Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντείνεται η κακοκαιρία
  • [02] Τραγωδία στην άσφαλτο
  • [03] Πέθανε ο Ζάο Ζιγιάνγκ
  • [04] Βυθίστηκε πλοίο στα Ψαρά
  • [05] Συνεδριάζει το Eurogroup
  • [06] Αιματηρές επιθέσεις στο Ιράκ
  • [07] Κρίσιμες επαφές για το αγροτικό
  • [08] Ερωτευθείτε …τον εχθρό
  • [09] Προετοιμάζει αποχώρηση ο Τζιοβάνι
  • [10] "Πάγωσε" ο Πήγασος
  • [11] Εκδικάζεται η ένσταση Γιανούκοβιτς
  • [12] Νίκες για "Μπάρτσα" και Ρεάλ
  • [13] Σφοδρή σύγκρουση τρένων στην Μπανγκόκ

    [01] Κοινωνία

    Ύφεση από το βράδυ Εντείνεται η κακοκαιρία

    17/1/2005 8:17:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/1/2005 11:02:48 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι, που φτάνουν τα 10 μποφόρ, πλήττουν και σήμερα πολλές περιοχές της χώρας, ιδίως στα ανατολικά. Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία σε πολλά σημεία του εθνικού και κυρίως του επαρχιακού οδικού δικτύου στην Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και τα Ιωάννινα. Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί και στα ορεινά της Αττικής. Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 31χρονος χειριστής εκχιονιστικού στη Χαλκίδα, όταν προσπάθησε να απομακρύνει πεσμένο καλώδιο της ΔΕΗ, ενώ ένας 51χρονος φίλαθλος στην Ξάνθη έχασε τη ζωή του, όταν μια λαμαρίνα από την πόρτα του σταδίου ξεκόλλησε από τον αέρα και τον καταπλάκωσε. Λόγω των ισχυρών ανέμων τα πλοία είναι δεμένα στα λιμάνια. Ύφεση της κακοκαιρίας από το βράδυ προβλέπουν οι μετεωρολόγοι.

    Με αλυσίδες η κυκλοφορία

    Η Πελοπόννησος αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα από την κακοκαιρία και την πυκνή χιονόπτωση, ωστόσο προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στην Αττική, την Εύβοια, μεγάλο μέρος της Στερεάς Ελλάδας και τη Θεσσαλία. Αποκλεισμένα παραμένουν δύο χωριά στην Εύβοια, δώδεκα στην Αρκαδία, τέσσερα στην Αργολίδα και τρία στη Λακωνία.

    Στην Αττική, από το απόγευμα της Κυριακής, έχει διακοπεί η κυκλοφορία από την Παλαιά Πεντέλη έως τη Νέα Μάκρη, στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το τελεφερίκ και μετά, καθώς και στην επαρχιακή οδό Φυλής- Δερβενοχωρίων.

    Στην Εύβοια, δύο χωριά παραμένουν αποκλεισμένα από τα χιόνια, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους επαρχιακούς δρόμους Αγίου Αθανασίου- Γλυφάδας και Σταυρού- Αγίας Σοφίας, στη θέση Ράχη.

    Στην Πελοπόννησο, διακόπηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Τρίπολης- Λεβιδίου- Νεμέας και σε μεγάλο μέρος του επαρχιακού δικτύου της Αρκαδίας, στα ορεινά της Αχαΐας, καθώς και στην ορεινή Κορινθία, Λακωνία και Αργολίδα.

    Με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα στο επαρχιακό δίκτυο Λάρισας και Τρικάλων, ενώ τα πιο πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει στη Θεσσαλία ο νομός Καρδίτσας. Στο Πήλιο, τα αυτοκίνητα χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στο δρόμο Βόλου- Ζαγοράς μέσω Χανίων και μέσω Νεοχωρίου, καθώς και στην εθνική οδό Βόλου- Φαρσάλων.

    Επίσης, με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στους εθνικούς δρόμους Χαλκίδας- Αιδηψού, Λαμίας- Καρπενησίου, Θερμοπυλών- Ιτέας και Θερμοπυλών- Αντιρρίου- Άμφισσας, Καρπενησίου- Αγρινίου και στο μεγαλύτερο μέρος του ορεινού δικτύου της Αχαΐας, Κορινθίας, Μεσσηνίας και Αρκαδίας και ιδιαίτερα στις εθνικές οδούς Άργους- Τριπόλεως, Τρίπολης- Καλαμάτας, Τρίπολης- Πύργου, Τρίπολης Σπάρτης και Σπάρτης- Καλαμάτας.

    Αλυσίδες χρειάζονται επίσης τα οχήματα και στους δρόμους Καστοριάς- Ιωαννίνων μέσω Νεστορίου, Καστοριάς- Φλώρινας μέσω Βιτσίου και Γρεβενών- Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας, όπως και στην εθνική οδό Τρικάλων- Ιωαννίνων, στην Κατάρα.

    Επίσης, χρειάζονται αλυσίδες στην παλιά εθνική οδό Ελευσίνας- Θηβών στην Κάζα, ενώ απαγορεύεται η κίνηση των βαρέων οχημάτων, καθώς και στο δρόμο Λιβαδειάς- Δελφών.

    Λόγω των θυελλωδών άνεμων που πνέουν στα πελάγη και φτάνουν κατά τόπους τα 11 μποφόρ, τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, κλειστά είναι τα πορθμεία, ενώ τουλάχιστον οκτώ πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών και μία της Aegean ματαιώθηκαν.

    Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν συνιστάται να επικοινωνούν πρώτα με τα αεροδρόμια και τις κατά τόπους λιμενικές αρχές.

    Η πρόβλεψη των μετεωρολόγων

    Για σήμερα, Δευτέρα, η ΕΜΥ προβλέπει βροχές, καταιγίδες και χιόνια, κυρίως στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί πολύ θυελλώδεις (9 μποφόρ) και τοπικά θυελλώδεις (10 μποφόρ), ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 2 έω2 5 βαθμούς Κέλσιου. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν από αργά το βράδυ.

    Στην Αττική, νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά και βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις συνθέτουν το σκηνικό του καιρού. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, κυρίως στα γύρω ορεινά, θα έχει η Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί και στα ανοιχτά του Θερμαϊκού πολύ ισχυροί, ενώ ο υδράργυρος θα "παίζει" μεταξύ 3 και 5 βαθμών Κελσίου.

    Νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις, κυρίως στα βορειοανατολικά, αναμένονται στη Μακεδονία και τη Θράκη, βροχές προβλέπονται για τη Δυτική Ελλάδα, ενώ χιονόνερο και χιόνια προβλέπονται για τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βυθίστηκε πλοίο στα Ψαρά

    Επέλαση χιονιά

    [02] Κόσμος

    Στην πόλη Μπουκαραμάνγκα της Κολομβίας Τραγωδία στην άσφαλτο

    17/1/2005 8:34:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 20 τραυματίστηκαν στην Κολομβία, όταν το υπεραστικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό κοντά στην πόλη Μπουκαραμάνγκα. Το λεωφορείο είχε ξεκινήσει από την πρωτεύουσα Μπογκοτά κι είχε τελικό προορισμό τις βόρειες ακτές της λατινοαμερικανικής χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδουν τα ΜΜΕ της περιοχής, ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου επιχείρησε να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα χωρίς να διαθέτει ορατότητα με αποτέλεσμα το λεωφορείο να συγκρουστεί μετωπικά με ένα φορτηγό, που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα.

    [03] Κόσμος

    Σε ηλικία 85 ετών Πέθανε ο Ζάο Ζιγιάνγκ

    17/1/2005 9:05:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε ηλικία 85 έφυγε από τη ζωή ο πρώην ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, Ζάο Ζιγιάνγκ, ο οποίος νοσηλευόταν σε βαθύ κώμα σε νοσοκομείο του Πεκίνου, έπειτα από πολλαπλά εγκεφαλικά που υπέστη την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Ζιγιάνγκ είχε καθαιρεθεί από την ηγεσία του ΚΚ της Κίνας το 1989 διότι εναντιώθηκε στην καταστολή της εξέγερσης στην πλατεία Τιενανμέν από τον στρατό."Ο σύντροφος Ζάο έπασχε επί μακρόν από ασθένειες που έβλαψαν το αναπνευστικό και καρδιαγγειακό του σύστημα κι είχε νοσηλευθεί για να δεχθεί τις ιατρικές φροντίδες αρκετές φορές" αναφέρεται στο σύντομο ανακοινωθέν του πρακτορείου Νέα Κίνα. "Η κατάστασή του επιδεινώθηκε πρόσφατα κι απεβίωσε σήμερα καθώς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στην επείγουσα θεραπεία", καταλήγει το κείμενο.

    [04] Κοινωνία

    Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης Βυθίστηκε πλοίο στα Ψαρά

    17/1/2005 9:29:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/1/2005 11:43:27 πμ)

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σε τραγωδία εξελίσσεται το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου "Lady O", με σημαία Βόρειας Κορέας και 10μελές πλήρωμα, 14 μιλιά βόρεια των Ψαρών. Δύο αλλοδαποί ναυτικοί ανασύρθηκαν νεκροί από το ψύχος, μέσα σε σωσίβια λέμβο, ενώ πέντε ακόμα αγνοούνται. Νωρίτερα, ελικόπτερο Σούπερ Πούμα περισυνέλεξε σώα τρία από τα μέλη του "Lady O", που μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Χίου. Η επιχείρηση διάσωσης συνεχίζεται, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων. Κοντά στο σημείο του ναυαγίου βρέθηκε και μια τουρκική κορβέτα, ο κυβερνήτης της οποίας θέλησε να συνδράμει στις προσπάθειες διάσωσης.

    Ώρες αγωνίας για τους ναυτικούς

    Φορτωμένο με 732 τόνους σίδηρο και πλήρωμα 10 αλλοδαπούς ναυτικούς, δύο Λιβανέζους και οκτώ Αιγύπτιους, βυθίστηκε τα ξημερώματα, ενώ έπλεε ανοιχτά των Ψαρών, το "Lady O", που είχε αποπλεύσει από Χαλκίδα με τελικό προορισμό την Τουρκία.

    Στην περιοχή βρίσκονται ένα Σούπερ Πούμα, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, ενώ σπεύδουν ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού, ένα ναυαγοσωστικό, καθώς και ένα περιπολικό του λιμενικού.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το μικρό φορτηγό πλοίο πιθανότατα βυθίστηκε όταν, από την σφοδρή θαλασσοταραχή (στην περιοχή έπνεαν άνεμοι έντασης 10 μποφόρ), μετατοπίσθηκε το φορτίο του, με αποτέλεσμα να πάρει επικίνδυνη κλίση.

    [05] Οικονομία

    Στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομίας Συνεδριάζει το Eurogroup

    17/1/2005 9:34:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Το θέμα του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες, όπου μεταβαίνει ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης. Σήμερα συνέρχεται το Eurogroup, ενώ αύριο ο κ. Αλογοσκούφης θα μετάσχει στην κρίσιμη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ, όπου θα συζητηθεί η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος της χώρας μας, κάτω από το 3%. Πηγές του υπουργείου Οικονομίας εκτιμούν, ότι δεν θα υπάρξει σύσταση για την Ελλάδα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΚΟΦΙΝ θα επικυρώσει την εισήγηση της Κομισιόν για το έλλειμμα, που δημοσιοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα και σύμφωνα με την οποία η χώρα μας δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος και του δημόσιου χρέους.

    [06] Ιράκ

    14 νεκροί Αιματηρές επιθέσεις στο Ιράκ

    17/1/2005 9:50:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Επίθεση σε στρατιωτικό φυλάκιο εξαπέλυσαν αντάρτες νότια της Μπακούμπα. Οκτώ Ιρακινοί, εκ των οποίων επτά στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους. Οι αντάρτες αιφνιδίασαν τους ιρακινούς στρατιώτες και άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα και χειροβομβίδες εναντίον στρατιωτικού φυλακίου στο αλ Ανουάρ, 15 χιλιόμετρα νότια της Μπακούμπα. Ένας από τους στρατιώτες αποκεφαλίστηκε από τους αντάρτες. Στο νοσοκομείο της Μπακούμπα μεταφέρθηκαν οκτώ νεκροί, επτά στρατιώτες και ένας φύλακας ασφαλείας ενός γειτονικού κτιρίου της κρατικής τηλεόρασης του Ιράκ. Στην πόλη Μπάιτζι, στο βόρειο Ιράκ, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα το πρωί στο αρχηγείο της αστυνομίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άτομα. Εκπρόσωπος της αστυνομίας εξέφρασε φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Γύρω από το κτίριο υπήρχαν πολλά απανθρακωμένα πτώματα, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

    [07] Κοινωνία

    Σήμερα και αύριο Κρίσιμες επαφές για το αγροτικό

    17/1/2005 9:59:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Ιδιαίτερα σημαντικές κρίνονται οι συνομιλίες, που θα έχει σήμερα και αύριο η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τους εκπροσώπους των αγροτικών ενώσεων της Μακεδονίας. Αύριο αναμένεται να οριστικοποιήσουν τις μελλοντικές τους κινήσεις οι Θεσσαλοί αγρότες. Στο μεταξύ, πρόσκληση στο Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη να επισκεφθεί την Πέμπτη το Κιλελέρ, όπου θα είναι παρατεταγμένα τα τρακτέρ πρόκειται να απευθύνουν αύριο οι συνδικαλιστές της Θεσσαλίας που πρόσκεινται στη ΝΔ, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Λάρισας, Θανάσης Κοκκινούλης. Ωστόσο, μεταξύ των αγροτών επικρατεί σκεπτικισμός για τις κοινωνικές αντιδράσεις, που μπορεί να προκαλέσει ο ενδεχόμενος αποκλεισμός των εθνικών οδών. Πάντως, την εκτίμηση ότι τελικά θα βρεθεί μία μέση λύση για την ενίσχυση των αγροτών χωρίς να υπάρξει παραβίαση της κοινοτικής νομοθεσίας, εξέφρασε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Απόστολος Σταύρου, μετά από συνεργασία, που είχε το πρωί της Δευτέρας με τον πρωθυπουργό.

    [08] Παράξενα

    Ερωτευθείτε τον εχθρό

    17/1/2005 10:18:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Ένα "διαφορετικό" όπλο, πιστό προφανώς στη ρήση "κάντε έρωτα και όχι πόλεμο" απέρριψε το αμερικανικό Πεντάγωνο. Σύμφωνα με μυστικό έγγραφο του 1994, εργαστήριο για την ανάπτυξη μη θανατηφόρων χημικών ουσιών πρότεινε ένα ισχυρό ...αφροδισιακό, που θα δημιουργούσε ομοφυλοφιλικές τάσεις στο αντίπαλο στρατόπεδο! Η "ιδέα" των ...ομοφυλόφιλων εχθρών είχε κατατεθεί στην αεροπορική βάση Ράιτ Πάτερσον στο Οχάιο, με μια πρόταση για εξαετές πρόγραμμα ύψους 7,5 εκατομμυρίων δολαρίων. "Η πρόταση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια συμβουλευτικής συνεδρίασης και απορρίφθηκε σχεδόν αμέσως", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας. Ωστόσο, το Ερευνητικό Εργαστήριο της Αεροπορίας έχει μάλλον πιο "φαεινές" ιδέες. Βλέπετε, έχει προτείνει τη χρήση χημικών, που θα ψεκάζονται στις αντίπαλες γραμμές και θα προσελκύουν έντομα και τρωκτικά, ενισχύοντας τη θέλησή τους για δήγματα κατά των ανθρώπων, ενώ μια άλλη "έμπνευση" αφορά τη δημιουργία "αυξημένης και επίμονης κακοσμίας", ώστε να διευκολυνθεί ο εντοπισμός στρατιωτών που προσπαθούν να αναμιχθούν με πολίτες.

    [09] Αθλητισμός

    Προετοιμάζει αποχώρηση ο Τζιοβάνι

    17/1/2005 11:01:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Με συνέντευξή του στην εφημερίδα "Λάνσε" της Βραζιλίας, ο Τζιοβάνι ξεκαθαρίζει πως θέλει να επιστρέψει στην πατρίδα του και την Σάντος, πριν καν ολοκληρωθεί το συμβόλαιό του με τους "ερυθρολεύκους". "Πιστεύω πως τώρα είναι η στιγμή να γυρίσω. Είμαι 32 ετών και έχω ακόμη μερικά χρόνια μπροστά μου για ποδόσφαιρο. Θέλω να ξαναπαίξω στη Σάντος", τόνισε ο Βραζιλιάνος άσος του Ολυμπιακού, ενώ λίγο νωρίτερα είχε εξηγήσει, "Έχω προσωπικά θέματα για τα οποία πρέπει να γυρίσω στη Βραζιλία ώστε να τα επιλύσω. Είμαι πολύ καιρό μακριά από την πατρίδα. Έφυγα εδώ και 9 χρόνια". Ο Τζιοβάνι επεσήμανε πως δεν έχει εκφράσει αυτή του την επιθυμία στην διοίκηση του Ολυμπιακού και συμπλήρωσε πως υπάρχει η πιθανότητα να γυρίσει ακόμη και τώρα. "Υπάρχει πιθανότητα, αλλά πρέπει να διαπραγματευθούμε με τον Ολυμπιακό, αφού έχω λαμβάνειν χρήματα. Εξαρτάται και από τι θα τους προταθεί ως αποζημίωση για να γίνει εφικτή η αποδέσμευσή μου. Είναι πιθανόν, αλλά είναι θέμα για συζήτηση". Μάλιστα όπως ανέφερε το υπόλοιπο ρεπορτάζ της εφημερίδας, στην Σάντος ήδη έχουν κασέτες με αγώνες του Τζιοβάνι στον Ολυμπιακό, όμως προς το παρόν το θέμα δεν έχει τεθεί επισήμως, καθώς δεν το επιβεβαιώνει ούτε ο νέος προπονητής της ομάδας, Οσβάλντο ντε ολιβέιρα.

    [10] Οικονομία

    Προσωρινή αναστολή στη διαπραγμάτευση της μετοχής "Πάγωσε" ο Πήγασος

    17/1/2005 11:16:00 πμ

    Συντάκτης: Βαγγέλης Θεοδώρου

    Σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση για την πώληση στον επιχειρηματία, Θεόδωρο Αγγελόπουλο, της εκδοτικής εταιρίας "Πήγασος" του Γιώργου Μπόμπολα, ο οποίος επιβεβαίωσε το ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαπραγμάτευση. Την προσωρινή αναστολή της διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας, μέχρι να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, αποφάσισε πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, Σπύρος Καπράλος, σε συνεργασία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. "Η απόφαση ελήφθη για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και της επαρκούς πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Η επικείμενη μεταβίβαση των μετοχών από τον κ. Μπόμπολα γίνεται κάτω από την πίεση που ασκεί το νομοσχέδιο για τον βασικό μέτοχο, η συζήτηση του οποίου αρχίζει αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αλλαγές στον "χάρτη" των ΜΜΕ

    [11] Κόσμος

    Κατά της εκλογής του Βίκτωρ Γιουστσένκο Εκδικάζεται η ένσταση Γιανούκοβιτς

    17/1/2005 11:10:00 πμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Την ένσταση, που έχε καταθέσει ο Βίκτωρ Γιανούκοβιτς κατά της εκλογής του Βίκτορ Γιουστσένκο στο αξίωμα του Προέδρου εξετάζει σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας. Η ένσταση αυτή αποτελεί και το μοναδικό εμπόδιο, που χωρίζει τον Γιουστσένκο από την ανάληψη της προεδρίας της χώρας. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες , οι συνήγοροι του Γιανούκοβιτς θα υποστηρίξουν πως το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν προϊόν νοθείας κι εκβιάσθηκε από την αποκαλούμενη "πορτοκαλί επανάσταση" των μαζικών διαδηλώσεων των οπαδών του Γιουστσένκο. Το Δικαστήριο θα έχει στη διάθεσή του πέντε ημέρες για να εξετάσει την ένσταση, ωστόσο ο ίδιος Γιανούκοβιτς δήλωσε, ήδη, πως θεωρεί μάλλον απίθανο το ενδεχόμενο να ανατραπεί το εκλογικό αποτέλεσμα.

    [12] Αθλητισμός

    Νίκες για "Μπάρτσα" και Ρεάλ

    17/1/2005 11:22:00 πμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Σαραγόσα έκανε το λάθος και προηγήθηκε μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, όταν στο 21' ο Βίγια άνοιξε το σκορ, όμως από εκεί και έπειτα οι σούπερ σταρ της "Βασίλισσας" πήραν μπρος και κατάφεραν με το εύκολο τελικά 3-1 να πάρουν την νίκη που τους διατήρησε στους εφτά βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί από την άλλη πλευρά με γκολ του Σαμουέλ Ετό στο 81' λύγισαν την αντίσταση της Σοσιεδάδ και πήραν τη νίκη με 1-0. Στο μεταξύ δύο πολύτιμους βαθμούς έχασε η Βαλένθια. Η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι έμεινε στο 0-0, στον εκτός έδρας αγώνα με την Οσασούνα για την 19η ημέρα του ισπανικού πρωταθλήματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Οσασούνα αγωνιζόταν από το 67΄ με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Χοσέ Ιθκιέρδο.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα

    Χετάφε-Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1 Μάλαγα-Σεβίλη 1-0 Αλμπαθέτε-Σανταντέρ 0-0 Αθλέτικ Μπιλμπάο-Εσπανιόλ 1-1 Λα Κορούνια-Νουμάνθια 1-1 Λεβάντε-Βιγιαρεάλ 2-4 Οσασούνα-Βαλένθια 0-0 Μπέτις-Μαγιόρκα 2-0 Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-0 Ρεάλ Μαδρίτης-Σαραγόσα 3-1ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες) Μπαρτσελόνα 45 Ρεάλ Μαδρίτης 38 Βαλένθια 36 Εσπανιόλ 34 Σεβίλη 32 Μπέτις 30 Βιγιαρεάλ 28

    [13] Κόσμος

    100 τραυματίες Σφοδρή σύγκρουση τρένων στην Μπανγκόκ

    17/1/2005 10:35:00 πμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters

    Δυο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν σήμερα το πρωί στην Μπανγκόκ, όταν το ένα τρένο που προσέγγιζε στον σταθμό με περίπου 700 επιβάτες, έπεσε πάνω σε ένα άδειο τρένο που εκείνη τη στιγμή αναχωρούσε. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο μηχανοδηγός του άδειου τρένου και ένας επιβάτης από την άλλη αμαξοστοιχία. "Μετά το ατύχημα θα σταματήσει η λειτουργία της συγκεκριμένης γραμμής μέχρι να διασφαλισθεί ότι η ασφάλεια σε όλα τα συστήματα μεταφορών λειτουργούν άψογα", τόνισε ο υπουργός Μεταφορών Σουρίγια Τζουνγκρουγκρεανγκίτ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 17 January 2005 - 9:52:53 UTC