδρίαση της πανελλαδικής της επιτροπής, τόνισε, πως είναι φανερή η αδυναμία της ΝΔ να χαράξει και να εφαρμόσει πολιτική. Ταυτόχρονα, υποστηρίζει, ότι το Κίνημα πρέπει να αναλάβει πιο ουσιαστικές πρωτοβουλίες για τον αγροτικό πληθυσμό και να προωθήσει πολιτικές, που θα διασφαλίζουν το ελάχιστο αγροτικό εισόδημα.

    [14] Αθλητισμός

    Με απουσίες Ξάνθη και Ιωνικός

    14/1/2005 6:41:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Χωρίς τον Σταύρο Λαμπριάκο θα παραταχθεί απέναντι στον Ιωνικό η Σκόντα Ξάνθης. Ο 29χρονος επιθετικός δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και έτσι όπως όλα δείχνουν θα απουσιάσει από την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου. Απόντες θα είναι και ο Γάλλος Παβιό (αναμένεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να επιστρέψει από την Γαλλία) καθώς και ο Ιταλός Καλασιμπέτα που πραγματοποιεί ατομικό πρόγραμμα προπόνησης. Προβλήματα υπάρχουν και στην άλλη πλευρά με τον Βαγγέλη Βλάχο να "πονοκεφαλιάζει", για τις απουσίες των Οφρυδόπουλου και Γαβριλόπουλου, ενώ αμφίβολη θεωρείται και η συμμετοχή των Φερέιρα Κινγκ και Γιώργου Πουλόπουλου. Ο Πορτογάλος προπονήθηκε σήμερα μόνο για ένα δεκάλεπτο, αφού είναι εξαντλημένος από την ίωση που πέρασε, ενώ ο Πουλόπουλος προπονήθηκε μεν κανονικά, αλλά το απόγευμα ειδοποίησε τον Βαγγέλη Βλάχο και τον γιατρό του Ιωνικού, Γιάννη Βεκιάρη, πως έχει προσβληθεί κι αυτός από ίωση.

    Δεν πουλάει Γαβριλόπουλο

    Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας θα προπονηθούν αύριο το πρωί στο γήπεδο της Βάρης και στη συνέχεια ο Βαγγέλης Βλάχος θα ανακοινώσει την αποστολή για τον αγώνα με την Ξάνθη.

    Στο μεταξύ, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Χρήστος Κανελλάκης, είχε ιδιαίτερη συζήτηση με τον Αλέξη Γαβριλόπουλο, ο οποίος βρέθηκε στο μεταγραφικό "στόχαστρο" άλλων συλλόγων. Στη διάρκειά της, ο «ισχυρός άνδρας» του Ιωνικού εξήγησε στον 23χρονο στράικερ πως δεν υπάρχει περίπτωση παραχώρησής του, καθώς στη δεδομένη χρονική στιγμή κρίνεται από τον προπονητή του απαραίτητος για την ομάδα.

    [15] Ιράκ

    Στα μέσα Μαρτίου Αποσύρεται από το Ιράκ η Ολλανδία

    14/1/2005 6:55:00 μμ

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πιστή στην αρχική της απόφαση να αποσύρει στα μέσα Μαρτίου τους στρατιώτες που έχουν αναπτυχθεί στο Ιράκ είναι η Ολλανδία. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Μπεν Μποτ, οι περίπου 1.350 στρατιώτες θα φύγουν από το Ιράκ στα μέσα Μαρτίου, ωστόσο, συγκρατημένος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Γιάν Πέτερ Μπαλκενέντε, δηλώνοντας ότι η χώρα του "δε θα κλείσει τα μάτια στην εξέλιξη της διεθνούς κατάστασης και στη θέση του κοινοβουλίου". Μετά τη συνεδρίαση του πρώτου ολλανδικού υπουργικού συμβουλίου για το 2005, ο κ. Μποτ δήλωσε ότι δεν προβλέπει κάποιο απρόοπτο γεγονός που θα ανατρέψει την αρχική απόφαση, ωστόσο, δεν έκρυψε ότι δύο από τα κόμματα της κεντροδεξιάς πλειοψηφίας ασκούν πιέσεις στην κυβέρνηση για τη διατήρηση της ολλανδικής δύναμης στο Ιράκ. Σημειώνεται ότι, το Νοέμβριο, οι ΗΠΑ είχαν εκφράσει την ελπίδα να αναθεωρήσει η Ολλανδία την απόφασή της σχετικά με την απόσυρση των στρατευμάτων της.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Φεύγουν από το Ιράκ οι Ολλανδοί

    [16] Κοινωνία

    Παραδόθηκε το πόρισμα της ΕΔΕ Πειθαρχικά παραπτώματα στην υπόθεση Παπακαλιάτη

    14/1/2005 6:48:00 μμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Στους Εισαγγελείς του Στρατοδικείου και του Πλημμελειοδικείου Αθηνών παραδόθηκε το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την υπόθεση της παράνομης απαλλαγής στράτευσης του ηθοποιού, Χριστόφορου Παπακαλιάτη. Όπως διαπιστώνει το πόρισμα, στελέχη, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της υγειονομικής επιτροπής, αλλά και όργανα του Φρουραρχείου Αθηνών υπέπεσαν σε σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα, που αφορούν την πλημμελή εκτέλεση των καθηκόντων τους, ενώ δεν αποκλείεται και η συμμετοχή άλλων προσώπων στην έκδοση του παράνομου απαλλακτικού. Σύμφωνα με καταθέσεις μαρτύρων, στην υπόθεση εμπλέκεται και ανακληθείς απόστρατος ανώτατος αξιωματικός του Υγειονομικού Σώματος, που υπηρετούσε ως διευθυντής κλινικής του νοσοκομείου ΝΙΜΤΣ και απομακρύνθηκε τον Σεπτέμβριο του 2004, ο οποίος φέρεται να προέβη σε σειρά παράνομων ενεργειών, ώστε να εκδοθεί η πλαστή γνωμάτευση σωματικής ικανότητας του κ. Παπακαλιάτη.

    Την αλλαγή του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου προς το αυστηρότερο, προκειμένου να εξυγιανθεί το σύστημα απαλλαγών, με την κατάθεση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης στη Βουλή, προανήγγειλε ο υφυπουργός Άμυνας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Καλείται να υπηρετήσει ο Παπακαλιάτης

    [17] Αθλητισμός

    Έχασε τα πρωτεία ο Κολίνα

    14/1/2005 6:59:00 μμ

    Συντάκτης: Ηλίας Παπαϊωάννου

    Μετά από έξι χρόνια παραμονής στο θρόνο των διαιτητών, ο Ιταλός ρέφερι Πιερλουίτζι Κολίνα, έπεσε από την κορυφή. Ο εν λόγω διαιτητής, που παρά τις κακοπροαίρετες κριτικές που δέχθηκε στην καριέρα του, λίγο πριν την απόσυρσή του από τα γήπεδα, παρέδωσε το στέμμα του στο Γερμανό διεθνή διαιτητή Μάρκους Μερκ, ο οποίος ψηφίστηκε ως καλύτερος διαιτητής του 2004 με 126 ψήφους. Δεύτερος σε ψήφους, με 122 προτιμήσεις ήτανε ο Κολίνα, ενώ τρίτος ήταν ο Σουηδός ρέφερι Άντερς Φρισκ, που είχε τραυματιστεί από κέρμα Ιταλού οπαδού, κατά τη φετινή συνάντηση Ρόμα-Δυναμό Κιέβου, για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 14 January 2005 - 17:51:52 UTC