Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-04

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξωτικό νησί στην καρδιά της Γερμανίας
  • [02] www.γνώση.com
  • [03] Επίθεση σε τζαμί στη Βαγδάτη
  • [04] Ατυχία με Εντουσέι
  • [05] Ο ΜακΚάτσον νέος τεχνικός των ΗΠΑ
  • [06] Νίλσον-Αρσενιάδης οι κορυφαίοι του Ιανουαρίου
  • [07] Τέρμα το διάλειμμα
  • [08] Αγωνιστικός μαραθώνιος για τον ΠΑΟ
  • [09] ΠΓΣ: Με προβλήματα απέναντι στον Πανιώνιο
  • [10] Χιονοδρομική αγωνιστική χιονοστιβάδα
  • [11] Πρεμιέρα για την Άρση Βαρών
  • [12] "Μίκης Θεοδωράκης, μάρτυρας της εποχής μας"
  • [13] "Έφυγε" ο Χρόνης Συναδινός
  • [14] Γιατρός κατηγορείται για τον θάνατο 77χρονου
  • [15] Ανακοίνωση Ε.Σ.Η.Ε.Α
  • [16] Αναβάλλεται αγώνες της Δ' Εθνικής
  • [17] Ελπίδες και απουσίες

    [01] Ζωής ...σΤάσεις

    Σκάει ο τζίτζικας .και συ τον ακούς! Εξωτικό νησί στην καρδιά της Γερμανίας

    4/2/2005 8:12:00 μμ

    Συντάκτης:

    Χαλαρώνεις στην ξαπλώστρα σου και απολαμβάνεις. Το βλέμμα σου τρέχει στα γαλάζια νερά ενός τροπικού παραδείσου Μικρά νησιά και καταρράκτες είναι εκεί για να τα εξερευνήσεις, την ώρα που τα μικρά θα προτιμήσουν μάλλον τα παιχνίδια στην άμμο. Ιδρώνεις από τη ζέστη και ο υδράργυρος δείχνει στάνταρ 35 βαθμούς Κελσίου. Όχι δεν βρίσκεσαι σε κάποιο εξωτικό νησί της Καραϊβικής. Αλλά στην παγωμένη Γερμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Brandt λίγο έξω από το Βερολίνο.

    Μαγεία

    Ξεπέρασε σε πρωτοτυπία και φαντασία το εγχείρημα του Μαλαισιανού επιχειρηματία Κόλιν Αού.

    Και αποφάσισε να μεταφέρει την εξωτική ομορφιά της χώρας του, το κλίμα, τα τοπία και τις γεύσεις των παραδείσων της, στην παγωμένη και κρύα Γερμανία.

    Μία παλιά αεροπορική σοβιετική βάση και ένα θολωτό υπόστεγο μετέτρεψαν ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο σε έναν επίγειο παράδεισο.

    Με καταρράκτες, νησάκια που ενώνονται μεταξύ τους με γεφυρούλες, φοίνικες και λιμνοθάλασσες.

    Με "αμμουδιές" για να παίζουν τα παιδιά, ξαπλώστρες για να χαλαρώνουν οι μεγάλοι, βλέποντας χορεύτριες από την Ταϊλάνδη να λικνίζονται στους δικούς τους ρυθμούς, τρώγοντας νούντλς και πίνοντας μπύρες(για να μην ξεχνιόμαστε είμαστε στη Γερμανία).

    Πόσο στοιχίζει;

    Το θέρετρο Tropical Islands Resort άρχισε να λειτουργεί από τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Τις μέρες των Χριστουγέννων η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

    Αν θελήσετε να το επισκεφθείτε, σας ενημερώνουμε ότι βρίσκεται σε απόσταση μόλις μία ώρα με το αυτοκίνητο από το Βερολίνο και ότι είναι ανοιχτό 24ώρες το 24ώρο.

    Να σας πούμε όμως, ότι το κόστος εισόδου δεν είναι ευκαταφρόνητο.

    Μία τετραμελής οικογένεια θα ξοδεύσει περίπου 60 Ευρώ για να απολαύσει τον τροπικό παράδεισο και περίπου άλλα τόσα για να φάει και να πιει στα μπαράκια και τα ρεστοράν του, μιας και στο πάρκο απαγορεύονται ποτά και φαγητά από το σπίτι.

    Σχετικά Links:

    Tropical Islands Resort

    [02] Τεχνολογία

    Συμφωνία της Google με μεγάλες βιβλιοθήκες www.γνώση.com

    4/2/2005 8:02:00 μμ

    Συντάκτης:

    Στη δημιουργία μιας παγκόσμιας ψηφιακής βιβλιοθήκης και τη μετατροπή του Διαδικτύου σε παγκόσμιο φορέα γνώσης αναμένεται να συμβάλλει η συμφωνία που υπέγραψε η Google με ορισμένες από τις σημαντικότερες βιβλιοθήκες των ΗΠΑ. Αντικείμενο της συμφωνίας είναι η μετατροπή σε ψηφιακή μορφή των εντύπων που περιλαμβάνουν οι εν λόγω βιβλιοθήκες, μεταξύ των οποίων αυτές των πανεπιστημίων Χάρβαρντ, Στάνφορντ και Mίσιγκαν καθώς και η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Nέας Yόρκης. Επίσης, στη συμφωνία συμμετέχει και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες για να περιληφθεί στο εγχείρημα και η Βιβλιοθήκη του αμερικανικού Κογκρέσου. Το πρώτο βήμα έγινε, ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε περίπου δέκα χρόνια, μέχρι η οθόνη του υπολογιστή μας να μετατραπεί σε έναν πλήρη και ανεκτίμητο θησαυρό γνώσης.

    Δέκα χρόνια ...υπομονή

    Η Google θα αναλάβει το τεχνικό τμήμα του έργου, δηλαδή τη μετατροπή σε ψηφιακή μορφή περίπου 15 εκατομμυρίων βιβλίων, διαδικασία που θα πραγματοποιείται καθημερινά σε καθεμία από τις βιβλιοθήκες που συμμετέχουν στην προσπάθεια.

    Οι πρώτοι 70.000 τόμοι θα τοποθετηθούν στο Διαδίκτυο έως τον Απρίλιο. Ωστόσο, η Google θα προσφέρει δωρεάν πρόσβαση μόνο στα βιβλία που δεν καλύπτονται από πνευματικά δικαιώματα και ο χρήστης θα μπορεί να μελετήσει μόνο κάποιες περιλήψεις και αποσπάσματα βιβλίων που εξακολουθούν να καλύπτονται από το copyright.

    Επίσης, η συμφωνία με κάθε πανεπιστήμιο είναι διαφορετική. Για παράδειγμα, το Στάνφορντ και το Μίσιγκαν προσφέρουν το σύνολο των εντύπων που περιλαμβάνονται στην βιβλιοθήκη τους, ενώ το Χάρβαρντ μόνο 40.000 τόμους και η βιβλιοθήκη της Οξφόρδης όσα βιβλία κυκλοφόρησαν πριν το 1900.

    Η δημιουργία της ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης θα χρειαστεί χρόνο και κόπο, καθώς η σελίδα κάθε βιβλίου πρέπει πρώτα να φωτογραφίζεται και ύστερα θα μετατρέπεται σε ψηφιακό αρχείο. H τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί είναι απόλυτα ακίνδυνη για τα βιβλία και τα έγγραφα.

    Αν και τα στελέχη της εταιρείας αρνήθηκαν να αναφέρουν το κόστος του εγχειρήματος, αλλά και λεπτομέρειες για την εξειδικευμένη τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί, εκτιμάται πως θα χρειαστούν περίπου δέκα δολάρια για κάθε βιβλίο και δέκα χρόνια μέχρι η παγκόσμια διαδικτυακή βιβλιοθήκη να εμφανιστεί ολοκληρωμένη στις οθόνες μας.

    Εκατέρωθεν πλεονεκτήματα

    Τα έσοδα της Google θα προέρχονται από τις διαφημίσεις. Για το λόγο αυτό, ειδήμονες του Διαδικτύου και της οικονομίας επισημαίνουν πως και άλλοι παροχείς παρόμοιων υπηρεσιών (όπως η Amazon και η Microsoft) αναμένεται να επιδιώξουν παρόμοιες συμφωνίες με βιβλιοθήκες και αντάλλαγμα ένα μερίδιο από τη διαφημιστική πίτα.

    Από την άλλη, η ψηφιακή βιβλιοθήκη αποτελεί κέρδος για πανεπιστήμια, καθώς το υλικό που διαθέτουν και ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες θα γίνει πλέον προσβάσιμο σε ψηφιακή μορφή.

    Σίγουρα πάντως κερδισμένοι θα είναι οι χρήστες του Διαδικτύου, καθώς θα μπορούν εύκολα να διαβάσουν αρκετούς από τους χιλιάδες τόμους που περιλαμβάνονται σε βιβλιοθήκες που είναι δύσκολο να επισκεφθούν, αλλά και να βρουν δωρεάν ανά πάσα στιγμή τις πλέον αντικειμενικές πληροφορίες. "Ο πλούτος της γνώσης που διαθέτουμε σήμερα θα βρίσκεται σε ψηφιακή μορφή και όλοι θα έχουμε πρόσβαση σ αυτόν δωρεάν" δήλωσε ο υπεύθυνος της βιβλιοθήκης του πανεπιστημίου Στάνφορντ, τονίζοντας τη σημασία του εγχειρήματος.

    [03] Ιράκ

    Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή τραυματίες Επίθεση σε τζαμί στη Βαγδάτη

    4/2/2005 8:05:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν με δυναμίτιδα στο τζαμί Ταουχίντ στη Βαγδάτη, λίγο πριν από την ώρα της εβδομαδιαίας προσευχής της Παρασκευής. Οι περισσότεροι πιστοί είναι του σιίτη Αγιατολαχ Μοκτάντα Σαντρ. Από την επίθεση με βλήματα όλμου, αυτόματα όπλα και χειροβομβίδα μία θύρα του τζαμιού υπέστη μεγάλες υλικές ζημιές. "Είναι τρομοκράτες, αυτοί δεν είναι μουσουλμάνοι", δήλωσε από την πλευρά του ο ιμάμης του τζαμιού, Σεΐχης Μπάσεμ αλ Ουέλι. Το τζαμί βρίσκεται στη συνοικία της ιρακινής πρωτεύουσας Χούριαχ, στον βόρειο τομέα της πρωτεύουσας του Ιράκ. Νωρίτερα, ένας Αμερικανός στρατιώτης έχασε τη ζωή του και επτά τραυματίστηκαν, από έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας, κοντά στην πόλη Μπαϊτζί στο βόρειο Ιράκ. Από το 2003 έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ιράκ 1.441 Αμερικανοί στρατιώτες, σύμφωνα με στοιχεία του Πενταγώνου.

    [04] Ποδόσφαιρο

    Ατυχία με Εντουσέι

    4/2/2005 9:15:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένα από τα πιο πολύτιμα "εργαλεία" του χάνει ο Ίλιε Ντουμιτρέσκου ενόψει του αυριανού αγώνα του Αιγάλεω με την Ξάνθη. Ο Ντάνιελ Εντουσέι "γύρισε" τον αστράγαλό του στην σημερινή προπόνηση και ο τραυματισμός του αυτός του στερεί την δυνατότητα να βρεθεί στον αγώνα. Πιθανότερος αντικαταστάτης του Εντουσέι πάντως είναι ο Χρήσου, ενώ πέρα από εκείνον εκτός αποστολής έμεινε και ο Λιαπάκης που σήμερα έπρεπε να ενσωματωθεί στην Εθνική Ελπίδων. Κατά τα άλλα ο Αμπονσά θα κάνει το ντεμπούτο του με την νέα του ομάδα και ο Παουτσής επιστρέφει για να καλύψει πλέον το κενό του Σκοπελίτη.

    Προβλήματα και η Ξάνθη

    Στο μεταξύ όμως και η Ξάνθη έχει τα δικά της προβλήματα. Παβιό, Κορδονούρης, Νικάσιο και Καλασιμπέτα είναι τραυματίες και θα απουσιάσουν, ωστόσο οι "Ακρίτες" θα έχουν στην διάθεσή τους τον Τοροσίδη, ο οποίος πήρε άδεια και θα ενσωματωθεί στην Εθνική Ελπίδων μετά τον αγώνα. Η Ξάνθη πάντως έχει και το πλεονέκτημα του υπέρ της 1-0 από το πρώτο ματς και αυτό θα κυνηγήσει να κρατήσει.

    [05] Βόλεϊ

    Ο ΜακΚάτσον νέος τεχνικός των ΗΠΑ

    4/2/2005 8:54:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τέλος εποχής στην Εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών των ΗΠΑ έφερε η προαγωγή του Αμερικανού τεχνικού και επιστήθιου φίλου του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού, Στέλιου Προσαλίκα, Νταγκ Μπιλ, σε γενικό διευθυντή της αμερικανικής ομοσπονδίας του βόλεϊ. Τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας των "γιάνκηδων", που στους Ολυμπιακούς αγώνες κατέλαβε μετά από τον αξέχαστο αγώνα με την Εθνική την 4η θέση ανέλαβε ο συνεργάτης του κ. Μπιλ, Χιούγκ Μακ Κάτσον.

    [06] Βόλεϊ

    Νίλσον-Αρσενιάδης οι κορυφαίοι του Ιανουαρίου

    4/2/2005 8:32:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο Σουηδός διεθνής του Πανελληνίου Μάρκους Νίλσον και ο τεχνικός του Παγκρατίου Κώστας Αρσενιάδης κατέκτησαν τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη και προπονητή αντίστοιχα για το μήνα Ιανουάριο στο πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν οι προπονητές των ομάδων αλλά και οι συντάκτες βόλεϊ. Ο Σουηδός επιθετικός των "μπλε", που μέχρι στιγμής παλεύει στήθος με στήθος με το διεθνή Αμερικανό του Ηρακλή Στανλεϊ Κλεϊτον και για την πρωτιά στο έπαθλο Forthnet, με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του συνέβαλλε τα μέγιστα, ώστε η ομάδα των Ολυμπιονικών, αν και ερχόμενη από την Α2 κατηγορία, να τρέφει σημαντικές ελπίδες για πρόκριση στην τετράδα, που οδηγεί στην ευρωπαϊκή έξοδο. Αντίτοιχα και οι συνεχόμενες νίκες της ομάδας του Κώστα Αρσενιάδη επί Παναθηναϊκού και Ορεστιάδας έφεραν το Παγκράτι στην 8η θέση της βαθμολογίας.

    [07] Ποδόσφαιρο

    Τέρμα το διάλειμμα

    4/2/2005 8:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τις απόψεις του για τον Ολυμπιακό τους, συμπαίκτες του, το πρωτάθλημα και την Ευρώπη κατέθεσε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς στο τελευταίο τεύχος του επίσημου περιοδικού του Ολυμπιακού. Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του Τζόρτζεβιτς αφορούν τον εγχώριο τίτλο αλλά και την ευρωπαϊκή πορεία, καθώς και τον Ριβάλντο. Για το πρωτάθλημα λοιπόν ο μέσος του Ολυμπιακού τόνισε πως η περσινή χρονιά ήταν ένα διάλειμμα της ομάδας του από τις κατακτήσεις των τίτλων και επεσήμανε, "Δεν μας αρέσει να μένουμε χωρίς τίτλο. Και πολύ περισσότερο σε εμένα, που έχω συνηθίσει να παίρνω κάθε χρόνο Πρωτάθλημα. Πέρυσι κάναμε ένα διάλειμμα, αλλά φέτος είναι αλλιώς. Θέλουμε να κάνουμε το ντάμπλ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά". Ενώ για την προσεχή αντίπαλο των "ερυθρολεύκων" στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ τόνισε, "Η Σοσό είναι πολύ καλή ομάδα. Ειδικά από τη μέση και μπροστά είναι πολύ γρήγορη. Εχουμε τις δυνατότητες να την αποκλείσουμε, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Ολα τα σημάδια είναι θετικά και μας δίνουν τη δυνατότητα να ελπίζουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε πιο ψηλά στο Κύπελλο UEFA".

    Δεν φτάνουν τα ονόματα

    Όσον αφορά τον ερχομό του Ριβάλντο στον Ολυμπιακό και το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, είπε: "Από πλευράς ονομάτων, είναι η καλύτερη ομάδα των τελευταίων ετών. Όμως νομίζω ότι δεν έχει βρει ακόμη τη χημεία της. Πολλές φορές δεν φτάνουν μόνο τα ονόματα, κάτι που φαίνεται και στη Ρεάλ. Ο Ολυμπιακός έχει πολλά να δείξει ακόμη. Υπήρχαν παιχνίδια που ήμασταν πολύ καλοί, αλλά ακόμη δυσκολευόμαστε στο στιλ του παιχνιδιού. Δεν παίζουμε πλέον πολύ από τα πλάγια και αναπτυσσόμαστε περισσότερο από το κέντρο. Ψάχνουμε ακόμη το στιλ και τη φιλοσοφία που ταιριάζει περισσότερο στο παιχνίδι μας". Επιπλέον ο "Τζόλε" μίλησε και για το συμβόλαιό του, "Αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτομαι. Είμαι ευτυχισμένος και ευχαριστημένος στην ομάδα και σίγουρα τον πρώτο λόγο θα τον έχει ο Ολυμπιακός", αλλά και για το θέμα που είχε προκύψει με την Γαλατασαράι, λέγοντας "Είναι αδιανόητο για μένα να μπω σε τέτοιες συζητήσεις, πριν μιλήσω με τον Ολυμπιακό".

    [08] Μπάσκετ

    Αγωνιστικός μαραθώνιος για τον ΠΑΟ

    4/2/2005 7:56:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ένας "Γολγοθάς" αγωνιστικών υποχρεώσεων περιμένει από αύριο και μέχρι την άλλη Πέμπτη τον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" μεταβαίνουν αύριο στην Πάτρα για τον αγώνα με τον Απόλλωνα και αμέσως μετά την Κυριακή ανεβαίνουν στο αεροπλάνο για να μεταβούν στην Γερμανία, όπου την Δευτέρα θα αντιμετωπίσουν στην Φρανκφούρτη τους Σκάιλαϊνερς(επανάληψη). Στη συνέχεια και χωρίς να επιστρέψουν στην Αθήνα, θα μεταβούν απευθείας από τη Φρανκφούρτη σε αεροπλάνο με προορισμό τη Γαλλία για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκα με την Ορτέζ. Άμα την επιστροφή τους στα πάτρια εδάφη ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα πρέπει να ξεκινήσει την προετοιμασία των παικτών του για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 16ης ημέρας της Α1.

    Με Ορτεζ το ντεμπούτο του Κουτλουάι

    Το θετικό για τον Σέρβο είναι πως όλοι οι παίκτες του είναι σε πολύ καλή κατάσταση και δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

    Από την άλλη πλευρά όμως δεν θα έχει στη διάθεσή του για τον αγώνα με τον Απόλλωνα, τον Ιμπραήμ Κουτλουάι, καθώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής από την στιγμή που δεν έχει λυθεί το συμβόλαιο με τον Ντάριλ Μίντλετον για να αδειάσει μια θέση στο ρόστερ. Αυτό αναμένεται να γίνει από Δευτέρα.

    Το "letter of clearance" του Κουτλουάι πάντως έφτασε σήμερα από το ΝΒΑ στα γραφεία της ΚΑΕ. Ο Τούρκος διεθνής πέρασε από αντι-ντόπινγκ έλεγχο και ιατρικές εξετάσεις, αλλά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ούτε τη Δευτέρα στη Φρανκφούρτη, αφού ο κανονισμός απαγορεύει ρητά αλλαγές στο ρόστερ εν συγκρίσει με τον πρώτο αγώνα.

    Το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα φέτος έχει προγραμματιστεί για τον αγώνα με την Ορτέζ την Τετάρτη.

    [09] Μπάσκετ

    ΠΓΣ: Με προβλήματα απέναντι στον Πανιώνιο

    4/2/2005 8:22:00 μμ

    Συντάκτης:

    Μονόδρομο αποτελεί για τον Πανελλήνιο η νίκη στον αυριανό αγώνα της ομάδας της Κυψέλης με τον Πανιώνιο (17:00). Το δύσκολο πρόγραμμα που έχει η ομάδα στον δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου, δεν αφήνει περιθώρια στους "νεοφώτιστους" για βαθμολογικές απώλειες, ενώ η ομάδα της Νέας Σμύρνης θεωρείται ο πιο "εύκολος" αντίπαλος εν συγκρίσει με αυτούς που ακολουθούν. Ο Κώστας Πετρόπουλος, στον δεύτερο αγώνα του στον πάγκο των "Ολυμπιονικών" θα έχει στη διάθεσή του και τους Τσάπιν και Τσαμάτος, που όμως είναι αμφίβολο αν μπορούν να προσφέρουν τα μέγιστα αφού προέρχονται από δωδεκαήμερη αποχή εξαιτίας τραυματισμών. Για τον δύσκολο αγώνα ο "Νουρέγιεφ" θα επιστρατεύσει και τον Μπέριτς που αν και υποφέρει από τραυματισμό στο πόδι θα παίξει έχοντας χάσει κάποιες προπονήσεις. Τέλος ο Αμερικανός Γκάρι Τρεντ αισθάνεται ακόμα ενοχλήσεις στην μέση και θα κάνει ειδικό τεστ για ν' αγωνιστεί.

    Αγώνας δίχως αύριο

    Μιλώντας για τον δύσκολο αγώνα με τον Πανιώνιο, ο Κώστας Πετρόπουλος δεν έκρυψε τα λόγια του. Τον χαρακτήρισε αγώνα δίχως αύριο, αφού από το αποτέλεσμά του θα κριθούν πολλά για την υπόθεση παραμονή:

    "Για μας ο αγώνας με τον Πανιώνιο είναι...παιχνίδι δίχως αύριο. Αληθινός τελικός, αφού οριοθετεί το μέλλον της ομάδας και μπορεί ν' αποτελέσει το εφαλτήριο για την σωτηρία της. Στόχος είναι, παρά τα σημαντικά προβλήματα των τελευταίων εβδομάδων, να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να φτάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα", τόνισε ο έμπειρος τεχνικός, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του, για την δυναμικότητα του αντιπάλου.

    "Ο Πανιώνιος είναι ομάδα με ταλέντο, το οποίο την οδήγησε και στη νίκη επί της ΑΕΚ. Ο αντίπαλός μας διαθέτει ακόμα πολλές εναλλακτικές λύσεις, παίκτες με μεγάλη πείρα και αντιμετωπίζεται δύσκολα σε τεχνικό επίπεδο. Γνωρίζουμε ότι πρέπει "να τα δώσουμε όλα" για να πάρουμε μια νίκη ανυπολόγιστης σημασίας."

    [10] Χιονοδρομική αγωνιστική χιονοστιβάδα

    4/2/2005 9:00:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πλούσιο είναι το προσεχές αγωνιστικό πρόγραμμα σε όλα τα χιονοδρομικά αγωνίσματα, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθώς διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλπικού σκι, το Βαλκανικό Κύπελλο 2005 snowboard, τα Παγκόσμια Κύπελλα στο δίαθλο και ο 3ος αγώνας Βαλκανικού Κυπέλλου 2005 σε δρόμο αντοχής. Εξάλλου το Σαββατοκύριακο (5-6/2) διεξάγονται, σε εθνικό επίπεδο, στις καταβάσεις, στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας, το Πρωτάθλημα Βόρειας Περιφέρειας Ανδρών/Γυναικών και στο Πήλιο ο 1ος αγώνας Νότιας Περιφέρειας Παίδων/Κορασίδων 14-15 χρόνων.

    Κυνηγούν τη διάκριση οι αθλητές μας

    Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αλπικού σκι (7-13/2, Μπόρμιο/Ιταλίας) ελληνική συμμετοχή υπάρχει μόνο στους Άνδρες (Δημητριάδης, Στάρκας, Τριποδάκης, Συκαράς), που αγωνίζονται 9/2 (γιγαντιαία κατάβαση) και 12/2 (τεχνική κατάβαση).

    Στη χιονοσανίδα θα στείλουμε την Κυριακή τους διεθνείς Ζαρκάδα και τη Γκούμα στον 1ο αγώνα (FIS) για το Βαλκανικό Κύπελλο 2005, στο Πρεντεάλ της Ρουμανίας (8-13/2).

    Στο δίαθλο, οι Χριστοφορίδης και Μοσχοβάκος φεύγουν την Κυριακή για το Τορίνο, με προπονητή τον Άγγελο Γιάγκου, για να αγωνιστούν, διαδοχικά, στα Παγκόσμια Κύπελλα στην Ιταλία (9 και 12/2) και τη Σλοβενία (Μποτλιούκα, 16/2).

    Στους δρόμους αντοχής, ο προπονητής Νίκος Αναστασιάδης συνοδεύει 7μελή ομάδα στον 3ο αγώνα Βαλκανικού Κυπέλλου 2005 στο Μπόροβιτς της Βουλγαρίας. Την απαρτίζουν δύο άνδρες (Τσουρέκας, Γκούγκος), μία γυναίκα (Ταούλα) και τέσσερις Έφηβοι (Ρέντζος, Καρασαββίδης, Νάκας, Μπαρμπαγιάννης).

    Το Σαββατοκύριακο 5-6/2 διεξάγονται, σε εθνικό επίπεδο, στις καταβάσεις, στα 3-5 Πηγάδια το Πρωτάθλημα Βόρειας Περιφέρειας Ανδρών/Γυναικών και στο Πήλιο ο 1ος αγώνας Νότιας Περιφέρειας Παίδων/Κορασίδων 14-15 χρόνων.

    [11] Πρεμιέρα για την Άρση Βαρών

    4/2/2005 8:10:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με καλές επιδόσεις από τις Ελληνίδες αρσιβαρίστριες συνοδεύτηκε η πρώτη ημέρα του Πρωταθλήματος Επιλέκτων Άρσης βαρών που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο της Πυλαίας. Στα αξιοσημείωτα, η πρώτη εμφάνιση της Βίκυς Κασάπη στην κατηγορία +75 κιλών μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, αλλά και η επιστροφή της Χριστίνας Μπάκα στα 58κ. μετά από απουσία 10 μηνών. Οι αγώνες ολοκληρώνονται αύριο με τις κατηγορίες των ανδρών.

    Οι νικήτριες:

    48κ.: Mαρία Πιπιλιαρίδου (Σπάρτακος Θεσ.) 55-77,5-132 53κ.: Aννα Aθανασιάδου (ΦO Aριδαίας) 70-80-150 58κ.: Xριστίνα Mπάκα (Πανελλήνιος) 65-75-140 63κ.: Oλυμπία Tόκα (AΓE Θεσσαλονίκης) 87,5-107,5-195 69κ.: Ζωγραφιά Aργυρού (Πανελλήνιος) 85-100-185 75κ.: Aγγελική Aδάμου (XANΘ) 75-95-190 +75κ.: Bίκυ Kασάπη (AΓE Θεσσαλονίκης) 105-122,5-227,5

    [12] Πολιτισμός

    Έκθεση Οπτικοακουστικού υλικού και Ππολυμέσων "Μίκης Θεοδωράκης, μάρτυρας της εποχής μας"

    4/2/2005 6:36:00 μμ

    Συντάκτης:

    Έκθεση Οπτικοακουστικού υλικού και Πολυμέσων με τίτλο "Μίκης Θεοδωράκης, μάρτυρας της εποχής μας", εγκαινιάστηκε την Πέμπτη, στο Εθνικό Κέντρο Λογοτεχνίας, στο Μερς του Λουξεμβούργου. Η σημαντική αυτή έκθεση που άρχισε 3 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 22 Απριλίου, είναι αφιερωμένη στο μεγάλο Έλληνα συνθέτη με αφορμή τη συμπλήρωση των 80 χρόνων. Οι εκδηλώσεις επιμελούνται από τον Λουξεμβούργο φιλέλληνα Γκι Βάγκνερ, φίλο και βιογράφο του, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού του Λουξεμβούργου, της ελληνικής πρεσβείας και τη στήριξη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας.

    Η ζωή και το έργο του Μ. Θεοδωράκη

    Το υλικό που εκτίθεται προέρχεται από την πλούσια αρχειακή συλλογή του Γκι Βάγκνερ και περιλαμβάνει χειρόγραφα, παρτιτούρες, βιβλία, το πλήρες μουσικό έργο του συνθέτη σε ψηφιακή βάση δεδομένων, δίσκους, φωτογραφίες, βίντεο, κινηματογραφικά έργα, φυλλάδια, προγράμματα, αφίσες και αποκόμματα τύπου.

    Το οπτικοακουστικό αποθηκευμένο υλικό σε ψηφιακή μορφή στο οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση ο επισκέπτης έχει διάρκεια πολλών δεκάδων ωρών.

    Διασχίζει χρονολογικά τέσσερις περιόδους της ζωής του Έλληνα συνθέτη:

    Τα "χρόνια του αγώνα" (1925-1960) Τα "ευτυχισμένα χρόνια" (1960-1967) Τα "μαύρα χρόνια" (1967-1974) και τα χρόνια της καθιέρωσης (1974 μέχρι σήμερα)

    Έχουν προγραμματιστεί οργανωμένες επισκέψεις και ξεναγήσεις, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Ελλάδα για να εκτεθεί στην Αθήνα και την Κρήτη. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί συναυλίες, ρεσιτάλ με τη Μαρία Φαραντούρη στις 13 Απριλίου, αναγνώσεις κειμένων, αφιέρωμα στην Κινηματογραφική Λέσχη Λουξεμβούργου σε ταινίες με μουσική του Μίκη Θεοδωράκη κ.α.

    Επίσης, η έκθεση εγαινιάστηκε από τη Διευθύντρια του Κέντρου Ζερμέν Γκέτσινγκεν, παρουσία εκπροσώπων της ελληνικής πρεσβείας, του πνευματικού κόσμου του Λουξεμβούργου, φιλελλήνων και ομογενών.

    Η κα Γκέτσινγκεν αναφέρθηκε στην πληθωρική προσωπικότητα και το έργο του μεγάλου συνθέτη, την απήχηση και τους δεσμούς που δημιούργησε με το χώρο του Λουξεμβούργου μέσα από τις συχνές συναυλίες και παρουσιάσεις έργων του και στη λάξευση των δεσμών ελληνο-λουξεμβουργιανής φιλίας.

    Τέλος, ακολούθησε προσωπικό βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη και προβολή ημίωρου ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε ο Γκι Βάγκνερ, με αναφορά στη ζωή και το έργο του συνθέτη μέσα από παράλληλη προβολή αρχειακού και φωτογραφικού υλικού της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

    Σχετικά Links:

    Centre national de litterature Mersch

    [13] Κοινωνία

    Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο "Έφυγε" ο Χρόνης Συναδινός

    4/2/2005 11:02:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: Ε.Σ.Η.Ε.Α

    Αιφνιδίως πέθανε την Πέμπτη, ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Χρόνης Συναδινός, σε ηλικία 69 ετών. Εργάστηκε στην "ΕΣΤΙΑ", στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, καθώς και σε περιοδικά. Η Ε.Σ.Η.Ε.Α, με ανακοίνωση της, εκφράζει τα συλληπητήριά της, υπογραμμίζοντας τη σεμνότητα και την ευγένεια του. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο στις 11 το πρωί στο κοιμητήριο Χαλανδρίου.

    Γεννήθηκε το 1936 στους Ασπιωτάδες της κοινότητας Αγρού της Κέρκυρας. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και άρχισε την επαγγελματική του καριέρα το 1964 ως συντάκτης ύλης στην εφημερίδα "Καθημερινή" μέχρι τη διακοπή της εκδόσεώς της το 1967 λόγω της Χούντας.

    Από τον Σεπτέμβριο του 1967 εργάστηκε στην εφημερίδα "Εστία", αρχικά ως διορθωτής και αργότερα ως συντάκτης ύλης όπου παρέμεινε εκεί επί 25 έτη.

    Στην "Καθημερινή" εργάστηκε και μετά την επανέκδοσή της το 1974 συμπληρώνοντας συνολικά 20 χρόνια στην εφημερίδα.

    Ακόμη υπήρξε αρχισυντάκτης ειδήσεων στον Ραδιοφωνικό Σταθμό "ΣΚΑΪ" επί δύο χρόνια και ασχολήθηκε με το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ στα περιοδικά των εκδόσεων "Θεοφανίδη".

    [14] Κοινωνία

    Του αφαιρέθηκε η μάσκα οξυγόνου Γιατρός κατηγορείται για τον θάνατο 77χρονου

    4/2/2005 10:29:00 μμ

    Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση ασκήθηκε εναντίον γιατρού, από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών. Ο γιατρός που υπηρετεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών κατηγορείται από τους συγγενείς ενός 77χρονου, ως υπαίτιο για τον θάνατό του ηλικιωμένου, πριν από περίπου δύο χρόνια. Ακόμη, υποστηρίζουν ότι δεν φρόντισε για την σωστή αναπνευστική του υποστήριξη και ότι του αφαιρέθηκε η μάσκα οξυγόνου, με αποτέλεσμα να αποβιώσει μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    Αφέθηκε ελεύθερος

    Ο 77χρονος είχε εισαχθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο σε αρκετά σοβαρή κατάσταση και κατέληξε ύστερα από πολλές ημέρες νοσηλείας.

    Μετά την απολογία του ο γιατρός αφέθηκε ελεύθερος, αφού πρώτα κατέβαλε εγγύηση 20.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύθηκε η έξοδος από την χώρα.

    Σύμφωνα με το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενεργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ο θάνατος του ασθενούς αποδίδεται σε φυσιολογικά αίτια και απορρίπτεται η εκδοχή να υπήρξε εκούσια παρέμβαση στην παροχή οξυγόνου.

    [15] Κοινωνία

    Ανακοίνωση Ε.Σ.Η.Ε.Α

    4/2/2005 10:13:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ε.Σ.Η.Ε.Α αναφέρει τα εξής: "Το Υπουργείο Επικρατείας συνεχίζει τον ολισθηρό δρόμο της εκμετάλλευσης του θέματος με τις περιβόητες λίστες των δημοσιογράφων με μόνο στόχο όχι τη διαφάνεια όπως στα λόγια κόπτεται, αλλά τις εντυπώσεις και το ανακάτεμα της τράπουλας. Και γι αυτό συνεχώς φροντίζει να καλλιεργεί τη σύγχυση και την παραπληροφόρηση. Χτες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, είπε ότι η κυβέρνηση ήταν αντίθετη στη δημοσιοποίηση της κατάστασης όλων των δημοσιογράφων, διότι αυτό οδηγεί σε ισοπέδωση, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Οφείλει όμως να απαντήσει υπεύθυνα: Οι εκατοντάδες νόμιμα εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα με ποιους ισοπεδώνονται; Η υπεύθυνη κυβέρνηση του τόπου δεν έχει υποχρέωση να κατονομάσει ευθέως τις περιπτώσεις εκείνες των αδίκων που ανακατεύονται με τους δίκαιους και έτσι επέρχεται η ισοπέδωση;"

    "Eπιμένει ότι αφορούν "122 φορείς"

    Με τις γενικές αναφορές, δεν τροφοδοτεί τη σύγχυση ανάμεσα σε "μαύρες", "μυστικές" κ.λπ. λίστες και στους επίσημους δημόσιους καταλόγους που συντάχθηκαν με την ευθύνη της ίδιας της κυβέρνησης και διαβιβάστηκαν στην Ε.Σ.Η.Ε.Α;

    Είναι μέγιστη υποκρισία ή όχι να δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι σε αυτούς τους καταλόγους με ευθύνη του δεν αναφέρονται μισθοί γιατί «κάτι τέτοιο θα προσέκρουε σαφώς στις διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων» και από την άλλη να δίνει τους καταλόγους με τα ονόματα στην Ε.Σ.Η.Ε.Α και να ζητά να μην δημοσιοποιηθούν επικαλούμενος πάλι τα προσωπικά δεδομένα;

    Παρά το γεγονός ότι οι κατάλογοι δημοσιοποιήθηκαν και μπορεί να τους κρίνει ο καθένας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιμένει ότι αφορούν "122 φορείς"! Αφήνει επίσης σκόπιμα να εννοηθεί ότι οι κατάλογοι που διαβίβασε στην Ε.Σ.Η.Ε.Α είναι πλήρεις αλλά έχουν υποστεί «επεξεργασία που έκανε προφανώς η Ε.Σ.Η.Ε.Α ".

    Η Ε.Σ.Η.Ε.Α χωρίς χρονοτριβή έδωσε από την πρώτη στιγμή όλα τα ονόματα χωρίς καμιά επεξεργασία, επισημαίνοντας ότι οι κατάλογοι είναι ελλιπέστατοι δεν υπάρχουν πατρώνυμα, οπότε υπάρχει κίνδυνος συγχύσεων, περιέχουν και ονόματα μη μελών της Ένωσης κλπ.

    Για την πληρότητα και την ορθότητα των καταλόγων δεν έχει την ευθύνη η κυβέρνηση που τους συνέταξε; Που δεν φρόντισε να απαλείψει ούτε τα ονόματα έξι συναδέλφων που έχουν αποβιώσει, όπως ορθότατα έκανε η Ε.Σ.Η.Ε.Α ; Αφήνει τα υπονοούμενα περί επεξεργασίας, όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι για παράδειγμα στη στήλη με το είδος της εργασιακής σχέσης σημειώνεται απλά "Σύμβαση Έργου" ή "Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου", το ίδιο ακριβώς για συναδέλφους που εργάζονται με την ανασφάλεια δίμηνων και τρίμηνων συμβάσεων και με χείριστες αμοιβές όπως και για κάποιους που εισπράττουν χιλιάδες ευρώ. Αυτό δεν είναι ισοπέδωση;

    Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την ορθότητα της απόφασης για πλήρη δημοσιότητα. Μπορεί κανείς να φανταστεί πόσα περί συγκάλυψης θα λέγονταν αν οι ελλιπέστατοι και με πολλά λάθη κατάλογοι παρέμεναν στα συρτάρια της Ε.Σ.Η.Ε.Α για επεξεργασία;

    Η πλήρης δημοσιότητα, όχι μόνο δεν προκαλεί σύγχυση και «ισοπέδωση» αλλά υπηρετεί την αλήθεια και την προσπάθεια ώστε οι χιλιάδες συνάδελφοι που εργάζονται νόμιμα, τίμια και ευσυνείδητα να νοιώθουν περήφανοι για το επάγγελμα του δημοσιογράφου που ασκούν και να μην μπαίνουν στο ίδιο σακί με τους λίγους που καταπατούν τις αρχές του επαγγέλματος και τους κώδικες δεοντολογίας.

    Για μια ακόμη φορά το Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α καλεί τον Υπουργό Επικρατείας (Τύπου) να δώσει στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία και βεβαίως και αυτά που αφορούν το 2004.

    Σχετικά Links:

    Ε.Σ.Η.Ε.Α

    [16] Ποδόσφαιρο

    Αναβάλλεται αγώνες της Δ' Εθνικής

    4/2/2005 8:37:00 μμ

    Συντάκτης:

    Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και λαμβάνοντας υπόψη την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 5-6 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή Πρωταθλήματος Δ΄ Εθνικής αποφάσισε να αναβάλει την αγωνιστική της 6/2 στον 1ο, 2ο, 3ο και 4ο όμιλο της κατηγορίας. Η ημερομηνία διεξαγωγής των εξ αναβολής αγώνων θα οριστεί με νεώτερη απόφαση της διοργανώτριας. Κανονικά αναμένεται να διεξαχθούν οι αγώνες σε όλους τους υπόλοιπους ομίλους.

    [17] Ποδόσφαιρο

    Ελπίδες και απουσίες

    4/2/2005 8:22:00 μμ

    Συντάκτης:

    Οι διεθνείς του Πανιωνίου θα φτάσουν την τελευταία στιγμή, ο Τοροσίδης μάλλον το ίδιο και ο Μπούρμπος είναι τραυματίας. Με αυτές τις απουσίες πρέπει να συμφιλιωθεί ο Στέλιος Αποσπόρης και να συνεχίσει την προετοιμασία της Εθνικής Ελπίδων για την αναμέτρηση με την Δανία την Τρίτη το απόγευμα. Όπως είναι γνωστό οι τρεις του Πανιωνίου πήραν άδεια να ενσωματωθούν μετά τον αυριανό αγώνα με τον Ολυμπιακό, έτσι τουλάχιστον από τώρα ο Αποσπόρης δεν μπορεί να έχει στην διάθεσή του, τους Τζιώλη, Γουνδουλάκη και Σπυρόπουλο, ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τον Τοροσίδη που δεν κατέβηκε από την Ξάνθη λόγω του ότι η ομάδα του αγωνίζεται αύριο για το κύπελλο εναντίον του Αιγάλεω. Από εκεί και έπειτα υπάρχει φυσικά και το πρόβλημα του Μπούρμπου ο οποίος είναι τραυματίας και δεν θα δώσει το "παρών" καθόλου.

    Παρόλα αυτά αισιόδοξος!

    Ο κ. Αποσπόρης πάντως έχει εναλλακτικές λύσεις όπως δήλωσε και αυτό είναι το μόνο που τον καθησυχάζει και τον κάνει πιο αισιόδοξο. "Έχουμε πολλές εναλλακτικές λύσεις και παιδιά που μπορούν να αγωνιστούν σε διαφορετικές θέσεις. Πρόσθεσα τον Κυριακίδη στην αποστολή γιατί η πρόοδός του είναι εντυπωσιακή. Ο Σαμαράς της Χέρενφεν είναι στα υπ όψιν. Έχουμε σε αυτή τη θέση πολλές επιλογές με μεγαλύτερα παιδιά. Υπάρχουν αρκετά παιδιά που είναι γεννημένα το ΄85, όπως ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο Ηλιάδης και ο Μάκος. Υπάρχουν πολλά ταλέντα".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 4 February 2005 - 21:57:19 UTC