Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-22

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πολύνεκρο δυστύχημα στο Ιράν
  • [02] Κόλλησαν στη λάσπη
  • [03] Πλήγμα με Καφάτο
  • [04] Απών ο "Έκι" στη Νεάπολη
  • [05] Τα πέναλτι είχαν την τιμητική τους
  • [06] Μπάσκετ: Δύο "βόμβες", "πράσινη" η κορυφή
  • [07] Νίκη για το "τριφύλλι", στη σκιά του ντέρμπι

    [01] Κόσμος

    26 νεκροί και 17 τραυματίες από πτώση λεωφορείο Πολύνεκρο δυστύχημα στο Ιράν

    22/1/2005 7:40:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είκοσι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν, στο Ιράν όταν ένα λεωφορείο έπεσε αργά χθες το βράδυ σε ένα φαράγγι στο βόρειο τμήμα της χώρας, στην επαρχία Μαζανταρά, όπως μετέδωσε σήμερα το δίκτυο Khabar. Το λεωφορείο κτυπήθηκε από βράχους, που αποκολλήθηκαν και έπεσε στο βάθους 150 μέτρων φαράγγι στο δρόμο μεταξύ της επαρχιακής πρωτεύουσας Σάρι και της Τεχεράνης. Τρεις από τους επιβάτες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε το ίδιο πρακτορείο επικαλούμενο δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων.

    [02] Αθλητισμός

    Κόλλησαν στη λάσπη

    22/1/2005 7:53:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Στην "κεκλεισμένων των θυρών" Νέα Σμύρνη, Πανιώνιος και Χαλκηδόνα κόλλησαν στη λάσπη και αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0, στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 16ης ημέρας της Α΄ εθνικής. Σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, που έγινε ακόμα βαρύτερος στο δεύτερο ημίχρονο, και με την μπάλα να μην κάνει γκελ οι παίκτες και των δυο ομάδων δεν κατάφεραν να πιάσουν αξιόλογη απόδοση, με αποτέλεσμα το τελικό σκορ να χαρακτηρίζεται δίκαιο. Εξάλλου, λιγοστές ήταν και οι φάσεις εμπρός από τις δυο εστίες, με κορυφαία στιγμή του αγώνα το δοκάρι του Παπά της Χαλκηδόνας στο 8'.

    Λίγες οι ευκαιρίες

    Οι γηπεδούχοι πήραν από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο του αγώνα, όμως, κάτι οι άδειες εξέδρες, κάτι η βροχή και το γλιστερό τερέν, δεν τους επέτρεψαν να δημιουργήσουν ιδιαίτερες ευκαιρίες. Ένα διαγώνιο σουτ του Μπρέσκα στο 8΄ που έφυγε λίγο άουτ κι ένα σουτ του Ναλιτζή στο 33΄ με την ίδια κατάληξη ήταν οι μοναδικές αξιόλογες στιγμές του πρώτου μέρους. Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου κατέβηκαν στο γήπεδο με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, κατέφυγαν κάποιες φορές σε σκληρά μαρκαρίσματα και δεν απείλησαν στα πρώτα 45΄ την εστία του Ντρόμπνι.

    Η δυνατή βροχή που έπεσε στη διάρκεια της ανάπαυλας μετέτρεψε τον ήδη "βαρύ" αγωνιστικό χώρο σε... βούρκο, κάτι που δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών. Στη... λασπομαχία που ακολούθησε, η Χαλκηδόνα ήταν πιο ζωηρή και έκανε κάποιες μικροευκαιρίες, ενώ στο 82΄ η καρφωτή κεφαλιά του Παπά προσέκρουσε στο κάθετο δοκάρι του Ντρόμπνι.

    Ο Πανιώνιος πλησίασε το γκολ στο 78΄ όταν ο Γουνδουλάκης βρέθηκε μόνος απέναντι στον Εμπέντε, έχασε όμως το κοντρόλ και την ευκαιρία να σκοράρει. Ο Εμπέντε εξουδετέρωσε στο 88΄ την κοντινή κεφαλιά του Γιαννόπουλου κι έτσι το τέλος του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα

    Διατητής: Δούρος (Κορινθίας)

    Κίτρινες: Σπυρόπουλος - Μόγιο, Κατεμής, Γελαδάρης, Δήμος

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Ντομορό, Σπυρόπουλος, Γιαννόπουλος, Εξουζίδης, Τζιόλης, Μάκος, Καϊσί (71΄ Βλτσεκ), Γουνδουλάκης (80΄ Μαρκορά), Μπρέσκα (77΄ Μάντζιος), Ναλιτζής.

    ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ: Εμπέντε, Ντάγκας, Μικές, Δήμος (87΄ Κόρμπος), Παππάς, Κατεμής (73΄ Σωτήρχος), Γελαδάρης, Κορακάκης, Σίμος, Μόγιο (79΄ Μασάδο), Ηλιόπουλος.

    [03] Αθλητισμός

    Πλήγμα με Καφάτο

    22/1/2005 8:14:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε στην εθνική χάντμπολ των ανδρών, η οποία αύριο (22:00) ρίχνεται στη "μάχη" του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Τυνησίας. Ο Δημήτρης Καφάτος, στη σημερινή τελευταία προπόνηση της ομάδας, υπέστη εξάρθρημα μετακαρπίου φαλαγγικής άρθρωσης στο μεγάλο δάχτυλο του αριστερού χεριού του και του τοποθετήθηκε μεταλλικός νάρθηκας. Η συμμετοχή του έμπειρου τερματοφύλακα στον αυριανό αγώνα με τη Δανία θεωρείται αμφίβολη και αναμένεται να αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

    Αισιόδοξος ο Σέφερτ

    Η ελληνική ομάδα προπονήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του Ράντες, όπου θα δώσει τους αγώνες της στην Α΄ φάση. Μετά το τέλος της προπόνησης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Ουλφ Σέφερτ, δήλωσε: "Είναι ιδιαίτερα θετικό που προπονηθήκαμε στο γήπεδο, όπου θα δώσουμε τους αγώνες. Όσον αφορά τη συμμετοχή του Καφάτου στους αγώνες, αυτή θα κριθεί και από τον ίδιο. Για την Δανία, την οποία θα αντιμετωπίσουμε στον πρώτο αγώνα, μάθαμε ότι δεν θα παίξει ο Μπόλσεν. Εάν η Δανία δεν βρεθεί στην καλύτερή της ημέρα και εμείς "πιάσουμε" το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μας, θα μπορέσουμε να την κοντράρουμε. Θα παλέψουμε, πάντως, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό".

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ως 16ος παίκτης έχει ακολουθήσει την αποστολή στην Τυνησία ο γκολκίπερ του Φίλιππου Βέροιας, Χάρης Δέλλιος, ο οποίος θα βοηθήσει την εθνική, εφόσον ο Καφάτος δεν μπορέσει να αγωνιστεί στη διοργάνωση.

    [04] Αθλητισμός

    Απών ο "Έκι" στη Νεάπολη

    22/1/2005 8:39:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/1/2005 10:03:04 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μετά τον Μινχ και ο Εζεκίελ Γκονζάλες τέθηκε νοκ-άουτ για τον αγώνα της Νεάπολης. Ο Αργεντινός μέσος των "πράσινων" έμεινε εκτός αποστολής καθώς προέκυψε τραυματισμός στη σημερινή τελευταία προπόνηση πριν το παιχνίδι. Ο "Έκι", χτύπησε σε μία κόντρα με τον Κωνσταντινίδη και πρήστηκε το πόδι του, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει με πόνους. Έτσι ο Ζντένεκ Σκάζνι δεν τον συμπεριέλαβε, προκειμένου να είνα έτοιμος για το ντέρμπι του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, την Πέμπτη.

    [05] Αθλητισμός

    Τα πέναλτι είχαν την τιμητική τους

    22/1/2005 9:26:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 22/1/2005 10:17:36 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Δύο πέναλτι χρειάστηκε ο Άρης, και ένα γη Ξάνθη που τελικά δεν ήταν αρκετό, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση των Ακριτών στο Κλεάνθης Βικελίδης και να πάρει τους τρεις πόντους της νίκης, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου. Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά είχε αρκετό πάθος και από τις δύο μεριές. Πάντως οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται έντονα για τον καταλογισμό και των δύο πέναλτι που έκριναν τον αγώνα. Τα δύο εύστοχα χτυπήματα για τους κίτρινους, και κατ επέκταση τα δύο γκολ πέτυχε ο Λαζανάς στο 39 και στο 64 λεπτό. Το "πέναλτι" της μείωσης του σκορ εκτέλεσε εύστοχα ο Λουτσιάνο, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

    Φωνές και παράπονα

    Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να κοιτάνε περισσότερο τα νώτα τους. Πάντως η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε μόλις στο 2 όταν ο Αμπελάς σούταρε από καλή θέση, αλλά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες δημιούργησαν ελάχιστες φάσεις μέχρι το 39, όταν και προηγήθηκε ο Άρης. Ο Αμπελάς βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Σικοφ μέσα στην περιοχή και να κερδίζει το πέναλτι. Στην ίδια φάση οι Ακρίτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα ενώ αποβλήθηκε και ο προπονητής της, Γιάννης Μαντζουράκης. Ο Λαζανάς ανέλαβε την εκτέλεση και "έγραψε" το 1-0 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

    Μία από τα ίδια ήταν και το δεύτερο μέρος. Η Ξάνθη όντας πίσω στο σκορ προσπάθησε να επιτεθεί αλλά ο Άρης κρατούσε καλά. Μέχρι το 64 και πάλι ο Αμπελάς δέχτηκε αντιαθλητικό κατά τον διαιτητή μαρκάρισμα μέσα στην περιοχή και δεν δίστασε να δείξει για δεύτερη φορά την άσπρη βούλα. Αν και ο Λαζανάς χρειάστηκε να το εκτελέσει δύο φορές και η δεύτερη που μέτρησε ήταν εύστοχη και έκανε το 2-0 για την ομάδα του. Από εκεί και πέρα έπεσε ο ρυθμός, μέχρι το 89 οταν το παιχνίδι πήρε για λίγο φωτιά. Ο Τσαχειλίδης καταλόγισε και τρίτο πέναλτι στον αγών αυτή τη φορά για τους Ακρίτες. Ο Λουτσιάνο εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών όμως τελικά αυτό δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του που γνώρισε την ήττα.

    Ανακοίνωση διαμαρτυρίας

    Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις του διαιτητή Τσαχειλίδη στον σημερινό αγώνα με τον Άρη εξέδωσε η διοίκηση της Ξάνθης. Σε αυτή η ακριτική ΠΑΕ αναφέρει τα εξής:

    «Η πρωτοφανής ενέργεια του διαιτητή κου Τσαχειλίδη να σφυρίξει πέναλτι σε πέσιμο του επιθετικού του Άρη πάνω στον αμυντικό της Ξάνθης, άσχετα με το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, σίγουρα δεν βοηθά το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις προσπάθειες που γίνονται από την Ελληνική Πολιτεία για ένα καλύτερο αύριο.

    Ο Άρης όπως και η Ξάνθη είναι δύο από τις δεκαέξι ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα σε όλα τα επίπεδα.

    Αρκετά!!! Φανταζόμαστε ότι όλοι έχουν αρχίσει να κουράζονται με αυτά και με αυτά... . Περιμένουμε η τιμωρία του κου Τσαχειλίδη να είναι αντιπροσωπευτική της προσπάθειας που κάνει η Πολιτεία και οι φορείς για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

    Υ.Γ. Το χειρότερο όλων είναι ότι ο διαιτητής ήταν μπροστά στη φάση. Αυτό θα πρέπει να προβληματίσει όλους όσοι ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο».

    [06] Αθλητισμός

    Μπάσκετ: Δύο "βόμβες", "πράσινη" η κορυφή

    22/1/2005 9:46:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Χωρίς προβλήματα και εν εναμονή της απόφασης της FIBA, οι "πράσινοι" νίκησαν τον Πανελλήνιο στο ΟΑΚΑ και απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής. Τα μεγάλα "μπαμ" έγιναν στη Νέα Σμύρνη και στη Λάρισα. Η ΜΕΝΤ, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, κέρδισε τον Πανιώνιο εκτός έδρας και ανάσανε βαθμολογικά. Σπουδαίας σημασίας νίκη πέτυχε και η Ολύμπια η οποία επικράτησε του Μακεδονικού στον "κάμπο" και αμφότερες οι δύο νίκες προκάλεσαν ανακατατάξεις στην ουρά της βαθμολογίας. Το Μαρούσι πέτυχε εύκολη νίκη απέναντι στον Ιωνικό ΝΔ, ενώ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο Άρης επικράτησε του Ηρακλή στο Ιβανίφειο. Η αγωνιστική ολοκληρώνεται αύριο με τα παιχνίδια ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και Ολυμπιακός-Απόλλωνας Πατρών.

    Τα αποτελέσματα

    Πανιώνιος-ΜΕΝΤ 87-91

    Ολύμπια Λάρισας-Μακεδονικός 83-78

    Ιωνικός ΝΦ-Μαρούσι 62-83

    Ηρακλής-Άρης 56-60

    Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος 83-69

    Ολυμπιακός-Απόλλων Π. 23/1

    ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 23/1

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες)

    Παναθηναϊκός 24

    Μαρούσι 21-12αγ.

    ΑΕΚ 20-12αγ.

    Αρης 20

    ΠΑΟΚ 19-12αγ.

    Πανιώνιος 19

    Μακεδονικός 19

    Απόλλων Π. 18-12αγ.

    Ιωνικός Ν.Φ. Αμαλ. 18

    Ηρακλής 18

    ΜΕΝΤ 18

    Ολύμπια Λάρισας 17

    Πανελλήνιος 17

    Ολυμπιακός 16-11αγ.

    [07] Αθλητισμός

    Νίκη για το "τριφύλλι", στη σκιά του ντέρμπι

    22/1/2005 9:57:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ένα αναμονή του μεγάλου ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Α1 Βόλεϊ, ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ηρακλή, πραγματοποιήθηκαν οι σημερινοί αγώνες. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε εύκολη εντός έδρας νίκη επό του Εθνικού Αλεξανδρουπόλεως και παρέμεινε στην τρίτη θέση. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Παγκρατίου με 3-1, ενώ εύκολη νίκη πέτυχε και Πανελλήνιος εκτός έδρας επί του Μίλωνα. Τέλος η Ορεστιάδα επέστρεψε στις νίκες επί του Ρεθύμνου. Τη δευτέρα αναμετρόνται η Νίκαια με την Πάτρα.

    Τα αποτελέσματα

    ΠΑΟΚ-Παγκράτι 3-1 (25-19, 22-25, 25-17, 25-21)

    Παναθηναϊκός-Εθνικός Αλεξ/λης 3-0 (25-18, 25-18, 25-22)

    Μίλωνας-Πανελλήνιος 0-3 (21-25, 19-25, 9-25)

    Ορεστιάδα-Ρέθυμνο 3-0 (25-20, 25-18, 25-16)

    Ολυμπιακός-Ηρακλής 23/1

    ΑΕ Νίκαια-ΕΑ Πατρών 24/1

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 12 αγώνες)

    1. Ηρακλής (11αγ) 31β. 33-5

    2. Ολυμπιακός (11αγ) 28 29-7

    3. Παναθηναϊκός 24 27-14

    4. Πανελλήνιος 23 27-18

    5. ΠΑΟΚ 22 27-19

    6. Ε.Α. Πατρών (11αγ) 20 24-17

    7. Α.Ε. Νίκαια (11αγ) 14 18-24

    8. Παγκράτι 13 19-29

    . Ορεστιάδα 13 19-28

    10. Ρέθυμνο 9 14-31

    11. Εθνικός Αλεξ/πολης 7 9-32

    12. Μίλωνας 6 12-34


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 22 January 2005 - 21:57:36 UTC