Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-01-23

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νίκη πρωτιά για την ΑΕΚ
  • [02] Ανεκμετάλλευτη ευκαιρία
  • [03] Βαθμολογική ανάσα για τον Ηρακλή
  • [04] Πιο "δικέφαλος" ο ΠΑΟΚ
  • [05] "Δικέφαλη" κορυφή

    [01] Αθλητισμός

    Νίκη πρωτιά για την ΑΕΚ

    23/1/2005 8:53:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Επιστροφή στις νίκες αλλά και στην κορυφή της βαθμολογίας για την ΑΕΚ μετά το 1-0 επί του Αιγάλεω στο ΟΑΚΑ. Ο Κώστας Κατσουράνης πέτυχε το μοναδικό γκολ για τον "Δικέφαλο" που έφτασε τους 33 βαθμούς, όσους και ο Παναθηναϊκός, τον οποίο όμως έχει νικήσει στον μεταξύ τους αγώνα. Πολύ καλός στο ντεμπούτο του ο Σέζαρ, που έδειξε ότι αν εγκλιματιστεί ακόμα περισσότερο, θα ενισχύσει σημαντικά την επιθετική γραμμή της Ένωσης.

    Καθάρισε ο αρχηγός

    Μονότονο και υποτονικό ήταν το πρώτο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο του αγώνα, αλλά το Αιγάλεω να χάνει τις ευκαιρίες.

    Το Αιγάλεω έχοντας δώσει χώρο στην Ένωση να κάνει το παιχνίδι της, κατάφερε με σωστή άμυνα να κρατήσει μακριά από την περιοχή του, τους Σέζαρ (ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα), Λυμπερόπουλο και Κρασσά, αλλά και με ξαφνικές αντεπιθέσεις, να φτάσει δυο φορές κοντά στο γκολ με τους Αγρίτη και Χλωρό.

    Από την άλλη πλευρά η ΑΕΚ, μπορεί να είχε τον έλεγχο του αγώνα αλλά η σωστή αμυντική λειτουργία του Αιγάλεω, είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής του "Σίτι" και να μην μπορέσει να απειλήσει τον Σεντιμπέ.

    Παρόλα αυτά η "Ένωση" κατάφερε να λύσει το "γόρδιο δεσμό" με ένα γκολ από στημένη φάση στις αρχές του Β΄ ημιχρόνου.

    Ήταν το 50 όταν ο Κατσουράνης βρέθηκε μόνος του μέσα στην μεγάλη περιοχή του Αιγάλεω, μετά από καλά χτυπημένο κόρνερ του Σέζαρ και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0.

    Η ΑΕΚ από εκεί και πέρα επαναπαύτηκε στο γκολ του αρχηγού και προσέχοντας στην άμυνα, προσπάθησε να κρατήσει το 1-0. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Ένωση εκτός ενός σουτ που είχε με τον Λυμπερόπουλο στο 88 δεν έχασε άλλη ευκαιρία σε όλο το ημίχρονο.

    Αντίθετα το Αιγάλεω έφτασε κοντά στην ισοφάριση σε δυο περιπτώσεις με τον Μανουσάκη, αλλά χωρίς να τα καταφέρει.

    Εκτός κλίματος ο Μάλμπασα στην πρώτη του εμφάνιση στην αρχική ενδεκάδα. Καλός κινητικός και με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση ο Σέζαρ άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.

    Διαιτητής: Βασσάρας (Θεσσαλονίκης)

    Κίτρινες: Κατσουράνης, Χλωρός, Παπουτσής

    ΑΕΚ: Χιώτης, Κόντης, Κωστένογλου, Μόρας, Μάλμπασα, Ασουνσάο, Κατσουράνης, Ιβιτς (71΄ Μπούρμπος), Κρασσάς, Ζούλιο Σέζαρ (89΄ Πετκόφ), Λυμπερόπουλος

    Αιγάλεω: Σιντιμπέ, Παπουτσής, Εντουσέι (46΄ Χρήστου), Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Φωτάκης, Σκοπελίτης, Μπάρκογλου, Τσάτσος (79΄ Μακρής), Χλωρός (70΄ Μανουσάκης), Αγρίτης

    [02] Αθλητισμός

    Ανεκμετάλλευτη ευκαιρία

    23/1/2005 9:04:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/1/2005 9:49:15 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ισόπαλος με 1-1 έμεινε ο Ολυμπιακός στο Ελ Πάσο με την Καλλιθέα. Ο Φάνης Γκέκας, ήταν και πάλι ο σκόρερ των γηπεδούχων και στέρησε από τον Ολυμπιακό τη νίκη αλλά και να εκμεταλλευτεί το "στραβοπάτημα" του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού στη Νεάπολη. Το σκορ είχε ανοίξει με αυτογκόλ του Τζωρμπατζάκη η ομάδα του Μπάγιεβιτς στο 40, ενώ για τους γηπεδούχους ισοφάρισε ο Έλληνας επιθετικός με πέναλτι στο 53.

    Ήρωας ο Μπαρτζώκας

    Πολύ δυνατά ξεκίνησε ο Ολυμπιακός το παιχνίδι. Μόλις στο δεύτερο λεπτό έχασε καλή ευκαιρία με τον Οκκά, του οποίου η κεφαλιά πέρασε λίγο άουτ. Από εκεί και πέρα οι ερυθρόλευκοι πήραν τα ηνία, με την Καλλιθέα να μη βρίσκεται πουθενά. Η υπεροχή της ομάδας του Μπάγιεβιτς φάνηκε καρποφορεί στο 13 λεπτό. Ο Ο κκάς κέρδισε πέναλτι, μετά από ανατροπή του Καρατζά, όμως ο Τζόρτζεβιτς που ανέλαβε την εκτέλεση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπαρτζώκα από την άσπρη βούλα, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική απόκρουση. Παρ όλα αυτά ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο και έχασε στο 30 μία ακόμα καλή ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Ριβάλντο.

    Είχε τύχη

    Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε σε καλή θέση στη μικρή περιοχή, αλλά το σουτ του κοντραρίστηκε την τελευταία στιγμή. Στο 37 ήταν η σειρά της Καλλιθέας να απειλήσει. Ο Γκέκας εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα του Κωστούλα, έφυγε μόνος του, όμως ο Νικοπολίδης πρόλαβε και τον έκοψε. Στο 40 τελικά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Ότι δεν κατάφεραν οι επιθετικοί των "κόκκινων" το έκανε πράξη ένας αμυντικός των γαλάζιων. Ο Οκκάς επιχείρησε το σουτ, ο Τζωρμπατζάκης προσπάθησε να διώξει, όμως η παρέμβαση του έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Αυτό ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

    Γκέκας και πάλι

    Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε αναγνωριστικά. Ο Ολυμπιακός έδειχνε να ελέγχει το ματς στις αρχές, όμως η Καλιιθέα "χτύπησε" στο 53 Ο Γκέκας ελίχθηκε ωραία στην περιοχή και ο Νικοπολίδης μην έχοντας άλλη επιλογή τον ανέτρεψε. Ο διαιτητής σφύριξε την παράβαση και ο Έλληνας επιθετικός την εκτέλεσε εύστοχα κάνοντας το 1-1. Η ομάδα του Λεμονή μετά την ισοφάριση ισορρόπησε το παιχνίδι.

    Οι "κόκκινοι" προσπάθησαν να αναδιοργανωθούν και στο 67 έχασαν καλή ευκαιρία με το Ριβάλντο. Ο "Ρίμπο" εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και άλλαξε πορεία, όμως ο Μπαρτζώκας πρόλαβε πριν αυτή περάσει τα δίχτυα και την έστειλε κόρνερ. Στο 80 οι ερυθρόλευκοι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Ντακόλ. Ο Βραζιλιάνος βρέθηκε τετ α τετ με τον Μπαρτζώκα, όμως το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ. Στο 85 οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Τζωρμπατζάκη με δεύτερη κίτρινη. Στο 93 οι κόκκινοι έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία για να πάρουν το τρίποντο. Μετά από μια σύγχυση στην άμυνα ο Καστίγιο, που είχε περάσει αλλαγή στη θέση του Οκκά λίγο πριν, βρέθηκε μόνος του με το τέρμα αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Τελικό σκορ 1-1 με τον Ολυμπακό να "κλωτσάει" την ευκαιρία να βρεθεί πρώτος.

    Διαιτητής: Τακίδης (Κιλκίς)

    Κίτρινες: Πασσάς, Κωστούλας, Τζωρμπατζάκης, Γεωργάτο

    Κόκκινη: Τζωρμπατζάκης (2η κίτρινη, 85΄)

    Οι συνθέσεις:

    ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Μπαρτζώκας, Αγγελόπουλος, Κουλακιώτης, Καρατζάς, Γκεοργκίεφ (74΄ Ουάνγκα), Ντραγκίσεβιτς, Πασσάς (46΄ Σαββίδης), Τζωρμπατζάκης, Κυριάκος, Τσίγκας (84΄ Κουτσοσπύρος), Γκέκας.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Mαυρογενίδης (30΄ Πάντος), Aνατολάκης, Κωστούλας, Γεωργάτος, Στολτίδης, Καφές, Γεωργιάδης (68΄ Ντ΄Ακόλ), Τζόρτζεβιτς, Ριβάλντο, Οκκάς (81΄ Καστίγιο)

    [03] Αθλητισμός

    Βαθμολογική ανάσα για τον Ηρακλή

    23/1/2005 8:51:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, ο Ηρακλής επικράτησε 2-0 του Εργοτέλη στο Καυταντζόγλειο, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα. Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν μόλις η δεύτερη εντός έδρας νίκη των "κυανολεύκων" στο φετινό πρωτάθλημα, με την προηγούμενη να έχει σημειωθεί τη 2η αγωνιστική, πριν από τέσσερις μήνες (25 Σεπτεμβρίου), επί της Χαλκηδόνας

    Οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή τον έλεγχο της αναμέτρησης, απέναντι σε έναν νωθρό αντίπαλο. Μετά από κάποιες καλές, πλην ημιτελείς, ενέργειες στα πρώτα λεπτά, έχασαν την πρώτη μεγάλη τους ευκαιρία στο 26΄, όταν ο Μακριδάκης απέκρουσε εντυπωσιακά το απευθείας φάουλ του Κώστα Καπετάνου. Δύο λεπτά αργότερα όμως, ο τερματοφύλακας του Εργοτέλη έκανε ένα λάθος που αποδείχθηκε μοιραίο για την ομάδα του. Ο Δρούγας εκτέλεσε δυνατά ένα πλάγιο άουτ, ο προωθημένος Ιωάννου έπιασε μια κεφαλιά προς τα πίσω που φαινόταν ακίνδυνη, όμως ο Μακριδάκης ήταν σε εντελώς λάθος θέση, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα και ο «Γηραιός» να ανοίξει το σκορ.

    Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στη συνέχεια, με τον Ηρακλή να διατηρεί την υπεροχή και να δημιουργεί ευκαιρίες με τον Μπακιρτζίογλου στο 52΄ (μακρινό αουτ που έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι) και τον Πουρσανίδη στο 56΄ (και το δικό του σουτ έφυγε άουτ). Τελικά, οι γηπεδούχοι "κλείδωσαν" τη νίκη στο 68΄, όταν έφυγαν τρεις με έναν στην αντεπίθεση και ο Ζοέλ Επαλέ πλάσαρε ψύχραιμα τον Μακριδάκη, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

    Διαιτητής: Νταμπώσης (Πιερίας)

    Κίτρινες: Βοσκαρίδης, Αργυράκης, Παπαποστόλου

    ΗΡΑΚΛΗΣ: Αμπάρης, Σνάουτσνερ, Παπαζαχαρίας, Δρούγας, Περπερίδης, Πουρσανίδης, Ιωάννου, Επαλέ (90΄ Κεϊτά), Κ.Καπετάνος (63΄ Λαγός), Μπακιρτζίογλου, Π.Καπετάνος (80΄ Παπαποστόλου)

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Μακριδάκης, Αργυράκης, Σπυριδάκης, Χαραλαμπάκης, Δημήτρης, Ελευθεριάδης (43΄ Κοιλιάρας), Πάρβου, Λαμπράκης (64΄ Αντο), Σουτζής, Βοσκαρίδης (82΄ Γκίρτσα), Ογκουνσότο

    [04] Αθλητισμός

    Πιο "δικέφαλος" ο ΠΑΟΚ

    23/1/2005 9:26:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι των "δικεφάλων" της ΑΙ Μπάσκετ, κόντρα στην ΑΕΚ. Η ομάδα του Μπάνε Πρέλεβιτς, η οποία βρισκόταν πίσω στο σκορ για τρία δεκάλεπτα, "έβγαζε φωτιές" στο τέταρτο και με μπροστάρη τους Νίλσεν και Μουλαομέροβιτς ανέτρεψαν τα ως εκείνη την ώρα δεδομένα και πέτυχαν την σπουδαία ανατροπή. Αντίθετα οι "κίτρινοι" που για 30 λεπτά, κρατούσαν το ροζ φύλλο στα χέρια τους, "έπαθαν καθίζηση" στο τέλος και ηττήθηκαν φυσιολογικά. Πάντως μεγάλο ρόλο στη αρνητικό τέταρτο δεκάλεπτο έπαιξε η αποβολή του Μπέιλι που ήταν ο κορυφαίος της Ένωσης μέχρι τότε.

    Η εικόνα

    Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 11-20, 23-33, 52-54, 80-67

    Διαιτητές: Βορεάδης-Ζαβλανός-Πετράκης

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΟΚ: Μουλαομέροβιτς 27 (4), Βασιλειάδης 8 (2), Μάγλος, Βασιλόπουλος 11 (1), Γκαγκαλούδης, Ταμίρ 12 (3), Μάγιε 4, Νίλσεν 18.

    ΑΕΚ: Λόλις 8, Νικολαϊδης 9, Ζήσης 4, Μαγκουνής, Κους 2, Χατζής 12 (2), Νίτσεβιτς 7, Γλυνιαδάκης 2, Άντιτς 4, Μπέιλι 19 (5).

    Νίκη στην εκπνοή

    Μεγάλο σασπένς είχε και ο αγώνας στο ΣΕΦ ανάμεσα στο Ολυμπιακό και τον Απόλλωνα Πάτρας. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με καλάθι του Γιούρκοβιτς στην εκπνοή με 75-74 και έφυγαν από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Οι Πατρινοί πάντως διαμαρτύρονται έντονα για τον καταλογισμό του καλαθιού, καθώς υποστηρίζουν πως ήταν εκπρόθεσμο. Αξίζει να σημειωθεί πως το βίντεο διακαιώνει τον Απόλλωνα καθώς ο χρόνος μοιάζει να έχει λήξει πριν ο παίκτης του Ολυμπιακού σουτάρει. Η ομάδα από την Πάτρα υπέβαλε ένσταση και αναμένεται συνέχεια. Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 25-13, 43-25, 56-47, 75-74.

    Διαιτητές: Παπαδημητρίου-Αναστόπουλος-Μιχαλόπουλος

    Οι συνθέσεις:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέρι 7, Μέισον 20 (4), Γκόρενς 9 (1), Ζορόσκι 4, Κορωνιός, Καλαμπόκης, Γιούρκοβιτς 13 (2), Αγαδάκος 12, Γκούλιας 2.

    ΑΠΟΛΛΩΝ Π.: Μπάρλος 9 (1), Αργυρόπουλος 10 (2), Γεωργαλής 5, Πέττας, Λιαδέλης 6, Τσάκιτς 2, Ντέιβιτς 10, Χαρίσσης 25 (6), Μόρις 7 (1).

    Η βαθμολογία

    ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΤΟΣ ΕΚΤΟΣ

    ΑΓ. Ν-Η Ν-Η Ν-Η ΠΟΝΤΟΙ Β.

    Παναθηναϊκός 13 11-2 6-0 5-2 1078-878 24

    ΠΑΟΚ 13 8-5 5-1 3-4 1063-992 21

    ΑΕΚ 13 8-5 4-3 4-2 1029-965 21

    Μαρούσι 12 9-3 5-1 4-2 955-891 21

    Αρης 13 7-6 4-3 3-3 1031-987 20

    Πανιώνιος 13 6-7 4-2 2-5 1028-1075 19

    Μακεδονικός 13 6-7 3-3 3-4 915-917 19

    Απόλλων Π. 13 6-7 6-1 0-6 1010-1004 19

    Ηρακλής 13 5-8 4-2 1-6 889-920 18

    Ιωνικός Ν.Φ. Αμαλ. 13 5-8 3-4 2-4 1022-1102 18

    ΜΕΝΤ 13 5-8 4-3 1-5 954-1054 18

    Ολυμπιακός 12 6-6 5-1 1-5 911-916 18

    Πανελλήνιος 13 4-9 3-4 1-5 945-1023 17

    Ολύμπια Λάρισας 13 4-9 3-3 1-6 950-1041 17

    [05] Αθλητισμός

    "Δικέφαλη" κορυφή

    23/1/2005 9:31:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Η ERTonline, το είχε προβλέψει από την προηγούμενη Κυριακή ότι ο δεύτερος ο γύρος θα ήταν συναρπαστικός μέχρι την τελευταία του αγωνιστική. Τα αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής μας δικαίωσαν πλήρως. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός σκόνταψαν με Ιωνικό και Καλλιθέα αντίστοιχα, ενώ η ΑΕΚ έστω και δύσκολα έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Αιγάλεω, και έπιασε στην κορυφή τους "πράσινους", μία μόλις Κυριακή μετά την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα. Και να φανταστείτε ότι το Σεπτέμβριο, όλοι μίλαγαν για το φαινόμενο του "διπολισμού" στην κορυφή ψάχνοντας για τον τρίτο και τον τέταρτο. Τα γεγονότα διαψεύδουν τις αρχικές εκτιμήσεις, και όλοι πλέον σκεφτόμαστε τι κατάληξη θα έχει πλέον αυτό το πρωτάθλημα, ποιος θα πάρει την πρώτη θέση, ποιος θα βγει στο Champions League, ποιος UEFA, ποιος θα πέσει. Έχει ψωμί ακόμα αυτό το πρωτάθλημα, με τα δύσκολα τώρα να αρχίζουν, αφού τόσο στην κορυφή, όσο και στην ουρά όλα είναι ανοιχτά.

    Σταθερή αξία η ΑΕΚ

    Στο πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, τα προγνωστικά περνάνε στη δεύτερη μοίρα, αφού μέχρι τώρα έχουν διαψευστεί.

    Ποιος περίμενε ότι ο Ολυμπιακός των Ριβάλντο, Ζιοβάνι και Σούρερ, ή ο Παναθηναϊκός των Γκονζάλες, Μπασινά, Κωνσταντίνου, θα είχαν τέτοια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, χαρίζοντας όμως στους λάτρεις του αθλήματος τη μαγεία της αγωνίας.

    "Καλά την άλλη Κυριακή τι θα γίνει;", ρωτάμε πλέον όλοι. Αφήστε το θα το μάθουμε την άλλη Κυριακή παιδιά. Μην τρέχουμε γιατί θα ξανά σκοντάψουμε.

    Τον τίτλο "της σταθερής αξίας", πάντως παίρνει με διαφορά η ΑΕΚ. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δείχνει ημέρα με την ήμερα, ότι την διαφορά δεν την κάνουν μόνο μια δωδεκάδα καλοί παίκτες, αλλά και ο προπονητής που με συστηματική δουλειά οδηγεί τα βήματα παικτών, προς την κορυφή.

    Ναι κύριε Σάντος το ξέρουμε, στόχος δεν είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά ποιος σας πιστεύει πια. Μήπως προσπαθήστε "Κώτσους";. Μακάρι γιατί έτσι αποκτά και ενδιαφέρον η ζωή μας, αφού οι ανατροπές που έχετε επιφέρει φέτος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, κάνουν τα βράδια μας καλύτερα από τα πρωινά μας.

    Μάχη για το UEFA αλλά και στην ουρά

    Στο παιχνίδι του UEFA, μπήκε γερά από σήμερα ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του στην Κέρκυρα. Αν ο "Δικέφαλος του Βορρά", καταφέρει να βρει και την αγωνιστική σταθερότητα που του λείπει εφέτος τότε θα μπορεί να ελπίζει για μια από μια από τις θέσεις που οδηγούν στα "ευρωπαϊκά σαλόνια".

    Εκεί που θα βρει μια από τις Ξάνθη, Χαλκηδόνα, Αιγάλεω και ίσως τον ΟΦΗ, που όμως θα πρέπει να δείξει χαρακτήρα για να μπορέσει να διεκδικήσει μια από τις τρεις θέσεις.

    Άρης και Ηρακλής με τις σημερινές τους νίκες, πήραν σημαντική βαθμολογική ανάσα και πλέον ελπίζουν ότι φεύγουν σιγά - σιγά από την μιζέρια της ουράς του πίνακα.

    Σημαντικό βήμα έκανε και η Καλλιθέα που με την ισοπαλία που πήρε από τον Ολυμπιακό, αποδεικνύεται σκληρό καρύδι για όλους τους αντιπάλους, ειδικά όταν παίζει στην έδρα της.

    Δύσκολα τα πράγματα για Εγροτέλη και Κέρκυρα μετά από τις σημερινές ήττες.

    Η εικόνα της αγωνιστικής

    Πανιώνιος-Χαλκηδόνα 0-0

    Αρης-Ξάνθη 2-1 40΄πεν., 67΄πεν. Λαζανάς / 90΄πεν. Λουτσιάνο

    ΟΦΗ-Απόλλων Καλαμαριάς 0-0

    Κέρκυρα-ΠΑΟΚ 0-1 75΄ Σαλπιγγίδης

    Ιωνικός-Παναθηναϊκός 0-0

    Ηρακλής-Εργοτέλης 2-0 28΄ Ιωάννου, 68΄ Επαλέ

    Καλλιθέα-Ολυμπιακός 1-1 53΄πεν. Γκέκας / 42΄αυτ. Τζωρμπατζάκης

    ΑΕΚ-Αιγάλεω 1-0 49΄ Κατσουράνης

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. ΑΕΚ 33 . Παναθηναϊκός 33 3. Ολυμπιακός 31 4. Ξάνθη 26 5. ΠΑΟΚ 22 6. Αιγάλεω 21 . Χαλκηδόνα 21 8. ΟΦΗ 20 9. Αρης 18 . Ηρακλής 18 . Καλλιθέα 18 12. Πανιώνιος 17 13. Ιωνικός 16 14. Εργοτέλης 14 . Απόλλων Καλ. 14 16. Κέρκυρα 13

    * Ολυμπιακός και Πανιώνιος έχουν από έναν μηδενισμό και -3 βαθμούς

    Ο πίνακας των σκόρερ στο πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής έχει ως εξής:

    10 γκολ: Γκέκας (Καλλιθέα)

    9 γκολ: Λουτσιάνο (Ξάνθη), Μαχλάς (ΟΦΗ)

    8 γκολ: Σοάρες (ΑΕΚ), Ογκουνσότο (Εργοτέλης), Τζιοβάνι (Ολυμπιακός)

    7 γκολ: Μπάρκογλου (Αιγάλεω), Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Κωνσταντίνου (Παναθηναϊκός), Ζαχαρόπουλος (Χαλκηδόνα)

    6 γκολ: Μακόρ (Ιωνικός), Ριβάλντο (Ολυμπιακός), Παπαδόπουλος (Παναθηναϊκός)

    5 γκολ: Κατσουράνης (ΑΕΚ), Μπαϊκαρά (Ξάνθη), Μαλαδένης (ΠΑΟΚ)


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 23 January 2005 - 21:56:45 UTC