Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πιο κοντά ο ΠΑΟ
  • [02] Δίχως τέλος η δράση του Βαβύλη
  • [03] Αναλλοίωτη κορυφή
  • [04] Έκανε περίπατο...
  • [05] Δίκαιο "χ"
  • [06] Έχασε την ευκαιρία
  • [07] Θεσσαλικό προβάδισμα
  • [08] Τσιατούμας - Φιλιππίδης σφράγισαν εισιτήρια
  • [09] Έκπληξη από Σαφίνα στο Παρίσι
  • [10] Σενάρια για Μαλεζάνι στον ΠΑΟ
  • [11] Εβδομάδα εξελίξεων στο παραδικαστικό κύκλωμα

    [01] Ποδόσφαιρο

    Πιο κοντά ο ΠΑΟ

    13/2/2005 9:30:00 μμ

    Συντάκτης:

    Η πρώτη απώλεια βαθμών του Ολυμπιακού, στο "Καραϊσκάκη" από την πάντα αξιόμαχη ομάδα της Ξάνθης ήταν το γεγονός που χαρακτήρισε την 18η αγωνιστική. Ο "θρύλος" με πολλές απουσίες στην σύνθεσή του αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε. Απέναντι στην ομάδα που έχει εκπλήξει τους πάντες με την φετινή της απόδοση, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, δεν είχε την ευκαιρία να πετύχει την 13η του νίκη στο άδειο για ακόμη μια φορά από φιλάθλους γήπεδό του. Η δουλειά που γίνεται φέτος στην επαρχιακή ομάδα από τον Γιάννη Μαντζουράνη, είναι καταπληκτική. Οι "ακρίτες" βρίσκονται στην τέταρτη θέση με 30 βαθμούς και όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα χάσει την μια από τις θέσεις που οδηγούν στο UEFA. Την "γκέλα" του Ολυμπιακού, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο πάντως ο Παναθηναϊκός, που ξεσπώντας πάνω στη Καλαμαριά μετά τα τελευταία αποτυχημένα αποτελέσματα τον πλησίασε στους πέντε βαθμούς.

    Ξέσπασμα ή νέα αρχή;

    Το θέμα με τον ΠΑΟ βέβαια είναι αν όντως ξεπέρασε τη κρίση του ή αν η "πεντάρα" που φιλοδώρησε τον Απόλλωνα είναι μόνο ένα ξέσπασμα.

    Γιατί αν ισχύει το πρώτο τότε αυτό που ζήτησε ο πρόεδρος Αργύρου Μήτσου, δηλαδή νίκες μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου και η εκ νέου κατάκτηση του τίτλου, ίσως να είναι μέσα στα πλαίσια του εφικτού αν και δύσκολο. Και αυτό γιατί παρά τις όποιες ελλείψεις στο ρόστερ, έδειξε ότι έχει τους παίκτες που τουλάχιστον εντός των συνόρων μπορούν να κυνηγήσουν τον τίτλο.

    Αρκεί οι νέοι παίκτες να δέσουν με τους παλιούς, δηλαδή να γίνουν πιο ομάδα, να ξέρουν να βρίσκονται να ξέρουν να κινούνται αυτόματα μέσα στο γήπεδο και να καλύπτουν τους χώρους βάση συγκεκριμένου σχεδίου ανάπτυξης και όχι άναρχα όπως στο παιχνίδι του κυπέλλου με την ΑΕΚ, που του στοίχισε τόσο ακριβά.

    Αν ισχύει όμως το δεύτερο τότε σύντομα θα δούμε ίσως να δούμε μια νέα γκέλα που αυτή τη φορά θα είναι μεγάλο πισωγύρισμα για τον πρωταθλητή. Και αυτό γιατί με δεδομένο ότι παίζει μπάλα με υπηρεσιακό τεχνικό "τον στρατιώτη" Τότη Φυλακούρη, ενώ σύντομα αναμένεται νέος τεχνικός, (θα δούμε ποιος κύριος θα είναι αυτός), το ζήτημα που τίθεται είναι αυτός ο άνθρωπος, τι θα πρωτοπρολάβει να κάνει μεσούσης της περιόδου.

    Να περάσει αγωνιστική φιλοσοφία; Δύσκολο, αν δεν έχει κάνει προετοιμασία με την ομάδα, αλλά και με τους "πράσινους" φιλάθλους ανεβασμένους στα κάγκελα να ζητούν επιτακτικά το πρωτάθλημα.

    Να πάρει τον τίτλο; Μπορεί, αν τον βοηθήσει και η διοίκηση ζητώντας υπομονή, αλλά και οι παίκτες που θα πρέπει να ιδρώσουν τις φανέλες για να πάρουν κάτω από τις εντολές του αυτό που θέλουν.

    Πάντως εδώ θα πρέπει να ανοίξουμε μια παρένθεση και να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στον Απόλλωνα Καλαμαριάς που αν και με το μαχαίρι του υποβιβασμού στο λαιμό, για άλλη μια φορά έπαιξε ανοικτά δεν κλείστηκε στην άμυνα και προσπάθησε για το καλύτερο, με πνεύμα επιθετικό και όχι αμυντικό. Μπράβο τους.

    Τώρα όσον αφορά την ΑΕΚ. Έχασε πολύτιμο έδαφος για την υπόθεση τίτλο με την ισοπαλία στη Νέα Σμύρνη. Παρότι ακόμα τίποτα δεν τέλειωσε, αλλά με τα δυο ντέρμπι με ΠΑΟ και Ολυμπιακό εκτός έδρας, τότε ίσως θα πρέπει να επικεντρωθεί στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στο Champions League που ως στόχος δεν είναι και ανέφικτος για αυτή την ομάδα που έχει χτίσει ο Σάντος. Το UEFA πάντως δεν το χάνει με τίποτα.

    Τώρα όσον αφορά τις θέσεις που οδηγούν στο δεύτερο σε δυναμικότητα ευρωπαϊκό κύπελλο, εκτός της Ξάνθης που έχει καπαρώσει πιστεύουμε τη μία θέση από εκεί και πέρα ΠΑΟΚ με 25β., Αιγάλεω και αυτό με 25β., ΟΦΗ με 23β. Καλλιθέα με 22β. (μεγάλης βαθμολογικής αξίας η καθαρή νίκη της επί της Χαλκηδόνας), Χαλκηδόνα με 22β., Ηρακλής με 22β. (δείχνει να βρίσκει τον δρόμο του ειδικά μετά και την επικράτηση του επί του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης), αλλά και Πανιώνιος με 21β., θα δώσουν μάχη για τις επόμενες δυο θέσεις.

    Περίπλοκα είναι τα πράγματα και στην ουρά, με τον Άρη με 19β., Ιωνικός με 18β., Εργοτέλη με 16β.Απόλλωνα Καλαμαριάς με 15β. και την ουραγό Κέρκυρα με 14β. να παλεύουν για την παραμονή τους.

    [02] Κοινωνία

    Νέες αποκαλύψεις από τη ΝΕΤ Δίχως τέλος η δράση του Βαβύλη

    13/2/2005 8:19:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/2/2005 9:08:14 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αλλεπάλληλες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δράση του Απόστολου Βαβύλη. Η ΝΕΤ φέρνει στη δημοσιότητα νέες συγκλονιστικά στοιχεία, τα οποία παρουσιάζουν τον Βαβύλη να εργάζεται το 2001 με το όνομα Απόστολος Φωκάς σε χρηματιστηριακό γραφείο στην Αθήνα, το οποίο ανήκε στα ανήψια του Μητροπολίτη Λέρου και Καλύμνου Νεκτάριου. Μιλώντας αποκλειστικά στη ΝΕΤ, ο κ. Νεκτάριος επιβεβαίωσε την σχέση του Βαβύλη με το χρηματιστηριακό γραφείο, ενώ είπε ότι τον γνώρισε στην ενθρόνιση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου.

    Είχε "ανοίξει δουλειές" σε Ιταλία και Αλβανία

    Εξάλλου, σύμφωνα με άλλο αποκλειστικό ρεπορτάζ της τηλεόρασης της ΝΕΤ, ο Απόστολος Βαβύλης, μαζί με τον Γιάννη Τριανταφυλάκη, είχε αναπτύξει παράνομες δραστηριότητες και στην Καλαβρία της Κάτω Ιταλίας. Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ, εμφανιζόταν ως μοναχός του πατριαρχείου Ιεροσολύμων με το όνομα πατήρ Ραφαήλ και την τελευταία του εμφάνιση την έκανε προ μηνός όταν επισκέφτηκε τα ορθόδοξα μοναστήρια της Καλαβρίας. Μάλιστα ο Βαβύλης φωτογραφίζεται για ένα Ημερολόγιο που αφορούσε τα μοναστήρια αυτά. Οι φωτογραφικές λήψεις έγιναν μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2004 και όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα επιχείρησε να εκδώσει βιβλίο για την Καλαβρία ερχόμενος σε επαφή με γνωστό εκδοτικό οίκο στην Αθήνα. Επίσης, ο Βαβύλης έδρασε και στην Αλβανία την εποχή του σκανδάλου με τις πυραμίδες αποκομίζοντας τεράστια κέρδη, ενώ είχε συγγράψει μαζί με τον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ Γιάννη Τριανταφυλλάκη και σύγγραμμα που διδασκόταν στους σπουδαστές των αστυνομικών ακαδημιών, σχετικό με την δίωξη ναρκωτικών. Ο Βαβύλης μάλιστα αν και καταζητούμενος από την Ιντερπόλ, κατάφερε να βγάλει διαβατήριο με το κανονικό του όνομα Απόστολος Καβαλεράς.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Και πληροφοριοδότης της ΕΛ. ΑΣ ο Βαβύλης

    [03] Μπάσκετ

    Αναλλοίωτη κορυφή

    13/2/2005 11:35:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/2/2005 11:39:42 μμ)

    Συντάκτης:

    Μετατρέποντας το ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό σε υγιεινό περίπατο, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε τους "κόκκινους" με 86-55, παρέμεινε πρώτος στην κορυφή της Α1 και το επόμενο Σάββατο πάει με ανεβασμένη ψυχολογία, στο Ηράκλειο, όπου στο Λίντο θα αντιμετωπίσει τον Άρη στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας. Αυτό που έκανε εντύπωση είναι η προσέλευση δέκα χιλιάδων φιλάθλων του ΠΑΟ στο ΟΑΚΑ, που όμως οι παίκτες του Ομπράντοβιτς, φρόντισαν να τους αποζημιώσουν με τον καλύτερο τρόπο.

    Ψάξτε για τον τρίτο

    Σπουδαία νίκη πέτυχε το Μαρούσι επί της ΑΕΚ και κατά τα φαινόμενα πολύ δύσκολα θα χάσει τη δεύτερη θέση. Από την άλλη ο δικέφαλος απώλεσε τη μεγάλη ευκαιρία να πλασαριστεί πίσω από τον Παναθηναϊκό και πλέον πολύ δύσκολα θα προλάβει. Υπενθυμίζεται ότι το Μαρούσι έχει και έναν αγώνα λιγότερο.

    Πλέον βέβαια η τρίτη θέση στην κανονική περίοδο είναι μία θέση που έχει αποκτήσει πολλούς μνηστήρες. Ο ΠΑΟΚ που αυτή την εβδομάδα δεν αγωνίζεται και θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα Πάτρας στις 20/02, αλλά και ο Άρης, που έχασε από τον Πανιώνιο πάντως καιροφυλαχτούν. Στο παιχνίδι έχει μπει και ο Πανιώνιος που παρακολουθεί από απόσταση αλλά σίγουρα η νίκη του επί της ΑΕΚ την προηγούμενη εβδομάδα αλλά και της ομάδας του Τσαρλς Μπάρτον εχτές, τον βάζουν μέσα στα πράγματα. Σε πολύ καλή θέση και ο Μακεδονικός που επικράτησε εύκολα της ΜΕΝΤ και κοιτάει ψηλά.

    Φωτιά στην ουρά

    Σπουδαίας σημασίας νίκη ήταν η χτεσινή του Ιωνικού ΝΦ Αμαλιάδα, μέσα στο σπίτι του Ηρακλή και μεγάλωσε κατά πολύ τις πιθανότητες του για την παραμονή στην Α1. Από την άλλη ο "Γηραιός" έδειξε πως για μία ακόμα φορά δεν είναι για πολλά φέτος και θα είναι μεγάλη επιτυχία για την ομάδα αν θα καταφέρει να αγωνιστεί στα play off. Από την άλλη η ΜΕΝΤ, που ηττήθηκε από τον Μακεδονικό έμεινε πίσω και θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ αν θέλει να παραμείνει στην πρώτη τη τάξει κατηγορία.

    Τέλος στο ντέρμπι των ουραγών, η Ολύμπια Λάρισας έκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της αφού επικράτησε στην εντός έδρας μάχη του Πανελληνίου. Από την άλλη ο σύλλογος των Ολυμπιονικών, βυθίστηκε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και πλέον τα περιθώρια για παραμονή στένεψαν υπερβολικά

    Τα αποτελέσματα

    Ηρακλής-Ιωνικός ΝΦ Αμαλιάδα 76-82

    Μακεδονικός-ΜΕΝΤ 87-74

    Πανιώνιος-Άρης 79-73

    Μαρούσι-ΑΕΚ 75-71

    Ολύμπια Λάρισας-Πανελλήνιος 82-77

    Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

    ΠΑΟΚ-Απόλλωνας Πάτρας 20/02

    [04] Μπάσκετ

    Έκανε περίπατο...

    13/2/2005 11:27:00 μμ

    Πηγή: AΠΕ

    Οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα θέλουν να διαγράψουν από τη μνήμη τους τη σημερινή ημέρα, ενώ αυτοί του Παναθηναϊκού θα τη θυμούνται για πολλά ακόμη χρόνια. Ο λόγος προφανής, αν κάποιος διαβάσει το σκορ του σημερινού ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, για την 16η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας μπάσκετ: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 86-55. Η διαφορά των 31 πόντων δείχνει, χωρίς κανένα άλλο σχόλιο, την εικόνα του σημερινού ματς και τα συναισθήματα των φιλάθλων των δύο ομάδων...

    Δέκα χιλιάδες φίλαθλοι στο ΟΚΑ

    Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός, μπροστά σε 10.000 παραληρούντες οπαδούς, χωρίς καμιά υπερβολή ταπείνωσε τον "αιώνιο" αντίπαλο του, δείχνοντας και τα τεράστια αγωνιστικά προβλήματα του Ολυμπιακού, ο οποίος φέτος ...σέρνεται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν κάτι παράπάνω από ευδιάκριτη. Οι «πράσινοι» έκαναν ότι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και μετέτρεψαν σε περίπατο το παιχνίδι.

    Ο Παναθηναϊκός ήταν, λοιπόν, ο απόλυτος κυρίαρχος. Με άμυνα για σεμινάριο και εντυπωσιακό επιθετικό πλουραλισμό κέρδισε πολύ εύκολα τον Ολυμπιακό με 86-55, σημειώνοντας την ευρύτερη νίκη του στην ιστορία των αναμετρήσεών του με τους ερυθρόλευκους, αλλά, όσο κι αν προσπάθησε, δεν κατάφερε να ξεπλύνει τη ντροπή του 38-73 πριν από 9 χρόνια.

    Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης με 16 πόντους, ήταν ο κορυφαίος σκόρερ για τους πρωταθλητές, ενώ τον ακολούθησαν οι Γιάκα Λάκοβιτς και Μάικ Μπατίστ, που σημείωσαν 13 και 12 αντίστοιχα πόντους. Από την άλλη πλευρά, αυτός που κατάφερε να ... διασωθεί από το ερυθρόλευκο ναυάγιο ήταν ο Ρότζερ Μέισον με 11 πόντους, ενώ προσπάθησε και ο Μαρκί Πέρι, με άλλους 10 πόντους.

    Στην αρχή ο Ολυμπιακός προσπάθησε να προβάλει κάποια αντίσταση, αλλά με το πέρασμα του χρόνου, φάνηκε η αγωνιστική του γύμνια και ο Παναθηναϊκός έκανε πάρτι, δείχνοντας τις μεγάλες του δυνατότητες. Από τη δεύτερη περίοδο και μετά φάνηκε πως δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία για τον νικητή και το μόνο ερωτηματικό ήταν η έκταση του τελικού σκορ. Οι συνθέσεις:

    Οι περίοδοι: 17-14, 36-26, 62-38, 86-55.

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Αλβέρτης 16, Καλαϊτζής 8, Λάκοβιτς 13, Μπατίστ 12, Φέμερλινγκ 2, Μπάξτερ 4, Τσαρτσαρής 9, Διαμαντίδης 8, Σκεπάνοβιτς 6, Κουτλουάι 8.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέρι 10, Μέισον 11, Γκόρενς 9, Ζορόφσκι 5, Σκλάβος 8, Αγαδάκος 5, Γκούλιας 7.

    [05] Ποδόσφαιρο

    Δίκαιο "χ"

    13/2/2005 9:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν οι δύο αντίπαλοι στο Γήπεδο της Νεάπολης. Το ματς δε διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς οι φάσεις στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες και επικράτησε το στοιχείο τη δύναμης. Το σκορ άνοιξε το Σίτι με τον Μπάρκογλου στο 37 και για τους γηπεδούχους ισοφάρισε στο Κοΐμπρα στο 55. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, με τις δύο ομάδες να φεύγουν ικανοποιημένες από το γήπεδο.

    Ισοπαλία παντού

    Λίγες φάσεις υπήρχαν και στα δύο ημίχρονα. Στο πρώτο δεν υπήρχε υπεροχή και οι δύο αντίπαλοι αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου. Χωρίς υπερβολή, η μοναδική φάση ήταν αυτή του 37 οπού και τελικά προέκυψε το γκολ της ομάδας του Ίλιε Ντουμιτρέσκου. Ο Τσάτσος έβγαλε μια σέντρα από δεξιά και ο Γιώργος Μπάρκογλου έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπεκιάι φτάνοντας τα οκτώ γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

    Λίγα πράγματα είχε και το δεύτερο μέρος. Το μόνο που ξεχώρισε ήταν η ισοφάριση των γηπεδούχων στο 55. Μετά από κεφαλιά του Βουρεξάκη που προσέκρουσε στο δοκάρι του Σιντιμπέ, ο Κοϊμπρα πήρε το «ριμπάουντ» και από κοντά σημείωσε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ιωνικού. Από εκεί και πέρα τίποτα δεν άλλαξε και το 1-1 ήταν το τελικό σκορ που άφησε ικανοποιημένους και τους δύο αντιπάλους.

    Διαιτητής: Καρατζάς (Ευβοίας)

    Κίτρινες: Κινγκ, Βουρεξάκης, Ουκάρ, Ψωμάς, Γαβριλόπουλος, Αλεξόπουλος

    Ιωνικός: Μπεκιάι, Κινγκ, Κοτίτσας (46΄ Ντα Κόστα), Ισά, Νατσούρας (69΄ Λετιέρι), Μάγγος (46΄ Ρόκα), Βουρεξάκης, Ουκάρ, Μακόρ, Γαβριλόπουλος, Κοΐμπρα

    Αιγάλεω: Σιντιμπέ, Αμπονσά, Αλεξόπουλος, Ψωμάς, Χρήστου, Φωτάκης, Αγγος (70΄ Σίμιτς), Τσάτσος, Μπάρκογλου (57΄ Χλωρός), Μανουσάκης, Νικολόπουλος (54΄ Μακρής)

    [06] Ποδόσφαιρο

    Έχασε την ευκαιρία

    13/2/2005 8:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 13/2/2005 10:49:08 μμ)

    Συντάκτης:

    Την ευκαιρία να πλησιάσει στους τέσσερις βαθμούς έχασε στη Νέα Σμύρνη η ΑΕΚ. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ήρθε ισόπαλη με τον Πανιώνιο, που παίζοντας με πάθος κατάφερε να προηγηθεί με το "καλημέρα σας" στο σκορ με ωραίο φάουλ του νεοαπεκτηθέντα Κιάσσου. Η Ένωση κατάφερε να ισοφαρίσει στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τον αρχηγό της Κώστα Κατσουράνη, αλλά μέχρι εκεί. Το αποτέλεσμα με βάση την απόδοση των δυο ομάδων, θεωρείται δίκαιο με μόνη διαφορά ότι η Ένωση έμεινε πίσω πλέον στο κυνήγι του τίτλου, ενώ ο Πανιώνιος ευελπιστεί για μια θέση που οδηγεί στο UEFΑ.

    Γκολ από τα αποδυτήρια

    Πριν καλά - καλά ζεσταθούν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, ο Πανιώνιος βρέθηκε να προηγείται στο σκορ με 1-0 με ένα γκολ από τα αποδυτήρια.

    Η ομάδα της Νέας Σμύρνης, κέρδισε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή της ΑΕΚ και ο Κιάσσος που ανέλαβε να το εκτελέσει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χιώτη και τους παίκτες του Φερνάντο Σάντος στη σέντρα.

    Με προβάδισμα στο σκορ, η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα, έδωσε χώρο στους παίκτες της Ένωσης, και με διπλή γραμμή άμυνας, αλλά και ουσιαστικούς στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, τους παίκτες του κέντρου, κατάφερε να κρατήσει μακριά από την περιοχή του, του παίκτες του Φερνάντο Σάντος.

    Με καλά μπολοκαρισμένους τους Λυμπερόπουλο, Κρασσά και Σέζαρ, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους για να δημιουργήσει τις φάσεις που θα την έφερναν κοντά στο γκολ.

    Εμφανές ήταν επίσης ότι το γρήγορο γκολ είχε επηρεάσει κατά πολύ την ψυχολογία των παικτών του "Δικέφαλου" με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναπτυχθούν με καθαρό μυαλό.

    Ο μόνος που φαινόταν ότι δεν έχει επηρεαστεί από το γενικό κλίμα ήταν ο Ηλίας Κυριακίδης, που προσπαθούσε μόνος του στο χώρο του κέντρου να κόψει τις προσπάθειες του Πανιωνίου, αλλά και να φτιάξει παιχνίδι για τους συμπαίκτές του.

    Αποτέλεσμα αυτής της αδράνειας των παικτών της Ένωσης, αλλά και της καλής αμυντικής διάταξης του Πανιωνίου ήταν η πρώτη καλή φάση για την ΑΕΚ να έρθει στο 33' όταν ο Σέζαρ από αριστερά έκανε τη σέντρα, ο Λυμπερόπουλος έκανε την προβολή με τον Ντρόμπνι να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής και σε μια φάση ένα λεπτό αργότερα, όταν μετά από λάθος γύρισμα του Γαλανόπουλου, έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ.

    Στον αντίποδα, ο Πανιώνιος έφτασε και αυτός κοντά στο γκολ στο 41' με τον Μπρέσκα που αφού έκανε κούρσα από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χιώτη.

    Με το ίδιο νόμισμα

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε αρκετά πιο δυνατά από το πρώτο με τον Πανιώνιο ν από προσπαθεί να φτάσει και πάλι σε ένα γρήγορο γκολ για να τελειώσει το παιχνίδι, αλλά και την ΑΕΚ να ψάχνει επιτακτικά την ισοφάριση.

    Στο 56 ήρθε η πρώτη καλή φάση του δευτέρου ημιχρόνου. Κόρνερ του Τσιώλη, ο Σαλίχι πιάνει το ανάποδο ψαλίδι και ο Χιώτης διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

    Τρία λεπτά αργότερα στο 59 η ΑΕΚ ευτύχησε να ισοφαρίσει με τον αρχηγό της Κώστα Κατσουράνη. Ο 25χρονος μέσος, μετά από φάουλ του Λυμπερόπουλου, βρέθηκε μόνος του μέσα στην μεγάλη περιοχή του Ντρόμπνι και με ωραίο γυριστό έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

    Άμεση ήταν η αντίδραση του Πανιωνίου, αφού στο 61, ο Σαλίχι από πλάγια δεξιά, μετά από πάσα του Τζιώλη, έκανε το σουτ το οποίο έδιωξε σε κόρνερ με δυσκολία ο Χιώτης.

    Το παιχνίδια απέκτησε άγρια ομορφιά, αλλά και ρυθμό που μόνο αθλητής των 100μ. θα μπορούσε να ακολουθήσει. Βλέπετε η δίψα των δυο ομάδων για τους τρεις βαθμούς έβαλε φτερά στα πόδια των παικτών που προσπαθούσαν να φτάσουν στο δεύτερο γκολ.

    Την ίδια ώρα, ο Φερνάντο Σάντος, ενίσχυε την επίθεσή του με τους Κωνσταντινίδη και Καμπάνταη, ενώ ο Γιώργος Βαζάκας έβαζε το Μάντζιο, δείχνοντας ότι και οι δυο δεν ήταν ικανοποιημένοι με τον βαθμό της ισοπαλίας.

    Στο 81 η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά στο 2-1 όταν ο Κωνσταντινίδης έκανε το μακρινό σουτ, το οποίο όμως σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Ντρόμπνι.

    Ένα λεπτό αργότερα, ο ήταν η σειρά του Πανιωνίου να φτάσει κοντά στο γκολ αλλά του σουτ του Τζιώλη έδιωξε υπέροχα ο Χιώτης.

    Ο Σάντος έριξε και το τελευταίο του όπλο στον αγώνα, περνώντας τον ανέτοιμο Ασουνσάο, στη θέση του Σέζαρ ενώ ο Βαζάκας τον Πατσιαβούρα στη θέση του Τζιώλη.

    Παρά τις κινήσεις των πάγκων όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να χάσει την ευκαιρία να φτάσει στους τέσσερις πόντους τον Ολυμπιακό, αλλά τον Πανιώνιο από την πλευρά του να ελπίζει για μια από τις θέσεις που οδηγούν στο UEFA.

    Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

    Κίτρινες: Σαλίχι, Μπούρμπος, Μόρας

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ντρόμπνι, Τσιώλης, Βλτσεκ, Μάκος, Τζιόλης (87΄ Πατσιαβούρας), Ζίμονιτς, Γαλανόπουλος, Κιάσσος (73΄ Ντομορό), Γουνδουλάκης, Μπρέσκα, Σαλίχι (84΄ Μάντζιος).

    ΑΕΚ: Χιώτης, Κατσουράνης, Άλβες, Κόντης, Μπούρμπος, Μόρας, Κυριακίδης, Ίβιτς (80΄ Καμπάνταης), Σέζαρ (84΄ Ασουνσάο), Κρασσάς (67΄ Κωνσταντινίδης), Λυμπερόπουλος.

    [07] Μπάσκετ

    Θεσσαλικό προβάδισμα

    13/2/2005 8:54:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το ντέρμπι των ουραγών είχε νικητή τους Λαρισινούς και βύθισε τον σύλλογο των Ολυμπιονικών στον πάτο της βαθμολογίας. Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή, όντας πιο ψύχραιμη στο τέλος πήρε το ροζ φύλλο αγώνα και έφτασε στους 22 βαθμούς, που του δίνουν άλλον αέρα για την υπόθεση παραμονή. Αντίθετα οι "μπλε" που προσπάθησαν για τη νίκη αλλά δεν τα κατάφεραν, με τους 20 βαθμούς που έχουν, παρέμειναν στην τελευταία θέση και δύσκολα θα παραμείνουν στα σαλόνια της Α1. Τα δεκάλεπτα: 21-20, 42-40, 63-54, 82-77.

    Προσπάθησαν και οι δύο

    Από την αρχή και οι δύο ομάδες έδειξαν πως θέλουν τη νίκη. Το σκορ εναλλασσόταν συνέχεια, και κανείς δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Η Ολύμπια είχε την μικρή υπεροχή κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με έναν πόντο (21-20). Το ίδιο συνέβη και στη δεύτερη περίοδο όπου κανείς δεν ξεχώρισε και το ημίχρονο έληξε με τους πορτοκαλί να βρίσκονται μπροστά με 42-40.

    Στο δεύτερο μέρος η Λάρισα μπήκε πιο δυνατά και έφτασε να προηγείται ακόμα και με 9 πόντους. Οι φιλοξενούμενοι δεν κατέθεσαν τα όπλα και στα μέσα λίγα λεπτά πριν το τέλος της τέταρτης και τελευταίας περιόδους μείωσαν σε 76-73, όμως δεν μπόρεσαν να κάνουν την υπέρβαση και η Ολύμπια πέτυχε την έκτη της νίκη στο Πρωτάθλημα.

    Οι συνθέσεις:

    ΟΛΥΜΠΙΑ (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Παπαβασιλείου, Μπάρκλεϊ 15, Λάππας 9, Γκραντ 25, Κακλαμάνος, Μπένερμαν 5, Νάκιτς 8, Παπακώστας 4, Γιόνζεν 16

    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Κώστας Πετρόπουλος): Κανταρτζής 9, Τσάπιν 15, Κράσιτς 9, Μποζίκας 3, Μασλαρινός 3, Τσόπης, Μπέριτς 12, Στρίλενς 19, Ρίκερτ 6, Τσμάτος 1

    [08] Τσιατούμας - Φιλιππίδης σφράγισαν εισιτήρια

    13/2/2005 10:45:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με αξιόλογες επιδόσεις έπεσε η αυλαία του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου ανδρών- γυναικών που διεξήχθη στην Παιανία, ενώ δύο αθλητές μας επιβεβαίωσαν το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Μαδρίτης. Ο Λούης Τσάτουμας, στο μήκος με άλμα στα 7.98 αλλά και ο Κώστας Φιλιππίδης, που με το 5.55 στο επί κοντώ σφράγισαν τα εισιτήρια για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Καλή εμφάνιση έκανε στην πρεμιέρα της στον κλειστό στίβο και η Μαρία Παπαδοπούλου, που με 2.05.18 κέρδισε στα 800μ. Τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα πήρε η Φωτεινή Δαγκλή- Παγκότο, που με 2.06.70 βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ και έγινε η τρίτη καλύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα σε κλειστό στίβο. Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε και η Αθανασία Πέρρα, που ήταν νικήτρια στο τριπλούν με 14.01. Η επίδοση αυτή την κάνει πέμπτη καλύτερη Ελληνίδα του αγωνίσματος σε κλειστό στίβο. Στη βαθμολογία, την πρώτη θέση κατέκτησε τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες ο Πανελλήνιος.

    Αποτελέσματα - βαθμολογίες

    ΑΝΔΡΕΣ

    200μ.: 1η σειρά: Δράκος (Ολυμπιάδα Κομοτηνής) 21.87, Βλάχος (ΠΓΣ) 22.18, Χρυσοσπάθης (ΑΟ Φιλοθέης) 22.32, Πίτσας (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) 22.60, Βεϊσάκης (ΠΓΣ) 22.75. 2η σειρά: Σαρρής (ΠΓΣ) 21.23, Βάσσου (ΑΟ Δράμας) 21.77, Σέγκος (Πανιώνιος) 21.82, Αποστόλου (ΓΑΣ Λέσβου) 22.60. Τελική κατάταξη: Σαρρής (ΠΓΣ) 21.23, Βάσσου (ΑΟ Δράμας) 21.77, Σέγκος (Πανιώνιος) 21.82.

    800μ.: 1η σειρά: Γεωργίου (ΓΣ Ηλιούπολης) 1.52.22, Κομπούλης (ΑΓΣ Ιωαννίνων) 1.54.91, Μπουντά (ΜΕΑΣ Τρίτων) 1.56.51, Κουσούλας (ΠΓΣ) 2.03.71, Βαλαβάνης (ΓΣ Κερατσινίου) 2.03.78, Σεϊτης (Υγεία Ρόδου) 2.05.00. 2η σειρά: Βλάχος (Διαγόρας Ρόδου) 1.53.80, Παύλου (ΟΦΚΑ Περιστερίου) 1.55.29, Μαρκόπουλος (Υγεία Ρόδου) 1.55.90, Κατσαρός (ΠΓΣ) 1.55.97, Κατάρας (Ανατολή Ν. Ιωνίας) 2.01.15. Τελική κατάταξη: Γεωργίου (ΓΣ Ηλιούπολης) 1.52.22, Βλάχος (Διαγόρας Ρόδου) 1.53.80, Κομπούλης (ΑΓΣ Ιωαννίνων) 1.54.91.

    3.000μ.: 1η σειρά: Βρυσαγώτης (ΓΣ Χαλανδρίου) 9.10.71, Χατζηγιάννης (ΓΣ Πολυδάμας) 9.11.82, Κολυβάς (ΓΣ Κερατσινίου) 9.18.19, Πασπάτης (ΓΑΣ Ιλισσός) 9.49.88, Δρακωτός (ΓΣ Χαλανδρίου) 9.56.31, Γαλανόπουλος (ΓΣ Αμαρουσίου) 10.14.99, Κορδάς (Πέλωψ Πατρών) 10.16.67, Σίσκος (ΓΣ Χαλανδρίου), Πόκας (ΓΣ Πίνδαρος) και Μουμτζής (ΓΣ Κερατσινίου) εγκ. 2η σειρά: Ζάχος (Πελασγός Λάρισας) 8.29.41, Κόκορος (ΠΑΣ Ιωνικός) 8.31.72, Γκούσης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) 8.32.20, Λίτση (ΟΣΦΠ) 8.41.06, Μπαλαγιάννης (ΓΣ Τρικάλων) 8.41.41, Αντωνόπουλος (ΠΓΣ) 8.42.39, Παππάς (Ολυμπιάς Πατρών) 8.44.16, Αντωνίου (ΓΣ Καλλιθέας) 8.57.79, Ηλιόπουλος (Κένταυρος Καλλιθέας) 9.02.68, Μαγγίνας (ΟΣΦΠ), Διαμαντόπουλος (ΟΦΚΑ Σέρρες), Μίχος (ΓΑΣ Ιλισσός) και Μάντζαρης (ΓΑΣ Ιλισσός) εγκ. Τελική κατάταξη: Ζάχος (Πελασγός Λάρισας) 8.29.41, Κοκορός (ΠΑΣ Ιωνικός) 8.31.72, Γκούσης (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) 8.32.20.

    Επί κοντώ: Φιλιππίδης (ΠΓΣ) 5.55, Παστός (ΓΣ Αλκαίος) 5.25, Ευαγγέλου (ΠΑΟ) 5.20, Δημοσθένους (ΟΣΦΠ) 5.00, Σαλαπατάρας (ΠΑΟ), Σακελλαριάδης (Μεσσηνιακός) και Συντιχάκης (ΠΓΣ) 4.80, Παλαιολόγος (Πανιώνιος) 4.60, Κατρακάζος (ΠΓΣ) και Μόργκαν (ΓΣ Κηφισιάς) 4.60, Πατσουκάκης (ΑΣ Ρήγας) και Τριανταφύλλου (ΠΑΟ) ακυρ.

    Μήκος: Τσάτουμας (Μεσσηνιακός) 7.98, Νούσιος (ΠΓΣ) 7.85, Τζημαγιώργης (ΟΣΦΠ) 7.75, Φιλίνδρας (Πελασγός Λάρισας) 7.74, Κάτσης (Σπαρτιατικός) 7.60, Διαμαντάρας (ΓΣ Κηφισιάς) 7.58, Χατζηβασιλείου (ΠΓΣ) 7.47, Μερτζανίδης (ΑΕ Λήμνου) 7.41, Ζησόπουλος (ΜΕΑΣ Τρίτων) 7.21, Βασιλειάδης (ΟΣΦΠ) ακυρ.

    Σφαιροβολία: Σταματόγιαννης (ΓΣ Κερατσινίου) 18.70, Βασιλόπουλος (Πειραϊκός) 16.78, Καλογεράκης (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) 15.78, Ανυφαντής (ΟΣΦΠ) 15.72, Φαναρτζής (Ιπποκράτης Κω) 15.38, Πανάγος (ΧΑΝΘ) 15.03, Χρήστου (ΑΓΣ Ιωαννίνων) 14.86, Ζεϊμπέκης (Πειραϊκός) 14.70, Ζάρας (Εθνικός ΓΣ) 14.42, Μεταξάς (ΑΣ Κεφαλλονιά) 9.54, Πετράκης (Ολυμπιάδα Κηφισιάς) 9.02, Λογγινίδης (Ολυμπιάδα Κηφισιάς) 8.40.

    4Χ400μ.: Πανελλήνιος 3.24.37, ΟΦΗ 3.24.80, Αίολος Μακεδονίας 3.25.05.

    Βαθμολογία: 1. Πανελλήνιος 115, 2. Ολυμπιακός 46, 3. Παναθηναϊκός 22, 4. ΓΣ Ηλιούπολης 16, 5. Πανιώνιος 15, 6. ΟΦΗ 14, Πελασγός Λάρισας 14, 8. ΓΣ Τρικάλων 13, Μεσσηνιακός 13, 10. Αίολος Μακεδονίας 12, 11. ΓΣ Κερατσινίου 11, 12. ΑΕΚ 10, ΟΦΚΑ Σέρρες 10.

    ΓΥΝΑΙΚΕΣ 200μ.: 1η σειρά: Κομπίδου (ΜΕΑΣ Τρίτων) 24.75, Κωνσταντίνου (ΓΟ Γ. Παλάσκα) 25.36, Ελ. Παπαδοπούλου (Αίολος Μακεδονίας) 25.45, Καραταράκη (ΟΦΗ) 26.50. 2η σειρά: Μωυσιάδου (Αίολος Μακεδονίας) 24.66, Νερατζίδου (ΜΕΑΣ Τρίτων) 24.79, Ανδριοπούλου (Παναχαϊκή) 25.02, Πατηνιώτη (ΓΟ Γ. Παλάσκα) 25.93, Αντωνοπούλου (Ολυμπιάδα Κηφισιάς) 28.06. Τελική κατάταξη: Μωυσιάδου (Αίολος Μακεδονίας) 24.66, Κομπίδου (ΜΕΑΣ Τρίτων) 24.75, Νερατζίδου (ΜΕΑΣ Τρίτων) 24.79.

    800μ.: 1η σειρά: Χριστοφίδου (ΑΣΕ Δούκα) 2.09.59, Κασωτάκη (Σητειακός) 2.26.85, Πιρπίλη (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) 2.33.69, Γιαννάκα (ΓΟ Γ. Παλάσκα) 2.38.31. 2η σειρά: Παπαδοπούλου (ΠΓΣ) 2.05.18, Δαγκλή- Παγκότο (ΑΟ Φιλοθέης) 2.06.70, Φιλάνδρα (ΠΓΣ) 2.07.61, Ραφτάκη (ΠΓΣ) 2.12.71. Τελική κατάταξη: Παπαδοπούλου (ΠΓΣ) 2.05.18, Δαγκλή- Παγκότο (ΑΟ Φιλοθέης) 2.06.70, Φιλάνδρα (ΠΓΣ) 2.07.61.

    3.000μ.: Νίκα (ΠΓΣ) 9.45.31, Νικολοπούλου (ΓΕ Αγρινίου) 9.50.86, Κουμπούλη (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) 10.18.13, Πέππα (Φειδιππίδης Μαραθώνα) 10.34.32, Κούσμιτς (ΠΓΣ) 11.07.04, Πουλίδου (ΓΑΣ Ιλισσός) 11.22.28, Τσιομπάνου (ΠΓΣ) 11.58.75, Φυτίλη (Πανιώνιος) 13.44.54, Γιαννάρου (ΓΣ Χαλανδρίου), Μαλιμπόρσκα- Κυριάκου (ΓΑΣ Αλεξάνδρεια) και Αστροπεκάκη (ΟΦΚΑ Οδυσσέας) εγκ.

    Ύψος: Παπασωτηρίου (ΠΑΟΚ) 1.86, Χατζηνάκου (ΠΑΟΚ) 1.86, Παπαγεωργίου (Πελασγός Λάρισας) 1.84, Χοτοκουρίδου (ΜΕΑΣ Τρίτων) 1.77, Δρόσου (ΠΓΣ) 1.70, Ξυλάκη (Ηρακλής) 1.70, Μπόνια (ΓΣ Πίνδαρος) 1.70, Γκλαντνίσκα (ΠΓΣ) 1.65, Αργυρού (ΣΑΚΑ) 1.65.

    Τριπλούν: Πέρρα (Αλφειός Επιταλίου) 14.01, Δημητράκη (ΑΟ Φιλοθέης) 13.87, Μάρκου (ΓΣ Αμαρουσίου) 13.65, Σιδηροπούλου (ΧΑΝΘ) 13.13, Εικοσιπεντάρχου (ΑΟ Φιλοθέης) 12.65, Γραμματικοπούλου (?ρης Νικαίας- Κορυδ.) 12.61, Μπακάλη (ΓΣ Κηφισιάς) 11.97, Ζόγκα (ΠΓΣ) 11.90, Ραυτακοπούλου (Παναχαϊκή) 11.23, Μάρκουλη (ΠΓΣ) και Πανέτα (Πανελευσινιακός) ακυρ.

    4Χ400μ.: Πανελλήνιος 4.03.34, Πίνδαρος Θηβών 4.07.83, ΟΦΗ 4.11.33.

    Βαθμολογία: 1. Πανελλήνιος 123, 2. Αίολος Μακεδονίας 31, 3. ΟΦΗ 29, ΜΕΑΣ Τρίτων 29, 5. ΑΟ Φιλοθέης 20, 6. Πίνδαρος Θηβών 18, 7. ΠΑΟΚ 16, 8. ΧΑΝΘ 15, 9. ΓΣ Κερατσινίου 13, 10. Πανιώνιος 10, ΑΣΕ Δούκα 12, 12. Παναχαϊκή 11, ΟΦΚΑ Οδυσσέας 11, Φειδιππίδης Μαραθώνα 11.

    [09] Έκπληξη από Σαφίνα στο Παρίσι

    13/2/2005 7:49:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Δυναστεία δημιουργεί η οικογένεια Σάφιν στα κορτ του παγκόσμιου τένις. Μία εβδομάδα μετά την κατάκτηση του τίτλου του Οπεν της Μελβούρνης από τον Μαράτ Σάφιν, η αδελφή του Ντινάρα Σαφίνα κατέκτησε το Οπεν του Παρισιού επικρατώντας στον τελικό 6-4, 2-6, 6-3 της Γαλλίδας Αμελί Μορεσμό. Η 18χρονη Ρωσίδα με αυτή της νίκη, έγινε μια από τις νεότερες αθλήτριες στην ιστορία που πανηγυρίζουν το τρόπαιο σε ένα από τα κορυφαία τουρνουά της ATP. Η Σαφίνα είναι Νο48 στην παγκόσμια κατάταξη, όμως κατάφερε να πετύχει τη μεγάλη έκπληξη νικώντας την Μορεσμό, Νο2 στην κατάταξη, κατακτώντας τον τίτλο του τουρνουά το οποίο διένειμε συνολικά έπαθλα 585.000 δολαρίων.

    [10] Ποδόσφαιρο

    Σενάρια για Μαλεζάνι στον ΠΑΟ

    13/2/2005 11:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι τον πρώην προπονητή της Μοντένα και της Φιορεντίνα, ο οποίος έκανε όνομα με την πολύ καλή του παρουσία στον πάγκο της Πάρμα πριν από μερικά χρόνια, φέρνει στον Παναθηναϊκό η ιταλική εφημερίδα Gazzetta Dello Sport, για την θέση του προπονητή. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο 51χρονος τεχνικός έχει ήδη υπογράψει με τους "πράσινου" συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2006, ενώ την Δευτέρα αναμένεται στην Αθήνα για να μιλήσει πρόσωπο με πρόσωπο με τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, Γιάννη Βαρδινογιάννη. Επίσημη επιβεβαίωση από την ΠΑΕ πάντως δεν υπήρξε, αν και μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τον Σόλιντ, ο ΠΑΟ μόνο αν έχει επέλθει οριστική συμφωνία θα ανακοινώσει κάτι.

    [11] Κοινωνία

    Την Τρίτη ο ορισμός ειδικού ανακριτή Εβδομάδα εξελίξεων στο παραδικαστικό κύκλωμα

    13/2/2005 9:20:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Διευρύνεται από αύριο η έρευνα του Αρείου Πάγου γύρω από τους επίορκους δικαστές και τα κυκλώματα στο χώρο της Δικαιοσύνης. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς αρχίζει από αύριο την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης της ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία, η οποία φέρεται ως κεντρικό πρόσωπο του κυκλώματος που δρούσε για λογαριασμό του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη. Το ενδιαφέρον του ανώτατου δικαστηρίου εστιάζεται επίσης και γύρω από την εισαγγελέα, η οποία φέρεται να είχε σχέση με εμπόρους ναρκωτικών. Εν τω μεταξύ, την Τρίτη συνεδριάζει η Ολομέλεια Εφετών προκειμένου να ορίσει ειδικό ανακριτή που θα χειριστεί τις υποθέσεις του παραδικαστικού κυκλώματος, ενώ την Τετάρτη έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις στα αρμόδια όργανα του Αρείου Πάγου η πρωτοδίκης Παναγιώτα Τσέβη. Παράλληλα, αναμένεται νέο κύμα μεταθέσεων δικαστικών για τους οποίους εκκρεμούν καταγγελίες εις βάρος του για μεροληψία, ενώ ο Αρειος Πάγος ερευνά ακόμη και δεκάδες "περίεργες" υποθέσεις που έχουν εκδικαστεί στη Θεσσαλονίκη και τον Πειραιά.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αρνείται τα πάντα ο Λ. Στάθης


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 13 February 2005 - 21:55:11 UTC