Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 05-02-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντείνονται οι έρευνες για τον Βαβύλη
  • [02] Μπους εφ όλης της ύλης
  • [03] Ψηλά μωρά- πλούσιοι μετά
  • [04] Ανώτατο Συμβούλιο Ελέγχου στην Εκκλησία
  • [05] Παπανδρέου: "Καταδίκη του νεοσυντηρητισμού στις ισπανικές εκλογές"
  • [06] Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Υγεία
  • [07] Θεσσαλονίκη – Σόφια σε πεντέμισι ώρες
  • [08] Νέα υπηρεσία στη θέση του ΣΔΟΕ
  • [09] Άκαρπη η συνάντηση Αλογοσκούφη-ΟΤΟΕ
  • [10] "Καζάνι που βράζει" ο Ολυμπιακός
  • [11] Νίκη ανόδου
  • [12] Νέα διαμαρτυρία του Άρη
  • [13] Πίστη για πρόκριση στη Σοσό
  • [14] Ενέσεις ηθικού στο Μαρούσι
  • [15] Παίζοντας βόλεϊ με ένα γλάρο
  • [16] "Πέταξε" στο παγκόσμιο ρεκόρ η Στεφανίδη
  • [17] Στους ισχυρούς η Εθνική Χάντμπολ
  • [18] Έβδομα τα ελληνικά ξίφη στον κόσμο
  • [19] "Μουσικός Ιούλιος"
  • [20] Ελαττωματικοί απινιδωτές
  • [21] Επικίνδυνα τρόφιμα στην αγορά
  • [22] Επιστρέφουν τα διαστημικά λεωφορεία
  • [23] "Ψυχαγωγία" στο WC
  • [24] Τζόγος για το δημόσιο χρέος
  • [25] Ξαναβρήκε τον γιο του
  • [26] Λάππας:" 'Εκτος παίκτης ο κόσμος"

    [01] Κοινωνία

    Διευκρινίσεις έδωσε σήμερα ο Γ. Τριανταφυλλάκης Εντείνονται οι έρευνες για τον Βαβύλη

    21/2/2005 1:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/2/2005 4:06:42 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Την ώρα που τα σκάνδαλα συνεχίζουν να συνταράσσουν τους κόλπους της Εκκλησίας, η αστυνομία προσπαθεί να εντοπίσει τα ίχνη του καταζητούμενου από την Ιντερπόλ, Απόστολου Βαβύλη. Νωρίς το μεσημέρι, ο απόστρατος αξιωματικός Γιάννης Τριανταφυλλάκης, παρουσιάστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Δημήτρη Λινού, προκειμένου να δώσει διευκρινιστικές εξηγήσεις σχετικά με την επίμαχη επιστολή του στενού του φίλου, της οποίας είναι ο γραμματοκομιστής. Στο γραφείο του κ. Λινού, παρίστατο και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

    Διευκρινίσεις Τριανταφυλλάκη

    Στην κατάθεσή του ο κ. Τριανταφυλλάκης υποστήριξε ότι την επιστολή την έλαβε μέσω της μητέρας του Απόστολου Βαβύλη, ενώ δεν γνωρίζει πού βρίσκεται ο καταζητούμενος, αλλά εκτιμά πως είναι στο εξωτερικό. Επίσης, είπε ότι επικοινωνεί έμμεσα με το Βαβύλη μέσω της μητέρας του.

    Αναφορικά με το διαμέρισμα στο Χολαργό διευκρίνισε ότι κατήρτισε το συμβόλαιο ενοικιάσεως ο Απόστολος Βαβύλης στο όνομα του αρχιμανδρίτη Νικόδημου κατά κόσμον Νικόλαου Φαρμάκη.

    Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο οποίος παρεβρίσκετο στη συνάντηση δεν αποκλείεται τις αμέσως επομενες ημέρες, ενδεχομένως και αύριο, να κληθούν να καταθέσουν στην ανακρίτρια Ελένη Σωτηροπούλου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που έχει ξεκινήσει ήδη η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας, τόσο ο Γιάννης Τριανταφυλλάκης, όσο και η μητέρα του Απόστολου Βαβύλη.

    Δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι ο Γιάννης Τριανταφυλλάκης είναι η άκρη του νήματος για την υπόθεση Βαβύλη, ενώ δεν αποκλείεται τις αμέσως επόμενες ημέρες ο Βαβύλης να παραδοθεί ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Έρευνες στο σπίτι του Βαβύλη

    [02] Κόσμος

    Στέλνει μηνύματα και στη Μόσχα Μπους εφ όλης της ύλης

    21/2/2005 6:09:00 μμ

    Συντάκτης:

    Οι διατλαντικές σχέσεις, υπό το πρίσμα μεγάλων ανοιχτών θεμάτων, όπως η ειρήνη στη Μέση Ανατολή, το θέμα της Συρίας, του Ιράν αλλά και του Ιράκ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης βαρυσήμαντης ομιλίας Μπους, επί ευρωπαϊκού εδάφους. Ο Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε για νέα εποχή ενότητας στις σχέσεις ΗΠΑ Ευρώπης και χαρακτήρισε ως θέμα πρώτης προτεραιότητας την ειρήνη στη Μέση Ανατολή, κάτι που όπως είπε αν επιτευχθεί και μοιάζει ότι θα επιτευχθεί, θα έχει θετικά αποτελέσματα για την ευρύτερη περιοχή. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες υπήρξαν οι αναφορές του για τη Ρωσία. Ο Τζορτζ Μπους κάλεσε τη Μόσχα να κάνει περισσότερες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, τονίζοντας ότι το θέμα αυτό θα πρέπει να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο των όποιων συζητήσεων έχει η Ρωσία με Ε.Ε. και ΗΠΑ.

    Για Ιράκ, Ιράν, Συρία

    Χείρα φιλίας προς τους Ευρωπαίους έτεινε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Τζορτζ Μπους, ζητώντας τους να ξεπεράσουν τις όποιες διαφωνίες είχαν στο παρελθόν και να επενδύσουν σε μία νέα εποχή στις διατλαντικές σχέσεις.

    " Προσωρινές διαφωνίες, αλλά και καμία δύναμη στον κόσμο δεν θα μας χωρίσει ξανά " ανέφερε υπογραμμίζοντας ότι οι ΗΠΑ θέλουν να έχουν δίπλα τους μίας Ευρώπη δυνατή και έναν ισχυρό σύμμαχο στις προσπάθειες για ειρήνη και δημοκρατία στον κόσμο.

    Σε ότι αφορά το Ιράκ, κάλεσε τους Ευρωπαίους να παράσχουν χειροπιαστή πολιτική και οικονομική αρωγή σε αυτήν τη νέα Δημοκρατία, ενώ σε ότι αφορά τη Συρία, ζήτησε να σταματήσει την κατοχή του Λιβάνου και να κάνει μεγαλύτερες προσπάθειες για να καταπνίξει τις δυνάμεις εκείνες που στηρίζουν τη βία στο Ιράκ και θέλουν να καταστρέψουν τις ελπίδες για ειρήνη ανάμεσα στους Παλαιστινίους και τους Ισραηλινούς.

    Αναφορικά με το Ιράν, υπογράμμισε ότι το θέμα είναι τελείως διαφορετικό με το Ιράκ, καθώς όπως είπε, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια της διπλωματίας.

    Κάλεσε την Τεχεράνη να σταματήσει να υποθάλπει την τρομοκρατία και να κατασκευάζει πυρηνικά όπλα προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται στενά για το θέμα με Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία για να υπάρξει διπλωματική συμφωνία.

    Μήνυμα στη Μόσχα

    Εξαιρετικό ενδιαφέρον πάντως εμφανίζουν και οι αναφορές του για τη Ρωσία.

    Ο Τζορτζ Μπους διεμήνυσε στη Μόσχα ότι θα πρέπει να επανεξετάσει τις δεσμεύσεις της για την ενίσχυση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου, μεταρρυθμίσεις που όπως είπε, "αναγνωρίζουμε ότι δεν μπορούν να γίνουν εν μιά νυκτί".

    Παρόλα αυτά όμως θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στη Μόσχα, πρόσθεσε, ότι η συμμαχία μας είναι υπέρ ενός δημοκρατικού Τύπου, μίας ισχυράς αντιπολίτευσης, των εναλλαγών στην εξουσία και ενός κράτους δικαίου.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στις Βρυξέλλες ο Τζορτζ Μπους

    Στην Ευρώπη ο Μπους

    [03] Υγεία

    'Ερευνα Βρετανών και Φιλανδών Ψηλά μωρά- πλούσιοι μετά

    21/2/2005 5:37:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC

    Μια ενδιαφέρουσα παράμετρο των οικονομικών μας ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν Βρετανοί και Φιλανδοί επιστήμονες. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Disease in Childhood, οι μεσήλικες που είχαν ύψος άνω των 80 εκατοστών όταν ήταν βρέφη κερδίζουν 50% περισσότερα χρήματα από εκείνους που στην ηλικία του ενός έτους είχαν ύψος μικρότερο των 72 εκατοστών. Όπως επισημαίνουν οι ερευνητές, τα αποτελέσματα δείχνουν τη στενή σχέση μεταξύ σωματικής και πνευματικής ανάπτυξης. "Υπάρχουν πολλά μωρά που δεν αναπτύσσονται σωστά και αυτό έχει συνέπειες στο μέλλον τους", τόνισε ο επικεφαλής των ερευνητών, δρ. Ντέιβιντ Μπάκρκερ και κάλεσε τους γονείς να συνειδητοποιήσουν πως το πρώτο έτος ζωής ενός βρέφους είναι πολύ σημαντικό.

    Κρίσιμο το πρώτο έτος

    Στην έρευνα μελετήθηκαν 4.630 αγοράκια από τη Φιλανδία, που γεννήθηκαν μεταξύ των ετών 1934 και 1944. Τα κορίτσια εξαιρέθηκαν από την μελέτη, καθώς οι γυναίκες αυτής της γενιάς ασχολούνται κατά συντριπτική πλειοψηφία με τα οικιακά. Στη συνέχεια, το ύψος των βρεφών αυτών στην ηλικία του ενός έτους συγκρίθηκε με το εισόδημα που απέκτησαν ως ενήλικες τη δεκαετία του 1990.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας και έχοντας υπόψη το κοινωνικό υπόβαθρο, κάθε δύο εκατοστά ύψους στη βρεφική ηλικία αντιστοιχούν σε 3,5% του εισοδήματος. Παράλληλα, τα μωρά που αναπτύχθηκαν με αργούς ρυθμούς είχαν στη συνέχεια χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο.

    Επίσης, τα κοντά μωρά είχαν περισσότερες πιθανότητες να απασχοληθούν σε χειρονακτικές εργασίες. Το 44% των βρεφών με ύψος κάτω των 72 εκατοστών έγιναν εργάτες, έναντι ενός στα πέντε αγοράκια που είχαν ύψος 80 εκατοστά και πάνω.

    "Η ποιότητα των τροφίμων και η υγεία ενός μωρού έχουν συνέπειες στη διανοητική και τη φυσική ανάπτυξη", επεσήμανε ο Έντουαρντ Μέλουις, καθηγητής ανθρώπινης ανάπτυξης στο κολλέγιο Birkbeck του Λονδίνου. "Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι υψηλής κοινωνικής τάξης τείνουν να είναι πιο ψηλοί από αυτούς μιας χαμηλότερης", κατέληξε ο ίδιος, συμφωνώντας απόλυτα με τα αποτελέσματα της έρευνας.

    Παλαιότερες μελέτες έχουν συνδέσει την ανάπτυξη κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας με τη μελλοντική σταδιοδρομία, ωστόσο, έχουν εξετάσει την ανάπτυξη μέχρι τουλάχιστον την σχολική ηλικία.

    Σχετικά Links:

    Archives of Disease in Childhood

    [04] Κοινωνία

    Εξηγήσεις ζητούνται από Παντελεήμονα-Καλλίνικο Ανώτατο Συμβούλιο Ελέγχου στην Εκκλησία

    21/2/2005 4:14:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/2/2005 7:47:50 μμ)

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Με αντικείμενο τα μέτρα για την κάθαρση στους κόλπους της Εκκλησίας συνήλθε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με υπερψήφιση των μέτρων, που ανακοινώθηκαν το Σάββατο και με αίτημα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης για προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για τη σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Ελέγχου. Παράλληλα, οι Συνοδικοί ζήτησαν εξηγήσεις τόσο από το μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα, σχετικά με το δημοσίευμα που τον φέρει να διαθέτει off shore εταιρεία, όσο και από τον μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο για τα στοιχεία που αφορούν τον αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη. Στο μεταξύ, η Αρχιεπισκοπή ανακοίνωσε πως δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση που υπέβαλε για λόγους ευθιξίας, ο εκπρόσωπος Τύπου της, αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου.

    Επικυρώθηκε η δέσμη μέτρων από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο

    Στη σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου συζητήθηκαν τα μέτρα που υιοθετήθηκαν το Σάββατο από την Ιεραρχία, τα οποία όπως αποφασίστηκε θα περάσουν από επεξεργασία και κατόπιν θα σταλούν στην κυβέρνηση για νομοθετική ρύθμιση. Όσο για τα μέτρα που δεν απαιτούν νομοθετική ρύθμιση θα αποσταλεί εγκύκλιος προς όλους τους μητροπολίτες, για την άμεση εφαρμογή τους.

    Σχετικά με την πρόταση του Αρχιεπισκόπου για τη σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Ελέγχου το οποίο θα εξετάζει κάθε περίπτωση καταγγελίας εναντίον Ιεραρχών και το οποίο θα εισηγείται στην Ιερά Σύνοδο, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες προς την κυβέρνηση με σκοπό τη δημιουργία του. Το σχετικό έγγραφο θα κοινοποιηθεί και στον Πρωθυπουργό. Το μέτρο αυτό έλαβε 61 ψήφους, επί 71 παρόντων.

    Τα μέτρα που ενέκρινε σήμερα η Σύνοδος αφορούν :

    - την επίσπευση όλων των διαδικασιών της εκκλησιαστικής δικαιοσύνης - την καθιέρωση δικαστικών συμβούλων, με τριετή θητεία, στα εκκλησιαστικά δικαστήρια - το δικαίωμα ψήφου και οι δύο κατώτερων κληρικών στα επισκοπικά δικαστήρια - την κατάθεση από τους μητροπολίτες στη Σύνοδο "Πόθεν έσχες", καθώς και φορολογική δήλωση και Ε9, κάθε χρόνο - την ίδρυση σχολής Εκκλησιαστικής Επιμόρφωσης - την κατάργηση της απαλλαγής στράτευσης για μοναχούς και κληρικούς

    Ταυτόχρονα η Σύνοδος ζήτησε από τον μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμων, σχετικά με τα δημοσιεύματα που τον φέρουν να έχει υπεράκτια εταιρεία στο νησί Τορτόλα της Καραϊβικής, για να διακινεί τα χρήματά του στο εξωτερικό και ότι στο όνομα του υπάρχουν τουλάχιστον 18 τραπεζικοί λογαριασμοί. Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, ουδέποτε ο μητροπολίτης Αττικής υπήρξε μέτοχος της.

    Εξηγήσεις ζητήθηκαν και από τον μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο για τη δραστηριότητα του αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη, που φέρεται να ήταν μαζί με τον Απόστολο Βαβύλη στα Ιεροσόλυμα.

    Σε γνώση της ΔΙΣ περιήλθε, εξάλλου, και καταγγελία για τον μητροπολίτη Περιστερίου κ. Χρυσόστομο ότι χρησιμοποιεί κληρικούς για δουλειές πέραν των υποχρεώσεών τους.

    Τέλος, κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Μετζελόπουλος εξελέγη στη θέση του νέου αρχιγραμματέα.

    Δεν έγινε αποδεκτή η παραίτηση του αρχιμανδρίτη Επιφάνιου

    Η παραίτηση του πατέρα Επιφάνιου ήρθε ως αντίδραση στις αποκαλύψεις του μητροπολίτη Ζακύνθου, Χρυσοστόμου, ότι πρόσφατα ο πρώτος είχε δοσοληψίες με φυγόδικο, ο οποίος μάλιστα του απέσπασε και μικρό χρηματικό ποσό με την υπόσχεση να του παραδώσει κάποιες κασέτες που περιείχαν μαγνητοφωνημένες συνομιλίες σε βάρος άλλου ιεράρχη. Η παραίτηση όμως σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, δεν έγινε δεκτή.

    Να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου κ. Δωρόθεος διευκρίνισε σήμερα ότι φάκελος που έχει σταλεί πριν από μέρες στην αρμόδια επιτροπή της ΔΙΣ αφορά το μητροπολίτη Ζακύνθου, αλλά δεν περιέχει κασέτες ή φωτογραφίες, αλλά τη δικαστική διένεξη που έχει με δημοσιογράφο.

    Παπαληγούρας: Η Πολιτεία θα συνδράμει όταν της ζητηθεί

    Για τις τελευταίες εξελίξεις ρωτήθηκε και ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος χαρακτήρισε τις καταγγελίες τόσο για το μητροπολίτη Παντελεήμων, όσο και για τον αρχιμανδρίτη κ. Επιφάνειο, εσωτερική υπόθεση της Εκκλησίας.

    "Σε θέματα που αφορούν την ελληνική Δικαιοσύνη γίνονται έρευνες από τις Αρχές της Πολιτείας" διευκρίνισε ο κ. Αντώναρος, επισημαίνοντας ότι "η κυβέρνηση επικροτεί όλα τα μέτρα που λαμβάνονται για την κάθαρση και την καταπολέμηση δυσάρεστων φαινομένων στους κόλπους της Εκκλησίας".

    Στο μείζων θέμα της αυτοκάθαρσης της Εκκλησίας αναφέρθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας, από το περιθώριο της Διυπουργικής Συνόδου του ΟΣΕΠ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου).

    Ο κ. Παπαληγούρας διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία για τα μέτρα κάθαρσης ανήκει στην Εκκλησία. "Αν υπάρξει ειδική πρόσκληση της Πολιτείας, τότε θα συνδράμει με κάθε δυνατό μέσο" τόνισε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Εν μέσω σκανδάλων και αμφισβητήσεων...

    [05] Πολιτική

    Παπανδρέου: "Καταδίκη του νεοσυντηρητισμού στις ισπανικές εκλογές"

    21/2/2005 7:22:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/2/2005 7:48:05 μμ)

    Συντάκτης:

    "Πολύ μεγάλη ημέρα για το ΠΑΣΟΚ και την Ελλάδα" χαρακτήρισε ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Παπανδρέου, την Κυριακή σχολιάζοντας την προσέλευση των φίλων και μελών του κινήματος στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη συνέδρων. Προσερχόμενος, τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση της γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η συμμετοχή του κόσμου έδειξε ότι οι αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ γίνονται με επίκεντρο "τη δύναμη του πολίτη". Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στη νίκη των Σοσιαλιστών στην Ισπανία εκτιμώντας ότι η εκλογή του Ζοζέ Σόκρατες, τον οποίο και συνεχάρη, συμβολίζει "την καταδίκη του νεοσυντηρητισμού και των μικροκομματικών παιχνιδιών-τύπου απογραφής" καθώς και την αναγέννηση των σοσιαλιστικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Σκληρή ήταν η απάντηση του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, Ευάγγελου Αντώναρου, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: "Ο νηστικός καρβέλια ονειρεύεται".

    Ο κ. Παπανδρέου παραλλήλισε τις οικονομικές πρακτικές που ακολούθησε η απερχόμενη κυβέρνηση στην Ισπανία με την πολιτική της κυβέρνησης και σημείωσε: "Νομίζω ο Έλληνας πολίτης, όπως και ο Πορτογάλος πολίτης, βλέπει τη λογική των σοκ προς την Οικονομία, χωρίς προοπτική, με μικροκομματικές σκοπιμότητες, ότι πλήττουν τελικά το ίδιο το οικογενειακό εισόδημα".

    "Στην Ελλάδα ψηφίζουν Έλληνες και όχι Πορτογάλοι" απάντησε λακωνικά ο κ. Αντώναρος σχολιάζοντας τον παραλληλισμό που έκανε ο κ. Παπανδρέου.

    Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα συνεδρίασε η γραμματεία του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ με θέμα την έγκριση των κειμένων της διακήρυξης και των πολιτικών θέσεων του κόμματος ενόψει του Συνεδρίου. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα ευφορίας αφενός λόγω της μεγάλης συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, και αφετέρου λόγω των αποτελεσμάτων των ισπανικών εκλογών.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Απόλυτη επικράτηση των Σοσιαλιστών

    [06] Πολιτική

    Ζήτησε με επιστολή του ο Πρωθυπουργός Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Υγεία

    21/2/2005 4:34:00 μμ

    Συντάκτης:

    Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Υγεία ζητεί με επιστολή που απέστειλε προς την πρόεδρο της Βουλής, Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής. Στην επιστολή του ο κ. Καραμανλής υπογραμμίζει ότι "στρατηγικός στόχος της νέας διακυβέρνησης είναι η καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες" τονίζοντας την υποχρέωση τη Πολιτείας "να παρέχει σε όλους τους πολίτες σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας". Ο κ. Καραμανλής επισημαίνει ότι η κυβέρνηση συντονίζει τις προσπάθειές της προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ ακούει "κάθε γόνιμη ιδέα που συμβάλλει στην πραγματοποίηση του εθνικού και κοινωνικού αυτού οράματος". Στην επιστολή ο Πρωθυπουργός επισημαίνει ότι προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός σύγχρονου συστήματος Υγείας είναι "η συνεννόηση και η συνένωση των προσπαθειών όλων των πολιτικών δυνάμεων" και καταλήγει: "Στην προσπάθεια αυτή εκτιμώ ότι μπορεί να συμβάλει η συζήτηση του θέματος "Υγεία και Κοινωνική Αλληλεγγύη" σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή".

    [07] Κοινωνία

    Και μέχρι το 2011 μέχρι 3,50 ώρες Θεσσαλονίκη Σόφια σε πεντέμισι ώρες

    21/2/2005 7:29:00 μμ

    Συντάκτης:

    Λιγότερη ώρα και περισσότερες ανέσεις θα έχει σύντομα το ταξίδι με το τρένο από Θεσσαλονίκη προς Σόφια. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν τη Δευτέρα στον Προμαχώνα οι υπουργοί Μεταφορών Ελλάδας Βουλγαρίας, άμεσα ένα σύγχρονο τρένο υψηλών προδιαγραφών θα συνδέει τις δυο πόλεις σε 5,30 ώρες από 7.30 ώρες που απαιτούνταν μέχρι σήμερα. Μακροπρόθεσμα μάλιστα μέχρι το 2011 προβλέπεται ότι με την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου, ο χρόνος της παραπάνω διαδρομής θα πέσει στις 3, 5 ώρες.

    Και λιγότερες ουρές στα τελωνεία

    Το πρωτόκολλο συνεργασίας οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων που υπέγραψαν οι Μιχάλης Λιάπης και Νικολάϊ Βασίλεφ, προβλέπει ακόμα μέχρι το 2013 , τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμένα του Lom στο Δούναβη με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και την ολοκλήρωση της κατασκευής ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου μεταξύ Θεσσαλονίκης Σόφιας.

    Προβλέπει ακόμα, τη λήψη διοικητικών μέτρων για να περιοριστεί ο χρόνος αναμονής στα σύνορα και την ενίσχυση με προσωπικό των ελληνικών τελωνείων στον Προμαχώνα

    Παράλληλα, μέχρι τον Ιούνιο του 2005, προβλέπεται να λειτουργήσει η νέα συνοριακή διάβαση Δράμα Εξοχή Ilinden Goce Delchev - με στόχο την αποσυμφόρηση της κίνησης από τις υπόλοιπες συνοριακές διελεύσεις.

    [08] Οικονομία

    Νέα υπηρεσία στη θέση του ΣΔΟΕ

    21/2/2005 5:32:00 μμ

    Συντάκτης:

    Καθορίστηκε η δομή και λειτουργία της νέας Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων που αντικαθιστά το ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, έχει ήδη δρομολογηθεί η λειτουργία της νέας Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠ.Ε.Ε.). Το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που αφορά τον Οργανισμό της νέας Υπηρεσίας, υπογράφηκε από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη. Η ΥΠ.Ε.Ε. θα διαθέτει αναβαθμισμένους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ενώ θα είναι μια πιο σύγχρονη και ευέλικτη υπηρεσία. Σημειώνεται ότι το ΣΔΟΕ καταργήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 30 του Φορολογικού Νόμου που ψηφίσθηκε πρόσφατα (ν.3296/2004). Στόχοι της νέας Υπηρεσίας είναι, μεταξύ άλλων, η καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και της μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίας, καθώς και η καταπολέμηση των δικτύων παράνομων οικονομικών δραστηριοτήτων με εξειδίκευση στις σύγχρονες μορφές παράνομων συναλλαγών που διενεργούνται με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών.

    Τα βασικά στοιχεία του νέου Οργανισμού:

    Συστήνεται Γραφείο στην ΥΠ.Ε.Ε., με βασικό αντικείμενο την πληροφόρηση και την εξυπηρέτηση των πολιτών , ώστε να υπάρχει απευθείας δίαυλος επικοινωνίας με τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες.

    Δημιουργείται Τμήμα Διεθνούς Συνεργασίας , με σκοπό την ανάπτυξη των σχέσεων με Διεθνείς Οργανισμούς και Υπηρεσίες.

    Συγκροτείται σε κεντρικό επίπεδο Τμήμα Επανελέγχου και Εσωτερικού Ελέγχου , το οποίο θα διασφαλίζει την ακεραιότητα του συστήματος ελέγχων και τη νομιμότητα των ενεργειών, ώστε να υπάρχει διαφάνεια στη δράση της ΥΠ.Ε.Ε.

    Για την παρακολούθηση και την αντιμετώπιση σύγχρονων μορφών απατών, κυρίως αυτών που γίνονται μέσω διαδικτύου και της χρήσης νέων τεχνολογιών, δημιουργείται σε κεντρικό επίπεδο εξειδικευμένο Τμήμα Πληροφορικής Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Ηλεκτρονικού Εγκλήματος .

    Δημιουργούνται δύο νέες Επιχειρησιακές Διευθύνσεις (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) για την αντιμετώπιση περιπτώσεων, όπως οι απάτες στις επιδοτήσεις και επιχορηγήσεις, το ξέπλυμα χρήματος, οι παράνομες χρηματιστηριακές και τραπεζικές συναλλαγές.

    Αναβαθμίζονται οι Περιφερειακές Διευθύνσεις με τη δημιουργία νέων Υποδιευθύνσεων και νέων Τμημάτων και ειδικότερα.

    Υπάρχει ειδική μέριμνα για την ποιοτική αναβάθμιση του προσωπικού της ΥΠ.Ε.Ε., η οποία προβλέπεται να απασχολεί λιγότερο προσωπικό -1.500 περίπου άτομα σε σχέση με τα 1.800 που προβλέπονταν για το ΣΔΟΕ- αλλά με περισσότερα ουσιαστικά προσόντα. Ειδικότερα προσωπικό κατά ποσοστό τουλάχιστον 70% θα είναι Πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, το 20-30% θα προέρχεται από τους εκάστοτε νεοπροσλαμβανόμενους εφοριακούς και τελωνειακούς υπαλλήλους, ενώ θα προσληφθούν και 25 ειδικοί επιστήμονες.

    Για το προσωπικό των Επιχειρησιακών Υπηρεσιών της ΥΠ.Ε.Ε. προβλέπεται ανώτερο χρονικό όριο παραμονής τα τέσσερα χρόνια, με εξαιρέσεις ειδικών περιπτώσεων (για τα τμήματα Ναρκωτικών και Πληροφορικής καθώς και για το 15% του λοιπού προσωπικού που θα έχει διακριθεί για το ήθος και την επαγγελματική του επάρκεια).

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων αντί ΣΔΟΕ

    Σχετικά Links:

    Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών

    [09] Οικονομία

    Να συζητήσουν τα θέματα με τους εργοδότες Άκαρπη η συνάντηση Αλογοσκούφη-ΟΤΟΕ

    21/2/2005 3:14:00 μμ

    Συντάκτης:

    Την επανέναρξη του διαλόγου με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών συνέστησε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση θα πάρει θέση μετά την ολοκλήρωσή του. Ο υπουργός συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία των τραπεζοϋπαλλήλων στο υπουργείο. Ωστόσο, η συνάντηση απέβη άκαρπη και ο υπουργός τους παρέπεμψε να συζητήσουν τα θέματα, που τους απασχολούν με τους εργοδότες τους. Στο μεταξύ, σήμερα οι τραπεζικές συναλλαγές, κυρίως με τις κρατικές τράπεζες, διεξήχθησαν μετ εμποδίων, λόγω της 24ωρης απεργίας, που πραγματοποιεί η ΟΤΟΕ, για το ασφαλιστικό, ενώ οι τραπεζοϋπάλληλοι έκαναν, το πρωί, πορεία προς το υπουργείο Οικονομίας.

    Περιμένουν τις νέες προτάσεις των τραπεζών

    Πάντως, από την πλευρά της η ΟΤΟΕ δήλωσε, πως οι εργαζόμενοι στις τράπεζες δεν πρόκειται να πάνε σε διάλογο εάν δεν τους κατατεθούν επισήμως οι νέες προτάσεις των τραπεζών. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ Δημήτρης Τσουκαλάς "παίζεται ένα θέατρο παραλόγου". Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι ως στο τέλος Μαρτίου θα φανεί αν οι τραπεζίτες θέλουν να δώσουν λύση στο πρόβλημα του ασφαλιστικού των τραπεζοϋπαλλήλων, αφού ως τότε οι τράπεζες θα πρέπει να αποτυπώσουν τα μεγέθη των υποχρεώσεών τους με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα.

    Σχετικά Links:

    ΟΤΟΕ

    [10] Ποδόσφαιρο

    "Καζάνι που βράζει" ο Ολυμπιακός

    21/2/2005 4:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/2/2005 6:06:44 μμ)

    Συντάκτης:

    Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκάλεσε στον Ολυμπιακό η ήττα της ομάδας στη Κρήτη από τον Εργοτέλη. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, που χθες γνώρισε τη μήνη των οπαδών της ομάδας του Πειραιά, όταν η ομάδα έφτανε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, για το ταξίδι της επιστροφής, σήμερα Δευτέρα και λίγο πριν αρχίσει η προπόνηση συναντήθηκε με τον Γιώργο Λούβαρη μετά από δική του πρωτοβουλία, στον οποίον εξήγησε ότι έχει φτάσει στα όρια του. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ο προπονητής των τίτλων, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, που όμως επιφυλάχθηκε να απαντήσει προτού μιλήσει με τον Σωκράτη Κόκκαλη. Οι όποιες εξελίξεις αναμένονται μετά τον αγώνα των Πειραιωτών με τη γαλλική Σοσό, την Πέμπτη, για το κύπελλο UEFA.

    "Δεν μπορώ να συνεχίσω"

    Ο Σερβοέλληνας τεχνικός που λίγο αργότερα προπόνησε κανονικά τους παίκτες του, φέρεται να είπε στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, ότι δεν μπορεί "να συνεχίσει στον Ολυμπιακό κάτω από αυτές τις συνθήκες".

    Ο Ντούσαν, αναφερόταν κυρίως, στις άσχημες σχέσεις που έχει με τους Λατινοαμερικάνους ποδοσφαιριστές και τα διαρκή επεισόδια μαζί τους, στη στάση μερίδας οργανωμένων οπαδών, που απαιτούν την αποχώρησή του (σ.σ. η "Θύρα 7" μέσα από την εκπομπή της χθες το βράδυ, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του), με αποτέλεσμα να έχει φτάσει στο σημείο να παίζει το κεφάλι του "κορώνα-γράμματα" σε κάθε παιχνίδι. Συζήτησαν ακόμη για τις άσχημες εμφανίσεις του Ολυμπιακού και το γεγονός ότι η ομάδα δείχνει να μην έχει δυνάμεις στην πιο κρίσιμη καμπή της αγωνιστικής περιόδου.

    Η απάντηση που φέρεται να πήρε από τον Γιώργο Λούβαρη είναι πως θα πρέπει να συνεχίσει τη δουλειά του και πως από εκεί και πέρα, θα ενημερώσει τον Σωκράτη Κόκκαλη.

    Τα πάντα φυσικά εξαρτώνται από την απόφαση που θα πάρει ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο οποίος μέχρι χτες στήριζε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς

    Ίσως να μην προκύψει μέχρι την Πέμπτη κάποια σοβαρή εξέλιξη, επειδή υπάρχει το παιχνίδι με τη Σοσό. Άλλωστε, για να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή, θα πρέπει να έχει βρει τον αντικαταστάτη του Μπάγεβιτς.

    Σχετικά με τον Τζιοβάνι, το θέμα δεν έχει λήξει. Όλη την περασμένη εβδομάδα δεν πήρε μέρος σε προπόνηση και υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια για τη συμπεριφορά του.

    Έτσι αναμένεται να απολογηθεί, αν και σε παρόμοιες περιπτώσεις κατά το παρελθόν ο Σωκράτης Κόκκαλης απαιτούσε συσπείρωση δυνάμεων για να τελειώσει η χρονιά.

    [11] Ποδόσφαιρο

    Νίκη ανόδου

    21/2/2005 7:16:00 μμ

    Συντάκτης:

    Σε τροχιά ανόδου μπήκε και πάλι ο Πανηλειακός μετά την επιβλητική νίκη του με 4-0 επί του Απόλλωνα Αθηνών. Για την ομάδα του Πύργου, που ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας, μαζί με τη Λάρισα και τον Πανσερραϊκό, δύο γκολ σημείωσε ο Προβίδας (13΄, 53΄) και από ένα οι Κόγιογλου (37΄), Ρούι Βαλεντάρες (78΄).

    Συνολικά αποτελέσματα- Βαθμολογία

    Προοδευτική-Παναχαϊκή 2005 1-1 Ακράτητος-Ποσειδών Νέων Πόρων 2-0 α.α. Λάρισα-Λεβαδειακός 0-0 Ηλυσιακός-Καστοριά 1-1 Πανσερραϊκός-Ατρόμητος Αθηνών 1-0 Εθνικός Αστέρας-Ολυμπιακός Β. 1-1 Νίκη Βόλου-Καλαμάτα 2-1 Πανηλειακός-Απόλλων Αθηνών 4-0

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες)

    Ακράτητος 37 Λεβαδειακός 35 Νίκη Βόλου 34 Λάρισα 32 Πανσερραϊκός 32 Πανηλειακός 32 Καστοριά 31 Ολυμπιακός Βόλου 31 Καλαμάτα 30 Προοδευτική 30 Ηλυσιακός 25 Απόλλων Αθ. 23 Εθνικός Αστέρας 21 Παναχαϊκή 2005 20 Ατρόμητος Αθ. 4 Ποσειδών Ν. Πόρων -

    Ο Ποσειδών Νέων Πόρων έχει υποβιβαστεί στη Γ` εθνική

    [12] Μπάσκετ

    Νέα διαμαρτυρία του Άρη

    21/2/2005 6:44:00 μμ

    Συντάκτης:

    Επιστολή διαμαρτυρίας στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και την ΕΟΚ απέστειλε σήμερα η ΚΑΕ Αρης, με την οποία κατηγορούν τους διαιτητές του τελικού κυπέλλου Ελλάδας ότι με τις "αυθαίρετες και παράνομες" αποφάσεις τους "διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα". Η ΚΑΕ τα έχει βάλει κυρίως με τον κ. Κορομηλά και τον κ. Βορεάδη, των οποίων ζητά την αποπομπή από τις τάξεις της ελληνικής διαιτησίας. Παράλληλα καλεί την Επιτροπή να πάρει μέτρα για την επικράτηση της αθλητικής ισονομίας στους αγωνιστικούς χώρους.

    [13] Ποδόσφαιρο

    Πίστη για πρόκριση στη Σοσό

    21/2/2005 4:53:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την ώρα που στον Ολυμπιακό τρώγονται με τα ρούχα τους, μετά την ήττα από τον Εργοτέλη, στη Γαλλία και στο στρατόπεδο της Σοσό, επικρατεί αισιοδοξία ενόψει του επαναληπτικού αγώνα, για το Κύπελλο UEFA. Παρά την ήττα με 1-0 στο γήπεδο Καραϊσκάκη, οι φίλαθλοί της δεν έχουν πτοηθεί και εκφράζουν τη σιγουριά ότι η ομάδα τους θα προκριθεί. Αυτό φάνηκε σε νέα δημοσκόπηση που διενεργείται στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου. Μέχρι σήμερα και σε δείγμα 2.864 φιλάθλων, το 68% εκφράζει την πίστη του στην πρόκριση και το 32% δηλώνει πως θα περάσει ο Ολυμπιακός. Πάντως τα αγωνιστικά προβλήματα δεν λείπουν για τη γαλλική ομάδα.

    Δεν λείπουν οι απουσίες

    Ο Σάντος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο ισχίο και σήμερα δεν γυμνάστηκε. Υπάρχει η μόνιμη απουσία του Ορούμα και του Ιλάν, ο οποίος βρίσκεται στη Βραζιλία, για να εξεταστεί από δικό του γιατρό.

    Πρόβλημα υπάρχει και με τους Μικαέλ Ιζαμπέ, Ζερεμί Ματιέ, οι οποίοι είναι ελαφρά τραυματίες από το παιχνίδι με τη Σεντ Ετιέν. Ο τεχνικός Γκι Λακόμπ δεν θέλησε να τους επιβαρύνει και σήμερα γυμνάστηκαν σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, ενώ το αν θα είναι σε θέση να αγωνιστούν κόντρα στον Ολυμπιακό, θα ξεκαθαρίσει στην αυριανή προπόνηση.

    Στον αντίποδα, ο Μαρτσέλο Τραπάσο, αλλά και οι Ιμπραϊμ Ταλ, Ζοάν Λονφά ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και επέστρεψαν στις προπονήσεις.

    Σήμερα η γαλλική ομάδα γυμνάστηκε το πρωί, αύριο θα γυμναστεί στις 3 το μεσημέρι (ώρα Γαλλίας) και την Τετάρτη η προπόνηση θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, κατά την πάγια τακτική του Λακόμπ.

    [14] Μπάσκετ

    Ενέσεις ηθικού στο Μαρούσι

    21/2/2005 7:31:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ο Ολυμπιακός μπορεί να υποχρέωσε το Μαρούσι στην πρώτη του ήττα μετά από δώδεκα διαδοχικά θετικά αποτελέσματα, ωστόσο η επόμενη ημέρα μόνο απογοητευτική δεν είναι για την ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη. Το γεγονός, μάλιστα, ότι οι παίκτες του "δράκου" μπόρεσαν να πετύχουν την υπέρβαση και να φτάσουν πολύ κοντά στη νίκη μέσα στο κλειστό του Κορυδαλλού, παρότι ότι δεν βρέθηκαν στην καλή τους ημέρα, αναγνωρίστηκε από τον προπονητή τους. "Κάνετε τρομερή προσπάθεια και με την παρουσία σας εμπνέετε σεβασμό κι εμπιστοσύνη. Μέσα σε μια μακριά και δύσκολη χρονιά δεν έρχονται όλα όπως τα θέλει κανείς. Υπάρχουν και οι ήττες στο παιχνίδι, που μπορούν να μας διδάξουν. Μπροστά μας έχουμε δρόμο, που μπορούμε να τον διανύσουμε, διατηρώντας τη δίψα και την επιθυμία που έχουμε δείξει ως τώρα", τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής των "κιτρινόμαυρων".

    Ξεκούραση για σήμερα

    Αναγνωρίζοντας, επίσης, ότι η ομάδα έχει ταλαιπωρηθεί από τους συνεχείς αγώνες, τους τραυματισμούς και τις ιώσεις και, με δεδομένο ότι ο επόμενος αγώνας με τον Αρη είναι το Σάββατο, ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποφάσισε να δώσει σήμερα ρεπό στους παίκτες του, προκειμένου να μπορέσουν να αναλάβουν δυνάμεις.

    Τέλος, αύριο θα αρχίσει η διάθεση συγκεκριμένου αριθμού εισιτηρίων για το παιχνίδι με τον Αρη μέσω του προγράμματος "i-ticket" (site: i-ticket.gr), με το οποίο έχει ήδη συνεργασία η ΚΑΕ, στην προσπάθεια να εξελίξει τις υπηρεσίες της προς τους φιλάθλους.

    [15] Βόλεϊ

    Παίζοντας βόλεϊ με ένα γλάρο

    21/2/2005 6:10:00 μμ

    Ένας γλάρος, το όνομα του οποίου ακόμη αναζητείται, θα είναι η μασκότ του Final-Four του Champions League βόλεϊ, που θα φιλοξενηθεί το διήμερο 26-27 Μαρτίου στο "Αλεξάνδρειο Μέλαθρο" της Θεσσαλονίκης. Το έμβλημα της διοργάνωσης παρουσιάστηκε από το ΤΑΠ Ηρακλής σε ειδική εκδήλωση, την πρώτη εν όψει της τελικής φάσης που θα διεξαχθεί στη συμπρωτεύουσα. Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΓΣ Ηρακλής, Νίκος Παναγόπουλος, στόχος της οργανωτικής επιτροπής είναι να διοργανώσει τους πιο πετυχημένους αγώνες. Στην εκδήλωσε ανακοινώθηκε και η δημιουργία σειράς αναμνηστικών με τη μασκότ των αγώνων, τα οποία θα παρουσιαστούν σε επόμενη εκδήλωση. Αναφορικά με τη διάθεση των εισιτηρίων του, αυτή αναμένεται να αρχίσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

    [16] "Πέταξε" στο παγκόσμιο ρεκόρ η Στεφανίδη

    21/2/2005 2:41:00 μμ

    Συντάκτης:

    Παρελθόν αποτελούν από χθες τα πανελλήνια ρεκόρ κορασίδων και νεανίδων στο επι κοντώ, καθώς στο διεθνές μίτινγκ "Αθήνα 2005" της Παιανίας η 15χρονη πρωταθλήτρια του Γ.Σ Φιλοθέης Κατερίνα Στεφανίδη με επίδοση 4.37μ. πέτυχε την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στον κόσμο από κορασίδα αθλήτρια στο αγώνισμα και παράλληλα ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών, που κατείχε μέχρι χθες η Γεωργίας Τσιλιγκίρη στις 23 Φεβρουαρίου 2002 στο Φάληρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι με το εκπληκτικό της άλμα η μικρότερη αθλήτρια της διοργάνωσης, έπιασε και το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Μαδρίτη.

    [17] Στους ισχυρούς η Εθνική Χάντμπολ

    21/2/2005 5:17:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παρουσία του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής ανδρών, Ουλφ Σέφερτ, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (12:15) στα γραφεία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας χάντμπολ στη Βιέννη, η κλήρωση των πλέι-οφ για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, τα τελικά του οποίου θα διεξαχθούν το 2006 στην Ελβετία. Η εθνική Ελλάδας, χάρη στη συμμετοχή της στην τελική φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των ισχυρών της κλήρωσης και έχει πολλές πιθανότητες να προκριθεί στην τελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί 26 Ιανουαρίου με 5 Φεβρουαρίου 2006.

    Ουγγαρία και Πολωνία οι δύσκολες

    Απευθείας στα τελικά έχουν περάσει η διοργανώτρια Ελβετία, η Γερμανία, η Σλοβενία, η Δανία, η Κροατία και η Ρωσία. Εκτός από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, στους ισχυρούς θα συμπεριληφθούν επίσης Τσεχία, Ισπανία, Γαλλία, Ισλανδία, Νορβηγία, Σερβία/Μαυροβούνιο και Σουηδία.

    Οι υπόλοιπες ομάδες, οι οποίες θα μπουν στην κληρωτίδα, είναι αυτές που πέρασαν από τη διαδικασία των προκριματικών και συγκεκριμένα Ουγγαρία, ΠΓΔΜ, Ουκρανία, Σλοβακία, Αυστρία, Λιθουανία, Λευκορωσία, Βοσνία, Πολωνία, Ρουμανία, Ισραήλ και Πορτογαλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι δυσκολότεροι αντίπαλοι για την εθνική μας θεωρούνται Ουγγαρία και Πολωνία.

    Οι πρώτοι αγώνες των πλέι-οφ είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στις 11 ή 12 Ιουνίου και οι ρεβάνς μια εβδομάδα αργότερα.

    [18] Έβδομα τα ελληνικά ξίφη στον κόσμο

    21/2/2005 3:06:00 μμ

    Συντάκτης:

    Τη θέση της στην ελίτ της παγκόσμιας ξιφασκίας εδραίωσε χθες η Ελλάδα, που μετά τις επιτυχίες των σπαθιών μας, το Σαββατοκύριακο στο Γερμανικό Γκραν-Πρι Παγκοσμίου γυναικών, φιγουράρει πλέον στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Στο ομαδικό του ξίφος μονομαχίας γυναικών η Ελληνική ομάδα (Χρήστου, Μαγκανουδάκη, Λιοντή) νίκησε την Ελβετία (35-25) και πέρασε για πρώτη φορά στα χρονικά στα προημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου, για να καταταγεί τελικά 8η, όπως ακριβώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Στο ατομικό οι Ολυμπιονίκες μας Γιάννα Χρήστου και Δήμητρα Μαγκανουδάκη κατατάχθηκαν 10η και 60η αντίστοιχα μεταξύ 115 αθλητριών και πρόσθεσαν έτσι στο ενεργητικό τους 16 και 4 βαθμούς στην βαθμολογία της Παγκόσμιας κατάταξης (η Χρήστου είναι πλέον 19η στη γενική κατάταξη)

    [19] Πολιτισμός

    Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα "Μουσικός Ιούλιος"

    21/2/2005 4:20:00 μμ

    Συντάκτης:

    Από την πρώτη μέρα του μήνα ξεκινά ο "Μουσικός Ιούλιος" στο Θέατρο Αρχαίας Πόλεως Επιδαύρου με ενδιαφέρουσες παραγωγές. Οι: Δημήτρης Παπαϊωάννου, Γιώργος Κουμεντάκης, Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο Μιχάλης Κακογιάννης, η Πέμυ Ζούνη και ο Μάριος Φραγκούλης, θα σφραγίσουν με την παρουσία τους τη φετινή περίοδο. Πρόκειται για περιπλανήσεις μουσικής και λόγου βασισμένες σε αποσπάσματα έργων όπως η Ιφιγένεια εν Αυλίδι και η Ιφιγένεια εν Ταύροις, αλλά η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη. Φιλοξενούμενοι από το εξωτερικό θα είναι η ορχήστρα Virtuosi di Praga καθώς και η Maya Morgenstern για την Λυσιστράτη

    Το πρόγραμμα

    Γιώργος Κουμεντάκης - Δημήτρης Παπαϊωάννου 1, 2 Ιουλίου Μουσική Γιώργου Κουμεντάκη από έργα που έχει σκηνοθετήσει ο Δημήτρης Παπαϊωάννου. Μια συναυλία η οποία θα συνοδεύεται από βίντεο και ζωντανά δρώμενα τα οποία θα επιμεληθεί ο Δημήτρης Παπαϊωάννου.

    Ιφιγένεια - Virtuosi Di Praga 8, 9 Ιουλίου Μια ξεχωριστή συναυλία η οποία διατηρεί τη βασική δομή της «Ιφιγένειας εν Αυλίδι» (στο πρώτο μέρος) και της «Ιφιγένειας εν Ταύροις» (στο δεύτερο μέρος) με μελοποιήσεις από διαφορετικούς συνθέτες (Caldara, Cherubini, Gluck, Haendel, κ.α), που δίνουν στον ακροατή την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα πανόραμα των μουσικών εξελίξεων στην οπερατική σκηνή του 18ου αιώνα. Σύνθεση κειμένων και επιλογή μουσικής: Μαρία Γυπαράκη. Την ορχήστρα Virtuosi di Praga διευθύνει ο Νίκος Τσούχλος. Συμμετέχουν σολίστ από διάσημα μπαρόκ σύνολα ενώ το ρόλο του μπάσο κοντίνουο έχει ο τσεμπαλίστας Μάρκελος Χρυσικόπουλος.

    Στου φεγγαριού το ασημί - Λουδοβίκος των Ανωγείων 15, 16 Ιουλίου Δύο παραστάσεις λόγου και μουσικής. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί το θεατρικό μονόπρακτο «Η Αρετούσα θέλει να χορέψει» (της Μάρως Βαμβουνάκη). Στο δεύτερο μέρος ο Λουδοβίκος των Ανωγείων θα κάνει μια διαδρομή από το «Μοιρολόγι» ως τη «Γιορτή των ανέμων» με τη συμμετοχή της Λιζέτας Καλημέρη, της Μαριάννας Πολυχρονίδη και του Βασίλη Γισδάκη.

    Στο φως της νύχτας - Μάριος Φραγκούλης - Πέμη Ζούνη - Τζίνα Φωτεινοπούλου 22, 23 Ιουλίου Μια περιπλάνηση μουσικής και λόγου στους δρόμους της νύχτας αλλά και στο φως από τον Μάριο Φραγκούλη, την Πέμη Ζούνη και την Τζίνα Φωτεινοπούλου.

    Αριστοφάνης - Λυσιστράτη «έρως θάνατος - έρως αθάνατος» Μιχάλης Κακογιάννης 29, 30 Ιουλίου Η Maya Morgenstern θα ενσαρκώσει τη γυναίκα που παλεύει και που αντιδρά με τρόπους διαφορετικούς από τους «αντρικούς» για την ειρήνη και την ομόνοια. Οι επιλογές των αποσπασμάτων που έχουν γίνει από τον Μιχάλη Κακογιάννη δείχνουν τον δρόμο ενάντια στον πόλεμο και τη βία. Το θέαμα πλαισιώνεται από μικρή ορχήστρα και προβολές video art. Η σκηνοθεσία είναι του Μιχάλη Κακογιάννη, τα κείμενα και οι στίχοι των τραγουδιών από τον ίδιο τον σκηνοθέτη είναι στα αγγλικά, σε μουσική διασκευή και ενορχήστρωση του Άλκη Κόλλια. Η σκηνογραφική επιμέλεια και τα κοστούμια είναι του Γιάννη Μετζικώφ, οι φωτισμοί της Ελευθερίας Ντεκώ και τα σκηνικά - τεχνικά εφέ του Γιάννη Μάστορη.

    Σχετικά Links:

    ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

    [20] Υγεία

    Δεν υπάρχει πρόβλημα σε βηματοδότες Ελαττωματικοί απινιδωτές

    21/2/2005 3:48:00 μμ

    Συντάκτης:

    Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι αρμόδιοι φορείς σχετικά με το θέμα που προέκυψε με τα μηχανήματα της εταιρείας Medtronic για τη λειτουργία της καρδιάς. Όπως διευκρίνισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, οι συσκευές που εμφανίστηκαν να έχουν πρόβλημα δεν είναι βηματοδότες αλλά απινιδωτές, που τοποθετούνται σε ασθενείς με ταχυκαρδία. Σύμφωνα με τον ΕΟΦ, οι συγκεκριμένες συσκευές είναι δυνατόν να εμφανίσουν ταχεία αποφόρτιση της μπαταρίας, εξαιτίας ενός εσωτερικού μηχανισμού ηλεκτρικής διαρροής. Οι ασθενείς που φέρουν συσκευή αυτού του είδους έχουν αρχίσει να ειδοποιούνται τηλεφωνικά σε όλη τη χώρα, ενώ δεν έχει αναφερθεί κάποιο σχετικό πρόβλημα στον ΕΟΦ.

    Ειδοποιούνται οι ασθενείς

    Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΦ, το πιθανό πρόβλημα αφορά τους απινιδωτές της Medtronic με μπαταρίες που έχουν κατασκευαστεί πριν τον Δεκέμβριο 2003 και συγκεκριμένα: Model 7230 Marquis TM VR, Model 7232 Marquis TM VR, Model 7274 Marquis TM DR, Model 7277 InSync Marquis TM, Model 7278 Maximo TM DR, Model 7279 InSync III Marquis TM, Model 7285 InSync III Protect, Model 7289 InSync III Marquis TM.

    Σύμφωνα με τους καρδιολόγους, οι απινιδωτές με μπαταρία πριν τον Δεκέμβριο του 2003 είναι ελάχιστοι στη χώρα μας, καθώς η συγκεκριμένη συσκευή εμφυτεύεται με πολύ μικρή συχνότητα και ο αριθμός των καρδιοπαθών είναι εξαιρετικά μικρός, πιθανότατα λιγότεροι από είκοσι.

    Πάντως, ο ΕΟΦ ενημέρωσε τους γιατρούς προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τους ασθενείς τους σαν ένα προληπτικό μέτρο και συνιστά στους καρδιοπαθείς που φέρουν απινιδωτή να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα ιατρό τους, ώστε να μάθουν το είδος της συσκευής που τους έχει εμφυτευτεί.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αποσύρονται βηματοδότες

    Σχετικά Links:

    Medtronic

    ΕΟΦ

    [21] Υγεία

    Αποσύρεται η σάλτσα Γουόρσεστερ Επικίνδυνα τρόφιμα στην αγορά

    21/2/2005 2:04:00 μμ

    Συντάκτης:

    Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά από επείγουσα προειδοποίηση από την βρετανική Υπηρεσία Ασφαλείας Τροφίμων (FSA), για καρκινογόνο χρωστική ουσία σε 350 τρόφιμα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα, την Κύπρο και άλλες χώρες. Συγκεκριμένα, η FSA ζήτησε την απόσυρση τροφίμων που περιέχουν την χημική ουσία Sudan-1, μεταξύ των οποίων και η δημοφιλής σάλτσα Γουόρτσεστερ. Με εντολή του ΕΦΕΤ, η σάλτσα γούστερ σος που εισάγεται από την Αγγλία αποσύρεται από την ελληνική αγορά, ενώ θα διεξαχθούν περαιτέρω έλεγχοι για τον εντοπισμό άλλων προϊόντων που πιθανόν περιέχουν την ύποπτη ουσία. Στο μεταξύ, οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας της Κύπρου εντόπισαν σε δείγματα μελιού ελληνικής προέλευσης υπολείμματα της ουσίας 1,4 διχλωροβενζόλιο και συνέστησαν στους καταναλωτές να αποφεύγουν συγκεκριμένες παρτίδες του μελιού "Attiki" με ημερομηνία ανάλωσης πριν τον Ιανουάριο του 2008.

    Ύποπτη ουσία για καρκίνο

    Η πλήρης λίστα των προϊόντων που δημοσιοποίησε την Παρασκευή η Υπηρεσία Προδιαγραφών Τροφίμων (FSA) περιλαμβάνει σάλτσες, σούπες, πίτσες και προμαγειρεμένα φαγητά.

    Το Sudan- 1 είναι μια συνθετική, κόκκινη χρωστική ουσία που χρησιμοποιείται για να χρωματίζει βιομηχανικά προϊόντα, όπως διάφορα διαλυτικά, λάδια και κεριά, πετρέλαιο, καθώς και βερνίκια παπουτσιών και πατωμάτων. Η Διεθνής Υπηρεσία Μελέτης του Καρκίνου (IARC) το έχει κατατάξει στις καρκινογόνες ουσίες τρίτης τάξεως, δηλαδή στις πιθανώς καρκινογόνες για τον άνθρωπο. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, το Sudan 1 μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο γενετικό υλικό των κυττάρων.

    Το Sudan- 1 χρησιμοποιείται ως χρωστική σε ορισμένες σκόνες τσίλι που παράγονται στην Ινδία και εξάγονται σε όλο τον κόσμο. Αν και οι εισαγωγές σκόνης τσίλι με Sudan- 1 έχουν απαγορευθεί σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Ιούλιο του 2003, πιστεύεται πως η παρτίδα που δημιούργησε το πρόβλημα εισήχθη πριν από αυτήν την ημερομηνία.

    Σχετικά Links:

    ΕΦΕΤ

    FSA

    [22] Τεχνολογία

    Στις 15 Μαΐου η πρώτη εκτόξευση Επιστρέφουν τα διαστημικά λεωφορεία

    21/2/2005 2:59:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: BBC- Reuters

    Ένα βήμα πριν την επανέναρξη των επανδρωμένων της αποστολών δηλώνει η NASA, δύο χρόνια μετά την καταστροφή του διαστημικού λεωφορείου Columbia στην ατμόσφαιρα. Όπως ανακοίνωσε η NASA, το Discovery θα εκτοξευτεί στις 15 Μαΐου με επταμελές πλήρωμα, εφόσον όμως έχουν ολοκληρωθεί και τυπικά οι συστάσεις που έδωσε η επιτροπή διερεύνησης του δυστυχήματος. "H πρόκληση τώρα είναι να κλείσουμε με την υπερβολικά πολλή γραφειοκρατία. Το όχημα δεν μπορεί να εκτοξευτεί μέχρι να κλείσουν οι τυπικές υποθέσεις", δήλωσε στο Reuters ο Μπιλ Ρέντι, υποδιοικητής διαστημικών επιχειρήσεων της NASA. Μάλιστα, η επιτροπή διερεύνησης του δυστυχήματος έχει προτείνει 15 αλλαγές στα συστήματα ασφαλείας, πριν την εκτόξευση ενός νέου διαστημικού λεωφορείου.

    Τεστ για την ασφάλεια

    Η εκτόξευση του Discovery προγραμματίζεται με παράθυρο εκτόξευσης από τις 15 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου και το σκάφος θα συνδεθεί λίγες ημέρες μετά με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Περίπου έναν μήνα αργότερα, μεταξύ 12 και 31 Ιουλίου, η NASA προγραμματίζει και την εκτόξευση του Atlantis, με προορισμό επίσης τον ISS.

    Βασικός στόχος της πρώτης αποστολής είναι να ελεγχθούν τα νέα συστήματα και πρωτόκολλα ασφάλειας που ανέπτυξε τα δύο τελευταία χρόνια η NASA, κατόπιν συστάσεων της επιτροπής διερεύνησης της τραγωδίας.

    Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής, τo Columbia είχε διαλυθεί κατά την επανείσοδό του στη γήινη ατμόσφαιρα, όταν υπέρθερμος αέρας μπήκε στην αριστερή πτέρυγα από μια ρωγμή και την έλειωσε. Η ρωγμή είχε δημιουργηθεί δύο εβδομάδες νωρίτερα κατά την εκτόξευση, όταν ένα κομμάτι μονωτικού αφρού αποκολλήθηκε από την εξωτερική δεξαμενή και χτύπησε στο κάτω μέρος του φτερού.

    Με βάση της αλλαγές που προτάθηκαν, η εξωτερική δεξαμενή καυσίμων επανασχεδιάστηκε, το πλήρωμα εφοδιάστηκε με ένα κιτ για επισκευές του περιβλήματος σε τροχιά, ενώ ο έλεγχος του σκάφους από την NASA θα γίνεται από επίγεια και τροχιακά τηλεσκόπια και ραντάρ.

    Σχετικά Links:

    NASA

    Επιτροπή διερεύνησης για το Columbia

    [23] Παράξενα

    "Ψυχαγωγία" στο WC

    21/2/2005 6:05:00 μμ

    Συντάκτης:

    Ευχάριστη εμπειρία υπόσχεται να κάνει κάθε επίσκεψή μας στην τουαλέτα μια ιαπωνική εταιρία. Η Toto Ltd, ακολουθώντας τις επιταγές της τεχνολογίας, κατασκεύασε τη σειρά Ζ στην τουαλέτα Neorest, που σκοπεύει να κάνει τις βιολογικές μας ανάγκες αξέχαστες. Η σειρά δεν περιλαμβάνει τίποτε διαφορετικό από κάθε άλλη τουαλέτα. Το μυστικό της όμως είναι στο χέρι σας και κρύβεται λίγο πιο πάνω από το καζανάκι. Με το πάτημα ενός κουμπιού, ενεργοποιείται η πρώτη παγκοσμίως συσκευή που απελευθερώνει άρωμα και παίζει στερεοφωνική μουσική! Μάλιστα, τα αρώματα και οι ήχοι αλλάζουν ανάλογα με την εποχή του χρόνου. Για παράδειγμα, την άνοιξη μπορείτε να "πλημμυρίσετε" το wc σας με λεβάντα και το καλοκαίρι με αρώματα της θάλασσας, ενώ διαβάζετε περιοδικά ή λύνετε σταυρόλεξο Όσο για την τιμή της εν λόγω τουαλέτας; Άκρως φιλική και περίπου στα 2.320 ευρώ!

    Σχετικά Links:

    Toto Ltd

    [24] Παράξενα

    Τζόγος για το δημόσιο χρέος

    21/2/2005 3:32:00 μμ

    Συντάκτης:

    Το ταμείο είναι μείον στην γερμανική πόλη Μπλούμπεργκ της Γερμανίας, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία και τα χρέη υπέρογκα, αφού σε κάθε έναν από τους 10.660 κατοίκους αντιστοιχεί χρέος περίπου 2.500 ευρώ. Απελπισμένοι οι δημοτικοί άρχοντες επιστράτευσαν όλη τους τη φαντασία και τελικά βρήκαν τρόπο να αυξήσουν τα έσοδα της πόλης: όχι δεν προσπάθησαν να προσελκύσουν επενδύσεις, ούτε κατέφυγαν στον δανεισμό, αλλά αποφάσισαν να παίξουν τζόγο! Συγκεκριμένα, δύο από τους συμβούλους ποντάρουν με δικά τους χρήματα στην εθνική λαχειοφόρο αγορά δύο φορές την εβδομάδα. "Οι πιο σημαντικοί μου αριθμοί είναι αυτοί που παίζω κάθε Τετάρτη και Σάββατο στο εθνικό λαχείο", δήλωσε ο Τόμας Λάουμπλε, ένας από τους συμβούλους. Για να προλάβουν όσους σπεύσουν να τους κατηγορήσουν ότι τα "τσέπωσαν", οι δύο σύμβουλοι έχουν υπογράψει συμφωνία, σύμφωνα με την οποία κάθε ποσό που κερδίζουν θα πηγαίνει αυτόματα στο θησαυροφυλάκιο της πόλης. "Δεν μπορούμε να επέμβουμε ριζικά στα οικονομικά της πόλης, μα μερικά εκατομμύρια ευρώ θα προσφέρουν σίγουρα ανακούφιση", δήλωσε ο έτερος "τζογαδόρος" σύμβουλος.

    Για το δημόσιο συμφέρον, λοιπόν, ας ελπίσουμε η τύχη να τους χαμογελάσει!

    [25] Παράξενα

    Μετά από 27 χρόνια Ξαναβρήκε τον γιο του

    21/2/2005 1:32:00 μμ

    Συντάκτης:

    Πηγή: ΑΠΕ- Reuters

    Μια ανθρώπινη ιστορία αποκαλύφθηκε στην Αυστραλία, καθώς ο υπουργός Υγείας, Τόνι Άμποτ, ξαναβρήκε τον γιο του μετά από 27 χρόνια. Μάλιστα, οι δύο άνδρες συνεργάζονταν επαγγελματικά, χωρίς ο ένας να γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα του άλλου! Ο κ. Άμποτ δήλωσε ότι πέρυσι ήλθε σε επαφή με τον Ντάνιελ Ο Κόνορ, ο οποίος ήταν το μωρό που είχαν δώσει για υιοθεσία το 1977 και είχε γεννήσει η κοπέλα με την οποία συνδεόταν τότε. Οι δύο άνδρες είχαν μια παράξενη ομοιότητα και εργάζονταν μαζί: ο Άμποτ ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης και ο Ο Κόνορ ως ηχολήπτης και μάλιστα του τοποθετούσε το ακουστικό στο αυτί. "Ήταν μια τεράστια έκπληξη για μένα η πραγματικότητα είναι πολύ πιο παράξενη από κάθε φαντασία", δήλωσε ο υπουργός, που πέρασε μαζί με τον γιο του τα Χριστούγεννα. "Είναι μια υπέροχη ιστορία", τόνισε ο πρωθυπουργός της χώρας, Τζον Χάουαρντ.

    [26] Μπάσκετ

    Λάππας:" 'Εκτος παίκτης ο κόσμος"

    21/2/2005 7:25:00 μμ

    Συντάκτης:

    Με λευκό το... απουσιολόγιο του ο Βαγγέλης Αλεξανδρής άρχισε σήμερα την προετοιμασία των παικτών της Ολύμπια Λάρισας, ενόψει της κρίσιμης εντός έδρας αναμέτρησης του Σαββάτου κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής. Ο "τίγρης" έχει αρχίσει ήδη να δουλεύει στην τακτική για τον αγώνα με τους Πατρινούς, καθώς έχει ολοκληρώσει την ανάλυση του αντιπάλου με την κασέτα του χθεσινού αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων, η οποία έφτασε στα χέρια του. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιάννης Λάππας δήλωσε σχετικά με τον αγώνα: "Θα δουλέψουμε σκληρά όλη την εβδομάδα, για να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Περιμένουμε ο κόσμος να είναι ο έκτος παίκτης μας σ' αυτό τον αγώνα. Οσο κι αν ακούγεται κλισέ, είναι η πραγματικότητα. Η παρουσία των φιλάθλων μας δίνει δύναμη για να φτάσουμε στη νίκη".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 21 February 2005 - 17:56:18 UTC